Dodaj do ulubionych

Śnił mi się poseł SLD przykuty do skały

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.09.03, 14:03
codziennie przylatywał do niego orzeł i wydziobywał mu
wątrobę, która codziennie na nowo odrastała.
Co to znaczy??
Obserwuj wątek
    • Gość: STrup Próba interpretacji IP: *.chem.uni.wroc.pl 23.09.03, 15:01
      Poseł przyniósł ongiś ludziom światełko idei socjaldemokratycznej, aliści nie w
      smak to było czarnosecińskim konserwatystom, klerykałom i Samoobronie wraz z
      Lepperem Andrzejem na czele. Stąd męki (trza się borykać z opozycją).
      Teraz ów zbawca cierpi za nas wszystkich, oczekując jednak ufnie poprawy
      notowań SLD oraz premiera, Millera Leszka, co dałoby ugrupowaniu tegoż szansę
      pomyśleć o ponownym dorwaniu się do władzy w przyszłości, no bo najbliższe
      wybory to już chyba mamy przerąbane...
      Orzeł szarpiący wątrobę jest jako ów zły (ale jeszcze chwilowo niepoddany
      procedurze weryfikacyjnej) członek SLD, który wykorzystuje swoją pozycję i
      władzę partii dla celów prywatnych. Przysparza on dodatkowych mąk naszemu
      bohaterowi.
      Odrastająca wątroba natomiast ma oznaczać niemal nieograniczone możliwości
      nasycania swej prywaty w warunkach sprawowania władzy przez SLD.
    • Gość: Znachor Re: Śnił mi się poseł SLD przykuty do skały IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.09.03, 15:02
      Tzn., że cebula w tym roku obrodziła.
    • Gość: Jazzek A mnie się śnił egzamin ... IP: 153.112.40.* 23.09.03, 16:21
      do jakiejś ponurej szkoły. Na żadne pytanie nie potrafiłem odpowiedzieć, a
      szczególnie dobiło mnie drzewo genealogiczne płazińców. Jakie przyjemne było
      przebudzenie :)
      • Gość: jacek Re: A mnie się śnił egzamin ... IP: *.crowley.pl 23.09.03, 17:14
        Gość portalu: Jazzek napisał(a):

> do jakiejś ponurej szkoły. Na żadne pytanie nie potrafiłem odpowiedzieć, a
        > szczególnie dobiło mnie drzewo genealogiczne płazińców. Jakie przyjemne było
        > przebudzenie :)

Generalnie śniło wam się to samo, choć na różnych etapach rozwoju:
        wcześniejszym - SLD, późniejszym - płazińce.
    • Gość: Paweł Z. Re: Śnił mi się poseł SLD przykuty do skały IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 23.09.03, 16:34
      To zależy, czy chodziło o posła Krasonia czy o posła Otrębę.
      • Gość: sroka Re: Śnił mi się poseł SLD przykuty do skały IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.09.03, 23:55
        Krasoń nie wygląda na takiego, co by mu wątroba odrastała
    • Gość: Rolnik Re: Jeżeli chodzi o orła IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.09.03, 18:41
      to nie był orzeł z PO. Te bowiem pilnują kurek co znoszą złore jaja w
      przetargach. W PiS-ie natomiast orłów nie ma tylko same kaczory.
    • Gość: lola Re: Śnił mi się poseł SLD przykuty do skały IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.09.03, 01:02
      niestety gnijąca wątroba wykończyła ptaszyska, a poseł i tak dalej miewał się
      nie tak żle (pomimo ogólnego zatrucia orgnizmu) tfuuuuuuuuuuuuuuuu
    • Gość: fiend Czy wątroba symbolizuje IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.09.03, 11:51
      słupki poparcia społecznego dla rządu SLD? Czyli, że skała-beton jeszcze żyje?
      • Gość: Rolnik Re:Coś się czepił wątroby chyba, że dolega IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.09.03, 12:26
        Nie widzisz, że sezon w cukrowniach się zaczął. Zaprzęgaj platformę i buraki
        zbieraj. Na kaczory nie licz bo do zaprzęgu się nie nadają.
    • Gość: Adam Struzik Re: Śnił mi się poseł SLD przykuty do skały IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.09.03, 23:59
      Jesli otworzyliscie puszke z Pandora, to teraz ta Pandora wyjdzie i was pozre

---
      wypowiedz autentyczna marszalka wojewodztwa mazowieckiego Adama Struzika (PSL)
      podczas dyskusji nad odwolaniem z zarzadu wojewodztwa czlonka tej partii
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka