Gość: kotbehemot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.03, 21:27 Jej, lwasnie slucham Nicka Cave'a- jak ten koles wymiata! Lubicie taką muzyke? ktora plyta jest najlepsza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: magician Re: Nick Cave rulezzz!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.09.03, 21:36 OCZYWIŚCIE ŻE SŁUCHAMY NICKA CAVE'A !!!!!!!! fajnie, że ktoś też:))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mastat Re: Nick Cave rulezzz!!! 30.09.03, 21:54 Cave jest niesamowity:) Dołączam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szarak1 Re: Nick Cave rulezzz!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.10.03, 10:46 Przejdź się do fonoteki BM we Wrocławiu i poszukaj w katalogu cd-ków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana Re: Nick Cave rulezzz!!! IP: *.wroc.gazeta.pl 01.10.03, 10:58 Właśnie niedawno skończył 46 lat... Oprócz tego, że go słucham od lat i jeszcze mi nie obrzydł (niemożliwe), to w dodatku ostatnio nawet go oglądam. Polecam bardzo koncert na DVD z Lyonu - „God is in the house”. Nick jak zwykle elegancki, z papieroskiem non-stop, a gdy śpiewa „Red right hand” (i nie tylko) ciarki chodzą po grzbiecie... W dodatku tańczy, uśmiecha się, a w czasie filmu z sesji nagraniowej jest ubrany w żółty pulowerek w romby. Muszę przystopować, bo mogłabym pisać o nim, mówić i słuchać go w nieskończoność. Pozdrawiam serdecznie wszystkich, których Nick Rozpruwacz kręci. Dla mnie najlepsze płyty to „Tender Pray” i „The Boatman`s Call”, ale każda, włącznie z ostatnią („NOcturama”) jest warta grzechu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magician Re: Nick Cave rulezzz!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.10.03, 14:42 DVD z Lyonu... a gdzie to mogę dostać...??? :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana Re: Nick Cave rulezzz!!! IP: *.wroc.gazeta.pl 01.10.03, 14:57 Załapałam się na promocję w Merlinie (www.merlin.com.pl), ale podobno już tej płyty nie ma. MOżna zapytać w Merlinie, czy nie szykują więcej, bo na płycie oprócz koncertu jest film z sesji nagraniowej przedostatniej płyty i trzy genialne teledyski. Wycenili to na 63 zł, czyli na niewiele więcej niż normalną płytę CD. Koncert bardzo klimatem przypomina ten wrocławski z Hali Ludowej, więc można przy okazji powspominać. Bardzo, bardzo polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m* Re: Nick Cave rulezzz!!! IP: *.magma-net.pl 01.10.03, 17:39 Cave fantastyczny,! a Waitsa ktoś z Was słucha? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uhm Re: Nick Cave rulezzz!!! IP: *.media4.pl / 10.7.2.* 01.10.03, 20:45 Gość portalu: m* napisał(a): > Cave fantastyczny,! > a Waitsa ktoś z Was słucha? Cave byl fajny, ale 20 lat temu (patrz: Birthday Party). A Waits to guru - poslugujac sie maniera Milesa Davisa mozna rzec: "grozny sukinsyn" :-) Odswiezam sobie dzis "Bone Machine" i az mi goraco z emocji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bea Re: Nick Cave rulezzz!!! IP: *.tvk / *.tvk-gaj.pl 02.10.03, 11:29 Waitsa?? Jasne, że słucha. Ech, ten głos.. uwielbiam Odpowiedz Link Zgłoś
pintader Re: Nick Cave rulezzz!!! 01.10.03, 17:47 Kto pamięta drugą, autorską część koncertu "Ballady morderców" na PPA? Mistyczny klimat. Najmilsza chwila; gdy wykonał, we Wrocławiu, po raz pierwszy "Love letter". Najbardziej wartościowe płyty wg. mnie: THE BOATSMAN CALL, NO MORE SHALL WE PART oraz relacja ze spektaklu-Melbourne 1993-"AND THE ASS SAW THE ANGEL",gdzie Cave czyta fragmenty swojej książki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miri Re: Nick Cave rulezzz!!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 02.10.03, 10:07 polecam www.nickcave.art.pl ---tam jest wszystko a nawet więcej !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sajko Cave sie w jaskini przewraca IP: 195.117.40.* 02.10.03, 15:36 "Cave rulezzz", "koles wymiata" - ale sie Cave fanów doczekal... czy jestescie pewni, ze nie mówicie o Limp Bitzkit?? PS. "Your Funeral, My Trial", "Good Soon", "Henry's Dream" to najlepsza trójca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana Re: Cave sie w jaskini przewraca IP: *.wroc.gazeta.pl 03.10.03, 10:54 To chyba dobrze, że ma nowych fanów, a nie tylko takich, którzy uważają jego ostatnie płyty za szajs, i zamykają się w kręgu Birthday Party oraz kilku pierwszych płyt. Nie sądzę, żeby się przewracał, bo przecież chce sprzedać swoje nowe płyty, nie koncertuje charytatywnie, udziela wywiadów itp. A trójca rzeczywiście świetna. Pozdrawiam PS. Limp Bizkit też jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś