Dodaj do ulubionych

Nick Cave rulezzz!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.03, 21:27
Jej, lwasnie slucham Nicka Cave'a- jak ten koles wymiata! Lubicie taką
muzyke? ktora plyta jest najlepsza?
Obserwuj wątek
    • Gość: magician Re: Nick Cave rulezzz!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.09.03, 21:36
      OCZYWIŚCIE ŻE SŁUCHAMY NICKA CAVE'A !!!!!!!!

fajnie, że ktoś też:)))))))))))))))))
    • mastat Re: Nick Cave rulezzz!!! 30.09.03, 21:54
      Cave jest niesamowity:) Dołączam:)
      • Gość: szarak1 Re: Nick Cave rulezzz!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.10.03, 10:46
        Przejdź się do fonoteki BM we Wrocławiu i poszukaj w katalogu cd-ków.
    • Gość: dana Re: Nick Cave rulezzz!!! IP: *.wroc.gazeta.pl 01.10.03, 10:58
      Właśnie niedawno skończył 46 lat... Oprócz tego, że go słucham od lat i jeszcze
      mi nie obrzydł (niemożliwe), to w dodatku ostatnio nawet go oglądam. Polecam
      bardzo koncert na DVD z Lyonu - „God is in the house”. Nick jak zwykle
      elegancki, z papieroskiem non-stop, a gdy śpiewa „Red right hand” (i nie tylko)
      ciarki chodzą po grzbiecie... W dodatku tańczy, uśmiecha się, a w czasie filmu
      z sesji nagraniowej jest ubrany w żółty pulowerek w romby. Muszę przystopować,
      bo mogłabym pisać o nim, mówić i słuchać go w nieskończoność. Pozdrawiam
      serdecznie wszystkich, których Nick Rozpruwacz kręci. Dla mnie najlepsze płyty
      to „Tender Pray” i „The Boatman`s Call”, ale każda, włącznie z ostatnią
      („NOcturama”) jest warta grzechu!!!
      • Gość: magician Re: Nick Cave rulezzz!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.10.03, 14:42
        DVD z Lyonu... a gdzie to mogę dostać...???
        :(
        • Gość: dana Re: Nick Cave rulezzz!!! IP: *.wroc.gazeta.pl 01.10.03, 14:57
          Załapałam się na promocję w Merlinie (www.merlin.com.pl), ale podobno już tej
          płyty nie ma. MOżna zapytać w Merlinie, czy nie szykują więcej, bo na płycie
          oprócz koncertu jest film z sesji nagraniowej przedostatniej płyty i trzy
          genialne teledyski. Wycenili to na 63 zł, czyli na niewiele więcej niż normalną
          płytę CD. Koncert bardzo klimatem przypomina ten wrocławski z Hali Ludowej,
          więc można przy okazji powspominać. Bardzo, bardzo polecam.
          • Gość: m* Re: Nick Cave rulezzz!!! IP: *.magma-net.pl 01.10.03, 17:39
            Cave fantastyczny,!
            a Waitsa ktoś z Was słucha?
            • Gość: uhm Re: Nick Cave rulezzz!!! IP: *.media4.pl / 10.7.2.* 01.10.03, 20:45
              Gość portalu: m* napisał(a):

> Cave fantastyczny,!
              > a Waitsa ktoś z Was słucha?

Cave byl fajny, ale 20 lat temu (patrz: Birthday Party). A Waits to guru -
              poslugujac sie maniera Milesa Davisa mozna rzec: "grozny sukinsyn" :-)
              Odswiezam sobie dzis "Bone Machine" i az mi goraco z emocji.
            • Gość: bea Re: Nick Cave rulezzz!!! IP: *.tvk / *.tvk-gaj.pl 02.10.03, 11:29
              Waitsa?? Jasne, że słucha. Ech, ten głos.. uwielbiam
    • pintader Re: Nick Cave rulezzz!!! 01.10.03, 17:47
      Kto pamięta drugą, autorską część koncertu "Ballady morderców" na PPA?
      Mistyczny klimat.
      Najmilsza chwila; gdy wykonał, we Wrocławiu, po raz pierwszy "Love letter".
      Najbardziej wartościowe płyty wg. mnie: THE BOATSMAN CALL, NO MORE SHALL WE PART oraz relacja ze spektaklu-Melbourne 1993-"AND THE ASS SAW THE ANGEL",gdzie Cave czyta fragmenty swojej książki.

• Gość: miri Re: Nick Cave rulezzz!!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 02.10.03, 10:07
        polecam www.nickcave.art.pl ---tam jest wszystko a nawet więcej !!!!
    • Gość: sajko Cave sie w jaskini przewraca IP: 195.117.40.* 02.10.03, 15:36
      "Cave rulezzz", "koles wymiata" - ale sie Cave fanów doczekal... czy jestescie
      pewni, ze nie mówicie o Limp Bitzkit??
      PS. "Your Funeral, My Trial", "Good Soon", "Henry's Dream" to najlepsza trójca
      • Gość: dana Re: Cave sie w jaskini przewraca IP: *.wroc.gazeta.pl 03.10.03, 10:54
        To chyba dobrze, że ma nowych fanów, a nie tylko takich, którzy uważają jego
        ostatnie płyty za szajs, i zamykają się w kręgu Birthday Party oraz kilku
        pierwszych płyt. Nie sądzę, żeby się przewracał, bo przecież chce sprzedać
        swoje nowe płyty, nie koncertuje charytatywnie, udziela wywiadów itp.
        A trójca rzeczywiście świetna. Pozdrawiam
        PS. Limp Bizkit też jest OK.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka