Gość: ala IP: *.waw.cdp.pl 11.01.02, 08:20 Mam możliwość przejscia na Dialog i proszę o podzielenie się doświadczeniami, czy się opłaca? Nie korzystam z internetu i niewiele rozmawiam (rachunki 60- 70zł). Proszę o rady pozdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: duzY Re: TP czy Dialog? IP: *.dtvk.tpnet.pl 11.01.02, 09:47 Dialog nie daje możliwości łączenia sie międzymiastowego za pomocą nr 1044. Czemu nie wiem. Tak wygląda ze strony Dialogu walka konkurencyjna z TP SA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Homar Re: TP czy Dialog? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.01.02, 10:29 Ala, mysle, ze w Twoim przypadku nie ma roznicy. Gdybys jednak skorzystala z przylaczenia do sieci - polecam Dialog. DuzY, z tym numerem miedzymiastowym to sa rzeczywiscie jakies jaja. Dialog popiera tepse? Bez sensu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duzY Homar - mam w firmie Dialog i TP SA. IP: *.dtvk.tpnet.pl 11.01.02, 10:35 Ponieważ TPSA nie lubię z definicji to zawsze staram się dzwonić NIE przez 1033 a przez 1044. Jak trafię na linie Dialogową to mnie informują, że mam dzwonic przez 1033. Tylko z linii TP SA mogę dzwonic przez 1044. PARANOJA. A ten 1055 to wogóle jakies jaja. Ci każą na jakies audiotele (0-801... ) dzwonić by się zarejestrowac. Odpowiedz Link Zgłoś
dlugopis Re: Homar - mam w firmie Dialog i TP SA. 11.01.02, 12:20 W Dialogu mozna dzwonic na miedzymiastowa przez VOIP. 00 0(nr kierunkowy) np: 00 022 1234567 - Warszawa. Taniej i jakosc dobra. Polaczenie Ww-Czestochowa dziala na pewno, innych nie sprawdzalem. Jest tylko dziwne zjawisko, po wybraniu numeru nie slychac sygnalu wolnej lini tylko po ciszy odzywa sie rozmowca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Homar Re: Homar - mam w firmie Dialog i TP SA. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.01.02, 12:31 dlugopis napisał(a): > W Dialogu mozna dzwonic na miedzymiastowa przez VOIP. > 00 0(nr kierunkowy) np: 00 022 1234567 - Warszawa. Taniej i jakosc dobra. Co to jest VOIP? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duzY Re: Homar - mam w firmie Dialog i TP SA. IP: *.dtvk.tpnet.pl 11.01.02, 12:36 Voice Over Internet Protocol (albo cos takiego). Tzn., że omijając TP Sa w rozmowach międzynarodowych a wszystkich operatowrów w rozmowach międzymiastowych sygnał przesyłany jest najkrócej mówiąc poprzez Internet. Piszą, że jakość ma być dobra. Dla oszczędności korzystałem kiedys w Erze z VOIPu, ale głos sie rwał. Zreszta TP SA wojowała z PTC Sp. z o.o. o to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alkatraz Re: Homar - mam w firmie Dialog i TP SA. IP: *.ok.ae.wroc.pl 11.01.02, 12:37 VOIP - voice over internet protocol przesyłanie głosu w pakietach przez internet jeszcze moje pytanko - czy są jakieś opóźnienia w rozmowie, pogłosy, itp? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duzY Re: Homar - mam w firmie Dialog i TP SA. IP: *.dtvk.tpnet.pl 11.01.02, 12:41 Dzwoniąc z Ery do Niemiec poprzez 00049... miałem dziwne uczucie, że rozmowa nei jest na żywo. Ułamki sekund opóźnień powodowały dyskomfort rozmowy. Odpowiedz Link Zgłoś
dlugopis Re: Homar - mam w firmie Dialog i TP SA. 11.01.02, 13:00 Dzwonilem kilka razy z Wrocka do Myszkowa w dawnym czestochowskim i jakosc byla OK. Nie bylo poglosow, opozniej itp historii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: judyt Re: Homar - mam w firmie Dialog i TP SA. IP: 192.168.129.* 11.01.02, 13:01 Gość portalu: duzY napisał(a): A ten 1055 > to wogóle jakies jaja. Ci każą na jakies audiotele (0-801... ) dzwonić by się > zarejestrowac. aaaha ha! ha! ha!!! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duzY Judyt - Ty się ze mnie smiejesz, IP: *.dtvk.tpnet.pl 11.01.02, 13:04 a ja jak Don Kichot samotna walke z Tepsa podjąłem (tylko czemi ich konkurencja mi utrudnia?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mjs Re: Judyt - Ty się ze mnie smiejesz, IP: 217.97.163.* 11.01.02, 13:14 To ciekawostka, bo NOM (1044) i Dialog sa przedsiewzieciami KGHM (m.in.). Nie wie lewica co czyni prawica? Odpowiedz Link Zgłoś
zboczek Re: Homar - mam w firmie Dialog i TP SA. 11.01.02, 13:07 VOIP- czesto kozystam dzwoniac do Krakowa Warszawy ale nie tylko! Jakosc znakomita ,zero poglosow i nie mam wrazenia opoznien i jeszcze ta cena! Dla przykladu dodam ze Urzad Miejski w Dzierzoniowie przeszedl na Dialog i koszty im spadly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Homar Jeszcze o VOIP... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.01.02, 18:19 Zrozumialem tak: Jak wykrecam nr w Polsce, to musi byc: 00 0[nr kier.][nr telefonu odbiorcy]. A jak chce za granice, np. do Niemiec? 00 049 [nr kier.][nr dobiorcy]? Przeciez poczatkowe numery oznaczaja, ze wybieram numer kierunkowy do ktoregos z miast w Polsce... Niech mi ktos wyjasni, muczos proszos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlugopis Re: Jeszcze o VOIP... IP: *.foxboro-eckardt.com 12.01.02, 09:07 Homar - nie czytasz uwaznie i mieszasz ze soba dwa systemy walutowe. DuzY pisze o dzwonieniu z Era GSM poprzez VOIP, a ja i Zboczek o dzwonieniu z Dialogu. Miedzynarodowe przez VOIP w Dialogu tez sa dostepne, ale to juz musisz sam sprawdzic na ich stronach. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś