Dodaj do ulubionych

TP czy Dialog?

IP: *.waw.cdp.pl 11.01.02, 08:20
Mam możliwość przejscia na Dialog i proszę o podzielenie się doświadczeniami,
czy się opłaca? Nie korzystam z internetu i niewiele rozmawiam (rachunki 60-
70zł). Proszę o rady
pozdr
Obserwuj wątek
    • Gość: duzY Re: TP czy Dialog? IP: *.dtvk.tpnet.pl 11.01.02, 09:47
      Dialog nie daje możliwości łączenia sie międzymiastowego za pomocą nr 1044.
      Czemu nie wiem. Tak wygląda ze strony Dialogu walka konkurencyjna z TP SA.
      • Gość: Homar Re: TP czy Dialog? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.01.02, 10:29
        Ala, mysle, ze w Twoim przypadku nie ma roznicy. Gdybys jednak skorzystala z
        przylaczenia do sieci - polecam Dialog. DuzY, z tym numerem miedzymiastowym to
        sa rzeczywiscie jakies jaja. Dialog popiera tepse? Bez sensu :)
        • Gość: duzY Homar - mam w firmie Dialog i TP SA. IP: *.dtvk.tpnet.pl 11.01.02, 10:35
          Ponieważ TPSA nie lubię z definicji to zawsze staram się dzwonić NIE przez 1033
          a przez 1044. Jak trafię na linie Dialogową to mnie informują, że mam dzwonic
          przez 1033. Tylko z linii TP SA mogę dzwonic przez 1044. PARANOJA. A ten 1055
          to wogóle jakies jaja. Ci każą na jakies audiotele (0-801... ) dzwonić by się
          zarejestrowac.
          • dlugopis Re: Homar - mam w firmie Dialog i TP SA. 11.01.02, 12:20
            W Dialogu mozna dzwonic na miedzymiastowa przez VOIP.
            00 0(nr kierunkowy) np: 00 022 1234567 - Warszawa. Taniej i jakosc dobra.
            Polaczenie Ww-Czestochowa dziala na pewno, innych nie sprawdzalem.
            Jest tylko dziwne zjawisko, po wybraniu numeru nie slychac sygnalu wolnej lini
            tylko po ciszy odzywa sie rozmowca.
            • Gość: Homar Re: Homar - mam w firmie Dialog i TP SA. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.01.02, 12:31
              dlugopis napisał(a):
              > W Dialogu mozna dzwonic na miedzymiastowa przez VOIP.
              > 00 0(nr kierunkowy) np: 00 022 1234567 - Warszawa. Taniej i jakosc dobra.

Co to jest VOIP?

• Gość: duzY Re: Homar - mam w firmie Dialog i TP SA. IP: *.dtvk.tpnet.pl 11.01.02, 12:36
                Voice Over Internet Protocol (albo cos takiego). Tzn., że omijając TP Sa w
                rozmowach międzynarodowych a wszystkich operatowrów w rozmowach
                międzymiastowych sygnał przesyłany jest najkrócej mówiąc poprzez Internet.
                Piszą, że jakość ma być dobra. Dla oszczędności korzystałem kiedys w Erze z
                VOIPu, ale głos sie rwał. Zreszta TP SA wojowała z PTC Sp. z o.o. o to.
              • Gość: Alkatraz Re: Homar - mam w firmie Dialog i TP SA. IP: *.ok.ae.wroc.pl 11.01.02, 12:37
                VOIP - voice over internet protocol

przesyłanie głosu w pakietach przez internet

jeszcze moje pytanko - czy są jakieś opóźnienia w rozmowie, pogłosy, itp?
                • Gość: duzY Re: Homar - mam w firmie Dialog i TP SA. IP: *.dtvk.tpnet.pl 11.01.02, 12:41
                  Dzwoniąc z Ery do Niemiec poprzez 00049... miałem dziwne uczucie, że rozmowa
                  nei jest na żywo. Ułamki sekund opóźnień powodowały dyskomfort rozmowy.
                • dlugopis Re: Homar - mam w firmie Dialog i TP SA. 11.01.02, 13:00
                  Dzwonilem kilka razy z Wrocka do Myszkowa w dawnym czestochowskim i jakosc byla
                  OK.
                  Nie bylo poglosow, opozniej itp historii.
          • Gość: judyt Re: Homar - mam w firmie Dialog i TP SA. IP: 192.168.129.* 11.01.02, 13:01
            Gość portalu: duzY napisał(a):
            A ten 1055
            > to wogóle jakies jaja. Ci każą na jakies audiotele (0-801... ) dzwonić by się
            > zarejestrowac.

aaaha ha! ha! ha!!!
            :-)
            • Gość: duzY Judyt - Ty się ze mnie smiejesz, IP: *.dtvk.tpnet.pl 11.01.02, 13:04
              a ja jak Don Kichot samotna walke z Tepsa podjąłem (tylko czemi ich konkurencja
              mi utrudnia?)
              • Gość: mjs Re: Judyt - Ty się ze mnie smiejesz, IP: 217.97.163.* 11.01.02, 13:14
                To ciekawostka, bo NOM (1044) i Dialog sa
                przedsiewzieciami KGHM (m.in.).

Nie wie lewica co czyni prawica?
            • zboczek Re: Homar - mam w firmie Dialog i TP SA. 11.01.02, 13:07
              VOIP- czesto kozystam dzwoniac do Krakowa Warszawy ale nie tylko! Jakosc
              znakomita ,zero poglosow i nie mam wrazenia opoznien i jeszcze ta cena! Dla
              przykladu dodam ze Urzad Miejski w Dzierzoniowie przeszedl na Dialog i koszty
              im spadly.
              • Gość: Homar Jeszcze o VOIP... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.01.02, 18:19
                Zrozumialem tak:
                Jak wykrecam nr w Polsce, to musi byc: 00 0[nr kier.][nr telefonu odbiorcy].
                A jak chce za granice, np. do Niemiec?
                00 049 [nr kier.][nr dobiorcy]? Przeciez poczatkowe numery oznaczaja, ze
                wybieram numer kierunkowy do ktoregos z miast w Polsce...
                Niech mi ktos wyjasni, muczos proszos
                • Gość: dlugopis Re: Jeszcze o VOIP... IP: *.foxboro-eckardt.com 12.01.02, 09:07
                  Homar - nie czytasz uwaznie i mieszasz ze soba dwa systemy walutowe.
                  DuzY pisze o dzwonieniu z Era GSM poprzez VOIP, a ja i Zboczek o dzwonieniu z
                  Dialogu. Miedzynarodowe przez VOIP w Dialogu tez sa dostepne, ale to juz musisz
                  sam sprawdzic na ich stronach.
                  Pozdrowionka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka