Dodaj do ulubionych

Szukam Internetu - śródmieście, POMOCY!!!

26.08.08, 13:58
Mieszkam w śródmieściu -> Kościuszki (okolice dworca).
Szukam jakiegoś dostawcy internetu. Byłbym chętny na radiowy dostęp
(mam laptopa). Wielu firm już pytałem, ale o dziwo łatwiej coś
znaleźć na obrzeżach miasta niż w centrum.
Wynajmuje mieszkanie bez umowy najmu i nie potrzebuję telefonu
stacjonarnego więc ta opcja odpada.
Słyszałem też coś o darmowym internecie w centrum? Niestety jak
wyszukiwałem połączenia radiowe, to wszystkie zahasłowane.
Podajcie proszę adresy jakichś firm jeśli znacie.
Obserwuj wątek
    • Gość: pomocna Re: Szukam Internetu - śródmieście, POMOCY!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.08.08, 14:30
      Może vimax netii? Wejdź na ich stronę. Ja polecam, nie wiem tylko czy zasięg na
      Kościuszki będzie jak trzeba....sprawdzisz to na ich stronie.
      • eustahiusz Re: Szukam Internetu - śródmieście, POMOCY!!! 26.08.08, 14:38
        do wimaxa tez trzeba telefon ;/
    • Gość: ricky Re: Szukam Internetu - śródmieście, POMOCY!!! IP: 62.233.176.* 26.08.08, 17:46
      ma ten sam problem
      up
    • kierowca-bombowca Re: Szukam Internetu - śródmieście, POMOCY!!! 26.08.08, 18:08
      Darmowy internet masz na rynku. Jak się zalogujesz na rynku do sieci wrocław,
      pojawi Ci się stronka na której będzie instrukcja logowania. Generalnie raz
      wpisujesz jakieś tam hasło, a potem już łapie sam, ale poza Rynkiem tego netu
      nie złapiesz.
      • sachar87 Re: Szukam Internetu - śródmieście, POMOCY!!! 26.08.08, 23:03
        ja mialem media4 na komuny paryskiej czyli boczna kosciuszki i dawal rade.
    • Gość: 123 Re: Szukam Internetu - śródmieście, POMOCY!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 02:46
      Chętnie bym pomógł, ale z łukasińskiego chyba nie złapiesz, nawet gdybym na
      maszcie wystawił panel interlinea :/
    • Gość: Icek Re: Szukam Internetu - śródmieście, POMOCY!!! IP: *.218.146.194.generacja.pl 27.08.08, 08:15
      www.generacja.pl jest w okolicach
      • Gość: eustahiusz Re: Szukam Internetu - śródmieście, POMOCY!!! IP: 62.233.176.* 27.08.08, 14:37
        dzieki za odp., ale generacja.pl nie siega, a w media4 trzeba
        zaplacic prawie 300zl za aktywacje, wiec raczej odpada ;/
        • Gość: Icek Re: Szukam Internetu - śródmieście, POMOCY!!! IP: *.218.146.194.generacja.pl 27.08.08, 21:37
          Myślałem, że czasy internetu za 300 złotych to już przeszłość.
          Napisz na icek@do.pl gdzie mieszkasz i że chcesz internet. Może da
          się coś zrobić.
    • sztuk6mistrz Re: Szukam Internetu - śródmieście, POMOCY!!! 28.08.08, 00:20
      A zadzwoń do Connecty na Hercena tel.071 794 44 50. Może mają sieć w okolicy.
      Korzystam na Biskupinie - polecam.
      • Gość: krzykiwnocy Re: Szukam Internetu - KRZYKI IP: *.oss.wroc.pl 28.08.08, 12:06
        Szukam internetu na Krzykach, tych dalekich Partynice/Klecina (sorry
        za podpiecie sie w cudzy watek, ale moze to cos pomoze,a autorowi
        nie zrobi roznicy)
        nie korzystam z telefonu stacjonarmnego i na tym bym poprzestał, do
        tej pory w innej czesci miasta miałem E-wro - za 67,10 było całkiem
        w miare, raczej nie mysle o wyzszej kwocie (chyba ze w pakiecie z
        kablowka), jesli ktos wie cos to bede wdzieczny za podpowiedz
        (przegladałem oferty Vectry - nie dochodzi, Dialogu - trzeba miec
        telefon, Era, Orange Freedom - telefon, ewentualnie bezprzewodowe
        wchodza w gre, ale czy to dobry biznes i jakosc? czy taki
        bezprzewodowy mozna rozdzielic na dwa kompy? bo w domu sa dwa)
        dzieki z gory za podpowiedzi!!
        • Gość: eustahiusz Re: Szukam Internetu - KRZYKI IP: 62.233.176.* 28.08.08, 13:51
          to ja ci odpowiem. na partynicach to tylko finemedia.pl, polecam
          • Gość: Icek Re: Szukam Internetu - KRZYKI IP: *.218.146.194.generacja.pl 29.08.08, 00:21
            zależnie od adresu www.generacja.pl
            • Gość: Fajerek Re: Szukam Internetu - KRZYKI IP: 80.51.98.* 11.10.08, 20:07
              Albo www.generacja.be :)
              Warto tez przeczytac to:
              serwisy.gazeta.pl/metroon/1,0,2518405.html
              Pozdrawiam
              • tomek854 Re: Szukam Internetu - KRZYKI 11.10.08, 22:59
                Na generacja.pl można zapoznać się z galerią prezentującą profesjonalne
                wykonanie sieci w tej firmie.

A tutaj galeria nieoficjalna sprzed jakiegoś czasu. Mam nadzieję, że sieć na
                trójkącie założona jest już prawidłowo i ze wszystkimi wymaganymi pozwoleniami?

twoja.generacja.be/gfx/fotki/n7650/2005-11-19/?id=1
                • Gość: Icek Re: Szukam Internetu - KRZYKI IP: *.218.146.194.generacja.pl 13.10.08, 08:35
                  Niestety zaprezentowany link ma się nijak do tego jak wykonana jest
                  sieć.

Z początku ktoś dodał zdjęcia sieci mortin jako naszej. Później już
                  było tylko gorzej.

Test bez zobowiązań jest po to aby móc samemu się przekonać.
                  • tomek854 Re: Szukam Internetu - KRZYKI 14.10.08, 16:48
                    Cos sie zmienilo w tych zdjeciach?

Bo ostatnio kiedy o nich byla mowa tlumaczyles sie, ze to jest wasza instalacja,
                    owszem, ale tylko tymczasowa i ze zaraz wymieniliscie na porzadna... (nie chce
                    mi sie szukac linka i nie bedzie mi sie chcialo rowniez w przyszlosci, jak kto
                    chce, to niech sam pokopie, nawet nie wiem, czy to na tym forum czy innym bylo).
              • Gość: Icek Re: Szukam Internetu - KRZYKI IP: *.218.146.194.generacja.pl 13.10.08, 08:37
                Ciekawe czemu tak stare i nieaktualne tematy poruszają pracownicy
                finemedia. Konkurencja u nas działa strasznie.

Ostatnio w rejonie działania generacji i finemedia (komuny
                paryskiej) pojawiły się nawet naklejki generacja.be. Podziwiam
                zaparcie i chęć nieuczciwego wygryzienia konkurencji.
                • Gość: stop idiotom Re: Szukam Internetu - KRZYKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.08, 16:53
                  A co boli cie że masz badziewny internet??
                • tomek854 Re: Szukam Internetu - KRZYKI 14.10.08, 16:47
                  Ja z naklejkami nie mam nic wspolnego, tymbardziej ze mieszkam 1900 km od
                  Wrocka. Sama strona jest od dawna nieautkualizowana i nawet na komentarzach
                  rzadza spam-boty. Nie zmienia to jednak w zaden sposob faktu, ze na moment, w
                  ktorym strona byla pisana informacje sa 100% prawdziwe ;-)

Jezeli dzis siec juz jest na poziomie, to super, ale prosze uprzejmie nie
                  wprowadzac ludzi w blad, bo obaj dobrze wiemy ze takie rzeczy jak na zdjeciach
                  to (przynajmniej kiedys) w generacji byla norma.

Tak sobie wkleilem, zeby sie podroczyc, bo takiego chamstwa jak w firmie pana
                  Ickiewicza to nigdzie nie widzialem. Czlowiek byl bezsilny przez tyle czasu, to
                  przynajmniej teraz powkurza troche w rewanzu jak ma okazje :-)
                  • Gość: Icek Re: Szukam Internetu - KRZYKI IP: *.218.146.194.generacja.pl 15.10.08, 07:56
                    Nie mówię, że do dziś nie ma fragmentów sieci za które firma się
                    wstydzi jednak zdjęcia dodane na stronie nie były z naszej sieci
                    (tak w 50%). Zdjęcia obrazowały sieć mortin w okolicach pereca oraz
                    jakiś pajęczarzy w okolicach komuny (a faktycznie naszą konkurencję).

Co do problemów z firmą to już dawno przyznałeś się, że problem
                    powstał bo fałszowałeś zgoszenia serwisowe majstrując nieumiejętnie
                    przy logach.

Nowi abonenci zawsze mogą wybrać test. Do tego jest atrakcyjna umowa
                    studencja za 1 złoty. Chyba warto.
    • Gość: NECIK...hmmmm Re: Szukam Internetu - śródmieście, POMOCY!!! IP: *.pool.einsundeins.de 14.10.08, 00:39
      Matolku.......jestes na Starym Miescie to jedno a drugie adresik na necik.Za
      mostem Grunwaldzkim na prawo potem na lewo i w okolicy BUDYNKU INFORMATYKI
      bedziesz mial szybki i za darmo (budynek nr 3....??)
      Popytaj studentow w okolicy.Powodzenia
    • Gość: NECIK...hmmmm Re: Szukam Internetu - śródmieście, POMOCY!!! IP: *.pool.einsundeins.de 14.10.08, 00:42
      Rynek...kolo PREGIERZA....na laweczce z lewej strony(twarza do Pregierza ).Sam
      uzywalem tych dwoch miejsc.
    • 0aa Re: Szukam Internetu - śródmieście, POMOCY!!! 14.10.08, 23:15
      Jakiś czas temu założyłem forum aby było nam łatwiej ... ale gdzie
      tam! Nikt nie chce się pochwalić aby inni mogli dowiedzieć się o
      ofercie we Wrocławiu
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=61151
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka