Gość: janka A Dor-Bud? IP: *.wroclaw.mm.pl 26.11.09, 14:30 Ktoś coś powie o Dor-Budzie z Robotniczej? Wiem,że maja sporo zleceń od firm...a tak prywatnie to ktoś ma założone okna przez nich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MahiaVe OKNA: ohton expo A. Żółtak IP: 188.33.130.* 15.10.10, 09:36 Partacze pierwsza klasa! obite ściany, wgniecenie w drzwiach lodówki, duuuży bałagan po pracy i obróbka bardzo słabej jakości, brak zabezpieczenia miejsca praca (kawałki gruzu leciały przez okno prosto na przechodniów). Szczerze NIE POLECAM tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ohton Re: OKNA: ohton expo A. Żółtak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.12, 18:05 Te zarzuty są dość lakoniczne. Nikomu nie płciłem odszkodowania za zniszczoną lodówkę ani za uszkodzenie głowy przechodniom. Inne szczegóły związana z wumianą okien zawsze omawiamy z klientem przed rozpoczęciem prac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cipciuś Re: IP: *.dynamic.chello.pl 31.03.12, 01:16 a co nas jakaś lodufka obhodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.12, 07:30 no .... spie...j mi sta lodówką! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cipciuś Re: IP: *.dynamic.chello.pl 04.04.12, 00:02 a z drugiej strony, jak jesteśmy przy lodówkach to niech mi który poda zimnego browarka, jest na drugiej półce od góry. Tylko szybko i dla mojego kamrata Arona też poproszę, biegusiem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: A Dor-Bud? IP: *.ip.netia.com.pl 22.05.11, 19:53 Omijajcie tą firmę szerokim łukiem,wybudowałem dom ,ale kogoś takiego pierwszy raz w życiu spotkałem, wyjątkowo niesolidny ,złośliwy i perfidny człowiek . A montaż fatalny - trzeba było poprawiać, ( montuje jakiś Ukrainiec , chyba na czarno) reklamacja - nie próbuję nawet opisywać . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Usługobiorca Re: A Dor-Bud? IP: 195.60.183.* 11.01.12, 09:28 Jest to pierwsza negatywna opinia jaką wystawiam na jakimkolwiek forum. Firma nie dotrzymuje terminów, a dokładność montażu jest żenująco niska. Podsumowując jaka siedziba taka usługa! NIE POLECAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OSZUKANYokradziony Re: A Dor-Bud? IP: *.tktelekom.pl 15.07.12, 11:36 Nie płacą pracownikom, nie warto dawać im zleceń. Dorabiają się na ludzkiej krzywdzie. Miałem zarobić na czesne, a nie mam co jeść! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: A Dor-Bud? IP: 78.9.102.* 26.11.12, 15:17 Unikajcie tej firmy. Zanim złożysz zamówienie są mili. A potem nie dotrzymują terminów (o ile w ogóle wywiązują się z umowy) i nie odbierają telefonów. Jak odbiorą już telefon (oczywiście jak zdzwonisz z innego numeru niż zwykle) to potraktują Cię chamsko. Robią niedbale i nie zgodnie z zasadami jakimikolwiek. Ludzie tam pracujący są w większości z przypadków. Z tego co wiem to tym ludziom nie płacą. Szkoda że nie ma w naszym kraju siły na takich ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryjek Re: A Dor-Bud? IP: *.kielce.vectranet.pl 30.12.12, 20:41 nie polecam firmy Dor-BUD,niesolidni,odwalają fuszerkę,nie przyjmuja reklamacji,a ich okna też nie polecam sa do niczego,wszystko co wykonują partaczą,zatrudniają ludzi z anonsów,nie płacą im ,byle jaka firma,LUDZIE UNIKAJCIE TEJ FIRMY,DOBRZE radzę naprawdę... Odpowiedz Link Zgłoś
atospartos Re: A Dor-Bud? 21.04.17, 17:49 Korzystałem z usług firmy www.oknowro.pl/ i stanowczo polecam. Szybko, profesjonalnie, nie drogo. Firma jest sprawdzona i warta zaufania. Odpowiedz Link Zgłoś
kmar11 Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? 26.11.09, 23:01 EMPOL: nie polecam. Zamówiłem okna do 2 mieszkań, Razem 6 zestawów. Pani na ul. Gorlickiej zapomniała o uszczelkach wrębowych, które sobie zażyczyłem. Umowa podpisana 20.08.2009. Pieniądze wpłacone 21.08.2009. Termin montażu do 15.09.2009. W tym terminie zamontowano mi okna tylko w jednym mieszkaniu. W drugim mieszkaniu zamontowano 2 tygodnie później. Nie przejmowanie się czasem spowodowane jest bardzo małymi karami umownymi. Umowy nie da się zmienić bo jest tworzona przez centralę. Oczywiście w tym czasie molestowałem o uszczelki wrębowe. Otrzymałem je 3.11.2009. Zgroza jeśli chodzi o nieterminowość. Technicznie przeciętnie. Montaż prowadzony jest dość czysto i szybko ale usterki niestety też są. Nagminne jest przykręcanie dybli tak, że ramy wgniatają się i niestety traci estetyka. Ramy skręcone ze sobą śrubami bez żadnych osłonek i dopiero po reklamacji zostały dodane osłonki, a śruby wymieniono na stożkowe. O tak reklamowanym ciepłym montażu można zapomnieć, bo nie jest on praktycznie stosowany przy wymianie okien, a tylko przy wstawianiu nowych okien. Trochę za dużo pochłonęło to czasu i cierpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staszek Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? IP: *.214.38.84.otvk.pl 08.12.09, 17:29 Odradzam EMPOL - kup pan i spadaj pan. Okna są nieszczelne a firma udaje, że są szczelne. Dział reklamacji złego słowa nie powie na swoich serwisantów, którzy nie mają pojęcia o oknach i "łapą sprawdzają" czy okna są szczelne. Ponoć to jedyna "słuszna" metod ana sprawdzenie szczelności okna. Sprawa idzie już przez Rzecznika Praw Konsumenta i Rzeczoznawcę, a i jak nic nie pomoże to do sądu. Nie kupujcie okien w tej firmie. Szkoda czasu, nerwów i pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spec Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? IP: 80.54.24.* 09.12.09, 15:54 Można jeszcze okno wyrwać i zawieźć do laboratorium :) hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CENZOR Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? IP: *.centertel.pl 08.12.09, 20:16 LUDZIE JESTEŚCIE ŻAŁOŚNI CZYTAJĄC TAKIE OPINIE , WYCHODZI POZIOM INTELEKTU KAŻDEGO TAKIEGO CZŁOWIEKA. NA ZDROWY CHŁOPSKI ROZUM WIDAĆ IŻ OPISYWANE NEGATYWNIE SĄ DUŻE WROCŁAWSKIE FIRMY ROBIĄCE NAJWIEKSZE OBROTY I OBSUGUJACE NAJWIĘKSZĄ LICZBE KLIENTÓW. A ROBIĄ TO ... WŁŚCICIELE NIC NIELICZĄCYCH SIĘ FIRM NA NASZYM RYNKU . BRAK ZLECEŃ PROWADZI DO TAK PLUGAWYCH I OSZCZERCZYCH KROKÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spec Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? IP: 80.54.24.* 16.12.09, 11:11 Racja :) Kapitalizm, mali bronią się rękami i nogami a wielcy mają dystans do tych oszczerstw, bo ich opinia jest mało znacząca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magic Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? IP: *.96.80.3.telemedia.pl 06.01.10, 12:35 Witam. Jesli poszukujecie okien to polecam firme Krystex, wbrew opiniom na forum. Cenowo bezkonkurencyjni a ofert mialem ok 20. Terminowosc? Tydzien przed czasem... Jakosc? Okna i rolety sprawiaja wrazenie bardzo solidnych, montaz w ciagu jednego dnia. Dlugo zastanawialem sie nad wyborem firmy, poniewaz obawialem sie ze cena = jakosc, tak nie jest. Wlasciciel firmy wychodzi prawdopodobnie z zalozenia, ze lepiej brac mniej za uslugi, ale miec wieksza liczbe zadowolonych klientow. Z doswadczenia wiem, ze taka filozofia handlowa sprawdza sie w 100% i gwarantuje sukces. Polecam a Panu S. dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
nikos90210 Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? 25.01.10, 18:20 czy zna ktoś z Was firmę: Eurodoor s.c. 56-400 Sokołowice 108 D tel./fax 071 / 314-88-50 e-mail:biuro@eurodoor.com.pl Obsługa spółdzielni mieszkaniowych - www.eurodoor.com.pl Hurtownia drzwi - hurtownia.eurodoor.com.pl działają w okolicach Wrocławia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: analityk Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? IP: *.147.10.68.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.02.10, 22:27 czytam sobie te uwagi i tak się zastanawiam, bo faktycznie powoli się przymierzam do zakupu że chyba nie wszystko tu trzeba brać poważnie (autorzy większości krytycznych postów robią wrażenie pracowników małych firm okiennych). Szczególnie zaskakuje wyjątkowo zjadliwa krytyka co większych firm i to paradoksalnie tych porządniejszych, prezentujących wysoki poziom (jak zdążyłem się już zorientować przepytując znajomych). Ja po bardzo wnikliwej analizie ofert, zasięgnięciu wielu opinii od ludzi którzy wstawiali okna zostawiłem sobie już tylko 2 firmy na placu boju: EMPOL i OKNOPLAST, chyba tylko te 2 są warte uwagi i dają mi poczucie bezpieczeństwa. Ciekawy jestem, czy małe firemki zdają sobie sprawę, że opluwając duże fabryki robią im tylko reklamę (pokazują że są to firmy które profesjonalnie opanowały rynek i poważnie zagrażają maluczkim, którzy tylko w tak nieudolny sposób potrafią walczyć o klienta). Myślę że wiekszość czytających to ludzie inteligentni i potrafią ocenić te ,,opinie klientów". Pozdrawiam czytających Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.03.10, 18:55 ja do wymiany okien na nowe polecam firmę Okna Legnica - SiM, która dała radę w tym temacie. Tanio i dobrze mi to zrobili. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: windows Najlepiej tu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.10, 19:45 Polecam: Microsoft Corporation One Microsoft Way Redmond, WA 98052-7329 USA Odpowiedz Link Zgłoś
0buziaczek1 Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? 25.03.10, 13:46 nie wiem,co polecić,ale odradzam KRYSTEX z ul.Długosza.żle wymierzony parapet-ponad 2 tyg.czekania.2 terminy na poprawę.nie ma fachowców nie ma telefonu na usprawiedliwienie,nie ma słowa "przepraszam".Każda rozmowa telefoniczna inicjowana z mojej strony.Co z tego że siedzę i czekam w mieszaniu,w którym nie mieszkam.Przeciez mogę robić sobie wycieczki przez Wrocław.Robota z remontem u mnie stoi. Ekipa KRYSTEX_-U pracuje na dużej budowie.Może prywatny klient jest za "malutki",żeby przejmować się solidnością.Rada dla firmy:nie podpisujcie umów,dopóki nie nabierzecie szacunku dla swojego zleceniodawcy.też jestem wykonawcą usług ,nigdy nie pozwoliłbym sobie na lekceważenie klienta.Obojętne- drobnego,czy wielkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystex Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? IP: 94.254.207.* 25.03.10, 21:48 witam naszą klientkę ! jak się domyślam chodzi o panią z ul.grunwaldzkiej ? tak więc proszę również wspomnieć iż parapet był elementem gratisu którego głębokosci nie ustaliła pani z małżonkiem ( irytując się i wyrzywając przez to na pracownikach biura) aczkolwiek i tak chcieliśmy podarować pani ten parapet w końcu "DOBRO KLIENTA NAJWAŻNIEJSZE!!!! ale przy każdym jednym terminie pani twierdziła iz ona nie może , najlepiej jakby ktoś przyjechał tak o 22 bo pani nie ma czasu, przecież nasi pracownicy nie są ludzmi i nie mają rodzin do których chcą wracąc. ciekawe czy pani jeżdzi do swoich klientów o 22? serdecznie pania pozdrawiamy i zapraszamy do ludzkiego załatwienia sprawy!!! ps: a ten parapecik dalej dostanie pani GRATIS (po co nie potrzebne kłótnie z mężem?) Odpowiedz Link Zgłoś
0buziaczek1 Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? 29.03.10, 10:10 dziś poniedziałek-29 marzec 2010r.Rozmawiałam RANO z właścicielem firmy KRYSTEX o moim parapecie.Mam sobie poszukać w sieci!Więc szukam:czy ktoś ma na zbyciu parapet!Biały.Nie jest prawdą,że nie ustaliłam głębokośći parapetu bo p.właściciel nie pytał o nic- sam mierzył i to on powinien wiedzieć jakiej głębokości przyciąć .ale,że chyba żle wymierzył to teraz najlepiej odbić piłeczkę w stronę laika.parapet był za złotówkę jako promocja-dodatek do okien i bonus za zamówienie okien.stał się problemem,który może dużo kosztować a niepotrzebnie-( w umowie mam motaż okien+parapety)czekam do końca tygodnia na telefon od KRYSTEX-U.( na dziś jest to niewywiązanie się z umowy)potem spotkamy się na szerszym forum.Przepraszam,że za pośrednictwem sieci rozwiązuję taki malutki problem,ale p.właściciel nie chciał ze mną rozmawiać każąc mnie za wpis na forum.I jeszcze raz :to ja stawiałam się 3 razy na terminy montażu ,za każdym razem była to godz.8.00 i te 3 razy to fachowców nie było.Nie mam powodu "lać wody" a piszę--prawdę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystex Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? IP: 109.243.49.* 29.03.10, 21:38 witam panią ! nasza konwersacja staje się jeszcze ciekawsza , ale może poprzez to iż takie tematy jak ten pani ujrzą swiatło dzienne . unikne ja i wielu innych klientów pani pokroju !!! tylko czytającym to ludzią pozostawie do interpretacji fakt jak wyzej podpisana klientka musiała się zachować iz sprawa parapetu za nie za duże pieniażki trafiła na forum internetowe !!! zgodzę się iż KLIENT NASZ PAN ale do pewnego stopnia ! a z tego co pamiętam to tak samo pani i jej małżonek jesteście bardzo zorintowani w branży poniewaz prowadzicie firme "BUDOWLANĄ" , więc zastanawiam się skąd stwierdzenie "LAIK" ps: w momencie pisania tego posta został wysłany e-mail do moderatora o naruszeniu , wraz z kopią pani umowy do wglądu . Z NIEUCZCIWYMI KONSUMENTAMI RÓWNIEZ TRZEBA WALCZYĆ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laik Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.10, 08:09 ja miałam zamiar kupić okna w empolu , w końcu sa ponoć najlepsi ? ale trafiłam na ulotkę opisywanej tudzież firmy krystex . i muszę powiedzieć iż wszystko przebiegło bez jakiś tam większych problemów. pomiar został raz przełożony, ale to sie zdarza . z kolei i montaż i towar w należytym porządku . wszystko zgodne z umową ! okna z roletami służą mi dobrze , a ja już mieszkam w swoim nowym domku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nod Empol polecam !! IP: 80.54.24.* 29.10.10, 11:39 Właśnie po montażu jesteśmy i muszę przyznać że empol to firma doskonała. wszystko poszło bezboleśnie, ciepły montaż to z tego co wiem tylko empol tak na prawdę zna, reszta udaje, bo mam porównanie do okien u sąsiadów - masakra. Cena za okna był OK jak na ten standard a standard najwyższy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stj Re: Empol polecam !! IP: 188.33.78.* 01.11.10, 09:46 NIGDY W ŻYCIU NAJGORSZEMU WROGOWI EMPOL TO PARTACZE , WSZYSTKO WYGLĄDA PIĘKNIE W BIURZE !!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
0buziaczek1 Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? 30.03.10, 09:50 Szanowny Panie.Proszę się skupiać na temacie dyskusji-dlaczego od 11 marca mam 5 okien a 4 parapety!Ja nic więcej nie oczekuję,tylko wykonania usługi do końca.A do charakterystyki mojej osobowości nie posiada Pan wymaganych kompetencji,więc skupiajmy się na FAKTACH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henryk Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.10, 08:50 ja nikogo nie mam zamiaru polecać , ponieważ u mnie mógł zrobić dobrze a u nastepnego klienta spartoli ! u mnie okienka robiła firma krystex z ul. długosza 34 we wrocławiu . jak na razie jestem zadowolony , a cała współpraca przebiegła poprawnie . bałem się troszke tych 40% zaliczki, ale bez potrzeby . pozdrawiam henryk oleśnica Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arecki Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.10, 08:26 Witam Prowadzę firmę budowlaną na terenie woj. dolnośląskiego od półtora roku współpracuje z firmą Krystex zaopatruję się u nich w stolarkę okienną i drzwiową bez montażu ponieważ robię sobie sam aczkolwiek na towar nie mogę powiedzieć nic złego , drzwi i okna kupuje się z polecenia drodzy internauci !!!! pozdrawiam AR BUD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? IP: 90.156.117.* 13.07.10, 20:57 Krystex dlatego tak załatwia z Panią sprawę ponioeważ parapet za 1zł. i nie maja czasu na takie drobnostki. Dlatego proponuję zakupić parapet w innej firmie>> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdumiony Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.07.10, 22:31 szef krytxu czy jak mu tam załatwił sobie w ten sposób całkowici darmową ANTYEKLAMĘ na tym forum, Moje gratulacje! jak inni - nie wiem, ale ja na pewno bede omijal szerokim łukiem Prosze innych szefów o równie "miłe" wypowiedzi a wybór stanie się prostszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonista Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? IP: 109.243.249.* 02.08.10, 19:22 kolega od wpisu powyżej to chyba DYSLEKTYK haaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient_fix-a Re: uwaga na firmę FIX z ul. Borowskiej !!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.03.10, 08:24 Dopasowanie "skrzydla " do ramy poprzez napier....nim to standard u montarzystow FIX-a a potem czekaj poltiora roku na reklamacyjna wymiane .Radze omijac FIX-a z daleka . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlka Re: uwaga na firmę FIX z ul. Borowskiej !!! IP: *.pct.pl 06.05.10, 09:32 No właśnie!! Widzę że nadal trzymają standardy;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mądry psycholog IP: 94.254.195.* 04.08.10, 07:15 czytając uważnie wasze wpisy muszę przyznać że wycenić okna do mojego domu pójde do firm empol, krystex i fix. a dlaczego : mają najwięcej wpisów na tym forum , nie ważne jakich . znaczy to że robią duzo więc są popularnymi firmami żyjącymi na rynku, prosperującymi jakiś czas. wiadomo ze wpadki zdarzają się każdemu a 60 procent wpisów na tym forum jest skoloryzowanych (taka już jest mentalność naszego narodu). pozdrawiam serdecznie Krzysztof.J Odpowiedz Link Zgłoś
z-reka-w-nocniku jak juz tak bardzo hcesz wymienic okna 29.03.10, 13:30 to popytaj o te z drzewa ekologicznego bo cale barachlo to jedno wielki dziadostwo te drewnaniane czy plastiki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fender Aerodyne Zadowolony jestem z OHTON Expo IP: *.wroclaw.vectranet.pl 30.03.10, 18:40 z ul. Świeżej we Wrocławiu. Szybko, konkretnie i robota wykonana w jeden dzień, okna nie budzą żadnych zastrzeżeń. 1/3 ceny płatna przed jako zaliczka. Odpowiedz Link Zgłoś
kingusia711 Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? 31.03.10, 09:21 Polecam firmę Fix z ulicy Borowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? IP: *.chello.pl 31.03.10, 21:06 Zlazłem wiele firm żeby kupić okna i zdecydowałem się na Impro na ul.Robotniczej , tam zresztą też kupiłem drzwi wewnętrzne. Kompleksowo było z dodatkowym rabatem. Okna firmy Adams bogato wyposażone w już w , standardzie za dobre pieniądze. Jestem już po montażu i muszę stwierdzic że montażyści też bardzo ok. Chętnie wykonali jeszcze pare drobnych robótek dodatkowych i ogólnie jestem bardzo zadowolony. Polecam :-) P.S. Z resztą z drzwi też jestem zadowolony, nawet chyba glównie się tym zajmują.Mają dużą ekspozycje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szalony Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? IP: 188.33.49.* 01.04.10, 22:29 jako człowiek lubiący wyzwania wbrew temu co jest tu napisane podążyłem zakupic okna do firmy KRYSTEX . I co się stało ? zostałem bardzo fajnie obsłużony , towar sam sobie wybrałem na stronie internetowej . a przy podpisywaniu umowy jeszce mi kawe zrobili!!! pozdrawiam bardzo sympatyczne panie z biura firmy KRYSTEX PAWEŁ KĘPA dobrzykowice Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysztof Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? IP: 109.243.140.* 26.04.10, 22:00 WYBIERAJĄC DRZWI DO DOMU TRAFIŁEM NA FIRMĘ KRYSTEX , PRZYJECHALI WYMIERZYLI, WYCENILI . PRZY 15 SZTUKACH DOSTAŁEM MONTAŻ GRATIS I JESZCZE RABAT . W SUMIE BARDZO DOBRZE WYDANE 17 TYŚ . POLECAM JAK NAJBARDZIEJ DOBRZE WYKONANE DRZWI STOLBUD WŁOSZCZOWA. POZDRAWIAM KRZYSZTOF CETNARSKI OŁAWA 606100015 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? IP: *.223.38.84.otvk.pl 12.04.10, 00:04 Odradzam zakup okien w punkcie Stolbud Włoszczowa na Krakowskiej. Bracia, którzy prowadzą punkt mają klienta głęboko w d......., jak tylko dostaną kasę w swoje łapy. A szef ich ekipy montażowej (MK Centrum Zabezpieczeń Przeciwwłamaniowych w Radwanicach), który także osobiście montuje stolarkę to partacz, co o budowlance wie niewiele. Jak chcecie okna tego producenta, to lepiej poszukajcie sobie innego przedstawiciela, bo szkoda nerwów!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stolarz Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? IP: 109.243.88.* 06.05.10, 20:04 Wybierając okna również wybrałem STOLBUD WŁOSZCZOWA a miałem oferty z pozbud i wójcika . Więc spór rozegrał się pomiędzy salonami firmowymi na ul. krakowskiej i ul.długosza ! Wybrałem długosza i czytając poprzedni post jestem z tego zadowolony . Ponieważ dostałem bardzo dobry rabat , a oprócz tego szef firmy KRYSTEX cały czas nadzorował prace na budowie. To sie nazywa profesjonalne podejście do klienta !!!! ps: jestem po tynkach , za tydzień ide zamówić drzwi także w salonie przy ul.długosza 34 POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? IP: *.chello.pl 26.05.10, 20:11 Ta dyskusja na tym forum jest mało wiarygodna biorąc pod uwage fakt że właściciele lub pracownicy firm, które się tu "poleca" sami wiedzą o istnieniu tego forum i bronią się przed negatywnymi opiniami. Skoro wiedzą to i sami pewnie się reklamują pisząc jacy to niesą świetni i jak to sprawnie montują. Nikt nie pisze jakie produkty kupił i dlaczego je wybrał. Zakup okien do domku jednorodzinnego to poważna decyzja a z tego co widzę to sprzedawane przez te firmy produkty to niższa półka więdz i niska jakość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlka Re: uwaga na firmę FIX z ul. Borowskiej !!! IP: *.pct.pl 06.05.10, 09:29 Zdecydowanie odradzam. Montaż beznadziejny, okna 3 razy montowane bo Panowie nie mogli sobie poradzić z lukami, przy 2 pierwszych montazach okna otwieraly sie do polowy na co Panowie uznali bezczelnie ze po co maja otwierać się do konca. Drzwi tarasowe reklamowane 5 razy i nie udalo sie poprawnie zamontować - dopiero serwis producenta poprawil je za duże pieniądze. Drzwi tarasowe przy pierwszym montażu były totalnie niestabilne, bez problemu mozna bylo je odchylic na 10 cm w jedna i drugą strone. Ogólnie ze wszystkich ekip na budowie zdecydowanie najwiecej problemow, wad i wydanych dodatkowych pieniedzy na ich naprawe. Po podliczeniu kosztów zwiazanych z montazem naprawami itd okazuje się że przepłacilismy ok 20% powyzej najdrozej oferty jaka mialam z innych firm we Wrocławiu. Odpowiedz Link Zgłoś
kupalnik Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? 04.08.10, 09:54 Wprawdzie temat rozpoczęty dość dawno, ale ku przestrodze: zdecydowanie nie polecam firmy "SOREX" - biorą wysokie zaliczki, a całość opłaty kasują po zdemontowaniu starych okien, kiedy klient nie ma odwrotu, bo nawet wady nowych okien, błedy w pomiarach, różne "sztukowanki" musi przyjąć i płacić, chyba że woli dziury zatkać deskami lub folią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryszard pasywny Re: Empol- jedyna firma certyfikowana na Ciepły M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.10, 08:34 Może na pcv jedyna certyfikowana , robiłem drewniane w firmie krystex i oni mają certyfikat wydany przez stolbud włoszczowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mufinek Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.10, 09:30 NIE POLECAM FIRMY Z WROCŁAWIA OKNA CZARNIAK!!!!!! NIE DAJCIE ZROBIĆ IM SIĘ W BALONA, CO MIAŁO MIEJSCE W MOIM PRZYPADKU. TOTALNE IGNORANCTWO, BRAK WIEDZY I BARDZO DROGO. PARTACZE ZUPEŁNI!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agalew MontMar polecam 15.09.10, 16:45 fantek1 napisała: > Witam! > Chciałabym wymienić stare okna w bloku,na plastikowe. > Czy ktoś mógłby mi polecić jakąś solidną firmę? na co powinnam zwrócić uwagę > przy wymianie okien? kierować się producentem? > Czy np. stare okna zabierze firma która zamontuje nowe?? > Jako zupełny laik, będę wdzięczna za wskazówki i porady! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? IP: *.wroclaw.mm.pl 25.09.10, 02:00 TYLKO NIE EM POL!!!! Wymieniałem okna i nie wiem co mnie podkusiło, żeby wejsć do tej firmy. Nie dotrzymują terminów, opóźnienie było 29 dni - SKANDAL! Źle wykonane pomiary to raz, laska która składała zamówienie wpisała jeszcze inne wymiary w efekcie każde okno do poprawki. Przyjechali z oknami ale parapety wewnętrzne i zewnętrzne były źle docięte. Monterzy nie słowni i wulgarni, na dodatek szybko próbują się zakolegować z klientem i mówią per TY. Na właściwe parapety czekałem kolejny miesiąc i jak Pan monter łaskawie się pojawił to zamontował wewnętrzne i poszedł mówiąc, że na zewnętrzne parapety nie ma czasu i że przyjdzie za kilka dni. Szczerze odradzam i żałuję tylko, że nie wszedłem wcześniej na fora, bo na każdym piszą źle o tej firmie. Mam nadzieję, że takie beznadziejne firmy zniknął z naszego rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin wańkiewicz Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.10, 09:15 Witam ! Sprawdziłem kilka firm opisanych na forum, około 8 z negatywnymi i pozytywnymi komentarzami. Cenowo wygrał krystex , trochę się obawiałem ponieważ mają pozytywne i zarazem negatywne komentarze . Ale zadecydowała cena (okna typowe , prawie 1000 zł róznicy od konkurencji) jak i termin realizacji 10 dni. Tak wiec wpłaciłem zaliczke i czekałem na rozwój wydarzeń , po 10 dniach zadzwoniła pani ze okienka są , wiec umówilismy sie na montaż . W dniu montażu przyjechali panowie , bardzo sympatyczni (nawet fuszke zrobili na fajrant) uporali się bez problemu z 6 oknami w cały dzień. Tak wiec może miałem szczeście ale moge z całą odpowiedzialnością poilecić firme krystex z ul.długosza. Zycze wszystkim powodzenia przy wymianie okien, mi się udało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezdecydowany Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.10, 16:38 A co wiadomo o firmie Magi z Wrocławia i produktach ,na których pracują? Bardzo zależy mi na opinii. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okniarz Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.10, 08:30 OKNA FABRYKI DOBROPLAST (AVANTGARDE) - najwieksza a zarazem najgorszej jakośći fabryka i profil ich autorski w skali 1 do 10 dałbym -3 . Lepiej okien nie wymieniać niż wstawić sobie takie profile jak AVANTGARDE, IGLO ,ALUPLAST VEKA , SCHUCO,BRUGMAN,SALAMANDER,DECEUNICK - to są dobre okna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Dobroplast to masakra IP: 80.54.24.* 29.10.10, 11:33 Zgadzam się, fabryka się chwali wielkością i to niezaprzeczalny fakt, ale produkt to masakra. Nie popełniajcie tego błędu !! Odpowiedz Link Zgłoś
dawid.polak REHAU i żaden inny profil! 28.02.12, 19:30 Jestem budowlańcem i od wielu lat współpracuję z firmą Nexbau produkująca okna na profilu REHAU (weszli też w Brugmann, ale ja jednak wole sprawdzony profil REHAU). Przechodziłem przez wielu dostawców. Na nich się zatrzymałem i nie zamierzam puścić! Nigdy nie było z nimi problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cipciuś Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? IP: *.dynamic.chello.pl 28.02.12, 21:14 শহরের প্রথম বছর 1000 উল্লেখ স্পষ্টভাবে প্রতর্ক (এ কংগ্রেস Gniezno এর) বিশপ (তারপর পোলিশ চার এক) সাথে. এই অঞ্চলে উপনিবেশ তবে,, ষষ্ঠ শতাব্দী থেকে ইতিমধ্যেই অস্তিত্ব ছিল, যখন স্লাভিক উপজাতিদের Ślężan Oder নিষ্পত্তি এবং ক্যাথিড্রাল দ্বীপ নিষ্পত্তির উপর স্থাপন, যা Vratislav এবং জোরদার দশম শতাব্দীর [5]. থেকে দশম শতাব্দীর Wroclaw শেষে Piast রাজবংশ দ্বারা, শাসিত এবং রাজত্ব ছিল প্রধান কেন্দ্রস্থল (ল্যাটিন টয়লেট regni principalis) এক হয় [8]. ইন 1035, সময় তথাকথিত. পৌত্তলিক একটি শহরের পৌত্তলিক মন্দির নির্মাণ সম্পর্কে তথ্য, সূত্র. মঙ্গোল (তাতার) এর আক্রমণের ভয়ে এপ্রিল 1241 সালে, শহরের বাসিন্দাদের দ্বারা পরিত্যক্ত এবং পুড়িয়ে ফেলা হয়েছিল. কাসল, যেখানে তিনি নিজেকে হেনরি দ্বিতীয় ধর্মগত রক্ষিত Wroclaw এর, ছিল বিস্ময়কর ইন্দ্রি়গ্রাহ্য বস্তু আকাশে যে হাজির, তাতারদেশীয় নিরোধ বাতিল যার ফলে দ্বারা অভেদ্য. ঐতিহ্য, যা দিয়েছে Jan Dlugosz, দ্বিতীয় Wroclaw ডোমিনিকান এর নামাজ হতে পূর্বে এর Czeslaw Odrowąża বিবেচিত, পরে সুখী এবং শহরের রক্ষাকর্তা [9] [10] [11]. ধ্বংসাবশেষ থেকে পুনর্নির্মাণ পরে, ছিল Magdeburg আইনের শহরের সাইট. প্রথম মেয়র Godinusa Stillevogta (তার পুত্র Gedko পরে Krakow [12] প্রথম মেয়র) নির্বাচিত হয়েছে. শহরের 1335 সালে গৃহীত Bohemia রাজাদের শাসন অধীনে (ফিরে), 1526 সহ চেক মুকুট বরাবর,, Habsburg রাজতন্ত্র মধ্যে অন্তর্ভুক্ত ছিল. সপ্তদশ শতাব্দীতে Wroclaw মধ্য সপ্তদশ শতাব্দীতে, পোলিশ থেকে জার্মান ভাষা সীমা Wroclaw কাছাকাছি স্থাপিত, পোলিশ ভাষা আধিপত্য রাজ্যক্ষেত্র শহরের সহ [13]. 1741 সালে, সঙ্গে Silesia অধিকাংশ বরাবর শহর,, রাজা ফ্রেডেরিক দ্বিতীয় Prussia এর দ্বারা ছিল তাই লাভ. Silesian যুদ্ধ, সেইজন্য বছর 1741 থেকে, শহরের সরকারি নাম ছিল, রয়েল Wrocław মূলধনের এবং আবাসিক সিটি (জার্ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Władca Okien Re: REHAU i żaden inny profil! IP: *.play-internet.pl 29.02.12, 15:26 Nie wiem u kogo pracujesz, ale wybierając taki kiepski profil sam sobie wystawiasz świadectwo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Była Żona Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.10, 14:32 Witam, Marcin skontaktuj sie ze mną pilnie!!!!!! Mail s.znak@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: absolutnie NIE Krystex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.10, 23:23 Absolutnie NIE KRYSTEX. Zbierają zlecenia przerastające ich możliwości i umiejętności. Biorą kasę i partaczą robotę. Na reklamacje brak odpowiedzi. Mogę polecić EMPOL - mam okna 3 lata i jestem zadowolona. Ekipa sprawna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek krystex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.10, 08:39 COŚ CHYBA NIE LUBIĄ TEJ FIRMY KRYSTEX LUDZIE. U MNIE ROBILI OKNA 2 LATA TEMU I DO TEJ PORY NIC SIĘ NIE DZIEJE . JESTEM ZADOWOLONY, A JAK CZYTAM NIEKTÓRE WPISY TO NIE CHCE MI SIĘ WIERZYĆ ŻE TO O NICH ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: krystex IP: *.play-internet.pl 01.02.11, 20:17 Miałeś fart. Nie ryzykuj więcej . Krystex to firma , która nie będzie długo na rynku . Z takim traktowaniem klienta wpisuje się w czasy komuny . Ludzie nie dajcie się omamić bajerantowi Sebastianowi bo nic innego on nie potrafi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ............ Re: krystex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.11, 19:26 Tak bajer to on ma dobry a ani klijenta ani pracownika nie traktuje z szacunkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: krystex IP: *.play-internet.pl 05.03.11, 19:18 a teraz pod pracowników bedziemy sie podszywać????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ochwaliński janusz tylko krystex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 18:37 Ja z cała odpowiedzialnościa polecam krystex , robiłem okna dwa lata temu i wszystko jest w jak najlepszym porządku. W przyszłym roku zaczynam budowe domu i okna również zrobi mi krystex , robili osiedle szeregówek mojem u koledze i także bez zarzutów . Tak wiec tylko firma KRYSTEX Odpowiedz Link Zgłoś
burdynm1 Re: tylko krystex 26.02.11, 21:10 A ja mam inne zdanie, a nawet bardzo odmienne. W grudniu 2010r KRYSTEX montował mi okno i namówiono mnie na roletki. Zapewniono mnie że będą założone zaraz po montażu okna. Dziś jest Marzec (prawie) a ja jak byłem bez roletek tak i jestem, choć dzwoniłem i chodziłem tam do NICH za każdym razem zapewniano mnie że jutro już będzie po kłopocie to firma "KOGUCIK" i 500 zł poszło na konto jakiegoś BUCA w mercedesie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burdynm Re: tylko krystex IP: *.play-internet.pl 27.02.11, 11:53 We wpisie poniżej uwidoczniony jest fakt nagonki przez kogoś na firme KRYSTEX , ponieważ z tego co wiem nie handlują oni roletkami materiałowymi !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: tylko krystex IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.07.11, 17:33 TEJ FIRMY NIKOMU NIE POLECA , SAMI PARTACZE ,NIE ZNAJĄCY SIĘ NA SWOIM FACHU. ZAMAWIASZ OKNA JEDNEJ FIRMY A ZAKŁADAJĄ CI CAŁKIEM COŚ INNEGO W DODATKU Z BRAKAMI ,ŻADNYCH DOKUMENTÓW I NIE ZAKOŃCZONA ROBOTA.UMIEJĄ TYLKO LADNIE GADAĆ I NIC WIĘCEJ, SZCZERZE NIKOMU NIE POLECAM OKIEN Z FIRMY KRYSTEX Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzena kleczków Re: absolutnie NIE Krystex to nieprawda IP: 188.33.163.* 16.11.10, 20:57 witam! dzisiaj u mojej mamy były wymieniane drzwi przez firme krystex , i nie mogę sie zgodzić z opiną tego forum . Zostały założone drzwi marki Gerda , bardzo solidne drzwi , jak i samo wykonanie. Moze troche drogo , ale myśle że za taką obsługe warto. Firma jest godna polecenia!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: absolutnie NIE Krystex to nieprawda IP: *.play-internet.pl 01.02.11, 20:30 widzę ,że Krystex umiejętnie się broni na forum o tak dobry jest w te klocki szkoda ,że nie jest taki dobry w realizacji i marnuje czas . a moje okna ? - ile można czekać ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin krystex w porzadku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.10, 07:40 Ostatnio montowali mi 3 okna i wszystko było w jak najlepszym porządku. Poprzednie okna robiłem gdzie indziej i mam porównanie. Moim zdaniem firma krystex zna się na tym co robi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: absolutnie NIE Krystex IP: *.play-internet.pl 28.07.11, 11:11 UWAGA! wyglada na to ze firma krystex-okna z Długosza przeniosła się na ul. Pomorska 48 i zmienila nazwe na oknawroclaw.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kotyna Arkadiusz okna wrocław IP: *.play-internet.pl 28.07.11, 14:21 W nawiązaniu do wpisów tego forum chciałbym poinformować iż Firma Okna Wrocław nie jest kolejną odsłona p. Świtaja . Po rozstaniu się z p.Sebastianem założyliśmy swoją firmę i nic nas nie łączy z dawną firmą Krystex w której pracowaliśmy . To że pracowaliśmy u człowieka nieuczciwego chyba nie pozwala państwu aby zniszczyć nas na samym początku istnienia bez wypróbowania jakości naszych usług . Na dodatek pragnę dodać iż za cały sprzęt i materiały i narzędzia dokończyliśmy wszystkie zaległe zlecenia . Zapraszamy do wypróbowania naszych usług . Z poważaniem Arkadiusz Kotyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient mariusz Re: okna wrocław pomorska 48 IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.07.11, 23:43 heh pewnie byli pracownicy KRYSTEX na niczym sie nie znali. nie widzialem jeszcze aby ktos spartaczyl prace tak jak wy!!! z czym do ludzi? zamowienie czegokolwiek u was jest gorsze niz dostanie raka! idzie pracowac do supermarketu jako pomocnik sprzataczki a nie remontowac domy za grube pieniadze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: okna wrocław IP: *.internetia.net.pl 11.09.11, 13:50 9 sierpnia zamówiliśmy drzwi do naszego nowego mieszkania w firmie OKNA WROCŁAW. Wpłaciliśmy zaliczkę - kilkaset złotych. Drzwi miały być po trzech tygodniach. Byliśmy umówieni na wykończenie całego mieszkania. I...nic! Cisza! Dzwoniliśmy z żoną kilkakrotnie pod numer komórkowy. NIC! Nikt nie oddzwonił!! Poszedłem do biura na ulicy Pomorskiej 48 - było zamknięte - żadnej ifnormacji na drzwiach. W dodatku spotkałem innego klienta, który też zamawiał usługi i nie mógł się dowiedzieć, co dalej. Panowie! Co z moim zamówieniem? Co z moimi pieniędzmi? Odcinacie się od firmy Krystex, ale może poszliście w ich ślady? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dk Re: okna wrocław IP: *.dynamic.chello.pl 12.09.11, 17:13 No to spokojnie możecie zamówić okna w innej firmie a sprawę zgłosić na Policję bo okien z tej firmy z pewnością nie zobaczycie na oczy. OKNA WROCŁAW to kontynuacja KRYSTEX i kolejny sposób na oszukiwanie ludzi przez Świtaja. Poczytajcie co wyprawiał z innymi klientami a na przyszłość czytajcie w internecie opinie o firmach zanim zlecicie pracę. Polecam lekturę: www.dodajoszusta.pl/historia/1075-krystex-bis-a-teraz-okna-wroclaw-pobrali-zaliczki-nie-wykonali-zlecen-i-przeniesli-siedzibe.html www.uwagi.pl/articles/view/9264127/KRYSTEX,%20KRYSTEX-BIS,%20OKNA%20WROC%C5%81AW drzwiwroclaw.blogspot.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega świtaja Re: okna wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.11, 21:20 jak najbardziej sprawa bedzie gościu dostanie wyrok w zawieszeniu , a wy ustawicie się w kolejce u komornika BEDZIECIE W NIEJ STALI DŁUGIE LATA , on on już prowadzi firme w innym mieście! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okna wrocław Re: okna wrocław IP: *.dynamic.chello.pl 12.09.11, 23:53 Ludzie walczmy o swoje i nie dopuścmy aby oszuści pozostali bezkarni!!!! Ostrzegajmy innych przed firmami Sebastiana S. czyli OKNA WROCŁAW, KRYSTEX I KRYSTEX-BIS! JEŻELI WAS oszukali idzcie na policję lub do prokuratury. Przeczytajcie bloga i pozostawice swoje wpisy na blogu: oknawroclaw.bloog.pl/id,330270597,title,KRYSTEX-OKNA-WROCLAW-DLUGOSZA-34-LUB-POMORSKA-48-UWAGA,index.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Korneljusz Re: okna wrocław IP: *.197.88.22.edial.pl 14.07.14, 20:39 Trzeba było wziąć w Dawarcie ;) Dobra i konkretna firemka z pod Wrocławia. Siedzibę mają w Sycowie więc ceny mają jak na małe miasteczko przystało. Biją Wrocław na łeb! Robiłem cały dom i jest wszystko ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axe Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? IP: *.emea.ibm.com 29.10.10, 15:08 Witam, właśnie stare okna w bloku wymieniała mi firma Roplast, biuro na ul. Grunwaldzkiej 21 - sprawnie, nawet uratowali co nieco tapet którymi były pooklejane stare okna, okna póki co nie wypadły ;) Także polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elninka Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? IP: 94.254.184.* 04.11.10, 18:09 NIE POLECAM FIRMY KRYSTEX Z ULICY DŁUGOSZA. Porażająco lekceważące podejście do klienta. Trzy razy umawiają się na pomiar okien i ani razu nie zjawiają się. Nie raczą uprzedzić o tym, że technik nie przyjedzie. Dopiero potencjalny klient dzwoniąc do firmy po upływie 2 godzin od umówionej wizyty dowiaduję się, iż technik stoi w korkach i nie przyjedzie, przy drugim terminie okazuje się, że technik musi rozładować towar. A na trzecie spotkanie nie ma co liczyć, bo mimo kolejnych ustaleń nikt się nie zjawia ani nie odwołuje spotkania ( warto nadmienić, iż mieszkam od firmy ok. 500 m). Straciliśmy tylko czas i pieniądze na telefon. Całe szczęście, że nie doszło do podpisania umowy, gdyż po stosunku do klienta niczego dobrego po tej firmie spodziewać się nie należy. Stanowczo odradzam, kompletny brak profesjonalizmu, a firma zdaje się wychodzi z założenia, że klient musi zabiegać o firmę a nie odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz.p krystex o.k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 16:46 możecie pisać sobie wszystko co chcecie o firmie krystex, jestem dwa dni po montażu i pomimo poślizgu terminowego o 3 dni wszystko inne w porządku . Montaż szybko i sprawnie , no i cena rewelacyjna!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystex wrocław oświadczenie krystex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.10, 11:41 Witam państwa! W związku z niepokojąco dużą ilością wpisów na tym forum na temat naszej firmy (i negatywnych i pozytywnych , nie wiadomo skąd się biorących ) chcielibyśmy poinformować wszystkich użytkowników tego forum iż każdy klient obsługiwany przez naszą firmę od dnia 15 listopada będzie proszony o wystawienie opini na tym że forum , może w ten sposób nakreślą sobie państwo prawdziwy wizerunek naszej firmy. Serdecznie pozdrawiam firmy konkurencyjne oraz potencjalnych klientów Sebastian Ś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojt Re: oświadczenie krystex IP: *.adsl.inetia.pl 14.09.11, 11:01 Prawdziwy wizerunek firmy to bezczelnosc Switaja oszust i zlodziej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: oświadczenie krystex IP: *.centertel.pl 14.09.11, 19:34 Jestem tego samego zdania.Nie bede sie ponizac do jego stopnia. Przyjdzie kres i Switaj za wszystko odpowie, jak i jego wspołpracownik, na ktorego rownież jest donos !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: songokan Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? IP: *.srv.volvo.com 17.11.10, 08:05 Witam. Zamówiłem okna w firmie EMPOL. Okna bez zarzutów, zgodnie z terminem uzgodnionym wcześniej, montaz szybko i dokładnie wykonany przez ekipę "Magików" Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.10, 22:57 Absolutnie nie polecam firmy EMPOL, o ile co do jakości okien, rolet i parapetów nie można mieć zastrzeżeń to do wielu rzeczy owszem. W kilku szybkich punktach: 1. Rolety zewnętrzne miały otwieranie po odwrotnych stronach niż w umowie (ponoć wina technika). 2. Jedną roletę zamontowano 3 cm niżej niż tą obok - jest tak nisko że zasłania część okna. 3. Jeden parapet krótszy o 5 cm (również wina technika wykonującego pomiar .... ponoć). 4. Zgłoszona reklamacja rozpatrywana prawie miesiąc. 5. Przyjeżdża ekipa poprawić (po dwóch pisemnych skargach i milionie telefonów...). 6. Wyśmiewając się z poprzedniej ekipy i każąc napisać na nich skargę twierdzą że poprawią to jak im "wypiszą zlecenie". 7. Mijają kolejne tygodnie (znów telefony do biura obsługi klienta). 8. Przyjeżdża kolejna ekipa "poprawić" ewidentne wady montażu ..... i psuje dobrze zamontowaną roletę opuszczając ją w światło okna twierdząc że technik im tak kazał. Sprawa najprawdopodobniej skończy się w sądzie, nikomu nigdy nie polecę firmy EMPOL jako rzetelnej i solidnej firmy, o ile obsługa przed zakupem bajeczna to w razie jakiś niedociągnięć nie ma z kim rozmawiać, miłe Panie z biura obsługi twierdzą że taka jest polityka firmy i są bezsilne ..... przykre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odważny Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.10, 13:56 po raz drugi miałem robione okna przez firme krystex i po raz drugi wszystko o.k Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek G [...] IP: 94.254.155.* 11.01.11, 11:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz g Krystex mile zaskoczony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 16:00 jestem po wymianie okien w firmie krystex , pomimo tych opini jestem mile zaskoczony . Wszystko przebiegło w jak najlepszym porządku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? IP: 46.113.141.* 11.01.11, 16:35 Witam, Jakiś czas temu skorzystałem z usług firmy Krystex. Dziś poproszono mnie o zabranie głosu na forum i odpowiedź na Pana wpis. Nie mogę się zgodzić z powyższą wypowiedzią, nie jest to generalna zasada. Firmę krystex polecił mi znajomy, który sam wymieniał u nich okna. Zdecydowałem się i okna wstawili mi pod koniec zeszłego roku. Jedyne do czego mogłem mieć zastrzeżenia to dość długi czas: 10 dni w stosunku do tego co głosi ulotka "Rewelacja - okna w 7 dni" ale potrafię się postawić w ich sytuacji i rozumiem że w okresie jesiennym zwiększa się zainteresowanie i liczba zamówień (stąd trudniej się wyrobić). Jeśli chodzi o mnie to polecam. Pozdrawiam, Zadowolony klient Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeusz okna krystex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.11, 09:30 Zostałem poproszony o wpis na tym forum , robiłem dwa okienka z roletami w firmie krystex we wrocławiu . Z terminem trochę poslizgu , ale tak poza tym wszystko o.k . I mam okna 6 komorowe w cenie 5 !!! Serdecznie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz Re: okna krystex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.11, 18:54 Witam! Jako i nwestor zostałem poproszony o wpis na tym forum , budowałem hotel prawie 80 okien . Wybrałem firme krystex która znakomicie wywiazała się ze swojego zadania. Czytajac te wpisy az mi się nie chce wierzyć ze firma której powierzyłem inwestycje za 100 tysiecy ma takie opinie . Wczesniejsze budowy robiłem w innych firmach i chyba nie byłem zadowolony jezeli szukałem dalej (a byli to wrocławsckie duże firmy). A teraz wiem ze każdą kolejną inwestycje bede realizował z panem Sebastianem, ja w tej firmie zostałem obsłużony rewelacyjnie! O firmie KRYSTEX mogę wyrażać sie w samych superlatywach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yndrk Re: okna krystex 17.01.11, 19:02 Gość portalu: grzegorz napisał(a): > Witam! > Jako i nwestor zostałem poproszony o wpis na tym forum , budowałem hotel prawie > 80 okien . Wybrałem firme krystex która znakomicie wywiazała się ze swojego za > dania. Czytajac te wpisy az mi się nie chce wierzyć ze firma której powierzyłem > inwestycje za 100 tysiecy ma takie opinie . Wczesniejsze budowy robiłem w inny > ch firmach i chyba nie byłem zadowolony jezeli szukałem dalej (a byli to wrocła > wsckie duże firmy). A teraz wiem ze każdą kolejną inwestycje bede realizował z > panem Sebastianem, ja w tej firmie zostałem obsłużony rewelacyjnie! O firmie KR > YSTEX mogę wyrażać sie w samych superlatywach!!! Kurde - nic nie mam do firmy Krytex, ale wygląda to na jakąś zmasowaną akcję. A szczególnie ten wstęp "zostałem poproszony o wpis na tym forum". Mnie okna zmieniała firma Empol. Jestem zadowolony. Y Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lech kaczyński Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.11, 17:35 trzeba być idiotą żeby wierzyć w jakies zjebane wpisy przy wymianie okien. firmy same sobie piszą pozytywy , a konkurencja negatywy. POWODZENIA BEZMUZGI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gęś wyścigowa Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? IP: *.pl 21.01.11, 09:42 No nieźle faktycznie, jak ma się problem bo brak klienta, to trzeba się łapać takich metod, o dużej firmie napisać źle, a o swojej pięknie. Ktoś kiedyś na forum zarzucił, że jakim cudem klient chciałby wspaniałomyślnie po wykonanej usłudze, z braku zajęcia, wejść na stronę i klepać pochwały. Teraz firma Krysek poradziła sobie z tym zarzutem, pisząc: POPROSZONO MNIE ABYM NAPISAŁ NA TYM FORUM hehehehhee dobre gratulacje!!!!! trzymajcie tak dalej, ŻENADA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.11, 11:02 witam! Ja również zostałem poproszony o wpis na forum przez szefa firmy krystex , dla mnie taka metoda jest jak najbardziej prawidłowa ponieważ na moje oko ja nie moge im nic zarzucić. A tak na zdrowy chłopski rozum wpisy negatywne to również zenada , przysłowiowy kowalski zirytowany jakims małym niedociagnieciem (wiele razy pewnie głupstwem) wypisuje litanie tak jakby stała się tragedia i dom miałby mu się zawalić lub krzywda jakaś stać wten sposób. A przyznajcie sie właściciele firm z tej branzy komu nie zdażają się pomyłki lu niedociągniecia. NIE MYLI SIE TEN CO NIC NIE ROBI. A metode szefa firmy krystex popieram !! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś tam Re: okna krystex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.11, 11:30 ale klientów ma zadowolonych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość ten Re: okna krystex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.11, 11:32 ale sie uwzieli , KONKURENCJA TO GO BARDZO NIE LUBI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zygi Re: okna krystex IP: *.play-internet.pl 01.02.11, 20:58 TO NIE KONKURENCJA TYLKO WŚCIEKLI KLIENCI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: okna krystex IP: *.play-internet.pl 02.02.11, 07:32 ktoś chyba bardzo nie lubi tej firmy , haha . Ale widać że wypisują tu dwie osoby firma krystex i ktoś komu zaszli za skóre. PSYCHOPACI POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DOBRE Re: okna krystex IP: *.play-internet.pl 02.02.11, 07:33 WPISY NEGATYWNE NA KRYSTEX TO SAMO IP HAHA W POZYTYWNYCH TEŻ SIĘ POWTARZA Odpowiedz Link Zgłoś