Dodaj do ulubionych

Czy SM nie moze byc podczepiona pod 112?

23.10.03, 13:09
Bo ostatnio mialem standardowy ptroblem z wyjazdem z posesji przy ulicy Beyzyma.
Zwyjkle sie nie pamieta takich numerow jak SM. Kazdy zna tylko 999, 998, 997 i 112.
Wiec czy nie mozna by zrobic tak, ze kiedy dzwonie na 112 mozna mi tez wyslac SM a nie
policje?

(Choc akurat z policji jestem bardzo zadowolony. Przyjechali doslownie w 3 minuty)
Obserwuj wątek
    • dagmara.turek-samol Re: Czy SM nie moze byc podczepiona pod 112? 24.10.03, 13:12
      tomek854 napisał:

> Bo ostatnio mialem standardowy ptroblem z wyjazdem z posesji przy ulicy
      Beyzym
      > a.
      > Zwyjkle sie nie pamieta takich numerow jak SM. Kazdy zna tylko 999, 998, 997
      i
      > 112.
      > Wiec czy nie mozna by zrobic tak, ze kiedy dzwonie na 112 mozna mi tez wyslac
      S
      > M a nie
      > policje?
      >
      > (Choc akurat z policji jestem bardzo zadowolony. Przyjechali doslownie w 3
      minu
      > ty)
      >
      Interwencja policji w sprawie parkowania po 3 minutach? - radiowóz chyba stał
      przed Pana domem.
      Co do numeru 112 - czekamy na podłączenie do sieci od kilku miesięcy. Niestety,
      w żaden sposób nie jest to zależne od nas.
      Za to kilkanaście tysięcy mieszkańców Wrocławia pamięta nasz numer alarmowy
      986. W razie potrzeby serdecznie polecam i pozdrawiam.
      • tomek854 Re: Czy SM nie moze byc podczepiona pod 112? 28.10.03, 13:32
        dagmara.turek-samol napisała:

> Interwencja policji w sprawie parkowania po 3 minutach? - radiowóz chyba stał
        > przed Pana domem.

nie, po pewnie jakis 2' 30 '' wyjechal zza rogu.
        Moglo sie przypadkiem zdarzyc ze przejezdzal nieopodal. Jak juz sobie prawimy zlosliwostki
        to ciekawym jest ze nigdy mi sie nie zdarzylo zeby jakis straznik miejski przejezdzal w
        poblizu, a problemy z zastawieniem wjazdu nasza rodzina ma od 10 lat i niech mi pani wierzy
        ze nie jeden raz dzwonilismy na SM

> Co do numeru 112 - czekamy na podłączenie do sieci od kilku miesięcy. Niestety,
        >
        > w żaden sposób nie jest to zależne od nas.

No to dobrze. Ale tez (choc nie do pani to wlasciwie sprawa) chodzilo mnie o ogolne
        podlaczenie wszystkich SM bo...

> Za to kilkanaście tysięcy mieszkańców Wrocławia pamięta nasz numer alarmowy
        > 986. W razie potrzeby serdecznie polecam i pozdrawiam.

... tak samo iles Swidniczan zna na pamiec numer SM swidnicy, ilus Walbrzyszan
        Walbrzyskiej SM, ilus Jeleniogorzan JG SM itd. A jak ktos pracuje i jezdzi po tych wszystkich
        miastach to zdarza sie ze czasem go zastawia w bielawie, Dzierzoniowie, czy np. w
        Karpaczu. I musi znac iles tam nrow SM. A jakby tak dzwonil pod 112 i mowil co i gdzie a
        dyspozytor wysylalby odpowiednie sluzby: do wykroczen SM, do przestepstw policje, do
        pozarow Straz Pozarna do wypadkow Pogotowie... Do ulatniajacego sie gaszu Gazownie, do
        wielkiej kauzy na drodze MPWiK... A do UFO Man in Blackow :))) Ech, marzenia...
      • woo-cash 986 z komórki 29.10.03, 19:12
        A tak gwoli wyjaśnienia i całkiem na marginesie: czy 986 można wybrać (i
        działa) z komórki?

Pozdrawiam,
        Woo.
        • tomek854 Re: 986 z komórki 31.10.03, 11:28
          woo-cash napisał:

> A tak gwoli wyjaśnienia i całkiem na marginesie: czy 986 można wybrać (i
          > działa) z komórki?
          >
          > Pozdrawiam,
          > Woo.
          >

Dziala, ostatnio dzwonilem. Ale nie ma z kim gadac. Zaraz bedzie o tym osobny
          watek :))
    • marian1949 Re: 112 zostawić na poważne sprawy 29.10.03, 15:42
      policja i tak przełącza na straż miejską mniej ważne zdażenia ale nie tylko

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka