corelll 02.11.08, 17:45 kogos kto nie przepisuje na wejscu masci ze sterydem lub kwasem bornym Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama.zuzi Re: Alergolog dziecięcy-poleccie! 05.11.08, 20:16 Nie wiem czy przepisuje takie leki, bo nie z alergiami skórnymi do niej trafiliśmy, ale polecam dr Annę Łątkowską, przyjmuje prywatnie w przychodni ESCULAP przy ul. Bulwar Ikara Odpowiedz Link Zgłoś
dorisch1 Re: Alergolog dziecięcy-poleccie! 12.11.08, 12:05 na Grabiszynskiej w tym szpitalu przyjmuje pani dr Kagan-Grzesiak. Podobno najlepsza. Trzeba ze skierowaniem osobiście sie udac i dopiero wtedy rejestrują. Ja sama tam będe uderzać w przyszłym tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
ib_k Re: Alergolog dziecięcy-poleccie! 12.11.08, 12:40 NO dobra, jedna polecana stwierdziła że dzicko absolutnie nie ma alergii, druga że absolutnie ma alergię. Ten sam wywiad rodzicielski i taki sam zestaw alergenów do testów skórnych. Wyszło mi że muszę iść do 3 alergologa, ktoś ma namiar na innego dziecięcego? Odpowiedz Link Zgłoś
dorisch1 Re: Alergolog dziecięcy-poleccie! 12.11.08, 12:51 A o których dwóch mówisz? Odpowiedz Link Zgłoś
malina2005 Re: Alergolog dziecięcy-poleccie! 12.11.08, 13:36 ja akurat nie mam potrzeby konsultacji alergologicznych ( oby jak najdłużej), więc sama jej nie sprawdzialm,ale polecano tu i na forum o wrocławskich lekarzach dr Marciniak, ktora na NFZ przyjmuje w przychodni Proximum na Żelaznej. Ale tak jak mowię,sama z nia doświadczen nie mam, Odpowiedz Link Zgłoś
margotka69 Re: Alergolog dziecięcy-poleccie! 16.11.08, 00:02 Dr Marciniak zrezygnowała już z pracy w przychodni na Żelaznej. Z tego co mi wiadomo, teraz będzie przyjmować już tylko prywatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ib_k Re: Alergolog dziecięcy-poleccie! 12.11.08, 14:02 Mówię o Łątkowskiej i Grzesiak, dzięki za namiary , sprawdzę:) Odpowiedz Link Zgłoś
tofcio Re: Alergolog dziecięcy-poleccie! 27.11.08, 15:14 Wiem, że trochę późno, ale po przetestowaniu kilku alergologów polecam bardzo Pania dr Marię Jarlińską - przyjmuje na Komuny Paryskiej 8. pozdr tofcio Odpowiedz Link Zgłoś
aga.r.72 Re: Alergolog dziecięcy-poleccie! 29.11.08, 19:45 Jest taka przychodnia we Wrocławiu, gdzie przyjmuje super pani doktor. Niestety, nie pamiętam ulicy, a przestałam już z synem jeździć. Super, że do niej trafiłam, bo alergolog w moim mieście właśnie synowi dowalił sterydy, hormony i to na pierwszy raz. Jak ta wrocławska alergolog to zobaczyła to się za głowę złapała i wkurzyła niesamowicie. Syn został ostatecznie na dwóch inhalatorach (wcześniej miał pełną półkę leków. I to Ona mi syna wyprowadziła pięknie z choroby. Ta przychodnia jest dość duża, są w niej różne poradnie, na dole taki duuuuży hol, apteka, kiosk i coś jeszcze. Wiem jak dojechać, ale nie wiem jak wytłumaczyć. To jest niedaleko mostu grunwaldzkiego, od głównej ulicy odchodzi w prawo taka malutka (jadąc od strony świdnicy drogą nr 8) i króciutka i przy niej jest właśnie ta przychodnia i TYLKO przychodnia. Może ktoś Ci podpowie nazwę ulicy. Przykro mi, ale uciekła mi z głowy Odpowiedz Link Zgłoś
aga.r.72 Re: Ale numer :) 29.11.08, 19:48 Jak wysłałam to sobie przypomniałam :) To ulica Dobrzyńska. Lekarkę polecam z czystym sumieniem, chyba że teraz przyjmuje ktoś inny, ale wtedy tylko ona (bodajże ja miałam zawsze wizyty w czwartki). Taka nie wysoka, przy kości trochę. Nazwiska też nie pamiętam. Może sobie przypomnę jak wyślę :) Odpowiedz Link Zgłoś
corelll Re: Ale numer :) 10.12.08, 11:06 przypomnij sobie plizz ja juz bylam u 6 alergologów totalna porazka...kazdy mowi co innego albo to samo z czego nicnie wynika:( cos o ul dobrzynskiej wlasnie slyszałam, to jest prywatna przychodznia? Odpowiedz Link Zgłoś
marlena74-34 Re: Ale numer :) 14.12.08, 22:38 Jeśli jeszcze nie trafiłaś na dobrego alergologa to polecam bardzo dr Kozierowską , przyjmuje w Promedisie na Rękodzielniczej albo na Rumiankowej.Przerobiłam poszukiwania dobrego alergologa ok 3 lata temu i wiem jaki to koszmar.Ona prawidłowo zdjagnozowała i wyleczyła mojego syna:) Odpowiedz Link Zgłoś
corelll Re: Ale numer :) 15.12.08, 08:29 wszystkie o których piszecie rpzepisuja masci z kwasem bornym albo sterydami...mowie ze nie chce...a one swoje... czy faktycznie nie ma nic innego... nie wiedza tez od czego sa zmiany, w sumie sama nie wiem, to moze nie powinnam tego wymagac:(((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
tofcio Re: Ale numer :) 16.12.08, 18:08 jak tak boczkiem od tematu ale może ci się przyda. ponieważ mówisz o maściach to rozumiem że macie jakies skórne rewolucje i nie bardzo wiadomo co to. powiem ci jak to u mnie wygladalo - mam 3 latka ktory od nagle w 10 miesiacu zaczal miec skorne historie - zaczela sie oczywiscie wedrowka od alergologa do alergologa i probowanie roznych lekow na nim. chyba nie musze mowic ze guzik to dawalo - skora sie pogarszala, swedzialo go i drapal sie do krwi.mnie juz rozpacz brala - jedyna mascia ktora troche eliminowala ten swiad byla niesterydowa - elidel - mala tubeczka i 100 na tydzien. lekarze rozkladali rece. oczywiscie pelne testy, badania zrobione - tlumaczenie no w wynikach nic ale objawy kliniczne. ja juz bylam zalamana. szukalam w necie i literaturze fachowej i gdzies znalazlam ze takie objawy moga dawac pasozyty. wiec zrobilam badanie kupy - co wyszlo cholerna glista ludzka, (gdzie on ja zezarł to nie wiem) ktorą wyleczylismy i jest na prawde ok. wiec jesli jeszce tego nie robilas to zrob takie badanie duzo nie kosztuje 10zl a przynajmniej bedziesz cos mogla wykluczyc. pisze to bo jestem wkurzona strasznie - sama zdiagnozowlam se chorobe i zaden konowal podstawowego badania mi nie zalecil. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
herriot Re: Ale numer :) 17.12.08, 13:03 tofcio napisała: >mam 3 latka ktory od nagle w 10 miesiacu zaczal miec skorne >historie - zaczela sie > oczywiscie wedrowka od alergologa do alergologa i probowanie >roznych lekow na nim. chyba nie musze mowic ze guzik to dawalo - >skora sie pogarszala, swedzialo go i drapal sie do krwi.mnie juz >rozpacz brala - jedyna mascia ktora troche eliminowala ten swiad >byla niesterydowa - elidel - mala tubeczka i 100 na tydzien. >lekarze rozkladali rece. oczywiscie pelne testy, badania zrobione - > tlumaczenie no w wynikach nic ale objawy kliniczne Skad ja to znam :/ Moja corka w tamtym roku miala normalne rany na skorze, tez zaden alergolog nie wiedzial co to jest a poniewaz moje dziecko mialo "od zawsze" lekkie AZS to po wywiadzie bez zbednego ruszania sie zza biurka stwierdzano pogorszenie atopowki, winny nasz kot itd. a ze w testach nic nie wychodzilo , no nie zawsze wychodzi , takie tam metne tlumaczenia... tony lekow lacznie z zastrzykami, ja juz bylam zalamana. W koncu ktos madry mi poradzil, zeby isc do dermatologa, znalazlam fantastycznego lekarza (niestety przyjmuje tylko starsze dzieci i doroslych) , ktory chyba 20 minut ogladal z bliska skore mlodej i stwierdzil zupelnie nie powiazana z alergia chorobe skory. Niestety nie obylo sie bez sterydow bo stan skory byl juz tragiczny ale wyszlismy na prosta i teraz wystarcza codzienna kapiel w balsamie boniderm, nawilzanie i smarowanie niemiecka mascia parfenac , sterydow uzywamy juz rzadko. No i tez na poczatku leczenia u dermatologa robilismy 3x badania na pasozyty. A co do tego co wywoluje objawy to raczej lekarz Ci nie powie, obserwacja i jeszcze raz obserwacja, ja prowadzilam przez jakis czas taki zeszycik , co jadla itp. Tym sposobem doszlismy do wywarow miesnych. Powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
herriot Re: Ale numer :) 29.12.08, 13:22 Dr Pluciński , jest ordynatorem dermatologii na Weigla a prywatnie przyjmuje w przychodni na Krynickiej. Odpowiedz Link Zgłoś
stef01 Re: Alergolog dziecięcy-poleccie! 14.01.09, 14:34 dr Urszula Marciniak(adres w googlach po wpisaniu nazwiska i imienia) Odpowiedz Link Zgłoś
4_skrzypus Re: Alergolog dziecięcy-poleccie! 14.01.09, 19:27 dr Marciniak, duży profesjonalizm, przyjmuje na Uczniowskiej, robi wywiad niemal od początku ciąży!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś