cuffed 12.11.08, 20:17 Ach ,to wychowanie socjalistyczne... Cieszy mnie trzymanie lekarzy na celowniku CBA. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xy Re: Ordynator neurochirurgii zatrzymany przez CBA IP: 139.48.25.* 12.11.08, 20:30 Panowie z CBA wakcji. Tylko z umiarem ,na zimno ,bez emocji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent w wojskowym łapówkarstwo kwitnie.. IP: *.manc.adsl.virgin.net 12.11.08, 22:10 nei tylko ów ordynator, ale inni lekarze z tego oddziału też lubią pieniążki od pacjentów.. nie wspomnę, że tłumoki.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: w wojskowym łapówkarstwo kwitnie.. IP: *.centertel.pl 12.11.08, 23:02 to żadna nowość jeśli chodzi o ten oddział i tego Pana.Znam z doswiadczenia. Zadajmy pytanie. Który lekarz w szpitalach nie bierze??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: w wojskowym łapówkarstwo kwitnie.. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.11.08, 09:38 ja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: w wojskowym łapówkarstwo kwitnie.. IP: *.glfd.adsl.virgin.net 13.11.08, 16:36 to moze doktor poda imie i nazwisko...bo mi tutaj cos sciemą pachnie doktor judym czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr Astic XI:szanuj doktora swego,bo wkrótceniebędzieżadnego IP: 217.17.47.* 13.11.08, 11:39 Odpowiem ci ,drobny cwaniaczku:Większośc lekarzy (w tym ja)w tym kraju nie bierze.Sam wiem z doświadczenia jak często ludzie wychowani w komunie wciskają lekarzom pieniądze,różne dziwne prezenty itp. mimo,że nikt tego od nich nie żąda.A później rozpowiadają na prawo i lewo,ile to oni musieli zapłacić "łapówki".Zarabiam kilkanaście tysięcy miesięcznie WYŁĄCZNIE uczciwa pracą(głównie prywatnie),ale sasiedzi myślą,że np. dobry samochód kupiłem za łapówki.Trzeba się było uczyć!Po prostu tępe ,roszczeniowe polactwo nie rozumie,że ktoś kto ma b. odpowiedzialną pracę,po kilkunastu latach cięzkich studiów i specjalizacji ma prawo dobrze zarobić w uczciwy sposób.A co do samego Ordynatora to zarzuty są wielce prawdopodobne,bo znam ten szpital.Nie wrzucajcie jednak wszystkich lekarzy do jednego worka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: XI:szanuj doktora swego,bo wkrótceniebędzieża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.08, 14:22 gdyby nie to drobne, roszczeniowe, tępe polactwo - cwaniactwo, które choruje lub uwielbia zawracać głowę zapracowanym, zaharowanym do żywego na kilku etatach i państwowo i prywatnie w ciągu jednego dnia pracy doktorom (wytrawni specjaliści w teleportacji)... tak wielce wykształcony, wyspecjalizowany lekarz - przedstawiciel kasty pierwszej po Bogu na tym łez padole - nie miałby gdzie uczciwie na swoje tysiące zarabiać. zostałaby tylko weterynaria o specjalności małe zwierzątka. szanuj pacjenta swego, bo nie będziesz miał z niego dochodu żadnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Re: w wojskowym łapówkarstwo kwitnie.. IP: *.korbank.pl 13.11.08, 16:58 > Zadajmy pytanie. Który lekarz w szpitalach nie > bierze??? I tu jest sedno sprawy - najłatwiej o sukces i uzasadnienie swego kosztownego istnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
eugeniuszmg Re: w wojskowym łapówkarstwo kwitnie.. 13.11.08, 19:45 A który odmawia? żaden nie odmawia, nie tylko w Wojskowym Szpitalu. Sami ludzie tak nauczyli od początku, i do kogo te pretensje, do głupiego,że ma mądre dzieci? Nie dawaj jeden z drugim,i nie kabluj później jak sam dajesz! Tacy są Polacy-Rodacy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota1 Ordynator neurochirurgii zatrzymany przez CBA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.08, 23:32 Mam nadzieję,ze na innych z tego szpitala przyjdzie pora.Jest to najbardziej skorumpowany szpital we Wrocławiu. Bez kasy pacjent jest zerem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xy Re: Ordynator neurochirurgii zatrzymany przez CBA IP: 139.48.25.* 12.11.08, 23:46 Z drugiej strony wyszkolenie neurochirurga zajmuje chyba 8 lat. Kto go zastapi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pacjetka [...] IP: 77.79.192.* 12.11.08, 23:56 Treść postu jest niedostępna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xy Re: Ordynator neurochirurgii zatrzymany przez CBA IP: 139.48.25.* 13.11.08, 00:06 To Polskie Wojsko jest takie same jak polska medycyna. Co za czasy... Kiedy ten socjalistyczny syf zniknie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Ordynator neurochirurgii zatrzymany przez CBA IP: *.centertel.pl 13.11.08, 00:52 tak to jest moja matka też przez niego jest kaleką 3 operacje i niby będzie lepiej a tu wózek-kasy kupy na to poszło. Jak trzech lekarzy neurochirurgów koło Łodzi w klinice ja zbadało to stwierdzili,że ten człowiek który ją operował zjeb..ł na maksa. Kobieta powinna chodzić a dzięki niemu nawet wózka nie dostanie z NFZ szkoda gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zez ...to bardzo ciekawe,co tutaj wypisujecie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.08, 01:11 To bardzo ciekawe,co tutaj wypisujecie.Zdarzylo mi sie poznac ten oddzial-jakos ani razu nikogo z personelu pijanego nie widzialem,a pacjenci zasadniczo byli traktowani jednakowo.W dodatku-caly zespol b.mily,zarowno wzgledem siebie,jak i pacjentow.To bardzo ciekawe,ze nasze opinie tak sie roznia...:) Do obu panow,ktorym rzekomo ktos "zjeb...l" matki:radze pogodzic sie z rzeczywistoscia.Lekarz jest LEKARZEM,a nie CUDOTWORCA.Neurochirurgia jest jedna z najtrudniejszych dziedzin i zdarza sie w niej najwiecej powiklan totalnie NIEZALEZNYCH od podjetych przez lekarza dzialan.W te opinie z lodzi nie wierze-zaden szanujacy sie chirurg nie rzuca takimi komentarzami-chyba,ze byl przy zabiegu.Nie byl?Coz,rownie ciekawe,co rozbieznosci w naszych opiniach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bond Re: ...to bardzo ciekawe,co tutaj wypisujecie... IP: *.dsl.emhril.sbcglobal.net 13.11.08, 06:00 drodzy koledzy <<cudotworcy >> z miasta lodzi. brak profesjonalizmu,ale to przychodzi z doswiadczeniem, widzieliscie osobiscie pole operacyjne ? warunki anatomiczne,nie, a sp....olic to sie mozna w gacie ze strachu w chirurgii nie ma mocnych i uczy pokory,pewnych sytuacji nie da sie przewidziec,nawet najlepsi maja powiklania i niestety musza pozniej z tym zyc...... a co do kasy.....o czym mowa w cywilizowanym kraju neurochirurg za zabieg 40 -60 tysiecy ziela szpital,anastezjolog,rehabilitacja po zabiegu,ewentualne implanty, kostne grafty.ptyty,sruby itp ze 100- 130 tys w zaleznosci gdzie i jakie pacjent ma ubezpieczenie.a jak nie ma to szpital publiczny i operuje resident.samo ubezpieczenie neurochirurga od bledu w tzw sztuce lekarskiej to roczny koszt okolo pol miliona ziela a z czego ma zyc Polski lekarz !!!!!!!!!!!!! za 3000 tys PL to nie bedzie mial sily operowac bo mu obiad nie wystarczy,a jak bedzie duzo pracowal i nie wypoczywal jak nalezy to wieksze prawdopodobienstwo sp...lenia, pozdro konowal medyczny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Też pacjent Re: Ordynator neurochirurgii zatrzymany przez CBA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.08, 07:33 Delegatura CBA: Wrocław, ul. Rodakowskiego 6, 51-637 Wrocław, tel.: (0 71) 337 36 44 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arbiter Ordynator neurochirurgii zatrzymany przez CBA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.08, 08:50 Naaaaaaaaaaaaareszcie zamkneli go !! Betonowy łapówkarz w końcu nim sie CBA zainteresowało i się nie dziwię za przyjęcie na oddział brał taka kasę, że się w głowie nie mieści ludzie przed szpitalem płakali bo nie bylo ich stać żeby mu dać w łapę za przyjęcie na zabieg, sam tego doświadczyłem na szczęście wystarczyło tego BETONA postraszyć TV, że zaraz zadzwonię i będzie afera wtedy ŁASKAWIE przyjoł. Mam nadzieję, że posiedzisz tego Ci życzę z całego serca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona Re: Ordynator neurochirurgii zatrzymany przez CBA IP: 156.17.170.* 23.11.08, 15:51 Widze kolaga taki pyskaty a z ortografią nie za bardzo. Prostactwo zawsze miało najwięcej do powiedzenia głównie z zawiści i zazdrości. Uczy się nie chciało? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: das spiel ist aus psychicznie chore zydowskoamerykanskie frajerstwo IP: *.dip.t-dialin.net 13.11.08, 13:50 czyli benjaminy frankliny z berlina zarazily caly swiat swoimi sukcesami weza eskulapa a prymitywni dziennikarze pieja z zachwytu a o cenie jaka placi ludzkosc za wynalazki chorej wyobrazni jakiegos narodu wybranego ani mru mru wiec fragment z filozofii rogaczy jak rogacz abraham i jego sara odwiedzili egipt to ze strachu i w oczekiwaniu korzysci pan abraham podobno wybrany podstawil sare do loza pana faraona ale faraon wydupcyl i olal zaplate a potem jeden taki abimelech dal sie zlapac na stary numer z egiptu i zaplacil choc po dodaniu dopingu przez nierzadnice sare stracil potencje wniosek nie zamiary nieuki ale cena jaka trzeba placic za wasze chore ambicje jest decydujaca pod plaszczykiem pseudonaukowej dzialalnosci zdegenerowane prymitywy zdublowaly filozofie panow dr mengele wszystkich nacji od babilonu przez egipt do dubaju cena jest decydujaca teraz zrozumieliscie nieuki z gazety ze te osagniecia tych eskulapow to zwykle oszustwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Ordynator neurochirurgii zatrzymany przez CBA IP: 77.79.192.* 13.11.08, 13:56 tak to prawda ten ordynator bierze minimum 2tyś.Od nas też wziął uzasadnił to że musi być usatysfakcionowany.mam nadzieje że zgnije w pierdlu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Ordynator neurochirurgii zatrzymany przez CBA IP: 156.17.170.* 23.11.08, 15:53 To po co dajecie? Dajecie i donosicie. Tacy jak wy też powinni zgnic w pierdlu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm1801xxxx Ordynator neurochirurgii zatrzymany przez CBA IP: *.cust.tele2.pl 13.11.08, 16:32 skąd u Was tyle jadu w stos. do doktorów.Kto będzie leczył gdy zabraknie tych uczciwych,a ich bardzo dotykają wszelkie ataki na lekarzy.Że mają wypasione fury po 20 czy 30-tu latach pracy to w Polsce jest nie normalne.Trzeba się było uczyć wiele lat by osiągnąć to co obecnie ma byle jaki poseł po zawodówce.Ja też mam samochód i nawet dom i co ,znaczy to że kradnę?Jestem lekarzem 30 lat i grosza nie wzięłam.Kto nie pracuje,ten nie ma powikłań,a w neurochirurgii szczególnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Ordynator neurochirurgii zatrzymany przez CBA IP: *.glfd.adsl.virgin.net 13.11.08, 16:34 miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,5922346,Bral_lapowki_za_miejsce_na_neurochirurgii_.html nie wiem po co pytanie w temacie...jasne ze tak!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zez Re: Ordynator neurochirurgii zatrzymany przez CBA IP: *.as.kn.pl 13.11.08, 16:48 skąd u Was tyle jadu w stos. do doktorów.Kto będzie leczył gdy zabraknie tych uczciwych Ale tu mowa o nieuczciwym lekarzy, to uczciwi niech się nie irytują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zez Re: Ordynator neurochirurgii zatrzymany przez CBA IP: *.as.kn.pl 13.11.08, 16:50 A mówili doktory, że jak dostaną podwyżkę, to już nie będą brać w łapkę, to jak to jest, była podwyżka, czy jej nie było? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bond Re: Ordynator neurochirurgii zatrzymany przez CBA IP: *.dsl.emhril.sbcglobal.net 13.11.08, 19:50 swiete slowa,ja tez nie bralem wiec musialem szukac szczescia za granica.ludzi nie obchodzi ze pracujesz 80 100 godzin tygodniowo kosztem rodziny, swojego zdrowia za frajerskie pieniadze a glowki niech im otwieraja cudotworcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm1801xxxx Ordynator neurochirurgii zatrzymany przez CBA IP: *.cust.tele2.pl 13.11.08, 17:54 nie było Odpowiedz Link Zgłoś
zeziufive Ordynator neurochirurgii zatrzymany przez CBA 13.11.08, 22:02 Epokowe zwycięstwo sztandarowej CBA nad lekarzem który bierze... Kto tylko urodził się i przyszło mu pchać boleściwe taczki życia w naszej ojczyźnianej rzeczywistości wie, że lekarze brali, biorą i brać będą. Czy wszyscy? A to inna bajka. Gdyby zuchy z CBA zechciały naprawdę wypalić wrzody korupcji szpitalnych to na frontonach tych marketów boleści należałoby powiesić tablice: Zakład Karny, kratując drzwi i okna. Problem funkcjonuje najbardziej boli w ujęciu etyki: wciskając kopertę czy gadżet płacimy podatek od nadziei, że przestanie wreszcie boleć czy bliscy nie odejdą... Zwiedzając gabinety lekarskie, często spada na nas odium winy poprzednich kontaktów ze specami machiny leczenia boleści: "Pani(e), kto to Pani (Panu) przepisał (robił)! No i znów nadzieja, podkręcona podatkiem "Dam - może wreszcie..." A w międzyczasie, Przewodniczący kolejnego komitetu strajkowego lekarzy na tle wypasionych fur przekonuje nas z telepudła, że to znów nasza wina bo im tak źle... Za granicami tyrają bez słowa skargi, tu wizyta w ZOZie to nieomal nietakt. Ta sama w w komercyjnych klimatach - to zupełnie inna płaszczyzna kontaktu. Żyjemy w dziwnym miejscu i czasie: myśl o chorobie i golgodzie leczenia Made in Poland może sama dać obraz chorobowy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Ordynator neurochirurgii zatrzymany przez CBA IP: 77.252.52.* 13.11.08, 22:12 Całe szczęście że się w końcu ktoś nim zainteresował. Miałam z nim osobiście do czynienia. Kiedy w odpowiednim czasie nie dostał kasy potrafił pacjenta w stanie skrajnie ciężkim po operacji mózgu wyrzucić ze swojego szpitala do jakiejś umieralni na drugim końcu miasta i to o 23 w nocy, bez porozumienia z rodziną czy chociaż poinformowania jej o tym fakcie. Zero sumienia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xy Koniec neurochirurga z kompleksami IP: 139.48.25.* 14.11.08, 04:18 Tyle lat pracy i taki marny koniec... Czy etyka i zrozumienie miejsca czlowieka w spoleczestwie nie jest wymagane od lekarzy? Finansowy terror i agresja do pacjenta nigdy nie beda zaakceptowane. Dbaj o swoje finanse ,ale czyn dobrze lekarzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pacjentka Re: Koniec neurochirurga z kompleksami IP: 77.79.192.* 14.11.08, 08:02 kiedy ktos policzy ile My olacimy przez cale zyce na swiadczenie zdrowotne a latami nie korzystaja z niego i nagle ktos ma zbierac po rodzinie ogromne kwoty jeszcze dla pana doktora bo jemu sie nalezy a czy wszyscy dostajemy lapowki w pracy ,czemu nie powstaja prywatne szpitale i tam niech pryjmuja tych co maja na to a nie w panswowych szpitalach i zawsze wszystko z gory trzeba zaplacic i ta pazernosc 10Tys a ilu pajentow operowal w miesiacu za lapowki ,to widac jak sie tam lezalo jak ktos przychodzil i jak byl traktowany ,nastepnie pacjenci sa zmuszani na wizyty w prywatnych gabinetach .Kazdy z nas tak samo jak oni pracuje i czasem zarabia duzo mniej ale nie kazdy ma odwage zabierac rodzinie ostatnie pieniadze czasami .Co innego odwdzieczyc sie dopiero po operacji .Samo podejscie do pacjenta ,ktory przychodzi po pomoc i wiadomo,ze nie ma pieniedzy a ten ktory zaplaci ,tu sie wtedy ma czas na badania,rozmowe zaglada sie do niego jak sie czuje a ten bez pieniedzy od razu jest gorszy chociaz cale zycie oplacal skladki.Straszne to bo moze czekac kazdego z nas . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxxx Re: Koniec neurochirurga z kompleksami IP: *.as.kn.pl 14.11.08, 12:29 Zmuszanie do prywatnych wizyt w swoich gabinetach to jest norma inaczej doktor w przychodni, czy w szpitalu nie reaguje na pacjenta. Doktor zmienia się o 180 st. w swoim prywatnym gabinecie w stosunku do pacjenta, którego rzetelnie olewał na NFZ, a za 100-200 PLN jest geniuszem. No i tak to lekarze ze swoich gabinetów i bardzo sumiennej pracy, dzięki której to niby tak uczciwie wyciągaj dwadzieścia i więcej tysięcy miesięcznie. A może tak dość już tych kpin z ludzi? Uważam że, kto ma gabinet prywatny, nie powinien pracować "na państwowym", jak w Niemczech, czy Anglii a wtedy zobaczymy, jak pełne pacjentów te będą gabinety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xy Re: Koniec neurochirurga z kompleksami IP: 139.48.25.* 14.11.08, 15:04 To jest brak etyki. Od czego mamy Izby Lekarskie? Zawiesic/odebrac pozwolenie na prace. Etyka poprawi sie dramatycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxxx Re: Koniec neurochirurga z kompleksami IP: *.as.kn.pl 14.11.08, 15:11 Gość portalu: xy napisał(a): >Etyka poprawi sie dramatycznie. Chyba drastycznie, bo dramatycznie to jest teraz:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Koniec neurochirurga z kompleksami IP: 156.17.170.* 23.11.08, 16:03 Skoro jest tak źle to proponuję leczyc się w Niemczech lub innym lepszym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Koniec neurochirurga z kompleksami IP: 85.128.102.* 23.11.08, 22:02 A ja proponuję wyjechać lekarzom - na pewno tam na nich czekają, szczególnie na tych "specjalistów" od brania pieniędzy. Dostaną super wynagrodzenie i może na boku coś zarobią. Ach zapomniałam, że za polską granicą jakoś tracą butę i pewność siebie, bo większość tych doskonale wykształconych ludzi nie zna języków obcych - cóż może można leczyć na migi. A poważnie - to młodzi lekarze wyjeżdżają, bo nie ma dla nich miejsca w atrakcyjnych klinikach i szpitalach - te są obstawione przez kolesi - a dla nich konkurencja zdolnych i ambitnych jest nie do zniesienia. Może dobrze robią, przynajmniej nie zdążą się zdemoralizować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: Koniec neurochirurga z kompleksami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.08, 11:43 Czy zna ktoś albo słyszał o ordynatorze, który nie ma prywatnej praktyki? Ja u takiego chciałbym sie leczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjentka ortopedi Re: Koniec neurochirurga z kompleksami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.08, 15:18 Leżałam na ortopedii w tym szpitalu i słyszałam wiele,ale właśnie mogę zaprzeczyć . Starsze kobiety bez ukrycia mówiły, że wojskowi lekarze z ortopedii nigdy nie chcieli od nich pieniędzy chociaż przechodziły już kilka operacji. Prowadzący mnie ortopeda (leczyłam się u niego ponad 3 lata) nigdy nie dawał mi oznaki,że chcę łapówkę. Sama na końcu leczenia podziękowałam mu dając kwiaty , bo uratował mnie przed kalectwem. Gdzie w szpitalu Marciniaka na ostrym dyżurze przy podejrzeniu zerwania więzadeł w kolanie, zrobili prześwietlenie i nie było złamania ,ale był obrzęk kazali kupić ortezę za 700zl, albo mogą zagipsować.Zdecydowałam się na zagipsowanie, bo kwota 700zł mnie przeraziła. Po czym udałam się na wizytę do lekarza pierwszego kontaktu, który jak przeczytał adnotację z pogotowia natychmiast wysłał mnie na oddział ortopedii gdzie bym ten ortopeda , ściągnęli mi gips i zrobili natychmiast rezonans i potwierdziło się zerwanie więzadeł , pękniecie łąkotki . Nie wsadzajcie wszystkich lekarzy do jednego worka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALA Re: Koniec neurochirurga z kompleksami IP: 156.17.170.* 23.11.08, 16:06 A co w tym złego, że ktoś ma ptywatny gabinet? Niech płaca normalnie w szpitalach to pewnie każdy chętnie wróci po 15 do domu nie do gabinetu. Może niech wszyscy zrezygnuja z prywatnych interesów. Tylko państwowe. Niech będzie sprawiedliwie. Zazdrośc nieuków w naszym kraju jest rozbrajająca!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Koniec neurochirurga z kompleksami IP: *.cust.tele2.pl 23.11.08, 16:36 W prywatnym gabinecie nie ma nic złego. Ale musi zastanawiać, jeśli np. na pewnym oddziale w pewnym szpitalu 80% leżących tam pacjentów zaczynało leczenie od wizyty w prywatnym gabinecie ordynatora. No chyba, że tak się po prostu złożyło.... (z procentami może trochę przesadziłem, ale istota problemu jest taka właśnie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Koniec neurochirurga z kompleksami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.08, 19:14 Nic złego w prywatnych interesach, ale albo prywatny interes, albo państwowa posada. Zdumiewające jest to, że w takich momentach marne lekarzyny ZAWSZE wyzywają innych od zazdrosnych nieuków. Czyżby ukończenie studiów dla nich to taki wyczyn warty wspominania na każdym kroku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Koniec neurochirurga z kompleksami IP: 85.128.102.* 23.11.08, 21:53 Może miec gabinet, ale nie powinien już pracowac w szpitalu - skoro jest dobry i chce kupe kasy niech leczy prywatnie albo otworzy własną prywatną klinikę - i bierze za leczenie tyle pieniedzy, ile dusza zapragnie. Nie obrażaj ludzi, myslisz, ze tylko lekarze w tym kraju studiują? Jeżeli ktoś ma prywatny interes, to zajmuje się tym interesem - i tylko nim. Powszechna jest praktyka, ze lekarze wcześniej wychodzą ze szpitala, bo biegną do prywatnych gabinetów, gdzie napędzają sobie pacjentów ze szpitali. Wielu wykonuje prywatne badania na państwowym sprzęcie pobierając za to pieniądze, które powinien dostac szpital. Jeżeli nie widzisz w tym nic niewłaściwego, a przypadkiem jesteś lekarzem - to nie dziwię się temu co się dzieje. Obrzydliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juras Re: Koniec neurochirurga z kompleksami IP: *.dint.wroc.pl 05.06.09, 09:57 Przecież wiadomo, że to wśród lekarzy najwięcej nieuków. Tych, którzy dostali się i zaliczyli studia tylko z powodu koneksji rodzinnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Ordynator neurochirurgii zatrzymany przez CBA IP: 156.17.170.* 23.11.08, 16:00 Który szpital to umieralnia? Nie wie droga Pani jak potrzebne są łóżka neurochirurgiczne i jak jest ich mało? To oczywiste, że pacjent powinien dochodzic do siebie juz w innej placówce ponieważ inni też maja prawo do zabiegu i łóżka szpitalnego. Chyba, że Pani rozina jest ważniejsza od innych chorych? Jeśli kazdy pacjeny leżałby tygodniami po zabiegu na neurochirurgii to gdzie leżeliby nowi pacjenci? U Pani w domu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ordynator neurochirurgii zatrzymany przez CBA IP: *.dip.t-dialin.net 23.11.08, 22:13 Przepraszam przeciez on(neurochirurg) i tak nie byl w stanie zoperowac wszystkich jak go wsadzili to kilku zmarlo bo nie zostali zoperowani .Poprostu CBA nie dalo tym pacjentom szasy przezycia ja wolalbym dac lapowke i przezyc niz aby nerochirurg ktory ma mnie uratowac wlasnie przed moja operacja poszedl siedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L Re: Ordynator neurochirurgii zatrzymany przez CBA IP: 85.128.102.* 24.11.08, 21:35 cos ci się pomieszało - wg ciebie cba jest winne, a nie łapówkarz - łapówka demoralizuje, a brak odpowiedzialności za to, co się robi również. przy takich układach nawet dajac łapówkę nie masz gwarancji, bo może ktoś da więcej. Poza tym kto zmarł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Ordynator neurochirurgii zatrzymany przez CBA IP: 92.55.202.* 05.06.09, 09:28 Mój zięć zmarł na tym oddziale tuż po świętach Bożego Narodzenia w 2005 r.( przyjęty na oddział w drugi dzień Swiat). Na oddziale panował rozgardiasz,nie można było znaleść lekarza na oddziale. Po zgonie (nastąpił w dniu 30 grudnia 2005 r) zgłosiłem sprawę do prokuratury, która prowadził sprawę skandalicznie. Z dostarczonych dokumentów wynika, że dokonano tylko operacji tętniaka mózgu, natomiast nie dokonywano żadnej opieki pooperacyjnej ( brak jakiejkolwiek dokumentacji ). Być może dlatego zmarł, że lekarze w tym okresie świetowali bo nie było ich widać na oddziale i dlatego sprawa łapówki nie była wymieniana. O pobranie orgnów do przeszczepu lekarz zgłosił się ok 10 godzin przed uznaniem zięcia za zmarłego. Mam jak najgorsze mniemanie o ordynatorze Jerzym Przybylskiem, który cynicznie oświadczył wprost "... i tak nam nic nie udowodnicie ..." Z poważaniem:edek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luna Współczuję IP: *.acn.waw.pl 12.07.10, 17:13 z powodu śmierci zięcia ale... Przyjęcie do szpitala "NA CITO"w Boże Narodzenie - co to znaczy? Tętniak pękł? W przypadku tetniaka bywa, że nie zdąży się udzielić jakiejkolwiek pomocy. Czy wiesz Pan co robi w mózgu pęknięty tętniak i jakie sa tego skutki. Jakie znaczenie ma jego umiejscowienie czyli jakie jest dojście do tętniaka? Jak chodzi o organy to termin "odmóżdżenie" mówi Edkowi coś? To że lekarz zwrócił się z tą sprawą to DUŻY PLUS DLA LEKARZA, bo pobrane organy ratują życie. Od innych łatwo wymagać. Od siebie już nie. pl.wikipedia.org/wiki/Odm%C3%B3%C5%BCd%C5%BCenie Powymądrzać się łatwo. A ordynator Przybylski to kto zacz? Brak opieki pooperacyjnej, brak lekarzy, cynizm - czyli cały zespół do bani i dlatego być może zmarł. To niech Pan udowodni, że nie zaniebał objawów zwiastunowych i być może dlatego zmarł. I jeszcze to "z poważaniem" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Edka Re: Współczuję IP: *.acn.waw.pl 12.07.10, 17:29 Sorry.. bo właśnie może nikt nie wiedział, że ten tetniak jest, a ujawnił się on nagle. Udaje się operować tetniaki z powodzeniem, ale nie zawsze jest to możliwe. Lekarze to nie cudotwórcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halorobert Re: Współczuję IP: *.static.tvk.wroc.pl 12.07.10, 20:50 Buraka nie lubili, bo pomagał jednak ludziom. Odpowiedz Link Zgłoś