tswierzbinski Bojkotowanie Prof.Nowak to średniowiecze.Skandal ! 09.12.08, 16:35 nie wierzę własnym oczom i uszom ,że coś takiego dzisiaj mogło sie zdarzyć w Polsce , a konkretnie w moim ukochanym Wrocławiu.Bojkot Prof.JerzegoR.Nowaka okrywa hańbą profesorów "bojkotowiczów" . To jest przykład ciemnogrodu, fobii, kompleksów itd i itp. Teraz będzie mi wstyd przyznać sie że mieszkam we Wrocławiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reska40 Re: Bojkotowanie Prof.Nowak to średniowiecze.Skan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 02:11 na Pana miejscu w ogóle nie przyznawałabym się, że jestem z Wrocławia... Wstyd, że ktoś tak myślący mieszka we Wrocławiu! To nie jest Pana Wrocław!! I to Pańskie poglądy okrywają to miasto hańbą! Na szczęście należy Pan do marginalnej garstki mieszkańców naszego pięknego miasta. To miasto ludzi otwartych i tolerancyjnych.... ale nie na przyziemną, zwykłą głupotę! Ubolewam nad tym, że takie osoby jak Pan chodzą tymi samymi ulicami, po których ja również chodzę... ale... każdy ma do tego prawo! Nawet pan Nowak! Odpowiedz Link Zgłoś
acs-13 tswierzbisnki ty przecie i tak z podwroclawskiej 11.12.08, 16:16 wiochy pochodzisz wiec ? o co ciebie biega ? Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Oczekuje takiej samej reakcji, jesli ktos 09.12.08, 17:04 zaprosi Michnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reska40 Re: Oczekuje takiej samej reakcji, jesli ktos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 02:17 ...i co z tego wynika???? Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 sredniowiecze we Wroclawiu 10.12.08, 16:41 Niesamowite,ze tacy wielcy i madrzy naukowcy boja sie jakiejkolwiek "konfrontacji" z kims tak malym jak prof.Nowak. Smiech pusty czlowieka ogarnia jakie w Polsce panuje sredniowiecze. Przy was Salem ze swoimi czarownicami to byl renesans postepu i tolerancji. Moze jak ktoremus starczy kasy to sie przejedzie na odlegly od was Columbia University,gdzie nie bano sie zaprosic kogos rownie kontrowersyjnego jak Ahmadinejad a ten nawet ich nie pogryzl tylko sie wypowiedzial na tematy luzne. Jesli instytucja naukowa w rzekomo wolnym kraju boi sie wolnosci slowa to taka instytucja nie jest niczym innym tylko prymitywnym i zasciankowym urzedem ,gdzie nepotyzm i komusze posluszenstwo krzewi tzw.wolnosc slowa. Brawa dla Wroclawia i jej dzielnych rycerzy postepu naukowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowak prawdomówny bo Nowak mowi prawdę, proste .................. IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.12.08, 22:29 boją się bo za nim stoją fakty, nigdy Nowak nie rzuca słów na wiatr, na wszystko cytuje dowody (dowodami są głównie wypowiedzi tychże obrażonych i rzekomo obrażanych przez niego), dlatego się boją, bo nigdy z jego ust nie padają kłamstwa, inaczej dawno by go udupili za zniesławienie, tymczasem nikomu się nie udało, ale słuchać słuchają co miesiąc radia az zagrzane tak słuchają i notują, nikomu nie udało go skutecznie pozwać, tylko niesiołowskiemu (odwołanie) bo wskazał sądowi że Nowak mieszka w........... Klasztorze. Niesiołowki podobno podał sądowi adres Nowaka, do klaszturu żeńskiego Nowak ma żonę i nie mieszka w klasztorze, niezły Pan Stefan Niesiołowski zartowniś, abstrahując od tego - nikt go nigdy nie skazał (nowaka) chociaż APEYTY Są OGROMNE ! GW to by chyba fetę urządziła tymczasm Nowak jest bardzo skrupulatny i dokładny, jest badaczem i historykiem z prawdziwego zdarzenia ale szczerym (co się rzadko zdarza) Odpowiedz Link Zgłoś
michal_polonus fani wyborczej - straszna mizeria 10.12.08, 18:03 każdego kto ma choć odrobinę obiektywizmu i śledzi tę debatę uderza chyba bardzo niski poziom argumentacji ze strony przeciwników Nowaka. Wlaściwie nie padł żaden przekonujący argument dlaczego Nowak nie powinien mówić na UWr a Gross może. Całe "dialog" z fanami GW można streścić nastepująco: FGW: Wstyd zapraszać Nowaka bo to rasista. X: a skąd wiadomo, że to rasista? FGW: jak to skąd ty antysemito? bo ma rasistowskie poglądy! X: a na podstawie czego twierdzisz, że ma rasistowskie poglądy? FGW: skoro jest rasistą to znaczy że ma rasistowskie poglądy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: fani wyborczej - straszna mizeria IP: *.nat.tvk.wroc.pl 11.12.08, 15:20 michal-polonus: to o rasistach dobre jest, nawet bardzo dobre. Pozdrawiam i życzę wielu cennych ripost Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Hańba , hańba , hańba IP: *.cust.tele2.pl 10.12.08, 20:11 GDZIE MY ŻYJEMY ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FF Kopernik miał wiecej szczęścia nie studiował na uw IP: *.cust.tele2.pl 10.12.08, 20:15 KOPERNIK MIAŁ WIECEJ SZCZĘŚCIA NIE STUDIOWAŁ NA UW Odpowiedz Link Zgłoś
acs-13 co o tym myslicie ? 10.12.08, 21:14 a moze to kumple sa z jednej paczki ? a moze kolega nowaka jest jeden z tych ponizej ? IPN BU 00283/2486 MARCZAK TADEUSZ IPN BU 00744/452 MARCZAK TADEUSZ IPN BU 001121/4088 MARCZAK TADEUSZ IPN BU 001043/1742 NOWAK ROBERT JERZY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hela Re:Nie kompromituj się z Kopernikem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 23:47 Nieuk z ciebie FF.Kiedy Kopernik studiował był tylko UJ. Szczęście to miał ,że uciekł z zakłamanego Torunia.Wstyd tylko ,że jest kojarzony z miastem Rydzyka i "gwiazdami" SBeckimi na prowincjonalnym uniwersytecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Nowak poległ, dyrektor Marczak w tarapatach IP: *.magma-net.pl 10.12.08, 21:07 No i Marczak odwołany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktośtaki Re: Nowak poległ, dyrektor Marczak w tarapatach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 22:12 Dyrektor Marczak został w końcu odwołany. Honor Uniwersytetu został częściowo uratowany. Piszę "częściowo", gdyż uważam, że nie powinno się na tym skończyć. Ktoś taki jak Marczak nie powinien być profesorem Uniwersytetu Wrocławskiego. Wiem, ze trudno jest zwolnić profesora, ale w tym przypadku J.M. powinien znaleźć jakiś sposób. Mam nadzieję, że przemówienie pana Dziekana na dzisiejszym dzisiejszym kolegium przekonało Pana Rektora. Opinia całego kolegium dziekańskiego była w tej sprawie jednoznaczna. Uniwersytet nie może być miejscem w którym toleruje się rasizm. Wierzę, że będzie tak jak z odwołaniem wykładu Nowaka. Pan Rektor nie spieszył się z podjęciem decyzji, ale w końcu ją podjął. Teraz pora zwolnić Marczaka albo namówić go do odejścia z pracy na własna prośbę. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_polonus fanatyzm gwmaniaków 11.12.08, 09:20 > Uniwersytet nie może być miejscem w którym toleruje się rasizm. kolejny przykład gwnomaniaka. wg mnie najbardziej rasistowską gazetą w Polsce jest właśnie Gazeta Wyborcza. To ona wartościuje ludzi na podstawie ich pochodzenia etnicznego. Wg gw życie Żyda jest więcej warte niż życie Polaka, Palestyńczyka i innych nacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cośtaki Re: Nowak poległ, dyrektor Marczak w tarapatach IP: *.nat.tvk.wroc.pl 11.12.08, 15:09 tylko "ktośtaki" jak stalinowski beton może coś takiego wymyślić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Ktośtaki -wazne Re: Nowak poległ, dyrektor Marczak w tarapatach IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.12.08, 22:13 chłopie ale jesteś zmanipulowany, nie masz suchej nitki na sobie, co ty człowieku czytasz, skąd czerpiesz te niusy ? Rasizm ? co jeszcze, nie chcę Cię wyzywać, żal mi tylko Ciebie, jak mozna coś takiego pisać, zacznij czytać jakieś niezależne źródła, naprawdę bardzo mi Ciebie żal że jesteś tak uzależniony w myśleniu (to po prostu intelektualne niewolnictwo) i gorsze niż niewolnictwo fizyczne - naprawdę i szczerze bardzo Ci współczuję i wierzę, ze przejrzysz na oczy Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re: Odpowiedź Nowaka w Naszym Dzienniku : 11.12.08, 00:18 www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20081210&id=my11.txt Przy okazji to moja Śp. Mamusia pochodziła z Tarnopolskiego i zawsze wspominała ciepło Lwów ! Wiem że w Waszym mieście jest dożo Lwowiaków i Ich potomków.A Wszystkich już Wrocławiaków Serdecznie Pozdrawiam : ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re:Nowaka sam jest lewakiem i cwaniakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.08, 08:57 Pozdrówka dla posłanki Krupy i Sobeckiej -tej absolwentki SB- eckiego uniwersytetu i gorącej jego obrończyni ,hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
agent222 Nowak poległ, prestiż uniwersytetu w tarapatach 13.12.08, 13:45 Zdaniem prof. Jerzego Juchnowskiego cyt. "Gdyby Nowak u nas mówił to co zwykle, prestiż uczelni bardzo by ucierpiał". A to informacja z portalu Interaktywna Polska i ocena tego co się dzieje na Uniwersytecie Wrocławskim i co zrobiła Rada Instytutu Stosunków Międzynarodowych Uniwersytetu Wrocławskiego: "Za skandal takie działania uważa prof. Stefan Kurowski, wybitny polski ekonomista, szykanowany w czasach komunistycznych ze względu na swoje poglądy. - Jak najostrzej to potępiam - mówi. - To jest blokowanie badań naukowych, ta uczelnia się kompromituje, uważam, że powinno być surowe potępienie takich działań przez środowisko naukowe - dodaje." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re:W tarapatach to jest Nowak,bo nie ściągnąl kasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.08, 14:41 Nowak z Sobecką ,Krukową ,Girzyńskim i innymi potrzebują na podróż do Hameryki płd.a tutaj idiotów do słuchania ich wykładów nie znależli. Co na to powie ojciec Torunia? PO toruńska też będzie niezadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
agent222 Re:W tarapatach to jest Nowak,bo nie ściągnąl kas 13.12.08, 20:58 Anka odpowiedziała na wypowiedź prof. Stefana Kurowskiego klepiąc swoje dyrdymały o Sobeckiej, Kruk i Girzyńskim. Widać, że uważa się za wykształconą osobę i boi lub wstydzi się potępiać profesora. Chce uchodzić za światłą osobę, a nie za jakiś zaścianek. I w ten sposób wychodzi tylko na osobę, która nie potrafi czytać i/lub odpowiadać ze zrozumieniem. Sens mojego postu był taki, iż kadra profesorska nie popiera jednogłośnie tego co stało się na Uniwersytecie Wrocławskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hania prof Marczak - jedno jasne i prawdziwe IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.12.08, 21:48 Przynajmniej mamy pewność że warto kupować Jego książki, jeden w całym Wrocławiu który nie wstydzi się służyć prawdzie, nie miałam okazji ale teraz na pewno kupię Jego przynajmniej 1 książkę. A jak mnie zaciekawi to nawet więcej Wypociny tych którzy go haniebnie usunęli to jedynie bezwartościowa makulatura w obliczu tego czego się dopuścili. Wtyd i hańba - i to ma być przykład dla młodzieży, na ich miejscu schowałabym się w ciemny kąt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chylę czoła dyrektor Marczak IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.12.08, 22:03 Prof Marczak - najlepszą sobie opinię wystawił swoim czynem, jest patriotą gotowym bronić Prawdy własnym życiem i postępowaniem, a kto dziś gotów jest tak się poswięcić. Gratuluję Panu, Panie Profesorze Marczak (absolwentka wydziału prawa) tejże uczelni, teraz to już uważam że mozna się tylko wstydzić, że się ją kończyło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robuś nie kłam Re:Nowak sam był stalinowcem,więc o co mu chodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.08, 23:11 swkatowice.mojeforum.net/prof-jr-nowak-wspolpracownikiem-sb--temat-vt1734.html?highlight=nowak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanka Re: Nowak poległ, dyrektor Marczak w tarapatach IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.12.08, 16:08 Nowak nie poległ a tarapaty Marczaka są niczym w stosunku do hańby jaką się splamili "profesorowie", którzy odwołali pana prof Marczaka. Prof Marczak z głodu nie zginie, za to moze sobie spojrzeć w twarz i swoim studentom a szanowni Radni Profesorowie sami na siebie wydali wyrok hańbiącym postępowaniem i aktem antypolskim ! - nie zaznają już szacunku u studentów, jeśli kiedykolwiek go mieli,w co wątpię !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale hit Re: To niby co ,Nowak jest jedynym polakiem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.08, 17:16 Haniu ,nie wypisuj więcej takich bzdetów.Rozumiem ,że sekta Rydzyka tak nakazuje,jednak pamiętaj ,ludzie wierzą w Pana Boga ,a nie w Rydzyka i Nowaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: góralka Hanka Re: To niby co ,Nowak jest jedynym polakiem? IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.12.08, 16:36 jeśli wierzysz w Pana Boga to nie obrażaj GO bo był juz dostatecznie obrażany. Jeśli jesteś Polakiem to nie obrażaj swojej Matki, oprócz tej uosobionej masz jeszcze matkę Ojczyznę, a czy rozumiesz że ją nalezy kochać? Czy jestes Polakiem i zgadzasz się na takie pohanbienie ? Wytłumacz mi jak to mozliwe Odpowiedz Link Zgłoś