Gość: lsd IP: *.balzak.telsat.wroc.pl 19.01.02, 16:03 bardzo mnie zastanawia jak staruszki to robia, ze potrafia chodzic w niedziele dwa razy do kosciola az 2km. a jak przyjdzie takiej babci postac w autobusie 5min to sie bulwersuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Godzik Re: koscielne babcie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.01.02, 19:32 Witam! Mam wrażenie że kroi się większa afera z tymi babciami!!!!!!!!!! Prawie co dzień ten temat powraca do mnie gdy próbuje sie dostać do szkoły. Pewnego dnia wreszcie coś we mnie pękło, gdy moj autobus podjechał na plac 1 Maja cały tłum zaczął gwałtownie leciec do wyjścia chociaż autobus długo czeka. Spokojnie stojąc i obserwując tę przepychankę i kłótnie zostałem nieświadomie jej uczestknikiem, pewna starsza pani objuczona zakupami z Hitu (chyba jeszcze żyje dawną epoką bo kto mądry robi tak wcześnie wielkie zakupy?) zaczęła na mnie krzyczeć dlaczego się tak bardzo pcham!! (a stałem wciąż w tym samym miejscu!) więc odpowiedziałem tej pani że tylko spokjnie sobie stoję. Ale po chwili z jej ust popłynęła stara gadka jaka ta dzisiejsza młodzież. A że ja bardzo takich tekstów nie lubię więc postanowiłem starej przygadać: "Wy starszi ludzie chyba tak na złość młodym osobom jeździcie tak wcześnie rano autobusami i zajmujecie miejsce". Babcia zbaraniała, lecz po chwili do akcji wstąpił James Bond na emeryturze (miał chyba z dobre 69 lat), który o mało nie chciał mnie pobić za te słowa był bardzo zbulwersowany. Zaproponował mi nawet że możemy razem wyjść na zewnątrz, oczywiście ja na to chętnie przystałem ponieważ zbliżał się mój końcowy przystanek. Gdy wysiadłem z autobusu James pojechał dalej!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bromden Re: koscielne babcie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.01.02, 19:41 niektore pobozne starsze panie rzeczywiscie maja takie swoje male dziwactwa, jak robienie zakupow wczesnie rano, i inne, ale za to sa niezastapione w wyciaganiu ludzi z alkoholizmu po harcerstwie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FraMauro Re: koscielne babcie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.01.02, 21:07 To juz sa 2 rodzaje babc: koscielne i tramwajowo-autobusowe.Moze znacie jeszcze inne kategorie ? Odpowiedz Link Zgłoś
szarykot Re: koscielne babcie 19.01.02, 21:51 > To juz sa 2 rodzaje babc: koscielne i tramwajowo-autobusowe.Moze znacie jeszcze > inne kategorie ? no jasne!! a klozetowe?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oki Re: koscielne babcie IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 20.01.02, 01:05 A baba jaga? Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: koscielne babcie 19.01.02, 21:15 Wesole jest zycie staruszka Gdzie spojrzy - tam bostwo co krok. Tu biuscik zachwyci, tam nozka, Bo nie ten, bo nie ten juz wzrok... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyrysek Re: koscielne babcie IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 19.01.02, 21:27 kiedys spotkalam w tramwaju taka mila staruszke, ktora opowiadala, ze teraz, kiedy moze jezdzic za darmo, jezdzi prawie caly dzien, bo po prostu bardzo to lubi ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
szarykot Re: koscielne babcie 19.01.02, 21:55 ja tš paniš �wietnie rozumiem, gdybym mógł je�dzić za darmo to też je�dziłbym cały dzień! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babcia Re: koscielne babcie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.01.02, 22:42 Gość portalu: lsd napisał(a): > bardzo mnie zastanawia jak staruszki to robia, ze potrafia chodzic w niedziele > dwa razy do kosciola az 2km. a jak przyjdzie takiej babci postac w autobusie > 5min to sie bulwersuje. WIARA GÓRY PRZENOSI SZCZYLU ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Freeman Re: koscielna babcia Alicja Grześkowiak ... IP: *.chello.pl 19.01.02, 23:23 ... potrafiła dla dobra wiary (tj. kandydata na papieża - o. Rydzyka) pielgrzymować samolotami za granicę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: koscielna babcia Alicja Grześkowiak ... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.01.02, 23:36 To dlaczego Ją Matką Senatu nazywali, skoro jest wg Ciebie babcią? To po pierwsze. A po drugie to pan premier Buzek nie przyznał jej emerytury specjalnej, a tylko mizerną rencinę w wysokości zaledwie 1800 zł. Więc babcią chyba nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stara Re: koscielne babcie IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 20.01.02, 01:11 Bo widzisz takich babć nikt nie rusza. Prawo ich nie ogranicza i nie jedna jeszcze tago samego dnia wychodzi z motyką na pole między maki i konopie aby wnuczek miał uśmiech na twarzy. Kochane te babcie. Co by bez nich zrobli nasi dilerzy? (nie Paweł?). Pogodna staruszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lsd Re: koscielne babcie IP: *.balzak.telsat.wroc.pl 20.01.02, 01:18 ja im nie bronie robic w polu. nawet byloby to wskazane, konopia potrzebuje troskliwej opieki. ale po holere one w autobusach???????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stara Re: koscielne babcie IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 20.01.02, 01:19 to konopie są w autobusach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rung geriatryczne przystanki IP: *.i.tania.siec.osiedlowa.z.firmy.provider.pl 20.01.02, 01:27 Mam w mieście kilka takich upatrzonych geriatrycznych przystanków. Daję 100% gwarancji że trzeba będzie ustąpić miejsca jakieś babci z torbami wypełnionymi kalafiorami, porami i ziemniakami. Szczególnie jaskrawym przypadkiem jest tu przystanek koło targowiska na Grunwaldzkim. Jadę tamtędy do pracy i codziennie rano autobus (a kiedyś trawmwaj) przeżywa istne oblężenie. Szczególnym przypadkiem jest też cała linia 116 i pętla na Kromera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarq Pozdrawiam moją bacię! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.01.02, 01:33 Moja babcia nie jeździ autobusami! Kiedyś jeździła pociągami, bo miała zniżki, teraz nie jeżdzi w ogóle. Co można powiedzieć babciom, które korzystają z dobrodziejstw MPK? Niech kupią sobie samochód za rentę? Jakoś jestem w stanie postać te 20 minut! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lsd Re: Pozdrawiam moją bacię! IP: *.balzak.telsat.wroc.pl 20.01.02, 01:39 spoko. postac to i ja moge te 20 nawet 30 minut. chodzi mi o to ze jezeli nie maja sily stac w autobusie przez 5min to skad maja sile ganiac do kosciola nawet 2 razy na dzien (u mnie na osiedlu jest taka co jest w kosciele 2 razy dzianni prze caly tydzie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarq Re: Pozdrawiam moją bacię! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.01.02, 01:53 Gość portalu: lsd napisał(a): > chodzi mi o to ze jezeli nie maja sily stac w autobusie przez 5min to skad maja > sile ganiac do kosciola nawet 2 razy na dzien Zdaje się, że to się nazywa wyżeczenie... Poza tym siły aby stać w autobusie pewnie by się znalazły, ale my mamy jej znacznie więcej. Zresztą myślę, że obaj zrozumiemy dopiero za jakieś 40-50 lat o czym mowa. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-wroc Re: geriatryczne przystanki 22.01.02, 17:34 Czy ktos w ogole jest w stanie wytlumaczyc, dlaczego na codzien mile i kochane babcie, w tramwajach i autobusach zamieniaja sie w krwiozercze harpie? Sadze, ze sprawa ta powinni zajac sie psychologowie spoleczni lub socjolodzy. Usmiech w strone studentow socjologii z Koszarowej? Jak wam sie podobaja autobusy 116? (Dla niewtajemniczonych: wali w nich strasznie niemytym warzywniakiem!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MPK Re: koscielne babcie IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 20.01.02, 12:43 Jestem przedstawicielem przedsiębiorstwa MPK na województwo Dolnośląskie i okolice. Chciałby tu przedstawić problem od strony naszej firmy. Bliska współpraca z policją i klerem skłania nas do wyciągnięcia przerażających wniosków. Tzw. "babcie tramwajary" tworzą komórkę aspołeczną mającą na celu zakłócić działalność MPK. Ewidentnie działają One na szkodę przedsiębiorstwa. Na począ tku lekcewarzony przez nas poroblem urósł do ranki plagi społecznej. Skargi dopływające do zarządu ogniskują się na sprawie właśnie niemożności spokojnego siedzenia w naszych środkachh lokomocji. Istna mafia starszych ludzi wpadająca np. do autobusu (incydent w 135) mająca na ustach przywódcze pieśni czasów Stalina oraz wypisujące sprejem napisy typu "Belka oddaj zniżki" doskonale odwzorowywuje nastroje panujące w tejże grupie. Widząc bezsilność policji sami postanowiliśmy uporać się z tym problemem. Po ustaleniu przez naszych wywiadowców współprzacy babć z ZHP (wiele z Nich jest aktywnymi działaczkami) mających wspólny cel: działanie na szkodę państwa, zarząd naszej firmuy po tajnym posiedzeniu postanowił zwrócić się o pomoc do BHPZHP. Po zaledwie 2 dniach na ulicach naszego miasta nie można spotkać żadnej babci! Zadowolony z akcji: Leszek Pietrucha Ps. Moja babcia przeżyła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BHPZHP Re: koscielne babcie IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 20.01.02, 12:46 Cześć. Jestem aktywnym członkiem BHPZHP i anonimowo pragnę podzielić się z wami przbiegiem akcji "BABA". Do celów likwidacyjnych urzyliśmy bombę B (zmodyfikowany odpowiednik bomby M) która jak się okazało skutecznie rozwiązuje także problem waloryzacji rent i emerytur. Lojalny BHPZHP-owiec: Arkadiusz Moczymorda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morfea emeryci w tramwajach..... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.02, 12:56 po pierwsze nie tylko babcie, ale i dziadki są upierdliwe. Na starość jakoś nie zostają dżentelmenami i zdeptać w MPK potrafią doskonale! Niestety młodzieńcy z plecaczkami jak garby są chyba jescze bardziej przerażający. To temat na nowy wątek pt. Garbate nastolatki ;-)))))) A ja miałam przygodę podobną do tej cytowanej wyżej, jechałam z moim pracodawcą, człowiekiem tuz przed emeryturą tramwajem. Mieszkam w geriatrycznej dzielnicy Borek. Babvie i dziadki przypusciły atak na miejsca, kasowniki itp...I on wtedy bardzi głośno powiedział, ze znizki powinny obowiązywac poza godzinami szczytu, bo emeryci nie liczą się z ludźmu, którzy po prostu muszą dojechać do pracy. Jej Ale ich zatkało. Wiem, że to nie był szczyt elegancji, lae.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Od wywiadu IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 20.01.02, 13:39 Witam! Chciałbym się z państwem podzielić (na pierwszy rzut oka) śmiesznym faktem wymiany informacji harcerz-babcia. Funkcja ta odbywa się na oczach, nieświadomych niczego, obywateli naszego kraju a mianowicie podczas gdy chętny ZHP-owiec przeprowadza (niby w celu społecznym) babcie przez jezdnię. Apeluję więc aby odbiorcy tego tekstu gdy zobaczą sytuację opisaną powyżej zdecydowanym ruchem wepchneli obydwu uczestników zdażenia pod nadjerzdżający nieopodal samochód (najlepiej TIR, autobusczy tramwaj). Pragnący lepszego jutra: Nostradamus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: koscielne babcie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.01.02, 17:31 Do tramwaju wchodzi zakonnica i zwraca sie do pasażerów: - Medaliki do kontroli proszę! Na to jakiś męzczyzna wyciąga z kieszeni duży krzyż i mówi: - Ja mam miesięczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babcia Re: koscielne babcie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.01.02, 20:17 mam nadzieję że jak wy będziecie starzy to eutanazja będzie w Polsce legalna. pozdrowienia dla wnuczków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Babcia Pokrzywdona babcia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.01.02, 20:26 Dzień Dobry! Nawzywam się Halina Fakowiak i jestem już babcią pomimo młodego wieku, ale jak żyję juz nigdy nie spoktałam się z taką ordynarną młodzieżą jak tutaj. Będę musiała chyba z waszymi rodzicami, bądź też opiekunami porozmawiać! Odpowiedz Link Zgłoś