Gość: kefas IP: *.korbank.pl 05.08.01, 19:19 To porządna firma, a strażnicy odwalają porządną robotę. Pismakom, którzy ich obsmarowują w prasie poucinałbym pióra. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Roberto Re: Straż Miejska IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.01, 19:21 Gość portalu: kefas napisał(a): > To porządna firma, a strażnicy odwalają porządną robotę. Pismakom, którzy ich > obsmarowują w prasie poucinałbym pióra. Czyżbyś pracował w Straży Miejskiej ??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: Straż Miejska IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.01, 19:22 Mógłbym Ci opowiedzieć sporo na temat tej "porządnej firmy"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kefas Re: Straż Miejska IP: *.korbank.pl 05.08.01, 19:33 św. Piotr powiedział kiedyś o Jezusie: "nie znam tego człowieka". Nie, nie pracuję w tej firmie... choć chyba słyszę pianie kogutów, a przecie ranek nie tak blisko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: Straż Miejska IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.01, 19:35 Gość portalu: kefas napisał(a): > św. Piotr powiedział kiedyś o Jezusie: "nie znam tego człowieka". > Nie, nie pracuję w tej firmie... > choć chyba słyszę pianie kogutów, a przecie ranek nie tak blisko... To na jakiej podstawie twierdzisz, ze to taka porządna firma i dlaczego chcesz poucinać ręce "pismakom", którzy o piszą żle o SM ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kefas Re: Straż Miejska IP: *.ok.wroc.pl 05.08.01, 19:53 uratowali życie memu ojcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: Straż Miejska IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.01, 19:56 Gość portalu: kefas napisał(a): > uratowali życie memu ojcu. No to należy tylko pochwalić ich postawę...ale przecież SM została także powołana do tych celów. Gdyby więcej zajmowali sie patrolowaniem ulic, a mniej pogonią za żle parkujacymi kierowcami i zakładaniem blokad, to być może mogliby uratować życie większej ilości osób Kefasie. Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kefas Re: Straż Miejska IP: *.korbank.pl 05.08.01, 20:15 Tylko że te blokady i mandaty to też ich robota zgodnie z ustawą o strażach miejskich z dnia 29.08.1997 r. Ktoś to musi robić, niestety. Ordnung muss sein, mein lieber Herr... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: Straż Miejska IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.01, 20:21 Kiedyś (przyznaję się bez bicia żle zaparkowałem - zdarza się), ale nie blokowałwem ani nie tamowałem ruchu, ani nie zablokowałem chodnika. Mimo to założono mi blokadę. OK mieli prawo...ale Ci strażnicy byli chyba nowi, bo tak nieumiejętnie założyli mi tą blokadę, że porysowali mi lakier na nadkolu i trochę na drzwiach. Na 100 % zrobili to oni, bo było top akurat na obok koła, na które założyli blokadę, a wcześniej tych rys nie maiłem. I co ja zapłaciłem mandat za złe parkowanie, ale oni (mimo, że SM jest chyba ubezpieczona od takich rzeczy), nie wypłacili mi za to odszkodownania, a ponieważ mam bardzo rzadkiego koloru lakier, ta "przygoda" z SM oprócz mandatu, kosztowała mnie jeszxcze ponad 2 tys zł. I co mam ich za to kochać??? Odpowiedz Link Zgłoś