Dodaj do ulubionych

Wielkie zyski

21.01.02, 18:55
Po 460 tys. zł dywidendy wypłacili sobie czterej właściciele wrocławskiej
spółki Zarządca, która m.in. gospodaruje należącymi do gminy lokalami
usługowymi. Co Wy na to?
Tekst na:
wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=654293&dzial=wrw010106
Obserwuj wątek
    • Gość: <ja> Re: Wielkie zyski IP: *.ii.uni.wroc.pl 21.01.02, 20:07
      I legalnie! Fajnie byłoby być w zarządzie.
      • Gość: ZENEK Re: Wielkie zyski IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.01.02, 21:28
        zdziwieni ? przecież to normalka.
    • Gość: Dari Re: Wielkie zyski IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 21.01.02, 21:35
      redakcja_wrw napisał(a):
      [..]
      > usługowymi. Co Wy na to?
      [..]

Sam fakt wypłaty dywidendy mnie nie oburza ani nie dziwi - tak przecież
      być powinno.
      Natomiast myślę, że sprawą dla prokuratora, albo co najmniej wyborców,
      jest to dlaczego ta firma dostaje tak dużo pieniędzy od miasta.
      Szczególnie na tle pozostałych zarządców.
      Może dziennikarze Wyborczej mają okazję się wykazać grzebiąc w tej sprawie ?

pozdrawiam
      Dari
    • Gość: MKK Re: Wielkie zyski IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 21.01.02, 21:37
      A mieszkańcy komunialniaków dalej mogą narzekać, że dach cieknie, okna
      wypaczone, instalacja spalinowa dziurawa, że klatki nie ma komu pomalować.W
      administracji zawsze mają gotową odpowiedź : "nie ma pieniędzy".
      • Gość: Jajaccek Re: Wielkie zyski IP: *.chicago-05-10rs.il.dial-access.att.net 21.01.02, 21:46
        A co to za wstyd, duzo zarabiac???Pod warunkiem, ze nikogo nie
        okradaja.Niestety jedno z drugim, wciaz sie nam jakos dziwnie laczy.:(((
    • Gość: Janek Re: Wielkie zyski IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.01.02, 21:49
      Dość dawno wypowiadałem się krytycznie na temat reformy zarządzania mieniem
      komunalnym. Nie będę głosił żadnej herezji twierdząć, że zarząd miasta pozbył
      się kłopotu kosztem mieszkańców. Stworzono możliwość nieogranicznej legalnej
      wysokości zarobków kosztem dojenia mieszkańców, a także przejadania funduszy
      remontowych z budzetu miasta. O funduszu tym pan prezydent Huskowski wyraził
      sie bardzo delikatnie omawiając projekt budżetu na łamach Gazety, że jest
      wykorzystywany nieefektywnie. Natomiast moją tezę, o stworzeniu przez zarząd
      miasta niby zgodnej z prawem ale co najmniej dwuznacznej możliwości zarobków
      dla znajomków potwierdza artykuł Gazety. Legalne jak sto diabłow. Zgodne z
      moralnością i etosem styropianowców. Pozdrawiam serdecznie.
      • Gość: hrabiaa Re: Wielkie zyski IP: 213.77.64.* 21.01.02, 22:25
        Ci bioracy po 460 tys., to jedynie przykrywka dla innych. Miech redakcja
        dokladniej sie przyjrzy, kto za tym stoi.
        • Gość: Jajaccek Re: Wielkie zyski IP: *.chicago-06-07rs.il.dial-access.att.net 21.01.02, 23:17
          Juz czas, zeby stojacy, za tym szwindlem, posiedzieli sobie troszke.
          • Gość: Lolo Re: Wielkie zyski IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 22.01.02, 00:36
            Bez jaj! Przecież mają immunited!
    • Gość: tos Re: Wielkie zyski IP: localhost 22.01.02, 09:36
      No Redaktorzy, pokażcie swą wartość, do roboty.
      Czekamy na wyniki : kto z kim, dla kogo, za ile , itp.
    • Gość: nell Re: Wielkie zyski IP: 10.197.112.* 22.01.02, 10:04
      Widocznie dobrze zarządzali .

PS. Jak zostać członkiem zarządu takiej firmy, bo chyba nie są to ludzie co
      sobie tak z ulicy przyszli i założyli firmę ?
    • Gość: guilty takie tematy... IP: 212.160.147.* 22.01.02, 10:05
      ... rzucane są co jakiś czas na zasadzie "na kogo wypadnie na tego bęc".
      Korupcja, łapownictwo i zwyczajne okradanie ludzi w majestacie prawa są tak
      rozpowszechnione, że niczym trudnym jest wyłapanie i napisanie o takim
      pojedynczym przypadku. A ci biedaczkowie musieli po prostu komuś podpaść...
      pozdrawiam
    • Gość: sew Re: Wielkie zyski IP: *.wroc.gazeta.pl 22.01.02, 11:51
      Przeniesione z innego watku:
      ZARZĄDCA gminną kasą
      Autor: Gość portalu: sew
      Data: 17-01-2002 20:05 adres: *.wroclaw.dialog.net.pl
      --------------------------------------------------------------------------------
      Pomijam kosmiczny zarobek spółki Zarządca. Pomijam nagrody dla właścicieli,
      którzy niedawno byli urzędnikami miejskimi. Wspólnoty Mieszkaniowe, którymi
      zarządza Zarządca (te z większościowym udziałem gminy, te z mniejszościowym też-
      mieszkańcy się nie orientują) nie zakładają Funduszy remontowych wspólnotom,
      gdyz wtedy gmina musiałaby swój udział procentowy również wnosić na fundusz.
      Panie z Zarządcy na pewnym zebraniu pewnej wspólnoty oświadczyły szczerze, że
      mają nieformalny nakaz niezakładania funduszy remontowych. Taka jest rzetelność
      i poziom zarządzania przez Zarządcę/Gminę.

• Gość: Janek Re: Wielkie zyski IP: *.wroc.gazeta.pl 22.01.02, 11:52
        Red przeniósł wątek Janka:
        Re: ZARZĄDCA gminną kasą
        Autor: Gość portalu: Janek
        Data: 17-01-2002 21:23 adres: *.wroclaw.dialog.net.pl
        --------------------------------------------------------------------------------
        Na temat zarządzania nieruchomościami komunalnymi prowadziłem długą dyskusję z
        Wędzonką. Udowodnił mi, że reforma w tym zakresie przyniosła oszczędności dla
        budżetu miasta. Muszę stwierdzić, że miał rację. Jej koszty /reformy/ ponoszą
        bowiem sami mieszkańcy. Miastu już jest całkowicie obojętne ile w tych
        "firmach" super wykwalifikowani specjaliści zarabiają i ile to całe
        "zarządzanie" kosztuje. To już nie jest sprawa zarządu miasta. Teraz za to płcą
        użytkownicy nieruchomości. XIX wieczny kapitalizm się kłania.

• Gość: duzY Skoro ich firma miała zysk to jako udziałowcom ... IP: *.dtvk.tpnet.pl 22.01.02, 12:31
      ... dywidenda należy się jak psu kośc (skoro tak WZU uchwala). Więc nie tu
      problem. Problem w nadzorze ze strony miasta. Jak widzimy ten świetny Zarząd
      miasta z Jego Wysokością Bogdanem Wspaniałym na czele taki szczodry dla firmy
      Zarządca się był okazał. Pewnie w ramach demokracji przedstawicielskiej.
      Wrocławianie bogaca sie poprzez swoich przedstawicieli.
      Ja tez chcę. prosze mnie na liste oczekujących na wzbogacenie wpisać.
      • Gość: red Re: Skoro ich firma miała zysk to jako udziałowcom ... IP: *.wroc.gazeta.pl 22.01.02, 14:02
        Prezydentem Wroclawia jest Stanislaw Huskowski
        • Gość: duzY Re: Skoro ich firma miała zysk to jako udziałowcom ... IP: *.dtvk.tpnet.pl 22.01.02, 14:12
          to akurat wiem.
          • Gość: guilty Re: Skoro ich firma miała zysk to jako udziałowcom ... IP: 212.160.147.* 22.01.02, 14:13
            a czy to jakaś różnica ???
            • Gość: Rob-35 Re: Skoro ich firma miała zysk to jako udziałowcom ... IP: *.kointech.com.pl 22.01.02, 14:21
              Gość portalu: guilty napisał(a):

> a czy to jakaś różnica ???

Może taka jak w Chinach za rządów Deng Xiao Pinga...
              ...i po jego odejściu na "emeryturę" :-(((

Pozdrawiam
              Rob-35

• Gość: MKK Re: Skoro ich firma miała zysk to jako udziałowcom ... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 22.01.02, 15:04
                Witaj Rob-35!!!
                dawno Cię nie było! trzeba przyznać, że trzymasz rękę na pulsie :)))
                Gosia
          • Gość: red Re: Skoro ich firma miała zysk to jako udziałowcom ... IP: *.wroc.gazeta.pl 22.01.02, 15:36
            Przepraszam ale z Twojego poprzedniego postu wynikalo cos innego
            pozdr.
            • Gość: duzY Re: Skoro ich firma miała zysk to jako udziałowcom ... IP: *.dtvk.tpnet.pl 22.01.02, 15:39
              No problem. Moja wypowiedź dotyczyła całego Zarządu Miasta jaki mamy lat już
              trochę. To jak w spółkach prawa handlowego. Uchylić się od odpowiedzialności
              można tylko przez podanie do dymisji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka