Dodaj do ulubionych

BEZSENNOŚĆ VI...

IP: *.kask.net.pl 06.08.01, 14:36
Dziś w nocy będę daleko od Forum,więc już teraz,w biały dzień otwieram kolejną
edycję naszego "bezsennego tasiemca"... :)
Marsha
Obserwuj wątek
    • Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.08.01, 21:29
      jeszcze wieczór młody... wąs mu się ledwo sypie... popatrzmy, jak dojrzewa...
      zaczynamy?? :-)
      • Gość: meg Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 21:41
        to już tak długo mnie tu nie było ? już szósta odsłona
      • Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.kask.net.pl 06.08.01, 21:41
        Gość portalu: Tirsa napisał(a):

> jeszcze wieczór młody... wąs mu się ledwo sypie... popatrzmy, jak dojrzewa...
        > zaczynamy?? :-)

zostałam w domu... zaczynamy! :)

• Gość: Roberto Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 21:42
          Witam Szanowne FORUMOWICZKI ......
          • Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.kask.net.pl 06.08.01, 21:50
            witam niestrudzonego Forumowicza Roberto!!! :)

znalazłam dziś ładny cytat (H. Ibsen):

...Kobieta jest największą potęgą na Ziemi;
            ona tylko może poprowadzić mężczyznę tam,
            gdzie Bóg mu być przeznaczył...
            • Gość: Roberto Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 21:52
              Gość portalu: marsha napisał(a):

> witam niestrudzonego Forumowicza Roberto!!! :)
              >
              > znalazłam dziś ładny cytat (H. Ibsen):
              >
              > ...Kobieta jest największą potęgą na Ziemi;
              > ona tylko może poprowadzić mężczyznę tam,
              > gdzie Bóg mu być przeznaczył...

Witam - bardzo ładny cytat...
              • Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.08.01, 22:04
                ech... kiepsko to wróży samotnym facetom ;-)
                • Gość: Roberto Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 22:15

> ech... kiepsko to wróży samotnym facetom ;-)

Ja się nie przejmuję, bo samotnym facetem od prawie 1o lat już nie jestem. Teraz
                  jestem tzw "zaobrączkowanym"...
    • Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.kask.net.pl 06.08.01, 22:12
      mam coś jeszcze:

...Od lat jestem pod wrażeniem godności człowieka jako człowieka.Ale stosunkowo
      od niedawna spostrzegam,że pełne człowieczeństwo, to kobieta plus mężczyzna,to
      mężczyzna plus kobieta.Kobieta i mężczyzna uczestniczą w życiu na sposób sobie
      właściwy,współtworząc pełną rzeczywistość bycia człowiekiem...
      • Gość: Roberto Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 22:16

> mam coś jeszcze:
        >
        > ...Od lat jestem pod wrażeniem godności człowieka jako człowieka.Ale stosunkowo
        >
        > od niedawna spostrzegam,że pełne człowieczeństwo, to kobieta plus mężczyzna,to
        > mężczyzna plus kobieta.Kobieta i mężczyzna uczestniczą w życiu na sposób sobie
        > właściwy,współtworząc pełną rzeczywistość bycia człowiekiem...

Zgadzam się z Tobą, a w dodatku bardzo ładnie to ujeląś...
        • Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.08.01, 22:29
          ech Marsha... świetne cytaty na samotny wieczór samotnej kobiety ;-)
          może by tak coś w bardziej optymistyczne klocki? :-))
          • Gość: Roberto Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.01, 22:17
            Jest już dawno po 22, "Bezsenność" czas zacząć...
            • Gość: Roberto Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.01, 22:18
              ...a swoją drogą, to z tego wątku zaczyna się nam powoli robić "tasiemiec
              brazylijski"...
              • Gość: maro Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: 213.77.103.* 07.08.01, 22:21
                od czasu do czasu musi pojawić się ktoś nowy
                niniejszym informuję, że to mój debiut w serialu Bezsenność
                proszę o życzliwe przyjęcie
                • Gość: Roberto Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.01, 22:24
                  Gość portalu: maro napisał(a):

> od czasu do czasu musi pojawić się ktoś nowy
                  > niniejszym informuję, że to mój debiut w serialu Bezsenność
                  > proszę o życzliwe przyjęcie

Witamy, witamy...i zapraszamy do częstych wpisów w naszym nieustającym serialu
                  pt: "Bezsenność"...

• Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.kask.net.pl 07.08.01, 22:37

widzę,że Roberto przejął rolę gospodarza...
                    więc ja się tylko cichutko przywitam i już mnie nie ma... :)

• Gość: Roberto Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.01, 23:27

>
                      > widzę,że Roberto przejął rolę gospodarza...
                      > więc ja się tylko cichutko przywitam i już mnie nie ma... :)
                      >

...iiiiiiii Marsha, jaki tam ze mnie gospodarz tego wątku...
                      Ale przywitałem nowego gościa zgodnie z honaorami...
                      Marsha, czy zamierzasz dziś czuwać w nocy na Forum ? Bo ja niestety po
                      12 "odchodzę" z forum do 18-19 dnia jutrzejszego...

• Gość: Roberto Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.01, 00:01
                        Jest już po północy...
                        Żegnam Was wszystkich i mówię DOBRANOC.
                        Miłych snów życzę...
                        • Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.08.01, 00:46
                          Zatem ja przejmuję wartę.... na trochę..... :-))
                          • Gość: x2x Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.candw.ai 08.08.01, 00:53
                            A czy masz halabarde?
                            • Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.08.01, 00:56
                              mam misia... może być? ;-)
                  • Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.08.01, 01:15
                    sny piękne, bezkresne w otchłań rzucam... do Was przybędą... śnijcie cudnie...
                    • Gość: x2x Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.candw.ai 08.08.01, 02:30
                      Hola, to jeszcze za wczesnie na sny w przepastnych otchlaniach bieli.
                      Mialas czuwac z misiem. Mis wystarczy, jak nie masz halabardy.
                      Mialem Ci pomoc w tym czuwaniu. Ale mnie podkusilo i wszedlem po raz
                      ktorys bez skutku na strone Polsatu. To wogole nie "chodzi". Stracilem 30 min.
                      A tak chcialem zobaczyc file o Amazonkach. I figa. Co oni robia z tymi
                      pieniedzmi? Mogliby chociaz miec porzadna strone, jak nie stac ich na porzadne
                      programy rozrywkowe.
                      • Gość: Roberto Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.01, 21:11
                        Ha - widzę, ze nocne dyżury na naszym forum stały się od pewnego czasu bardzo
                        modne. I dobrze...
                        Pozdrawiam wszystkie nocne "duszki"...
                        • Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.08.01, 23:12
                          jestem jestem... no jak to beze mnie... ;-)))
                          • Gość: kinga Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.01, 23:14
                            będę tu nowa w tym wątku więc was witam :)))
                            • Gość: Roberto Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.01, 23:16
                              Gość portalu: kinga napisał(a):

> będę tu nowa w tym wątku więc was witam :)))

Witamy, wiatamy i cieszymy się wielce z obecności w tym wątku szanownej
                              Forumowiczki...
                              • Gość: Roberto Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.01, 23:18
                                Powiedżcie mi drogie Panie, jak to jest, że jak tylko zbliża się 23, to na
                                naszym forum pojawia się tyle Pań ???
                                A dlaczego nie wcześniej, np o 20 ???
                              • Gość: kinga Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.01, 23:18
                                ... a to wszystko przez te komarrryyy...
                            • Gość: x2x Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: 206.48.59.* 08.08.01, 23:18
                              Dobry wieczor Pani i Dyzurnym.
                              • Gość: Roberto Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.01, 23:19
                                Gość portalu: x2x napisał(a):

> Dobry wieczor Pani i Dyzurnym.

A witamy, witamy, czym chata (forumowa oczywiście) bogata ...
                                • Gość: Roberto Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.01, 00:01
                                  ..............TO JUŻ CZWARTEK !!!
                                  • Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.08.01, 00:19
                                    no dobra... niech będzie czwartek :-)))
                                    • Gość: Roberto Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.01, 00:20

> no dobra... niech będzie czwartek :-)))

A już chciałem uciekać z forum, bo myślałem, że zostałem na nim sam........
                                      Pozdro !

• Gość: x2x Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: 206.48.59.* 09.08.01, 00:23
                                        Sam? Przeciez to Krolowe Nocy.
                                        Czasem nawet wytrzymuja po polnocy.
                                        • Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.08.01, 00:35
                                          a jak pyffko jest... albo co insze miłe... to i dłużej ;-)))
                                          • Gość: Roberto Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.01, 00:44

> a jak pyffko jest... albo co insze miłe... to i dłużej ;-)))

A dziś pyffko jest czy go ni ma ??????????????????????

• Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.08.01, 00:50
                                              jest ;-)... Pilsner... na pół godzinki jeszcze wystarczy ;-))
                                              • Gość: Roberto Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.01, 00:52

> jest ;-)... Pilsner... na pół godzinki jeszcze wystarczy ;-))

...a próbowałąś FAXE (brązowa puszka), warzonego na Litwie ???

• Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.08.01, 00:55
                                                  próbowałam ;-))
                                                  choć latem raczej w Palmie i Reddsie gustuję :-))
                                                  • Gość: Roberto Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.01, 00:57

> próbowałam ;-))
                                                    > choć latem raczej w Palmie i Reddsie gustuję :-))

I jak ów FAXE Ci smakował ???

• Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.08.01, 01:02
                                                    Gość portalu: Roberto napisał:

Gość portalu: Tirsa napisała:

próbowałam ;-))
                                                    choć latem raczej w Palmie i Reddsie gustuję :-))

I jak ów FAXE Ci smakował ???

A niezły całkiem :-))... ale wiesz, ja nie jestem specjalny znawca piwa ;-))
                                                  • Gość: x2x Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: 206.48.59.* 09.08.01, 01:03
                                                    A czy jak kupisz karton tego FAXE, to w postaci bonusa otrzymujesz
                                                    rolke papieru do fax-a?
                                                  • Gość: efka Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.08.01, 00:59
                                                    Wędruję po bibliotekach - więc przelotem - śnijcie pięknie i obudźcie się
                                                    jeszcze piękniejsze niż wczoraj...
                                                  • Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.08.01, 01:06
                                                    ech... mi humor zepsuli... to ja sobie jeszcze nie pójdę spać...
                                                  • Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.kask.net.pl 09.08.01, 01:10
                                                    witam !!!
                                                    właśnie skończyłam kolejny pod-rozdział mojej magisterki...
                                                    o,zgrozo,mam już dość!
                                                    jestem zmęczona i pogryziona przez komary-skąd się tyle tegoż cholerstwa bierze?!
                                                    ponoć kropili ich miejsca wylęgowe...i co?! -lepiej się rozmnażają...

• Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.08.01, 01:19
                                                    idę spać... śnijcie pięknie... Dobrej Nocy :-)))
                                                  • Gość: Roberto Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.01, 01:28

> idę spać... śnijcie pięknie... Dobrej Nocy :-)))

Ja również mówię Wam wszystkim DOBRANOC...............

• Gość: x2x Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.candw.ai 09.08.01, 02:07
                                                    I znowu zostalem sie sam jeden jak ten palec.
                                                    Chociaz nie cierpie na bezsennosc.
                                                  • Gość: feran Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.txucom.net 09.08.01, 05:47
                                                    As the night takes over

The spirits of the deep

Marvel at his majesty

The whale is in his sleep

Oh, la mer
                                                    You shimmering through
                                                    Oh,la mer
                                                    Magnificent blue

Sarah Brightman"Dive"
                                                  • Gość: Jarosz Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: 195.116.104.* 09.08.01, 12:26
                                                    Marsha - witaj w kolejnym klubie! Na mnie te krwiopijcze suki też się uwzięły!
                                                    ;-)))))))))

Widzę, że praca Ci postępuje - tak trzymać :-))))))
    • pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VI... 09.08.01, 23:39
      Hum, prawie polnoc a na bezsennym forum ani zywego ducha ...
      Dla wszystkim czuwajacych "If- " Rudyarda Kiplinga

If you can keep your head when all about you,
      Are losing theirs and blaming it on you,
      If you can trust yourself when all men doubt you,
      But make allowance for their doubting too;
      If you can wait and not be tired by waiting,
      Or being lied about, don''t deal in lies,
      Or being hated, don''t give way to hating,
      And yet don''t look too good or talk too wise:

If you can dream and not make dreams your master;
      If you can think and not make thoughts your aim;
      If you can meet with Triumph and Disaster
      And treat those two impostors just the same;
      If you can bear the words you''ve spoken
      Twisted by knaves to make a trap for fools,
      Or watch the things you gave your life to, broken,
      And stoop and build ''em up with worn-out tools:

If you can make one heap of all your winnings
      And risk it on one turn of pitch-and-toss,
      And lose, and start again at your beginnings
      And never breathe a word about your loss;
      If you can force your heart and nerve and sinew
      To serve your turn long after they are gone,
      And so hold on when there is nothing in you
      Except the Will which says to them: "Hold on!"

If you can talk with crowds and keep your virtue,
      Or walk with Kings
      • Gość: Roberto Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.01, 23:43
        pszczolowski napisał(a):

> Hum, prawie polnoc a na bezsennym forum ani zywego ducha ...
        > Dla wszystkim czuwajacych "If- " Rudyarda Kiplinga
        >
        > If you can keep your head when all about you,
        > Are losing theirs and blaming it on you,
        > If you can trust yourself when all men doubt you,
        > But make allowance for their doubting too;
        > If you can wait and not be tired by waiting,
        > Or being lied about, don''''t deal in lies,
        > Or being hated, don''''t give way to hating,
        > And yet don''''t look too good or talk too wise:
        >
        > If you can dream and not make dreams your master;
        > If you can think and not make thoughts your aim;
        > If you can meet with Triumph and Disaster
        > And treat those two impostors just the same;
        > If you can bear the words you''''ve spoken
        > Twisted by knaves to make a trap for fools,
        > Or watch the things you gave your life to, broken,
        > And stoop and build ''''em up with worn-out tools:
        >
        > If you can make one heap of all your winnings
        > And risk it on one turn of pitch-and-toss,
        > And lose, and start again at your beginnings
        > And never breathe a word about your loss;
        > If you can force your heart and nerve and sinew
        > To serve your turn long after they are gone,
        > And so hold on when there is nothing in you
        > Except the Will which says to them: "Hold on!"
        >
        > If you can talk with crowds and keep your virtue,
        > Or walk with Kings
        • pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VI... 10.08.01, 00:11
          No jasne, na ciebie mozna liczyc jak na Zawisze !
          Przeczytalem na sasiednim watku, ze chcesz po sobie zostawic slad we Wroclawiu.
          Co to znaczy dla ciebie Roberto "zostawic slad" ?
          bzzz
          • Gość: Roberto Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.01, 00:15
            pszczolowski napisał(a):

> No jasne, na ciebie mozna liczyc jak na Zawisze !
            > Przeczytalem na sasiednim watku, ze chcesz po sobie zostawic slad we Wroclawiu.
            > Co to znaczy dla ciebie Roberto "zostawic slad" ?
            > bzzz

W dużym stopniu odpowiadam, za ład przestrzenny w naszym mieście (to znaczy co i
            gdzie moze powstać na danym terenie)...
            ...ale ostatnio pracuję nad projektami dla Warszawy (niestety)...wolałbym dla
            naszego pięknego miasta
            A w listopadzie zaczynam "pracować" nad terenami dla Poznania...
            W każdym z tych miast, a takze w wielu innych zostanie po mnie jakiś namacalny
            ślad (oczywiście to nie ode mnie samego zalezy, co zostanie ostatecznie tam
            zbudowanwe i jak to będzie wyglądało...
            ...w obecnych czasach rządzi inwestor i jego pieniądze i
            jego "widzimisie"...niestety nad czym bardzo ubolewam...
            Pozdro !
            • Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.kask.net.pl 10.08.01, 00:22
              ha,niebacznie wpuściłam do sypialni bandę wygłodniałych komarów...już widzę jak
              sobie pośpię :(
              ratunku!!!
              walka będzie długa i krwawa...

pczołkowski poradź coś na skrzydlatych kamratów! bzz
              • pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VI... 10.08.01, 00:27
                nie jestesmy z tej samej rodziny !
                Pobzykaj razem z nimi, moze cos pomoze :)))
                bzzz
            • pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VI... 10.08.01, 00:35
              Myslisz, ze dawniej (no powiedzmy w 16 w. ) bylo inaczej ?
              Przeciez zawsze ten, kto finansowal rozwoj miast byl glownym decydentem ...
              Rezultaty tej polityki jakos przyprowadzaja wciaz tysiace turystow do Florencji czy Sewilli ...
              • Gość: Roberto Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.01, 00:37
                pszczolowski napisał(a):

> Myslisz, ze dawniej (no powiedzmy w 16 w. ) bylo inaczej ?
                > Przeciez zawsze ten, kto finansowal rozwoj miast byl glownym decydentem ...
                > Rezultaty tej polityki jakos przyprowadzaja wciaz tysiace turystow do Florencji
                > czy Sewilli ...

Ale czy za powiedzmy 200 lat będą przyciągać rzesze turystów do np Warszawy,
                Poznania czy Wrocławia ???
                • pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VI... 10.08.01, 00:50
                  No wlasnie, po tym co zrobil dla rozwoju aglomeracji miejskich "Czlowiek z marmuru i "Czlowiek z zelaza" nie
                  sadze, zeby "Czlowiek z Carrefouru" wyrzadzil wiecej szkod w planowaniu przestrzennym niz inwestorzy
                  renesansu.
                  bzzz
    • Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.kask.net.pl 10.08.01, 00:00
      mam dziś chandrę mordobijkę wzmocnioną...

może ktoś z bezsennych nudzi się tak bardzo,że chciałby dokończyć mą pracę mgr?
      już nie mogę,mam jej dość: przestałam lubić recenzentów i dramaty Różewicza...:(
      dobrze,że za tydzień wyjeżdżam,będę mogła wzmocnić skołatane nerwy :)

...marzenia,które trwają zbyt długo,nigdy nie doprowadzą cię do celu...
      Ali Ibu Abi Talib

...jesteśmy epizodem w życiu przedmiotów...
      • pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VI... 10.08.01, 00:14
        Witaj Marsha, kope lat ...
        Kondolencje serdeczne.
        Ja cie rozumiem, tylko wieksza kara byloby pisanie pracy magisterskiej z Marii Dabrowskiej :)
        bzzz
        • Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.08.01, 00:35
          i ja jestem :-))
          pszczółek... a nie mógłbyś tak jakiegoś cytata nocnego dla nieznających
          języków? :-))
          • pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VI... 10.08.01, 00:41
            Witaj.
            to prawda, tez wolalbym wysylac polskie wersje, ale nie znalazlem dobrego tlumaczenia tego wiersza Kiplinga.
            Obiecuje poprawe,
            bzzz
            • Gość: <<. Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.inowroclaw.sdi.tpnet.pl 10.08.01, 00:56
              eh,eh a ja tu taka obca,biedna zagubiona owieczka....i daleko od domu chlip
              chlip.chociaz plakac nie powinnam,bo tam na bydgoszczy chyba wszyscy spac
              polezli;-PP
              • pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VI... 10.08.01, 01:02
                witaj, witaj
                najlepsze owieczki sa te zablakane, mozna je sprowadzic na manowce :)))
                bzzz
              • Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.08.01, 01:04
                Gość portalu: <<. napisała:

eh,eh a ja tu taka obca,biedna zagubiona owieczka....i daleko od domu chlip
                chlip.chociaz plakac nie powinnam,bo tam na bydgoszczy chyba wszyscy spac
                polezli ;-PP

Witaj owieczko :-)... przygarniamy Cię jak własną :-))

• Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.08.01, 01:29
                  to ja już.... zwyczajowo....
                  śnijcie pięknie... na skrzydłach motyla świat z góry podziwiajcie... Dobrej
                  Nocy :-)
                  • Gość: feran Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.txucom.net 10.08.01, 05:38
                    Nie wiem czy to akurat to dobry temat ale z zalem/za pozno dowiedzielem sie ze
                    wczoraj byl Miedzynarodowy Dzien Orgazmu.Hucznie obchodzony w Nowej Zelandii, u
                    mnie w gminie nikt o tym nie slyszal,w Polsce to tylko chyba w dabrowie
                    Gorniczej(bylo w GW).
          • pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VI... 13.08.01, 10:03
            Tirsa, jak widzisz dotrzymuje obietnic .
            Znalazlem tlumaczenie tego wiersza Kiplinga na swietnych skadinad stronach
            http://abarabasz.republika.pl/anthologia.html.
            Polecam wszystkim bezsennym :))

Szkoda, ze tytul zostal zmieniony, ja pozostaje przy oryginalnym "Jeżeli-"
            Pozdrowienia poranne, bzzz.

Jeżeli zdołasz zachować spokój,
            chociażby wszyscy go stracili, ciebie oskarżając;

Jeżeli nadal masz nadzieję, chociażby wszyscy o Tobie zwątpili,
            licząc się jednak z ich zastrzeżeniem;

Jeżeli umiesz czekać bez zmęczenia,
            jeżeli na obelgi nie reagujesz obelgami,
            jeżeli nie odpłacasz na nienawiść nienawiścią,
            nie udając jednakże mędrca i świętego;

Jeżeli marząc - nie ulegasz marzeniom;
            Jeżeli rozumując - rozumowania nie czynisz celem;

Jeżeli umiesz przyjąć sukces i porażkę,
            traktując jednakowo oba te złudzenia,

Jeżeli ścierpisz wypaczenie prawdy przez Ciebie głoszonej,
            kiedy krętacze czynią z niej zasadzkę, by wydrwić naiwnych
            albo zaakceptujesz ruinę tego, co było treścią twego życia,
            kiedy pokornie zaczniesz odbudowę zużytymi już narzędziami;

Jeśli potrafisz na jednej szali położyć wszystkie twe sukcesy
            i potrafisz zaryzykować, stawiając wszystko na jedną kartę,
            jeśli potrafisz przegrać i zacząć wszystko od początku, bez słowa,
            nie żaląc się, że przegrałeś;

Jeżeli umiesz zmusić serce, nerwy, siły, by nie zawiodły,
            choćbyś od dawna czuł ich wyczerpanie,
            byleby wytrwać, gdy poza wolą nic już nie mówi o wytrwaniu;

Jeżeli umiesz rozmawiać z nieuczciwymi, nie tracąc uczciwości
            lub spacerować z królem w sposób naturalny,

Jeżeli nie mogą Cię zranić nieprzyjaciele ani serdeczni przyjaciele;
            Jeżeli cenisz wszystkich ludzi, nikogo nie przeceniając;

Jeżeli potrafisz spożytkować każdą minutę,
            nadając wartość każdej przemijającej chwili;

twoja jest ziemia i wszystko, co na niej
            i co - najważniejsze - synu mój - będziesz Człowiekiem

• Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.08.01, 23:29
      Dobry Wieczór we Wrocławiu :-))))
      • Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.kask.net.pl 10.08.01, 23:37
        ahoj! :)

kiedy przyjaciel wyciągnie rekę
        zasłaniamy się jak przed ciosem
        zasłaniamy sie przed ludzkim gestem
        zasłaniamy się przed odruchem czułości...
        T.Różewicz

• Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.08.01, 23:46
          Różewicz... czyli nadal praca magisterska... ech Marsha... nie zazdroszczę :-
          )...
          a sądząc po cytacie, to humor też chyba nie najlepszy... może by na jakieś
          piwko wyskoczyć? ;-)
          • Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.kask.net.pl 10.08.01, 23:48
            ... może by na jakieś
            > piwko wyskoczyć? ;-)

ano, nadal Różewicz...
            pifko? może następnym razem- właśnie piję winko ( z babcinej piwnicy
            pochodzące)... :)
            • Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.08.01, 23:58
              no przy babcinym winku piwo to grzech... ale może dzięki temu Różewicz się nie
              znudzi ;-)
              • Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.kask.net.pl 11.08.01, 00:04

> no przy babcinym winku piwo to grzech... ale może dzięki temu Różewicz się nie
                > znudzi ;-)

Różewicz poszedł już spać...
                i ja odpływam a ramiona nocy! pa! :)
                • pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VI... 11.08.01, 00:17
                  Zanim odplyniesz, opowiedz cos o tym winie od babci.
                  Jak go robi ? Z czego ?
                  bzzz
        • Gość: FraMauro Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.01, 23:53
          Witam wszystkich po dluższym niebycie w sieci ! Milo widziec prawie wszystkich
          w kompleciku .Marsha, jestes niesamowita- Sam srodek wakacji a Ty piszesz
          prace ! Coz za wytrwalosc i determinacja. :)
          • Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.kask.net.pl 10.08.01, 23:54
            Gość portalu: FraMauro napisał(a):

> Witam wszystkich po dluższym niebycie w sieci ! Milo widziec prawie wszystkich
            > w kompleciku .Marsha, jestes niesamowita- Sam srodek wakacji a Ty piszesz
            > prace ! Coz za wytrwalosc i determinacja. :)

jeśli wakacje miało się przez cały rok, to teraz trzeba pracować... taka karma! :)
            dobrze,że wróciłaś! pozdrawiam!
        • pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VI... 11.08.01, 00:21
          Ja jednak wole Kiplinga :

I keep six honest serving-men
          (They tought me all I knew):
          Their names are What and Why and When
          And How and Where and Who

Mam szesciu swiatlych mezów
          (Oni nauczyli mnie wszystkiego);
          Ich imiona Co, Jak, Gdzie, Kiedy, Kto, i Dlaczego

• Gość: <<. Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.inowroclaw.sdi.tpnet.pl 11.08.01, 02:14
            przygarniona owieczka pokornie melduje,ze cholera,nie moze zasnac
            • Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.08.01, 02:26
              owieczka... chcesz pyffko? :-)))
              • Gość: <<. Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.inowroclaw.sdi.tpnet.pl 11.08.01, 02:33
                yep.....:))))a jakie macie?bo kiedys tam wspomniane faxe np mpze byc:))))
                • Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.08.01, 02:49
                  heh... niestety mam Pilsnera i Reddsa :-)))
                  • Gość: jarq Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.08.01, 03:07
                    ..no nie powiem, jestem pod dużym wrażeniem widząc, jak ewoluują kolejne serie
                    bezsenności...ale to dobrze! Znaczy to, że bezsenność nie jest anie taka
                    straszna, ani dziwaczna. Pozdrawiam wszystkich, którzy mają nieznośnie lekkie
                    powieki!!!!
                    • Gość: x2x Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.candw.ai 11.08.01, 03:14
                      Moje sie zrobily olowiane .
                      Dobranoc wszystkim!
                      • Gość: jarq Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.08.01, 03:25
                        aaaależ mi się maszyna dzisiaj stawia! Ale nic to! Na przekór jej niepokornym
                        Megabajtom dedykuje wszystkim "Tylko nie płyń tą rzeką" - Raz, dwa, trzy
                        • Gość: x2x Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.candw.ai 11.08.01, 03:39
                          Gość portalu: jarq napisał(a):

> aaaależ mi się maszyna dzisiaj stawia! Ale nic to! Na przekór jej niepokornym
                          > Megabajtom dedykuje wszystkim "Tylko nie płyń tą rzeką" - Raz, dwa, trzy

Jeszcze przez chwile moge Ci powtorowac.
                          • Gość: jarq Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.08.01, 03:42
                            Hardyś!:)))) Zapraszam! Ja sam nie wiem, czy długo jeszcze wytrzymam...
                            • Gość: <<. Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.inowroclaw.sdi.tpnet.pl 11.08.01, 12:15
                              niestety do piwa nie dotrwalam,ale na przyszlosc chcicalabym powiedziec,ze
                              redds tez jest mi mily..;-))
    • Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.08.01, 21:47
      widzę, że powoli... powoli... wielkimi krokami.... ;-)))
      nadchodzi czas na Bezsenność VII :-))
      kto czeka ze mną? :-)))
      • Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.kask.net.pl 12.08.01, 06:47
        dzień dobry wszystkim!!!!
        ...dla mnie nadszedł czas na sen... :)
        papa

• pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VI... 12.08.01, 07:02
          ... kolejna , pracowita noc ?
          Uwazaj na siebie Marsha !
          bzzz
          • Gość: marsha Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.kask.net.pl 12.08.01, 22:38
            pszczolowski napisał(a):

> ... kolejna , pracowita noc ?
            > Uwazaj na siebie Marsha !
            > bzzz

nie, tym razem szalałam z dala od stosu notatek... :)
            ponoć dziś w nocy jakowyś deszcz meteorytów ma być widoczny- będzie można wiele
            życzeń w kosmiczną próżnię wypowiedzieć...

• pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VI... 13.08.01, 00:06
              Dobrej widocznosci ...
              Mam nadzieje, ze wejdziesz na dach - przy okazji rzuc okiem na miasto ...
              bzzz

Le coeur content, je suis monté sur la montagne
              D''ou l''on peut contempler la ville en son ampleur,
              Hôpital, lupanar, purgatoire, enfer, bagne,

Ou toute énormité fleurit comme une fleur.
              Tu sais bien, ô Satan, patron de ma détresse,
              Que je n''allais pas lŕ pour répandre un vain pleur;

Mais comme un vieux paillard d''une vieille maîtresse,
              Je voulais m''enivrer de l''énorme catin
              Dont le charme infernal me rajeunit sans cesse.

Que tu dormes encor dans les draps du matin,
              Lourde, obscure, enrhumée, ou que tu te pavanes
              Dans les voiles du soir passementés d''or fin,

Je t''aime, ô capitale infâme! Courtisanes
              Et bandits, tels souvent vous offrez des plaisirs
              Que ne comprennent pas les vulgaires profanes.

Z sercem pelnym radosci wszedlem na wzniesienie
              Skad widac miasto w jego rozciaglosci calej.
              Szpital, lunapark, czysciec, pieklo i wiezienie,

Gdzie wszystkie potwornosci jak kwiat wybujaly
              Ty wiesz , patronie mego strapienia, Szatanie,
              ze oczy me lez pustych wylewac nie chcialy.

Lecz, jak stary rozpustnik potwornym kochaniem
              Chcialem sie upic w starej kamratki ramionach
              Jej czar piekielny odmladza mnie nieprzerwanie.

Ty, co spisz jeszcze w plótna switu otulona
              Ciezka, kaszlaca albo pyszna
              W lamowanych szczerolotem mrocznego wieczoru zaslonach

Kocham, kocham ciebie o stolico hanby! Kurtyzany
              I bandyci tak czesto ofiarujecie przyjemnosci,
              Których nie rozumieja zwyczajni profani.

Ch. Beaudelaire
      • Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.08.01, 00:54
        jestem... melduję się... witam...
        • Gość: Roberto Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.01, 01:00

> jestem... melduję się... witam...

Widzę, że jest jeszcze jedna osoba na forum, która nie śpi...
          Witam Tirso !
          • Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.08.01, 01:13
            ano... jeszcze nie... ale tak sobie myślę... że zaraz pójdę... i obejrzę
            kawałek "Bez lęku" na TVN :-)
            • Gość: Roberto Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.01, 01:22
              Widzę Tirso, że powoli dobiegamy do 100 wpisy na tym wątku, dlatego też
              proponuję, abyś rozpoczęła 7 rozdział tej księgi - BEZSENNOŚĆ VII (kolejne 100).
              Co Ty na to ?
              • Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.08.01, 01:27
                Gość portalu: Roberto napisał:

Widzę Tirso, że powoli dobiegamy do 100 wpisy na tym wątku, dlatego też
                proponuję, abyś rozpoczęła 7 rozdział tej księgi - BEZSENNOŚĆ VII (kolejne 100).
                Co Ty na to ?

Roberto :-)... strasznie mi miło, że tak o mnie pomyślałeś :-)... ale jednak...
                pozostawmy to Marshy... do jutra nawet... w końcu to jej dzieło :-)))

• Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.08.01, 22:27
      Marsha... gdzie jesteś???...
      Czas... na nową.... Bezsenność :-)))
      • pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VI... 13.08.01, 22:39
        Tak, tak, przestepujemy z nogi na noge i juz sie doczekac nie mozemy :-)

"Contrariwise", continued Tweedledee, "if it was so, it might be;
        and if it were so, it would be;
        but as it isn''t, it aint.
        That''s logic".

- Przeciwnie wprost - ciagnal Tweedledee - gdyby tak bylo, mogloby tak byc,
        a gdyby moglo tak byc, byloby tak;
        a poniewaz nie jest, nie jest.
        To logiczne"

Lewis Carroll, "O tym co Alicja odkryla po drugiej stronie lustra" (tlum. M. Slomczynski)
        bzzz
        • Gość: <<. Re: BEZSENNOŚĆ VI... IP: *.inowroclaw.sdi.tpnet.pl 13.08.01, 23:44
          ja sie do dyskusji nie wlaczam(pewnie i tak przeniosla sie na BEZSENNOSC VII...)
          i tlyko sie znowuż melduje,ze ta choroba ciagle mnie meczy..az sie plakac
          chce.....a to dopiero poczatek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka