Dodaj do ulubionych

Ekran LED na Rondzie Reagana

19.01.09, 11:30
Jestem mieszkańcem okolic Ronda Reagana i od pewnego czasu jestem oświetlany
potężnym ekranem reklamowym zamieszczonym na nowowybudowanym biurowcu przy
rondzie. Wyświetlany ekran doprowadza mnie i moją rodzinę do szału.

Rozumiem, że nowoczesna forma reklamowa, ale czy na coś takiego nie jest
potrzebne jakieś zezwolenie określające wpływ na okolicznych mieszkańców?

Dla potwierdzenia podaję link do kamery oddalonej kilka km od placu...

tinyurl.com/8jcm92
Obserwuj wątek
    • g625 Re: Ekran LED na Rondzie Reagana 19.01.09, 12:35
      fachowo nazywa się to "zanieczyszczenie światłem" i oczywiście musi
      mieć zezwolenie.
      • Gość: as Re: Ekran LED na Rondzie Reagana IP: 79.191.131.* 19.01.09, 19:49
        Okazuje się, że Skanska nie ma pozwolenia od nadzoru budowlanego na taka
        konstrukcję, ale spokojnie i to się załatwi.
    • Gość: hanka Re: Ekran LED na Rondzie Reagana IP: 62.233.249.* 19.01.09, 13:38
      nieźle daje po gałach ;)
    • Gość: sd Re: Ekran LED na Rondzie Reagana IP: *.dialog.net.pl 19.01.09, 18:13
      Na ul Zamkowej (boczna K. Wielkiego) nie wiem czy nadal jest ale przez długi
      czas była reklama świetlna Lotto, z okropnie żółtym światłem, mnie jaki kierowcy
      strasznie to przeszkadzało, pewnie okoliczni mieszkańcy mieli podobne odczucia
      do autora wątku.
    • coegeneratione Re: Ekran LED na Rondzie Reagana 19.01.09, 20:32
      Faktycznie, musi być jasno jak w dzień gdy wieczór zapada w mieszkaniach w
      "sedesowcach" na Placu Grunwaldzkim.

Wiedziałem, że ten ekran jest jasny, ale żeby było go tak dobrze widać z
      odległości 3-4 km. Jak latarnia morska.

I jak tutaj zadbać o zdrowy sen? W nocy jasno tak, że nie można spać, w dzień
      hałas od ulucy, że nic nie słychać.

Współczuję i popieram.

Pozdrawiam.
    • Gość: xyz Re: Ekran LED na Rondzie Reagana IP: *.router.finemedia.pl 19.01.09, 20:33
      Żaluzje, rolety, zasłony... Polecam.
      • Gość: as Re: Ekran LED na Rondzie Reagana IP: 79.191.131.* 19.01.09, 21:41
        Mózg... Polecam
        • Gość: xyz Re: Ekran LED na Rondzie Reagana IP: *.router.finemedia.pl 20.01.09, 00:37
          Kultura wypowiedzi... Polecam.

Ja Cię nie obrażam...
    • Gość: zyt Re: Ekran LED na Rondzie Reagana IP: *.adsl.inetia.pl 06.04.09, 16:59
      a może jakiś protest :P skarga do urzędu miasta na to zanieczyszczenie światłem?
      przecież to jest ingerowanie w moją przestrzeń prywatną. mam sobie okna
      zamurować? :PP
      • sothink Re: Ekran LED na Rondzie Reagana 06.04.09, 19:24
        to się wyprowadź na obrzeża, w Tokio jest tak jasno w nocy, że można czytać
        książkę normalnie
        www.crab.rutgers.edu/~seduffy/Japan2007/shibuya.JPG
        • Gość: Termi Re: Ekran LED na Rondzie Reagana IP: *.router.finemedia.pl 07.04.09, 23:47
          Chcecie zobaczyć jak sobie radzą mieszkańcy w innych krajach? zobaczcie galerie przedstawiająca tu: www.telebimy.org/viewtopic.php?pid=555#p555 niestety musimy się przyzwyczaić do tego światła gdyż nie myślę aby reklamodawcy tak szybko zrezygnowali z tego typu reklam.
        • Gość: qpek2 Re: Ekran LED na Rondzie Reagana IP: *.chello.pl 08.04.09, 14:49
          No tak, tyle że to są raczej biurowce w których się NIE MIESZKA. A co za tym
          idzie, może tam być reklam w pi... i jeszcze więcej.
          • Gość: zet Re: Ekran LED na Rondzie Reagana IP: 79.162.174.* 08.04.09, 19:17
            ten ekran razi strasznie jak jedzie sie samochodem. najgorzej jak popada to sie
            strasznie odbija wszedzie..porazka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka