zenonx4 27.01.09, 07:39 w tym kraju nic nie funkcjonuje dobrze co jest pro publico bono. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
modelz Dezinformacja pasażerska na rondzie Reagana 27.01.09, 07:40 Tablice elektroniczne NIGDY nie dzialaly prawidlowo, o ile na rondzie Reagana wyswiatlaja cokolwiek o tyle na Kromera i Nadodrzu wyswietlaja reklame MPK, moze wlasnie po to zostaly zakupione? W Polsce jako jedne z pierwszych tego typu tablic pojawily sie w Zielonej Gorze, gdzie od samego poczatku dzialaja sprawnie. Pokazuja rzeczywisty czas jaki zostal autobusowi do przystanku. Czas ten uwzglednia korki i inne utrudnienia, wiec moze warto byloby skorzystac z doswiadczenia sasiadow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tarm Re: Dezinformacja pasażerska na rondzie Reagana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.09, 07:54 Na Kromera już nic nie wyświetlają... Chociaż przez kilkanaście tygodni wyświetlały aktualną godzinę - prawdopodobnie najdroższe zegarki w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Dezinformacja pasażerska na rondzie Reagana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.09, 08:46 Dupkieiwcz robi wodę z mózgu wszyskim w Polsce jaki to mamy piekny budżet, największy itd. Powinien jeszce podawac ile z tego budżetu pieniędzy wydawanych jest z sensem a ile na badziewia i fajerwerki. Obawiam sie że nawet gdyby Wrocław miał budżet NY to dalej będziemy jeździć po kostce zalanej asfaltem, a dupkieiwcziu jego świta latałaby helikoperami do rooty. No i mielibysmy z 6 stadionów zamiast 3. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Re: Dezinformacja pasażerska na rondzie Reagana IP: 193.186.4.* 27.01.09, 10:21 Zobaczcie na wroclaw.fotolog.pl/1742803,komentarze.html jak działa ten super system :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cianek Po co system który nie działa IP: *.lanet.net.pl 27.01.09, 11:25 Skoro było wiadomo, że może nie działać to po co się było pchać. A poza tym jeśli gdzie indziej coś się sprawdzało to po co robić coś na nowo. Lepiej wogóle to wyłączyć i będzie spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
mlodywroclaw.pl Re: Po co system który nie działa 27.01.09, 22:51 Dlatego, że to nowoczesne rozwiązanie dobrze wygląda jako slajd w prezentacji na przeróżnych konferencjach, w których przedstawiciele miasta i MPK biorą udział Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: optymista Re: Dezinformacja pasażerska na rondzie Reagana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.09, 08:51 Trzeba uzwględnić ilość pojazdów,a nie od razu porównywać do zupełnie czegoś innego. W Zielonce jeździ 70 a we Wrocławiu 700 pojazdów. Więc nie porównujmy tych dwóch systemów. Inna forma przesyłu informacji napewno też ma wpływ na działanie systemu. Wszystko wymaga czasu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mx Dezinformacji ciąg dalszy IP: *.lanet.net.pl 27.01.09, 09:11 jest jedno pytanie, jeżeli tramwaje i autobusy" blokują tetrę to jak działa łączność służb ratunkowych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: md Re: Dezinformacji ciąg dalszy IP: *.e-wro.net.pl 27.01.09, 09:21 służby ratunkowe nie używają tetry. Właścicielem jedynego we Wrocławiu systemu Tetra jest MPK, wypożycza część pasma Urzędowi Wojewódzkiego na telemetrię (poziom wód i stacje meteo) oraz Straży Miejskiej. I to by było na tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Pytanie zasadnicze: czy Tetra się nadaje do takich IP: 217.98.20.* 27.01.09, 11:30 rozwiązań? To system (przede wszystkim) łączności radiowej "głosowej", a nie transmisji danych - jak w przypadku systemu informacji o ruchu pojazdów komunikacji miejskiej. Ktoś "na siłę" zutylizował Tetrę zamiast zaprzęgnąć ją na potrzeby służb ratowniczych? Dziwne to, bo Tetra miała być właśnie wdrażana na potrzeby tychże, w ramach offsetu za F-16 (tak się już stało w kilku innych miastach). N.b. od strony technicznej to rozwiązanie jest dziwaczne, wystaczy sobie policzyć jakie pasmo jest zajęte dla obsłużenia kilkuset pojazdów (vide spercyfikacja Tetry). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: md Re: Pytanie zasadnicze: czy Tetra się nadaje do t IP: 156.17.46.* 27.01.09, 11:50 Czytałem ostatnio amerykański raport na temat łączności ratowniczej i stwierdza on jednoznacznie, że należy wrócić do łączności analogowej. Systemy cyfrowe w warunkach akcji ratowniczej (szczególnie strażackiej) nie zapewniają odpowiedniej niezawodności, jakość dźwięku pozostawia wiele do życzenia, w przypadku kiepskiego zasięgu nie ma łączności w ogóle. Zdarzały się przypadki śmierci ratowników ze względu na to, że zawiesiła się radiostacja i nie mogli wezwać pomocy czy poinformować o czymś ważnym. Nie wiem jakiego systemu używają w Stanach, pewnie jakiś EDACS albo coś takiego, z kolei słyszałem również, że w Niemczech z podobnych względów zostało czasowo wstrzymane wdrażanie Tetry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Zielonka?! Bądź precyzyjny IP: 217.98.20.* 27.01.09, 09:14 Zielonka to miejscowość k. Warszawy, o ile pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antydudi Priorytety... IP: 82.160.155.* 27.01.09, 09:22 > Trzeba uzwględnić ilość pojazdów,a nie od razu porównywać do > zupełnie czegoś innego. W Zielonce jeździ 70 a we Wrocławiu 700 > pojazdów. Więc nie porównujmy tych dwóch systemów. A ile jeździ w Warszawie? A u nich system działa!!! Przestańcie się kompromitować. Nasze władze nic nie potrafią porządnie zrobić. Oprócz PRu: - bilety czasowe: niedasię - kolej miejska: niedasię - informacja pasażerska: niedasię - wydzielone buspasy: niedasię - remonty nawierzchni w weekend: niedasię - taksówki za 2 PLN/km: niedasię - bal u prezydenta: DA SIĘ!!!!! Pojedźcie do Warszawy zobaczycie jak się zarządza miastem, mimo że tam rządzili tacy tytani jak Piskorski czy Kaczyński. Wszystkie wymienione rzeczy w Wawie już dawno działają. Oprócz oczywiście balów u prezydenta. No ale, widać Wrocław ma inne priorytety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: optymista Re: Priorytety... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.09, 09:35 W W-wie system "działa" na tramwajach!!! Jest jeden ciąg trasy...28 tablic...i tylko tramwaje..!!! Wdrożenie systemu opóźniło się o kilka miesięcy!!! Przyjeżdża 1 tramwaj nawet co dwie minuty a nie 8 pojazdów razem!!! jak to bywa we Wrocławiu, więc Panowie nie porównujcie takch systemów!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antydudi Re: Priorytety... IP: 82.160.155.* 27.01.09, 10:01 > W W-wie system "działa" na tramwajach!!! Jest jeden ciąg trasy...28 > tablic...i tylko tramwaje..!!! Wdrożenie systemu opóźniło się o > kilka miesięcy!!! Przyjeżdża 1 tramwaj nawet co dwie minuty a nie 8 > pojazdów razem!!! jak to bywa we Wrocławiu, więc Panowie nie > porównujcie takch systemów!!! Nie no, oczywiście nie możemy porównywać tych systemów. Nikt, nawet stolica nie może się równać do Wrocławia. Tylko Wrocław jest tak specyficzny, że u nas po prostu NIEDASIĘ. Oprócz balów i fontann oczywiście, bo te da się zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok cały system nie działa, ponieważ...... 27.01.09, 13:00 to co jest na rozkładach, ma sie nijak do rzeczywistości. Prostyx przykład: trasę od Mostu Zwierzynieckiego do pętli na Biskupinie obsługują aktualnie 3 linie. Wedle rozkładów w ciągu godziny jeżdżą po cztery podwójne wozy na tej trasie, czyli razem 12 wozów na godzinę, a więc co 5 minut wóz (60: 12= 5). To proste działanie ma sie nijak do faktów, a fakty są takie: czekałem na przystanku przy ulicy Tramwajowej od godziny 11.20 do godziny 11.50. W tym czasie przyjechała "10" (11.19) oraz "4" (11.49 - czyli wedle rozkładu, ale czy na pewno). Więc po co truć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SF Re: Priorytety... IP: 212.160.172.* 27.01.09, 15:12 W Warszawie wcale tak dobrze nie działa. Ciągle myli kolejność podjeżdżających tramwajów. W czasie przyjazdu też obsuwy kilkuminutowe się zdarzają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.Z. Re: Priorytety... IP: 89.191.144.* 27.01.09, 10:45 Co za wierutne bzdury. System w Warszawie też się strasznie wiesza.. ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Priorytety... IP: 89.191.144.* 27.01.09, 10:53 "niedasię"? Chyba "nie da się"! "Pojedźcie do Warszawy zobaczycie jak się zarządza miastem, mimo że tam rządzili tacy tytani jak Piskorski czy Kaczyński. Wszystkie wymienione rzeczy w Wawie już dawno działają." Metro to też efekt dobrego zarządzania miastem? Przez 25 lat budowy oddano do użytku AŻ 22 STACJE! Rzeczywiście mamy czego zazdrościć Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
g625 Re: Priorytety... 27.01.09, 11:04 > Metro to też efekt dobrego zarządzania miastem? Przez 25 lat budowy oddano do > użytku AŻ 22 STACJE! Rzeczywiście mamy czego zazdrościć Warszawie. a ile metrów tramwaju wybudowano przez ostatnie 25 lat? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neri Re: Priorytety... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 11:29 > > Metro to też efekt dobrego zarządzania miastem? Przez 25 lat budowy > oddano do > > użytku AŻ 22 STACJE! Rzeczywiście mamy czego zazdrościć Warszawie. > > a ile metrów tramwaju wybudowano przez ostatnie 25 lat? :D No, standardowy tramwaj ma długość kilkanaście metrów więc można powiedzieć że wybudowano dużo metrów tramwaju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zb_z_b Re: Priorytety... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.01.09, 11:57 a o ile wzrósł czas przejazdu tramwajem np. z Leśnicy na Biskupin? Albo z Kleciny na Sępolno. Niestety "inwestycje" w komunikacje miejską z roku na rok tylko pogarszają jej jakość zamiast poprwaiać. A "Rondo" Regana jest tego najlepszym przykładem Odpowiedz Link Zgłoś
g625 Re: Priorytety... 27.01.09, 12:05 na Powstancow i Hallera to samo. a ze znaków "ustąp pierwszeństwa" dla tramwaju, to się w całej Polsce śmieją :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JoeF1 Re: Dezinformacja pasażerska na rondzie Reagana IP: *.novartis.com 27.01.09, 09:22 W Monachium, dla przykładu, jeździ (nie mówię, że jednocześnie...): 244 S-Bahnów (kolej podmiejska) 572 U-Bahnów (metro) 95 tramwajów 386 autobusów miejskich 457 autobusów podmiejskich co w sumie daje ponad 1750 pojazdów. Chcecie zapytać, jak tam działa elektroniczna informacja na wyświetlaczach? Nie muszę odpowiadać... Oczywiście wyświetlane są minuty do przyjazdu, a nie jakieś godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Dezinformacja pasażerska na rondzie Reagana IP: 213.76.147.* 27.01.09, 09:42 Zgadzam się te tablice dezinformuja pasażerów , nie pamiętam już aby działały poprawnie. Trzeba coś z tym zrobić może ten system tera zmienić?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T. No nie wiem... IP: *.wro.vectranet.pl 27.01.09, 09:04 A na zdjęciu tramwaj 10 i informacja, że właśnie powinna wjeżdzać... o tak, 10! CZyli jednak czasem działa? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Zepsuty zegarek też jest "dokładny"... dwa razy IP: 217.98.20.* 27.01.09, 09:15 w ciągu doby ;P Odpowiedz Link Zgłoś
pablos05 Dezinformacja pasażerska na rondzie Reagana 27.01.09, 09:16 No to chyba oczywiste, że Wrocław ma najgorzej funkcjonującą komunikację miejską w Polsce...Rozkłady jazdy od dawna nie mówią, kiedy przyjedzie bus czy tramwaj. Swoją drogą to ewenement, dlaczego Wrocław nie może uporać się ze źle działającą komunikacją miejską, skoro inne miasta podobnej wielkości dają sobie z tym radę (Poznań, Warszawa, Kraków itd.)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EDI Re: Dezinformacja pasażerska na rondzie Reagana IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.01.09, 10:25 Tak tylko że w Warszawie czy Krakowie w większości mają wydzielone torowiska czego nie można powiedzieć o Wrocławiu bo tu stoi się w korkach razem z autami , zatem jak tu ma tramwaj jeździć o czasie???? Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.killman Re: Dezinformacja pasażerska na rondzie Reagana 27.01.09, 16:56 pablos05 napisał: > No to chyba oczywiste, że Wrocław ma najgorzej funkcjonującą komunikację > miejską w Polsce...Rozkłady jazdy od dawna nie mówią, kiedy przyjedzie bus czy > tramwaj. Swoją drogą to ewenement, dlaczego Wrocław nie może uporać się ze źle > działającą komunikacją miejską, skoro inne miasta podobnej wielkości dają > sobie z tym radę (Poznań, Warszawa, Kraków itd.)... Nieprawda, bo Łódź ma gorszą. Odpowiedz Link Zgłoś
g625 Re: Dezinformacja pasażerska na rondzie Reagana 27.01.09, 17:02 > Nieprawda, bo Łódź ma gorszą. a o Szybkim Tramwaju słyszałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buhaha Re: Dezinformacja pasażerska na rondzie Reagana IP: *.dialog.net.pl 27.01.09, 18:28 panie killman prosze najpierw zapoznac sie z siecia linii tramwajowych w miescie lodzi, czestotliwoscia kursowania tramwajow, mozliwoscia dokonywania przesiadek na inne linie w tym rowniez autobusowe, cenami biletow (bileety czasowe), czystosc taboru oraz jego jakosc a nastepnie moze sie pan wypowiadac o tym jak to swietnie we wroclawia a do doopy dziala transport miejski w lodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakir Re: Dezinformacja pasażerska na rondzie Reagana IP: *.chello.pl 27.01.09, 09:19 byłem parę dni temu w Warszawie i powiem krótko - w komunikacji miejskiej a w szczególnosci tramwajowej jesteśmy 100 lat za warszawiakami. - bezbłędnie informacje o przyjeździe pojazdu - bilety 24 godzinne, 3-dniowe - zero stania w korkach na niewydzielonych torowiskach (a pokonałem kilka kilkukilometrowych tras) - mimo że w kilku miejscach światła bezsensownie zatrzymywały pojazdy i tak tempo jazdy było takie ze możemy tylko pomarzyć... Nie dziwie się warszawiakom, ze jest tłok w KM (z której korzystają) mimo ze niektóre linie kursują nawet co 4! minuty... Odpowiedz Link Zgłoś
g625 Re: Dezinformacja pasażerska na rondzie Reagana 27.01.09, 09:30 a kiedy był przetarg na ten system? nigdy? to wiele wyjaśnia. Odpowiedz Link Zgłoś
spark5719 Ano nie było 27.01.09, 11:14 Parę lat temu sondowałem urząd miasta na temat możliwości wdrożenia podobnego projektu, z dużym partnerem z sektora IT. Usłyszałem, że "sprawa jest już rozstrzygnięta", ale nie dało się uzyskać żadnej informacji ani o SIWZ, ani o przetargu i jego rozstrzygnieciu. Jedynie usłyszałem, że "wdrażają rozwiązanie takie jak w Warszawie". Zastanawiałem się wówczas, w jaki sposób wydaje się publiczne pieniądze i dlaczego miasto nie wspiera lokalnych przedsiębiorców, tak jak to robią np. w Poznaniu? Wiem, głupie pytania zadaję... ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: finch Dezinformacja pasażerska na rondzie Reagana IP: 192.100.112.* 27.01.09, 09:39 Czyli tak : 1 ) System źle zaplanowany 2 ) Źle wykonany 2 ) Kasiorka zainkasowana Do widzenia panie Dutkiewicz . Idź się pan baw w politykę. A swoją modrą książkę czytaj dzieciom przed snem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: momus Dezinformacja pasażerska na rondzie Reagana IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.01.09, 09:51 Panie prezydencie szanowny. Podległa Panu Firma zapłaciła wykonawcy za usługę, która ten zobowiązał się dostarczyć. Jak widać, nie wywiązał się z podjętego zobowiązania. Jakie kroki zamierza Pan podjąć w związku z kolejnym bublem w okolicy placu Grunwaldzkiego? Przypomnę choćby zapadającą się kostkę w jezdni w stronę mostu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BartekP 100 lat za Murzynami IP: 89.204.192.* 27.01.09, 09:52 System się przegrzewa? To ciekawe po co był uruchamiany w takiej formie? Chyba w ostanim czasie nie przybyło tak dużo taboru MPK aby było tak ciężko przewidzieć że się zapcha? Pieniądze które poszły na tablice i GPSy mogły być wydane w inny sposób - np na posiłki dla biednych - tutaj dużo ciężej zmarnować pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: 100 lat za Murzynami 27.01.09, 10:18 Gość portalu: BartekP napisał(a): > System się przegrzewa? To ciekawe po co był uruchamiany w takiej formie? Chyba > w > ostanim czasie nie przybyło tak dużo taboru MPK aby było tak ciężko przewidzie > ć > że się zapcha? Jeśli o to chodzi, to urząd miasta (jedyny właściciel MPK) powinien udostępnić w internecie specyfikację przetargu w którym zakupił tetrę. Wtedy będziemy wiedzieć, kto (z nazwiska) tak a nie inaczej określił parametry pracy tetry we Wrocławiu. > Pieniądze które poszły na tablice i GPSy mogły być wydane w inny sposób - np na > posiłki dla biednych - tutaj dużo ciężej zmarnować pieniądze. Kupuj wędki, a nie ryby. Zamiast rozdawać biednym posiłki lepiej byłoby zorganizować im pracę. Wrocław jest niesamowicie brudny. Można byłoby go na przykład posprzątać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: 100 lat za Murzynami IP: *.pl 27.01.09, 10:56 > Kupuj wędki, a nie ryby. To trzeba przetarg rozpisac na wedki :D Za pewne dwu-etapowy. W pierwszej odwala sie 6 firm w drugim 2 firmy. Potem tuz po podpisaniu umowy cofna pozwolenie na lowenie ryb. A potem powola sie komisje sledcza kto kupil wedki skoro wiedzial ze nie mozna lowic.... Welcome in Poland Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak sobie piszę Re: 100 lat za Murzynami IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.01.09, 15:52 Welcome to Poland jeżeli już. A poza tym świetny wpis ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kn Dezinformacja pasażerska na rondzie Reagana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.09, 10:12 w Londynie mieszkałem.. to było lat temu 15. tablice były na wszystkich przystankach autobusowych i metra, i działały. i to raczej nie była nowość. Odpowiedz Link Zgłoś
0_pesymista Dezinformacja pasażerska na rondzie Reagana 27.01.09, 10:30 Ale na zdjęciu jest przykład, że system działa. Czyli zdjęcie nie popiera treści artykułu. Ja jestem zadowolony z systemu, choć trzeba przyznać że prawie codziennie sępy z aparatami fotograficznymi zakłócają spokój pasażerów. Wielokrotnie widziałem jak na tablicach zmieniają się odjazdy i faktycznie pojazd był o czasie. Nie wiem jak to się ma do tych tablic co są na placu Kromera ale na Rondzie Reagana i na Placu Powstańców wszystko działa sprawnie. Ja wole rozwiązanie to które mamy w Wrocławiu niż to co jest w Warszawie. Wole widzieć o której są odjazdy niż za ile minut ma przyjechać pojazd, bo z tego co zauważyłem w warszawie to czasami informacja że tramwaj będzie dopiero za 2 minuty wyświetlała się przez 10 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrona Re: Dezinformacja pasażerska na rondzie Reagana IP: 193.186.4.* 27.01.09, 10:55 > ci artykułu. Ja jestem zadowolony z systemu, choć trzeba przyznać że prawie cod > ziennie sępy z aparatami fotograficznymi zakłócają spokój pasażerów. Co? > na Rondzie Reagana i na Placu Powstańców wszystko działa sprawnie. Ty chyba jesteś z innego Wrocławia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesiu Re: Dezinformacja pasażerska na rondzie Reagana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.09, 12:01 Może z Inowrocławia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Dezinformacja pasażerska na rondzie Reagana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 19:16 Pracuje w ratuszu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EDI Dezinformacja pasażerska na rondzie Reagana IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.01.09, 11:05 Jak widać na zdjęciu w artykule dziesiątka do Leśnicy przyjechała planowo tak że nie zawsze działa to źle.No dobra na co dzień mam do czynienia z tym GPS bo śmigam w MPK i muszę przyznać że na zajezdniach piszemy raporty o źle funkcjonujących GPS i słyszymy że zostanie to poprawione.Najpierw mówiono że źle się logujemy i to miała być przyczyna złego funkcjonowania tego urządzenia pomijając fakt że sami podawali wzór poprawnego logowania się. Teraz znowu podali nowy sposób logowania i dalej działa jak działało.W czasie jazdy GPS przekłada sobie przystanki nie wiadomo skąd bo np stoję na przystanku Rynek a w wozie zapowiada PKS , albo jestem na PKS a on na postoju zapowiada PKS ok i to powinno być koniec a tu zdziwienie moje ,nic nie robię a tu słychać Dyrekcyjna następny przystanek Sanocka i według GPS właśnie ruszyłem z Dyrekcyjnej i jadę do Sanockiej a ja wciąż stoję na PKS? Co dziwniejsze to to że czasem zapowiada w tym miejscu (PKS)poprawnie zatem o co tu chodzi raz działa a raz zapowiada sobie jak chce.Ale to nic w porównaniu z L 8 tu to dopiero zapowiada bzdety na Glinianej miałem już Trzebnicką a najbardziej wkurzył mnie GPS przy Eurece wyświetlił że jestem na Zawalnej i samoczynnie przestawił na tablicy czołowej kierunek jazdy z Zawalnej do Tarnogaju takich przypadków jest gro i może w końcu ktoś by się tym zainteresował i zrobił coś z tym...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JoeF1 Re: Dezinformacja pasażerska na rondzie Reagana IP: *.novartis.com 27.01.09, 17:47 Jedna z podstawowych zasad w informatyce: jeśli oprogramowanie czasem działa dobrze, a czasem błędnie, to znaczy, że działa błędnie (tak jak zepsuty zegarek, który dwa razy w ciągu doby pokazuję prawidłowy czas). Wymówki, że się źle logujecie, to wymówki marnych twórców systemu i brzmią żałośnie. A dzieje się tak, ponieważ jak to u nas bywa, olewa się ogromnie istotną fazę testów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Dezinformacja pasażerska na rondzie Reagana IP: 89.191.144.* 27.01.09, 11:10 Na załączonej do artykułu fotografii tablica informuje o tramwaju nr 10 odjeżdżającym o godzinie 11:25 w kierunku LEŚNICA. Zegarek wskazuje godzinę 11:25 i tramwaj nr 10 właśnie wjeżdża na peron. Czy ten akurat przykład nie pokazuje prawidłowego działania systemu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogon Re: Dezinformacja pasażerska na rondzie Reagana IP: 212.160.172.* 27.01.09, 14:16 raz do roku to i kura pierdnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroc Re: Dezinformacja pasażerska na rondzie Reagana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 21:20 I KTOŚ WRESZCIE TO ZAUWAŻYŁ - SYSTEM DZIAŁA POPRAWNIE!!! ZDJĘCIE JEST TEGO DOWODEM!!! TEN, KTO TEMU ZAPRZECZA, JEST CHYBA NIESPEŁNA ROZUMU ALBO LUBI ZMYŚLAĆ NIEPRAWDZIWE HISTORIE Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik W normalnym kraju 27.01.09, 12:38 W normalnym kraju odpowiedzialni za ten stan rzeczy zostaliby oskarżeni o sabotaż. To co się dzieje na rondzie to autentycznie sprawa dla prokuratury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patthecat Jak Wrocław walczy z Kałmukią... IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.01.09, 12:50 Dobrzy ludzie, przecież to miał być system pilotażowy, który najpierw ruszy na pl. Grunwaldzkim i Gotfalda, a potem miał zostać wdrożony w całym mieście. Żeby ludzie wiedzieli, co i kiedy przyjedzie, jak w cywilizowanych krajach UE, gdzie komunikacja miejska jest głównym środkiem transportu mieszkańców - tam już dawno doszli do wniosku, że nie da się fizycznie, żeby każdy John jechał do pracy, ba, 300 metrów do sklepu samochodem (20 letnim trupem klepanym i sprowadzonym z Niemiec, ale swoim), tylko trzeba im zapewnić sprawny i szybki sposób masowego poruszania się po mieście. U nas po wielu debatach padł pomysł wydzielenia torowisk jeno dla tramwajów, obwodnicy nie ma od 20 lat, w godzinach szczytu szybciej dostać się gdzieś skacząc po dachach samochodów, bo ścieżek rowerowych w znacznej mierze jak nie było, tak nie ma. Walczymy z wiatrakami o kolejne wielkie imprezy, po czym kończymy na szlachetnym, przed ostatnim miejscu. Po przejściu 500 metrów od rynku strach patrzeć dookoła, syf kiła i mogiła, sypiące się kamienice śmierdzące szczynami. I my chcemy Euro? Stadion olimpijski, jak nie potrafimy tablic informacyjnych na dwóch przystankach poustawiać? Przecież jak jakiś z zagranicy przyjedzie na dworzec główny i poczuje ten smród i zobaczy jego stan, to spieprzy na pociąg powrotny w przeciągu sekundy. Z czym do ludzi? Dutkiewicza na zbity pysk zamiast do pałacu prezydenckiego i zatrudnić na jego stanowisko managera średniego szczebla z Japonii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogon Re: Jak Wrocław walczy z Kałmukią... IP: 212.160.172.* 27.01.09, 14:19 i ten manager skosnooki posprzata zaszczane klatki, wyremontuje kamienice i zabroni jazdy 20 letnimi autami... Odpowiedz Link Zgłoś
lunaglass Czy wrocławskie MPK kiedykolwiek działało dobrze? 27.01.09, 13:10 W żadnym mieście komunikacja miejska nie funkcjonuje tak źle. Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: Czy wrocławskie MPK kiedykolwiek działało dob 27.01.09, 16:20 lunaglass napisał: > Czy wrocławskie MPK kiedykolwiek działało dobrze? tak. W późnych latach 70 i wczesnych 80 jeździłem pospiesznym ogórkiem linii "c" z placu Pereca na ul. Różyckiego. Wtedy można było według tego autobusu zegarki ustawiać. Najciekawiej było zimą, kiedy kierowcy się spieszyło, bo napęd ogórek miał na tył a i opon zimowych nie znano. Odpowiedz Link Zgłoś
lunaglass Re: Czy wrocławskie MPK kiedykolwiek działało dob 28.01.09, 14:46 No dobrze, ale ja tych czasów nie mam jak pamiętać... :) Odpowiedz Link Zgłoś
klaus97 Dezinformacja pasażerska na rondzie Reagana 27.01.09, 13:32 Prawdą wiadomą nie od dziś jest to że zarówno MPK jak i samo miasto ma głębokim poważaniu zarówno pasażerów jak i pracowników komunikacji. Brak wydzielonych pasów dla autobusów, brak przepisów o pierwszeństwie komunikacji miejskiej w ruchu ulicznym,brak obwodnic miejskich, nieprzemyślane remonty ulic, a przy tym tysiące samolubów wiozących swoje cztery litery autami osobowymi powodują to całe zamieszanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SF Pixel IP: 212.160.172.* 27.01.09, 15:17 Czy to ta firemka, która "zabłysła" przy okazji jakichś wyborów w 2002 albo 2003, bodajże samorządowych? Odpowiedz Link Zgłoś
sgtwro Dezinformacja pasażerska na rondzie Reagana 27.01.09, 15:28 Uwielbiam osobiste zdania redaktorów Wyborczej, którzy ciągle rozdmuchują niemal czystą nienawiść na MPK i innwestycje. Media naprawdę zaczynają być tubą negatywnej nieobiektywności. Nie zaprzeczę system od roku widać że sprawnie nie działa, ale czy przebudowa Grunwaldzkiego nie służy wygodzie? Niemal w dzień w dzień korzystam z ronda Regana. I muszę to powiedzieć duma (tak duma) mnie rozpiera porównując to co jest teraz, do tego co było 3 lata temu. W godzinach porannego szczytu teraz autobus śmiga pasami wydzielonymi podjeżdżają na peron. Nie trzeba latać po przystankach, nie trzeba stać na przejściach dla pieszych idąc na uczelnie. W tunelu chwile umila nawet muzyka! Dobrze że w ogóle te nieszczęsne tablice są, widać że przynajmniej niektórzy pomimo problemów coś próbują robić w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Herbowa Nikt nie napisał o wsiadaniu do tramwajów IP: *.lanet.net.pl 27.01.09, 15:30 Jestem "tramwajowa" i oprócz tego, że wyświetlanie sobie a tramwaje i autobusy RACZEJ TEŻ sobie to proszę aby został przyprowadzony ktoś ze starszych osób naszych Rzącących na Rondo i przy kamerach pokazać wszystkim jak wysoko często trzeba podnieść nogi aby wsiąść do tramwaju. A dlaczego nie ma pochylni-zjazdów przy schodach bo bardzo zawodne windy?? Panie Piechota gdzie Pan jesteś??? Odpowiedz Link Zgłoś
witek7205 Dezinformacja pasażerska na rondzie Reagana 27.01.09, 15:44 Ludzie. Zachowujecie się, jakby was ktoś nagle do Wrocławia teleportował. Przecież tramwaje i autobusy nigdy nie jeździły wg rozkładu jazdy, więc dlaczego nagle teraz miałby zacząć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasza Re: Wrocław to miasto europejskie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 17:50 W zielonej gorze coś podobnego mają (i to na wielu przystankach) i tam to funkcjonuje OK. Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Pan z Pixela mnie rozbroil 27.01.09, 18:12 "Dlatego teraz, gdy ma obsługiwać jeszcze dodatkowo około 700 pojazdów MPK, czasami blokuje się od nadmiaru przesyłanych informacji." To to wiadomo dopiero po wdrozeniu systemu???!!! Zwracac kase za niezrealizowane zamowienie! Odpowiedz Link Zgłoś