Dodaj do ulubionych

wstydż się dutkiewicz

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 19:09
panie prezydencie dlaczego samochód służbowy którym pan jeżdzi / wct ooo1/
notorycznie łamie przepisy o ruchu drogowym , dzisiaj o godz. 7.56 samochód
ten przejechał po torowisku od mostu szczytnickiego do ul. norwida i skręcił
w kierunku akademii rolniczej, panie prezydencie wszyscy śpieszą się do
pracy i wszyscy stoją w korkach - natomiast tylko pan znalazł taki sposób na
omijanie korków- czy niedługo będzie pan jeżdził pod prąd lub po chodnikach
ponieważ się pan śpieszy ?, jak pan się nie wstydzi tak postępować -
przecież całe miasto wie że to pan jeżdzi tym samochodem , powinien pan jako
prezydent świecić w dziedzinie przestrzegania prawa przykładem dla innych
obywateli naszego miasta , już wyobrażam sobie jak będą się tłumaczyć
gapowicze - prezydent jeżdzi niezgodnie z prawem to mi też wolno jeżdzić na
gapę - piszę to wszystko iż na tym forum jest to kolejny opisywany
przypadek łamania przepisów przez pana , w normalnym demokratycznym państwie
prasa już dawno napiętnowałaby pana - dlaczego nasze gazety milczą na ten
temat - niech same nam powiedzą !!!!
Obserwuj wątek
    • wielki_czarownik No tak - władza uderza do głowy. 12.11.03, 19:24
      Ale jak to mówią - ryba psuje się od głowy.
    • Gość: sel wstydź sie ludziku małego kaliberka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 19:28
      ale by narod miał satysfakcję widząc prezydenta na rowerku marki góral za 250
      zł z marketu
      w/g mnie pojazd prezydenta miasta tak znacznego jak Wrocław, zasługuje na
      status ...uprzywilejowanego ...bardziej niz autobus miejski ;-))))))
      • Gość: kierowca Re: wstydź sie sel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 19:35
        pojazd może i zasługuje na jakieś względy ale prezydent nie może łamać
        przepisów prawa ,wobec którego wszyscy są równi - pokaż mi sel taki paragraf w
        kodeksie dorgowym na podstawie którego samochód prezydenta miasta może nie
        przestrzegać przepisów ruchu drogowego , w mojej wypowiedzi chodzi przede
        wszystkim o to że prezydent nie przestrzega prawa / akurat dotyczy to prawa o
        ruchu drogowym / i wcale się z tym nie kryje ...
    • Gość: kotbehemot Re: wstydż się dutkiewicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 19:48
      jesli o mnie chodzi to prezydent ma moje łaskawe przyzwolenie;)
      • Gość: bess Re: wstydż się dutkiewicz IP: *.satkabel.com.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 12.11.03, 21:32
        Nie podlizuj się. Prawo o ruchu drogowym dotyczy wszystkich kierowców.
        Jeżeli osoba na wysokim stołku czuje się zwolniona z przestrzegania prawa, to
        zbliżamy się .... do Starachowic.
        • Gość: kotbehemot Re: wstydż się dutkiewicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 21:35
          nie podlizuje sie to ze mnie nie przeszkadza nie znaczy ze prawo ma nie działac
          ja nie jestem Bogiem;)
          A i tak uwazam ze samoch ód prezydenta powinien byc traktowany jak
          pojazduprzywilejowany i miec IJOIJO na dachu;) Gdyby na przykład jechał przez
          Grunwald na Bielany spotkac sie z hjundajami i by sie spoznil przez korki to co
          wtedy?
      • Gość: ??? Re: wstydż się dutkiewicz IP: *.kom / *.kom-net.pl 12.11.03, 23:24
        Istniejesz na forum,aby pucować się do "wadzy"...macie takie polecenie?
    • woo-cash Re: wstydż się dutkiewicz 12.11.03, 20:40
      Gość portalu: kierowca napisał(a):

> panie prezydencie dlaczego samochód służbowy którym pan jeżdzi / wct ooo1/
      > notorycznie łamie przepisy o ruchu drogowym

Dlatego, że 3/4 wrocławian ma dobre zdanie o Dutkiewiczu po roku jego rządów i
      Pan Prezydent wychodzi z założenia, że już nic mu nie zaszkodzi.

I jak znam życie - nie zaszkodzi. ;-)

Pozdrawiam,
      Woo.

==================================================
      ..................Wrocław Miasatem Rowerów
      ........................http://woo.prv.pl
      ==================================================
      • cactus Re: wstydż się dutkiewicz 14.11.03, 15:09

> Dlatego, że 3/4 wrocławian ma dobre zdanie o Dutkiewiczu po roku jego rządów

eeetam 3/4, pojdzmy dalej i napiszmy że 99%
        ten jeden niezadowolny procent za karę będzie szlifował lód na ślizgawce w Rynku
    • Gość: sel jesli takie "przestępstwa" RD spędzają Ci sen z po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 21:21
      z powiek...
      to ja mogę spać spokojnie - bo nie straszne mi losy ukochanego miasta
      ;-)
      • Gość: biznesem Re: jesli takie "przestępstwa" RD spędzają Ci sen IP: 62.244.146.* 12.11.03, 21:39
        KOlego sel nie jest ważne czy przyjęło się łapówkę w wysokości 50 zł jest ona
        zawsze łapówką, Kolego sel nie jest ważne czy złamało się prawo przejeżdżając w
        miejscu zabronionym jest to zawsze łamanie prawa nas wszystkich obowiązującego -
        BEZ WYJĄTKU !!!
    • Gość: Woj Re: wstydż się dutkiewicz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.11.03, 22:25
      Zawsze możesz złożyć doniesienie do prokuratury !!!
    • Gość: Kościelny Re: Po co ten szum IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.11.03, 22:55
      W Indiach święte krowy chodzą po ulicach jak chcą i nikt tym się nie przejmuje.
      • Gość: kotbehemot Re: Po co ten szum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 23:37
        u nas tez są swiete krowy- to te co wracają z bazaru z ziemniakami i nie
        rozumieją ze samochód musi miec kilkadziesiąt metrów zeby wyhamowac. to
        przekracza mozliwosci pojmowania swiętych krów
    • Gość: lechu Re: wstydż się dutkiewicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 22:57
      Wstydźcie się wszyscy którym to nie przeszkadza!!!

Niestety, w tym kraju każdy kto dorwie się do jakiejś władzy, uważa że stoi
      ponad prawem (do tego poziomu na jaki sięga jego wladza). Niektórzy zwą to
      banalnie arogancją władzy. Ale to nie jest arogancja. To sie nazywa stanie ponad
      prawem!!!
      Kociecośtam, jesle prezydent nie chce się spóźnic na spotkanie z Hyundaiem lub z
      kimś innym, niech wyjedzie wcześniej. Jesli są korki, to właśnie on ma duży
      wpływ, aby przebudować układ jezdny miasta tak, aby tych korków nie było. Co do
      pojazdów uprzywilejowanych, w Prawie o Ruchu Drogowym jest enumeratywnie
      wyszczególnione, jakie pojazdy mogą być uprzywilejowane. NIC tam nie ma o
      samochodzach służbowych prezydentów/wójtów/burmistrzów!!!
      • Gość: kotbehemot Re: wstydż się dutkiewicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 23:39
        kotbehemot-chyba latwo zapamiętac. kto czyta ten zapamięta...
        Ja nie napisałem ze popieram to, napisałem ze mi to osobiscie nie przeszkadza.
        Nie napisalem ze tak jest w kodeksie- napisalem ze powinna byc taka mozliwosc
        zeby prezydent zalozyl koguta i pojechal szybciej
        co do przebudowy tak zeby nie bylo korków to wydaje mi sie ze wladza robi co
        moze tylko kasy brak (odwieczny problem-ech)

pozdrawiam
        kotbehemot
        • Gość: ??? Re: wstydż się dutkiewicz IP: *.kom / *.kom-net.pl 12.11.03, 23:50
          "To mówiłem ja,Jarząbek"...
    • drom75 Re: wstydż się dutkiewicz 12.11.03, 23:45
      powiem tak: nie ladnie panie prezydencie. prosze sie poprawic.
      i to tyle jesli chodzi o moim zdanie adekwatna do uczynku reakcje (pojechal po
      torowisku i skrecil czyli nie wcial sie nikomu przed nos)
      z drugiej strony (wiadomo ze stron jest zawsze kilka ;-) ) moze spieszyl sie
      gdzies w na prawde waznej sprawie... bo to jest tak - sam jezdze raczej
      spokojnie i bez zbednego pospiechu ale czasem jak nie depne po gazie bo musze
      to az mi uszy wiedna jak sobie pomysle co bym na miejscu innych uczestnikow
      ruchu o sobie powiedzial. na cale szczescie nie czesto mnie az tak przypili ale
      zdaza sie chyba kazdemu ?
      • Gość: bollo Re: wstydż się dutkiewicz IP: *.crowley.pl 13.11.03, 00:51
        Pajacu!!!!!!!!!!!!!!
        To ze pierdzi w stołek zwany prezydent miasta to ani jego ani kierowcy nie
        zwalnia z obowiązku przestrzegania prawa.
        Taka jazda powoduje zagrozenie dla innych uzytkowników drogi.A tam albo
        przestrzega sie przepisów albo ląduje na cmentarzu.
        Nie pozdrawiam palantów którym to nie przeszkadza.
        • drom75 Re: wstydż się dutkiewicz 14.11.03, 12:16
          > Pajacu!!!!!!!!!!!!!!
          uwazaj prostaku na jezyk ktorym sie poslugujesz! to ze nie zgadzasz sie z moim
          stanowiskiem nie upowaznia cie do tego aby mnie obrazac. jesli tego nie
          rozumiesz to lepiej sie wogole nie odzywaj bo mozesz kiedys w kielki
          przypadkiem zebrac i bedziesz sie dziwil jeszcze (internet nie jest tak
          anonimowy jak myslisz)
          mimo wszystko podejme polemike ...

> To ze pierdzi w stołek zwany prezydent miasta to ani jego ani kierowcy nie
          > zwalnia z obowiązku przestrzegania prawa.
          niczego podobnego nie napisalem wiec nie wiem skad ten protest. naucz sie
          czytac ze zrozumieniem a dopiero wtedy wlaczaj sie do dyskusji.
          gwoli wyjasnienia: napisalem ze postapil nieladnie oraz dopuscilem
          usankcjonowanie takiego wykroczenia jesli pospiech byl uzasadniony.

> Taka jazda powoduje zagrozenie dla innych uzytkowników drogi.A tam albo
          > przestrzega sie przepisów albo ląduje na cmentarzu.
          wyjasnij na czym ma polegac to bezwzgledne nastepstwo smierci po wykonaniu
          opisanego manewru (prezydent o ile jechal w aucie, a kierowca jego na pewno,
          mimo wszystko przezyli). ta informacja moze byc o tyle istotna, ze na codzien
          jezdza torowiskiem autobusy z pasazerami i moglbys uratowac komys jego niewinny
          zywot ;-P

> Nie pozdrawiam palantów którym to nie przeszkadza.
          sibie pozdrow - moze ci przejdzie... oby nie na innych :-p
          • Gość: Kościelny Re: Panowie. O co ta kłótnia? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.11.03, 15:13
            Sami widzicie, że są równi i równiejsi, czego objawem jest pomroczność jasna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka