Dodaj do ulubionych

Ludzie w pizamach

IP: *.skane.se 14.11.03, 04:16
Ogladalem wczoraj w Telewizji Polonia widowisko pt"Mandarynki
i pomarancze".Prosze mi tylko wytlumaczyc czy to cele oszczednosciowe
kazaly ubrac wystepujacych tam artystow w pizamy?Poziom przypominal
raczej popisy teatrzykow studenckich.Przykro bylo to ogladac.
Wprawdzie Katarzyna Groniec pieknie zaspiewala Tomaszow z repertuary
Demarczym , ale juz Kinga Preiss w Grand walcu poszla na latwizne.
Wariatka w pizamie.Ostatni wykonawca taki ciotowaty i o zalosnym
glosiku.
Slabo wyrezyserowana przez Przegrodzkiego i rownie marnie zaspiewana
przez Ewe Kleniecka Ksiezniczka Czaerdasza jawi sie na tym tle
jak arcydzielo gatunku.
Zalosne bylo to widowisko.Ciekawe jak z frekwencja?
Obserwuj wątek
    • Gość: air Re: Ludzie w pizamach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.03, 10:36
      byłam na tym przedswtaieniu jakis czas temu i widowisko na zywo jest warte
      obejrzenia
      dlaczego piżamy... bo to wszysko jest snem...
      troche wyobraźni!!
      • Gość: qui Re: Ludzie w pizamach IP: *.wro.cdp.pl, / *.waw.cdp.pl 14.11.03, 11:53
        Uważam, że Groniec beznadziejnie śpiewa Tomaszów. Jak w delirium. Porównując z
        oryginałem wykonywanym przez Demarczyk widać przepaść bez dna.
    • Gość: MICHAL Re: Ludzie w pizamach IP: *.skane.se 15.11.03, 05:01
      W pizamach szwendali sie po scenie ze wzgledu na panujaca drozyzne.
      Do wykonania prawdziwych kostiumow potrzeba drogich materialow.
      • looper Re: Ludzie w pizamach 15.11.03, 14:34
        nie złapałeś od razu to masz podpowiedzi:

sen
        ekstremum psychiczne
        choroba
        piżama
        szpital
        łóżko
        noc
        gwiazdy
        sypialnia
        piżama

dla mnie to się rymuje i z tekstami Tuwima z pierwszej częsci i z "Balem w
        Operze", który, powiedzmy sobie szczerze, normalny nie jest. Ale kazdy ma
        prawo czytać po swojemu. Pozdrawiam!
        • Gość: 100latsamotności Re: Ludzie w pizamach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.11.03, 19:45
          MICHAL z takim nienawistnym podejściem do wszelkich tematów na forum GW (nie
          tylko wroclawskim) to bedziesz mial niedlugo nerwicę i wrzody. Zalecam trochę
          spokoju i hamowanie agresji.

• Gość: koala Re: Ludzie w pizamach IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.03, 22:37
      Byłem na spektaklu w teatrze i oglądałem w TV. Dla mnie to po prostu rewelacja!
      Oczywiście że spektakl jest w odbiorze bardziej energetyczny i pochłaniający
      niż realizacja TV, którą uawżam i tak za bardzo udaną. Każdy wokal jest bez
      zarzutu, świetna muza Możdżera, klimatyczna scenografia. Warto to zobaczyć.
      • Gość: rosomak Re: Ludzie w pizamach IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 17.11.03, 09:59
        Gość portalu: koala napisał(a):

> Byłem na spektaklu w teatrze i oglądałem w TV. Dla mnie to po prostu
        rewelacja!
        > Oczywiście że spektakl jest w odbiorze bardziej energetyczny i pochłaniający
        > niż realizacja TV, którą uawżam i tak za bardzo udaną. Każdy wokal jest bez
        > zarzutu, świetna muza Możdżera, klimatyczna scenografia. Warto to zobaczyć.

Czy swietna ta muza? Zapamietales jakas melodie? Mnie sie podobaja takie
        melodie, ktore juz slyszalem.
        • Gość: KAROLL Re: Ludzie w pizamach IP: 217.96.7.* 17.11.03, 18:39
          Oj wy wszystkie rosomaki,bolusie,lolusie,celinki itp.Zajmijcie sie wreszcie
          czyms pozytecznym bo mnie juz ta wasza krytyka przyprawia o mdlosci.Nie
          wypowiadajcie sie na temat sztuki,skoro sie na niej po prostu nie znacie!!!!!
          Wyglada na to ze nic juz nie dotrze do waszych debilowatych czaszek.Byl
          przeciez casting.Dlaczego nie wybraliscie sie do teatru?zabraklo wam odwagi?
          Teraz tez brakuje zeby chociazby ujawnic sie personalnie?Sam tego nie zrobilem
          ale popieram ideę Konrada Imieli,ktory prosi was wszystkich pseudokrytyków o
          odkrycie swojej personalnej tajemnicy.A moze ja zaczne was ujawniac????.....????
          • Gość: ciota Re: Ludzie w pizamach IP: *.visp.energis.pl 18.11.03, 00:11
            karoll na wszystkich padł blady strach ale ja wierze w ciebie detektywie
            artysto posiadajacy wyłącznosc na sztuke. wszystko czego nie zrobi koscielniak
            do społki z artystycznym kolektywem to bezwartościowa chała którą oglądają
            tylko bezmózgowcy i pedały to wspaniałe mieć tak wielkie mniemanie o sobie.
            ciekawe czy koscielniak już wie ile będzie musiał zapłacić za tantiemy 37
            osobową orkiestrę do West Side story dziubek jeszczego nie oświecił w tej
            kwestii? nie oni już wszystko wiedzą poza tym skąd wziąć kase trzymam kciuki
            • Gość: widziałam Re: Ludzie w pizamach IP: *.echostar.pl 18.11.03, 16:56
              takie coś może pisać tylko cham z małym interesikiem, ponieważ ja nie uważam
              się za bezmózgowca ani lesbę, a mimo to "Mandarynki" podobały mi się ogromnie!
              • Gość: korbol Re: Ludzie w pizamach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.03, 19:38
                też widziałem i nawet nie myślałem, że operetka może być czadowa a jestem
                starym punkiem z popowic i zawsze w dupie miałem te nudziarstwa - a tu szok
                pozytywny, a te brzydkie słowa piszą jacyś niefajni ludzie
            • Gość: KAROLL Re: Ludzie w pizamach IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 23.11.03, 17:54
              Fajnie sie przedstawiles.A wiec drogi cioto.Zastanawia mnie dlaczego Cie tak
              interesuja sprawy tantiem za West Side...A moze to beda pieniadze,ktorych Ty
              juz nie zarobisz bo jestes zwyklym cieniarzem??
              • Gość: ciota Re: Ludzie w pizamach IP: 62.29.232.* 23.11.03, 22:25
                Ja ich nie zarobię ponieważ Kościelniak nie zrobi tego przedstawienia podobnie
                jak było z Krainą uśmiechu tylko teraz nie będzie mógł zwalić na chór czy
                orkiestrę bo tych zespołów już nie będzie. Ciekawe co wtedy wymyśli?
                • Gość: KAROLL Re: Ludzie w pizamach IP: 217.96.7.* 25.11.03, 18:34
                  A ja wierze,ze bedzie to kolejna superprodukcja bez(na szczescie)Twojego
                  udzialu.Zobaczysz,ze bilety beda sie sprzedawac swietnie ale Ty pewnie i tak
                  bedziesz dalej zasilac szeregi pseudokrytykow bo niestety nawet jak Ci sie to
                  spodoba to i tak bedziesz klamac wypisujac bzdury na temat pana Koscielniaka.
                  • Gość: ciota Re: Ludzie w pizamach IP: *.visp.energis.pl 26.11.03, 23:27
                    Karollu póki co nie napisałam żadnych krytycznych uwag pod adresem pana
                    Kościelniaka. Superprodukcja bardziej pasuje do opery niż do operetki w naszym
                    mieście.Publiczność nie może stać w kolejkach po bilety na przedstawienie
                    którego nie ma i prawdopodobnie nie będzie. Jedynym sukcesem tego teatru w tym
                    sezonie może być jedynie to że nie rozleci się choć dyrekcja robi wszystko
                    żeby i to się udało. A towarzystwo z Gdyni pewnie szczerze żałuje że nie
                    załapali się do Opentańca tylko ugrzęźli z Kościelniakiem w marnej operetce.
                    • Gość: KAROLL Re: Ludzie w pizamach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.03, 19:02
                      No to faktycznie masz spore pojęcie o tearze,skoro
                      termin"SUPERPRODUKCJA"kojarzy Ci sie tylko z operą.BRAWO!!!!A ja Ci mówię żebyś
                      poczekała do lutego i zobaczymy,kto ma rację.Poza tym przypomnij sobie co
                      wypisywałaś w poprzednich komentarzach.Każdy inteligentny człowiek odnalazłby
                      tam słowa krytyki.No ale może dla Ciebie zwyzywanie kogoś prymitywnymi
                      epitetami dopiero oznacza krytykę???Jeżeli tak to załóż sobie klub dyskusyjny
                      mówiący o tematyce ICH TROJE a nie zawracaj głowy ludziom naprawdę
                      interesującym się kulturą.
    • Gość: renia 29 Re: Ludzie w pizamach IP: *.miks.uj.edu.pl 22.11.03, 17:58
      koscielniak do baru-dla ciot...
      • Gość: janek Re: Ludzie w pizamach IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 27.11.03, 19:33
        straszny kicz od samego początku. Rozumiem układy we Wrocławiu bo to prowincja
        ale dawać to w telewizji, ktoś coś przegapił.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka