bast3 09.02.09, 21:50 Przeprowadzamy się do Wrocławia lub w okolice, gdzie najlepiej zamieszkać z dziećmi?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ice100 Re: Kiełczów :) :) :) 11.02.09, 15:31 Co do Psiego Pola bardzo nam się tutaj podoba. Jak się tutaj przeprowadzałam, byłam przerażona. Byłam z małego miasta, gdy wyjachałam z centrum Wrocławia, jechałam i jechałam, myślałam, że wrocław dawno się skończył. Aż tu nagle znalazłam się w małej wioseczce (tak sobie pomyślałam o ryneczku na psim polu). Daleko do centrum odchorowałam gdy byłam na studiach i miałam daleko do knajpek, na imprezy. Ale teraz jak mam dzieci nie zamieniłabym tego miesca na żadne inne. Czuję się tutaj jak u siebie, nie jestem anonimowa. Cieszy mnie fakt, że gdy moje dziecko bawi sie na podwórku większośc ludzi wie czyją jest córką. Bezpieczeństwo :) a poza tym jestem społecznikiem i w takim miescu łatwiej próbować coś robić. Co do rozrywek, może nie ma tu kina (Korona najbliżej), ale dwa razy do roku jest cyrk :) a najlepszą rzecza jest bliskość natury. W lato chodzimy nad Widawę się kompać w rzece, w zimie chodzimy na spacery po łąkach. Weim że psie pole się rozbudowuje i nie będzie tak zawsze ale jednak. Jeśli jeszcze masz możliwość zamieszkac naKiełczowie w domkach :) to Ci zazdroszczę Pozdrawiam wszystkich z okolicy :) Odpowiedz Link Zgłoś
bast3 Re: Kiełczów :) :) :) 11.02.09, 21:24 Czyli mówisz, że fajnie? :) Kurcze, ja w ogóle nie znam okolic. Będziemy się przeprowadzać z Krakowa ze względu na pracę męża, on będzie miał bliżej gdybyśmy mieszkali w okolicach PsiegoPola a dla mnie na razie bez znaczenia, bo pracy we Wrocławiu nie mam. Mamy synka prawie 3 latka, więc fajnie by było mieszkać gdzie jest spokojnie i bezpiecznie.I z tego co szukaliśmy to ceny w Kiełczowie są niższe we Wrocławiu a to dla nas też duży plus. Odpowiedz Link Zgłoś
ewkajk Re: Kiełczów :) :) :) 12.02.09, 10:18 Jeżeli mąż ma tam pracę to powinniście trzymać się tej lokalizasji. Po co pchać się w wieczne korki. Myślę, że tam też znajdziesz dobre przedszkole. Osobiście polecam Krzyki i Ołtaszyn. W waszej sytuacji raczej Kiełczów. Odpowiedz Link Zgłoś
jas2005 Re: Kiełczów :) :) :) 12.02.09, 23:48 Z całą pewnością Kiełczów. Mieszkamy tu od czterech lat, z dwójką dzieci - niby na wsi a prawie w mieście. Do centrum całkiem niedaleko a okolica super:) Odpowiedz Link Zgłoś
ice100 Re: Kiełczów :) :) :) 13.02.09, 22:26 ja się przeprowadziłam tu z Kielc (niedaleko Krakowa), jak już będziecie w okolicy zapraszam na herbatkę i spacer :) daj znać na maila rudamarta@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
bast3 Re: Kiełczów :) :) :) 24.02.09, 19:05 Dzieki Wam za rady. Chętnie się odezwę jak już zlądujemy we Wrocławiu, jednak lokalizacja się zmienia :( Na razie domek niestety odpada. Trudno. Odpowiedz Link Zgłoś