IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.01.02, 11:11
Dlaczego jest taka mała różnica w postach między Wrocławiem a Warszawą?
(około 6 tyś.)
Chyba trzeba coś z tym zrobić!
Obserwuj wątek
    • Gość: Homar Re: Posty IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.01.02, 11:29
      Co proponujesz?
    • Gość: Janek Re: Posty IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.01.02, 11:34
      Pracujemy nad tym w pocie czoła od poniedziałku.
      • Gość: macio Re: Posty IP: *.eck-sa.krakow.pl 23.01.02, 11:37
        Tak, pracujemy
        • brezly Pomysly na duzo postow 23.01.02, 11:44
          Otworzyc watek o:
          -energetyce jadrowej
          -aborcji
          -prawach mniejszosci seksualnych
          -Kosciele Katolickim
          -kupowaniu ziemi przez cudzoziemcow
          -Zydach (i tak na tym by sie skonczylo)

Sa firmy specjalizujace sie w produkcji srodkow zmniejszajacych pienienie sie.
          moze nawet by zasponsorowaly taki watek. A moze raczej producenci srodkow
          pianotworczych?
          • Gość: Janek Re: Pomysly na duzo postow IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.01.02, 11:55
            Masz rację. W Austrii przeciw elektrowni atomowej w Temelinie wpisało sie ponad
            milion ludzi. A u nas jak fontanna się "spieniła" ile wpisów było. Pozdrawiam.
        • Gość: Bunia Re: Posty IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.01.02, 11:54
          .....i się nie obijamy.
    • Gość: Homar Protest przeciw elektrowni IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.01.02, 12:01
      Bardzo mi sie podoba pomysl z protestem przeciw elektrowni jadrowej. Sam bym go
      uruchomil, ale nie chce podbierac pomyslu. Brezly albo Janku, uruchomcie...
      :o)
      • brezly Re: Protest przeciw elektrowni 23.01.02, 12:37
        Gość portalu: Homar napisał(a):

> Bardzo mi sie podoba pomysl z protestem przeciw elektrowni jadrowej. Sam bym go
        >
        > uruchomil, ale nie chce podbierac pomyslu. Brezly albo Janku, uruchomcie...
        > :o)

Tylko przeciwko ktorej? W Polsce sie nie planuje, w tym wzgledzie to my jak
        Dania :-) A jak sie objawi jakis przefdstawiciel lobby atomowego, to ma
        takie "communication skills" ze juz zadnych oponentow nie trzeba.
        Powaznie, to dotarlo do mnie ze Instytut w Swierku wkrotce przejdzie w calosci na
        emeryture, a naboru nie ma bo za 1000 PLN nikt po studiach w okolicach Warszawy
        nie podejmie pracy.
        • Gość: Janek Re: Protest przeciw elektrowni IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.01.02, 14:43
          Brezly. Ten wątek coś się smutnie rozwija. Nie będziemy oceniać stanu nauki
          polskiej, bo z wątkami pogrzebowymi w Łodzi mógłyby się połączyć. Pianotwórstwo
          jest nie szkodliwe, a przy okazji niejeden pożar ugasi. A więc z bojowym hasłem
          OSP - PIANA NAPRZÓD.
          • brezly Re: Protest przeciw elektrowni 24.01.02, 10:56
            Gość portalu: Janek napisał(a):

> Brezly. Ten wątek coś się smutnie rozwija. Nie będziemy oceniać stanu nauki
            > polskiej, bo z wątkami pogrzebowymi w Łodzi mógłyby się połączyć. Pianotwórstwo

Janku, z nauka polska nie jest tak zle. Jest raczej laciato, a wina nie lezy
            WYLACZNIE po stronie paskudnych Balcerowiczoidow z MF. Sila by o tym mowic.
            Ma ta nauka lepsze "produkty" eksportowe niz przemysl, mieszczace sie
            na "najwyzszych polkach". Przynajmniej w paru dziedzinach. Wroclaw wlaczajac.

Instytut w Swierku to osobna sprawa i tez splot wielu rzeczy. Od psychologii
            zaczynajac. Na podobnej zasadzie kopalnie z otawrtymi ramionami witaja
            inzynierow. Mysle ze to samo jes t na kolei.
            Pozdr.

> jest nie szkodliwe, a przy okazji niejeden pożar ugasi. A więc z bojowym hasłem
            >
            > OSP - PIANA NAPRZÓD.

• Gość: wędzonka Re: Protest przeciw elektrowni IP: 156.24.231.* 25.01.02, 02:29
              brezly napisał(a):

> Gość portalu: Janek napisał(a):
              >
              > > Brezly. Ten wątek coś się smutnie rozwija. Nie będziemy oceniać stanu nau
              > ki polskiej, bo z wątkami pogrzebowymi w Łodzi mógłyby się połączyć. Pianotwó
              > rstwo
              >
              > Janku, z nauka polska nie jest tak zle. Jest raczej laciato, a wina nie lezy
              > WYLACZNIE po stronie paskudnych Balcerowiczoidow z MF. Sila by o tym mowic.
              > Ma ta nauka lepsze "produkty" eksportowe niz przemysl, mieszczace sie
              > na "najwyzszych polkach". Przynajmniej w paru dziedzinach. Wroclaw wlaczajac.
              >

Brezly, a to ciekawe, moglbys nieco uchylic rabka tajemnicy? Co takiego ma
              wroclawska nauka z tej najwyzszej polki? Slyszalem o calkiem powaznym pojezdzie
              na Marsa, ale fajnie by bylo rozwinac te liste...
              • brezly Re: Protest przeciw elektrowni 25.01.02, 11:31

> Brezly, a to ciekawe, moglbys nieco uchylic rabka tajemnicy? Co takiego ma
                > wroclawska nauka z tej najwyzszej polki? Slyszalem o calkiem powaznym pojezdzie
                >
                > na Marsa, ale fajnie by bylo rozwinac te liste...

Wedzonko, sa tu dwa etapy. Pierwszym jest opublikowanie wyniku w czasopsimie o
                takim a nie innym poziomie. Jezeli wyniki po recenzjach drukowane sa w
                czasopisamch o odpowiednio wysokim "impact factor" (taka miara na ile dane
                czasopismo jest znaczace, np. Nature albo Science ma wyzszy IF niz Journal of
                Royal Society of Mathematics, a to z kolei wyzsze niz Biuletyn PAN.) I tu jest
                calkiem calkiem. W Polsce niezle sobie radzi mat-fiz-chem, a Wroclaw jest tego
                odzwieciedleniem.
                Drugi etap to produkcja czegos o charakterze high-tech, w skrajnym przypadku
                robienie czegos co poleci na Marsa. Firmy, ktore to robia we Wrocku? Moglbym ci
                dac przyklad jednej, ale raczej prywatnie, bo oni wola siedziec cicho (czemuz,a
                ch czemuz? :-((). W kazdym razie ostatnio doprowadzili do szalu Siemensa, bo
                udalo im sie zaczac sprzedawac swoje maszynki w Niemczech, tradycyjnym rynku tej
                firmy. Sprzedaja od Stanow po Koreee Pld. Generalnie: splot mechaniki precyzyjnej
                i optyki EMG wysokiej czestotliwosci, wszytsko oprogramowane de domo.

• Gość: Homar Re: Protest przeciw elektrowni IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.01.02, 01:55
          brezly napisał(a):
          > Tylko przeciwko ktorej? (...)

Oczywiscie, tej budowanej we Wroclawiu :)
          Pomyslalem sobie, ze mozna zalozyc protest przeciw wyimaginowanej elektrowni. W
          zboznym celu - nabijaniu licznika. Ale dzis mam juz dosc ilosciowej przepychanki.
          Nasze forum wyglada jak pobojowisko. Wszedzie lataja kule. To sie mi juz nie
          podoba :(
          • Gość: wędzonka Re: Protest przeciw elektrowni IP: 156.24.231.* 25.01.02, 02:38
            Gość portalu: Homar napisał(a):

> brezly napisał(a):
            > > Tylko przeciwko ktorej? (...)
            >
            > Oczywiscie, tej budowanej we Wroclawiu :)
            > Pomyslalem sobie, ze mozna zalozyc protest przeciw wyimaginowanej elektrowni. W
            > zboznym celu - nabijaniu licznika. Ale dzis mam juz dosc ilosciowej
            > przepychanki.
            > Nasze forum wyglada jak pobojowisko. Wszedzie lataja kule. To sie mi juz nie
            > podoba :(

Nie zawsze bywa lekko latwo i przyjemnie, ciezkie czasy wymagaja poswiecen!
            Pociesz sie ze im wiekszych, tym po latach bedzie z tego wieksza satysfakcja! :)
          • Gość: Janek Re: Protest przeciw elektrowni IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.01.02, 09:16
            Homar. A cóż to się stało, że z tonu spuściłeś. Czyżby delegacja Warszawy miała
            wpływ na Twoją decyzję. Mnie sierotę z krasnalami chcesz samego zostawić.
            • Gość: Homar Re: Protest przeciw elektrowni IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.01.02, 10:46
              Gość portalu: Janek napisał(a):
              > Homar. A cóż to się stało, że z tonu spuściłeś. Czyżby delegacja Warszawy miała
              > wpływ na Twoją decyzję. Mnie sierotę z krasnalami chcesz samego zostawić.

Jaka delegacja? Nie za bardzo rozumiem...
              Wszystko fajnie - bawimy sie, ale boje sie, ze dojdziemy do poziomu niektorych
              watkow w Wawie. Zupelnie pustych. Jak wczoraj poznym wieczorem wszedlem na forum,
              to myslalem, ze trzecia wojna swiatowa juz trwa. A miala przyjsc dopiero w
              2012! :)
              Nie skladam broni, ale budzi sie we mnie pacyfista, powoli...

• Gość: mauser Re: Posty IP: *.enh.org 25.01.02, 02:17
      a zatem do dziela, Moniko!
      • Gość: feran Re: Posty IP: *.txucom.net 25.01.02, 04:28
        Do boju WKS
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka