Gość: Monika_1 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.01.02, 11:11 Dlaczego jest taka mała różnica w postach między Wrocławiem a Warszawą? (około 6 tyś.) Chyba trzeba coś z tym zrobić! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Homar Re: Posty IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.01.02, 11:29 Co proponujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Posty IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.01.02, 11:34 Pracujemy nad tym w pocie czoła od poniedziałku. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Pomysly na duzo postow 23.01.02, 11:44 Otworzyc watek o: -energetyce jadrowej -aborcji -prawach mniejszosci seksualnych -Kosciele Katolickim -kupowaniu ziemi przez cudzoziemcow -Zydach (i tak na tym by sie skonczylo) Sa firmy specjalizujace sie w produkcji srodkow zmniejszajacych pienienie sie. moze nawet by zasponsorowaly taki watek. A moze raczej producenci srodkow pianotworczych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Pomysly na duzo postow IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.01.02, 11:55 Masz rację. W Austrii przeciw elektrowni atomowej w Temelinie wpisało sie ponad milion ludzi. A u nas jak fontanna się "spieniła" ile wpisów było. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bunia Re: Posty IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.01.02, 11:54 .....i się nie obijamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Homar Protest przeciw elektrowni IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.01.02, 12:01 Bardzo mi sie podoba pomysl z protestem przeciw elektrowni jadrowej. Sam bym go uruchomil, ale nie chce podbierac pomyslu. Brezly albo Janku, uruchomcie... :o) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Protest przeciw elektrowni 23.01.02, 12:37 Gość portalu: Homar napisał(a): > Bardzo mi sie podoba pomysl z protestem przeciw elektrowni jadrowej. Sam bym go > > uruchomil, ale nie chce podbierac pomyslu. Brezly albo Janku, uruchomcie... > :o) Tylko przeciwko ktorej? W Polsce sie nie planuje, w tym wzgledzie to my jak Dania :-) A jak sie objawi jakis przefdstawiciel lobby atomowego, to ma takie "communication skills" ze juz zadnych oponentow nie trzeba. Powaznie, to dotarlo do mnie ze Instytut w Swierku wkrotce przejdzie w calosci na emeryture, a naboru nie ma bo za 1000 PLN nikt po studiach w okolicach Warszawy nie podejmie pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Protest przeciw elektrowni IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.01.02, 14:43 Brezly. Ten wątek coś się smutnie rozwija. Nie będziemy oceniać stanu nauki polskiej, bo z wątkami pogrzebowymi w Łodzi mógłyby się połączyć. Pianotwórstwo jest nie szkodliwe, a przy okazji niejeden pożar ugasi. A więc z bojowym hasłem OSP - PIANA NAPRZÓD. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Protest przeciw elektrowni 24.01.02, 10:56 Gość portalu: Janek napisał(a): > Brezly. Ten wątek coś się smutnie rozwija. Nie będziemy oceniać stanu nauki > polskiej, bo z wątkami pogrzebowymi w Łodzi mógłyby się połączyć. Pianotwórstwo Janku, z nauka polska nie jest tak zle. Jest raczej laciato, a wina nie lezy WYLACZNIE po stronie paskudnych Balcerowiczoidow z MF. Sila by o tym mowic. Ma ta nauka lepsze "produkty" eksportowe niz przemysl, mieszczace sie na "najwyzszych polkach". Przynajmniej w paru dziedzinach. Wroclaw wlaczajac. Instytut w Swierku to osobna sprawa i tez splot wielu rzeczy. Od psychologii zaczynajac. Na podobnej zasadzie kopalnie z otawrtymi ramionami witaja inzynierow. Mysle ze to samo jes t na kolei. Pozdr. > jest nie szkodliwe, a przy okazji niejeden pożar ugasi. A więc z bojowym hasłem > > OSP - PIANA NAPRZÓD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędzonka Re: Protest przeciw elektrowni IP: 156.24.231.* 25.01.02, 02:29 brezly napisał(a): > Gość portalu: Janek napisał(a): > > > Brezly. Ten wątek coś się smutnie rozwija. Nie będziemy oceniać stanu nau > ki polskiej, bo z wątkami pogrzebowymi w Łodzi mógłyby się połączyć. Pianotwó > rstwo > > Janku, z nauka polska nie jest tak zle. Jest raczej laciato, a wina nie lezy > WYLACZNIE po stronie paskudnych Balcerowiczoidow z MF. Sila by o tym mowic. > Ma ta nauka lepsze "produkty" eksportowe niz przemysl, mieszczace sie > na "najwyzszych polkach". Przynajmniej w paru dziedzinach. Wroclaw wlaczajac. > Brezly, a to ciekawe, moglbys nieco uchylic rabka tajemnicy? Co takiego ma wroclawska nauka z tej najwyzszej polki? Slyszalem o calkiem powaznym pojezdzie na Marsa, ale fajnie by bylo rozwinac te liste... Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Protest przeciw elektrowni 25.01.02, 11:31 > Brezly, a to ciekawe, moglbys nieco uchylic rabka tajemnicy? Co takiego ma > wroclawska nauka z tej najwyzszej polki? Slyszalem o calkiem powaznym pojezdzie > > na Marsa, ale fajnie by bylo rozwinac te liste... Wedzonko, sa tu dwa etapy. Pierwszym jest opublikowanie wyniku w czasopsimie o takim a nie innym poziomie. Jezeli wyniki po recenzjach drukowane sa w czasopisamch o odpowiednio wysokim "impact factor" (taka miara na ile dane czasopismo jest znaczace, np. Nature albo Science ma wyzszy IF niz Journal of Royal Society of Mathematics, a to z kolei wyzsze niz Biuletyn PAN.) I tu jest calkiem calkiem. W Polsce niezle sobie radzi mat-fiz-chem, a Wroclaw jest tego odzwieciedleniem. Drugi etap to produkcja czegos o charakterze high-tech, w skrajnym przypadku robienie czegos co poleci na Marsa. Firmy, ktore to robia we Wrocku? Moglbym ci dac przyklad jednej, ale raczej prywatnie, bo oni wola siedziec cicho (czemuz,a ch czemuz? :-((). W kazdym razie ostatnio doprowadzili do szalu Siemensa, bo udalo im sie zaczac sprzedawac swoje maszynki w Niemczech, tradycyjnym rynku tej firmy. Sprzedaja od Stanow po Koreee Pld. Generalnie: splot mechaniki precyzyjnej i optyki EMG wysokiej czestotliwosci, wszytsko oprogramowane de domo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Homar Re: Protest przeciw elektrowni IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.01.02, 01:55 brezly napisał(a): > Tylko przeciwko ktorej? (...) Oczywiscie, tej budowanej we Wroclawiu :) Pomyslalem sobie, ze mozna zalozyc protest przeciw wyimaginowanej elektrowni. W zboznym celu - nabijaniu licznika. Ale dzis mam juz dosc ilosciowej przepychanki. Nasze forum wyglada jak pobojowisko. Wszedzie lataja kule. To sie mi juz nie podoba :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędzonka Re: Protest przeciw elektrowni IP: 156.24.231.* 25.01.02, 02:38 Gość portalu: Homar napisał(a): > brezly napisał(a): > > Tylko przeciwko ktorej? (...) > > Oczywiscie, tej budowanej we Wroclawiu :) > Pomyslalem sobie, ze mozna zalozyc protest przeciw wyimaginowanej elektrowni. W > zboznym celu - nabijaniu licznika. Ale dzis mam juz dosc ilosciowej > przepychanki. > Nasze forum wyglada jak pobojowisko. Wszedzie lataja kule. To sie mi juz nie > podoba :( Nie zawsze bywa lekko latwo i przyjemnie, ciezkie czasy wymagaja poswiecen! Pociesz sie ze im wiekszych, tym po latach bedzie z tego wieksza satysfakcja! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Protest przeciw elektrowni IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.01.02, 09:16 Homar. A cóż to się stało, że z tonu spuściłeś. Czyżby delegacja Warszawy miała wpływ na Twoją decyzję. Mnie sierotę z krasnalami chcesz samego zostawić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Homar Re: Protest przeciw elektrowni IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.01.02, 10:46 Gość portalu: Janek napisał(a): > Homar. A cóż to się stało, że z tonu spuściłeś. Czyżby delegacja Warszawy miała > wpływ na Twoją decyzję. Mnie sierotę z krasnalami chcesz samego zostawić. Jaka delegacja? Nie za bardzo rozumiem... Wszystko fajnie - bawimy sie, ale boje sie, ze dojdziemy do poziomu niektorych watkow w Wawie. Zupelnie pustych. Jak wczoraj poznym wieczorem wszedlem na forum, to myslalem, ze trzecia wojna swiatowa juz trwa. A miala przyjsc dopiero w 2012! :) Nie skladam broni, ale budzi sie we mnie pacyfista, powoli... Odpowiedz Link Zgłoś