aneciaa22 12.03.09, 22:12 Witam. Mam pytanie. Gdzie we Wrocławiu mozna kupic podróbki oryginalnych rzeczy takiech jak torebki, okulary, ciuchy, buty marek takich jak Boss, Dolce&Gabbana, Prada, Chanell, Calvin Klein ITP??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: as Re: podróbki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.09, 22:17 coniedzielny targ na dworcu świebodzkim Odpowiedz Link Zgłoś
pati7912 Re: podróbki 12.03.09, 22:42 A nie słyszałaś, że to szczyt braku gustu chodzić z podróbami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woit2 Re: magazyn urzędu celnego na Hercena. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.09, 08:04 Odpowiedz Link Zgłoś
membrum_virile Re: podróbki 13.03.09, 09:47 Jak cię nie stać na oryginał, to kupuj tanie rzeczy innych firm. Masz jakieś kompleksy, że musisz ciuchami się dowartościowywać? Odpowiedz Link Zgłoś
nastyyy Re: podróbki 13.03.09, 11:10 Nie ma ostatnio większej wiochy, niż panienka, ubrana za 50 zł biegająca z jeszcze tańszą torebką LV. Wiocha. Ostatnio to symbol targowiska - każda szanująca się lasencja musi taką posiadać. Im bardziej wytapetowana, wysolariowana i tandetnie ubrana, tym bardziej jej pasuje taka torebka. Nie mówiąc o DG, V bo firmy produkujące osiągnęły szczyt - kiczu! Wielkie napisy, informujące "nie stać mnie, ale jestem blachą, która lubi szpanować, nawet jeśli to ma być Versacze za 20 zł".. wszystko błyszczy, świeci. Made in Turkey. Miłego szukania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kala Re: podróbki IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 13.03.09, 11:38 takie lasencje co łażą po ulicach z przeróżnymi wersacze, lui vitą, szanel, itp. powinno się mandatami karać. większej wiochy i ujmydla krajobrazu na polskich ulicach trudno szukać. tępić to dziadostwo, tępić, a nie jeszcze pytać gdzie można kupić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woit2 Sorry , wole takie kiczowate ale estetyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.09, 12:14 dziewczyny od od zakrościałych , o przetłuszczonych włosach i bez kompleksów. Odpowiedz Link Zgłoś
nastyyy Re: Sorry , wole takie kiczowate ale estetyczne 13.03.09, 15:37 Raz, co ma kicz do estetyki? Czy jedno z drugim idą w parze? Tak.. estetyczna jest panienka po solarze, w żółtych włosach z ciemnymi odrostami, toną odpadającej tapety, tyłkiem i stringami na wierzchu, ubranej na złoto z marną podróbką.. Czy to jest estetyczne? Estetycznie wygląda kobieta, która potrafi się ubrać z umiarem i klasą.. Oraz podkreśla swoją urodę poprzez delikatny makijaż itd. A ta tona tapety i rzucający się w oczy kicz to estetyka? To raczej brak jakiejkolwiek estetyki. Odpowiedz Link Zgłoś
nastyyy Re: Sorry , wole takie kiczowate ale estetyczne 13.03.09, 15:38 Swoją drogą, jakie kompleksy muszą mieć te dziewczyny, skoro chowają się pod grubą maską i próbują nadrabiać 'oryginalnymi' gadżetami.. ? Odpowiedz Link Zgłoś
membrum_virile Re: Sorry , wole takie kiczowate ale estetyczne 13.03.09, 17:35 To takie Jole Rutowicz - bez ordynarnego makijażu, tipsów i setek cyngli, łańcuszków, wisiorków byłyby niczym obnażone poczwary, takie szpetne i pokraczne. Po solarce mają większe wzięcie u byczych karków w dresach i bejcach piątkach za 1000 EURO. Odpowiedz Link Zgłoś
nastyyy Re: Sorry , wole takie kiczowate ale estetyczne 13.03.09, 19:44 Membrum, że też mi do głowy ten przykład nie przyszedł. Czy panienki tego typu są estetyczne? Jeśli odpowiedź brzmi tak mamy bardzo zróżnicowane pojęcie estetyki! Odpowiedz Link Zgłoś
membrum_virile Re: Sorry , wole takie kiczowate ale estetyczne 13.03.09, 21:05 Nie są estetyczne. Są za to wyjątkowo głupie. One bez słów krzyczą: "jestem idiotką!". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozdrawiam Re: Sorry , wole takie kiczowate ale estetyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.09, 21:10 Czyli reperezentują taki sam poziom jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
membrum_virile Re: Sorry , wole takie kiczowate ale estetyczne 14.03.09, 14:05 Dziękuję za tę krótką charakterystykę. Pozwolę sobie jednak zauważyć, że ja używam słów. Właściwie to na ich podstawie jedynie można mnie tutaj ocenić, bo mowy mego ciała przecież nie widać... Czyli porównanie twoje, tak cenne, bo wnoszące coś dla mnie nowego, na bazie mych wypowiedzi zrodzić się musiało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: porażka Re: podróbki IP: 78.8.138.* 16.03.09, 17:02 W głowie się nie mieszczą odpowiedzi tych wszystkich osób, które oceniają człowieka po jego pytaniu. Czy nikomu nie przyszlo nie do głowy (jak widać nie, a to też o czymś świadczy), że takie podrobki mogą być komuś potrzebne np. do przedstawienia? Sama jakiś czas temu szukałam podobnych rzeczy, żeby moja grupa teatralna wyglądała w miarę realistycznie. Podróba krytyki też jest porażkowa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woit2 Nie porażka ale klasyczna głupota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.09, 20:38 Rolom yntelygencji zawsze było dowartosciowanie się kosztem maluczkich.Tym razem padło na biedne naiwne dziewczęta o złotych torebkach.Oczywiście to wyjaśnia dlaczego w urzędach dominuje zapach chanel 5 a na parkingach wokół sejmiku i UM we Wrocku tyle skromniutkich ale wypasionych aut (co najwyżej 2 letnich).Ciekawe ,że urzędniczkom nie odchodzą tipsy od walenia w klawiaturę. A może te"kiczowate okazy urody kobiecej" "ofiary podróbek"zwyczajnie nie zarabiają aż tyle aby kupować dobre markowe rzeczy ? Ktoś musi nie zarobić, aby można było zebrać podatki i stworzyć centra kulturalno rozrywkowe których zadaniem bedzie kształtowanie dobrego gustu narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
pati7912 Re: Nie porażka ale klasyczna głupota 16.03.09, 21:20 Zastanów się nad tym co piszesz. Mnie też nie stać na ubrania czy dodatki od Diora czy Chanel, ale to jeszcze nie powód żeby paradować z bylejaką podróbą i łamać prawo! Można się spokojnie ubrać w Zarze, Orsay lub HM - taniej, ładnie, modnie i bez obciachu. Odpowiedz Link Zgłoś
nastyyy Re: Nie porażka ale klasyczna głupota 16.03.09, 22:06 Popieram Pati.. ktoś, kto ma dystans do siebie, nie musi się dowartościowywać Szanelem(do tego pseudo).. Mnie nie stać, ubieram się w sklepach, na które mogę sobie pozwolić i nie uważam tego za żaden wstyd.. a śmieszą mnie, panienki, które kupią ogromną torebkę z wielkim, świecącym, błyszczącym napisem Djor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pora Re: Nie porażka ale klasyczna głupota IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.03.09, 22:56 Widać czytanie ze zrozumieniem szwankuje nie tylko w szkołach. No cóż, takie spoleczeństwo... Czy ta Pani napisała, że szuka podróbek dla siebie, że będzie w tym chodzić i że mają być wielkie i błyszczące? Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Nie porażka ale klasyczna głupota 17.03.09, 08:07 A co Ciebie te inne szpanujące panienki obchodzą? Zamiast je olać, to z kolei dowartościowujesz się obgadywaniem ich. Niech sobie każdy kupuje takie ubranie jakie lubi i na jakie sobie może pozwolić. A sprawami podróbek (a konkretnie to wytwarzania i rozprowadzania a nie użytkowania) niech zajmą się powołane do tego jednostki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woit2 łamanie prawa to dziwna antymotywacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.09, 22:08 rozumiem ,ze jesteś adwokatem koncernów... Moze jeszcze zachęcisz do płacenia podatków? Odpowiedz Link Zgłoś
pati7912 Re: łamanie prawa to dziwna antymotywacja 17.03.09, 03:47 kurcze, nie jestem niczyim adwokatem i mam gdzieś czy płacisz podatki czy nie! Ale trafia mnie jak widzę taki temat i nie widzę powodu dla którego miałabym nie wyrazić swojej opinii. Jest mi obojętne czy osoba, która założyła ten wątek zamierza podróby wykorzystać na własny użytek czy jako rekwizyty. Nie zmienia to faktu, że podróby to szczyt bezguścia i przestępstwo. Jeśli uważasz, że nie mam racji to jedź z podróbą do Francji albo Włoch - powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: łamanie prawa to dziwna antymotywacja 17.03.09, 08:20 Przestępstwo to wytwarzanie i rozprowadzanie. Nie słyszałem aby ścigano za noszenie podrób. Co do bezguścia, przeszkadza Ci to? Ktoś każe Ci się z nimi bawić, czy może jakieś zaburzenia w psychice nie pozwalają Ci olać ich i poprzez piętnowanie próbujesz się dowartościować? Odpowiedz Link Zgłoś
pati7912 Re: łamanie prawa to dziwna antymotywacja 17.03.09, 22:50 To tylko według Ciebie. Tu masz linki do artykułów - poczytaj sobie szczególnie pierwszy: www.wyhacz.pl/Wyhacz/1,88542,5446120,Kupujesz_podrobke__Mozesz_trafic_do_wiezienia.html www.rp.pl/artykul/19417,159222_Pol_miliona_euro_kary_dla_kupujacego.html A jeśli nie wierzysz nadal, to kup sobie na bazarze podróbę markowej koszulki lub dzinsów i jedź zwiedzać Europę. Życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: łamanie prawa to dziwna antymotywacja 23.03.09, 08:46 Brednie. Chcesz powiedzieć, że sprawdzają czy gacie które masz na sobie są oryginalne? Ot idziesz sobie ulicą, to tu to tam, coś zwiedzasz, coś w kawiarence sobie spożywasz, a tu ni z gruszko ni z pietruszki podchodzi jakiś mundurowy i powiada: muszę sprawdzić, czy majtki jakie ma Pani na sobie nie są podrabiane. Zapewne zatrzymali kogoś, kto zapakowane towary przywoził. Ponadto w Chinach tak podrabiają niektóre marki, że eksperci z branży nie są w stanie ich rozpoznać. Albo dajesz się nabierać/nastraszyć albo masz jakiś interes w tym nastraszaniu/nabieraniu. Odpowiedz Link Zgłoś
tocqueville Re: podróbki 17.03.09, 08:36 jak zwykle wysyp tolerancjonistów na forum :) każdy się może ubierać jak chce - nie wiecie gdzie kupić podróbki, to po co piszecie? Odpowiedz Link Zgłoś
aneciaa22 Re: podróbki 20.03.09, 23:07 A czy nikomu z was naiwni krytykujacy nie przyszło do waszych "mądrych" głów ze to tylko prowokacja z mojej strony jako urzędnika. Takie forum to bardzo dobre zródło informacji. Dziekuje i pozdrawiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: podróbki IP: 77.79.192.* 21.03.09, 16:20 Czemu jak komus glupio,ze nosi takie podrobione ubrania co nie jest wcale zle widziane bo kogo to obchodzi to pisze ze jest urzednikiem i zaraz to prowokacja ,bystrzy urzednicy wiedza gdzie i czego szukac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woit2 naprawdę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 17:37 Nienawidzisz tych , którym sie udało?Chyba niedługo awansujesz ...Lubisz na pewno swoją pracę ...Możesz odreagować że dzieci śmiały sie z ciebie na podwórku....Ze dziecko sąsiadów chodziło lepiej ubrane niż Ty.... Praca jak praca ale motywacja... Odpowiedz Link Zgłoś