zosia_1 09.05.23, 21:58 Czy to możliwe, że w sklepach online, Douglas lub Sephora sprzedawane są podróbki perfum? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krwawy.lolo Re: Podróbki perfum? 09.05.23, 22:02 Nie wiem, niemniej jeśli nie wywołują raka skóry, czy innej egzemy ... Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Podróbki perfum? 09.05.23, 22:58 Raczej mało prawdopodobne w przypadku dużych sklepów. Znajdz w necie filmik orginal vs fake i porównaj krok po kroku, od pudełka przez kody, korki, atomizer, napisy, butelkę itd. Jeśli tylko pachnie mniej/inaczej niż kiedyś, to nie wina perfum, tylko covida… Odpowiedz Link Zgłoś
better.call.kim Re: Podróbki perfum? 10.05.23, 08:18 Nie, raczej nie. W sklepach typowo internetowych czasem zaplącze się podróbka, bo ludzie oszukują na zwrotach. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Podróbki perfum? 10.05.23, 08:50 Podobno się zdarza, ale prędzej to wina reformulacji perfum. Kolejne wypusty pachną słabiej i są mniej trwałe, bo podobno ludzie takich zmian oczekują. Odpowiedz Link Zgłoś
barbibarbi Re: Podróbki perfum? 10.05.23, 09:05 Wątpię. Pewnie masz wątpliwości co do trwałości i mocy zapachu? Ostatnio robiłam eksperyment w Douglasie i popsikałam porządnie nadgarstek i jeden rękaw płaszcza Chanel franchise a drugi rękaw Givenchy cośtam, obie marki kojarzą się z trwałością i wyrazistym zapachem. Byłam zdziwiona, że markowe perfumy tak słabo pachną, a zapach jest ewentualnie wyczuwalny po przyłożeniu nadgarstka pod nos, na ubraniach pachniały delikatniutko i następnego dnia się prawie zupełnie ulotniły! Dlaczego ja mam płacić kilka stówek za perfumy, które nie pachną? Z 15 lat temu miałam diora addict, popsikany szalik zamknięty w szafie pachniał tygodniami, zapach z tej szafy wylewał się na przedpokój, pachniał tak mocno i intensywnie, że po wejściu do domu był pierwszym zapachem. To co teraz sprzedają to jest kpina. Odpowiedz Link Zgłoś
better.call.kim Re: Podróbki perfum? 10.05.23, 10:54 Niestety to prawda, kolejne reformulacje sprawiają, że zapach już niczym nie przypomina pierwotnej wersji, zarówno pod względem mocy, jak i nut. Mam wrażenie, że większość producentów, od dużych koncernów po co bardziej wylansowaną niszę, ma gdzieś zachowanie jakiejkolwiek spójności wyrobu (a w dobie chromatografów gazowych nie jest to jakoś bardzo trudne), sprzedaje tak naprawdę butelki z napisem, w których jest COŚ. Odpowiedz Link Zgłoś
auksencja15 Re: Podróbki perfum? 10.05.23, 17:12 Mam migrenę na sama myśl o zapachu którego nie można się pozbyć 🤢 Odpowiedz Link Zgłoś
zosia_1 Re: Podróbki perfum? 10.05.23, 18:03 Pytam, ponieważ zasłyszałam, że najlepiej to kupować na bezcłówce. Bo wtedy zapach się utrzymuje, a w Douglas itp pracownicy podmieniają, czt. Kradną i podmieniają na podróbki. Odpowiedz Link Zgłoś