Dodaj do ulubionych

kurs kosmetyczny/ Wroclaw

05.04.09, 22:51
Witajcie. Ostatnio modne jest zrobienie sobie kursow zdobienia paznokci. Sama
uwielbiam malowac/przyzdabiac/i takie tam paznokcie. Sporo pieniedzy na to
wydaalam, ale jednak pomyslalam, ze jesli mi to tak poprawia humor to czemuż
nie zarabiac na przyjemnosci. Mieszkam we Wroclawiu i poszukuje godne
polecenia kursy na terenie tegoż miasta.
dzieki z gory
Obserwuj wątek
    • ciociaklociazosia Re: kurs kosmetyczny/ Wroclaw 07.04.09, 23:56
      W sumie wszystko zalezy co dokladnie pragniesz. Ja uczeszczalam do szkoly
      Marzeny Daleckiej. Kobieta jest przesympatyczna wlaascicielka szkoly (jesli
      dobrze pamietam) na szczepinie czyli w poblizu centrum miasta. Chodzilam na kurs
      1 dniowy za 300zl. z tego co pamietam 6h. Sa jednak
      inne jeszcze kursy. tzw Zawodowe. Ja sama posiadam certyfikat z szkolenia.
      Dwujezyczny po angielski i po polsku ;) Moja kolezanka za 30zl dokupila jeszcze
      po niemiecku i teraz szaleje na niemczyznie :)
      W sumie wlasnie przygladalam moze byc i dobry ten kurs
      www.wizaz.wroc.pl/i,43,zawodowy_kurs_kosmetyczny.html mozna sie uczyc
      tutaj za darmo przez dotacje z UE.
      Ja sama bylam na tym kursie:
      www.wizaz.wroc.pl/i,55,kurs_tipsow_-_zdobienia_paznokci_.html
    • 2agnieszka_k Re: kurs kosmetyczny/ Wroclaw 12.01.11, 17:58
      Czasami by ukończyć dobry kurs kosmetyczny warto przyjechać do Warszawy.
      Polecam :)
      Szkoła organizuje noclegi w zaprzyjaźnionych hotelach i hostelach.
      -------
      • asiulek85 Re: kurs kosmetyczny/ Wroclaw 25.03.11, 18:53
        no właśnie, polecam New Nails, bo byłam i ich sprawdziłam, odległość z Wrocławia jest nie byle jaka, ale żeby mieć taką jakość szkolenia jaką oferuję New Nails, warto, mi sie bardzo podobało, głównie ze względu na super prowadzące
      • Gość: sara Re: kurs kosmetyczny/ Wroclaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.11, 14:56
        Witam
        Zastanawiam się nad otwarciem własnego salonu kosmetycznego. Może zna ktoś jakieś dobre kursy kosmetyczne.
        Na forach znalazłem sporo pozytywnych komentarzy o
        szkoły kosmetyczne
        może ktoś wie coś więcej o tej szkole. Bardzo prosiłbym o wskazówki !!!
        • Gość: halinka belska Re: kurs kosmetyczny/ Wroclaw IP: *.96.244.35.tvksmp.pl 23.02.12, 07:25
          O Gowork pozytywne komentarze w zakresie organizacji szkoleń? Hehe... a gdzie? Oni zajmują się wszystkim - sama wiem, że jedynym dobrym rozwiązaniem w takim przypadku jest wybranie się na szkolenie do specjalistów od konkretnej dziedziny. Uczyłam się w New Nails i nie miałam żadnych problemów - wszystko zorganizowane na wysokim poziomie i zgodnie z oczekiwaniami.
          • rabunia89 Re: kurs kosmetyczny/ Wroclaw 24.02.12, 11:29
            Zgadzam się - na szkolenia warto wybierać się przede wszystkim do specjalistów w konkretnej dziedzinie.
            Szkoły, które uczą wszystkiego w praktyce nie uczą niczego. Tak więc dobierajcie takie miejsca rozsądnie.
            • Gość: halinka belska Re: kurs kosmetyczny/ Wroclaw IP: *.96.244.35.tvksmp.pl 27.02.12, 07:17
              Niestety, ale póki dla wielu dziewczyn wyznacznikiem tego, że warto się gdzieś wybrać na szkolenie będzie minimalna cena, nie ma szans na to, by one cokolwiek wniosły do branży, a przede wszystkim odpowiednio opanowały nawet podstawy tej pracy - takie moje zdanie.
              • rabunia89 Re: kurs kosmetyczny/ Wroclaw 28.02.12, 12:47
                Wybierając szkolenie w New Nails nastawiałam się przede wszystkim na efekty i ewentualną późniejszą pracę w tym zawodzie. Nie rozumiem jaki sens ma nauka tam, gdzie jest najtaniej. Oszczędności? Ale jakie, skoro później i tak trzeba będzie iść uczyć się gdzieś indziej.
                • Gość: halinka belska Re: kurs kosmetyczny/ Wroclaw IP: *.96.244.35.tvksmp.pl 29.02.12, 07:21
                  Ja również się tam uczyłam. Moja koleżanka, która szukała równolegle szkolenia w tym samym czasie poszła do innej szkoły - ja nie będę podawała nazwy. Efekt? Ja pracuję w branży, a ona coś tam studiuje zaocznie i pracuje w knajpie. Raczej nie takiego efektu oczekiwała...
                  • rabunia89 Re: kurs kosmetyczny/ Wroclaw 01.03.12, 15:30
                    Szkolenie to jedno, a dochodzi jeszcze kwestia podejścia do tego szkolenia. Jeśli nawet czegoś się tam nauczyła, a później to całkowicie olała, to trudno spodziewać się efektów, szczególnie znalezienia pracy w zawodzie, prawda? By cokolwiek znaczyć w tym zawodzie trzeba ciężko pracować.
                    • Gość: halinka belska Re: kurs kosmetyczny/ Wroclaw IP: *.96.244.35.tvksmp.pl 02.03.12, 07:23
                      Praca, praca, praca... Na szczęście mam już ten etap za sobą - oczywiście mam zamiar dalej rozwijać swoje umiejętności, ale to dopiero za jakiś czas. Nie wiem czy wspominałam, ale przy szukaniu pracy bardzo przydatne jest posiadanie certyfikatu. Na mój z New Nails patrzono pozytywnie ;-)
                      • rabunia89 Re: kurs kosmetyczny/ Wroclaw 05.03.12, 10:14
                        Właściciele salonów wiedzą, który papier cokolwiek oznacza, a który nie ma żadnego znaczenia. W tej branży ludzie wiedzą kto gdzie uczy i z jaką wiedzą przychodzą absolwenci. Po prostu uczysz się w pewnym miejscu to nie ma problemów ze znalezieniem pracy. Proste.
                        • Gość: halinka belska Re: kurs kosmetyczny/ Wroclaw IP: *.96.244.35.tvksmp.pl 06.03.12, 07:19
                          Taką wiedzę mają jednak w tych lepszych salonach ;-)
                          W salonach, które dopiero co powstały można próbować nawet bez odpowiedniego przygotowania, ale na pewno z certyfikatem New Nails zawsze jest łatwiej.
                          • Gość: gajaaa21 Re: kurs kosmetyczny/ Wroclaw IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.04.14, 21:39
                            no tak, a z tego co mi wiadomo bardziej profesjonalny kurs też jest gdzie u nas w mieście zrobić - pimik.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka