monikamw3 13.05.09, 21:42 Mam pytanie odnośnie Berka we Wrocławiu? Polecacie to miejsce. Szukam czegoś dla mojego 4-letniego synka ze względu na dietę bezglutenową odpadają tradycyjne przedszkola. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ciapek7 Re: Pytanie odnośnie Berka 13.05.09, 22:17 moja córka chodziła tam na zajęcia dla 2-latków , potem na taneczne i adaptacyjne przed przedszkolem ,z zajęć była zadowolona , mnie też się podobały , pani Magda szczególnie sympatyczna osoba ,z perspektywy widzę , że bardzo się zajęcia przydały , córka nie miała żadnych problemów z adaptacją w przedszkolu , do przedszkola chodzi już do publicznego , nie ukrywam ze względu na koszty i czas otwarcia tego berkowego ,nie pasowałaby nam godzina 9.00 , kiedy muszę być przed 8 w pracy plus to mała grupa , minus to brak placu zabaw , dzieci chodzą na Wyspę Bielarską Odpowiedz Link Zgłoś
dorotaem Re: Pytanie odnośnie Berka 04.06.09, 21:27 Moja corka chodzi obecnie na zajecia adaptacyjne - i gdyby nie fakt, ze grupa jest zgrana i opieka pani Magdy M. rewelacyjna - to pewnie bysmy z tej instytucji zrezygnowali , mimoze mamy blisko do domu. Dziecko chodzi tam bo mu sie podoba, Do mini przedszkola nigdy nie zapisalabym tam dziecka. Jest wiele minusow: mnostwo popsutych zabawek,brak placu zabaw, kilka razy mialam nieprzyjemne sytuacje zwiazane z wychowawczynia tej grupy miniprzedszkolakow. A w ogole to uwazam, ze jest to nie przedszkole, gdzie liczy sie dobro dziecka - tylko INSTYTUCJA do ZARABIANIA PIENIAZKOW!!!!! W trudnych sytucjach, gdy cos dzieje sie nie tak i mozna latwo skrzywdzic dziecko, nigdy nie uslyszysz z ust pana dyrektora slowa przepraszam a nie wspomne o mysleniu dla dobra dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: Pytanie odnośnie Berka 04.06.09, 22:07 Ceny faktycznie mają z kosmosu... A co to za sytuacje z wychowawczynią? Chciałam tam spróbować zaprowadzic syna, ale waham się mocno. Wrażenie po obejrzeniu takie sobie - nie poczułam się specjalnie zachęcona, ale nie bardzo mam co zrobić z małym. Odpowiedz Link Zgłoś
anna.pc Re: Pytanie odnośnie Berka 05.06.09, 13:00 Do dorotaem : Dlaczego dziwi Cię fakt, że jak wszędzie ludzie, którzy poświęcają się dla takiej działalności chcą zwyczajnie zarobić , mieć na chleb czy meble, a może na kredyt na auto. Kobieto to są ludzie i tak jak ty i ja mają swoje cele i rodziny , które trzeba utrzymać. Jak masz za dużo czasu to otwórz taką darmową działalność, a za 20 lat będziesz miała stary telewizor, stare kanapy i wielkie własne idee, a i nie zapomnij dać dziecku dobrego wykształcenia bo może ktoś otworzy darmową uczelnię i studia za friko. Kobieto każdy próbuje się z czegoś utrzymać i życzę żeby w Berku kręciło się jak najlepiej, bo tylko to gwarantuje pewną pensję pani Magdzie M , z której jesteś zadowolona, halo POBUDKA! Odpowiedz Link Zgłoś
dorotaem Re: Pytanie odnośnie Berka 05.06.09, 22:31 Wszystko rozumiem - wiem, ze ktos to zalozyl bo chce zarobic kase i potrzebuje na chleb. Ale ja mialam kilka sytuacji w Berku ktore nie w odpowiedni sposob mnie do niego nastawily. A pewnie z moich pieniazkow ktore place wieksza czesc idzie dla szefa a nie dla pani M. Jak bys sie czula i co myslala, gdyby dwie godziny przed planowanym w Berku przyjeciem urodzinowym zadzwoniono do ciebie i powiedziano ze trzeba odwolac impreze bo animatorka jest chora. Jak wytlumaczyc dziesiatce dzieci i mojemu ze urodzin nie bedzie bo pani jest chora. Ja gdybym miala taka sytuacje to na glowie stanelabym a impreze nie odwolalabym - sam szef powinen ja poprowadzic. A on nawet glupiego przepraszam nie powiedzial - tylko wyslugiwal sie w rozmowach dziewczynami z recepcji. W koncu impreza sie odbyla - ale jaka jazda byla przed i animatorami bylismy my z mezem. Nie nigdy wiecej w Berku takich imprez. Do dzisiaj nas nie przeproszono - ale coz juz na to nie licze. Wcale nie uwazam, ze to ma byc za darmo - to ze chodza tam dzieci. Pewnie trzeba za to placic i sama na to sie zgadzam. Nie neguje cen - tylko wkurza mnie ze dzieci sa tam na drugim miejscu - a to dieki nim ta instytucja istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
monika121975 Re: Pytanie odnośnie Berka 08.06.09, 10:14 Pozwole się dopisać. 2 razy organizowalismy urodziny córki w Berku - 2 lata temu i w tamtym roku. O ile impreza sprzed 2 lat była świetnie zorganizowana - animatorka bardzo miła z super podejściem do dzieci, na końcu jeszcze wystąpił przebrany miś, o tyle impreza w tamtym roku to koszmar. Animatorka (juz niestety inna) krzyczała na dzieci, nie umiała sobie z nimi poradzić (7 osób w wieku 4/5 lat) i próbowała wymusić dyscyplinę za pomocą...ogłuszającego gwizdka. Do tego brudna wykładzina, poniszczone sprzęty...nigdy więcej już tam urodzin nie zrobimy. Odpowiedz Link Zgłoś