mitchharris 16.05.09, 11:18 Ło matko, kto tego będzie słuchał? Przeciez nikt angielskiego nie zna, musze się zacząć pilnie nauczać. high time i did Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mitchharris We Wrocławiu powstaje anglojęzyczne radio 16.05.09, 11:21 Ło matko a kto tego będzie słuchał, przecież tu nikt po angielsku nie nawija. Pora zacząć sie pilnie nauczać. high time i did Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED spozniliscie sie, nie pierwsze IP: *.mysmart.ie 17.05.09, 03:32 takie radio dziala w szczecinie i bardzo duza czesc audycji ma nie tylko po angielsku ale tez niemiecku. no i nie jest jedynie interenetowe ale normalne. www.szczecin.fm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kifer Re: spozniliscie sie, nie pierwsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.09, 13:06 Ale wrocławskie radio będzie hamkało na cały świat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED to tez IP: *.mysmart.ie 18.05.09, 13:15 przez siec jest dostepne na caly swiat, a lokalnie na pasmie fm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zazueira Worldfusion IP: *.lanet.net.pl 16.05.09, 11:30 Hasło worldfusion oznacza worek, do którego mozna wrzucic praktycznie wszystko. Zarówno Karela Gotta jak zespoł Gorgoroth z Norwegii. Nie ma jak zgrabna gadka, szkoda Pawła Gołebskiego na ten projekt... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryzyk fizyk $$$ IP: *.ch.pwr.wroc.pl 16.05.09, 11:44 O, to Marcin nauczył się angielskiego?? WOW! Ile dotacji do radia z urzędu miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: furora Re: We Wrocławiu powstaje anglojęzyczne radio IP: *.magma-net.pl 16.05.09, 13:27 >dyrektor kreatywny stacji M.H. musi się dowartościować? Co za megalomańskie określenie, jak dyrektor nie jest kreatywny, to nie powinien być dyrektorem. A WrocLove to istnieje już chyba jako pub? Zaraz będzie kłótnia o nazwę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mh Re: We Wrocławiu powstaje anglojęzyczne radio IP: *.elektrosat.pl 16.05.09, 17:07 dyrektor kreatywny albo creative director to nazwa konkretnej funkcji, w projektach medialnych to jest ktos odpowiedzialny za wizerunek marki/tytulu/stacji. w reklamie to z kolei szef dzialu kreacji. tak to sie nazywa po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z @mitchharris IP: 217.98.20.* 16.05.09, 13:48 Że ty nie znasz, to jedno. Ale uogólnianie że skoro ty nie, to także "nikt", to już świadczy tylko i wyłącznie o tobie ;P N.b. nie "się nauczać", a "się uczyć" - tak więc zacznij najpierw od języka polskiego :DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NKJO STUDENT:) Rafała motriuka zatrudnić !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.09, 13:56 Jeśli radio anglojęzyczne we Wrocławiu to tylko z RAFAŁEM MOTRIUKIEM jeśli on zechce:) W jego wymowie i barwie głosu zakocha się każdy nawet jeśli będzie czytał przepisy kulinarne. Dał mi z fonetyki 3,5 ale uważam, że to jest GOŚĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r-dio słuchacz Re: Rafała motriuka zatrudnić !!! IP: *.tktelekom.pl 17.05.09, 08:48 Exactly! Rafał Motriuk rules i ma doświadczenie w BBC i pewnie fajne kontakty, ale pewnie mógłby zagrozić organizatorom:) Ja bym jeszcze stawiał na Piotra Bartysia - zeby więcej wysmakowanej muzyki puszczał - to mogłaby być taka angielską odnoga RAMU. Pomysł dobry ale powiedzmy że to pomysł na Euro 2012 i trzeba dac mu szansę, więc 3mam kciuki. Ktoś tam pisał że powinno być też po niemicku - zgadza się a że zyjemy w tyglu na styku 3 granic to bym jeszcze czeski dołożył:) to by była fajna pozytywna jazda. Odpowiedz Link Zgłoś
michuwroclaw W całym tekście wazny jest jeden fragment-200 000 16.05.09, 13:56 200 000 złotych:)A że radio padnie po roku czy dwóch to już nie istotne, ważne że kaska popłynęła. World fusion i lifestyle?To ja już danke, przepraszam thank's! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NKJO STUDENT:) michuwroclaw :O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.09, 16:20 michuwroclaw jak przystało na Polaka zionie jadem, widzi w drugim Polaku złodzieja i przewiduje klęskę każdej ewentualnej incjatywy. BRAWO "człowieku"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielono-czerwony ile kasy zarabia hamkało? IP: 88.191.77.* 16.05.09, 22:54 gdyby kol. hamkało robił to za swoje pieniądze, to ja nie mam nic przeciw temu, jednakże wyrzucanie publicznej kasy to lekka przesada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktx Nie płacisz podatków więc się nie ciskaj IP: 195.229.236.* 19.05.09, 04:38 Najpierw płać podatki a potem mów o swoich pieniądzach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurka Widzę, że nie masz pojęcia ile kosztuje radio, IP: *.wroclaw.mm.pl 19.05.09, 10:57 200.000 to duża stacja wydaje dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ckm123 Brawo! IP: *.chello.pl 16.05.09, 14:46 Za pomysł, trzymam kciuki za realizację. Nie dajcie się zawistnej krytyce. Odpowiedz Link Zgłoś
forum.srp.com.pl We Wrocławiu powstaje anglojęzyczne radio 16.05.09, 17:48 To może jeszcze koreańskie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: styx Swietny pomysł - gratulacje :) IP: 195.229.236.* 16.05.09, 19:02 Osobiście cieszę się i życzę powodzenia w realizacji zamierzenia. To świetny pomysł dla tych, którzy nie chcą stracić kontaktu z językiem angielskim a nie mają możliwości kontaktu bezpośredniego. Radzę pomysłodawcom nie przejmować się malkontentom. Oni są hamulcem każdego działania, bo zawsze znajdą "coś" a właściwie zawsze tego "coś" szukają, żeby uwalić inicjatywę. Zastanawiam się, czy Polska nie powinna nazywać się "Malkontencja" albo "Niedaradowo"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: styx errata: powinno być malkontentami IP: 195.229.236.* 16.05.09, 19:09 Niezauważyłem tego błędu. Poprawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starycynik Re: Swietny pomysł - gratulacje :) IP: *.no.no.cox.net 16.05.09, 22:56 >Radzę pomysłodawcom nie przejmować się malkontentom. Oni są hamulcem każdego działania, bo zawsze znajdą "coś" a właściwie zawsze tego "coś" szukają, żeby uwalić inicjatywę. Zastanawiam się, czy Polska nie powinna nazywać się "Malkontencja" A ja proponuje aby podatki placili tylko entuzjasci, malkontenci nie. Kazdy wydaje na to co chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: styx Osochozi? IP: 195.229.236.* 17.05.09, 19:34 Jestem za głupi, żeby to zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: styx Świetny pomysł - gratulacje :) IP: 195.229.236.* 16.05.09, 19:03 Osobiście cieszę się i życzę powodzenia w realizacji zamierzenia. To świetny pomysł dla tych, którzy nie chcą stracić kontaktu z językiem angielskim a nie mają możliwości kontaktu bezpośredniego. Radzę pomysłodawcom nie przejmować się malkontentom. Oni są hamulcem każdego działania, bo zawsze znajdą "coś" a właściwie zawsze tego "coś" szukają, żeby uwalić inicjatywę. Zastanawiam się, czy Polska nie powinna nazywać się "Malkontencja" albo "Niedaradowo"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muza Re: We Wrocławiu powstaje anglojęzyczne radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.09, 20:15 Kolejna świetna inicjatywa Gołębia. Jak on coś wymyśli, to musi się udać!!! Trzymam kciuki i nie mogę doczekać się startu. Powodzenia!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
makaronzsosem We Wrocławiu powstaje anglojęzyczne radio 16.05.09, 22:11 Koledzy od komentarzy to jakoś tak pesymistycznie... kur*a, jest tu paru ziomków, którzy znają fakin inglisz, belif mi brader... Odpowiedz Link Zgłoś
agulkazet We Wrocławiu powstaje anglojęzyczne radio 16.05.09, 23:34 powodzenia chłopaki ( i dziewczyno)! Odpowiedz Link Zgłoś
silen przydalaby sie rownież gazeta 16.05.09, 23:57 może być tylko internetowa, jestem przekonany, że wielu obcokrajowców kupiłoby e-prenumeratę Odpowiedz Link Zgłoś
michael_z8 Powodzenia! 17.05.09, 00:57 Powodzenia! Moje miasto! Pozdrawiam Michał l.24 (mieszkający w Anglii) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolgod Re: Powodzenia! IP: *.punkt.pl 17.05.09, 08:22 Wróżę WIELKĄ KLAPĘ Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.killman We Wrocławiu powstaje anglojęzyczne radio 17.05.09, 09:22 Uważam, że radio anglojęzyczne we Wrocławiu to znakomity pomysł. Tym bardziej, że w najbliższych latach miasto stanie się - za sprawą EURO - obiektem zainteresowania milionów ludzi z całej Europy i nie tylko. Dla Polaków będzie to jednocześnie niepowtarzalna okazja do podciągnięcia się z angielskiego (a może i z innych języków?). Mam tylko nadzieję, że stacja będzie całkowicie pozbawiona tematyki politycznej. Podstawą ramówki powinna być dobra muzyka w szerokim tego słowa znaczeniu, serwis miejski, (w tym drogowy) i regionalny oraz dużo dowcipnego komentarza na żywo. Takiej stacji do tej pory brakowało. Odpowiedz Link Zgłoś
miliarder "Internet to jest przyszłość" 17.05.09, 10:19 "Internet to jest przyszłość" to myśl sprzed 10 lat, internet to jest terazniejszosc! tylko biletów MPK nie mozna kupic przez internet, a juz nie mowiac o zaplaceniu kartą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yo kibice słuchaja radia :) IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.05.09, 11:08 czy kibice przyjezdzaja na mistrzostwa w piłce nożnej po to żeby słuchac radia? co to za gadanina z tym radiem na 2012?! Ale generalnie 3mam kciuki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrox Za nasze pieniądze i to spore IP: *.lanet.net.pl 17.05.09, 11:23 Gdyby to byl prywatny pomysł i realizacja, ok, niech próbują. Ale my się na to składamy. Dziwna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Za nasze pieniądze i to spore IP: *.as.kn.pl 17.05.09, 20:11 To się nazywa inwestycja. Jeśli miastu zwróci się z nawiązką (czego nam wszystkim życzę), to za to, na co sie skladamy, wiecej nam wybuduje. Skad taki pesymizm? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnikniewPL To się nazywa inwestycja. IP: 63.84.202.* 18.05.09, 01:59 Gość portalu: Filip napisał(a): "To się nazywa inwestycja." Nie rozsmieszaj mnie, dziecko drogie... "Jeśli miastu zwróci się z nawiązką (czego nam wszystkim życzę)," Oczekujesz jakichs sprawozdan z wyszczegolnieniem przychodow tej "inwestycji"? "to za to, na co sie skladamy, wiecej nam wybuduje." Babek z piasku wybuduje, jezeli juz. "Skad taki pesymizm?" Z realizmu. Ile dziecko zaplaciles podatkow za 2008 roczek, no ile? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk We Wrocławiu powstaje anglojęzyczne radio IP: *.as.kn.pl 17.05.09, 13:12 a ja jestem za!!! powodzenia!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arjolinix Re: We Wrocławiu powstaje anglojęzyczne radio IP: *.centertel.pl 17.05.09, 19:33 "... Twarzą, a właściwie głosem radia będzie Paweł Gołębski, były dziennikarz wrocławskiego Radia RAM, znany z wyjątkowego poczucia humoru i zupełnie szalonych pomysłów. Nagrał odjechaną płytę "Kampania buraczana", na której połączył piosenki z wypowiedziami czołowych polskich polityków...." Sam Gołąbku nagrałeś tę płytę??? To nieładnie zapominać o kolegach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: styx Warto przeznaczyć jeden kanał w DAB+ IP: 195.229.236.* 17.05.09, 19:42 Warto przeznaczyć jeden kanał dla tego radia w strumieniu DAB+. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Warto przeznaczyć jeden kanał w DAB+ IP: *.punkt.pl 17.05.09, 20:10 wróżę klapę to coś się nie utrzyma amatorsko można się tym parać Odpowiedz Link Zgłoś
lukask73 Bresliebe Rundfunk 18.05.09, 00:08 Angielski - ciekawy pomysł, oferta dla obcokrajowców... Gdyby zamiast angielskiego miał być niemiecki, zaraz by się zawiązał sztab nacjonalistów "nie oddamy" "Wrocław na zawsze polski" "1000 lat polskiego Wrocławia" "Erika do domu" itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: entuzjastka We Wrocławiu powstaje anglojęzyczne radio IP: *.wroclaw.mm.pl 18.05.09, 12:14 Świetna ekipa, rewelacyjny pomysł, super, że ze wsparciem miasta. Nie ma szans, żeby ten projekt nie wypalił. Dołączę się ze swym szeptanym marketingiem :) Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toto We Wrocławiu powstaje anglojęzyczne radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.09, 14:07 Godna pochwały idea. Miasta nastawione na rozwój kultury powinny posiadać swoje 24h "mobilne" media. Szczecińskie, "szczecin.fm" jest bardzo dobrym przykładem częściowo obcojęzycznego, kulturalnego radia, odciętego od polityki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kartoflak Re: We Wrocławiu powstaje anglojęzyczne radio IP: *.centertel.pl 30.05.09, 14:40 Gość portalu: toto napisał(a): > Godna pochwały idea. Miasta nastawione na rozwój kultury powinny posiadać swoje > 24h "mobilne" media. > Szczecińskie, "szczecin.fm" jest bardzo dobrym przykładem częściowo > obcojęzycznego, kulturalnego radia, odciętego od polityki. nie wiem, czy szczecin.fm na antenie zajmuje sie polityką czy nie, ale tak zupelnie odciety od polityki to nie jest, bo to stacja publiczna, nalezy do Polskiego Radia Szczecin i europejskiego EuraNetu Odpowiedz Link Zgłoś