Dodaj do ulubionych

"GADAJĄCE" AUTOBUSY

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.01.02, 22:23
CO SĄDZICIE O "GADAJĄCYCH" AUTOBUSACH ???
Obserwuj wątek
    • Gość: marsha Re: IP: 192.168.0.* 28.01.02, 22:39
      czasami się mylą... -słyszałam już taśmę puszczoną "na opak" i
      jedną "opóźnioną"...-gdyby ktoś tego słuchał, niedaleko by zajechał...
      • Gość: Coven Re: IP: *.id.pl 29.01.02, 15:39
        Gość portalu: marsha napisał(a):
        > czasami się mylą... -słyszałam już taśmę puszczoną "na
        opak" i
        > jedną "opóźnioną"...-gdyby ktoś tego słuchał, niedaleko
        by zajechał...

Wina kierowcy
        • Gość: duzY A jak autobusy gadają? IP: *.dtvk.tpnet.pl 29.01.02, 15:41
          Wole byc uprzedzony co mnie czeka.
          • Gość: tyrysek Re: A jak autobusy gadają? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 29.01.02, 15:45
            Gość portalu: duzY napisał(a):

> Wole byc uprzedzony co mnie czeka.

tak, jak gdzieniegdzie w metrze
            ale nie radze im wierzyc
            no i zagluszaja walkmana
            • Gość: duzY Re: A jak autobusy gadają? IP: *.dtvk.tpnet.pl 29.01.02, 15:52
              czyli jakby co nie wierzyć i wysiadac wbrew temu co mówią?
          • Gość: Pafik Re: A jak autobusy gadają? IP: 10.101.1.* 29.01.02, 18:05
            Gość portalu: duzY napisał(a):

> Wole byc uprzedzony co mnie czeka.

Ostatnio kolega, jadacy takowym bez biletu, uslyszal: "Kasowniki zablokowane.
            Prosze przygotowac bilety do kontroli!". Na jego szczescie to kierowca pomylil
            przyciski :)
        • Gość: Bunia Re: IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.01.02, 15:41
          ta pani na taśmie jakaś taka niemrawa, proponowałabym jakiś seksowny, ciepły
          męski głos... :-)
          • Gość: duzY Bunia bój sie boga. IP: *.dtvk.tpnet.pl 29.01.02, 15:42
            Chcesz żeby kobitki w kółko jeździły zamiast wysiadac tam gdzie trzeba?
      • Gość: Homar Znow szatanisci? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.01.02, 15:51
        > czasami się mylą... -słyszałam już taśmę puszczoną "na opak" i
        > jedną "opóźnioną"...-gdyby ktoś tego słuchał, niedaleko by zajechał...

Dobrze, ze nie puszczaja wspak, dla szatanistow :)

• Gość: mjs Re: IP: 217.97.163.* 30.01.02, 09:40

> czasami się mylą... -słyszałam już taśmę puszczoną "na
        opak" i
        > jedną "opóźnioną"...-gdyby ktoś tego słuchał, niedaleko
        by zajechał...

Paczatki zawsze sa trudne. Tak to jest jaks sie w pracy
        dostanie do obslugi nowa zabawke, to i przyzwyczaic sie
        trzeba.
        Pamietacie jak bylo z pierwszymi skrzyniami
        automatycznymi? Tez sie jezdzilo gorzej, a teraz juz jest ok.
    • Gość: Smoku BURŻUJE WROCŁAWSKIE ! IP: 192.168.5.* 29.01.02, 19:36
      A w Krakowie to nic nie mówią! U nas się ciągle wyświetla kontrola biletów i
      blokada kasowników! O mówiących autobusach zapomnij! A tak na marginesie jakie
      to autobusy-marka?
      • Gość: cave Re: BURŻUJE WROCŁAWSKIE ! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.02, 23:05
        VOLVO
        • melancho ale trochę nieładnie 31.01.02, 14:31
          jak byłem w zeszłym roku w Pradze to mi te ichnie gadające autobusy bardzo
          pomogły i marzyło mi sie żeby i u nas tak było..a tu proszę...tyle, że nazwy
          takie "mało ludzkie"; w 122 primo: pani mówi plac SZCZEGOMSKI (sic!)secundo:
          nie lepszy byłby po prostu bunkier ??;tertio: czemu przystanek ASTRA jest na
          Orlińskiego, a ORLIŃSKIEGO na Balonowej; quarto: czemu nie ma pożadnych mapek
          tras MPK a te które są pokazują to co wszyscy właściwe wiedzą a do tego
          zawalone reklamami ( no to nie było a propos ale sie rozpedzilem. zeby nie bylo
          ze narzekam ino to stwierdzam ze lepszy rydz niz nic, a podawanie kto ma
          imieniny to bomba jest całkowita :-))
          • Gość: Bunia Re: ale trochę nieładnie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.01.02, 14:53
            ha, no właśnie! hehe, jakby cały autobus jechał na imprezkę imieninową!!
          • wromario Re: ale trochę nieładnie 31.01.02, 15:00
            melancho napisał(a):

> w 122 primo: pani mówi plac SZCZEGOMSKI (sic!)

wiem.onet.pl/wiem/016d6c.html

• melancho Re: ale trochę nieładnie 31.01.02, 19:55
              Drogi Wromario !!! Szejset to szejset!! Ale czy powiedziałbyś że do SZCZEGOM,
              SZCZELIN, albo SZCZAŁ na bramkę (niektórzy tak mówią, to fakt, ale estetyczne
              ani smaczne to nie jest :-)) )
              pozdrawiam :-)
          • Gość: Coven Re: ale trochę nieładnie IP: *.waw.cdp.pl 31.01.02, 19:56
            melancho napisał(a):
            > nie lepszy byłby po prostu bunkier ??;tertio: czemu

Zdecydowanie nie. Bunkrow ci u nas dostatek, a komus
            spoza miasta tak glupia nazwa przystanku niewiele by
            mowila. A ulice i place sa na planach zaznaczone.

Szkoda tylko, ze sie w nazewnictwo przystankow wkradla
            komercja i Plac Dominikanski na Galerie Dominikanska
            przemmianowali (o Poswietnem opisywanym wiecznie jako
            Marino nie wspominajac).

> przystanek ASTRA jest na
            > Orlińskiego, a ORLIŃSKIEGO na Balonowej; quarto: czemu

:^)
            Najczesciej przystanki sa ponazywane od przecznic, a nie
            ulic na ktorych sie znajduja. Efekty bywaja dziwne...
    • Gość: geniusz Re: IP: *.dip.t-dialin.net 31.01.02, 18:39
      W Monaco Di Baviere podobno ta kobieta ktora gada w tramwajach, to jest ta
      sama, ktora synchronizuje na niemiecki filmy z ManrylMonroe
    • postmodern Re: 31.01.02, 19:59
      Spoks!! Tylko żeby lektorem był kto inny. Ale jak ostatnio jechałem 17-tką to
      czułem się jak w metrze w Barcelonie...;)
    • Gość: wroclawi SZKODA, ZE TYLKO W JEZYKU POLSKIM IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 01.02.02, 23:32
      i ze w ogole wszystko w miescie Wroclaw jest tylko po Polsku...
      troche jezyka angielskiego by sie przydalo na codzien !
      chociazby z mysla o turystach,ktorych coraz wiecej !
      • Gość: pulp Re: SZKODA, ZE TYLKO W JEZYKU POLSKIM IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 02.02.02, 17:45
        Oj chyba troche z tym przesadzasz. Bo jak niby sobie to wyobrazasz: zapowiedz
        przystanku po polsku, angielsku, niemiecku, francusku i jeszcze rosyjsku?
        Przeciez to absurd! System mowiacy by sie zagadal. Nastepny przystanek, next
        station, naechste haltestelle, itd. Nie spotkalem tego w zadnym miescie - swoja
        droga informacja ogolna o komunikacji na przystankach czy w autobusach mogla by
        byc przelumaczona na inne europejskie jezyki... To by moze mialo sens na dworcu
        głównym - podobnie zresztą jak w poznaniu czy w wraszawie (the inter city
        train "Górnik" from Warszawa Wschodnia to Gliwice via Zawiercie....) -
        przynajmniej przy pociagach międzynarodowych i kwalifikowanych...
        • Gość: Zięba Re: A jak by to było u nas po angielsku? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.02.02, 15:53
          Gość portalu: pulp napisał(a):

> Oj chyba troche z tym przesadzasz. Bo jak niby sobie to wyobrazasz: zapowiedz
          > przystanku po polsku, angielsku, niemiecku, francusku i jeszcze rosyjsku?
          > Przeciez to absurd! System mowiacy by sie zagadal. Nastepny przystanek, next
          > station, naechste haltestelle, itd. Nie spotkalem tego w zadnym miescie - swoja
          >
          > droga informacja ogolna o komunikacji na przystankach czy w autobusach mogla by
          >
          > byc przelumaczona na inne europejskie jezyki... To by moze mialo sens na dworcu
          >
          > głównym - podobnie zresztą jak w poznaniu czy w wraszawie (the inter city
          > train "Górnik" from Warszawa Wschodnia to Gliwice via Zawiercie....) -
          > przynajmniej przy pociagach międzynarodowych i kwalifikowanych...

The train Intercity "Wawel" from Kraków Główny to Hamburg Altona via Berlin....
          lub the train Inter Regio to Dresden via Legnica ... lub The train Intercity
          Fredro to OstWarsaw via Poznań....
          Całkiem nieźle od kogo zależy wprowadzenie tego pomysłu w życie?
          • Gość: pulp Re: A jak by to było u nas po angielsku? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.02.02, 16:24
            A może to zależy od naczelnika stacji Wrocław Główny? Nie mam pojęcia. Na pewno
            nie trzeba sie z tym problemem zeracać ani do Ministerstwa Infrastruktura ani
            do Sejmu... W Poznaniu jest to najlepiej rozwiązane gdyż wszystkim steruje
            kopmuter a zapowiedzi pociągów nagrane są na taśmie - wszystko jest składnie i
            wyraźnie i po angielsku i po niemiecku no i po polsku też(nawet możliwe jest
            zapowiadanie pociągów z opóźnieniem choć troche sztucznie brzmi bo komputer
            składa to z kilku osobnych nagrań). Swoją drogą to mogliby we Wrocławiu
            załatwić ten sam program co w Poznaniu.
            • Gość: Kosa Re: A jak by to było u nas po angielsku? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.02, 22:18
              Tak dokładnie to nie jest nagrane na taśmie, a leci z plików z twardziela.
              Komputer składa odpowiednie słowa w całe zdania. Czasem to brzmi tak: pociąg
              osobowy do (tu pauza) Wrocławia (pauza) przez (pauza) Kościan, Leszno, Rawicz...
              Pozdrawiam z Poznania.
              • Gość: sncf Re: A jak by to było u nas po angielsku? IP: *.ii.uni.wroc.pl 06.02.02, 13:58
                > Tak dokładnie to nie jest nagrane na taśmie, a leci z plików z twardziela.
                > Komputer składa odpowiednie słowa w całe zdania. Czasem to brzmi tak: pociąg
                > osobowy do (tu pauza) Wrocławia (pauza) przez (pauza) Kościan, Leszno, Rawicz..

Podobno kiedyś (Kiefer mi opowiadał) coś się pozajączkowało i leciało mniej
                więcej tak:

Pociąg pośpieszny z Gdyni Głównej do Wrocławia w dniu dzisiejszym
                odjedzie wyjątkowo do Zielonej Góry

... :)

• zacharek Dobrze, że gadają a nie śmierdzą 04.02.02, 00:38
      Wole gadające autobus niż śmierdzące IKARUSY.
      Ładny rym co nie.
    • Gość: RosJa I mają coś jeszcze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.02.02, 01:07
      No i śa to pierwsze autobusy z klimatyzacją.Jak w sierpniu wsiadłem do takiego
      (wtedy jeżdził jeden kupiony na próbe) to w srodku był miły chłodek.
      • Gość: busmen mylisz się IP: *.micha.pl 05.02.02, 16:58
        Niestety mylisz sie. zaden autobus we Wrocławiu nie posiada klimatyzacji dla
        pasażerów. Ani jeden. Są jedynie nawiewy. Wrocławia nie stać na klimatyzację. a
        tak poza tym to szlag mnie trafia (i pewnie kierowców też) jak muszę słuchać
        tego gadania w autobusie.
        • sebcat Re: mylisz się 05.02.02, 23:44
          Swięta prawda,co do teo nawiewu. A jeśli chodzi o gadanie to pomysł żeby przez
          głośnik nad stanowiskiem kierowcy i w przedniej części autobusu co chwile
          ryczała ta baba to koszmar,te głośniki z przodu mogły by być wyłączone bo i
          tak pasażerowie by słyszeli. Poza tym sygnał kirunkowskazu jest po prosty nie
          do opisania, tak głupiego pomysłu to jesze nie spotkałem. Włączasz
          kierunkowskaz a tu pipczy tak głośno że nie można się skupić, a co dopiero
          prowadzić autobus. Szkoda że w autobusach volvo kierowcy nie mają bardziej
          zamkniętej kabiny.
          • the_ladybird Re: mylisz się 06.02.02, 14:17
            sebcat napisał(a):

> prowadzić autobus. Szkoda że w autobusach volvo kierowcy nie mają bardziej
            > zamkniętej kabiny.

To jest w ogóle bez sensu. W zimie kierowcy nie chcą otwierać przednich drzwi, a
            ja im się z jednej strony nie dziwię, bo przecież nikt by nie chciał, żeby go
            zawiewało co dwie minuty, a z drugiej denerwuję się, bo przecież drzwi są po to,
            aby przez nie wchodzić i wychodzić...
    • robgoblin Re: 06.02.02, 14:03
      Trochę pierniczą, ale ogólnie w porządku :)
      • Gość: tsk Re: gadające autobusy IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 16.02.02, 17:08
        I nawet MAN NG313 (8600) "gada" tak samo jak Volvo...
    • Gość: cave stłuczka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.02.02, 17:54
      Dzisiaj ok. godz 9:40 "gadający autobus" Volvo uderzył w tył malucha, gdy ten
      stanąl na zielonym świetle na skrzyżowaniu(pl. Orląt Lwowskich) z niewiadomych
      przyczyn.
      • Gość: Pafik Re: stłuczka IP: *.kom-net.pl 18.02.02, 22:56
        Gość portalu: cave napisał(a):

> Dzisiaj ok. godz 9:40 "gadający autobus" Volvo uderzył w tył malucha, gdy ten
        > stanąl na zielonym świetle na skrzyżowaniu(pl. Orląt Lwowskich) z niewiadomych
        > przyczyn.

Czyzby autobus nie wiedzial, ze zagadywanie kierowcy w czasie jazdy jest surowo
        wzbronione? ;>
        • Gość: back Re: stłuczka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.02.02, 23:19
          Czyżby pierwsze "tłuczone" 7000 we Wrocławiu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka