kinga!!! 29.01.02, 21:10 Tak właśnie, za dwa tygodnie 14 lutego, lubicie to "święto" "CAŁE TO ŚWIĘTO JEST ABSURDALNE I BEZSENSOWNE.CZYSTA KOMERCYJNA EKSPLOATACJA". pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marsha Re: Będą znów Walentynki.............. IP: 192.168.0.* 29.01.02, 21:26 nie cierpię WALENTYNEK... ...KOCHAJMY SIĘ (nie tylko 14 lutego) !!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: Będą znów Walentynki.............. IP: 62.8.156.* 29.01.02, 21:37 Pewnie narażę się niejednej damie na tym forum, ale nie cierpię Walentynek. To już wolę 8 Marca, chyba z wrodzonej przekory. J. Odpowiedz Link Zgłoś
##wera## Re: Będą znów Walentynki.............. 29.01.02, 21:41 .. u kogo będą to będą !!! Kto chce niech sobie świetuje nawet Dzien Świstaka, Dziękczynienia i co tylko chce.. JA NIE ZNOSZĘ ! nie obchodzę, nie będę i nie zamierzam. Na samą myśl juz zaczyna boleć mnie glowa .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: Będą znów Walentynki.............. IP: 62.8.156.* 29.01.02, 21:51 A ja bardzo lubię Swięto Lasu. Poważnie, jest takie we Frankfurcie nad Menem. Frankfurtczycy są bardzo dumni ze swojego komunalnego lasu i wtorek po Zielonych Swiątkach ustanowili Swiętem Lasu. Nie jest ten dzień co prawda oficjalnym świętem, ale wiele firm, w tym i moja dają pracownikom wolne, żeby mogli sobie pójść na spacer do lasu właśnie. A ponieważ drugi dzień Zielonych Swiątek jest oficjalnie dniem wolnym od pracy, to robi się z tego dłuuugi weekend, i to najbardziej lubię. J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Homar Re: Będą znów Walentynki.............. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.01.02, 22:13 ##wera## napisał(a): > Kto chce niech sobie świetuje nawet Dzien Świstaka (...) Wera! Powiedz, powiedz kiedy jest Dzien Swistaka! Jak sie go obchodzi? Bierze sie i zawija w te..? To rewelacyjny pomysl! Ja chce swietowac ten Dzien!!!! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
cyfer Re: Będą znów Walentynki.............. 29.01.02, 22:20 dzien swistaka jest jakos na poczatku lutego :-)) ale to swieto amerykanskie, podobnie, jak walentynki i pare innych. nie lubie postepujacej "amerykanizacji" naszego zycia, wiec walentynkom jestem przeciwny. a moze to dlatego, ze jestem zonaty? :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Homar Cyfer, skad wiesz... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.01.02, 22:25 mozesz mi dac namiary na jakies zrodlo informacji o Dniu Swistaka? Odpowiedz Link Zgłoś
cyfer Re: Cyfer, skad wiesz... 29.01.02, 22:30 jest taka komedia "groundhog day" w rez. ivana reitman'a z billem murray'em i andie mcdowell. film filmem, ale swieto jest prawdziwe i z tego co sie orientuje obchodzone jest 2 lutego, ale za to zareczyc nie moge... Odpowiedz Link Zgłoś
##wera## Re: Będą znów Walentynki.............. 29.01.02, 22:26 Gość portalu: Homar napisał(a): > Wera! Powiedz, powiedz kiedy jest Dzien Swistaka! > Jak sie go obchodzi? Bierze sie i zawija w te..? > To rewelacyjny pomysl! > Ja chce swietowac ten Dzien!!!! :))) hmm trzebaby było enty raz obejrzeć pewien film..(znow amerykanizacja, jak już to skomentowano) może by tak wymyśleć "Dzień Zawijania w te sreberka "? tylko kiedy ? może w rocznicę wyprodukowania pierwszej MILKI ? :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
##wera## zapomnialam dodać, ........... 29.01.02, 22:29 ..że Dzień Świstaka to mało humanitarne świeto !!! Bezdusznicy wyrywają ze snu niewinne zwierzątka ! Homarku, lubisz , jak ktos Cię w środku nocy za kark z łóżka wyciąga ??? a moze dzien Zawijania w sreberka homarów ? co propnujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Homar Re: zapomnialam dodać, ........... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.01.02, 22:38 ##wera## napisał(a): > ..że Dzień Świstaka to mało humanitarne świeto !!! Bezdusznicy wyrywają ze snu > niewinne zwierzątka !Homarku, lubisz, jak ktos Cię w środku nocy za kark z łóżka wyciąga ??? O nie, mam nadzieje, ze obedzie sie bez wyrywania. Zle sie kojarzy... z dentysta! Moze po prostu trzeba je poglaskac i szepnac: "Swiiiistaaaaku... poooobudka..." i juz :) > a moze dzien Zawijania w sreberka homarów? co propnujesz? A fe! To jest nieludzko-skorupiaste. Potem takiej traumie juz zaden homar nie bedzie mogl spojrzec w czulki swojej homarzycy. Jak mozesz takie tortury proponowac, wero... Chyba najlepszym rozwiazaniem bedzie Dzien Spiacego Swistaka! Odpowiedz Link Zgłoś
##wera## Re: zapomnialam dodać, ........... 29.01.02, 22:43 nie chciałam Cię wystraszyć Homarze ! hhm mówisz Śpiącego ? ale jak to świętować ? śpiewając kołysanki ? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Homar Moze byc spiewanie kolysanek IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.01.02, 22:47 poza tym moglibysmy utworzyc kolo, wziac sie za rece i zaspiewac: "stary niedzwiedz mocno spi..." Co jeszcze..? Odpowiedz Link Zgłoś
cyfer Re: Moze byc spiewanie kolysanek 29.01.02, 22:49 o nie! ja speiwal nie bede! Odpowiedz Link Zgłoś
##wera## Re: Moze byc spiewanie kolysanek 29.01.02, 22:57 oj, ja tez kiepsko śpiewam, moglibyśmy troszkę poświstać, sama juz nie wiem.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Homar Re: Moze byc spiewanie kolysanek IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.01.02, 23:02 Ok, ustalamy, ze bedziemy swistac swistakom swistacze piosnki :) A potem bedziemy wywijac holubce i skakac przez ognisko... Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
cyfer Re: Moze byc spiewanie kolysanek 29.01.02, 23:06 skads znam takie zachowania... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Homar Re: Moze byc spiewanie kolysanek IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.01.02, 23:22 no to bedziesz, cyfer prowadzil :))) Co jeszcze uczynimy, zeby swieto bylo bardzo swiateczne? Odpowiedz Link Zgłoś
cyfer Re: Moze byc spiewanie kolysanek 29.01.02, 23:28 o nie! nie prowadze, nie przechodze, nie mam, nie zapale, nie zaspiewam, nie uczynie, nie swietuje... ide spac. Odpowiedz Link Zgłoś
##wera## Re: Moze byc spiewanie kolysanek 29.01.02, 23:29 no dobra, skoro zasnął przy moich kolysankach 1128 krasnal, to moge spiewac dalej. Podjęlam demokratyczną decyzję (szybko ucze sie od Homara demokracji) : ja spiewam ,tańce wywijają wszyscy, a prze ognisko skaczecie WY ! dla uatrakcyjnienia programu proponuję zaprosic Janosika, co dalej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jajaccek Re: Moze byc spiewanie kolysanek IP: *.chicago-36-37rs.il.dial-access.att.net 29.01.02, 23:58 Walentynki w Stanach maja w sobie duzo komercjii, jak wszystko tutaj.Kasa na pierwszym miejscu.W Anglii to calkiem mile swieto.Mozna sie dowiedziec, ze niezauwazany przez ciebie rudzielec, ktorego przez tydzien spotykasz w windzie, jest przefarbowana blondyka, poszukujaca partnera na potancowke, zorganizowana przez firme na plywajacej po Tamizie sali balowej.Przy okazji dowiadujesz sie, ze sympatyczna panienka ma biura na ostatnim pietrze i jest wlascicielka windy, ktora jezdzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
cyfer Re: Moze byc spiewanie kolysanek 30.01.02, 00:03 wszystko bardzo pieknie jajaccku, ale czy naprawde musimy sie zapatrywac na inne nacje? nie stac nas na wymyslenie czegos swojego? czy ciagle musimy cos zapozyczac, albo kupowac licencje? pewnie, ze tak jest najprosciej, ale juz dawno ktos powiedzial "polacy nie gesi..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędzonka Re: Moze byc spiewanie kolysanek IP: 156.24.231.* 29.01.02, 23:42 ##wera## napisał(a): > oj, ja tez kiepsko śpiewam, moglibyśmy troszkę poświstać, sama juz nie wiem.. Jak byscie chcieli obchodzic Dzien Pszczolki to ja sie bede pisal!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
##wera## Re: Moze byc spiewanie kolysanek 30.01.02, 00:02 Gość portalu: wędzonka napisał(a): > > Jak byscie chcieli obchodzic Dzien Pszczolki to ja sie bede pisal!! :) Ja pozostanę przy świstaniu. Wędzonko, w sprawie bbbzzzyy... to znaczy dnia Pszczolki kontaktuj się proszę z Pszczolowskim, grasuje na Bezsenności.Milego...świętowania :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jajaccek Re: Moze byc spiewanie kolysanek IP: *.chicago-36-37rs.il.dial-access.att.net 30.01.02, 00:04 Dzien Swistaka przypada gdzies?, luty? marzec? Dzieci z rodzicami odwiedzaja zoologi, oczywiscie TV, Swistak wychodzi z mieszkania o godz. 12:00???? Jezeli nie widzi swojego cienia, to wrozy wczesna wiosne i cieple lato.W zeszlym roku bylo zimno i zwierze nie wzielo udzilu w swoim swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś