extrafresh Dobre foto! 25.06.09, 11:51 Związkowcy w pełnej krasie! Moja propozycja na rok przyszły - podwojenie kredkowego, dopłata dla związkowców kupujących samochody i perfumy dla żon związkowców. Odpowiedz Link Zgłoś
msygula bumelanci 25.06.09, 12:11 rzad oglosil jednak ze mamy w koncu ten kryzys wiec ja oczekiwalbym ze strony tych darmozjadow i warcholow dobrowolnego opodatkowania sie stawka 90%, bo ktoz to widzial zeby jakis gornik zarabial wiecej niz dajmy na to nauczyciel ksztalcacy przyszlosc narodu czy policjant pracujacy by spac mogl ktos. ja sie pytam czy ci gornicy maja wyzsze wyksztalcenie, bo jezeli nie to nalezy obnizyc ich pensje do 2 tys zl brutto a oszczednosci przeznaczy na budowe autostrad, zlobkow i szkol oraz szpitali. przecie jak kazden jeden zarabia 8 tys to w sumie pewnie wiecej dostajo niz wypracuja skandal doskonala robota panie dziennikarzu, jeszce brakuje zeby jakies strajki robili i kije w szprychy wsadzali naszemu rzadowi ja pamietam jak bylo w 1980 i wszyscy wiedza jak to sie skonczylo tym razem caly narod musi byc z partia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA TEŻ CHCE!!!!!!! Re: bumelanci IP: *.as.kn.pl 25.06.09, 12:57 Ja też chce wczasy pod gruszą, kredyt na mieszkanie (najlepiej nieoprocentowany), samochód (najlepiej z pełnym bakiem) i szofera!!!!! Tym gnojom to trzeba zaproponować strajk i porządnie ich spałować!!!!! Obciąć pensję do średniej krajowej (lub nawet niżej) i niech wtedy się starają o socjal!!! Zabrać trzynastki!! Co to kuna żagiel ma znaczyć - ile miesięcy ma rok???? Jak pracuję na budowie w pyle i chemikaliach z farb, tynków itd to mi się nie należy??? Kto im w ogóle tyle płaci??? Kto na to wpadł??? Odpowiedz Link Zgłoś
msygula Re: bumelanci 25.06.09, 13:07 Gość portalu: JA TEŻ CHCE!!!!!!! napisał(a): > Ja też chce wczasy pod gruszą, kredyt na mieszkanie (najlepiej > nieoprocentowany), samochód (najlepiej z pełnym bakiem) i szofera!!!!! > > Tym gnojom to trzeba zaproponować strajk i porządnie ich spałować!!!!! > Obciąć pensję do średniej krajowej (lub nawet niżej) i niech wtedy się starają > o > socjal!!! Zabrać trzynastki!! Co to kuna żagiel ma znaczyć - ile miesięcy ma > rok???? Jak pracuję na budowie w pyle i chemikaliach z farb, tynków itd to mi > się nie należy??? > > Kto im w ogóle tyle płaci??? Kto na to wpadł??? jak kto kto placi Pan placi ja place my placimy na ich pensje poszlo 150 mln pln z naszych podatkow a sami jakas dewidende rzondowi dali 2.9 mld na waciki ledwo starczy pamietam jak nas z szwagrem do gdanska zawiezli to sie nie oszczedalismy az paly swiszczaly a tez mowili statki budujemy to i duzo zarabiac musimy panie duzo to zarabiac musi urzednik wojewowda posel premier prezydent sekretarz gminy a nie jakis robol z kopalni za dobrze im za dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: górnik Re: bumelanci IP: *.lubin.dialog.net.pl 25.06.09, 20:34 Zdziwisz się kolego, ale większość pracowników KGHM ponad 80% ma srednie i wyższe. Bo praca w kopalniach KGHM jest wysoce zmechanizowana. Nikt nie lata z kilkfem po przodku. Nikt przy zdrowych zmysłach nie posadzi za sterami skomlikowanej i wartej kilka milionów złotych maszyny, pacującej na głębokościach 600-1200 kogoś bez wykształcenia. Wykształcenie operatorów maszyn i innych pracowników pracujących pod ziemią jest czasochłonne i kosztowne. Dobrego operatora jest niebywale trudno zastąpić. Do tego trzeba mieć mocne nerwy, żeby nie robić w gacie jak rusza się górotwór. Wy słyszycie o górnikach tylko przy wypadkach w kopalniach, a trzęsie duuużo cześciej i dzięki Bogu, dajemy radę. Jak ktoś chce być nauczycielem jest nauczycielem. Ja chcę być górnikiem i jestem, a że dobrze płacą...To co mam zrezygnować z pensji, żeby niektórzy na tym forum nie pluli ziółcią? Nikt do nas nie dopłaca. Od lat wypracowujemy zyski, które w formie dywidendy trafiają do budżetu Państwa i wspieramy w ten sposób wspólną kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XP Re: bumelanci IP: *.eu 25.06.09, 21:41 Nie rozpoznałeś ironii, brachu. Weź trochę ochłoń... A poważnie: szczęść Boże górnikom. Oby zawsze wyjeżdżało na powierzchnię tylu, ilu zjechało. Pozdro dla was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dwa Związkowcy Polskiej Miedzi chcą wyrwać kasę IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.06.09, 13:43 żal wam dupę ściska a na dole nie przepracowalibyście nawet godziny. I dobrze niech im płacą. Zawsze możecie się zatrudnić w kopalni, kto broni ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyrax Re: Związkowcy Polskiej Miedzi chcą wyrwać kasę IP: *.17.14.vie.surfer.at 25.06.09, 14:08 oni zawsze moga sie z tej kopalni zwolnic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aqua Związkowcy Polskiej Miedzi chcą wyrwać kasę IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.06.09, 13:46 8 tys pensji w kghm-mie to mit. Mam kumpla, który pracuje jako strzałowy. Ma 3,5 zł brutto. Trzeba to wszystko podzielić przez osoby, które zarabiają powyżej 50tys zl. A tych nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwertyu Re: Związkowcy Polskiej Miedzi chcą wyrwać kasę IP: 62.29.169.* 25.06.09, 15:54 te 8000 pln to srednia z 16,5 pensji wiec Twoj kumpel ma pensje ok Odpowiedz Link Zgłoś
kggowska też bym tak chciała... 25.06.09, 13:49 Wcale się nie dziwie, że walczą o swoje. Jakbym tyle zarabiała - nie popuściłabym tak łatwo. Mi w prywatnej firmie nikt nie daje funduszu socjalnego, pożyczek ani 13-tek i 14-tek. Tylko ja nie zastrajkuję, bo od razu wylecę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Oferty pracy w kghm IP: *.lubin.dialog.net.pl 25.06.09, 13:54 www.kghm.pl/index.dhtml?category_id=390 skoro też byście chcieli pracować w KGHM to aplikujcie. Pracownicy są ciągle poszukiwani!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkkkk Re: Oferty pracy w kghm IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.06.09, 17:49 Od kandydatów oczekujemy: • wykształcenia minimum zawodowego, • kwalifikacji operatora samojezdnych maszyn przodkowych: wozów wiercących i kotwiących; ładowarek samojezdnych i wozów odstawczych urobku, • minimum 10-letniego stażu pracy, w tym 5 lat na stanowisku Górnika operatora pod ziemią, • wysokiego poziomu wiedzy i umiejętności z zakresu budowy i obsługi SMG, • komunikatywności. to przecież wujek Antek, kuzyn naszego nadsztygara ma takie kwalifikacje.... Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Leninowcy Polskiej Miedzi chcą wyrwać kasę 25.06.09, 14:06 W Wolsce nie ma kryzysu. Wróg wewnętrzny w kiecy. Wsadza Polsce nóż w plecy. Na jej ZUSa, Ozyrysa. W Wolsce nie ma kryzysa. Aż się duża kiepeła. W zadufaniu nadęła. Całe zastępy BoRu Pilnują kiepeły dworu. Również helikoptera. Którym lata Hetera. Dwórki, bóstwa, minister. Obrotny za swym jak twister. No i Weciak nepota. Nad nim korona złota. Taki to orzeł wolski. Także profesor mongolski. Mało, mało korytu. Od Polski chce deficytu. Brat pistolecik do glacy. Z klerem załatwił na cacy. Niby, że układ i mafię. Ja tak kraść nie potrafię. Kler rady temu wielce. Dobrze dzielą PiSdzielce. Odpowiedz Link Zgłoś
maniek_ok Re: Związkowcy Polskiej Miedzi chcą wyrwać kasę 25.06.09, 14:46 No, ale takiego swietego oburzenia nie widzialem wczoraj jak Tusku-pusku zapowiadal podwyzki podatkow!!!!!! Bo przeciez jakos nie bylo gdzie zaoszczedzic.... Moze powstana podobne artykuly o innych "szarych eminencjach" naszej gospodarki - energetyce, gazownictwie, kolejach, gornictwie, rolniczkach? Bedzie jakis odwazny dziennikarz czy same takie pleciugi mamy? Moze nagle i Tusku zobaczy ze nie moze dalej udawac ze problemow nie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Samcham Związkowcy Polskiej Miedzi chcą wyrwać kasę IP: *.icpnet.pl 25.06.09, 15:47 ZOMO by im pałkami wybiło z głowy te 50 mln Odpowiedz Link Zgłoś
greetgreet Banda krzykaczy... 25.06.09, 15:58 daj palec, wezmą rękę... Zarabiają wielką kasę, mają mnóstwo dodatków i jeszcze im mało. Ja zarabiam 2 tys. na rękę bez żadnych świadczeń i musi mi starczyć... A wiem że są tacy co zarabiają mniej. Zachłanny motłoch! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zen Re: Związkowcy Polskiej Miedzi chcą wyrwać kasę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.09, 16:00 chyba zapomnieli ze z tytulu wynagrodzen wyciagneli w 2008 - prawie 2,5 miliarda. czyli prawie tyle co wlasciciele. ale socjalisci chcieliby zarabiac wiecej niz wlasciciele. Odpowiedz Link Zgłoś
stalob3 Zakonczyc wreszcie dekomunizacje 25.06.09, 17:33 Po raz kolejny neobolszewicka organizacja próbuje okraśc społeczenstwo,które poprzez skarb panstwa jest właścicielem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Związkowcy Polskiej Miedzi chcą wyrwać kasę IP: *.chello.pl 25.06.09, 18:50 Pałować, pałować i jeszcze raz pałować!! Na te gornicze mendy nie ma innego lekarstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscUSA Re: Związkowcy Polskiej Miedzi chcą wyrwać kasę IP: *.itt.com 25.06.09, 19:31 mnie poraza decyzja odprowadzenia 80% dywidendy do budzetu, spryciarze nie chca prywatyzowac firmy miedziowej bo wiedza ze to zlota kura, jak panstwo kontroluje to moze ale nie moze lamac prawa a tu zostalo zlamane.Polska to taki dziwnt twor, niby kapitalizm ale socjalizm.Prywatne firmy maja okreslone podatki i je placa, podujmujac suwerenne decyzje. Polska Miedz gdyby nie zplacila wielkiej dywidendty moglaby przeznaczyc pieniadze na badania i rozwoj lub na tworzenie nowych miejsc pracy dywersyfikujac swoj biznes.To rzad przez zaniechanie powoduje ten burdel i wscieklosc ludzi.To ci ludzie ktorzy zarabiaja 8 tys robia ta dywidende, a poniewaz miedz jest w ziemi i nalezy do panstwa,czyli jest socjalistyczna , to dlatego macie taki burdel.Polska mentalnosc ,komu sie lepiej powodzi to go do studni i utopic.Dla nie mnie to moga zarabiac 20 tys zl i to nie jest wasza sprawa, nie kradna wypracowuja te pieniadze Odpowiedz Link Zgłoś
madzia58 Nie mają umiaru.... 25.06.09, 19:55 Może jeszcze 15,16.17 i 20 tą pensje im podarować....Gdzie nasz Rząd?? Odpowiedz Link Zgłoś
olias Związkowcy Polskiej Miedzi chcą wyrwać kasę 25.06.09, 19:58 ależ jajcarski kraj - liberałowie wydzierają kasiorkę z firm wspólnie ze związkami. pokażcie mi drugie takie państwo na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toto Związkowcy Polskiej Miedzi chcą wyrwać kasę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.09, 20:19 KGHM to w większości państwowa firma, a więc wszystkich Polaków. Związkowcy żadając dla siebie większej kasy (a i tak mają jej całkiem sporo) nie mają za grosz wstydu. To okradanie społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kroks Związkowcy Polskiej Miedzi chcą wyrwać kasę IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.06.09, 21:28 załosne są te pyskówki. Polacy to jednak zawistny naród. Kogo to obchodzi że ty czy tamten musicie tyrać za 2 tys zł. Zawsze mozecie zmienić pracę, otworzyć swój biznes, poprostu ruszyć dupę a nie ujadać. Pozdrowienia dla wszystkich normalnych którzy martwią się, że będą wyższe podatki dla "najbogatszych" z pensją 5tys PLN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifi Związkowcy Polskiej Miedzi chcą wyrwać kasę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.06.09, 22:38 Nie macie tam jakiegoś wolnego etatu w KGHM??? Z chęcią popracuję i obiecuję, że mi wystarczy i raczej nie będę potrzebował pożyczek, wystarczy mi średnia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik KGHM należy się nam IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.06.09, 23:07 my nie jesteśmy odpowiedzialni za kryzys kraju. spółka ma zyski więc my mamy dostać podwyżki. a z tą średnią 8 tys. to przesada. pracuje już w firmie 5 lat i zarabiam raptem 6,7 tys brutto, na reke to daje nieco ponad 4,5 tys zł a to już nie takie duże pieniądza. a mam średnie wykształcenie techniczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Związkowcy Polskiej Miedzi chcą wyrwać kasę IP: 79.162.129.* 25.06.09, 23:43 Cóż, to co kiedyś było normą (praca w solidnej firmie, związki, socjal) jest dziś rzadkością i ogół takim zazdrości. Popatrzcie jak francuzi są mocni. Nie dadzą się "wybalcerować". Eksperymenty przeprowadzają w koloniach - takich jak nasza biedna Bolanda. Ale cóż - daliśmy się zbolkować, to mamy. Trzaa było powoli, langsam, langsam. Odpowiedz Link Zgłoś
wiechu1955 Związkowcy Polskiej Miedzi chcą wyrwać kasę 26.06.09, 01:05 Kopa w dupę a nie kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAN ZWIĄZKOWIEC Re: Związkowcy Polskiej Miedzi chcą wyrwać kasę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 01:37 Firma ma zyski i nalezy się jak psu zupa. K... jak dawniej wszystkim po rowno ? A gó... !!! Chcesz tą wielką forsę to wal do kadr KGHM -u i pros o etat. Czy bibliotekarka przykladowo może " pracą " równac sie z górnikiem ? Więcej rozsądku, mniej głupich i debilnych emocji urzędasy itp. nieroby na garnuszku pracowników KGHM!!!!!!!!!!!! Do ROBOTY !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
thombstone76 Re: Związkowcy Polskiej Miedzi chcą wyrwać kasę 26.06.09, 06:31 SWIETA PRAWDA...W KAZDEJ JEDNEJ GAZECIE A SKLADA SIE TAK ZE NAJCZESCIEJ JEST TO GAZETA WYBORCZA I MEDIA WARSZAWSKIE I WROCŁAWSKIE TRĄBIA O WYSOKICH SREDNICH ZAROBKACH ALE NIGDY JESZCZE NIE SPOTKALEM SIE ZEBY POWIEDZIANO ILE MUSIMY NA TO ZROBIC DNIOWEK SWIATECZNYCH.. Odpowiedz Link Zgłoś
thombstone76 Re: Związkowcy Polskiej Miedzi chcą wyrwać kasę 26.06.09, 06:35 KOMUNA SIE SKONCZYŁA I NIE WROCI...NIE ZNASZ REALIOW PANUJACYCH W KGHM TO NIE ZABIERAJ GŁOSU...CHYBA ZE BYLES APARATCZYKIEM KOMUNISTYCZNYM A MOZE PRACOWALES W SLUZBIE SB BO TYLKO TAKICH PROSTAKOW STAC NA TAKIE SLOWA JAK TWOJE... Odpowiedz Link Zgłoś
thombstone76 Związkowcy Polskiej Miedzi chcą wyrwać kasę 26.06.09, 06:26 JESTEM PRACOWNIKIEM KGHM TA SREDNIA PENSJA TO ZWYKLA SCIEMA DLACZEGO SIE NIE PISZE ILE GORNIK MUSI ZASUWAC SOBOT I NIEDZIEL ZEBY ZAROBIC GODNE PIENIADZE..GDYBY NIE DNIOWKI SWIATECZNE GORNICY ZARABIALI BY MNIEJ JAK W VOLKSWAGENIE W POLKOWICACH..SREDNIA W BIURZE ZARZADU TO SIE ZGODZE ZE JEST BARDZO WYSOKA ALE CO MY GORNICY MOZEMY IM NA TO ZARADZIC POZA TYM WPLYW POLITYKI NA KGHM JEST OGROMNY CZY RZADZIŁO SLD, SOLIDARNOSC, PIS A TERAZ PO TO WYCIAGAJA KASE NA POTEGE I OBSADZAJA PARTYJNYMI KOLESIAMI WYSOKIE STANOWISKA..I JESZCZE JEDNO SKARB PANSTWA NIE JEST WLASCICIELEM KGHM MA 41 % AKCJI... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko z wrocławia Związkowcy Polskiej Miedzi chcą wyrwać kasę IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.06.09, 09:36 8 tys brutto to ok 5 tys netto. Komu wydaje się, że to pieniądze z kosmosu jest zwyczajnym debilem. We wrocławiu manager średniego szczebla zarabia od ok 4 tys zł do ok 10tys zł. Ci ludzie cięzko pracują. ja im nie żałuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muszka komuszka Re: Związkowcy Polskiej Miedzi chcą wyrwać kasę IP: *.smtsoftware.com 26.06.09, 14:36 w takim wypi...wie jak Lubin czy Polkowice, piątka na rąsię to jest bardzo dobra wypłata. ja jestem tylko zwykłym inżynierem-programistą, właśnie we Wrocławiu, i nijak nie mogę pomyśleć o takiej wypłacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Związkowcy Polskiej Miedzi chcą wyrwać kasę IP: *.de.ibm.com 26.06.09, 15:26 Jak czytam to forum to mam wrazenie ze wypowiadaja sie osoby ktore totalnie nie maja pojecia o co tu chodzi. Jakos pochodze z tegoo regionu i nie chce pracowac w kghm'ie. Jak ktos zaczyna mi tlumaczyc ze tak dobrze zarabiaja to niech sie sam tam zatrudni na 4 brygadowce ze nie wiesz jak sie nazywasz i czy juz jest dzien czy noc. A poza tym w artykuje jest podana srednia zarobkow co nie ma odniesienia do gornikow wydobywajacych bo oni pewnie chetnie by mieli taka kase( wrzucona jest tam takze kadra zarzadzajaca i to oni tam kosza kase). A co do kredytow wyciaganych z firmy to jestem za dla mnie bomba przynajmiej kasa zostanie w regionie ogolno pojetym a nie przezarta gdzies tam w warszawie na cokolwiek. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: Związkowcy Polskiej Miedzi chcą wyrwać kasę 26.06.09, 21:48 Dokładnie . "W miedzi" pracowało 3 moich wujków oraz mój ojciec . Kto chce popróbować tego "miodu" niech spróbuje i później się wypowiada :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś