Dodaj do ulubionych

Stacja Wrocław Mikołajów

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.08.01, 20:18
Od jakiegoś czasu wszystkie pociągi wjeżdżające do Wrocławia od strony Poznania
i Warszawy zatrzymują sie na stacji Wr. Mikołajów, dziwi mnie tylko fakt, że na
tych stacjach nikt nie wysiada. Uważam, że jest to wina beznadziejnej
informacji PKP w całej Polsce gdzyż na żadnej ze stacji nie ma informacji o
tym, że ów pociąg zatrzymuje się na w/w stacji. A przecież stacja Mikołajów
jest ulokowana przy największych sypialniach stolicy Dolnego Śląska i ma bardzo
dobre połączenia komunikacyjne z resztą miasta. Moim skromnym zdaniem powinien
powstać tam z prawdziwego zdarzenia dworzec na którym zatrzymywałyby sie
wszystkie pociągi( na 100%). Pomyślałabym również nad zmianą nazwy tej stacji.
A co wy drodzy forumowicze o tym sądzicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Harry Re: Stacja Wrocław Mikołajów IP: 10.40.65.* 10.08.01, 14:26
      Też zwróciłem na to uwagę (nawet Inter City tam sie zatrzymuje). Dla mnie jest
      to korzystne rozwiazanie, bo mieszkam w zachodniej cześci miasta i mam stąd
      znaczie bliżej do domu niż z Głównego.
      Inną sprawą jest wygląd tej stacji i jej otoczenia. Nie jest to w każdym razie
      miejsce w którym chciałbym sie znaleźć samemu wieczorem. Tak więc jeśli wracam
      późniejszym pociągiem, to i tak wysiadam dopiero na Głównym. Jeszcze zycie mi
      miłe.
    • Gość: KIBIC Re: Stacja Wrocław Mikołajów IP: 213.25.69.* 10.08.01, 14:49
      To jest dobre miejsce na stworzenie dużego dworca. Mieszkańcom Wrocławia by się
      przydał taki dworzec w tym miejscu ale pewnie wszystko znów sie rozbije o
      pieniadze.
    • Gość: Piotrek Re: Stacja Wrocław Mikołajów IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.01, 22:25
      Zgadzam się, że to dobry punkt na dworzec pociągów dalekobieżnych, ale jakim
      prawem zmieniać jego nazwę, skoro wywodzi się ona z historycznego Przedmieścia
      Mikołajskiego!!!
    • Gość: karbol Re: Stacja Wrocław Mikołajów IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.01, 16:22
      Daleko do przystanku autobusowego, tramwajowego, postoju taksówek. Brak tablic
      informacyjnych. Obcy tu nie wysiądzie, bo nie wie gdzie jest. Swoi nie wysiądą,
      bo wiedzą, że do najbliższego tramwaju lub autobusu kilometr marszu.
      haj.
      • Gość: nell Re: Stacja Wrocław Mikołajów IP: 213.77.49.* 13.08.01, 08:07
        Mieszkam blisko Dworca Mikołajów i wcale nie mam ochoty na to aby był większy.
        Latem i tak pociągi nie dają mi spać. Jeżeli chodzi zaś o otoczenie, to wcale
        nie jest tak strasznie niebezpiecznie no i przydało by się jakieś generatne
        spezątanie i mały remoncik, bo jest straszny brud, smród i pełno smieci wokoło.
      • Gość: jojo Re: Stacja Wrocław Mikołajów IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.01, 00:07
        Gość portalu: karbol napisał(a):

> Daleko do przystanku autobusowego, tramwajowego, postoju taksówek. Brak tablic
        > informacyjnych. Obcy tu nie wysiądzie, bo nie wie gdzie jest. Swoi nie wysiądą,
        >
        > bo wiedzą, że do najbliższego tramwaju lub autobusu kilometr marszu.
        > haj.

Sorki ale przejsc przez max 100 m. to jest duzo? I do autobusu i tramwaju jest
        blisko. No moze do taxi jest dalej bo nie wiem gdzie jest. A tak w ogole IMHO
        zbyt duzy dworzec sprawilby duzo klopotu okolicznym mieszkancom. Wystarczylo by
        to zadaszyc i walnac budke z pivem :).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka