Dodaj do ulubionych

Uwielbiam szpinak

IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 31.01.02, 23:40
Niewiem skąd u wielu ludzi uprzedzenie do szpinaku. Kiedy byłem mały oglądałem
Popeye'a w telewizji i mialem nawet grę o nim na mój pierwszy
wspaniały "komputer" ZX spectrum. To on mnie przekonał do szpinaku i uważam że
niema lepszego jedzenia. Jedzcie szpinak!
Obserwuj wątek
    • Gość: Ati Re: Uwielbiam szpinak IP: 194.204.171.* 31.01.02, 23:46
      Tu popeye ! Ludzie to była ściema ! Nie jadłem szpinaku tylko wpierdzielałem
      koksy a udawałem że to szpinak żeby młode janki to łykały bo mam fabrykę tego
      zielonego szlamu - a tak w ogole to moja kupa tylko zabarwiona na zielono.
    • Gość: Jasiu Re: Uwielbiam szpinak IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 31.01.02, 23:46
      Szpinak rzeczywiście może jest zdrowy , ale jadłem go tylko raz w życiu i mi
      nie smakował. A Popey'a nigdy nie lubiłem.
      • Gość: no Re: Uwielbiam szpinak IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.01.02, 23:53
        szpinak jest najlepszy gdy sie go popija tranem, a na deser śledzie w budyniu.
    • Gość: MKK Re: Uwielbiam szpinak IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 31.01.02, 23:55
      To chyba wada rozwojowa- też uwielbiam szpinak ... w dużych ilościach...
      koniecznie ciepły.
      • Gość: Żarłacz Re: Uwielbiam szpinak IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.02.02, 00:07
        Uwielbiam!!! z czosnkiem i śmietaną. lazanię za szpinakiem. canelloni ze
        szpinakiem. naleśniki ze szpinakiem, szpinak do łososia z grilla, zupę- krem
        szpinakowy z płatkami prażonych migdałów. SAM SZPINAK BEZ NICZEGO TEŻ
        UWIELBIAM. Uff, kończę czwarty dzień głodówki. Jeszcze tylko trzy!!!
        • conti Re: Uwielbiam szpinak 04.02.02, 13:23
          A ja bardzo chciałabym zrobić canelloni ze szpinakiem...Może podasz mi swój
          przepis.
          pozdrawiam, Conti
      • Gość: ktotam Re: Uwielbiam szpinak IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.02.02, 00:12
        i czosnek, czosnek
      • Gość: ninus Re: Uwielbiam szpinak IP: *.dtvk.tpnet.pl 02.02.02, 19:44
        Ja szpinaku nie znosze, czasem probowalam sie do niego przekonac (tak samo jak
        i do zielonych oliwek) ale nie wychodzi mi to ani troche ;)
        Za to moj mezczyzna go uwielbia i jak mnie poprosi to robie mu na obiadek cos
        ze szpinakiem (tyle ze ja wtedy musze jesc cos innego) :))
        pozdrawiam ;)
        • Gość: Gregor Re: Uwielbiam szpinak IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.02.02, 23:06
          A ja tam szpinak lubie choc kiedys byl mi obojetny a nawet nie za bardzo
          smakowal. Ostatnio sie do niego przekonalem trzeba tylko dobrze przyprawic a
          bedzie rewelacyjny. Chyba jutro sobie kupie i zrobie na obiadek :))
      • Gość: Rob-35 Re: Uwielbiam szpinak... i ostre pepperoni :-) IP: *.kointech.com.pl 02.02.02, 20:00
        Gość portalu: MKK napisał(a):

> To chyba wada rozwojowa- też uwielbiam szpinak ... w dużych ilościach...
        > koniecznie ciepły.

O tak! Koniecznie dobrze przyprawiony czosnkiem, takoż z jajkiem
        lub na pizzy z karczochami i oliwkami.

A tak na marginesie: kto lubi ostre pepperoni i baaaaaaardzo ostre
        małe papryczki? Ja ze zdumieniem obserwuję, że paru moich znajomych,
        którzy mają podobne gusta muzyczne i literackie ma również zamiłowanie
        do podobnej kuchni :-)))

Lubimy się czasem spotkać w gronie znajomych, posłuchać razem muzyki,
        obejrzeć dobry film, zrobić sobie ucztę duchową a także kulinarną...

Tak zwany Klabing nie ma u nas szans, bo kultywujemy trochę inne formy
        bytowania - zanurzeni po uszy w doświadczaniu dobrych jakości...

Pozdrawiam
        Rob-35
    • Gość: duzY Uprzedzenie do szpinaku wyniosłem, ... IP: *.dtvk.tpnet.pl 01.02.02, 10:08
      jak większość chyba z przedszkola. Cały problem polega na tym, że w PL szpinak
      podaje się rozgotowany (w Danii niestety też). Takiego nigdy, nawet pod groźbą
      kar od pani Jadzi, nie zjadałem. Od jakiegoś czasu jadam, ale taki nie do końca
      rozgotowany. No i dobrze przyprawiony a nie takie mdłe byleco.
      • Gość: hrabiaa Re: Uprzedzenie do szpinaku wyniosłem, ... IP: 213.77.64.* 02.02.02, 19:34
        Lepszy tran.
        • pszczolowski Re: Uprzedzenie do szpinaku wyniosłem, ... 02.02.02, 22:44
          brrr !
          w obu przypadkach wizja biegnacej za mna rodziny z lyzeczka pelna tego paskudztwa i uparcie
          powtarzajacych, ze to pyszne i dobre dla zdrowia (pszczol oczywiscie), przesladuje mnie po nocach.
          Stad moja obecnosc na sasiednim watku, dla tych co nie spia, zeby spac mogl ktos ...
          bzzz
          • Gość: FraMauro Re: Dobry szpinak nie jest zly... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.02.02, 12:38
            ale musi byc: a) doprawiony sola, czosnkiem, smietana, maselkiem b) nie
            rozgotowany

Ta cala przedszkolna proszpinakowa propaganda sprawila, ze dzisiejsi 30-40
            latkowe chowaja do dzis urazy z dziecinstwa. Szpinak uwazany byl za skarbnice
            zelaza i innych cudownych witamin, co najmniej jakby w innych warzywach go nie
            bylo.Przdszkolny szpinak to byla blizej nieokreslona mdla bryja, z ktora
            wszyscy mieli prawidlowe skojarzenia.
            Ludzie, nie dajcie sie. Namawiam na poznanie urokow szpinaku !
            • Gość: Janek Re: Dobry szpinak nie jest zly... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.02.02, 13:52
              Spróbuję. :)
              • repo Re: Dobry szpinak nie jest zly... 03.02.02, 14:29
                Lubię szpinak, ale rzadko robię, bo moja dziecina uległa koleżeńskiej
                propagandzie i za Chiny nie chce go nawet spróbować, niestety. Ale właśnie
                wyjechała na ferie, więc jutro zrobię: z masełkiem, czosnkiem, śmietaną,
                smażony czy duszony?Jeszcze nie wiem.
                • Gość: aniel Re: Dobry szpinak nie jest zly... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.02, 17:28
                  smażony z dużą ilością czosnku, pieprzu i garam masali (taka przyprawa). mniam
                  mniam
                  mogłabym się żywić samym szpinakiem!
                  • ja-wroc Re: Dobry szpinak nie jest zly... 03.02.02, 18:16
                    Tak tak. Jesli chodzi o szpinak, to dalabym sie za niego ZABIC. Moim ulubionym
                    obiadkiem jest:
                    - szpinak w duzej ilosci (mrozony lub zywy) + czosnek + zasmazka
                    - ziemniaki z duza iloscia smazonej cebulki
                    - jajko sadzone z duza iloscia soli
                    PYCHAAAAA

P.S. Kocham wszystkich fanow szpinaku!
                    • Gość: lidia Re: Dobry szpinak nie jest zly... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.02.02, 18:34
                      Ja całe zycie nie wyobrazalam sobie szpinaku inaczej niz z czosnkiem, doprawiony kwasna smietana.
                      Ale ostatnio zaczelam robic nalesniki ze szpinakiem i pieczarkami (be smietany), a za granica
                      zagustowalam w szpinaku (uwaga, musza byc duze, jedrne liscie) z rodzynkami i postacjami - pycha,
                      choc trzeba sie przemoc, jadlam tez canelloni ze szpinakiem bez czosku, ale a cebula i galka
                      muszkatolowa i bylo pyszne
                      • Gość: guilty Re: Dobry szpinak nie jest zly... IP: 212.160.147.* 04.02.02, 10:05
                        ...właśnie, DOBRY szpinak, to nie ta brunatnozielona zamrożona masa, tylko całe
                        liście (u nas dostępne tylko świeże w sezonie albo z puszki), w ostateczności
                        siekany - z tych u nas jadalny jest tylko Bonduelle w kulkach.
                        Uprzedzenia do szpinaku wzięły się z jego marnej jakości, naprawdę dobry
                        szpinak to zupełnie coś innego. Niedowiarkom polecam sandacza ze szpinakiem w
                        Columbusie - po tym daniu moja żona, do tego momentu przeciwniczka szpinaku,
                        stała się jego wielbicielką
                        pozdrawiam
                        • Gość: Gregor Re: Dobry szpinak nie jest zly... IP: 212.160.90.* 04.02.02, 10:08
                          Kupilem szpinak wprawdzie mrozony ale tez dobry. Poradzcie jakis przepis jak go
                          przygotowac na jakis orginalny sposob??
    • mastat Re: Uwielbiam szpinak 04.02.02, 10:15
      Uwielbiasz szpinak????????
      eeee....POPEYE de bezd....
    • mag_nolia Re: Uwielbiam szpinak 04.02.02, 13:27
      niesłychana wiadomość...ale też lubię...
      gdybym chciała wymienić wszystko co uwielbiam...mogłoby forum zabraknąć...
      pozdr...
      PA!
      • Gość: goga Re: Uwielbiam szpinak IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.02.02, 15:23
        Ja w odróżnieniu od Was wszystkich UWIELBIAM szpinak na słodko(tylko robiony
        przez moją mamę)Mmmmm......
    • Gość: Janek Re: Uwielbiam szpinak IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.02.02, 15:50
      Pojadłem szpinaku. Niezły. Muszę jednak obiektywnie przyznać, że zupa
      szczawiowa z jajeczkiem lepsza jest.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka