Dodaj do ulubionych

Lanet (opinie o dostawcy internetu)

03.08.09, 14:37
Jakie macie opinie o internecie z firmy LANet?
Czy LANet na Biskupinie to sieć przez radio? Ktoś może już ma doświadczenia?
Obserwuj wątek
    • Gość: ups Re: Lanet (opinie o dostawcy internetu) /nt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.09, 13:22
      ups
      • Gość: cukiereczus Re: Lanet (opinie o dostawcy internetu) /nt IP: *.lanet.net.pl 05.08.09, 07:56
        Ja jestem z Biskupina i mam Lanet-niegdys Akron.Jestem niezadowolona
        bo bardzo czesto sa awarie i nie ma internetu.Ostatnio przez burze
        nie mam juz 2 dzien.
        • Gość: Dawniej w Lanecie Re: Lanet (opinie o dostawcy internetu) /nt IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.08.09, 08:14
          Miałem kilka lat temu sieć z Lanetu i zdecydowanie nie polecam. Duża
          awaryjność, brak na nią szybkich reakcji, gburowata obsługa.
          Nie wiem tylko czy to ten sam Lanet? Ten o którym pieszę miał kiedyś
          swoją siedzibę przy Armii Krajowej.
          • Gość: cukiereczus Re: Lanet (opinie o dostawcy internetu) /nt IP: *.lanet.net.pl 05.08.09, 14:57
            moj ma na krakowskiej obecnie
    • Gość: ms Re: Lanet (opinie o dostawcy internetu) IP: *.magma-net.pl 05.08.09, 23:12
      Nie potwierdzam zarzutów poprzedników. Od chwili połączenia z Magmą, a potem
      przejęcia przez Netię poziom obsługi wzrósł, awaryjność spadła.
      Śródmieście, pl. Grunwaldzki.
      • Gość: poprawnie Re: Lanet (opinie o dostawcy internetu) IP: *.lanet.net.pl 06.08.09, 09:02
        rzeczywiście, kilka lat temu masakra, ciągłe przerwy, teraz w miarę działa, są
        dni, że "muli", ale ogólnie ok.
        • baca63 Re: Lanet (opinie o dostawcy internetu) 06.08.09, 13:00
          Mieszkam na krzykach. Od 2004r. mam neta w kom-net które to połączyło się z lanetem. Przez ten okres może były trzy awarie z tego jedna spowodowana wandalizmem. Ktoś zrobił demolkę na sieci, więc trudno o to winić operatora.
      • Gość: Wroclaw ok. Grunwa Re: Lanet (opinie o dostawcy internetu) IP: *.magma-net.pl 14.10.09, 15:56
        Niestety nie potwierdzam tego. U mnie prędkość drastycznie spadła od 3 miesięcy
        mam około 10% prędkości czasem na chwile wzrasta. Zgłaszanie awarii nic nie
        daje. Dzwoniąc do BOK słyszę, że mnie rozumieją i właśnie zgłosili awarie i że
        mam czekać na monterów, a potem cisza do następnego mojego telefonu i tak do 3
        miesięcy. Pisząc maila nie ma żadnej odpowiedzi zwrotnej - NIC!!! od miesiąca.

Jutro postaram się rozwiązać umowę, a innych przestrzegam bo widać, że firma ma
        gdzieś wywiązywanie się z umowy.
    • redaktor.2 Re: Lanet (opinie o dostawcy internetu) 06.08.09, 23:23
      zdarza sie najlepszym!!! nie ma czegos idealnego!!!
    • Gość: Dialnetowiec Odradzam zdecydowanie IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.08.09, 00:11
      Częste awarie, zawsze sporo czekałem na serwis, a maksymalna przepustowość jaka
      wynikała z umowy była fikcją...
      Ostatecznie przegięli gdy na na zrestartowanie zawieszonego switcha czekałem od
      piątku rano do poniedziałku w południe... Najpierw komuś się zapomniało
      sprawdzić, czy zgłoszona awaria została faktycznie usunięta, później wielkie
      ooooo, a przecież serwis był, później wielkie yyyy ale serwis już ma weekend,
      następnie wielkie wrrrrr, bo nie ma sieci, w poniedziałek wielkie eeeee, tak nie
      może być i wreszcie wielkie ufffff umowa rozwiązana :)
    • Gość: Mihu Re: Lanet (opinie o dostawcy internetu) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.09, 09:50
      Prawie 2 miesiące temu firma z usług której korzystałęm została
      wchłonięta przez Lanet. W ciągu dwóch tygodni miał się ktoś pojawić-
      do dzisiaj nie ma nikogo. Mieszkam poza Wrocławiemm i wydaje mi się
      że tu na miejscu powinni mieć swego pracownika, tymczasem zero
      informacji-nawet w biurze obsługi nie wiedzą o co chodzi. Internet
      wciąż działa, choć jego prędkość z zapowiadanych 3 mega często nie
      jest nawet 1/3 tego. Póki co od prawie 2 miesięcy korzystam sobie za
      free (nawet nie znam ich konta), ale wolałbym już zapłacić i mieć
      pewność otrzymania tego co w umowie. Chyba czas najwyższy ją zerwać
      z powodu nie dotrzymania warunków
      • kriss21 Re: Lanet (opinie o dostawcy internetu) 20.08.09, 22:09
        Próbowali mnie naciągnąć na szybszy transfer i większe opłaty. Jakiś czas temu
        nie mogę wejść na stronę swojej poczty z kom-netu i poczty na GW. Tłumaczenie:
        Bo transfer jest za niski i przydałby się większy (za większe opłaty). Ale z
        byle kafejki internetowej czy nawet połączenia radiowego poczty śmigają bez
        problemu...
        • Gość: szczytnicka Re: Lanet (opinie o dostawcy internetu) IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.09.09, 23:51
          Ja mieszkam na ulicy Szczytnickiej i jestem bardzo zadowlony z usług firmy Lanet
          zero awaryjności. Fakt aby dodzwonić sie do BOK trzeba chwilę poczekać ale jak
          już sie uda to obsługa jest miła i naprawdę stara sie aby rozwiązać problem
          najpierw po stronie klienta. Ale słyszałem tez opinie ze w niektorych regionach
          jest kiepsko, z tego co udało mi sie dowiedziem to sprawa wygląda nastepująco że
          są miejsca gdzie są stare urządzenia ktore sie wieszaja i tam są problemy. Lanet
          cały czas przeżywa modernizację poprawia świadczenia usług. Jedno jest pewne
          wszystkim nie dogodzi. Przy zakładaniu internetu w danej lokalizacji radziłbym
          zapytać sie sąsiadów jakiego mają operatora i jak to u nich działa, niż pytać na
          forum bo tutaj wypowiadaja sie wszyscy ale nie piszą gdzie mieszkaja.
        • Gość: dzon Re: Lanet (opinie o dostawcy internetu) IP: *.magma-net.pl 05.08.10, 01:33
          Słabo mam miec 4 Mb , nie mam nawet 1, jest 1:32 w nocy ,a internet dalej muli. Miałem dostać Router i jak go nie było tak nie ma. Tak więc chyba czas podziękować za współpracę.
    • Gość: art Re: Lanet (opinie o dostawcy internetu) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.10.09, 19:48
      Witam, ja również zastanawiam się nad firmą Lanet (Kom Net). Mieszkam w okolicy
      ulic Nowowiejskiej i Jedności Narodowej. Proszę o opinie na temat tej firmy,
      faktycznej przepustowości, czy blokują torrenty :) oraz ewentualnych awarii tym
      rejonie. Z góry dzięki, pozdrawiam
    • Gość: maxx Re: Lanet (opinie o dostawcy internetu) IP: *.magma-net.pl 13.10.09, 20:20
      witam jestem z Brzegu
      byłem szczęśliwym użytkownikiem internetu z firmy 3vnet który dbał o
      swoich abonentów zwiększając transfer itp. serwis był błyskawiczny i
      na miejscu (to było wtedy gdy jeszcze nie byłem siwy :))aż zjawił
      się lanet który totalnie ma nas użytkowników w głębokim poważaniu
      delikatnie to ujmując.
      generalnie transfer do bani 640kB/s, abonament relatywnie wysoki,
      żadnych propozycji na polepszenie z ich strony no i o ironio
      następny sęp znalazł się który ich przejmuje
      • Gość: olo Re: Lanet (opinie o dostawcy internetu) IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.10.09, 21:48
        ja mam internet w Dialogu i jestem zadowolony :) wystarczy mi 1Mbs za 47 zł
        • baca63 Re: Lanet (opinie o dostawcy internetu) 14.10.09, 13:07
          Gość portalu: olo napisał(a):

> ja mam internet w Dialogu i jestem zadowolony :) wystarczy mi 1Mbs za 47 zł

A ja mam w Lanet 4Mbs za 49zł. do którego przez router mam podłączone dwa komputery. Nie ma co się licytować. Może to zależy od miejsca zamieszkania ponieważ ja awarii nie mam. Więc też nie mam okazji korzystać z biura obsługi. Poprostu jest i działa.
          • Gość: klm Re: Lanet (opinie o dostawcy internetu) IP: 192.100.112.* 23.02.10, 11:42
            jaki masz ruter?
      • Gość: Baxian Re: Lanet (opinie o dostawcy internetu) IP: *.os1.kn.pl 23.01.10, 17:04
        Witam, ja również jestem z brzegu i owszem jest kiepsko ale :

Lanet przejął 3v, owszem ale pracownicy zostali !
        Więc skoro w momencie gdy sieć nalezała do nich serwis był Pańskim
        zdaniem błyskawiczny, to czemu teraz nie jest ?
        Odpowiedź ? Bo maja w dupie, teraz siec nie należy do nich. Czesto
        dzwonię na infolinię do lanetu, większość z konsultantów znam już po
        imieniu. I naprawde rozumiem tych chłopaków.

Zgłaszają usterkę, wydzwaniają do naszych "fachowców" i tu się
        wszystko urywa.

Co do maksymalnej prędkości, no cóż ... urządzenia są te same co
        były, więc nie rozumiem o co chodzi ... kiedyś 3v sprzedawał 3
        Mbit/s na urzadzeniach które zdaniem adnimistracji lanetu nie były w
        stanie tego uciągnąć. W związku z tym, nowe pakiety zostały
        ograniczone żeby wyeliminować problemy.

Jak sie chce to sie można wielu rzeczy dowiedzieć. Ale trzeba
        zadzwonic i porozmawiać jak czlowiek z czlowiekiem, a nie drzec
        jape. Bo po drugiej stronie tez siedzi człowiek, i zapewniam, jeśli
        zaczniemy się wydzierać to nie spodziewajmy sie miłej i uprzejmej
        obsługi.
        • Gość: z Brzegu Re: Lanet (opinie o dostawcy internetu) IP: 217.116.104.* 11.03.10, 17:10
          ja miałem dostawcę z Inetu, awarie były znikome a ich naprawa natychmiastowa. Od
          kiedy usługi przejęła firma Lanet, usługi to tragedia. Przerwy w działaniu
          średnio 3 x w miesiącu. BOK mogli by cały zwolnić bo nie jest pomocny, oni
          przyjmują i się nie przejmują. Po paru godzinach, chcąc się dowiedzieć, kiedy
          przypuszczalnie włączą, nie otrzymasz żadnej odpowiedzi. Następna sprawa spróbuj
          poprosić o przełączenie do kierownika działu obsługi lub kogoś innego wyżej,
          otrzymasz odpowiedź, że reszta nie posiada telefonów - he he. A tak ogólnie to
          Lanet, Internetia i inne zebrane należą do Netii, co nie najlepiej o niej
          świadczy. Jestem ciekaw, dlaczego Netia na to pozwala. Odradzam, daleko od tych
          firm, które zostały przejęte do grupy Netii, a od Lanetu (obecnie Internetia Sp.
          z o.o. - centrala adres ten sam co Netia) daleko daleko.
    • Gość: ZDYX Re: Lanet (opinie o dostawcy internetu) IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.10.09, 22:52
      Byłem abonentem LANetu (obecnie właścicielem firmy jest Netia) i ze
      2 lata temu zrezygnowałem i przeszedłem do Dialogu. Na początku
      LANet był w porządku. Budynek z nieielką liczbą abonentów połączono
      bezpośrednio do Crowleya i wszystko działało ok. Potem zaczęli
      optymalizować sieć i spinać budynki jakimiś gó...anymi bridgami i i
      wszystko siadło - transfery do dupy, duża awaryjność, a czas reakcji
      na zgłoszenie awarii fatalny (czasami sam chodziłem zresetować im
      switcha, bo się doprosićo usunięcie awarii nie mogłem). W końcu
      zrezygnowałem i przeniosłem się do Dialogu. Problemy się skończyły.
    • Gość: dddd Re: Lanet (opinie o dostawcy internetu) IP: 84.243.224.* 14.10.09, 15:10
      ja mialem ale na sienkiewicza, bez rewelacji, ale przynajmniej spokoj jest, cena
      umierkowana
      • Gość: LiM Re: Lanet (opinie o dostawcy internetu) IP: *.217.146.194.generacja.pl 15.10.09, 09:30
        Kiedys gdy mieszkalem na sienkiewicza byłem abonentem Magmy (jedna z
        firm, która w tej chwili nalezy do LANnetu). Transfer sredni, czesta
        awaryjnosc, wolna reakcja na zglaszanie awarii. W tej chwili jestem
        w sieci Generacja, oplaty takie same, transfer duzo szybszy, awarie
        sporadyczne i szybko na nie reaguja. No i jeszcze po zaplaceniu za
        rok z gory sa 2 miesiace gratis i szybkosc lacza zwiekszona o 33%.
        Jedyna wada Generacji w stosunku do LANetu to mniejsza siec DC++.
        Ostatnio pojawila sie u mnie mozliwosc przejscia do LANetu, ale
        jakos nie jestem zwolennikiem tej sieci.
        • Gość: aniolek03 Re: Lanet (opinie o dostawcy internetu) IP: *.as.kn.pl 15.10.09, 23:46
          ja mieszkam za "Astra",na bajana,i tez mam net w
          Lanecie-jestem zadowolona.cena umiarkowana,awarii nie
          doswiadczylam,fakt ze BOK dosc wqrwiajacy z ta
          muzyczka jak sie dzwoni ect ale ogolnie nie
          narzekam.kiedys ,pare lat temu,korzystalam z kom net i
          tez bylo ok
    • Gość: Quti Re: Lanet (opinie o dostawcy internetu) IP: *.chello.pl 16.10.09, 07:45
      Byłem klientem Lanetu (wcześniej KomNetu) od listopada 2006 do stycznia 2009. Do
      czasu, kiedy nie przejęła ich Netia było wszystko w porządku. Sporadyczne
      przerwy. Od czasu przejęcia przez Netię wszystko zaczęło się sypać. Regularnie
      co 2-3 tygodnie w piątek wieczorem zanikał net i nie było go do soboty wieczora.
      Poza tym miałem łącze symetryczne 1/1 Mb/s a te dziady zrobili mi 1/0,5 Mb/s.
      Codziennie wysyłałem im testy z ich własnego speedtesta. Ale oni twierdzili, że
      wszystko jest OK. W styczniu przeszedłem do UPC, zero problemów do dzisiaj,
      obecnie 25/1,5 Mb/s. Pracowałem kiedyś w firmie, która miała usługi Netii i
      jedna wielka porażka. Netia to pierdzielarze warszawscy, w których pracują
      podlasiaki, a po nich nie ma się spodziewać czegoś dobrego.
    • Gość: Luc du Lac Re: Lanet (opinie o dostawcy internetu) IP: *.as.kn.pl 17.10.09, 15:18
      Z Lanet-em jest tak(mniej więcej). Jakieś 2-3 lata temu trzech największych
      wrocławskich providerów (kom-net, magmanet, lanet) postanowiło połączyć swoje
      siły, w czasie tych wysiłków otrzymały te firmy (a konkretnie ich właściciele)
      propozycje od netii poczym zostały faktycznie wykupione przez netię i połączone
      w jeden duży organizm (wraz z kilkoma mniejszymi firmami) pt. "Lanet". Lanet
      narazie jest osobną spółką którą kontroluje Netia.
      Jakość sieci i transferów de facto jest zależna od jakości infrastruktury jej
      poprzedników. Najlepiej to wygląda u ludzi którzy mieszkają na starych śmieciach
      KomNetu (os. Kosmonautów/Kuźniki/Polanka i parę innych miejsc)

ogólnie nie jest źle, ale mogłoby być lepiej
      • Gość: wi Re: Lanet (opinie o dostawcy internetu) IP: *.magma-net.pl 17.10.09, 16:59
        Od 31 sierpnia Lanet nie istnieje. Wraz z innymi spółkami zależnymi Netii wszedł
        w skład Internetii Sp. z o.o.
    • Gość: te Re: Lanet (opinie o dostawcy internetu) IP: *.Biskupin.wroc.pl 17.10.09, 17:40
      miałem magmę, która się przerobiła na lanet a ostatnio na internetię.
      internet chodził różnie, ale jak już się popsuł, to były problemy z
      serwisem. Takie większe awarie zdarzały się dość rzadko (raz na 2
      miesiące może), częstsze były przerwy takie na kilka czy kilkanaście
      minut. Niedawno się "przeprowadziłem" do korbanku. Jest lepiej, jeśli
      chodzi o awaryjność, ale może za krótka próba czasowa. Natomiast to,
      co spowodowało, że zmieniłem operatora to taka sytuacja. Byłem
      klientem magmy kilka lat i od kilku lat miałem net 512/128, bo taki
      kiedyś był. I za taki net płaciłem koło 60 zł. Pewnego dnia
      zobaczyłem ulotkę, że za takie pieniądze to oni mają net 2m/512.
      Znaczy, że mnie, swojego kilkuletniego klienta mają w dupie i nawet
      nie poinformowali, że za te same pieniądze mogę mieć net znacznie
      szybszy. Dla mnie to pazerność na poziomie cwanego sprzedawcy
      kartofli na targu, więc się pożegnałem.
      t
      • Gość: ti Re: Lanet (opinie o dostawcy internetu) IP: *.lanet.net.pl 18.10.09, 16:30
        Skoro się przeniosłeś do Korbanku, to zamienił stryjek siekierkę na
        kijek... gratulacje.
        • Gość: olo Re: Lanet (opinie o dostawcy internetu) IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.01.10, 17:26
          ja jestem w Dialogu i jestem zadowolony :)
          • Gość: harni Re: Lanet (opinie o dostawcy internetu) IP: *.as.kn.pl 10.02.10, 14:56
            a ja dziś zadzwoniłem celem podniesienia prędkości, obecnie 1Mb za
            59zł. ( a jestem ich klijentem jakieś 5 lat ) Usłyszałem że nie ma
            narazie możliwości podniesienia prędkości, jedyne co mogą zrobić to
            obniżyć abonament o 10zł. przy zmianie umowy na 2 lata :). Moim
            zdaniem firma się nie rozwija bynajmniej pod względem technicznym,
            jest nastawiona na ilość abonentów a nie na jakość.
      • Gość: Elff Re: Lanet (opinie o dostawcy internetu) IP: *.lanet.net.pl 23.02.10, 20:40
        Jak ulotkę dostałeś to chyba cie poinformowali. Raczej nie będą wydzwaniać do
        każdego jaśnie klienta i pytać czy jaśnie pan by przypadkiem nie zechciał.
        Reklamy w internecie, radiu, tv, i do tego ulotki to chyba wystarczające drogi
        przekazania klientowi informacji o nowej ofercie. A jak miałeś problem z łączem
        to wystarczył telefon do działu technicznego, pewnie maja taki wynalazek :) a no
        i dobraj zabawy z Korbankiem :)
        • Gość: użytkownik Lanet Re: Lanet (opinie o dostawcy internetu) IP: 217.116.104.* 11.03.10, 17:14
          spróbuj zadzwonić z problemem do BOK, tak Ci pomogą, że bok-iem Ci to wyjdzie.
          Koszmar, obsługa.
    • Gość: Piotr Re: Lanet (opinie o dostawcy internetu) IP: *.magma-net.pl 25.02.10, 12:55
      Ktoś już o tym napisał. Ja również jestem ich klijentem od około 5
      lat i płacę za 1Mb 59 zł. Gdy dostałem do skrzynki pocztowej
      reklamówkę, że za tę kwotę oferują 8Mb, natychmiast zadzwoniłem i
      dowiedziałem się, że tyle dają tam gdzie są możliwości tewchniczne,
      a u mnie nie ma. Na pytanie po co w takim razie wrzucili mi do
      skrzynki reklamówkę o tych 8Mb, pan odpowiedział: "nie wiem". Jutro
      dostarczę im wypowiedzenie umowy.
    • Gość: pawel Re: Lanet (opinie o dostawcy internetu) IP: 62.87.131.* 01.03.10, 08:43
      Korzystam od roku, najpierw mialem opcje 4 pozniej 8 teraz mam 16. W domu mam
      5-6 komputerow, w tym serwer do ktorego lacza sie moi klienci... problemow z
      dostepnoscia nie mam zadnych, transfery sa takie za jakie place, pingi niskie
      wiec pograc tez moge spokojnie mimo dodatkowego obciazenia. Co do obslugi
      klienta to nie mam zarzutow - mieszkam na bajana, gdzie maja swoje biuro wiec
      wszystko zalatwiam na miejscu (na bok nigdy nie dzwonilem). Spokojnie moge
      polecic tego dostawce
      • Gość: krzyki Re: Lanet (opinie o dostawcy internetu) IP: *.magma-net.pl 01.03.10, 09:22
        niestety mamy lanet od tygodnia i CODZIENNIE siada nam siec, a
        zalezalo mi przede wszystkim na nieawaryjnosci i o tym rozmwawialem
        przy podpisywaniu umowy. podobno jest to podstawa to zerwania umowy.
        tylko z kim potem podpisac - bo internet we wro jest dziadowski ()
        prxzedtem mialem dialog - koszmar), najlepiej sprawowalo sie e-wro
        kiedy jeszcze bylo empecu
    • kingusia711 Re: Lanet (opinie o dostawcy internetu) 01.03.10, 09:47
      Mogę powiedzieć o rejonie Krzyki Borek okolice szpitala wojskowego miałam kiedyś ten internet bardzo dobrze się sprawował..
      • texas331 Re: Lanet (opinie o dostawcy internetu) 11.03.10, 18:05
        Mam sieć z Lanet ,wcześniej był to komnet I jestem bardzo
        zadowolony. Przez około 4 lata miałem jedną awarię ,po zgloszeniu
        usunięto ją w godzinke.
        Także z czystym sumieniem mogę polecić.

Błogosławieni Ci którzy nie mając nic do powiedzenia trzymają język
        za zębami...
    • elektryczny.klecznik Słabo 02.08.10, 13:25
      Odkopuję, bo od paru miesięcy, jak widzę, nie było nowych informacji na temat
      funkcjonalności Lanetu.

Z Lanetem na Biskupinie jest słabo. Awaria w czwartek w nocy - zgłaszasz w
      piątek rano i czekasz do poniedziałku/wtorku na serwisanta.

Historie z awariami powtarzają się coraz częściej (2-3 razy w miesiącu).
      Prędkość netu niska.

Obsługa okej - dzwonisz, są spokojni, grzeczni, przepraszają, rozumieją,
      zgłaszają awarię... i tak za każdym razem.

Reasumując - jeśli pracujesz przy użyciu netu w domu, często oczekujesz ważnych
      mejli - daruj sobie Lanet, szukaj alternatyw. Lanet to sieć dla ludzi
      niespieszących się, spokojnych, lubiących się raz na jakiś czas oderwać od
      kompa. Mnie natomiast powoli strzela c**j przy takiej współpracy. Myślałem, że
      coś się zmieni, nie zmieniło się - ostrzegam. Od Lanetu raczej z dala.
      • alicez Re: Słabo 03.08.10, 08:34
        elektryczny.klecznik napisał:
        jeśli pracujesz przy użyciu netu w domu, często oczekujesz ważnych
        > mejli - daruj sobie Lanet, szukaj alternatyw.

Zgadzam się w całej rozciągłości. Mam podpisana z nimi umowę od 2 miesięcy i raz w tygodniu nie mam netu. A już obowiązkowo nie działa po każdej burzy, koszmar jakiś.
    • Gość: affanculo Re: Lanet (opinie o dostawcy internetu) IP: 188.20.67.* 02.09.10, 21:06
      Co prawda Poznań, Sobieskiego, ale obsluga wroclawska, wiec dodam swoje trzy grosze.
      Generalnie nie narzekam - 8192/1024 jest dotrzymywane i w dzien i w nocy.
      Awarie rzadko sa, a jesli juz sa, sa usuwane w ciagu kilku godzin --> tak bym napisal jeszcze przedwczoraj...
      Awarie zauwazylem 31.09 wieczorem, za pozno, zeby zglosic. Zadzwonilem do nich nastepnego dnia po pracy - "juz mamy zgloszone, serwisanci pracuja, za kilka godzin bedzie naprawione". Dzis rano - internetu wciaz niet. Akurat tak wyszlo, ze musialem popracowac dzis z domu. Zadzwonilem rano - "jada serwisanci z Wroclawia, do poludnia bedzie naprawione" (a, czyli wczoraj serwisanci wypracowali jedynie, ze chyba nie dziala i ze trzeba jechac...). Kolejny telefon po poludniu - "wciaz pracuja, jeszcze kilka godzin". I kolejny, okolo 19-tej - "no o tej porze to juz nie pracuja, beda pracowali jutro".
      Ja poki co dzisiaj nie pracowalem, z powodu tej awarii musialem wziac przymusowy urlop. Jutro tez sie na to zanosi. Na szczescie przysluguje mi rekompensata w wysokosci 1/30 abonamentu za kazde rozpoczete 24 godziny awarii - prawie 2zl dziennie, to sobie odbije.
      Pozdrawiam
    • Gość: niezadowolona Re: Lanet (opinie o dostawcy internetu) IP: *.chello.pl 29.09.10, 00:33
      Jeśli chcesz po kilku miesiącach porozwiązaniu umowy użerać się z windykatorami to ta firma jets dla Ciebie. Ja dwa razy dałam się nabrac tym oszustom. Raz, po 9 miesiącach od zakończenia umowy na czas określony dostałam telefon od firmy windykacyjnej. Nie potrafili mi powiedzieć za co chcą kasę, ale wiedzieli co się stanie, jeżeli nie zapłacę do dnia tego i tego. Potem dzwonił do tej firmy mój ojciec...ten inny windykator tez nie wiedział i podał inną cenę, obrażając przy tym mojego ojca. Dodzwonić za ch... się nie da. W mailu do Internetii (czy jak to się nazywa-dziwne te ciągłe zmiany) otrzymałam odpowiedź, ze to za usługę "bezpieczny internet", którą odłączyłam na swoim koncie (jak kazał pan informatyk, który zakładał neta). Okazuje się, że trzeba pisemnie wypowiedzieć tą usługę, bo tak z automatu pobierają Ci kilkanaście zeta więcej. Niestety, po wakacjach założyłam neta w tej samej firnie (w październiku, a afera z długiem była w styczniu). No i teraz we wrześniu dostałyśmy liścik od windykacyjnej firmy, że mamy do zapłaty 120zł. Dlaczego? To trzeba było najpierw się dodzwonić... No i okazuje się, że w tym roku nie wystarczyło, że umowa jest do 30 czerwca, telefon od firmy i odmowa to też za mało. Trzeba się zjawić...OSOBIŚCIE! I znowu nas ch... naciągnęli. Oczywiście nie wspominając o ironiczności pracowników. TO SĄ ZŁODZIEJE! Także radze czytać umowę i wcześniej kupić lupę.
      • Gość: zielony Re: Lanet (opinie o dostawcy internetu) IP: *.as.kn.pl 24.10.10, 20:35
        miałem od magmy internet na Śródmieściu - było w miare znośnie - to co obiecywali w umowie było realizowane. Teraz mam internet od interneti na Osobowicach - pisząc tego posta mam kosmiczne prędkości 8 kilo/s - w sumie fajna sprawa w/w firma dba o moje wspomnienia z lat młodzieńczych i chce mi przypomnieć jak to kiedyś pracowało się na modemach - a tak na poważnie to jest to "żenua" a nie dostawca netu - jeśli macie wybór OMIJAJCIE TEGO DOSTAWCE Z DALEKA !!!
        • Gość: przejadlem sie Re: Lanet (opinie o dostawcy internetu) IP: *.lanet.net.pl 26.10.10, 21:15
          od miesiaca siec LANet strasznie wolno chodzi, telefony jak zwykle gluche, wszyscy wala scieme, czekam na poprawe sytuacji do konca pazdziernika i sie od nich wynosze
          • Gość: rozczarowany Mega przyspieszenie = mega porażka IP: *.as.kn.pl 06.11.10, 00:19
            KLMspeedtest start....

Request Latency: ~29.9 ms
            Test Download Size: 1.5 MB
            Test Upload Size: 352.4 KB
            Upload: 3087.67 Kbit
            Download: 8132.43 Kbit

średni czas ładowania strony: ~0.1 s
            ściągnięcie pliku 10MB trwało by: ~9.6 s

a płacę za symetryczny 8/8
            odkąd zaczęli kombinować z konfiguracją i przeszli na DHCP kilka razy dziennie na kilka sekund mam przerwy. szanowny lanecie co się u was dzieje. Do tego serwis wprowadza mnie w błąd twierdząc że mam uszkodzony router, a okazuje się, że zmieniły się warunki dostarczania internetu o czym nikt nie mnie nie poinformował. Moje ostatnie kontakty z serwisem mocno mnie irytowały i straciłem bardzo dużo czasu.
    • Gość: Anna Re: Lanet (opinie o dostawcy internetu) IP: *.core.lanet.net.pl 14.11.10, 21:02
      Lanet to ogólnie jedno wielkie G!nawet G jest szybsze ! ciągle są jakieś problemy - przeciążenia serwerów - śmieszna sprawa... żeby coś śćiągnąć - małe dokumenty PDF to jest walka przez całą noc!Z SRCA NIE POLECAM!!!!!!!! są złodziejami i tyle.!
    • Gość: Czarnoskrzydły Re: Lanet (opinie o dostawcy internetu) IP: *.internetia.net.pl 06.01.11, 17:01
      6.01.2011,Psie Pole we Wrocławiu.od 3 miesięcy internet praktycznie nieużyteczny w godzinach gdy chce się z niego korzystać-popołudnia,wieczór,tak do godziny 23.Oraz większość czasu w dniach wolnych od pracy.Umowa na 8MBit,prędkość ściągania w godz.użytkowych cały czas poniżej 20-30kb\s(!!!),plus ping pomiędzy 700-1500ms(!!!) Ładne mi 8 MBit! Dodatkowo potrafi całkowicie się odłączyć ot tak na 5 minut w losowym momencie. Jeśli chcę coś normalnie ściągnąć , obejrzeć Video na Youtube czy zagrać w MMO to muszę to robić o 3 w nocy albo w godzinach gdy wszyscy są w pracy (niestety JA także!).
      NAJGORSZE BADZIEWIE z którego nie da się normalnie korzystać a nie internet w 21 wieku!! ZDECYDOWANIE trzymać się z daleka od internetu od LANeta!
      • embriao Re: Lanet (opinie o dostawcy internetu) 06.01.11, 17:57
        Od kilku tygodni straaasznie zamula. Jeszcze pomęcze się do końca umowy i chyba im podziękuję. Jeszcze pół roku temu byłem zadowolony.
    • Gość: Iwona Re: Lanet (opinie o dostawcy internetu) IP: *.dynamic.chello.pl 06.01.11, 18:50

To że są przerwy w dostawie to standard.
      Ale to jak działa Biuro Obsługi Klienta, to jest dopiero MEKSYK !!!
      Mówią jedno, robią drugie. Jeśli już uzyskałam informację i Pani obiecywała szybkie załatwienie sprawy, to niestety...kłamała !!!
      Na szczęście już się uwolniłam od umowy z tą firmą.
      Szczerze nie polecam !!!
      • Gość: Raas Re: Lanet (opinie o dostawcy internetu) IP: 199.48.147.* 17.01.11, 08:17
        Rzeczywiscie z mojego doswiadczenia tez nie moge powiedziec o nich ani jednego dobrego slowa. Wszystko co przytaczaja rozmowcy moglem przekonac sie na wlasnej, zbyt czesto nieinternetowej skorze;/... Jakis czas temu jednak przezucilem sie na Airmaxa i musze przyznac ze teraz juz tylko sie obawiam o moje zycie towarzyskie:PPP
    • Gość: smokxxx Re: Lanet (opinie o dostawcy internetu) IP: *.ds10.agh.edu.pl 24.01.11, 12:49
      Osobiście uważam, że są drodzy. www.dostawcy-internetu.pl/operator/LANet,cennik,1982.html
      Dla porównania podam ofertę netii: www.netia.pl/netia_dla_domu,oferty,4.html
      • Gość: taka prawda Re: Lanet (opinie o dostawcy internetu) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.11, 17:11
        A taka Netia miała być tania a za tyle to ja mam net w ponoć drogiej tepsie.
    • Gość: Rogal Re: Lanet (opinie o dostawcy internetu) IP: *.internetia.net.pl 20.02.11, 20:55
      Nie polecam. Od października ciągłe problemy i brak reakcji na zgłoszenia. Dzwonię codziennie do BOK'u, oni cały czas zgłaszają do administracji i dalej nic. To samo na e-mailu- zarzucają mi, że to z mojej winy prędkość internetu spadła i tylko ja mam takie problemy.

Co do ceny- wysokie, za cenę 4mb, w UPC mam 25mb. Jutro jadę wypowiedzieć umowę tej "firmie" i mam nadzieję, że problemy się wreszcie skończą.
      Odradzam wszystkim.
    • uzytk123 GWAR 30.03.11, 13:51
      Stanowczo odradzam tą firmę. Kantują na opłatach, są problemy z łączonścią.
      • uzytk123 Gwarnet 30.03.11, 13:52
        Kantują na opłatach, są problemy z łącznością
        • Gość: menello Re: Gwarnet IP: *.tktelekom.pl 04.07.11, 13:48
          coś kręcisz, studiuję we wrocku już 4 roku i przeszedłem przez generację,lanet i-brokers i akurat gwarnet jest spośród całej bandy najmniej awaryjny 6 miechów i jedna zamułka po jakiejs burzy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka