Dodaj do ulubionych

Grafik komputerowy bez znajomości języka

05.05.06, 17:57
Witam, mam dobry zawód i sporą praktykę, niestety od trzech miesięcy jestem
bez pracy. Coraz poważniej myślę o wyjeździe. Problem w tym, że moja
znajomość angielskiego jest cieniutka :( Czy w tym wypadku jest sens
wyjeżdżać? Może warto wyjechać do jakiejkolwiek pracy, gdzie angielski nie
jest konieczny, na miejscu poduczyć się i wtedy próbować znaleźć pracę w
swoim zawodzie? Ktoś ma takie doświadczenia? Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kerryman Re: Grafik komputerowy bez znajomości języka 05.05.06, 18:16
      na poczatku bedzie ci najtrudniej. owszem, sa oferty dla grafikow, specow od
      skladu, drukarzy itd. gdybys znal dobrze jezyk na tyle zeby swoja wiedze
      potrafic "sprzedac" - nie byloby problemu. widzialem ostatnio kilka ofert w IRL
      dla grafikow z doswiadczeniem. zdobadz wiec najpierw jakakolwiek prace,
      najlepiej taka zeby moc sie przy okazji uczyc jezyka, potem atakuj drukarnie,
      mozesz przeciez zaczynac od ukladania papieru a z czasem atakowac lepsze pozycje.
      • Gość: Soup Nazi Re: Grafik komputerowy bez znajomości języka IP: *.sdsl.bell.ca 05.05.06, 20:05
        Walnij sobie prezentacje w PowerPoint i wyswietlaj obrazki na laptopie kadrowcom.
        • axx61 Re: Grafik komputerowy bez znajomości języka 06.05.06, 02:30
          Wyobraz sobie ze jestes niemowa. Czy niemowa moze byc grafikiem komputerowym
          czy innym. Z pewnoscia moze byc i to nawet dobrym. Problem jest niestety nie w
          jezyku. Problem jest po pierwsze w znalezieniu takiej pracy. Tutaj musisz byc
          zaprowadzony za raczke do szefa i musi byc wprowadzajacy czlonek naszej partii.
          Po drugie jaka grafika. Czy ilustarcje, czy architektura czy
          mechanika,budownictwo itp. Najwieksze szanse maja graficy w budownictwie i
          architekturze zwykle AutoCAd Release 14,2000 i LT a w mechanice Pro Engineer,
          Unigraphic czy Catia. Szczegolnie ta CATIA jest dosc popularna szczegolnie w
          przemysle lotniczym i zbrojeniowym. To tak na poczatek. Z reguly przyjecie
          nastepuje po egzaminie ze zrobienia rysunku wskazanego przez szefa. Musi byc
          zrobiony szybko i bezblednie. Angielski moze nie byc nawet uzywany. Jezeli
          zrobisz taki rysunek szybko i bezblednie ( poda Ci taki rysunek i poprosi o
          kopie)powiedzmy w Pro-E czy Catia to zostaniesz przyjety do pracy i to za
          niezla stawke.Chodzi o to czy to rzeczywiscie potrafisz robic a nie czy
          posiadasz dyplom. Zeby sie o tym przekonac trzeba tam pojechac. Po prostu
          trzeba sie ruszyc.Zachecam i powodzenia.
    • Gość: gg Re: Grafik komputerowy bez znajomości języka IP: *.ipt.aol.com 06.05.06, 10:30
      jesli jestes na prawde dobry to jezyk nie stanowi wielkiego problemu
      firma wysle cie na kurs jezyka i tyle

ale musisz byc na prawde dobrym specem zeby zrobic wrazenie
      • Gość: bleble Re: Grafik komputerowy bez znajomości języka IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 06.05.06, 15:33
        bzdura, jezyk jest potrzebny , mozesz byc dobry w te klocki, ale zeby mic
        zrealizowac projekt musisz moc go omowic z szefem czy klientem, a bez jezyka
        jak? na migi?
    • Gość: Hi Re: Grafik komputerowy bez znajomości języka IP: 87.194.4.* 06.05.06, 16:04
      Mam takie doswiadczenie za soba. Jesli jestes dobry w swoim fachu i trafisz na ludzi ktorzy uwierza w
      ciebie i stwierdza ze inwestycja w ciebie sie im oblaca to na pewno znajdziesz prace. Probuj rozsylac CV z
      Polski bedziesz mial rozeznanie co oni mysla o twoich umiejetnosciach.
    • uncoder Re: Grafik komputerowy bez znajomości języka 06.05.06, 18:14
      Witam, dzięki za porady, myślę, że mi pomogą. Dla wyjaśnienia: jestem
      grafikiem DTP, czyli przygotowuję to co idzie do druku offsetowego. Czy jestem
      w tym dobry - nie wiem. Projektuję ulotki, foldery itp., skanuje, obrabiam
      fotki, łamię tekst i na koniec robię post scripty. Chyba trzeba się odważyć i
      wyjechać. Zresztą Mając legalną pracę np. w Irlandii, niekoniecznie w zawodzie,
      miałbym zarobki o niebo lepsze niż tu... Pozdrawiam serdecznie i dziękuję :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka