maria421 13.03.08, 21:25 Prosze Cie raz jeszcze o nieprzysylanie mi maili na priva. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dupa.mamuta Re: Do Adminki Ggigus 13.03.08, 21:31 ... bo zakrawa to na obsesje i fobie !!!!!!! :)) Odpowiedz Link
jureek Re: Do Adminki Ggigus 14.03.08, 10:31 A nie mogłaś jej tej prośby mailem wysłać? Jura Odpowiedz Link
maria421 Re: Do Adminki Ggigus 14.03.08, 13:36 jureek napisał: > A nie mogłaś jej tej prośby mailem wysłać? > Jura Moglam i wyslalam juz dawno temu. Odpowiedz Link
fan.club ggigus, pytałaś kiedyś o to... 14.03.08, 17:58 w jaki sposb rozszyfrowałem Twoją prawdziwą tożsamość. Odpowiedziałem ci wtedy na priva. Niedawno wytknęłaś mi, że nie odpowiedziałem na Twoje pytanie. Wynika z tego, że nie czytasz prywatnej poczty i nawet nie wiesz, kto do Cebie pisze. Odpowiedz Link
ggigus nie odpowiedziales mi na priva 14.03.08, 18:02 nie przypominam sobie tego malo tego, wysnuwales falszywe wnioski co do mojego miejsca urodzenia moj stosunek do prywatnej poczty to moja sprawa Odpowiedz Link
ggigus niku maria421, twoj post 14.03.08, 19:03 nie zawieral zadnej wiadomosci a wlaczala mi sie tam moja poczta nie wiem, co sie pojawi innym byc moze przy kliknieciu u kazdego pojawia sie jego wlasna poczta i po sprawie mozesz zacytowac swoje listy, tak po prostu Odpowiedz Link
maria421 Re: niku maria421, twoj post 14.03.08, 19:11 To, ze Tobie, Gigus, zalaczony przeze mnie link zle sie otwieral nie bylo chyba powodem do tego, zeby DWA RAZY wyciac moj post. Linkuje raz jeszcze: pocztaarchiwum.gazeta.pl/poczta/0,46203.html?&UIDL=1181992818.4907_449888.imail3&fold=1&t=1205516608402 Odpowiedz Link
ggigus powtarzam!!!!! 14.03.08, 19:13 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10001&w=76958324&a=76999818 Odpowiedz Link
maria421 Re: powtarzam!!!!! 14.03.08, 19:16 Ja tez powtarzam: dodaj adres do książki | dodaj adres do reguł Od: maria421@gazeta.pl Data: 2007-06-16 13:20 Do: ggigus@gazeta.pl Temat: Re: szkoda, mario, ze na posty nie rozwiń nagłówek Droga Ggigus, Dobrze ze sobie przypomnialas o netykecie , moze sama w koncu zaczniesz sie do niej stosowac. Od jakiegos czasu staram sie podpowiadac Ci i dawac dobre rady, niestety, bezskutecznie. Jak widac na forum nie tylko ze mna masz klopot, nie tylko ze mna jestes w konflikcie. I jak widac, fakt ten nie bardzo Cie zastanawia czy przejmuje. Pare osob powiedzialo Ci doslownie, ze forum bylo lepsze bez Ciebie w roli adminki. Ja tego nie mowie, bo pare lat na tym forum nie pisalam i nie sledzilam go. Przypuszczam jednak, ze taka opinia tych osob bierze sie z tego, ze Ty uwazasz ze rola admina jest tez wydawanie opinii na temat tego co pisza inni i to najlepiej od razu w naglowku. Tak, ze kazdy kto otworzy watek moze zaraz zobaczyc ze Artur pisze "rasistowskie tresci", a ktos inny jest "chamem". A jak ktos na to zareaguje to placzesz ze to CIEBIE atakuja "ad personam". Powtarzam, jestes za bardzo konfliktowa do pelnienia roli adminki. Jak chcesz to przemysl to, jak nie to nie. W kazdym razie prosze , nie pisz wiecej do mnie na priva, nie bede odpowiadac. Pozdrawiam i zycze troche wiecej dystansu do samej siebie. maria421 Odpowiedz Link
ggigus przywrocilam wyciety post, bo 14.03.08, 22:20 przekonalam sie, ze link podany przez nicka maria421 otwiera jedyni dostep do skrzynki pocztowej klikajacej osoby (zalozylam drugi, eksper. nick) a jednoczesnie pragne przypomniec, ze w linku podanym przez nicka maria421 nie ma zadnej wiadomosci dziekuje za uwage Odpowiedz Link
ggigus tak, bo ja o tym pisalam sama 14.03.08, 18:06 a Ty wmawiales mi niemieckie pochodzenie. Zawodzi pamiec? Odpowiedz Link
ggigus tego nie wiem 14.03.08, 18:09 w koncu nie wiem nadal, jak ci sie udalo rozszyfrowac moja osobe nie napisales mi o tym Odpowiedz Link
fan.club Sama się wypaplałaś. 14.03.08, 18:12 Po trochu, raz w jednym waku, raz w innym. A Wieruszowa to Ty na pewno nie wspominałaś. Odpowiedz Link
ggigus wiec sie fan.clubie, zdecyduj 14.03.08, 18:17 albo rozszyfrowales moje dane osobowe albo po prostu o tym napisalam a info o przyczynie wykreslenia dwoch postow wyslalam Ci na priva Odpowiedz Link
fan.club Wycięłaś z forum - bądź więc łaskawa... 14.03.08, 18:20 podać publicznie powody tej ingerencji. Tej poczty na priva nie przyjmuję do wiadomosći. Odpowiedz Link
ggigus czym uzasadniasz koniecznosc 14.03.08, 18:31 podania przyczyn usuniecia postow publicznie? tak stanowi netykieta: Dlaczego moja wypowiedź została skasowana? Wypowiedż musiała naruszyć Regulamin, być sprzeczna z zasadami Netykiety lub mocno odbiegać od tematyki forum. Pozwalamy na publikację dowolnych poglądów, o ile ich głoszenie nie jest niezgodne z prawem. Nie ingerujemy w wolność słowa, chcemy tylko, żeby na forum było mniej spamu i wulgaryzmów. W przypadku rażących naruszeń Netykiety, administracja forum może usunąć wszystkie posty sprawcy z okresu, w którym naruszanie wystąpiło. Informacje o przyczynie usunięcia są udzielane tylko autorom usuniętych wypowiedzi i tylko listownie - na maile wysłane do forum@agora.pl lub do administratorów społecznych danego forum. Odpowiedz Link
fan.club To, co Ty cytujesz, to tylko regulaminowa podstawa 14.03.08, 18:37 Skryta ingerencja niepozweala na ocenę, czy admin działa zgodnie z regulaminem. Jeszcze raz: admin jest dla forum, a nie nos dla tabakiery. Odpowiedz Link
fan.club Nie, sam nie napisałaś kim jesteś. 14.03.08, 18:23 Ale wypaplałaś wystarczająco dużo, by dojść do Twojej osoby. Odpowiedz Link
fan.club Czy mogłabyś rozwinąć, bo nie rozumiem. 14.03.08, 18:34 Forum jest jawne i publiczne. Wszelkie ingerencje, a już szczególnie te "sanitarne" powinny być jawne, żeby forum wiedziało, kto i co zawinił, a także mogło mieć poglą na sprawę. Ingerencje niejawne są brzydką cenzurą. Ewentualna niesłuszna ingerencja w tych okolicznościach nie daje żadnej szansy na obronę. Odpowiedz Link
ggigus usuwanie postow, zawierajacych dane osobowe 14.03.08, 18:36 innych dyskutantow, nie jest cenzura. Jest podyktowane dobrem osobistym i prawem do ochrony prywatnosci. Odpowiedz Link
fan.club Twierdzisz, że sama podałaś ... 14.03.08, 18:40 miejsce swojego urodzenia. Powinnaś była dodać, że należy natychmiast zapomnieć. W przypadku danych osobowych sprawa jest prosta, tym niemniej taką ingerencję też należy przeprowadzić przy podniesionej kurtynie. Odpowiedz Link
maria421 Re: Twierdzisz, że sama podałaś ... 14.03.08, 19:15 Ggigus, podaje caly tekst mojego maila do Ciebie. Jezeli tym razem wytniesz, bede go powtarzac az do skutku: dodaj adres do książki | dodaj adres do reguł Od: maria421@gazeta.pl Data: 2007-06-16 13:20 Do: ggigus@gazeta.pl Temat: Re: szkoda, mario, ze na posty nie rozwiń nagłówek Droga Ggigus, Dobrze ze sobie przypomnialas o netykecie , moze sama w koncu zaczniesz sie do niej stosowac. Od jakiegos czasu staram sie podpowiadac Ci i dawac dobre rady, niestety, bezskutecznie. Jak widac na forum nie tylko ze mna masz klopot, nie tylko ze mna jestes w konflikcie. I jak widac, fakt ten nie bardzo Cie zastanawia czy przejmuje. Pare osob powiedzialo Ci doslownie, ze forum bylo lepsze bez Ciebie w roli adminki. Ja tego nie mowie, bo pare lat na tym forum nie pisalam i nie sledzilam go. Przypuszczam jednak, ze taka opinia tych osob bierze sie z tego, ze Ty uwazasz ze rola admina jest tez wydawanie opinii na temat tego co pisza inni i to najlepiej od razu w naglowku. Tak, ze kazdy kto otworzy watek moze zaraz zobaczyc ze Artur pisze "rasistowskie tresci", a ktos inny jest "chamem". A jak ktos na to zareaguje to placzesz ze to CIEBIE atakuja "ad personam". Powtarzam, jestes za bardzo konfliktowa do pelnienia roli adminki. Jak chcesz to przemysl to, jak nie to nie. W kazdym razie prosze , nie pisz wiecej do mnie na priva, nie bede odpowiadac. Pozdrawiam i zycze troche wiecej dystansu do samej siebie. maria421 Odpowiedz Link
ggigus no coz 14.03.08, 19:20 nie mam zamiaru wycinac postow z Twoimi mailami naruszasz sama tajemnice korespondencji i to jest Twoja sprawa ten list mowi sam za siebie i on do mnie nie dotarl, dziwnym trafem mam w skrzynce jeszcze listy z czerwca 2007 (i az mi wstyd, ze to tyle czasu trwa)i nie mam Twoich maili Odpowiedz Link
maria421 Re: no coz 14.03.08, 19:23 Ggigus, to jest MOJA korespondencja, MOJ post i MOJA decyzja czy zostanie on w tajemnicy, czy nie. Publikowanie WLASNYCH listow nie jest naruszaniem tajemnicy korespondencji. Trzeba bylo nie zarzucac mi klamstwa. Sama wpadlas we wlasne sidla. Ten post tez wytniesz? Odpowiedz Link
ggigus momencik 14.03.08, 19:27 tajemnice korespondencji wyjasnilam nie zarzucalam ci klamstwa, a pisalam jedynie, ze nie dostalam zadnego maila od ciebie, a maile z czerwca 2007 mam, o dziwo, w skrzynce nie jestem cenzorka i nie wycinam bez potrzeby, nie powinnas pisac takich rzeczy Odpowiedz Link
maria421 Re: momencik 14.03.08, 19:31 ggigus napisała: > tajemnice korespondencji wyjasnilam > nie zarzucalam ci klamstwa, To nie Ty pisalas: "Nie klam, corko, bo grzeszysz"???? a pisalam jedynie, ze nie dostalam zadnego maila od > ciebie, a maile z czerwca 2007 mam, o dziwo, w skrzynce Pisalas to dopiero po tym, jak Ci udowodnilam, ze prosilam Cie o to, zebys do mnie nie pisala na priva. I dwa moje pierwsze posty z dowodem na to, ze nie klamie po prostu WYCIELAS. > nie jestem cenzorka i nie wycinam bez potrzeby, nie powinnas pisac takich rzecz > y To po co wycielas dzisiaj moje dwa posty??? Odpowiedz Link
ggigus momencik 2 14.03.08, 19:37 ja twoich maili w mojej skrzynce nie mam, a mam maile z czerwca 2007 i mozemy tak bez konca, ze Ty wyslalas, a ja, ze nie dostalam dlatego zarzucam Ci klamstwo, bo tego maila nie mam, a listy z tego czasu mam nawet wczesniejsze mam, dlaczego mialabym kasowac wybiorczo czyjes maile? posty skasowalam z powodu, ktory podalam i trzeci raz o tym samym pisac nie bede przykro mi Odpowiedz Link
maria421 Re: Do Adminki Ggigus 14.03.08, 18:57 Ggigus, jeszcze raz dolaczam dowod na to ze prosilam Cie, abys do mnie wiecej nie pisala na priva. Prosze, zebys tym razem tego nie kasowala: pocztaarchiwum.gazeta.pl/poczta/0,46203.html?&UIDL=1181992818.4907_449888.imail3&fold=1&t=1205516608402 Odpowiedz Link
maria421 Re: Do Adminki Ggigus 14.03.08, 19:32 Ggigus, oczekuje przeprosin za pomowienie mnie o to, ze klamie. Odpowiedz Link
ggigus niestety, nie moge cie przeprosic, 14.03.08, 19:38 o powodach mojej niemoznosci juz pisalam Ty tez powinnas mnie przeprosic, ale tego nie wymagam Odpowiedz Link
ewa553 Re: Do Adminki Ggigus 14.03.08, 19:59 "klamstwo" to bardzo mocne i obrazliwe slowo. Dajmy na to, ze nie dostalas tego maila. Przyczyn moze byc wiele, ale na pewno nie klamstwo Marii. Rozpedzilas sie gigus. Jako adminka powinnas troche myslec, zanim cos napiszesz. Odpowiedz Link
ggigus oczywiscie ze klamstwo to duze slowo 14.03.08, 20:02 ale jesli mam nieskasowane maile z czerwca 2007, mam prawo przypuszczac, ze z tajemniczych wzgledow nie dostalam maila bo nigdy nie dostalam zadnej odpowiedzi od nicka maria421 mam prawo przypuszczac, ze maria klamie i tak mysle, bo maila nie mam Odpowiedz Link
fan.club Brak tej poczty w Twojej skrzynce... 14.03.08, 20:34 nie oznacza jeszcze, że Maria kłamie. To nie jest jedyna możliwość. W każdym razie kłamstwo jest zarzutem tak poważnym, że należałoby umieć je udowodnić. Odpowiedz Link
maria421 Re: oczywiscie ze klamstwo to duze slowo 14.03.08, 21:35 To powiedz, Ggigus, dlaczego skasowalas DWA RAZY szybciutko moj post w ktorym udowodnilam ze nie klamie? Odpowiedz Link
ggigus juz pisalam, dlaczego skasowalam ten post, ale che 14.03.08, 21:41 tnie powtorze podawalas link, w ktorym otwierala sie MOJA SKRZYNKA POCZTOWA jako ze nie mam innego nicka tutaj, mam prawo przypuszczac, ze wszyscy inni mieli dostep do mojej poczty Odpowiedz Link
maria421 Re: juz pisalam, dlaczego skasowalam ten post, al 14.03.08, 21:50 ggigus napisała: > tnie powtorze > > podawalas link, w ktorym otwierala sie MOJA SKRZYNKA POCZTOWA > jako ze nie mam innego nicka tutaj, mam prawo przypuszczac, ze wszyscy inni > mieli dostep do mojej poczty Ggigus, jest to technicznie niemozliwe abym ja poslala link otwierajacy Twoja skrzynke. Daj juz spokoj, dziewczyno, dosyc sie juz dzisiaj skompromitowalas. Dobranoc > Odpowiedz Link
ggigus wreszcie odpowiadasz na tresc 14.03.08, 21:53 mojego posta tak jest i nic na to nie poradze i juz pisalam, ze byc moze u kazdego forumowicza otwiera sie jego wlasna skrzynka pisalam takze, ze Twoj link nie zawieral ZADNEJ wiadomosci mimo to ciesze sie, ze po czterech godzinach jestes w stanie odpowiedziec na to, co napisalam Odpowiedz Link
pianazludzen Re: juz pisalam, dlaczego skasowalam ten post, al 14.03.08, 22:22 giggus, sorry ze sie wtrace w wasz zickenkrieg, ale to juz zakrawa na paranoje, jak ludzie moga miec dostep do twojej poczty chronionej haslel??? Odpowiedz Link
ggigus piano, 14.03.08, 22:27 oczywiscie, ze to glupio brzmi, ze link z czyims mailem otwiera moja skrzynke pocztowa, ale moze sama ten link otworzysz, to sie przekonasz mam prawo po tym, jak jeden z internautow raczyl dzis opublikowac moje dane osobiste - rok i miejsce urodzenia tutaj na forum, mam prawo do nieufnosci a oto link do postu marii421 z tajemniczym mailem forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10001&w=76958324&a=76999553 Odpowiedz Link
ggigus no jak juz w pierwszym poscie pisalam: 14.03.08, 22:46 byc moze kazdemu forumowiczowi otwiera sie jego skrzynka nie wiedzialam tego, bo mnie sie otwierala MOJA co i tak nie ma znaczenia, bo nie ma wiadomosci nicka maria421 Odpowiedz Link
marijohanna Re: no jak juz w pierwszym poscie pisalam: 14.03.08, 22:50 to mozesz sprawdzic tylko ty;) to jest linek do starej poczty. ja tez mialam tasowania maili, ktore sie pojawialy i znikaly w zwiazku z migracja na googlemaila. Odpowiedz Link
fan.club ggigus, w trakcie tej dyskusji... 15.03.08, 00:07 sama przyznałaś, ze podałaś na forum swoje miejsce urodzenia. W tym momoencie ta informacja przestała podlegać ochronie. Ostatni raz: do Twojej tożsamości doszedłem poprzez Twoje wypowiedzi. Innej możliwości zwykyły forumowicz nie ma. Chyba nie oczekujesz, że napiszę tutaj o szczegółach? Odpowiedz Link
jureek Re: juz pisalam, dlaczego skasowalam ten post, al 15.03.08, 15:11 ggigus napisała: > tnie powtorze > > podawalas link, w ktorym otwierala sie MOJA SKRZYNKA POCZTOWA > jako ze nie mam innego nicka tutaj, mam prawo przypuszczac, ze wszyscy inni > mieli dostep do mojej poczty Giggus - to jakieś koszmarne nieporozumienie. Twoja skrzynka pocztowa otwierała się tylko Tobie, nikomu innemu. Link podany przez Marię działał bowiem w ten sposób, że każdemu klikającemu na ten link, jeśli był zalogowany, otwierała się jego _własna_ skrzynka pocztowa. Nikt nie miał dostępu do Twojej poczty. Przypomina mi to stary kawał z początków internetu, gdy tworzono stronkę z bardzo prostym kodem pokazującym katalogi i pliki na dysku twardym oglądającego. Oglądający mógł wpaść w panikę, że cały świat może oglądać zawartość jego dysku, tymczasem każdy oglądał tylko zawartość swojego dysku. Tak samo teraz. Link podany przez Marię nie pokazuje całemu światu zawartości Twojej skrzynki, każdy widzi swoją skrzynkę i tyle. Niepotrzebnie usuwałaś. Jura Odpowiedz Link
konrad-walenrod I co Ty na to? 16.03.08, 09:25 jureek napisał: > Giggus - to jakieś koszmarne nieporozumienie. ------------------------------------ Odpowiedz Link
lepian4 Re: I co Ty na to? 17.03.08, 11:16 "A gdy ja wychodzę na korytarz, otwierają się samodzielnie drzwi do windy I gdy wchodzę na klatkę schodową zapalają się światła. I co Ty na to?" Wiem, ze nie do mnie kierujesz te slowa. Ale musze to z siebie wyrzucic: jestem pod wrazeniem!! Przed laty kupilem moj pierwszy samochod i nie chcial sam chodzic! To pewnie kolejna niesprawiedliwosc spoleczna. Odpowiedz Link
konrad-walenrod Faktor PSI gibt es also doch! I co Ty na to? 17.03.08, 12:32 lepian4 napisał: jestem pod wrazeniem!! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Wer kann mir bitte helfen? Gehe ich eingelogt in das neue Forum >>Diaspora Polska w Niemczech<< sehe ich folgendes Bild A Bild A [...] - info-rw 16.03.08, 18:49 a nie moze ona - jecki.p 16.03.08, 19:07 dzisiaj jestem w ogóle wkurwiony - info-rw 16.03.08, 19:27 Re: dzisiaj jestem w ogóle wkurwiony - jessi_a 16.03.08, 19:33 Ja bym radził przeprowadzić egzorcyzm. - konrad-walenrod 17.03.08, 01:07 Der Luzifer ist hier persönlich am Werke. - konrad-walenrod 17.03.08, 10:49 ------------------------ Odpowiedz Link
lepian4 Re: Faktor PSI gibt es also doch! I co Ty na to? 18.03.08, 04:05 Konrad, "ich will niemanden zwingen oder drängen, mir zu glauben, ich will es mir aber auch von niemandem nehmen lassen, dass ich halte, der jüngste Tag sei nicht ferne. Dazu bewegen mich eben diese Zeichen und Worte auf diesem Forum. Denn wenn jemand alle Chroniken liest, so findet er von Forums Geburt an nichts, was den letzten hundert Jahren dieser Welt gleicht." In der Gesamtausgabe von Walch Bd.11; das Deutsch habe ich behutsam modernisiert.) Odpowiedz Link
jureek Re: oczywiscie ze klamstwo to duze slowo 15.03.08, 15:02 ggigus napisała: > ale jesli mam nieskasowane maile z czerwca 2007, mam prawo przypuszczac, ze z > tajemniczych wzgledow nie dostalam maila > bo nigdy nie dostalam zadnej odpowiedzi od nicka maria421 > > mam prawo przypuszczac, ze maria klamie i tak mysle, bo maila nie mam Sorry, ale tylko na podstawie tego, że mail Marii do Ciebie nie dotarł, nie masz prawa przypuszczać, że Maria kłamie, ani tym bardziej stawiać jej takiego zarzutu publicznie. Jura Odpowiedz Link
konrad-walenrod Dieses Forum ist besser als Big Brother! 14.03.08, 20:18 Dieses Forum ist besser als Big Brother! de.sevenload.com/videos/qzktDCA/Bis-aufs-Schamhaar Weiter so! Odpowiedz Link
nana_c Re: Dieses Forum ist besser als Big Brother! 14.03.08, 23:24 Gigusiu, ty nie jestes przypadkiem na jakims innym forum adminem Polinka?????? Cosik mi sie czyjes tam schizy przypomninaja :-P Odpowiedz Link
ggigus nie, nano, to zwyczajnie 14.03.08, 23:27 twoja obsesja po banalnym zwroceniu ci uwagi, zebys sie bawila nickiem nic innego, czysty banal Odpowiedz Link
ggigus zebys sie NIE bawila nickiem, nano 14.03.08, 23:29 powoli zakrawa to pomylke freudowska z mojej strony i jak znam zycie, nano_c, bedziesz sie bawila nickiem do woli, do upadlego Odpowiedz Link
ewa553 Re: Do Adminki Ggigus 15.03.08, 09:18 mnie sie wydaje ze na tym watku (wontku) gigus udowodnila, ze absolutnie nie nadaje sie na adminke. Gdzie sie to zglasza? Adminka prowadzaca na forum prywatne wojny, produkujaca spam - dno, po prostu dno. Odpowiedz Link
pianazludzen Re: Do Adminki Ggigus 15.03.08, 10:09 zglasza sie to bodajze na forum "O forum" czy cos takiego. Odpowiedz Link
fan.club Bez ggigus to forum też funkcjonowało. 15.03.08, 10:24 Ochotnicy - a ggigus jest ochotnikiem - bywają nadgorliwi i nieobiektywni. Nasz ochotnik jest na dodatek ochotnikiem nieproszonym . Odpowiedz Link
ggigus fan.clubie, nigdy nie zglaszalam 17.03.08, 22:31 sie na ochotnika na te funkcje masz falszywe dane Odpowiedz Link
jureek Re: Do Adminki Ggigus 15.03.08, 15:27 ewa553 napisała: > mnie sie wydaje ze na tym watku (wontku) gigus udowodnila, ze > absolutnie nie nadaje sie na adminke. Gdzie sie to zglasza? Nigdzie, to jest forum prywatne i administracja zawodowa w takie sprawy się nie wtrąca. Jura Odpowiedz Link
aptus Giga nie moze porozumiec sie z Maria 17.03.08, 10:48 poniewaz jest zwolenniczka relatywizmu moralnego a Maria moim zdaniem reprezentuje poglady konserwatywno-liberalne. Ja nie neguje zadnej postawy spoleczno-politycznej ale w pierwszej kolejnosci stawiam na ekologie. To moja poniedzialkowa ocena Marii i Gigi- i jedna i druga maja racje w kontekscie ich systemu wartosci. Odpowiedz Link
maria421 Re: Giga nie moze porozumiec sie z Maria 17.03.08, 11:58 aptus napisał: > poniewaz jest zwolenniczka relatywizmu moralnego a Maria moim > zdaniem reprezentuje poglady konserwatywno-liberalne. > Ja nie neguje zadnej postawy spoleczno-politycznej ale w pierwszej > kolejnosci stawiam na ekologie. > To moja poniedzialkowa ocena Marii i Gigi- i jedna i druga maja > racje w kontekscie ich systemu wartosci. Zapewniam Cie, Aptusie, ze przyczyna dlaczego ja nie moge sie dogadac z Ggigusem a Ggigus ze mna nie lezy na plaszczyznie ideologicznej, lecz na plaszczyznie intelektualno-werbalnej :-) Odpowiedz Link
lepian4 Re: Giga nie moze porozumiec sie z Maria 17.03.08, 12:19 Nie taki diabel straszny, jak go maluja. Pocielyscie sie drogie panie i tyle na ten temat. Zauwazylem tez, ze im pozniej wspolnie debatujecie, tym wiecej was dzieli. Moze zamiast nocnych pogaduszek do poduszek, pogadajcie wspolnie o rozsadnej porze o urodzie Bawarczykow. Albo z grubej rury o ich potencji; moze byc finansowej. Odpowiedz Link
mami27 Żenujące...Smutne.... 18.03.08, 09:46 Witam, Jestem na tym forum od początku, raz sie mniej udzielam raz wiecej, staram sie doradzac w sprawach na których sie znam. Dyskusje jak te są żenujące. Zreszta ostatnio czytałam kilka takich smiesznych wogole bezsensownych wymiany zdan. Powoduje to ze coraz czesciej tu zagladam:( Poziom dyskusji osiąga powoli piwnice, wiec ja najprawdopodobniej sie uratuje zanim to sie zawali całkiem. ewa/mami Odpowiedz Link
konrad-walenrod „Freud'sche Fehlleistung“ 18.03.08, 09:57 mami27 napisała: > Oczywiscie coraz rzadziej zaglądam ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ „Freud'sche Fehlleistung“ ### Bei der Bewertung eines scheinbar sinnvollen Versprechers als einer „Freud'schen Fehlleistung“ wird davon ausgegangen, dass in der Bedeutungsabweichung, die durch einen Versprecher entsteht, eine unbewusste Aussage zum Vorschein kommt. Es wird also nicht angenommen, dass solchen Versprechern eine einfache, (neuro-)physiologische oder auch assoziative Störung der Sprachproduktion zugrundeliegt (so Nora Wiedenmann, passim), sondern behauptet, dass es v.a. eine psychische Ursache dafür gibt. Bei den Freud'schen Fehlleistungen würde somit anstelle des eigentlich 'Gemeinten' etwas gesagt werden, das dem 'Gedachten' ggf. sogar besser entspräche und in diesem Sinne interpretiert werden könnte. ### de.wikipedia.org/wiki/Freudscher_Versprecher Ja! Ja! Hier ist immer Remi Demi! Und deswegen solch ein großer Andrang! . Odpowiedz Link