Dodaj do ulubionych

Watykan pobłogosławi związki homoseksualne ?

05.07.23, 20:35
www.fronda.pl/a/Przerazajace-Nowy-prefekt-DNW-Bedziemy-blogoslawic-zwiazki-homoseksualne,217461.html
- prawdziwy kościół chrystusowy to ten przedsoborowy ! To już jest kompletny odjazd nawę JPII i B XVI w grobach się przewracają !
Obserwuj wątek
    • antares504 Re: Watykan pobłogosławi związki homoseksualne ? 05.07.23, 21:35
      No popatrz ~oszol-lom-z-rm co to się porobiło. Przecież Papież jest chodzącym aniołem i następcą św. Piotra dopóki jego poglądy są zgodne z poglądami motłochu. Zaraz będzie, że chcą rozwalić Kościół katolicki od środka, a Franciszek to żydowski agent, mason, komunista albo LGBT. Wiesz, czytałem Apokalipsę św. Jana i to co się teraz dzieje przypomina mi pewne rzeczy. Nasz Jędraszewski zaraz stwierdzi, że Franciszek to wilk w owczej skórze, a raczej kozioł, tylko rogi zostawił w swoim masońskim apartamencie, i go ekskomunikuje.
    • krzy-czy Re: Watykan pobłogosławi związki homoseksualne ? 05.07.23, 21:43
      ...prawdziwy kościół...
      prawdziwe to są takie grzybki.
      nazywają się borowik sxzlachetny.
      • antares504 Re: Watykan pobłogosławi związki homoseksualne ? 06.08.23, 15:30
        Tak Kolego ~krzy-czy, są takie grzyby jak borowik szlachetny. Ale są też inne. Pamiętam jak w tamtym roku zrobiłem sobie taką sesję z nimi. Oj, miałem doznanie oczyszczające, ale tak silne, że drugi raz się na to nie zdecyduję i nie zapowiada się, żeby było inaczej. Uświadomiłem sobie też przez to odrealnienie jak mózg jest skomplikowanym układem i skoro substancja może wprowadzić w tak niesamowity, nierealny stan. Po tych moich grzybach stwierdziłem że człowiek się oczyści z gniewu, złości, zawiści, zazdrości, rodzi się na nowo jak Jezus Chrystus. Polecam taki zabieg wszystkim katolikom.
    • pkt4a Re: Watykan pobłogosławi związki homoseksualne ? 05.07.23, 21:50

Oszołku najmilszy ty nasz i najsłodszy .
      Czy twoja żonka wie że ciebie tak kręcą i rajcują geje ?
      Wyjdż już z tej szafy słodziaku . Dasz już sobie wtedy oficjalnie w palnik .

------------
      "Ilość samobójstw wśród księży jest ogromna . Potrzebne w tej kwestii działanie . Wiele jest przypadków cichych , ale wołają o próbę znalezienia przyczyny " - ks.Daniel Wachowiak .
      • oszol-lom-z-rm Re: Watykan pobłogosławi związki homoseksualne ? 05.07.23, 23:27
        A czy twoja zona wie ze jesteś pedofilem ?
    • wariant_b Re: Watykan pobłogosławi związki homoseksualne ? 05.07.23, 23:50
      A dlaczego homoseksualiści nie mieliby błogosławić związków homoseksualnych?
      Może coming out byłby lekiem na problemy Kościoła Katolickiego?
    • feelek Re: Watykan pobłogosławi związki homoseksualne ? 05.07.23, 23:51
      Czyli: katolicy, gdy chcą nimi być, muszą pogodzić się z tym, że muszą dobrze życzyć homoseksualistom.
      .....
      Nie znaczy, że muszą lubić homoseksualizm, ale, że muszą homoseksualistom życzyć dobra.
      .....
      To chyba naturalne: ja np. nie utożsamiam się z homoseksualizmem jako sposobem życia, ale życzę homoseksualistom aby im się dobrze w ich zyciu wiodło. To w końcu ich sprawa jak żyją, gdy swoim życiem nikogo nie krzywdzą.
      • oszol-lom-z-rm Re: Watykan pobłogosławi związki homoseksualne ? 06.07.23, 00:00
        Kolejny krok to to samo ale w stosunku do pedofili
        • feelek Re: Watykan pobłogosławi związki homoseksualne ? 06.07.23, 00:28
          oszol-lom-z-rm napisał:

> Kolejny krok to to samo ale w stosunku do pedofili
          ....
          Nieprawda.
          Nikt tu nigdy w żaden sposób nie pisał niczego uznajacego za akceptowalne/ dozwolone zachowań pedofilskich.
          Pedofilia NIE polega na obopólnym, niekrzywdzącym traktowaniu się - jedną ze stron takiej sytuacji jest osoba nieletnia. Drugą stroną jest osoba dorosła, która będąc tego świadoma, robi coś czego wobec osoby nieletniej robić nie można.
          Jeżeli pan tego nie rozumie i obie sytuacje zrównuje, to dalsza dyskusja z panem nie ma sensu.
          Jeżeli pan tego nie rozumie, trudno się dziwić, że tyle pedofilii w srodowiskach panu bliskich - oni, ci księża- pedofile rozumują podobnie jak pan niczego nie rozumiejąc.
          • oszol-lom-z-rm Re: Watykan pobłogosławi związki homoseksualne ? 06.08.23, 15:13
            Na razie … to tylko kwestia czasu
            • feelek Re: Watykan pobłogosławi związki homoseksualne ? 07.08.23, 15:52
              oszol-lom-z-rm napisał:

> Na razie … to tylko kwestia czasu
              .....
              ....że i ty też zaczniesz dobrze życzyć innym ludziom?
              ... możesz być pewny, że ci tego ktokolwiek szczerze życzy.
        • privus Re: Watykan pobłogosławi związki homoseksualne ? 06.07.23, 01:45
          Pedofilia chyba najbardziej rozprzestrzeniona jest w specyficznych kręgach pozbawionych z różnych względów możliwości normalnego wyżycia się seksualnego, w których "celibatowi" zajmują swoje należycie zasłużone miejsce.
    • privus Re: Watykan pobłogosławi związki homoseksualne ? 06.07.23, 01:37
      I co to zmienia? Skutek jest taki sam, ja by starym zwyczajem ich starym watykańskim rzucił na nich klątwę.
      • feelek Re: Watykan pobłogosławi związki homoseksualne ? 06.07.23, 01:55
        privus napisał:

> I co to zmienia? Skutek jest taki sam, ja by starym zwyczajem ich starym watyka
        > ńskim rzucił na nich klątwę.
        ....
        ....ale to chyba dobrze, że tego nie robią?
        Chyba dobrze, że ludzkość żyjąc na różne, sobą akceptowane sposoby, życzy sobie jak najlepiej?
        ....
        Nawet taką postawę jak tego Oszołoma będziemy tu akceptować i życzyć mu jak najlepiej w jego prywatnym życiu ....
        ....
        oczywiście od momentu jak i on będzie życzył dobrze innym, np. homoseksualistom ( ale nie pedofilom)
        • oszol-lom-z-rm Re: Watykan pobłogosławi związki homoseksualne ? 06.08.23, 15:14
          Od homoseksualizmu do pedofilii jest tylko jeden krok
          • antares504 Re: Watykan pobłogosławi związki homoseksualne ? 06.08.23, 16:10
            Witaj Kumplu ~oszol-lom-z-rm, Ty to jesteś dla mnie expertem od wszystkiego, napisałeś tak : "Od homoseksualizmu do pedofilii jest tylko jeden krok". A ja Ci powiem że nie, gdyż po filmie Sekielskiego były zrobione badania i tej korelacji nie ma. Bo większość osób molestujących dzieci nie wykazuje zainteresowania dorosłymi mężczyznami. Pedofile nie mogą być określani mianem homo/hetero/bi ponieważ ich preferencja seksualna nie odnosi się do płci, lecz głównie do wieku. To co Ty napisałeś ma tylko miejsce w świecie celebrytów i kleru, gdyż oni "rypią" wszystko co się nawinie.
    • oszol-lom-z-rm Re: Watykan pobłogosławi związki homoseksualne ? 06.08.23, 17:07
      www.fronda.pl/a/Skandal-na-SDM-Modlili-sie-o-nawrocenie-srodowisk-LGBT-Przegonila-ich-policja,218872.html
    • tade-k53 Re: Watykan pobłogosławi związki homoseksualne ? 06.08.23, 17:10
      Czyż nie wiecie, że niesprawiedliwi nie posiądą królestwa Bożego?
      Nie łudźcie się! Ani rozpustnicy, ani bałwochwalcy, ani cudzołożnicy, ani rozwięźli, ani mężczyźni współżyjący z sobą, ani złodzieje, ani chciwi, ani pijacy, ani oszczercy, ani zdziercy nie odziedziczą królestwa Bożego. 1Kor 6;9.
      "A bez wiary nie można podobać się Bogu. Hbr 11:6
      "Jeślibym się jeszcze ludziom podobał, nie byłbym sługą Chrystusa” Ga 1.10
      tradycja2012.blogspot.com/
      • feelek Re: Watykan pobłogosławi związki homoseksualne ? 07.08.23, 15:36
        tade-k53 napisał: > Czyż nie wiecie, że nie posiądą królestwa Bożego.... mężczyźni współżyjący z sobą?
        .......
        f.: ...to interesujace, bo ci mężczyźni twierdzą, że posiiedli królestwo .....
        .....
        Podejdź dp sprawy na chłopski rozum: gdyby im się współżycie ze sobą nie podobało, czy robiliby to?
        No to im się chyba to co robią podoba ?
        ....
        To zdecydowanie nie mój gust, ale to chyba ICH sprawa?
        • wariant_b Re: Watykan pobłogosławi związki homoseksualne ? 07.08.23, 15:51
          feelek napisał:

> No to im się chyba to co robią podoba ?

Panu Bogu chyba też, bo jeszcze im członki nie uschły.
    • privus Re: Watykan pobłogosławi związki homoseksualne ? 07.08.23, 14:14
      A cóż w tym dziwnego, skoro w samym hierarchicznym Kościele istnieje wielka skala homoseksualizmu?

Świadczy o tym np. wypowiedź dominikanina o. Theo Kostera OP, mistrza nowicjatu, działacza organizacji Katholieke Homo-Pastores:

"(...) my, grupa księży homoseksualistów, uważamy, że duchowni, którzy zawodowo pracują w Kościele, ale nie chcą żyć w celibacie, którzy pragną mieszkać razem z przyjacielem, powinni móc to robić. (...) My nie widzimy żadnych problemów między wiarą katolicką i byciem aktywnym homoseksualistą (...) W przeszłości dominikanin nie miał zbyt wielu okazji, żeby zakochać się w kobiecie albo mężczyźnie [gdyż zajmował się ściganiem, sądzeniem i paleniem heretyków — przyp. Mariusz Agnosiewicz], ale odkąd zakonnicy żyją otwarcie mogą pojawiać się takie sytuacje. Ważne jest zatem, aby o tego typu sprawach można było mówić szczerze i otwarcie w swoim własnym konwencie. Mogę powiedzieć: „jaki wspaniały chłopak", „jaka fajna dziewczyna", jednak cały czas pamiętam, że moje życie dominikanina wybierałem świadomie i jest to dobre życie, chociaż tęsknię za szczególnymi relacjami z drugą osobą."
      (Fronda, marzec 1998)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka