Dodaj do ulubionych

Zbliżają się dni

24.11.23, 02:11
w których "Księża" chodzą po domach i kłamią. Twierdził, że to kolęda licząc na "kopertę". Najczęściej puka do samotnych i starszych osób, które z reguły są ufne. Skierniewice też "miały" takiego sukienkowego delikwenta. Koloratka to jednak nie PESEL.
www.fakt.pl/pieniadze/szczyt-bezczelnosci-ksieza-chodza-po-domach-i-klamia/1phme05
Obserwuj wątek
    • antares504 Re: Zbliżają się dni 24.11.23, 23:21
      Wniosek ???. Nie trzeba mieć święceń, by strzyc naiwne owieczki. Ale powiem Ci ~privus, że czasem sobie myślę, czy by też nie kupić sutanny na Allegro i gdzieś w jakiejś małej miejscowości w stroju księdza nie odstawić małego performensu. Mam tutaj na myśli spowiadanie młodych kobiet.
      • privus Re: Zbliżają się dni 24.11.23, 23:46
        Nie mam żadnych doświadczeń w zakresie badań psychologicznych. Nie pomogę.
        Aczkolwiek wyniki takich badań mogły by być wielce interesująca..
        • antares504 Re: Zbliżają się dni 25.11.23, 00:03
          Twierdzisz, że powinienem się leczyć ???. Kolego, tegoroczne statystyki są nieubłagane, i co najmniej 30 % społeczeństwa polskiego spełnia kryteria zaburzenia psychicznego. Naprawdę !!!. Ale powiem Ci, że najważniejsze to być szczęśliwym, nieważne jaką diagnozę postawi psychiatra. Jest w necie taka praca angielskiego naukowca co wykazał, że chyba w roku 2140 wszyscy ludzie będą wariatami.
          • privus Re: Zbliżają się dni 25.11.23, 13:20
            antares504 napisał:

> Twierdzisz, że powinienem się leczyć ???.
            Nic z tych rzeczy. Zbieranie kasy w ten sposób niczego nie dowodzi poza przemożnym wpływem koloratek na parafian,

> Kolego, tegoroczne statystyki są nieu
            > błagane, i co najmniej 30 % społeczeństwa polskiego spełnia kryteria zaburzenia
            > psychicznego. Naprawdę !!!.
            Patrząc na zacietrzewienie katopisistów nie jestem w stanie zaprzeczyć wynikom takich badań.

> Ale powiem Ci, że najważniejsze to być szczęśliwym
            > , nieważne jaką diagnozę postawi psychiatra.
            Jeśli to szczęście ma być budowane na ziemskich paradygmatach, to cała narracja religijna bierze solidnie w łeb.

> Jest w necie taka praca angielskie
            > go naukowca co wykazał, że chyba w roku 2140 wszyscy ludzie będą wariatami.
            Uznawanych proroków wieszczących przyszłość nigdy nie brakowało, a świat - w sensie largo na nie czyjegoś podwórka - istnieje nadal. Myślę, że tan naukowiec miał na myśli resztki mitów i oszustw rodem z Bliskiego Wschodu, które gdzieś jeszcze w jakichś środowiskach mogą się zachować.
      • snajper55 Re: Zbliżają się dni 25.11.23, 15:06
        antares504 napisał:

> Wniosek ???. Nie trzeba mieć święceń, by strzyc naiwne owieczki. Ale powiem Ci
        > ~privus, że czasem sobie myślę, czy by też nie kupić sutanny na Allegro i gdzie
        > ś w jakiejś małej miejscowości w stroju księdza nie odstawić małego performensu

W małej miejscowości wszyscy znają swojego księdza. Takie coś to tylko w dużym mieście.

> . Mam tutaj na myśli spowiadanie młodych kobiet.

Ja bym myślał jednak o tych kopertach.

S.
        • olszak-przytycki Re: Zbliżają się dni 25.11.23, 17:44
          A w Przytyku kościół jest ulokowany na górce.
          Prowadzą do niego strome schody.I wiele starszych ludzi nie chodzi na mszę z tego powodu,,że nie mogą podejść na górę.
          • privus Re: Zbliżają się dni 25.11.23, 18:13
            Raczysz sobie dworować z rzeczywistości. To jeszcze nie Sylwester :)
            Wystarczy wybrać się na Św. Krzyż k/Nowej Słupi pod Ostrowcem Świętokrzyskm.
            • olszak-przytycki Re: Zbliżają się dni 25.11.23, 18:33
              Starsi ludzie mają problem z dotarciem do kościoła.Nie mają siły się wczłapać.
              Jak się ma 80-90 lat to i mała górka jest jak szczyty Himalajów:)

Na Świętym Krzyżu byłem wraz z rodzicami i siostrą gdzieś na początku lat 70-ch.
              Wywarł na mnie duże wrażenie.
              • privus Re: Zbliżają się dni 25.11.23, 18:53
                Śmiało możesz zajrzeć jeszcze do Sanktuarium w Kałkowie. Pierwotnie istniał tam kościół poświęcony pamięci AK. Dzisiaj jest jest tam sanktuarium z ogrodem zoologicznym i wzniesioną Golgotą, w której prezentuje się pamiątki po Popiełuszce. Butiki "obwoźne", to już tylko taki "turystyczny" dodatek.
                • olszak-przytycki Re: Zbliżają się dni 25.11.23, 19:05
                  Tak,Świętokrzyskie bardzo mi się podoba.
                  Ma wspaniała przyrodę i dużo zabytków.
                  • privus Re: Zbliżają się dni 27.11.23, 03:59
                    Jak się interesujesz zabytkami i pamiątkami, to powiedz mi, co się stało z muzeum Powstania Styczniowego organizowanego przez lata rzez proboszcza kościoła w Nowej Słupi?
                    Zbiory aż tak były niewygodne dla Kościoła, że po śmierci proboszcza zniknęły z parafii?
                    A może wyciąganie z dołka biskupa Kaczmarka za działalność z czasów II wojny światowej było przyczyną przemożną zamulania świadectw i świadków minionych czasów?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka