Dodaj do ulubionych

Pielgrzymki

11.08.14, 17:33
Właśnie w tym czasie idą pielgrzymki do obrazu na Jasnej Górze. Miarą zmęczenia nóg, ich bólu, mierzy się wkład do ewentualnej otrzymania łaski od tego obrazu. Jakiś jegomość w habicie, zapewne zakonnik z klasztoru opiekujący się tym obrazem, (gruby jak beczka) podał myśl, że warto ofiarować precjoza na nową sukienkę dla NMP do tego obrazu. Zapewne obecna sukienka już się znudziła. Jak ktoś ma niepotrzebne już brylanty, szlachetne kamienie, czy też przedmioty i biżuterię z platyny lub złota, może łatwo tą nową zachciankę obrazu spełnić. Taka darowizna jest mile widziana, przynajmniej przez tego zakonnika. Zastrzegł na końcu, że NMP złota i klejnotów nie potrzebuje ale nie znaczy to, że nie lubi. Słuchając tego wywodu, można mieć świadomość, że właśnie pieniądze same idą na Jasną Górę, co tak miłe jest dla tego zakonnika i jego braci.
Obserwuj wątek
    • sclavus Re: Pielgrzymki 11.08.14, 18:17
      przeciwko amokowi nie poradzisz nic - nie masz na amok lekarstwa!
      • kociak40 Re: Pielgrzymki 11.08.14, 19:07
        sclavus napisał:

> przeciwko amokowi nie poradzisz nic - nie masz na amok lekarstwa!

Mogą pomóc tylko leki, które spokój dają na wieki.
        • marina0321 Re: Pielgrzymki 11.08.14, 21:41
          Kiedy byłam młoda i pochłonięta katolicką indoktrynacją, często marzyłam o tym, żeby chociaż raz wziąć udział w pieszej pielgrzymce do Częstochowy. Z Pomorza wtedy nie było to takie proste. Potem wyjechałam z Polski i stało się to jeszcze mniej prawdopodobne. Teraz wyciągam wnioski, że jakaś ręka czuwała nade mną, że nigdy do tego nie doszło. No, miałam szczęście. Może ocaliłam przez to swój złoty pierścionek?
          • kociak40 Re: Pielgrzymki 11.08.14, 22:14
            "Kiedy byłam młoda i pochłonięta katolicką indoktrynacją, często marzyłam o tym, żeby chociaż raz wziąć udział w pieszej pielgrzymce do Częstochowy. " - marina0321

Ja w tym wieku nawet chciałem aby marzyć o takiej pielgrzymce, ale nawet na takie marzenie byłem zbyt leniwy. Nie widziałem w tym sensu.
            • sclavus Re: Pielgrzymki 12.08.14, 00:03
              ... to mieliście, oboje, mniej szans niż ja bo ja nie miałem nawet najmniejszej szansy chcieć... zamarzyć o czymś takim...
            • taniarada Re: Pielgrzymki 12.08.14, 05:59
              wszystko pięknie wszystko pięknie. ludzie idą
          • kolter-rm Re: Pielgrzymki 11.08.14, 23:47
            marina0321 napisał(a):

> No, miałam szczęście. Może ocaliłam przez to swój
            > złoty pierścionek?

No albo nie przeżyłaś seksu stulecia w krzakach ?
            • marina0321 Re: Pielgrzymki 12.08.14, 11:47
              kolter-rm napisał:

> marina0321 napisał(a):
              >
              > > No, miałam szczęście. Może ocaliłam przez to swój
              > > złoty pierścionek?
              >
              > No albo nie przeżyłaś seksu stulecia w krzakach ?

Nie.
              • hrabia_potocki Re: Pielgrzymki 12.08.14, 18:19
                Kociak- a znasz kobietę, która nie cieszy się z nowej kiecki?
                • kociak40 Re: Pielgrzymki 12.08.14, 21:44
                  hrabia_potocki napisał:

> Kociak- a znasz kobietę, która nie cieszy się z nowej kiecki?

Krzyk mody nie pozwala spać niejednej damie.
    • varna771 Re: Pielgrzymki 12.08.14, 19:55
      też miałam faze na pielgrzymke (5 lub 6 klasa podstawówki) ale mama nie wyraziła zgody. W klasie maturalnej chciałam jechać do Częstochowy, wówczas tacie nie spodobał się pomysł, na siłe pojechałabym, ale cykor był, że w razie gdybym nie zdała, będzie jazda, że zamiast powtarzać i douczyć się pojechałam po ''oświecenie''...
      • taniarada Re: Pielgrzymki 12.08.14, 21:03
        szkoda że mnie tam nie ma częstochowie niezapomniane przeżycia. patrząc na minę koltera żal mu tyłek ściska

• kolter-rm Re: Pielgrzymki 12.08.14, 21:35
          taniarada napisał(a):

> szkoda że mnie tam nie ma częstochowie niezapomniane przeżycia. patrząc na minę koltera żal mu tyłek ściska

Żal mu tyłek ściska ze nie patrzy na stado durni na pysk przed bohomazem padających smile)
    • infobeauty Re: Pielgrzymki 12.08.14, 22:44
      kociak40 napisał:

> Właśnie w tym czasie idą pielgrzymki do obrazu na Jasnej Górze. Miarą zmęczenia
      > nóg, ich bólu, mierzy się wkład do ewentualnej otrzymania łaski od tego obrazu
      > . Jakiś jegomość w habicie, zapewne zakonnik z klasztoru opiekujący się tym obr
      > azem, (gruby jak beczka) podał myśl, że warto ofiarować precjoza na nową sukien
      > kę dla NMP do tego obrazu. Zapewne obecna sukienka już się znudziła. Jak ktoś m
      > a niepotrzebne już brylanty, szlachetne kamienie, czy też przedmioty i biżuteri
      > ę z platyny lub złota, może łatwo tą nową zachciankę obrazu spełnić. Taka darow
      > izna jest mile widziana, przynajmniej przez tego zakonnika. Zastrzegł na końcu,
      > że NMP złota i klejnotów nie potrzebuje ale nie znaczy to, że nie lubi. Słucha
      > jąc tego wywodu, można mieć świadomość, że właśnie pieniądze same idą na Jasną
      > Górę, co tak miłe jest dla tego zakonnika i jego braci.

A ci co im d...ka nie chce się ruszyć, siedzą, klepią w klawisze sącząc jad i może w ten to sposób poprawiają sobie samopoczucie i czują się dowartościowanismile
      • marina0321 Re: Pielgrzymki 12.08.14, 23:36
        infobeauty napisała:
        > A ci co im d...ka nie chce się ruszyć, siedzą, klepią w klawisze sącząc jad i m
        > oże w ten to sposób poprawiają sobie samopoczucie i czują się dowartościowani:

Najbardziej dowartościowani są ci, którzy nie siedzą, tylko klęczą, klepiąc modły do obrazu, puszczając jad przed i po każdej modlitwie.
        • infobeauty Re: Pielgrzymki 12.08.14, 23:48
          marina0321 napisał(a):

> infobeauty napisała:
          > > A ci co im d...ka nie chce się ruszyć, siedzą, klepią w klawisze sącząc j
          > ad i m
          > > oże w ten to sposób poprawiają sobie samopoczucie i czują się dowartości
          > owani:
          >
          > Najbardziej dowartościowani są ci, którzy nie siedzą, tylko klęczą, klepiąc mod
          > ły do obrazu, puszczając jad przed i po każdej modlitwie.

Ciekawe dlaczego cię to tak irytuje ? Nikt ci nie karze jak napisałaś "klepać modlitw" lub chodzić na pielgrzymki na przykład. Nikt cię też zapewne do kościoła nie ciągnie na siłę. Więc może byłabyś łaskawa dać spokój tym, którzy może mają inny światopogląd. Skąd ta irytacja?
          >
          >
          • marina0321 Re: Pielgrzymki 13.08.14, 00:09
            infobeauty napisała:

> marina0321 napisał(a):
            >
            > > infobeauty napisała:
            > > > A ci co im d...ka nie chce się ruszyć, siedzą, klepią w klawisze są
            > cząc j
            > > ad i m
            > > > oże w ten to sposób poprawiają sobie samopoczucie i czują się dowa
            > rtości
            > > owani:
            > >
            > > Najbardziej dowartościowani są ci, którzy nie siedzą, tylko klęczą, klepi
            > ąc mod
            > > ły do obrazu, puszczając jad przed i po każdej modlitwie.

> Ciekawe dlaczego cię to tak irytuje ?

Irytuje? Chyba żartujesz.

Nikt ci nie karze jak napisałaś "klepać m
            > odlitw" lub chodzić na pielgrzymki na przykład.

Wiem. Tobie też nikt nie każe "siedzieć i klepać w klawisze".

> Nikt cię też zapewne do kościoła nie ciągnie na siłę.

Bingo! Skąd ty to wszystko wiesz?

> Więc może byłabyś łaskawa dać spokój tym, którzy może m
            > ają inny światopogląd.

Dotyczy to również i ciebie. Zostaw w spokoju tych, którym "d...ka nie chce się ruszyć i siedzą"...itd.

> Skąd ta irytacja?

Twoja? Sam powinieneś wiedzieć.
            • infobeauty Re: Pielgrzymki 13.08.14, 01:15
              marina0321 napisał(a):

Ciekawe dlaczego cię to tak irytuje ?

> Irytuje? Chyba żartujesz.
              Oczywiście,ze cię to ewidentnie irytuje. W przeciwnym razie darowałabyś sobie te kąśliwe uwagi?

> Nikt ci nie karze jak napisałaś "klepać m
              > > odlitw" lub chodzić na pielgrzymki na przykład.
              >
              > Wiem. Tobie też nikt nie każe "siedzieć i klepać w klawisze".
              Oczywiście,ze nie. Chcę to piszę, nie chcę to nie piszę. Ale co to ma do rzeczy pytam?

> > Nikt cię też zapewne do kościoła nie ciągnie na siłę.
              >
              > Bingo! Skąd ty to wszystko wiesz?
              Ha, ha,ha. Jakie bingo?smile A skąd miałabym niby wiedzieć aby ci pasowało?smile Otóż wiem z własnego doświadczenia a to najpewniejsze żródło, o wiele pewniejsze niż ploty u cioci na imieninach. Chociaż czuję się związana z Kościołem, nie czuję się w żaden sposób zniewolona i nikt mnie nie ciągnie do niego na siłę.Kapujesz? To bingo jakby bez sensusmile

> > Więc może byłabyś łaskawa dać spokój tym, którzy może m
              > > ają inny światopogląd.

> Dotyczy to również i ciebie. Zostaw w spokoju tych, którym "d...ka nie chce si
              > ę ruszyć i siedzą"...itd.
              Nie ja zaczęłam watek na temat tych" ci co siedzą z d.. kami przy komputerze" w celu obśmiania kogokolwiek. Ustosunkowałam się jedynie do pogardliwych wypowiedzi na temat pielgrzymujących na istniejącym wątku dotyczącym pielgrzymek właśniesmile

> > Skąd ta irytacja?

> Twoja? Sam powinieneś wiedzieć.
              Ewidentnie pisałam o twojej irytacji więc dosyć niedorzeczne i mało inteligentne to pytaniesmile

• marina0321 Re: Pielgrzymki 13.08.14, 01:40
                infobeauty napisała:
                > Chociaż czuję się związana z Kościołem, nie czuję się w żaden sposób
                > zniewolona ...

Jesteś tego pewna?

> Ewidentnie pisałam o twojej irytacji więc dosyć niedorzeczne i mało inteligentn
                > e to pytaniesmile

Ewidentnie swoją inteligencją wmawiasz mi jakąś irytację, ale to mi wisi i powiewa, jak flaga na wietrze.

Pytanie:
                Co to jest - długie i s.ra po rowach?
                Odpowiedź:
                Pielgrzymka do Częstochowy.
                • infobeauty Re: Pielgrzymki 13.08.14, 02:37
                  marina0321 napisał(a):

> infobeauty napisała:
                  > > Chociaż czuję się związana z Kościołem, nie czuję się w żaden sposób
                  > > zniewolona ...

> Jesteś tego pewna?
                  Gdybym nie była to bym nie pisałasmile
                  > > Ewidentnie pisałam o twojej irytacji więc dosyć niedorzeczne i mało intel
                  > igentn
                  > > e to pytaniesmile
                  >
                  > Ewidentnie swoją inteligencją wmawiasz mi jakąś irytację, ale to mi wisi i pow
                  > iewa, jak flaga na wietrze.
                  E,, mało oryginalne i zupełnie nie zabawne.

> Co to jest - długie i s.ra po rowach?
                  Widzę,ze silisz się na dowcip, ale kiepsko ci idzie. Nie zabawne to a do tego prymitywne.
                  • marina0321 Re: Pielgrzymki 13.08.14, 11:45
                    infobeauty napisała:

> marina0321 napisał(a):
                    > > Ewidentnie swoją inteligencją wmawiasz mi jakąś irytację, ale to mi wisi
                    > i powiewa, jak flaga na wietrze.

> E,, mało oryginalne i zupełnie nie zabawne.

Zabawne, nie zabawne, nie o to chodzi. Chcesz powiedzieć, że flaga na wietrze nie powiewa?

> > Co to jest - długie i s.ra po rowach?

> Widzę,ze silisz się na dowcip, ale kiepsko ci idzie.

To nie jest dowcip, tylko fakt.

> Nie zabawne to a do tego prymitywne.

Tu się z tobą zgadzam. Sprawy wypróżniania się podczas pielgrzymki nie są zabawne, a czyny okolicznościowe są prymitywne.
                    • infobeauty Re: Pielgrzymki 13.08.14, 14:33
                      marina0321 napisał(a):

> infobeauty napisała:
                      > > marina0321 napisał(a):
                      > > > Ewidentnie swoją inteligencją wmawiasz mi jakąś irytację, ale to m
                      > i wisi
                      > > i powiewa, jak flaga na wietrze.
                      >
                      > > E,, mało oryginalne i zupełnie nie zabawne.
                      > Zabawne, nie zabawne, nie o to chodzi. Chcesz powiedzieć, że flaga na wietrze n
                      > ie powiewa?
                      Widzę,ze wiesz lepiej co chcę powiedzieć. nic nie wspominałam powiewaniu flagi na wietrze. Podtrzymuję natomiast to,ze twoje wywody sa mało oryginalne i zupełnie nie zabawne.

> Tu się z tobą zgadzam. Sprawy wypróżniania się podczas pielgrzymki nie są zabaw
                      > ne, a czyny okolicznościowe są prymitywne.

Domniemywam, że masz duże doświadczenia własne w tym temacie i stąd pochodzi twoja niezwykle" interesująca aczkolwiek głupawa wiedza.
                      • sclavus Re: Pielgrzymki 13.08.14, 18:02
                        Czy to nie tacy, jak ty, palą tęczę, uważają, że transwestyci to nie ludzie, że homoseksualiści są zakałą ludzkości, że Polska może być biedna, byle była (musi być!) katolicka, że wszystko co was otacza - najkrótsze słowo krytyki - jest obrazą waszych uczuć religijnych, że wszystko i wszyscy inni, zasługują na stos...???
                        uFielbiam tÓmaństFo!!
                  • kolter-rm Re: Pielgrzymki 14.08.14, 16:06
                    infobeauty napisała:

> marina0321 napisał(a):
                    >
                    > > infobeauty napisała:
                    > > > Chociaż czuję się związana z Kościołem, nie czuję się w żaden sposób zniewolona ...

> > Jesteś tego pewna?

> Gdybym nie była to bym nie pisałasmile

Hehehehehehehehehe

> > Co to jest - długie i s.ra po rowach?

> Widzę,ze silisz się na dowcip, ale kiepsko ci idzie. Nie zabawne to a do tego prymitywne.

No popatrz jak ją ubodła prawda
                    • infobeauty Re: Pielgrzymki 14.08.14, 17:26
                      kolter-rm napisał:

> infobeauty napisała:
                      > > > infobeauty napisała:
                      > > > > Chociaż czuję się związana z Kościołem, nie czuję się w żade
                      > n sposób zniewolona ...
                      > > > Jesteś tego pewna?
                      > > Gdybym nie była to bym nie pisałasmile
                      > Hehehehehehehehehe
                      > > > Co to jest - długie i s.ra po rowach?
                      > > Widzę,ze silisz się na dowcip, ale kiepsko ci idzie. Nie zabawne to a
                      > do tego prymitywne.
                      > No popatrz jak ją ubodła prawda

Zapewniam cię,nic mnie nie ubodłosmile A dlaczego miałyby mnie "ubość" jakieś dywagacje towarzystwa wzajemnej adoracji na tym forum, z którymi dodam się nie zgadzam? Zapewniam ciebie,ze nie jest to dla mnie jakaś traumatyczna sytuacja w wyniku której cierpię na bezsenność lub obgryzam paznokcie ze zdenerwowania.
                      >
                      • kolter-rm Re: Pielgrzymki 14.08.14, 17:59
                        infobeauty napisała:

> Zapewniam cię,nic mnie nie ubodłosmile

Nie ufam twoim słowom.

> A dlaczego miałyby mnie "ubość" jakieś dywagacje towarzystwa wzajemnej adoracji na tym forum, z którymi dodam się nie zgadzam?

Bo albo nie dociera do ciebie prawda ,albo łżesz żeby wyjść na twardzielkę .

>Zapewniam ciebie,ze nie jest to dla mnie jakaś traumatyczna sytuacja w wy niku której cierpię na bezsenność lub obgryzam paznokcie ze zdenerwowania.

To cieszy ze jesteś luzakiem smile)
                        • kolter-rm Tak z ciekawości .. 14.08.14, 18:01
                          No a jaki miałaś nick przed rokiem 2014 bo jako infobeauty występujesz na tym forum tylko w tym roku
                          • infobeauty Re: Tak z ciekawości .. 14.08.14, 21:40
                            kolter-rm napisał:

> No a jaki miałaś nick przed rokiem 2014 bo jako infobeauty występujesz na tym f
                            > orum tylko w tym roku
                            Przykro mi, ale nie zaspokoję twojej ciekawoścismile Wydawało mi się,ze pod takim samym. To chyba mało istotne.
                        • infobeauty Re: Pielgrzymki 14.08.14, 21:17
                          kolter-rm napisał:

> infobeauty napisała:
                          >
                          > > Zapewniam cię,nic mnie nie ubodłosmile
                          > Nie ufam twoim słowom.
                          A to już twój problem. Ja piszę jak jest.
                          > > A dlaczego miałyby mnie "ubość" jakieś dywagacje towarzystwa wzajemnej ad
                          > oracji na tym forum, z którymi dodam się nie zgadzam?
                          > Bo albo nie dociera do ciebie prawda ,albo łżesz żeby wyjść na twardzielkę .
                          Daj spokój już z tą prawdą. "Są trzy prawdy: świento prawda, tys prawda i gówno prawda" Ta twoją zaliczyłabym do tej trzeciej kategorii. Widzę,że według twojej oceny wystarczy popisać na forum aby zyskać miano twardziela. Nasi przodkowie jakby to usłyszeli to by nie uwierzyli jak to określenie się zdewaluowało.
                          > >Zapewniam ciebie,ze nie jest to dla mnie jakaś traumatyczna sytuacja w wy
                          > niku której cierpię na bezsenność lub obgryzam paznokcie ze zdenerwowania.
                          Może powiedzmy umiarkowanym smile
                          • kolter-rm Re: Pielgrzymki 14.08.14, 22:06
                            infobeauty napisała:

> A to już twój problem. Ja piszę jak jest.

Nie przekonujesz mnie .

> Daj spokój już z tą prawdą. "Są trzy prawdy: świento prawda, tys prawda i gówno
                            > prawda" Ta twoją zaliczyłabym do tej trzeciej kategorii.

Chętnie zobaczę jak cytujesz tutaj jakieś moje kłamstwo , o ile nie nazwę ciebie łgarzem
                            patologicznym .

Widzę,że według twoje
                            > j oceny wystarczy popisać na forum aby zyskać miano twardziela. Nasi przodkowie
                            > jakby to usłyszeli to by nie uwierzyli jak to określenie się zdewaluowało.

No i ten patos smile
                            • infobeauty Re: Pielgrzymki 14.08.14, 22:33
                              kolter-rm napisał:

> Nie przekonujesz mnie .
                              To twój problem jak napisałam. Ja zmartwiona nie jestem
                              > > Daj spokój już z tą prawdą. "Są trzy prawdy: świento prawda, tys prawda i
                              > gówno
                              > > prawda" Ta twoją zaliczyłabym do tej trzeciej kategorii.
                              > Chętnie zobaczę jak cytujesz tutaj jakieś moje kłamstwo , o ile nie nazwę ciebi
                              > e łgarzem
                              > patologicznym .
                              Przyznam,ze nie obczajam retoryki i składni tego zdania? A tak w ogóle to zdaje się,że pierwotnie odniosłam się do dosyć prymitywnych wywodów na temat pielgrzymek nijakiej chyba mariny i kotki czy jakoś tak a ty robisz za adwokata czy co?
                              > Widzę,że według twoje
                              > > j oceny wystarczy popisać na forum aby zyskać miano twardziela. Nasi przo
                              > dkowie
                              > > jakby to usłyszeli to by nie uwierzyli jak to określenie się zdewaluowało
                              Czy ja wiem czy to można nazwać patosem? Czyżbyś miał jakieś ale...
                              • kolter-rm Re: Pielgrzymki 14.08.14, 22:45
                                infobeauty napisała:

> Przyznam,ze nie obczajam retoryki i składni tego zdania? A tak w ogóle to zdaje
                                > się,że pierwotnie odniosłam się do dosyć prymitywnych wywodów na temat pielgrz ymek nijakiej chyba mariny i kotki czy jakoś tak a ty robisz za adwokata czy co?

Jak rozumiem mówiąc ze ja głoszę 3 prawdę Tischnera nic mi zarazem nie wyjaśniając , stajesz po stronie tych którzy wybrali tę prawdę za drogę życia.
                                • infobeauty Re: Pielgrzymki 14.08.14, 23:35
                                  kolter-rm napisał:

> infobeauty napisała:
                                  >
                                  > > Przyznam,ze nie obczajam retoryki i składni tego zdania? A tak w ogóle to
                                  > zdaje
                                  > > się,że pierwotnie odniosłam się do dosyć prymitywnych wywodów na temat pi
                                  > elgrz ymek nijakiej chyba mariny i kotki czy jakoś tak a ty robisz za adwokata
                                  > czy co?
                                  >
                                  > Jak rozumiem mówiąc ze ja głoszę 3 prawdę Tischnera nic mi zarazem nie wyjaśnia
                                  > jąc , stajesz po stronie tych którzy wybrali tę prawdę za drogę życia.
                                  Przeglądając nieco to forum ma się jakiś obraz jakie prawdy się tutaj głosi i jakim językiem. I
                                  Nie zauważyłam abyś ty cokolwiek wyjaśniał wtrącając się do dyskusji na temat pielgrzymek ,poza stwierdzeniami, z których wynika,ze jesteś posiadaczem patentu na prawdę. Zresztą nie interesują mnie nawet twoje i nie tylko, pseudonaukowe wywody, które mają jeden cel:dyskredytowanie kościoła katolickiego oraz katolików.
                                  • kolter Re: Pielgrzymki 14.08.14, 23:47
                                    infobeauty napisała:

> Przeglądając nieco to forum ma się jakiś obraz jakie prawdy się tutaj głosi i j akim językiem. I
                                    > Nie zauważyłam abyś ty cokolwiek wyjaśniał wtrącając się do dyskusji na temat p
                                    > ielgrzymek ,poza stwierdzeniami, z których wynika,ze jesteś posiadaczem patentu
                                    > na prawdę. Zresztą nie interesują mnie nawet twoje i nie tylko, pseudonaukowe
                                    > wywody, które mają jeden cel:dyskredytowanie kościoła katolickiego oraz katolików.

Czyli jednak jesteś piewcą trzeciej prawdy Tischnera bo kłamstwa u mnie nie znalazłaś .
                                    Więc twoja wiarygodność jest zerowa.

Ps.
                                    Katolików należy chronić od Krk.
                                    • infobeauty Re: Pielgrzymki 15.08.14, 00:18
                                      kolter napisał:

> infobeauty napisała:
                                      >
                                      >
                                      > > Przeglądając nieco to forum ma się jakiś obraz jakie prawdy się tutaj gło
                                      > si i j akim językiem. I
                                      > > Nie zauważyłam abyś ty cokolwiek wyjaśniał wtrącając się do dyskusji na t
                                      > emat p
                                      > > ielgrzymek ,poza stwierdzeniami, z których wynika,ze jesteś posiadaczem p
                                      > atentu
                                      > > na prawdę. Zresztą nie interesują mnie nawet twoje i nie tylko, pseudonau
                                      > kowe
                                      > > wywody, które mają jeden cel:dyskredytowanie kościoła katolickiego oraz k
                                      atolików.

> Czyli jednak jesteś piewcą trzeciej prawdy Tischnera bo kłamstwa u mnie nie zn
                                      alazłaś .
                                      Więc twoja wiarygodność jest zerowa.

Nie zamierzam przeczesywać całego forum jak ty sprawdzając czy pisałam kilka lat temu czy niesmile Napisałam powyżej jakie jest moje zdanie i chyba dosyć jasno się wyraziłam.Cytuję twoją pierwszą wypowiedż:
                                      " Jad ? a czemu nazywasz pisanie prawdy jadem ?? " Trudno się do tego ustosunkować według twoich wymagań. Wtrąciłeś ot taksmile Prawdy dyskredytujące kościół katolicki i katolików są wygląda na to twoimi prawdami.Nikt inny jak ty jesteś piewcą 3 prawdy wg. ks Tichnera. Proponuję zaprzestać odbijania piłeczki, bo to nudne się staje.
                                      > Ps.
                                      > Katolików należy chronić od Krk.
                                      I ty właśnie poczułeś to powołanie. Czy mógłbyś mi bardziej przybliżyć jak je realizujesz poza smęceniem na forum, co jest mało interesujące aczkolwiek zapewne absorbujące i wypełniające czas, którego masz wygląda w nadmiarze. Jak powiedziałam kilka lat tu nie zaglądałam a tu widzę te same smęty ciągle dywagują
                                      • kolter Re: Pielgrzymki 15.08.14, 08:16
                                        infobeauty napisała:

Nie zamierzam przeczesywać całego forum jak ty sprawdzając czy pisałam kilka la
                                        > t temu czy niesmile Napisałam powyżej jakie jest moje zdanie i chyba dosyć jasno
                                        > się wyraziłam.

Nazywanie kogoś kłamcą musi mieć jakieś uzasadnienie ,nie masz żadnego czyli nie zapomnij o grzechu krzywoprzysięstwa przed plebanem wyznać smile

Cytuję twoją pierwszą wypowiedż:
                                        > " Jad ? a czemu nazywasz pisanie prawdy jadem ?? " Trudno się do tego ustosunko
                                        > wać według twoich wymagań. Wtrąciłeś ot taksmile

Nie, katolicyzm sieje jad ciemnogrodu. Nie wiem czy wiesz ale Krk posiadał swoje gestapo czy też jak wolisz NKWD które przez 7 wieków skrzywdziło nawet do 9 milionów ludzi.Wiec należy się przyglądać kiedy tacy jak np Rydzyk czy Głódź mordy otwierają publicznie .

> Prawdy dyskredytujące kościół katolicki i katolików są wygląda na to twoimi prawdami.

Bo masz oczy zarośnięte dogmatem i nie widzisz nie tylko zwykłego odrzucenia ewangelii, a i zwykłej patologii np wyłudzanie od społeczeństwa dóbr materialnych wbrew wszystkiemu co się da.

Nikt inny jak ty jesteś piewcą 3 prawdy wg. ks Tichnera. Proponuję zaprzestać odbijania piłeczki, bo to nudne się staje.

Czyli mogę śmiało nazwać ciebie obłudną katoliczką która umie tylko pomawiać ??

> > Ps.
                                        > > Katolików należy chronić od Krk.
                                        > I ty właśnie poczułeś to powołanie. Czy mógłbyś mi bardziej przybliżyć jak je realizujesz poza smęceniem na forum, co jest mało interesujące aczkolwiek zapewn
                                        > e absorbujące i wypełniające czas, którego masz wygląda w nadmiarze. Jak powied
                                        > ziałam kilka lat tu nie zaglądałam a tu widzę te same smęty ciągle dywagują

Najpierw musisz zrozumieć czemu jako osoba deklarująca swoją wiarę musisz tych drani w kieckach unikać . Jak na razie nie rozumiesz tej prostej prawdy ;

(46) Strzeżcie się uczonych w Piśmie, którzy z upodobaniem chodzą w powłóczystych szatach, lubią pozdrowienia na rynku, pierwsze krzesła w synagogach i zaszczytne miejsca na ucztach. (47) Objadają oni domy wdów i dla pozoru długo się modlą. Ci tym surowszy dostaną wyrok.
                • kolter-rm Re: Pielgrzymki 14.08.14, 16:04
                  marina0321 napisał(a):

> infobeauty napisała:
                  > > Chociaż czuję się związana z Kościołem, nie czuję się w żaden sposób zniewolona ...

> Jesteś tego pewna?

Pytanie zadane osobnikowi z typowym syndromem sztokholmskim smile)
                  • infobeauty Re: Pielgrzymki 14.08.14, 17:16
                    kolter-rm napisał:

> marina0321 napisał(a):
                    >
                    > > infobeauty napisała:
                    > > > Chociaż czuję się związana z Kościołem, nie czuję się w żaden spos
                    > ób zniewolona ...
                    >
                    > > Jesteś tego pewna?
                    >
                    > Pytanie zadane osobnikowi z typowym syndromem sztokholmskim smile)

Równie dobrze można by powiedzieć,ze jest to stan właściwy tobie. Ciekawe czyja jesteś ofiarą?

• kolter-rm Re: Pielgrzymki 14.08.14, 17:56
                      infobeauty napisała:

> > > Jesteś tego pewna?
                      > >
                      > > Pytanie zadane osobnikowi z typowym syndromem sztokholmskim smile)

> Równie dobrze można by powiedzieć,ze jest to stan właściwy tobie. Ciekawe czyja
                      > jesteś ofiarą?

Ja ino ofiarom udzielam rad co dalej
                      • infobeauty Re: Pielgrzymki 14.08.14, 21:04
                        kolter-rm napisał:

> infobeauty napisała:

> > > Pytanie zadane osobnikowi z typowym syndromem sztokholmskim smile)
                        >
                        > > Równie dobrze można by powiedzieć,ze jest to stan właściwy tobie. Ciekawe
                        > czyja jesteś ofiarą?
                        > Ja ino ofiarom udzielam rad co dalej
                        Jak udzielasz " ino ofiarom rad dalej" to domniemywam,ze najpierw musiałeś sam zostać. i niąconfused I w ten to cudowny sposób liczba ofiar rośnie. Oczywiście zostają nimi ci podatni na te smęceniasmile
                        • kolter-rm Re: Pielgrzymki 14.08.14, 21:16
                          infobeauty napisała:

> Jak udzielasz " ino ofiarom rad dalej" to domniemywam,ze najpierw musiałeś sam
                          > zostać. i niąconfused I w ten to cudowny sposób liczba ofiar rośnie. Oczywiście zostają nimi ci podatni na te smęceniasmile

Każdy psycholog musi przeżyć gwałt żeby wiedzieć jak ofiarę leczyć ??
                          • infobeauty Re: Pielgrzymki 14.08.14, 22:00
                            kolter-rm napisał:

> infobeauty napisała:
                            >
                            > > Jak udzielasz " ino ofiarom rad dalej" to domniemywam,ze najpierw musiałe
                            > ś sam
                            > > zostać. i niąconfused I w ten to cudowny sposób liczba ofiar rośnie. Oczywiście
                            > zostają nimi ci podatni na te smęceniasmile
                            > Każdy psycholog musi przeżyć gwałt żeby wiedzieć jak ofiarę leczyć ??
                            E chyba coś nie tak. Po traumatycznych przeżyciach może się czasami w głowie pomieszaćsmile

• kolter-rm Re: Pielgrzymki 14.08.14, 22:14
                              infobeauty napisała:

> E chyba coś nie tak. Po traumatycznych przeżyciach może się czasami w głowie pomieszaćsmile

Dlatego ja nawołuję do tego żeby nie było za późno cytując klasyka;

(14) Zostawcie ich!To są ślepi przewodnicy ślepych. Lecz jeśli ślepy ślepego prowadzi, obaj w dół wpadną.
                              • infobeauty Re: Pielgrzymki 14.08.14, 22:43
                                kolter-rm napisał:

> infobeauty napisała:
                                >
                                > > E chyba coś nie tak. Po traumatycznych przeżyciach może się czasami w gło
                                > wie pomieszaćsmile
                                >
                                > Dlatego ja nawołuję do tego żeby nie było za późno cytując klasyka;
                                >
                                > (14) Zostawcie ich!To są ślepi przewodnicy ślepych. Lecz jeśli ślepy ślepego
                                > prowadzi, obaj w dół wpadną.

To prawda. Musisz uważać na doły.
                                • kolter-rm Re: Pielgrzymki 14.08.14, 22:51
                                  infobeauty napisała:

> kolter-rm napisał:

> > Dlatego ja nawołuję do tego żeby nie było za późno cytując klasyka;
                                  > >
                                  > > (14) Zostawcie ich!To są ślepi przewodnicy ślepych. Lecz jeśli ślepy ś lepego
                                  > > prowadzi, obaj w dół wpadną.

> To prawda. Musisz uważać na doły.

Mnie ślepy do nich nie prowadzi
                                  • infobeauty Re: Pielgrzymki 14.08.14, 23:46
                                    kolter-rm napisał:

> infobeauty napisała:
                                    >
                                    > > kolter-rm napisał:
                                    >
                                    > > > Dlatego ja nawołuję do tego żeby nie było za późno cytując klasyka;
                                    > > >
                                    > > > (14) Zostawcie ich!To są ślepi przewodnicy ślepych. Lecz jeśli ś
                                    > lepy ś lepego
                                    > > > prowadzi, obaj w dół wpadną.

> > To prawda. Musisz uważać na doły.
                                    >
                                    > Mnie [url=http://d.polskatimes.pl/k/r/4/f2/33/51279f173c325_k1.jpg?1400638508][
                                    > b]ślepy [/b][/url]do nich nie prowadzi

Bo moze już zaprowadził a ty prowadzisz innych.
                                    Czy Metalica powinna być dla mnie jakimś autorytetem,ze mi tu podsyłasz linki?
                                    • kolter Re: Pielgrzymki 14.08.14, 23:51
                                      infobeauty napisała:

> Bo moze już zaprowadził a ty prowadzisz innych.

Nie jestem guru w sukience .

> Czy Metalica powinna być dla mnie jakimś autorytetem,ze mi tu podsyłasz linki?

Nikt nie mówi ze masz sygnaturki oglądać.
                                      • infobeauty Re: Pielgrzymki 15.08.14, 00:31
                                        kolter napisał:

> infobeauty napisała:
                                        >
                                        > > Bo moze już zaprowadził a ty prowadzisz innych.
                                        >
                                        W sukience, czy bez sukienki, w spodniach z szelkami lub bez, w trampach lub sandałach. Czy to ważne jak jesteś przyodziany?
                                        >
                                        > > Czy Metalica powinna być dla mnie jakimś autorytetem,ze mi tu podsyłasz l
                                        > inki?
                                        >
                                        > Nikt nie mówi ze masz sygnaturki oglądać.
                                        Tak tylko pytam? A nie powinnam?

• kolter Re: Pielgrzymki 15.08.14, 08:20
                                          infobeauty napisała:

> W sukience, czy bez sukienki, w spodniach z szelkami lub bez, w trampach lub sandałach. Czy to ważne jak jesteś przyodziany?

Dobra bozia też mnie nie inspiruje na duchowego guru.

> > Nikt nie mówi ze masz sygnaturki oglądać.
                                          > Tak tylko pytam? A nie powinnam?

Ja tam nie zaglądam na sygnaturki
              • marina0321 Re: Pielgrzymki 13.08.14, 10:26
                infobeauty napisała:
                > Otóż wiem z własnego doświadczenia a to najpewniejsze żródło, o wiele pewniejsze niż
                > ploty u cioci na imieninach.

Przy tak zawężonych horyzontach życiowych (ploty u cioty albo pielgrzymka) rozumiem, że mały masz wybór.

----------------------------------------------------------------------------
                Kto jest ubogi we wnętrzu, usiłuje ozdabiać siebie na zewnątrz.
                • infobeauty Re: Pielgrzymki 13.08.14, 14:19
                  marina0321 napisał(a):

> infobeauty napisała:
                  > > Otóż wiem z własnego doświadczenia a to najpewniejsze żródło, o wiele pe
                  > wniejsze niż
                  > > ploty u cioci na imieninach.
                  >
                  > Przy tak zawężonych horyzontach życiowych (ploty u cioty albo pielgrzymka) rozu
                  > miem, że mały masz wybór.

Otóż źle rozumieszsmile No ale jak ktoś nie potrafi czytać ze zrozumieniem to potem " wyplata" takie dyrdymały bez składu i ładu jak ty.
                  >
                  > ----------------------------------------------------------------------------
                  > Kto jest ubogi we wnętrzu, usiłuje ozdabiać siebie na zewnątrz.
      • kociak40 Re: Pielgrzymki 13.08.14, 00:39
        infobeauty

Po pierwsze, takie piesze pielgrzymki tamują płynność ruchu na szosach.
        Po drugie, daje obraz średniowiecza Polski. Po trzecie, przy leśnych kompleksach, którymi wędrują pielgrzymi, po ich przejściu w lasach panuje taki smród, że na grzyby nie sposób wejść do lasu. A jakie korzyści? Prawdziwy raj dla much w przydrożnych lasach, łatwe kradzieże, łatwość seksu, raj dla wirusów oraz ten największy finansowy dla Paulinów.
        • infobeauty Re: Pielgrzymki 13.08.14, 00:57
          kociak40 napisał:

> infobeauty
          >
          > Po pierwsze, takie piesze pielgrzymki tamują płynność ruchu na szosach.
          > Po drugie, daje obraz średniowiecza Polski. Po trzecie, przy leśnych kompleksac
          > h, którymi wędrują pielgrzymi, po ich przejściu w lasach panuje taki smród, że
          > na grzyby nie sposób wejść do lasu. A jakie korzyści? Prawdziwy raj dla much w
          > przydrożnych lasach, łatwe kradzieże, łatwość seksu, raj dla wirusów oraz ten n
          > ajwiększy finansowy dla Paulinów.

Ojej. Co za zatroskanie o płynność ruchu na szosach. Myślę,że nie bardziej tamują niż rzesze plażowiczów, które w ostatnim czasie wyruszyły nad morze. Z tym smrodem to nawet nie warto komentować takie to niedorzeczne. Rozumiem, że kociak40 wybrał się na grzybki i niestety z powodu smrodu zawróciło biedaczyskosmile Nie przesadzaj. "Raj" o którym piszesz to myślę jest na takim na przykład Woodstokusmile A co cię tak boli jeżeli ktoś inny zarobiłby nawet. Myślę,ze nie za twoja przyczyna więc dlaczego cie to tak irytuje?
          >
          • infobeauty Re: Pielgrzymki 13.08.14, 01:27
            infobeauty napisała:

> kociak40 napisał:
            >
            > > infobeauty

> > Po drugie, daje obraz średniowiecza Polski.
            A jeszcze zapomniałam o tym " po drugie" Równie średniowieczny jest zapewne według ciebie inny szlag biegnący przez dużą część Europy do Santiago de Copmpstela. Zapewniam ciebie,ze nie chodżą tam ludzie jakby żywcem wyjęci ze średniowieczasmile Może się wybierzesz? Kilkaset przebytych kilometrów sprzyja zapewne różnym przemyśleniom.
          • marina0321 Re: Pielgrzymki 13.08.14, 02:05
            infobeauty napisała:
            > Ojej. Co za zatroskanie o płynność ruchu na szosach.

Prawdziwy Chrześcijanin pomyśli również o innych.

Myślę,że nie bardziej tamu
            > ją niż rzesze plażowiczów, które w ostatnim czasie wyruszyły nad morze.

Jest różnica między korkami samochodowymi, a blokowaniem ulicy przez pieszych.

> Z tym smrodem to nawet nie warto komentować takie to niedorzeczne.

Dlaczego? Czy odchody pielgrzymów są inne i pozbawione wszelkich nieprzyjemnych zapachów?
            • infobeauty Re: Pielgrzymki 13.08.14, 02:44
              marina0321 napisał(a):

> infobeauty napisała:
              > > Ojej. Co za zatroskanie o płynność ruchu na szosach.
              > Prawdziwy Chrześcijanin pomyśli również o innych.
              O widzę,ze kotką40 jest się też? Czy tylko adwokatem kotki? Słyszałaś cos o fałszywej trosce?

> Myślę,że nie bardziej tamu
              > > ją niż rzesze plażowiczów, które w ostatnim czasie wyruszyły nad morze.
              > Jest różnica między korkami samochodowymi, a blokowaniem ulicy przez pieszych.
              Może i jakaś jest. Ale nie filozofujmy za dużo. Jak już to te i te blokują.
              > > Z tym smrodem to nawet nie warto komentować takie to niedorzeczne.
              > Dlaczego? Czy odchody pielgrzymów są inne i pozbawione wszelkich nieprzyjemnych
              > zapachów?
              Zapewne twoje i twojego psa jezeli takowego posiadasz pachną " fijołkami"?
              • kociak40 Re: Pielgrzymki 13.08.14, 05:43
                "Zapewne twoje i twojego psa jezeli takowego posiadasz pachną " fijołkami"? " - infobeauty

Podobno tylko ojciec Pio puszczał(a) bąki o zapachu fiołków.

-
                -----
                "Czas spędzony z kotem, nigdy nie jest stracony"
                • marina0321 Re: Pielgrzymki 13.08.14, 13:09
                  kociak40 napisał:

> "Zapewne twoje i twojego psa jezeli takowego posiadasz pachną " fijołkami"? " -
                  > infobeauty

> Podobno tylko ojciec Pio puszczał(a) bąki o zapachu fiołków.

Znam osobę, która, kiedy modli się do ojca Pio, nadal czuje owe zapachy; w ostatnim wydaniu był to zapach róż.
                  > -----
                  > "Czas spędzony z kotem, nigdy nie jest stracony"
                • marina0321 Re: Pielgrzymki 16.08.14, 12:38
                  kociak40 napisał:
                  > Podobno tylko ojciec Pio puszczał(a) bąki o zapachu fiołków.

"Na lotnisku w Modlinie wylądują w sobotę relikwie św. Marii Magdaleny. To jej dłoń, która wciąż ma utrzymywać temperaturę ludzkiego ciała." Pozatym - "dłoń jej wydziela przyjemny zapach"...

Bez komentarza.

Cały tekst: warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34889,16483418,Wierni_pocaluja_dlon_Marii_Magdaleny__ktora____wydziela.html#ixzz3AYAd5N96
              • marina0321 Re: Pielgrzymki 13.08.14, 10:14
                infobeauty napisała:
                > O widzę,ze kotką40 jest się też? Czy tylko adwokatem kotki?

Dobry masz wzrok, tylko patrzysz nim w nieprawidłową stronę.

> Słyszałaś cos o fałszywej trosce?

Tak - jest nią troska o dusze, która pompuje kieszenie poddanych wierców.
                • infobeauty Re: Pielgrzymki 13.08.14, 14:15
                  marina0321 napisał(a):

> infobeauty napisała:
                  > > O widzę,ze kotką40 jest się też? Czy tylko adwokatem kotki?
                  >
                  > Dobry masz wzrok, tylko patrzysz nim w nieprawidłową stronę.
                  A to i się " odezwał"smile Mimo twoich usiłowań pozwolisz,ze sama będę decydowała, która strona jest dobra a która nie. Wybacz ale autorytetem jesteś dla mnie żadnym.
                  >
                  > > Słyszałaś cos o fałszywej trosce?
                  >
                  > Tak - jest nią troska o dusze, która pompuje kieszenie poddanych wierców.
                  Myślę,ze gdyby co to na pewno nie twoją, więc ta troska o innych jest właśnie troską fałszywą.
              • marina0321 Re: Pielgrzymki 13.08.14, 11:51
                infobeauty napisała:

> marina0321 napisał(a):
                > > Dlaczego? Czy odchody pielgrzymów są inne i pozbawione wszelkich nieprzyjemnych
                > > zapachów?

> Zapewne twoje i twojego psa jezeli takowego posiadasz pachną " fijołkami"?

Zapach nie odgrywa roli, jeżeli trafiają do przeznaczonych miejsc. Na pewno nie są to otwarte tereny.
                • infobeauty Re: Pielgrzymki 13.08.14, 14:40
                  marina0321 napisał(a):

> infobeauty napisała:
                  >
                  > > > Dlaczego? Czy odchody pielgrzymów są inne i pozbawione wszelkich ni
                  > eprzyjemnych
                  > > > zapachów?
                  >
                  > > Zapewne twoje i twojego psa jezeli takowego posiadasz pachną " fijołkami
                  > "?
                  >
                  > Zapach nie odgrywa roli, jeżeli trafiają do przeznaczonych miejsc. Na pewno nie
                  > są to otwarte tereny.

Co za interesujący temat poruszasz.smile Miłego delektowania się podobnymi zapachami w zaciszu domowym lub toalet publicznych.
          • kociak40 Re: Pielgrzymki 13.08.14, 05:37
            "dlaczego cie to tak irytuje? " - infobeauty

Mnie to nie irytuje ale śmieszy, chociaż nie jestem ateistą. Do mądrości Absolutu trzeba szacunku mądrości ludzkiej.
            • infobeauty Re: Pielgrzymki 13.08.14, 08:30
              kociak40 napisał:

> "dlaczego cie to tak irytuje? " - infobeauty
              >
              > Mnie to nie irytuje ale śmieszy, chociaż nie jestem ateistą. Do mądrości Absolu
              > tu trzeba szacunku mądrości ludzkiej.

I rozumiem ty to wszystko posiadasz? smile Każdego widocznie śmieszy co innego. Mnie na przykład zupełnie nie śmieszą twoje dywagacje. i nie mam pojęcia w jakim celu snujesz je tu. Czy chcesz może coś komuś udowodnić , wytłumaczyć? Czy moze siebie usprawiedliwić? Nieważne.
              • kociak40 Re: Pielgrzymki 13.08.14, 15:48
                " twoje dywagacje. i nie mam pojęcia w jakim celu snujesz je tu. "

Jedni widzą więcej niż powinni, a drudzy mniej niż potrzeba.
                • infobeauty Re: Pielgrzymki 13.08.14, 20:03
                  kociak40 napisał:

> " twoje dywagacje. i nie mam pojęcia w jakim celu snujesz je tu. "
                  >
                  > Jedni widzą więcej niż powinni, a drudzy mniej niż potrzeba.

Co za samokrytyka z twojej strony. Rozumiem , ze zaliczasz się do tych drugich.
                  • marina0321 Re: Pielgrzymki 13.08.14, 23:27
                    infobeauty - wybacz, ale dyskusja z tobą jakoś nie przypadła mi do gustu. Niczego tu nie wnosi i tracimy czas. Rozejdźmy się lepiej, zanim negatywna energia wokół nas skrystalizuje się.
                    Zyczę ci , żebyś dopasowała sobie odpowiednich forumowiczów i polemika z nimi przyniosła ci dojrzałe owoce.
                    Bay.
                    • infobeauty Re: Pielgrzymki 14.08.14, 15:17
                      marina0321 napisał(a):

> infobeauty - wybacz, ale dyskusja z tobą jakoś nie przypadła mi do gustu. Nicze
                      > go tu nie wnosi i tracimy czas. Rozejdźmy się lepiej, zanim negatywna energia w
                      > okół nas skrystalizuje się.
                      > Zyczę ci , żebyś dopasowała sobie odpowiednich forumowiczów i polemika z nimi p
                      > rzyniosła ci dojrzałe owoce.
                      > Bay.

Zapewne "dyskusja" przypadłaby dyskusja tobie bardziej do gustu z kimś kto podzielałby twoje zapatrywania i kogo by śmieszyły głupawe dowcipy oraz naigrywania się na przykład z pielgrzymek. Ale co to za dyskusja w towarzystwie wzajemnej adoracji smile? No ale to zawsze bezpieczniej pogadać sobie w takim towarzystwie. Dobre z tym dopasowaniem sobie odpowiednich forumowiczów, ha,ha,ha. Nigdy bym na to nie wpadłasmile Bay.
                      >
                      >
      • kolter-rm Re: Pielgrzymki 14.08.14, 16:01
        infobeauty napisała:

> A ci co im d...ka nie chce się ruszyć, siedzą, klepią w klawisze sącząc jad i może w ten to sposób poprawiają sobie samopoczucie i czują się dowartościowani: )

Jad ? a czemu nazywasz pisanie prawdy jadem ??
        • infobeauty Re: Pielgrzymki 14.08.14, 17:03
          kolter-rm napisał:

> infobeauty napisała:
          >
          > > A ci co im d...ka nie chce się ruszyć, siedzą, klepią w klawisze sącząc j
          > ad i może w ten to sposób poprawiają sobie samopoczucie i czują się dowartościo
          > wani: )
          >
          > Jad ? a czemu nazywasz pisanie prawdy jadem ??

Buha,ha. Widzę,ze dawno nie słyszany lider tego forum ruszył z odsiecząsmile. Przyznaję,ze po kilku chyba latach przypomniało mi się o tym forum i chciałam zobaczyć jak tam towarzystwo wzajemnej adoracji się ma. I widzę,ze ogólnie bez zmian.smile Jak jęczeli i utyskiwali na temat jaki to Kościół jest bee, tak dalej to robią. I osoby jakby podobne a przynajmniej częśćsmile Ale zajęcie macie , nie ma co?
          A jakaż to prawda? No, ale cóż, rozumiem,ze jesteś wyznawcą zasady moja racja jest mojsza niz twojsza? A miej sobie człowieku tę swoja"prawdę" jak musiszsmile
          • kolter-rm Re: Pielgrzymki 14.08.14, 17:54
            infobeauty napisała:

> Buha,ha. Widzę,ze dawno nie słyszany lider tego forum ruszył z odsiecząsmile. Przyznaję,ze po kilku chyba latach przypomniało mi się o tym forum i chciałam zobaczyć jak tam towarzystwo wzajemnej adoracji się ma. I widzę,ze ogólnie bez zmiansmile

Zainspirowany tym tekstem sprawdziłem w 2008 roku 18 wpisów., 2012 wpisów 6 .Wiec o czy pieprzysz bez sensu skoro lata cię tu nie było to mnie nie znasz !!

>Jak jęczeli i utyskiwali na temat jaki to Kościół jest bee, tak dalej to robią.

Tak to jest ze ludziom porządnym zło stoi ością w gardle ,stąd jest nieustanym tematem do dyskusji jak je usunąć.

> I osoby jakby podobne a przynajmniej częśćsmile Ale zajęcie macie , nie ma co?

No a co tobie rydzyk płaci za walkę z "wrogami kościoła " cokolwiek ten debilny zwrot znaczy ??

> A jakaż to prawda? No, ale cóż, rozumiem,ze jesteś wyznawcą zasady moja racja jest mojsza niz twojsza? A miej sobie człowieku tę swoja"prawdę" jak musiszsmile

Nie ze muszę a po prostu ją mam
            • infobeauty Re: Pielgrzymki 14.08.14, 20:59
              kolter-rm napisał:

> Zainspirowany tym tekstem sprawdziłem w 2008 roku 18 wpisów., 2012 wpisów 6 .Wi
              ec o czy pieprzysz bez sensu skoro lata cię tu nie było to mnie nie znasz !!>
              Nie spodziewałam się ,ze moja skromna osoba wraz z tekstemsmile może być przyczynkiem do inspiracji. Mylisz się pisząc,ze "pieprzę", bez sensu ponieważ zapamiętałam ten nic jak i inne typu: lumpior ( czyż nie cudowny nicksmile? i grokh chyba też? Przykro mi,że zadałeś sobie tyle bezowocnego trudu. Mi by się nie chciało prawdę mówiącsmile

> obią.
              >
              > Tak to jest ze ludziom porządnym zło stoi ością w gardle ,stąd jest nieustanym
              > tematem do dyskusji jak je usunąć.
              >
              > > I osoby jakby podobne a przynajmniej częśćsmile Ale zajęcie macie , nie ma
              > co?
              >
              > No a co tobie rydzyk płaci za walkę z "wrogami kościoła " cokolwiek ten debilny
              > zwrot znaczy ??
              >
              > > A jakaż to prawda? No, ale cóż, rozumiem,ze jesteś wyznawcą zasady moja r
              > acja jest mojsza niz twojsza? A miej sobie człowieku tę swoja"prawdę" jak musis
              > zsmile
              >
              > Nie ze muszę a po prostu ją mam
              • kolter-rm Re: Pielgrzymki 14.08.14, 21:15
                infobeauty napisała:

> Nie spodziewałam się ,ze moja skromna osoba wraz z tekstemsmile może być przyczynk
                > iem do inspiracji. Mylisz się pisząc,ze "pieprzę", bez sensu ponieważ zapamiętałam ten nic jak i inne typu: lumpior ( czyż nie cudowny nicksmile? i grokh chyba
                > też? Przykro mi,że zadałeś sobie tyle bezowocnego trudu. Mi by się nie chciało
                > prawdę mówiącsmile

Może i znasz mój nick ale raczej nie z tego akurat forum
                • infobeauty Re: Pielgrzymki 14.08.14, 21:43
                  kolter-rm napisał:

> infobeauty napisała:

>
                  > Może i znasz mój nick ale raczej nie z tego akurat forum
                  Być może. Szkoda mi czasu na bezsensowną analizę. To czy inne? Styl wypowiedzi podobny.
            • infobeauty Re: Pielgrzymki 14.08.14, 21:39
              kolter-rm napisał:

> infobeauty napisała:

> >Jak jęczeli i utyskiwali na temat jaki to Kościół jest bee, tak dalej to r
              > obią.
              > Tak to jest ze ludziom porządnym zło stoi ością w gardle ,stąd jest nieustanym
              > tematem do dyskusji jak je usunąć.
              Juz sam sposób wypowiedzi świadczy o tym, ze trudno niektórych piszących tu nazwać ludźmi porządnymi.
              > No a co tobie rydzyk płaci za walkę z "wrogami kościoła " cokolwiek ten debilny
              > zwrot znaczy ??
              Zapewniam cię,ze nikt mi nie płaci, jestem prywatna osobą, której nie musi podobać poziom dyskusji na tym forum i ma prawo nie zgadzać się z wywodami niektórych tu piszących.
              > > A jakaż to prawda? No, ale cóż, rozumiem,ze jesteś wyznawcą zasady moja r
              > acja jest mojsza niz twojsza? A miej sobie człowieku tę swoja"prawdę" jak musis
              > zsmile

> Nie ze muszę a po prostu ją mam
              Mam do czynienia z megalomanem?
              • kolter-rm Re: Pielgrzymki 14.08.14, 22:09
                infobeauty napisała:

> Juz sam sposób wypowiedzi świadczy o tym, ze trudno niektórych piszących tu nazwać ludźmi porządnymi.

Bez przesady katolik to jeden na 5-6 piszących ,więc dramatu nie ma.

> Zapewniam cię,ze nikt mi nie płaci, jestem prywatna osobą, której nie musi podobać poziom dyskusji na tym forum i ma prawo nie zgadzać się z wywodami niektórych tu piszących.

No skoro nie masz formalnej umowy ,to rzeczywiście jesteś tu prywatnie smile)

> Mam do czynienia z megalomanem?

Nie
                • infobeauty Re: Pielgrzymki 14.08.14, 22:39
                  kolter-rm napisał:

> infobeauty napisała:
                  >
                  > > Juz sam sposób wypowiedzi świadczy o tym, ze trudno niektórych piszących
                  > tu nazwać ludźmi porządnymi.
                  > Bez przesady katolik to jeden na 5-6 piszących ,więc dramatu nie ma.
                  Dziwna klasyfikacja wg Koltera. A tak w ogóle reszta to kto wg twojej wiedzy?smile

> > Zapewniam cię,ze nikt mi nie płaci, jestem prywatna osobą, której nie mus
                  > i podobać poziom dyskusji na tym forum i ma prawo nie zgadzać się z wywodami ni
                  > ektórych tu piszących.
                  >
                  > No skoro nie masz formalnej umowy ,to rzeczywiście jesteś tu prywatnie smile)
                  >
                  > > Mam do czynienia z megalomanem?
                  > Nie
                  Megaloman przeważnie nie ma świadomości,ze nim jest.
                  • kolter-rm Re: Pielgrzymki 14.08.14, 22:49
                    infobeauty napisała:

> Dziwna klasyfikacja wg Koltera.

Niby dlaczego dziwna ,czyżbyś znowu zamierzała mnie pomówić , niczym to uzasadniając ?

>A tak w ogóle reszta to kto wg twojej wiedzy?smile

Tutaj z 70% to porządni.

> Megaloman przeważnie nie ma świadomości,ze nim jest.

Tak samo jak ktoś kto wydaje na czyjś temat opinie .

Jesteś Megalomanką ?
                    • infobeauty Re: Pielgrzymki 14.08.14, 23:43
                      kolter-rm napisał:

> infobeauty napisała:
                      >
                      > > Dziwna klasyfikacja wg Koltera.
                      >
                      > Niby dlaczego dziwna ,czyżbyś znowu zamierzała mnie pomówić , niczym to uzasadn
                      > iając ?
                      >
                      > >A tak w ogóle reszta to kto wg twojej wiedzy?smile
                      >
                      > Tutaj z 70% to porządni.
                      Dodajmy,ze według twojej oceny i niektórych tu piszących.
                      >
                      > > Megaloman przeważnie nie ma świadomości,ze nim jest.
                      > Tak samo jak ktoś kto wydaje na czyjś temat opinie .
                      Coooo?smile Ten kto wydaje na czyiś temat opinie nie ma świadomości,ze je wydaje? Przeginasz chyba.
                      > Jesteś Megalomanką ?
                      A jak by ci pasowało, bo mi to obojętne jak ty akurat mnie ocenisz?
                      • kolter Re: Pielgrzymki 14.08.14, 23:49
                        infobeauty napisała:

> Dodajmy,ze według twojej oceny i niektórych tu piszących.

Generalnie ja ponoszę odpowiedzialność za swoje słowa .

> Coooo?smile Ten kto wydaje na czyiś temat opinie nie ma świadomości,ze je wydaje? Przeginasz chyba.

Ano tooooooooooooo ze śmieszą mnie pseudo psychologiczne diagnozy osobowości.

> A jak by ci pasowało, bo mi to obojętne jak ty akurat mnie ocenisz?

No to nas rożni ze ja nie udaje psychologa
                        • infobeauty Re: Pielgrzymki 15.08.14, 00:27
                          kolter napisał:

> infobeauty napisała:
                          >
                          > > Dodajmy,ze według twojej oceny i niektórych tu piszących.
                          >
                          > Generalnie ja ponoszę odpowiedzialność za swoje słowa .
                          Acha. A szczegółowo?
                          >
                          > > Coooo?smile Ten kto wydaje na czyiś temat opinie nie ma świadomości,ze je wy
                          > daje? Przeginasz chyba.
                          > Ano tooooooooooooo ze śmieszą mnie pseudo psychologiczne diagnozy osobowości.
                          A gdzie tu widzisz jakąś diagnozę osobowości? Ja raczej myślałam o braku logiki w zdaniu
                          , które napisałeś.
                          > > A jak by ci pasowało, bo mi to obojętne jak ty akurat mnie ocenisz?
                          > No to nas rożni ze ja nie udaje psychologa
                          To jakby nie na temat. Pozostawiłam ci dowolność oceny więc powinieneś być zadowolony,że nie zamierzam przekonywać cię do niczego. I tak źle i tak nie dobrzesmile
                          • kolter Re: Pielgrzymki 15.08.14, 08:18
                            infobeauty napisała:

> A gdzie tu widzisz jakąś diagnozę osobowości? Ja raczej myślałam o braku logiki
                            > w zdaniu które napisałeś.

Aha i stad ta ocena megalomani.

> To jakby nie na temat. Pozostawiłam ci dowolność oceny więc powinieneś być zadowolony,że nie zamierzam przekonywać cię do niczego. I tak źle i tak nie dobrze: )

Nie musisz czy brak podstaw ??
                            • taniarada Re: Pielgrzymki 17.08.14, 12:59
                              idiotyczne cytowanie przypadlosc umyslowa plus. krążenie w necie od rana do. do wieczora gosc zwany pistoletem tego forum
                              • kolter Re: Pielgrzymki 17.08.14, 13:46
                                taniarada napisał(a):

> idiotyczne cytowanie przypadlosc umyslowa plus. krążenie w necie od rana
                                > do. do wieczora gosc zwany pistoletem tego forum

No i wykazanie ze masz IQ pawiana bo nawet zdania do kupy sam złodziejaszku sklecić nie umiesz
    • sclavus amok sięgnął ... bruku 13.08.14, 17:52
      ... albo "zenitu" - jak komu...:
      pielgrzymi z Częstochowy wsiedli w autokary, które zawiozły ich do ... Warszawy...
      W Warszawie wysiedli i ruszyli ... "w pielgrzymkę do Częstochowy, do cudownego/świętego obrazu na Jasnej Górze"
      • kociak40 Re: amok sięgnął ... bruku 13.08.14, 19:10
        "w pielgrzymkę do Częstochowy, do cudownego/świętego obrazu na Jasnej Górze" - sciavus

Obraz jest święty i sam z siebie cuda czyni. Po co jeszcze jakiś Bóg na niebie? Tylko ten obraz, który Paulini mają, sprzedawane wierne kopie na pobliskim jarmarku, choć poświęcone, cudów nie czynią. To jest wielka tajemnica wiary.
        • marina0321 Re: amok sięgnął ... bruku 13.08.14, 22:44
          "Takie jaja, to tylko w Polsce" (link).
          www.youtube.com/watch?v=mHkigUOakVo
          • sclavus Re: amok sięgnął ... bruku 15.08.14, 14:58
            ... obejrzałem "toto" - takiego cyrku, to komuchy nie potrafili urządzać, na swoich spędach...
            Ach(!) ta "klapa", otwierająca się z takim majestatem...
            ... ach(!) ten obraz, wyjeżdżający majestatycznie, po naciśnięciu guzika...
            I jak te ludziska majom być nieogupione, kiedy widzom cóś takie
            Toteż som!!
        • hrabia_potocki Re: amok sięgnął ... bruku 14.08.14, 09:10
          Kociak 40 pozwolił sobie napisać

> Obraz jest święty i sam z siebie cuda czyni. Po co jeszcze jakiś Bóg na niebie?
          > Tylko ten obraz, który Paulini mają, sprzedawane wierne kopie na pobliskim jar
          > marku, choć poświęcone, cudów nie czynią. To jest wielka tajemnica wiary.

a czy ta moc przechodzi na ksero lub focię ???smile

• marina0321 Re: amok sięgnął ... bruku 14.08.14, 12:23
            hrabia_potocki napisał:
            > a czy ta moc przechodzi na ksero lub focię ???smile

Jeżeli "dobroduszny" kapłan poświęci, to przypuszczam, że tak. Nic ponoć nie ma takiej mocy, jak popryskanie wodą rękoma kapłana. Im większy datek "co łaska", tym większa moc świętości.
            • kociak40 Re: amok sięgnął ... bruku 14.08.14, 15:19
              Z tego filmiku jaki obejrzałem (dziękuję, że wyszukałaś i podałaś adres) najbardziej spodobała mi się chwila jak zakonnik wysiadł z tego auta i zatarł ręce z radości, że kasa będzie, jak w cyrku. I jak tu się z tej głupoty ludzkiej nie śmiać?
              • taniarada Re: amok sięgnął ... bruku 15.08.14, 05:52
                pytam się czyjej głupoty.czy to co tu pisxe
                • kolter Re: amok sięgnął ... bruku 15.08.14, 08:21
                  taniarada napisał(a):

> pytam się czyjej głupoty.czy to co tu pisxe

No widzisz jak nie plagiatujesz to i nawet 8 słów nie napiszesz bez byka smile)
              • marina0321 Re: amok sięgnął ... bruku 15.08.14, 09:50
                kociak40 napisał:

> Z tego filmiku jaki obejrzałem (dziękuję, że wyszukałaś i podałaś adres) najbar
                > dziej spodobała mi się chwila jak zakonnik wysiadł z tego auta i zatarł ręce z
                > radości, że kasa będzie, jak w cyrku. I jak tu się z tej głupoty ludzkiej nie ś
                > miać?

No, ten zakonnik jest niesamowity, biorąc pod uwagę również i jego minę.
                Przedtem - policja na sygnale! Za nimi auto z obrazem. Scena ta nadaje się do wpisu szczytów absurdu.
                Proboszcz podchodzi i całuje obraz. To skutki tego, że nie ma kogo całować.
                Następnie, kiedy ksiądz zaczyna śpiewać "Matko Boga i Narodu", dowiedziałam się, że Bóg, Absolut, Stwórca Wszechświata, ma matkę, którą jest ten obraz. Musi więc mieć i teściową.
                Następny absurd w słowach "Matko Boga i Narodu" - matka ta (obraz), oprócz tego, że jest matką Boga, również jest matką narodu, czyli TYLKO narodu jednego, polskiego. Z drugiej strony patrząc, żaden inny naród nie przyjąłby u siebie takich nonsensów, więc lepiej, jak obraz ten pozostanie TYLKO w kręgach jednego narodu (polskiego). "Maryjo, Krolowo Polski..."
                • marina0321 Re: amok sięgnął ... bruku 15.08.14, 13:49
                  Akurat przejrzałam listę krajów europejskich, w których panują jeszcze królowe i królowie. Liczba ich wynosi 8. Brakuje tam miejsce 9. Polska.....Maryja Królowa Polski.
                • kociak40 Re: amok sięgnął ... bruku 15.08.14, 23:56
                  "dowiedziałam się, że Bóg, Absolut, Stwórca Wszechświata, ma matkę, którą jest ten obraz. Musi więc mieć i teściową." - marina0321

Daje to pełne wyobrażenie Boga. To taki starszy facet z brodą, który się nie starzeje.
                  Rodzina bez teściowej, to jak zegar bez wskazówek.
                  • hrabia_potocki Re: amok sięgnął ... bruku 16.08.14, 08:26
                    kociak40 napisał:

> Rodzina bez teściowej, to jak zegar bez wskazówek.

ta elektroniczny smile

Czy Bóg mieszka wszędzie? Nawet i kserowanych obrazkach?

• kociak40 Re: amok sięgnął ... bruku 16.08.14, 21:28
                      hrabia_potocki napisał:

> kociak40 napisał:
                      >
                      >
                      > > Rodzina bez teściowej, to jak zegar bez wskazówek.
                      >
                      > ta elektroniczny smile
                      >

Kobieta gdy zostaje teściową, wtedy wie wszystko.
                      • rwa.kulszowa Re: amok sięgnął ... bruku 17.08.14, 14:52
                        kociak40 napisał:

> Kobieta gdy zostaje teściową, wtedy wie wszystko.

dobre,
                • kociak40 Re: amok sięgnął ... bruku 16.08.14, 21:36
                  "Scena ta nadaje się do wpisu szczytów absurdu.
                  Proboszcz podchodzi i całuje obraz." - marina0321

Ściślej mówiąc pocałował NMP w ramę. Kapitalny szczyt absurdu.
                  • taniarada Re: amok sięgnął ... bruku 16.08.14, 22:09
                    nuda totalna
                    • marina0321 Re: amok sięgnął ... bruku 16.08.14, 23:04
                      taniarada napisał(a):

> nuda totalna

Współczuję. Ponoć inteligentny człowiek nigdy się nie nudzi.
                      • kolter Re: amok sięgnął ... bruku 17.08.14, 13:45
                        marina0321 napisał(a):

> taniarada napisał(a):
                        >
                        > > nuda totalna
                        >
                        > Współczuję. Ponoć inteligentny człowiek nigdy się nie nudzi.

taniarada za bystry nie jest wiec....
                    • kociak40 Re: amok sięgnął ... bruku 16.08.14, 23:05
                      taniarada napisał(a):

> nuda totalna

Gdy nie masz chęci patrzeć na twarze - idź na plażę.
                    • kolter Re: amok sięgnął ... bruku 17.08.14, 13:44
                      taniarada napisał(a):

> nuda totalna

po prostu taniarada
                • kociak40 Re: amok sięgnął ... bruku 16.08.14, 23:00
                  "No, ten zakonnik jest niesamowity, biorąc pod uwagę również i jego minę. " - marina0321

Ten zakonnik i jego zacieranie rąk, to gest odruchowy na samą myśl o korzyściach finansowych. Nie mógł się powstrzymać widząc tylu głupich ludzi, których można "wydoić" finansowo. Kasa wpłynie, pojadą dalej, cyrk obwoźny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka