Dodaj do ulubionych

Kościół w Polsce

19.07.08, 20:14
Czy to normalne żeby do kościoła nie można wejść gdy jest z się z TV ??
Ugadałem właśnie UWAGA i przeraziło mnie to co zobaczyłem. Starszy mężczyzna
oraz kobieta ubliżali dziennikarzowi telewizyjnemu mówiąc mu że jest jakiejś
ciemniejszej karnacji i jest gorszym człowiekiem. Kobieta powiedziała, że
mogłaby mu dać w mordę - no po prostu strach myśleć co się tam wyrabia.
Dziennikarz nie został wpuszczony do kościoła bo była tam jakaś pogadanka
którą prowadził Pan Jan N. Takie zachowanie tzn. zamknięcie kościoła dla
wszystkich oprócz osób wybranych według mnie podchodzi niestety pod Sektę.Nie
wiem do końca kim jest Pan J.N. ale nawet na koniec materiału TV wypowiadał
się ksiądz, który powiedział, że według niego ten człowiek nie powinien być
wpuszczany do kościoła na urządzanie swoich pogadanek. Poza tym takie rozmowy
na temat żydów, innego koloru skóry i tym podobnych rzeczy w kościele gdzie
Bóg kazał miłować wszystkich ludzi tak samo...
Obserwuj wątek
    • kolter_hugh Re: Kościół w Polsce 19.07.08, 20:28
      klasi napisał:

> Czy to normalne żeby do kościoła nie można wejść gdy jest z się z TV ??
      > Ugadałem właśnie UWAGA i przeraziło mnie to co zobaczyłem. Starszy mężczyzna
      > oraz kobieta ubliżali dziennikarzowi telewizyjnemu mówiąc mu że jest jakiejś
      > ciemniejszej karnacji i jest gorszym człowiekiem. Kobieta powiedziała, że
      > mogłaby mu dać w mordę - no po prostu strach myśleć co się tam wyrabia.
      > Dziennikarz nie został wpuszczony do kościoła bo była tam jakaś pogadanka
      > którą prowadził Pan Jan N. Takie zachowanie tzn. zamknięcie kościoła dla
      > wszystkich oprócz osób wybranych według mnie podchodzi niestety pod Sektę.Nie
      > wiem do końca kim jest Pan J.N. ale nawet na koniec materiału TV wypowiadał
      > się ksiądz, który powiedział, że według niego ten człowiek nie powinien być
      > wpuszczany do kościoła na urządzanie swoich pogadanek. Poza tym takie rozmowy
      > na temat żydów, innego koloru skóry i tym podobnych rzeczy w kościele gdzie
      > Bóg kazał miłować wszystkich ludzi tak samo..

Samo kato życie ::(((
    • wanda43 Re: Kościół w Polsce 19.07.08, 21:08
      > Bóg kazał miłować wszystkich ludzi tak samo..

Może i kazał, ale Zydom. Katolikow, zwłaszcza tych "prawdziwych" to nie dotyczy.
    • kolter_hugh Re: Kościół w Polsce 24.07.08, 22:12
      klasi napisał:
      Poza tym takie rozmowy
      > na temat żydów, innego koloru skóry i tym podobnych rzeczy w kościele gdzie
      > Bóg kazał miłować wszystkich ludzi tak samo...

Czyli widocznie Krk nie jest kościołem jaki założył Jezus
      • krepelx Re: Kościół w Polsce 24.07.08, 23:56
        www.polskatimes.pl/stronaglowna/25429,wyrodny-ksiadz-ucieka-noca-przed-sprawiedliwoscia,id,t.html
      • michal_3miasto1 Re: Kościół w Polsce 25.07.08, 16:16
        KrK założył cesarz Konstantyn ok.400r. a nie Jezus!
        • kolter_hugh Re: Kościół w Polsce 25.07.08, 16:31
          michal_3miasto1 napisał:

> KrK założył cesarz Konstantyn ok.400r. a nie Jezus!

Michale on zmarł kele 337 roku !
          • michal_3miasto1 Re: Kościół w Polsce 26.07.08, 14:59
            Tak,chrzest też przyjął dopiero na łożu śmierci.Był twórcą KrK,który wykorzystywał jako narzędzie sprawowania władzy a katolicyzm ok.400r. ustanowiono religią państwową.Takiej organizacj religijnej jak Kościół nie tworzy się z dnia na dzień.
            Niezależnie od powyższego to nie Jezus Chrystus był założycielem KrK.Katolicyzm a chrześcijaństwo to nie to samo.
            • kolter_hugh Re: Kościół w Polsce 27.07.08, 08:14
              michal_3miasto1 napisał:

> Tak,chrzest też przyjął dopiero na łożu śmierci.Był twórcą KrK,który wykorzysty
              > wał jako narzędzie sprawowania władzy a katolicyzm ok.400r. ustanowiono religią
              > państwową.Takiej organizacj religijnej jak Kościół nie tworzy się z dnia na dz
              > ień.
              > Niezależnie od powyższego to nie Jezus Chrystus był założycielem KrK.Katolicyzm
              > a chrześcijaństwo to nie to samo.

To wszystko prawda mi tylko chodziło o to że Konstantyn zmarł długo przed podaną
              przez ciebie data roku 400 n.e ::)))
            • ja.7 Re: Kościół w Polsce 27.07.08, 19:11
              michal_3miasto1 napisał:

> Tak,chrzest też przyjął dopiero na łożu śmierci.Był twórcą
              KrK,który wykorzysty
              > wał jako narzędzie sprawowania władzy a katolicyzm ok.400r.
              ustanowiono religią
              > państwową.Takiej organizacj religijnej jak Kościół nie tworzy się
              z dnia na dz
              > ień.
              > Niezależnie od powyższego to nie Jezus Chrystus był założycielem
              KrK.Katolicyzm
              > a chrześcijaństwo to nie to samo.

już sama nazwa KrK świadczy o tym,że nie jest to kościół założony
              przez Jezusa.ale przecież,z drugiej strony,sam Jezus przekazał
              Piotrowi jako zadanie zbudowanie podwalin pod Kościół "nie ludzką
              ręką budowany".czyli każdy człowiek na ziemi może być jednostką
              przynależną do nauk Jezusa. nauki Jezusa to nie nauki KK i
              papieży,choć wiele pozorów wskazuje iż jest tożsamość pomiędzy nimi.
              Mahomet jeszcze bardziej ułatwił wiernym sprawę i łatwiej też zostać
              muzułmaninem niż katolikiem.
              • ja.28 Re: Kościół w Polsce 27.07.08, 19:15
                Podstep katolikow-Który dał wielkość katolikom.
                JEREMIASZA ROZDZ.5 WER.26-31
                Gdyż pośród mego ludu znaleziono niegodziwców.Wpatrują się oni jak przykucnięci
                ptasznicy.Zastawili zgubną pułapkę. Jak klatka jest pełna stworzeń latających,
                tak ich domy są pełne podstępu.Dlatego stali się wielkimi i zdobywają
                bogactwo.Roztyli się, zaczeli błyszczeć. Obfitowali w to co złe. Nie bronili
                żadnej sprawy sądowej, nawet sprawy chłopca nie mającego ojca- żeby zapewnić
                sobie powodzenie, nie zajeli się też sądem ubogich, Czy z powodu tych rzeczy nie
                mam dokonać rozrachunku - brzmi wypowiedż JEHOWY- albo czy na narodzie takim jak
                ten [polski] nie mam się pomścić Doszło do tetgo że jest w tej ziemi
                zadziwiająca sytuacja, coś przerażającego. Prorocy prorokują fałsz, a kapłani
                według swej mocy narzucają swą dominację. Mój lud zaś tak to umiłował; i co
                zrobicie, gdy nadejdzie tego kres!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                Jak ptasznik dopiero co wyklute pisklę obrączkuje aby młode nie mogło
                zmienić właściciela gdyż naznaczone jest jego znakiem.Tak kler katolicki
                naznacza swoim znakiem [znamię] dziecko chszcząc je.Chrzest oznacza pieczęć.W
                ten sposób katolicy zdobyli swoją wielkość- PODSTĘPEM.
                • ja.7 Re: Kościół w Polsce -ostrzeżenie 27.07.08, 19:24
                  nie chciałabym,zeby moje wypowiedzi wykorzystywali św.Jehowy.znam
                  ich nauki i pomimo pozornego podobieństwa moje patrzenie na sprawy
                  religii jest zdecydowanie odmienne.religijnie jestem całkowicie
                  z "zewnątrz" kazdej religii.
    • marta.r.8.5 Re: Kościół w Polsce 25.07.08, 09:15
      Chcem Cie zapytać o jakim kościele mówisz, bo "Kościół w Polsce" nie
      odzwierciedla tego?
      Wydaje mi się że chyba o kościele Katolickim?
      to bardzo smutne to co napisałeś, bo niestety to co jest prawdą o
      Chrześcijaństwie jest napisane w Piśmie Świętym, a tego mało (mam nadzieje że
      JESZCZE) Katolików czyta :-(
      Z tego co zrozumialam te osoby z TV przychodzily do kosciola, zeby potem obrazac
      Kosciol w telewizji? Ja takich osob bym tez nie wpuscila,
      napewno nie jest poprawne zeby je obrazac, bo mamy nasladowac Jezusa, a On
      nikogo nie obrazal, ale tez nie kazal nam osadzac innych, mowil zeby najpierw
      poprostu zaczac od siebie jezeli chcemy "rzucic kamien" w strone innych, oni źle
      zrobili ale taka rozmowa na ich temat to jest dokladnie robienie tak samo jak
      oni zrobili, a jeszcze gorzej bo poza ich plecami, moze trzeba by z tymi ludźmi
      w miłości (tak jak JEzus nakazał) porozmawiać i wytłumaczyć?
      Tych ludzi, którzy źle czynią w Kościele Katolickim i w innych Kościołach
      Chrześcijańskich też mamy kochać, bo nikt nie jest idealny i kazdy grzeszy ale
      nie my jesteśmy do osądzania, a nawet Piotr, po tak dlugim przebywaniu z Jezusem
      wyrzekł się Jego, ale Bóg mu przebaczył, a skoro Bóg mu przebaczył to my nie
      mamy prawa go osądzać :-)
      • krytykantka07 Re: Kościół w Polsce 25.07.08, 09:24
        Oj uważaj, bo takim rozumieniem przykazania miłości bliźniego
        sprowokujesz wojny. To, co mówił Jezus dotyczyło fałszywych proroków
        i uczonych w piśmie. Czyli Jezus zabronił na ludzki sposób rozumieć
        pismo i kapłanów nie powołał, a Kościoła z kapłanami nie stworzył.
        Dlaczego ja mam kochać tych, którzy są w KK? Równie dobrze mogę
        domagać sie miłości od nich i braku potępienia dla moich grzechów.
        Czyli wtrącać do mnie im sie nie wolno! A to znaczy tylko tyle:
        wiara jest sprawą prywatną każdego człowieka, a KK nie ma prawa bytu.
        • marta.r.8.5 Re: Kościół w Polsce 25.07.08, 09:29
          wskaż miejsce w Piśmie Świętym gdzie
          >"Jezus zabronił na ludzki sposób rozumieć pismo"?
          • krytykantka07 Re: Kościół w Polsce 25.07.08, 16:25
            A jak rozumiesz pismo, jeśli nie ma w tobie miłosci bliźniego? Nie
            na ludzki sposób? Miłosć bliźniego to umiejętność widzenia Boga w
            każdym człowieku. Potrafisz tak na ludzi patrzeć? Do czego więc
            doprowadziła interpretacja pisma? Jak ludzie je zrozumieli, skoro
            rezpętali wojny religijne i nie zobaczyli w mordowanych ludziach
            Boga? Jak ludzie je zrozumieli skoro doczytali się w piśmie pochwały
            niewolnictwa i feudalizmu, które są zaprzeczeniem miłości bliźniego?
            • kolter_hugh Re: Kościół w Polsce 25.07.08, 16:34
              krytykantka07 napisała:

> A jak rozumiesz pismo, jeśli nie ma w tobie miłosci bliźniego? Nie
              > na ludzki sposób? Miłosć bliźniego to umiejętność widzenia Boga w
              > każdym człowieku. Potrafisz tak na ludzi patrzeć? Do czego więc
              > doprowadziła interpretacja pisma? Jak ludzie je zrozumieli, skoro
              > rezpętali wojny religijne i nie zobaczyli w mordowanych ludziach
              > Boga? Jak ludzie je zrozumieli skoro doczytali się w piśmie pochwały
              > niewolnictwa i feudalizmu, które są zaprzeczeniem miłości bliźniego

Czy lubi Pani czaczę ???
              pl.youtube.com/watch?v=8CfdER3hfV4
              • iza11222 Re: Kościół w Polsce 26.07.08, 11:11
                O czym Wy piszecie??Od kiedy to zeby milowac blizniego potrzebna jest znajomosc
                Pisma Swietego??
                Nawet na forum widac ,ze Ci co nie znaja pisam potrafia z szacunkiem odnosić
                sie do ludzi , milowac blizniego .Co widzimy ze strony wierzacych??Ciagle
                forumowe wojenki z 'barwną' polszczyzną:)
          • kaprys9 Re: Kościół w Polsce 27.07.08, 18:55
            Nowy Testament był pisany w języku greckim i to pod dyktando ówczesnych Ojców
            Kościoła.
            Nawet Paweł (Żyd z pochodzenia) wykształcony na Starym Testamencie głosił swe
            nauki po grecku, nazywając Jezusa nie Mesjaszem a (z grecka)Chrystusem.
            Ponadto w Chrześcijaństwie zauważamy cały szereg zbieżności z mitami greckimi.
            • kolter_hugh Re: Kościół w Polsce 28.07.08, 19:57
              kaprys9 napisała:

> Nowy Testament był pisany w języku greckim i to pod dyktando ówczesnych Ojców
              > Kościoła.

Mateusz napisał swoja ewangelię po aramejsku !! nikt mu niczego nie mógł
              dyktować bo był jednym z 12 najważniejszych ludzi ówczesnego zboru
              chrześcijańskiego !

> Nawet Paweł (Żyd z pochodzenia) wykształcony na Starym Testamencie głosił swe
              > nauki po grecku, nazywając Jezusa nie Mesjaszem a (z grecka)Chrystusem.
              > Ponadto w Chrześcijaństwie zauważamy cały szereg zbieżności z mitami greckimi.

Oj tak cała kupa jest tego zaczynając od boskiego pochodzenia Jezusa ::))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka