Gość: G.Osć Po kolei IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.09, 08:22 po pierwsze nalezy zmienić odliczanie czasu w krajach cywilizowanych. Jak można mówić, że mamy teraz 2009 rok po narodzeniu Chrystusa (to ten, który póżniej zawisła na Krzyżu). Wprowadzić nowe liczenie czasu, np. od narodzin Seniszyn - mielibyśmy teraz (na oko) rok 60. I dlaczego wyrózniać niedzielę? To przecież też umocowanie w tradycji chreeścijańskie!! Wyróżnić środę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Racja Polskiej Lewicy: Marszałku, krzyż zdjąć! 19.11.09, 08:25 jak brakuje umiejętności na zajmowanym stanowisku, to trzeba liczyć na " tak mi dopomóż Bóg". Fałszywi wyznawcy, najbardziej szkodzą kściołowi ale czy kościołowi zależy na czymkolwiek innym niż nadymanie balonu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.P. Wojujący bolszewizm IP: 212.109.135.* 19.11.09, 08:34 Przeczytałem, że: niejaki Targowicki, 33-letni informatyk z Zielonej Góry, działa w antyklerykalnej Racji od kilku lat. W wyborach do rady miasta startował z listy SLD. Ceni Joannę Senyszyn. Europosłanka wezwała ostatnio do usunięcia krzyży z polskich szkół, po tym jak Trybunał Praw Człowieka zalecił to władzom Włoch. Targowicki natomiast zraził się do zielonogórskiego Sojuszu. - Bo co innego mówią, co innego robią - mówi. Dwa lata temu próbował wymóc na radnych zgodę na usunięcie krzyża i obrazu Jana Pawła II z sali obrad w zielonogórskim ratuszu. SLD nie pomógł. - Wiadomo, kto "tupnął nogą" (radna z prawicy), a kto "stulił uszy" (prezydent z SLD) - denerwował się Targowicki." Proponuję wszystkim na tym forum zapoznać się z artykułem Piotra Gontarczyka zamieszczonym w Rzeczpospolitej z dnia 14-15 listopada 2009 r. pt.: "BEZRELIGIJNY BOLSZEWIZM". Cytowany wcześniej bolszewik, niejaki Targowicki, założy zapewne w Czerwonogrodzie Związek Wojujących Bolszewików i będzie posługiwał się nowocześniejszym narzędziem - komputerem. Został wykształcony jako informatyk, co umożliwia obecnie propagowanie nawet najbardziej DURNYCH bezbożnickich ideologii. Zaznaczę, że nie są to nowe pomysły, a raczej zmurszałe próchno KOMUNISTYCZNEJ WALKI Z RELIGIĄ I KOŚCIOŁEM. Warto zapytać, kto tego bolszewika WYCHOWAŁ? Kim jest ojciec i matka? Może to dawni pracownicy SB, PZPR. Czy ten wojujący bolszewik wie, że już ma problem ze sobą, bo nie rozpoznał sensu życia. Taki młody, a już zaciągnął się na SŁUŻBĘ SZTAŃSKĄ. To raczej człowiek strachliwy i nieszczęsliwy, ale po główce głaskać go za takie WYBRYKI nie można, tylko mocno "przyłożyć" bo tylko wtedy jest szansa na opamiętanie. BOLSZEWICKA WIARA SKAZANA JEST NA ZAGŁADĘ - już imperium upadło, ale zostały BOLSZEWICKIE POPŁUCZYNY. Wystarczy mały wiosenny deszczyk i spłynie ten "bolszewicki wrzask" do rynsztoka, tam gdzie jego miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maka Re: Wojujący bolszewizm IP: *.chello.pl 19.11.09, 08:41 Dlaczego skoro jest w tym kraju tylu katolików,jest takie łobuzerstwo? Jakim prawem jakiś złodziej będzie mnie pouczał i szantażował krzyżem? Po prostu nie życzę sobie krzyży w miejscach publicznych i nie boję się kleru.Nasi politycy zrobią wszystko wbrew sobie i swoim wyborcom,żeby tylko utrzymać się na stołkach-tfu,nie jest to mój kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tojfel Słabiutki ten Bóg tyle tysiącleci walki z szatanem IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.11.09, 08:48 Mało tego cały czas zaprzęga do tej walki całe pokolenia chrześcijan.Bóg stworzył Świat?Tak spaprał swoją robotę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B.M. Re: Wojujący bolszewizm IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.11.09, 09:24 W.P. napisał: "Przeczytałem, że: niejaki Targowicki, 33-letni informatyk z Zielonej Góry" itd. Katoliku! Uważaj, bo się zakrztusisz jadem, którym tak obficie plujesz z miłości do bliźniego swego i przeniesiesz się przedwcześnie do Domu Ojca niezdążywszy się z objawów tej ewidentnej miłości wyspowiadać. I co wtedy? Ojciec będzie musiał oddać Cię do obróbki termicznej w rozgrzanej smole na wieki wieków amen. Warto zapytać kto takiego oszołoma katolickiego jak Ty wychował? Może jesteś synalkiem jakiegoś miłującego swą trzódkę księżula i jego bogobojnej gosposi? Twój oszołomski, oszołomskokatolicki wrzask o tym świadczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.P. Re: Wojujący bolszewizm IP: 212.109.135.* 19.11.09, 13:42 W Czerwonogrodzie, albo Zielonej Górze, gdzie mamy społeczność należącą w przeważającej części do Związku Bezbożników Oświeconych Wykształconych i Durnych (ZBOWiD), o czym dobitnie świadczą wyniki z wyborów do władz miejskich i parlamentarnych, spodziewałem się takich "opinii". Przecież mamy tu wypowiedzi ludzi wychowanych w komunistyczno-liberalnym SMRODZIE ciągnącym się za PRL-em. Dzisiaj tylko zapyziałe NIDOUKI lub UNIJNOLEWACKIE PACANY tylko walczą z religią. Tak robił Lenin, Stalin i Hitler - bandyci i bezbożnicy. Skończyli na ŚMIETNIKU, a ich naśladowcy na Kubie, w Wenezueli, Chinach, Korei Płn. oraz niektórych krajach europejskich do ŚMIETNIKA już się zbliżają. Ten durnowaty przywódca Związku Walczących Bezbożników w Czerwonogrodzie ma wielu POMAGIERÓW na tym forum. Najpierw przeczytajcie, jak zalecałem wcześniej, artykuł Piotra Gontarczyka zamieszczony w Rzeczpospolitej z dnia 14-15 listopada 2009 r. pt.: "BEZRELIGIJNY BOLSZEWIZM". Ruszcie SZARE KOMÓRKI i postawcie PYTANIE: W imię jakich wartości przeszkadza mi krzyż? Czy bezbożnictwo nie prowadzi do zatracenia? Co przynieśli ludziom ci, co z krzyżem walczyli? Odpowiadam - PIEKŁO NA ZIEMI I ŚMIERĆ MILIONOM LUDZI. To wylęgał się z bezbożnictwa KOMUNIZM i FASZYZM. Tego chcecie? Odpowiedz Link Zgłoś
iron1410 Re: pytanie:co przyniosła ze sobą sekta.. 19.11.09, 14:47 ..zwana katolicyzmem..a może tak bardzo do tyłu z historią,parafianinie? rzucić okiem na historię i na samo słowo ,,katolik''rzygać się chce..jak nie da rady szukać za głęboko,to wystarczy przyjażń piusa 12 z niejakim Hitlerem-słyszoł żeś o tym,czy akurat o tym pleban na katechezie zapomnioł ci powiedzieć ? Katolicyzm w historii znaczy ciemnota ,nędza i krew tych,co go uznawali za siłę przewodnią,parafianinie..gdyby nie laicy być może dziś nie umiałbyś czytać i wyprowadzałbyś księdzu dobrodziejowi krowy na jego łąkę-o ile by ci pozwolił... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.P. Re: pytanie:co przyniosła ze sobą sekta.. IP: 212.109.135.* 19.11.09, 15:13 Mam radę, dla niejakiego "iron1410": RZYGAJ WAŚĆ, NIE KREMPUJ SIĘ. MOŻE CI ULŻY. A NA GŁOWĘ ROZPALONĄ OD CZYTANIA "NIE" ORAZ "FAKTÓW I MITÓW" NAŁUŻ OBRĘCZ, BO CI DEKIEL ODWALI. Jak się pisze tyle głupot, to szare komórki mogą się przegrzć. Ma BIDULA komputer, stuka w klawiaturę i wychodzi BEŁKOT, bo we łbie też BEŁKOTA. Z bełkotu zawsze tylko będzie bełkot. Odpowiedz Link Zgłoś
iron1410 Re:Przyciasny móżdżku,przyjacielu Ojca 19.11.09, 18:20 Dyrektora,orędowniku proboszczów-pedofilów i kościelnych arystokratów(jeśli wymieniłem powyżej twojego tatę to się nie zdziwię).nie czytuję wymienionych pism,ty najwyrażniej tak-twój problem.co do dekla ,to radzę oddać moher babci do poprawy,parafianku,beret uciska..dla ciebie,głąbie spod znaku,,Plebanii''historia twojej przerośniętej sekty zaczyna się od pojawienia tego hipokryty Wojtyły-nic wcześniej nie było-z jego chytrym,diabelsko sympatycznym uśmieszkiem...na początku był papcio a potem reszta(pod jego kotłem musi się już dobrze palić)..dalsza dyskusja jest zatem bezcelowa ,bo musiałaby się odbywać na zasadzie Piotrowski vs.niejaki Popiełuszko..zdrowia,parafianinie,reszty nie ma sensu życzyć.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.P. Pomiot Lenina i Stalina IP: 212.109.135.* 20.11.09, 09:20 Pisałem wczesniej, że twoje wpisy są BEŁKOTEM. Wystarczy przeczytać kolejny, by już wiedzieć, że taka bełkotliwa mowa, to symptom poważnego ODCHYLENIA OD OBOWIĄZUJĄCYCH NORM ZDROWIA PSYCHICZNEGO. Idż do lekarza, najlepiej od GŁOWY, niech coś poradzi. Na wszelki wypadek, gdyby DEKIEL mocniej odbijał, wystarczy lepiej dopasować OBRĘCZ NA ŁBIE. Efekt jednak może być mizerny, bo ŁEB WAŚĆ MASZ BARDZO GORĄCY. Zdrówka życzę, bo o rozum za póżno!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.P. Re: Wojujący bolszewizm IP: 212.109.135.* 19.11.09, 14:57 Niejaki "B.M.", to także niestrudzony czytelnik "opiniotwórczej" PROPAGANDY BEZBOŻNIKÓW WOJUJĄCYCH z "GW-Prawdy" oraz "Faktów i Mitów", a może też i "NIE", w których to "żródłach" PRAWDY O KOŚCIELE KATOLICKIM wyczytał te napuszone dyrdymały, którymi żywi się jak szakal padliną. Wiadomości z takich "żródeł" należy WERYFIKOWAĆ, aby nie narazić się na śmieszność. Co do osobistych przytyków, jakie zastosował "B.M." do mnie to postaram się podać taki opis, gdy Adama Mickiewicza pewien WAŚĆ chciał obrazić, wtedy ten mu odpowiedział tak: "ZAUWAŻ WAŚĆ, ŻE DZIELI NAS PEWNA KLASA - WAŚĆ KUTAS JESTEŚ, A JA MAM KUTASA". Nie będę docikać, co ma "B.M." bo wiem, że jest jakiś taki POSZKODOWANY PRZEZ PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
iron1410 Re:a po co Fakty i Mity... 19.11.09, 15:04 poczytaj choćby Deschnera ,to się dowiesz też co nieco o Wojtyle,nie tylko o zaplutej historii katolicyzmu na świecie o Europie nie wspominając.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Wojujący bolszewizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.09, 19:10 czy inteligentny człowiek będzie manifestował swą wiarę ? nie ! czy będzie wieszał symbole swej wiary w miejscu pracy, do którego przychodzą rózni ludzie ? nie ! reszta jest milczeniem Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 wchodze do urzedu a tu krzyz.nie wiem czy mam 19.11.09, 08:36 zaczac sie modlic, kiedy bedzie msza w urzedzie itd..wiaszcy krzyz i myslalem ze urzednicy beda dzialac z godnie z dekalogiem jaki niesei ten krzyz.. a tu go...prawda...czulem sie jak szczuta suka saba...gdyby urzednik mogl pewnikiem powiesilby mnie na tym krzyzy aby mu tylko nie zawrcala du...druga sprawa krzyze w niektorych szalaetach,,, nie wiem czy to tylko dla chrzesciajn i czy moge zdejmowac gacie na wacie aby dokonac oczyszczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cytujac klasyka Re: wchodze do urzedu a tu krzyz.nie wiem czy mam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.09, 09:00 juz Kazik sie do tego ustosunkowal w utworze Czy wy nas macie za idiotow ? oto stosowny fragment : A nad stołem prezydialnym niech powieszą krzyż, dwa krzyże! Protestuję! - w mym imieniu ja optuję za Stalinem Zbiorowisko naszych kumpli wyda dzisiaj sześć koncesji Jak nie da żyć normalnie, zarobić trzeba więcej Czy wy nas macie za idiotów? Tak, tak! Czy wy nas macie za idiotów? Tak, tak! Czy wy nas macie za idiotów? Tak, tak! Czy wy nas macie za idiotów? Tak, tak! Odpowiedz Link Zgłoś
iron1410 Urzad to urząd i koniec..a nie wiem 19.11.09, 08:57 ...czy ktokolwiek się zastanawia w tym Ciemnogrodzie,że patrząc na sprawę z punktu widzenia historii chrześcijaństwo to przecież sekta a katolicyzm jest jego chorym wytworem... Odpowiedz Link Zgłoś
36krzysiek Racja Polskiej Lewicy: Marszałku, krzyż zdjąć! 19.11.09, 09:01 Miejsce symboli religijnych jest w domu i kościele. Urząd naleŻy do państwa, które jest świeckie. W Pruszkowie wisi wielki krzyż na poczcie! przy Helenowskiej, w piekarni, na pół ściany, przy Wojska Polskiego a w mięsnym na stacji WKD wsród flaczków i kaszanki, czuwa portret JPII. Odpowiedz Link Zgłoś
mark6 Wreszcie zajęto się czarną mafią! 19.11.09, 09:02 Oczywiste, że jak ktoś lubi krzyż niech go sobie zawiesi w sypialni i nic mi do tego ale won ze szkół, urzędow i innych państwowych instytucji. Odpowiedz Link Zgłoś
japolak Racja 19.11.09, 09:08 Wolę prywatność religii. I wolę, co zrobiła w mojej obecności kilka lat temu polska staruszka. Dowiadując się, iż do Warszawy ukraińscy żeglarze przypłynęli, przyniosła ikonę, mówiąc że jej mama z Kresów przywiozła, lecz niech w swoje strony wróci... Odpowiedz Link Zgłoś
miroo Usunąć ten krzyż! To nie prywatny gabinet 19.11.09, 09:14 tej kobiety... wierzyć i dodawać sił krzyżem sobie może w przestrzeni która jest jej własnością... Odpowiedz Link Zgłoś
lehoo Racja Polskiej Lewicy: Marszałku, krzyż zdjąć! 19.11.09, 09:30 W państwowym urzędzie na ścianie jest miejsce tylko dla państwowego godła. I niczego więcej. Koniec, kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Sojusz Wampirów Demokratycznych w natarciu ;-) 19.11.09, 09:35 Zaczyna się od żądania usunięcia krzyży, patrzenie na które przyprawia ich o cierpienia. Za chwilę doczekamy się postulatów zakazu uprawy i sprzedawania czosnku oraz konieczności posiadania rządowych koncesji na wyrób kołków drewnianych, obwarowanych obowiązkiem posiadania zezwolenia na broń. Wreszcie, z racji tradycyjnej wrażliwości na los prześladowanych społecznie mniejszości, urzędy publiczne i sklepy będą musiały być otwierane również w nocy, tak by Wampiry (poprawna politycznie nazwa: Rdzenni Nieumarli) mogły załatwiać wszystkie swoje sprawy bez obawy o życie i zdrowie. Pozostaje tylko kwestia, jak skutecznie demonstrować przeciwko panującej w Polsce strixofobii (tj. nieuzasadnionemu strachowi przed wampiryzmem) - parady równości nieumarłych mogłyby wszak być organizowane dopiero po zmroku; a kto wtedy zwróciłby uwagę na paradujących pod tradycyjnymi sztandarami w barwie krwi...? Może trzeba by się zastanowić nad połączeniem z Nocą Muzeów... Ech, Buffy by na was trzeba, aktywiści ;-P Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: Sojusz Wampirów Demokratycznych w natarciu ;- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.09, 10:04 myślałem że Litwini -w większości- modlą się w cerkwiach a tu proszę nawet w ambasadzie/konsulacie są i katolicy Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Racja Polskiej Lewicy: Marszałku, krzyż zdjąć! 19.11.09, 09:36 Katole to nie Polacy, to zdrajcy zaprzedający kraj Watykanowi i kościołowi (łącznie z majątkiem państwa)! Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: Racja Polskiej Lewicy: Marszałku, krzyż zdjąć 19.11.09, 10:17 dzakarta napisał: > Katole to nie Polacy, to zdrajcy zaprzedający kraj Watykanowi i > kościołowi (łącznie z majątkiem państwa)! ------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
monelo A co z odznaczeniami na ktorych jest krzyż? 19.11.09, 09:56 A co z odznaczeniami na ktorych jest krzyż? Czy takie odznaczenia bedą odbierane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Re: A co z odznaczeniami na ktorych jest krzyż? IP: *.anonymouse.org 19.11.09, 15:16 Ja proponuje żeby inowiercom odbierać odznaczenia na których jest krzyż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: genia Re: A co z odznaczeniami na ktorych jest krzyż? IP: *.anonymouse.org 19.11.09, 15:21 Jesli nie chcą krzyza to odebrac i dac gwiazdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajjatolahomini Re: A co z odznaczeniami na ktorych jest krzyż? IP: *.anonymouse.org 19.11.09, 15:37 Proponuję żeby odznaczenia z krzyżem dostawali tylko katolicy a pozostali z gwazdą dawida. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezebub Re: A co z odznaczeniami na ktorych jest krzyż? IP: *.anonymouse.org 19.11.09, 22:28 Odebrac odznaczenia tym co nie uznaja krzyza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zola Re: A co z odznaczeniami na ktorych jest krzyż? IP: *.anonymouse.org 19.11.09, 23:03 A krzyż na grobie Religi ma pozostać i na grobach innych tych niewierzących? Jeśli ktoś za życia nie wierzył to po co mu po śmierci krzyż? Odpowiedz Link Zgłoś
syn_wojtyly :) krzyżak gwałcił tej pani prapraprababcie :) 19.11.09, 09:58 a ta menda uwaqża tą narzucona wiare za swoją kulturę haha i gotowa za nia zginąć- czyż to nie ironiczne? Odpowiedz Link Zgłoś
syn_wojtyly en kraj jest tez nasz!! a nnie tyljko wasz katole 19.11.09, 10:02 syn_wojtyly napisała: > a ta menda uwaqża tą narzucona wiare za swoją kulturę haha i > gotowa za nia zginąć- czyż to nie ironiczne? Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd Lubisz sie cytowac, prawda? 19.11.09, 12:56 I jeszcze boldem piszesz: twoj psychiatra wie, ze wchodzisz na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
polsz Racja Polskiej Lewicy: Marszałku, krzyż zdjąć! 19.11.09, 09:59 pewnie, że zawsze miała krzyż tam gdzie pracowała, w końcu każdy ma krzyż w dolnej części pleców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.P. Re: Racja Polskiej Lewicy: Marszałku, krzyż zdjąć IP: 212.109.135.* 19.11.09, 13:49 Odezwał się czynny bezbożnik, NIEJAKI POLSZ, w sobie tylko znanym stylu.BEZRELIGIJNA WIARA SKAZANA JEST NA ZAGŁADĘ - już bolszewickie i faszystowskie imperium upadło, ale zostały BOLSZEWICKIE POPŁUCZYNY. Wystarczy mały wiosenny deszczyk i spłynie ten "bolszewicki wrzask" do rynsztoka, tam gdzie jego miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
ostryga11 Racja Polskiej Lewicy: Marszałku, krzyż zdjąć! 19.11.09, 10:02 Jestem ANTYTEMPORIANKĄ (przeciwniczką czasu). Żądam poszanowania moich praw i zdjęcia ze ścian wszystkich urzędów wszelkiego rodzaju kalendarzy. Są one bowiem symbolem wrogich dla mojego wyznania poglądów, że czas ma jakiekolwiek znaczenie. Obcym ideowo symbolom mówię zdecydowane NIE! Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: Racja Polskiej Lewicy: Marszałku, krzyż zdjąć 19.11.09, 10:13 ostryga11 napisała: > Jestem ANTYTEMPORIANKĄ (przeciwniczką czasu). Żądam poszanowania > moich praw i zdjęcia ze ścian wszystkich urzędów wszelkiego rodzaju > kalendarzy. Są one bowiem symbolem wrogich dla mojego > wyznania poglądów, że czas ma jakiekolwiek znaczenie. Obcym ideowo > symbolom mówię zdecydowane NIE! ------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Racja Polskiej Lewicy: Marszałku, krzyż zdjąć! 19.11.09, 10:03 No i jedna Wloszka finskiego pochodzenia ile dala polskiemu lewactwu radosci i mozliwosci zaistnienia w mediach,pomnik powinni jej wystawic.Bo gdyby nie jej przypadek to nasi "wybitmi" lewacy i lewicowcy na pewno dalej by nie widzieli wiszacych krzyzy w szkolach,urzedach.To jest wlasnie obraz polskiej lewicy,Hiszpanie dla dobra naszych lewicowców jednak nie powinni przyznawac malpom praw ludzkich,bo sie moze okazac ze ten nowy gatunek czlowieka na glowe bije intelektem naszych lewicowców i lewaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tumry Re: Racja Polskiej Lewicy: Marszałku, krzyż zdjąć IP: 95.178.16.* 19.11.09, 10:20 Nie umiesz czytać ze zrozumieniem - już dwa lata temu było pismo z prośbą o usunięcie krzyża (też wizerunku Karola Wojtyły). Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: Racja Polskiej Lewicy: Marszałku, krzyż zdjąć 19.11.09, 11:03 Gość portalu: Tumry napisał(a): > Nie umiesz czytać ze zrozumieniem - już dwa lata temu było pismo z prośbą o > usunięcie krzyża (też wizerunku Karola Wojtyły). -------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B.M. Re: Racja Polskiej Lewicy: Marszałku, krzyż zdjąć IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.11.09, 11:18 12.12a1 napisał "Problem w tym,ze potrafie czytac.Napisze bardziej jasno;skoro juz dwa lata temu bylo pism o to dlaczego 3,4,8,10 miesiecy temu nie wojowali tylko "oprzytmnieli"dopiero po tym ekscesie we Wloszech? Może dlatego: "Aż zobaczyli ilu ich poczuli siłę i czas" Jacek Kaczmarski "Mury" - fragment Zawsze łatwiej walczyć o swoje prawa, gdy człowiek poczuje, że nie tylko on jeden jest ignorowany, wyśmiewany, prześladowany i zobaczy, że sa inni, którzy mają odwagę głośno mówić prawdę i domagać sie poszanowania i przestrzegania cywilizacyjnych standardów - tak jak ta Włoszka fińskiego pochodzenia. Tak więc wiemy już 12.12a1, że potrafisz czytać, ale przekonaj nas jeszcze, że potrafisz mysleć. Odpowiedz Link Zgłoś
jurasmysz Re: Racja Polskiej Lewicy: Marszałku, krzyż zdjąć 19.11.09, 11:25 Zawsze łatwiej walczyć o swoje prawa, gdy człowiek poczuje, że nie > tylko on jeden jest ignorowany, wyśmiewany, prześladowany i zobaczy, > że sa inni, którzy mają odwagę głośno mówić prawdę i domagać sie > poszanowania i przestrzegania cywilizacyjnych standardów - tak jak > ta Włoszka fińskiego pochodzenia. > > Tak więc wiemy już 12.12a1, że potrafisz czytać, ale przekonaj nas > jeszcze, że potrafisz mysleć................. ciezko bedzie! Odpowiedz Link Zgłoś
pepek.informator Racja Polskiej Lewicy: Marszałku, krzyż zdjąć! 19.11.09, 10:03 Walcz z ciemnotą! Podpisz list do prezydenta pansiemyli.racjonalista.pl/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
rothschild Re: Racja Polskiej Lewicy: Marszałku, krzyż zdjąć 19.11.09, 10:21 pepek.informator napisał: > Walcz z ciemnotą! Podpisz list do prezydenta > pansiemyli.racjonalista.pl/index.php A fe - rusycyzm na stronie aż kłuje w oczy i budzi podejrzenia.... Odpowiedz Link Zgłoś
drakaina Racja Polskiej Lewicy: Marszałku, krzyż zdjąć! 19.11.09, 10:08 Szczerze mówiąc, jak wchodzę do sekretariatu na świeckiej państwowej uczelni, a tam na ścianie krzyż, to też mnie to irytuje. Jeśli paniom sekretarkom tak zależy, to niech sobie dowolne symbole stawiają na własnych biurkach, tak jak np. zdjęcia dzieci. W szpitalu też mnie to irytowało, ale tu jestem w stanie troszkę więcej wybaczyć, bo wiadomo, jak trwoga to do Boga i pewnie w szpitalu więcej ludzi to zaakceptuje, choć też uważam, że od tego są szafki nocne. -- Scribere necesse est Odpowiedz Link Zgłoś
rothschild Racja Polskiej Lewicy to Talibowie?? 19.11.09, 10:12 To piszecie, że w Polsce krzyż was uwiera a w krajach arabskich półksiężyce wcale? Idźcie na całość!! Idźcie na całość!! Tylko przypomnijcie sobie jęki jak w Afganistanie, mułły wysadziły jakieś rzeźby buddyjskie? Wtedy lament, że mułła Kononowicz wysadził, a teraz sami chcecie wysadzać religię katolicką? http://www.tvn24.pl/12691,1511784,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
kuroch_od GODŁO 19.11.09, 10:16 Jeśli KRZYŻ ma obowiązkowo wisieć w URZĘDACH PAŃSTWOWYCH to podajcie mi chociaż jeden przykład, w którym kościele na ołtarzu wisi "ORZEŁ" - GODŁO POLSKI. Odpowiedz Link Zgłoś
krzychna666 Racja Polskiej Lewicy: Marszałku, krzyż zdjąć! 19.11.09, 10:18 Katolicy,to najgorsza nacja hipokrytów,jaka istnieje od 2 tyś.lat! Krzyż,to symbol,w imię którego zabijano ludzi we wszystkich zakątkach świata...Czym zatem się różni od swastyki czy czerwonej gwiazdy? No czym?! Odpowiedz Link Zgłoś
rothschild Re: Racja Polskiej Lewicy: Marszałku, krzyż zdjąć 19.11.09, 10:23 krzychna666 napisał: > Katolicy,to najgorsza nacja hipokrytów,jaka istnieje od 2 tyś.lat! Krzyż,to > symbol,w imię którego zabijano ludzi we wszystkich zakątkach świata...Czym > zatem się różni od swastyki czy czerwonej gwiazdy? No czym?! No i dzięki temu krzyżowi i tych wojen Polska ciągle istnieje, uwiera cię ta świadomość, co? Odpowiedz Link Zgłoś
miaucoon Re: Racja Polskiej Lewicy: Marszałku, krzyż zdjąć 19.11.09, 10:54 no pewnie, zapominasz tylko o jednym, w mysl zasady, kto nie z nami, ten przeciwko nam, musielismy sobie to brzemi (w postaci krzyza) na leb wziac, bo jakbysmy krzyza nie przyjeli, to milujacy pokoj chrzescijanscy sasiedzi napadliby na nas bezboznikow, wyrzneli, jak to robili nie raz, a ziemie podzielili miedzy siebie, ale biedne chrzescijany zawsze byly przesladowane Odpowiedz Link Zgłoś
mr.hyde Wieszają bo go nie szanują 19.11.09, 10:21 Katolicy dlatego wszędzie wieszają te krzyże, bo to są bałwochwalcy. Sami widzicie co wyprawiają pod tymi krzyżami. dla mnie to mogą sobie wieszać te krzyże nawet w szaletach. Odpowiedz Link Zgłoś