Dodaj do ulubionych

Już niedługo cykliści pojadą Zieloną Strzałą

18.09.10, 14:25
Wszystko ładnie i pięknie, tylko mam pytanie: Czemu w przedszkolu dyrektorka prosić rodziców o dobrowolne datki na dofinansowanie najbardziej podstawowych potrzeb dzieci, bo w miejskiej kasie tylko puste echo!
A prywatnie to od wspomnianej wyżej Pani dyrektor usłyszałem: "Takiej mizerii finansowej w miejskiej oświacie jak teraz to nie było nigdy na przestrzeni ostatnich dwudziestu lat! Na nic nie ma pieniędzy- nie wiadomo, czy za chwilę nie wyłącza w przedszkolu ogrzewania, prądu, wody, a nauczycielki nie dostaną pensji!"
To przerażające, że wydaje się w Zielonej Górze grube miliony na igrzyska i inwestycje, które nie są "pierwszej potrzeby", a brak jest na kształcenie dzieci- przyszłości naszego miasta!
Obserwuj wątek
    • jes-ter Mam apel do redakcji... 18.09.10, 16:15
      Zafundujcie Panu Sebastianowi jakiś obiektyw szerokokątny z prawdziwego zdarzenia, albo chociaż jakiś kurs uczący korzystania ze sprzętu który się posiada. Niektóre zdjęcia na zielonogórskiej Gazecie to jakaś masakra. Obserwuję je od dawna i nic się nie zmienia. Na każdym zdjęciu zniekształcone postaci, twarze. Tak wielką dystorsję można chyba uzyskać tylko jakimś kosmicznym "super-zoomem" 18-250mm i to fotografując z odległości metra. Nikt tego nie widzi czy nikt się tym nie przejmuje ?
      • swawolny_roman Rybie oko 19.09.10, 08:36
        To zdjęcie trzaśnięte rybim okiem i faktycznie pan Sebastian używa go nieumiejętnie, ale większość jego zdjęć trzyma na prawdę dobry poziom (obserwuje od dawna), o dziwo to jakaś choroba fotoreporterów z Zielonogórskiej redakcji "Gazety", ponieważ pani Kosiec jak jeszcze widywałem jej zdjęcia podobnie przeginała z rybim okiem, no i do tego ta konwencja ukośnych kadrów kiedy ujęcie niezbyt porywające.
      • minnie1218 Re: Mam apel do redakcji... 19.09.10, 19:22
        Polecam serdecznie korzystanie ze słownika ortograficznego w ramach zasad interpunkcyjnych oraz słownika języka polskiego.

Skoro niejaki "jes-ter" jest na tyle wykształcony, aby pouczać profesjonalistów, jak korzystać ze swojego sprzętu, to może także zajrzeć do słownika. Wówczas nikt mu nie będzie mógł nic zarzucić.

Zawiść jest wadą wrodzoną Polaków.
        • Gość: jes-ter Re: Mam apel do redakcji... IP: 89.28.224.* 19.09.10, 21:14
          Ale co ma jedno do drugiego ? Czy zwracasz mi uwagę na interpunkcję tylko dlatego, że "śmiałem" ocenić zdjęcia ? ;) Obejrzyj sobie inne wątki na forum i oceń czy wszyscy stawiają przecinki tam gdzie należy. I gdzie w tej wypowiedzi były oznaki zawiści ? :)
          • minnie1218 Re: Mam apel do redakcji... 19.09.10, 21:41
            Gość portalu: jes-ter napisał(a):

> Ale co ma jedno do drugiego ? Czy zwracasz mi uwagę na interpunkcję tylko dlate
            > go, że "śmiałem" ocenić zdjęcia ? ;) Obejrzyj sobie inne wątki na forum i oceń
            > czy wszyscy stawiają przecinki tam gdzie należy. I gdzie w tej wypowiedzi były
            > oznaki zawiści ? :)

Mowa jest o poprawnej polszczyźnie. Skoro zakładasz, że tak bardzo znasz się na fotografii, aby pisać "zafundujcie Panu Sebastianowi jakiś (...) kurs uczący korzystania ze sprzętu który się posiada", to wybacz, ale powinieneś znać się także na polszczyźnie. W końcu znasz się na wszystkim.

Po prostu denerwuje mnie takie podejście. Nie czepiam się samego aparatu, bo nie znam się na fotografii, ale wypowiedzi dot. użytkowania sprzętu. Skoro uważasz, że fotograf, który pracuje w Gazecie, nie potrafi pstrykać zdjęć, to w takim układzie jak tam może pracować? Zaprzeczasz samemu sobie.

Tyle w kwestii mojego zdania. A co do innych wątków na forum to owszem, zaglądałam. Niestety, poprawna polszczyzna dla Polaków nie ma dzisiaj żadnego znaczenia. Nie jestem malkontentem, ale tak już jest. Pozdrawiam serdecznie
      • Gość: alojzy Re: Mam apel do redakcji... IP: *.home.aster.pl 21.09.10, 07:10
        sapolecam zapoznanie sie ze szczegolami zdjecia: Lens focal length: 16
    • april20 Z tymi cyklistami to już sporo za dużo, 28.09.10, 14:58
      ja wolałbym rekonstrukcje starych torów i uruchomienie kolejki - to byłaby naprawdę atrakcja atak? Szkoda kasy na to, znowu prezydent będzie miał co oddawać do użytku, a drogi w centrum miasta wołają o pomste do nieba (np. Drzewna, w okolicy Hausta). Czy ten pan ma poduszkowca, czy co?
      • Gość: ele !! Barczak Re: Z tymi cyklistami to już sporo za dużo, IP: *.ztpnet.pl 28.09.10, 18:03
        Ludzie !!! ludzie !!! radny Barczak dał głos w TV dzis 28 wrzesnia 2010 r radny Barczak zgłosił pretesje ze prezydent nie załatwił inwestorów !!! No prosze ! Barczak tak sie martwi
        o Zieloną Góre ze nie ma inwestorów !??? mam pytanie do radnego Barczaka !!!!!!!!!!!!

Barczak ! CO TY ZROBIŁES DLA ZIELONEJ GÓRY ? czy załatwiłeś jakis inwestorów dla Zielonej Góry ?
        a może coś w tym kierunku robiłeś ? jakies rozmowy ? co ?

Pochwal sie internautom ! internaucie chetnie sie dowiedzą jakie są twoje sukcesy na polu zciągniecia inwestorów do Zielonej Góry !
        Tylko nam nie gęgaj ze to nie radnych robota !!! bo dobry radny który pobiera diety radnego powinien sam z siebie dac wiecej !!!!!! nawet wiecei niż wiecej !!!!

Barczak zadaj sobie pytanie ! CO ja przez te 4 lata zrobiłem DLA ZIELONEJ GÓRY !!
        • Gość: ele do Barczaka Re: Z tymi cyklistami to już sporo za dużo, IP: 109.110.223.* 29.09.10, 18:13
          Panie Barczak ! czekamy ile to pan zrobił dal Zielonej Góry !!!!!! ilu inwestorów pan załatwił !!! ?????? a moze pochwali sie pan chodzby rozmowami z inwestorami !!!! ?????
          bo jak siegam mysla to juz pan sie zdomowił w radzie !!! i mysle ze juz czas by sie wykazac pracą dla mieszkanców !
          Czekamy !!!!
          • Gość: ele ! Apel Re: Z tymi cyklistami to już sporo za dużo, IP: 109.110.223.* 30.09.10, 18:39
            Apel ! Nie wybierajcie do rady osób zasiedziałych i reprezentujacych tylko siebie w radzie !
            a dla wyborcy mają tylko Kiełbase [ wyborczą ] bo mysla ze zawsze znajdą głupich co na nich zagłosują ! [ sukcesów od nich dla mieszkanców NIE MA !! ] i NIE BEDZIE !!!

Polacy Słowinie ! to tylko żydo-chazarski Cyrk ! Cyrk dla naiwnych !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka