Dodaj do ulubionych

Złapani w mondeo

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 18:15
to jak ktos dostanie juz upominek od takiego forda to niech go opisze, kolor,
wersja itd. przyda sie innym...
kiedy jak kiedy ale te ograniczenia predkosci to poprostu paranoja, nie mowie
ze wszedzie, ale wiekszosc drog ma zbyt mala dozwolona predkosc. wszyscy jada
szybciej... nawet POLICJA
Obserwuj wątek
    • Gość: przedstawiciel Re: Złapani w mondeo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 19:15
      srebrny sedan FG20340
      • Gość: pp SREBRNY SEDAN FG20340 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 19:17
        • Gość: czester to już wszystko jasne :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 23:08
          .
    • Gość: Vaterland Re: Złapani w mondeo IP: *.its-m.tudelft.nl 05.03.05, 00:12
      Najsmieszniejsze jest to, ze zeby dogonic pirata policjanci musza przyspieszyc
      do predkosci wyzszej niz gonionego. Oczywiscie policja caly czas goni bez
      koguta. Wiec nie jest pojazdem uprzywilejowanym, wiec samo lamie przepisy. A
      wiec przechodze do konkluzji: zanim wypiszecie mandat czlowiekowi, wypiszcie go
      najpierw sobie, panowie policjanci. Druga sprawa: troche przesadzili ze
      spalaniem tego samochodu na setke. Chyba ze nie mowia o srednim spalaniu, tylko
      o zimowym dniu w ciezkich korkach w srodku miasta.
    • Gość: Mirex Re: Złapani w mondeo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 00:47
      Sprawa dla prokuratora!! Kto kupił takie G. co pali 15 litrów. Obecnie
      samochodziki z silnikami o mocy dochodzacej do 200 kM, nie prakraczają 12
      litrów, a tu takie badziewie!! Komisję sejmową powołać, natychmiast!! Posły,
      bierzta sie do roboty.
      P.S.
      Niektórzy nmówią, że trudno sie dziwić, jeżeli to coś ma rejestrację FG to ....
      • Gość: Grzesiek Re: Złapani w mondeo IP: *.ztpnet.pl 05.03.05, 07:26
        Pani Maju!!!
        Proszę nie robiś zdjęć auta lub autu!!!
        Anie jak jest napisane aucie!!!
    • Gość: Albert Re: Złapani w mondeo IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.03.05, 08:58
      AUTU, temu SREBRZYSTEMU FORDU 15/100 nie wolno robić zdjęć mówi pan sierżant. A
      co powie swemu PSU? Jest się z czego chwalić, tym bardziej, że jak za dawnych
      lat milicjańci atakują zza winkla. Jednego nie pojmują, że płynność ruchu przy
      naszych jednopasemkowych pofajdanych alejkach jestmało istotna. Mnie kiedyś
      złapano w taki sposów (120km/h a można było tylko 90km/h) w niedzielę na pustej
      drodze, gdzie nikomu nie zagrażałem, a pilnie zdanżałem do miejsca stawienia.
      Ku zadowoleniu policjantów, że bardzo długo mnie gonili, aż wreszcie ścignęli
      wlepili mi 300 zł i cieszyli się tym, że ich ścigacz to podrasowana bestia,
      której nikt nie umknie. Młode chłopaki w mundurkach za nasze finanse, bawią się
      w szeryfów, a na dodatek gdy policja ma mało pieniędzy (limity dla Fordów
      palących 15l/100km) na wszystko to jeszcze u burmistrza czy wójta prosi o
      wsparcie o dodatkową kasę na paliwo, że jakoby będzie to miało wpływ na poprawę
      bezpieczeństwa na miastowych i wsiowych traktach. Gdzie logika. Przecież na
      takie przepały tych Fordów nie starczy kasa za te mandaty. A gdzie amortyzacja,
      opłata sierżanta i jego partnera? A zresztą o czym tu płodzić. Jak grochem o
      ścianę. Jest ogólna frustracja tak na górze jak i na dole... i dalej się
      udziela-jak powiedział pewien socjolog w TVN w programie o fiskalizacji,
      policjalizacji i klerykalizacji państwa w kontekscie antyedukacji,
      antyzdrowotności, antybezrobocia, antynaprawy wszystkiego i we wszystkich
      dziedzinach życia społeczeństwa.
      Z poważaniem pod zastanowienie.

Dodaj swój komentarz.
      • Gość: MAXX Re: Złapani w mondeo IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.03.05, 10:43
        No coż rozumialbym gdyby ten ford zlapal kogoś jadącego ul.westerplatte
        100 /h ,ale lapanie na drodze do sulechowa gdzie WSZYSCY (lącznie z policją)
        jadący sprawnymi samochodami przekraczają znacznie prędkość jest paranoją
        • Gość: whocash Re: Złapani w mondeo IP: *.tinet / *.tinet.pl 05.03.05, 11:04
          nie wiem co mam sadzic o polskich kierowcacg po przeczytaniu powyzszyh postow; chyba tylko tyle ze kazdt z nich namawia do lamania przepisow... kodeks drogowy to tez jest prawo i nalezy go przestrzegac; jesli sie z tym nie zgadzasz... zostan poslem ;)
          pozdrawiam wszystkich piratow drogowych
          (chcecie sie scigac, sprobujcie KJSow, rajdow turystycznych itp. zobaczymy kto tu potrafi jezdzic a kto tylko cisnac gaz :-P )

Lepiej sie troche spoznic w tym swiecie, niz przybyc troche wczesniej na tamten.
          • Gość: teq WPISZCIE niebezpieczne drogi/skrzyżowania w ZG IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.03.05, 13:32
            że łapiecie chłopaki kogoś, kto jedzie z ZG do Sulechowa 130 km/h - zamiast
            łapać 18 letnich gnojków, którzy dostaną od taty samochód do umycia i tną furami
            setką przez Westerplatte...

innym przykładem całej tej durnoty jest łapanie kolesi na trasie północnej,
            którzy tną stówką, do tego siedzi z wami jakiś gupek redaktorzyna radiowy i
            chwali waszą skuteczność na antenie.

Jak chcecie odbudować szacunek do zawodu policjanta - to łapcie tam, gdzie
            debil-kierowca zagraża innym ludziom

Moje propozycje miejsc, gdzie powinniście ścigać prawdziwych piratów:

1. skrzyżowanie przy szpitlau i Podgórnej
            - nagminnie już na czerwonym świetle przemykają samochody z kierunku
            Uniwersytetu w kierunku urzędu miasta - tam ustawić video radar i kosić baranów

2. Westerplatte
            na całej długości video radary
            kilka razy widziałem jak szzczyle urządzają sobie wyścigi, nie raz jadąc w 3
            samochody obok siebie, innym razem dres z BMW prawie bił się z dresem z mesia na
            wysokości empiku - kulturalnei zatrzymali samochody na środku jezdni i pyskowali
            do siebie...

• Gość: Ericsson Re: WPISZCIE niebezpieczne drogi/skrzyżowania w Z IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.03.05, 17:06
              Wczoraj lapali na koncu zajezdni na Wroclawskiej. Jaki sens? Szeroka droga,brak
              zabudowan, zerowy niemal ruch... zadna sztuka zlapac tam... lepiej w miescie
              zeby jezdzili i patrzyli jak na czerwonym na westerplatte mkna autka!
              • Gość: czester Re: WPISZCIE niebezpieczne drogi/skrzyżowania w Z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 22:23
                Zgadza się, łapią tam gdzie trzeba być nienormalnym żeby nie złapać. Np,
                wrocławska, kisielińska - to już chyba wogóle porazka. Kisielińska to chyba
                najbezpieczniejsza droga w miescie, 2 pasy, odgrodzone pasem "zieleni" A
                panowie ustawiają się na dole kisielińskiej i polują... przeciez to bezsensu.
                Owszem, do ich kasy wpłynie troche pieniędzy, ale to chyba chodzi o poprawe
                bezpieczeństwa na drogach a mandaty to sprawa drugorzędna. Bo przeciez po co
                łapać w poblizu szkół, przedszkoli itp... Ehh szkoda słów...
                • Gość: osm Re: WPISZCIE niebezpieczne drogi/skrzyżowania w Z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 01:35
                  na sulechowskiej za wiaduktem - tam gdzie czarny punkt - daro by sie pewnie ucieszyl
                  • Gość: Lukasz WYSZYŃSKIEGO!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.03.05, 09:42
                    Pomiedzy kosciołem a skrzyżowaniem na zacisze. Tam dzieje sie masakra.
                    Popaprance wyprzedzaja samochody, ktore zatrzymały sie aby ustapic
                    pierwszenstwa pieszym. Sam widzialem taki wypadek, niemily widok i cw..a, ktory
                    wyprzedzal mialem ochote wytargac za fraki! TAM POWINNA POLICJA DZIAŁAĆ!!!
                  • Gość: Elektor Re: WPISZCIE niebezpieczne drogi/skrzyżowania w Z IP: 213.155.191.* 16.03.05, 22:08
                    kij im w OKO
                    i tak w dupie ich mam
            • Gość: mieszkaniec sienkiewicza i stroma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 22:33
              taka mala prowincjonalna krzyzowka gdzie przy zerowej widocznosci kretyni
              skrecaja z sienkiewicza (jadac od wroclawskiej w kierunku Zefamu) w stroma
              (zakaz skretu w prawo!). Widze codziennie kilkadziesiet (!) samochodow (okolo
              7-9 na godzine) lamiacych przepisy.... A dzieciaki tamtedy chodza!!
    • Gość: M )) Re: Złapani w mondeo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.05, 07:14
      Podaliście na razie tylko jeden numer - ten akurat znam, a jest jeszcze 11
      innych w całym województwie. Praktycznie każdy powiat dostał takie auto. Moja
      rada- patrzcie w lusterka :)) Jezeli cokolwiek bedzie przypominało mondeo ( już
      z daleka) , to ściągnijcie nogę z gazu .
      • Gość: 1 Re: Złapani w mondeo IP: *.ztpnet.pl 06.03.05, 15:27
        srebrne mondeo z rejestracją FG
    • Gość: sebol Re: Złapani w mondeo IP: *.tvsat364.lodz.pl 06.03.05, 15:22
      I takie ch..ki będą jeżdzić za nasze pieniądze i jeszcze po pietnastu latach
      ciężkiej służby idą na emeryturę.
      Paranoja
      • Gość: ziel Re: Złapani w mondeo IP: 213.77.27.* 07.03.05, 09:54
        Odpowiadam ci twoim słownictwem: a Ty ch... tak się obraziłeś widocznie
        jezdzisz tym BMW z rejestracją F5 DARIO . Zagrażając ludziom na trasie
        Sulechów-ZGóra.
        • Gość: Bzyk Re: Złapani w mondeo IP: 212.160.123.* 07.03.05, 11:18
          łapać piratów drogowych - jak najbardziej popieram, większa kontrola w samym
          mieście też by się przydała, ale czegóż można oczekiwać od policjantów którzy w
          policyjnym radiowozie przejeżdżają na czerwonym świetle na przejściu na
          ul.Batorego pomiędzy szkołą a przedszkolem? Głupota? Brak wyobraźni? Zaznaczam
          auto nie było na sygnale.
      • Gość: work Re: Złapani w mondeo IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 07.03.05, 16:05
        no to wstąp do policji ! potrzeba takich twardzieli
    • Gość: arleta Re: Złapani w mondeo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.05, 13:12
      Brawo
      • Gość: vero Re: Złapani w mondeo IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.03.05, 14:28
        Wczaraj siedziało dwóch, palili papierosy w poldku pod pizzerią Wenecja.
        Czekałem na otwarcie o 10:50. A oni stali, palili sobie...
        Już miałem ich spytać czy nie potrzebują pomocy. Stać w tym miejscu w niedziele
        rano gdy obok ludzie mają w nosie czerwone światło to szczyt ambicji. Dlatego
        muszą iść na emeryturę po 15 latach - bo ile tak można siedzieć!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka