redakcja 03.09.01, 22:07 W najbliższych dniach wprowadzimy zmiany na naszym forum. Chcemy je pogrupować, by łatwiej było dyskutować. Czekamy na opinie i propozycje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arwena Re: Zmiany na forum 03.09.01, 22:09 bardzo chetnie zaopiniuje i zaproponuje - ale co? zmiany ktore wprowadzicie? niestety, nie jestem wrozka pozdr a Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja Re: Zmiany na forum 04.09.01, 08:07 arwena napisał(a): > bardzo chetnie zaopiniuje i zaproponuje - ale co? zmiany ktore wprowadzicie? > niestety, nie jestem wrozka > pozdr > a Cóż idzie nam troche wolno. Pierwsza zmiana to taki czerwony kwadracik po prawej stronie postu. Oznacza on, że wątek został założony przez redakcję. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena Re: Zmiany na forum 04.09.01, 08:17 zauwazylam, nawet sie domyslilam opiniuje pozytywnie cos jeszcze? :))))) pozdr a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: legnica Re: Zmiany na forum IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 04.09.01, 11:54 redakcja napisał(a): > Cóż idzie nam troche wolno. Pierwsza zmiana to taki czerwony kwadracik po prawe > j > stronie postu. Oznacza on, że wątek został założony przez redakcję. Proponuje druga zmiane taki zielony trójkacik po prawej stronie postu. oznaczać on bedzie,że wątek został założony przez legnice. pozdr z legnicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kota7 Re: Zmiany na forum IP: 213.77.48.* 11.09.01, 14:49 redakcja napisał(a): > Cóż idzie nam troche wolno. Pierwsza zmiana to taki czerwony kwadracik po prawe > j > stronie postu. Oznacza on, że wątek został założony przez redakcję. i wystarczy tych zmian; problemem jest, jak zachęcić ludzkość do częstrzego wypowiadania się na forum; tłumu dyskutantów nie widać; Odpowiedz Link Zgłoś
arwena Re: Zmiany na forum 04.09.01, 13:55 odnosnie grupowania - niewskazane byloby oddzielanie polemik z gorzowem w osobne miejsce - w sumie wyszloby na to co jest obecnie - jedno forum :)))))) pozdr a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaes Re: Zmiany na forum IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.01, 23:46 Można by usuwać posty, które zawierają wulgaryzmy lub obrażają kogokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Zmiany na forum IP: 10.40.193.* 06.09.01, 08:22 Gość portalu: Kaes napisał(a): > Można by usuwać posty, które zawierają wulgaryzmy lub obrażają kogokolwiek. Kto ma o tym decydować? Przecież to forma cenzury. Redaktorzy czy może inni forumowicze ? Czy np. takiego Koko należy wyciąć czy też może ignorowac? Najlepiej nie wyzywać, ale takie apele nie do wszystkich trafiają. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena Re: Zmiany na forum 06.09.01, 23:37 mozna by po prostu zaczac stosowac regulamin forum nic specjalnego zwyczajna netykieta jestem za a nawet przeciw :)))))))))) a Odpowiedz Link Zgłoś
arwena Re: Zmiany na forum 07.09.01, 00:35 i jak to jest z reklamami - jak np ta firmy finansowej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: legnica Re: Zmiany na forum IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 08.09.01, 13:43 Cenzura na forum??:) To moze juz lepiej zdjąc forum .Po co to komu Widze że bez cenzury niektórzy z nas nie mogą się odnależc w życiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Zmiany na forum IP: 10.40.193.* 08.09.01, 15:56 Gość portalu: legnica napisał(a): > Cenzura na forum??:) > To moze juz lepiej zdjąc forum .Po co to komu > > Widze że bez cenzury niektórzy z nas nie mogą się odnależc w życiu Cenzura won!!! Ale... Przecież sam wybuuuuuuuuuuuuczałeś firmę reklamującą usługi finansowe, czy coś tam. Nie czytałem ich oferty, bo nie lubię kombinatorów. Poważna firma tak nie robi. To co w takim wypadku cenzura i won z forum? Ja jestem za. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: legnica Re: Zmiany na forum IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 08.09.01, 16:19 To co zrobiłem z reklama to nie była cenzura tylko wyrażenie mojej opini o firmie,która dla zysku zrobi wszystko. Ja ich nie cenzuruje niech się reklamują na FORUM ale muszą pamiętac,że każdy kij (forum:-)) ma dwa końce.Jeśli ktos wciska sie na siłe wiec można mu zrobic antyreklame.Sądze,że drugi raz się tu nie zareklamuja chyba,ze podszyja sie pod konkurencje. MY LUD PRACUJACY MIAST I WSI ORAZ GORZOWA I ZIELONEJ GÓRY MÓWIMY STANOWCZO NIE REKLAMIE NA FORUM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w tempo Re: Zmiany na forum IP: 192.168.1.* / *.zgora.sdi.tpnet.pl 08.09.01, 14:07 Nie sądzę, aby to rozwiązało cokolwiek - poza tym (obok wzmiankowanej cenzury) wulgaryzmy są często bardzo przydatne i nie należałoby ich do końca wytrzebiać, należy sie tylko nauczyć umiejętnie je stosować. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena Re: Zmiany na forum 08.09.01, 19:19 a na czym polega umiejetne stosowanie?? a moze po prostu warto uzyc slow nieco bardziej oryginalnych niz na popularne ''k'' i ''ch''? proponuje konkurs na najbardziej oryginalny epitet - redakcja moze ufundowac nagrode (laskawie zezwalamy:))))))))))) pozdr a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: legnica Re: Zmiany na forum IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 08.09.01, 19:25 arwena napisał(a): > > a moze po prostu warto uzyc slow nieco bardziej oryginalnych niz na > popularne ''''k'''' i ''''ch''''? > > Może slowo na samo "h"?:),niby nic a jednak brzmi dumnie i ile emocji można wyrazić. To nie jest to samo co słowo na "ch". Słowem na samo "h" mozna nazwać nawet kobiete. I to jest moja propozycja na twój konkurs.Nazwanie kobiety hujem przez samo "H" A redakcja niech nagrode dla mnie zostawi na schodach odbiore osobiście :))))) pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w tempo Re: Zmiany na forum IP: 192.168.1.* / *.zgora.sdi.tpnet.pl 09.09.01, 23:27 > a na czym polega umiejetne stosowanie?? Przede wszystkim na nienadużywaniu - warto też zadbać o zróżnicowane sąsiedztwo - niekoniecznie z tej samej branży, co może wpłynąć na pożądany efekt emocjonalny (cokolwiek by to znaczyło) i nie tylko; do pewnego stopnia może wprowadzać również jakieś nowatorstwo i niebanalność przy okazji jakichs sztampowych wypowiedzi, ale to już jest rzecz gustu - znaczy, że nie każdemu musi sie podobać taka niebanalność. ps. mało oryginalne jest notoryczne upominanie się o niestosowanie wulgaryzmów i wprowadzanie purytańskich zasad na siłę - choć konkurs zapewne niebanalny, mimo to: ps2. wymyślanie nowych eufemizmów przyniesie tylko taki efekt - pod warunkiem, że sie przyjmą - iż za lat (załóżmy) kilkanaście na rzecz dzisiaj nowoutworzoną spadnie społeczna klątwa - warto zwrócic uwagę na dewaluację słowa tak prozaicznego jak "członek"... i to przy okazji różnych konotacji znaczeniowych. > a moze po prostu warto uzyc slow nieco bardziej oryginalnych niz na > popularne ''''k'''' i ''''ch''''? czyli jakich słów? - "kobieta" ( dla co poniektórych baaardzo obraźliwe) i "cham"? (ludzie na ogół różnie się do tego słowa odnoszą...szczególnie miny rzedną, gdy jest skierowane do właściciela twarzy, na której wykwita niewyraźna minka) ps. zmora eufemizacji powoduje, że stajemy się coraz mniej zrozumiali..., może zatem mniej puryzmu nieco, zresztą : "polski chłop z dawien dawna po lasach za dziwkami hasał nie mogąc za pasem wielkiego utrzymać kutasa" takich perełek znajdzie się całe stada u klasyków polskiej literatury (nie tylko najnowszej) i tam chyba prędzej należałoby szukać wzmiankowanych epitetów... bynajmniej nie uciekających od wagi znaczeń jakie za wulgaryzmami się kryją... Odpowiedz Link Zgłoś
arwena Re: Zmiany na forum 10.09.01, 11:41 wszystko pieknie - wciaz mowimy o tym samym jednak nie neguje tego ze jezyk sie rozwija, slowa zmieniaja znaczenie, ani tego ze mocne slowa sa niepotrzebne aby wzmocnic wypowiedz czasami nalezy ich uzyc - ale o ilez byloby ciekawiej za kazdym razem inne? wiesz doskonale o jakie slowa mi chodzilo - wiec po co kombinujesz? czyzby dla ciebie ''kobieta'' byla przeklenstwem? zycze aby to sie zmienilo:)))))) tak naprawde draznia mnie stwierdzenia typu ty <piiip> <piiip> <piiip> <piiip> i tu nastepuje nick - o ilez bardziej interesujaca jest wnikliwa analiza przyczyn takiego pipania, ewentualnie pochodzenia przodkow do trzeciego pokolenia poza tym - mimo ze uwazam jednak za wazniejsza tresc od formy - naduzywanie wulgaryzmow nie prowadzi nigdy do niczego dobrego natomiast pielegnowanie dobrych obyczajow jeszcze nigdy nikomu nie zaszkodzilo totez zawsze bede o to wystepowac - podobnie jak inni zawsze beda poruszac inne lezace im na sercu sprawy pozdrawiam walczacych - nawet przeciwko UZI :)))))) a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Zmiany na forum IP: 10.40.193.* 10.09.01, 11:52 Bardzo to uczone. Bardzo cenne, ale jakby idzie bokiem, obok forum. Wystarczy się cofnąć do lipca sierpnia i radoisnej twórczości koko. To nie były popisy słowotwórcze, tylko ewidentne, ohydne przeklinanie, wyzywanie, nawet nie wiadomo po co? Co wtedy robić? Większośc forumowiczów go zbojkotowała. Czy to jedyne rozwiązanie? Odpowiedz Link Zgłoś
arwena Re: Zmiany na forum 10.09.01, 13:55 co zatem proponujesz - w ogole nie mowic o tym? ja uwazam ze sposobem jest wlasnie rozmowa (inaczej dialog) dlatego staram sie wywolac temat, nie tylko sobie a muzom gaworzyc tez uwazam ze koko jest nie w porzadku bluzgajac po prostu, fakt, lecz jakos nie moge oceniac ludzi tylko na podstawie kilku postow - kazdemu chyba zdarza sie gorszy dzien proponuje po prostu abysmy przynajmniej zastanawiali sie nad tym, jak nasze teksty moga byc odbierane przez innych, aby brac odpowiedzialnosc za to co sie pisze/mowi/robi niemniej jednak trzeba zachowac gdzies zloty srodek, albowiem - powtorze sie - nobody''s perfekt czego i wam zycze :)))))))) a pozdro dla muzyka - masz moja sympatie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Zmiany na forum IP: 10.40.193.* 10.09.01, 15:31 Ależ skąd. Tylko dyskusja o czystości języka i cenzurze nie może omijać przyziemnych problemów bluzgów w stylu koko. (w jego przypdaku to nie kwestia gorszego dnia tylko celowe działanie). Odpowiedz Link Zgłoś
arwena Re: Zmiany na forum 10.09.01, 18:38 wlasnie o to mi chodzi - tego dotyczy ta dyskusja ale staram sie tez przekazac moja opinie, ze wazne jest to co kieruje czlowiekiem, inaczej mowiac okolicznosci lagodzace, domniemanie niewinnosci etc jesli chodzi o koko to uwazam ze jest ok, choc jego niektore teksty zdecydowanie nie podobaja mi sie (ale patrz wyzej) nie wiem, moze wyrazam je niezrozumiale, ale takie mam poglady pozdrawiam a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w tempo Re: Zmiany na forum IP: 192.168.1.* / *.zgora.sdi.tpnet.pl 11.09.01, 23:11 arwena napisał(a): > wszystko pieknie - wciaz mowimy o tym samym jednak > nie neguje tego ze jezyk sie rozwija, slowa zmieniaja znaczenie, ani tego ze > mocne slowa sa niepotrzebne > aby wzmocnic wypowiedz czasami nalezy ich uzyc - ale o ilez byloby ciekawiej za > kazdym razem inne? A jakże zapewne wielce byłoby ciekawiej... > wiesz doskonale o jakie slowa mi chodzilo - wiec po co kombinujesz? czyzby dla > ciebie ''''kobieta'''' byla przeklenstwem? zycze aby to sie zmienilo:)))))) Fakt zdarza się, że kobitki bywają upierdliwe (uppss...), ale nie żeby przekleństwo (obym w złą godzinę tego nie powiedział...) Chodziło mi jednak o cos innego. Z ta "kobietą" to nie tak całkiem przypadek i nie takie całkiem znowu kombinowanie, otóż skrajne nurty feministyczne (notabene chodzi jednak o kobiety mocno upierdliwe) nie uznają słowa "kobieta", uważając je za wielce dla nich obraźliwe, i wolą raczej określenia typu człowiek płci odmiennej (tudzież cus innego - czort je wie), itd. A zatem nawet tak neutralne (wydawałoby sie) słowo jednak daje się zaliczyc do... było nie było słów, które co poniektórzy usiłują wyeliminować - można też wspomnieć o takich przewspaniałych przykładach nowotworów, jakie powstają w podobny sposób, miamowicie wyrastają na bardzo żyznej glebie móżdżków ludzi mocno obrażonych juz istniejącym językiem, jak chociażby - sprawny, czy mądry inaczej - bo niepełnosprawny, kaleka, tudzież zwyczajny głupek, czy niemądry to już słowa, które dobrze wychowanym ludzikom nie przystoją. Przecież to paranoja i totalne kretyństwo. Niestety jest to konsekwencją takiego właśnie nastawienia - wywalić wszystkie wulgaryzmy i wszystko będzie git. Z czasem rzecz ulega takim właśnie bezsensownym przeobrażeniom. Dlatego jak to kogos denerwuje, lepiej zagryźć zęby, niz wyskakiwać z podobnymi propozycjami - to zresztą dobry trening nerwów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w tempo Re: Zmiany na forum IP: 192.168.1.* / *.zgora.sdi.tpnet.pl 09.09.01, 23:53 Możnaby wprowadzić zwyczaj podpisywania przez "gazetę" każdego nowego wątku, nie tylko redakcyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stevills Proponuję następujące zmiany..... IP: *.pz.zgora.pl 20.09.01, 09:47 ...tylko nie wiem czy już nie było o nich. Zajrzyjcie na forum np. www.allegro.pl. Tam jest taka opcja jak prześlij odpowiedzi na mój e-mail (można wybrać lub nie). Znacznie usprawniło by to dyskusje, nie trzeba by było wyszukiwać swoich postów i odpowiedzi do nich. Proponuję też dodanie możliwości wyszukiwania tekstu na forum. Trzeba by to chyba zrobić na PHP, ale co to dla "gazetowych" informatyków;))) Pozdrawiam Kamil Odpowiedz Link Zgłoś