Dodaj do ulubionych

Zmiany na forum

03.09.01, 22:07
W najbliższych dniach wprowadzimy zmiany na naszym forum. Chcemy je pogrupować, by łatwiej było
dyskutować. Czekamy na opinie i propozycje.
Obserwuj wątek
    • arwena Re: Zmiany na forum 03.09.01, 22:09
      bardzo chetnie zaopiniuje i zaproponuje - ale co? zmiany ktore wprowadzicie?
      niestety, nie jestem wrozka
      pozdr
      a
      • redakcja Re: Zmiany na forum 04.09.01, 08:07
        arwena napisał(a):

> bardzo chetnie zaopiniuje i zaproponuje - ale co? zmiany ktore wprowadzicie?
        > niestety, nie jestem wrozka
        > pozdr
        > a

Cóż idzie nam troche wolno. Pierwsza zmiana to taki czerwony kwadracik po prawej
        stronie postu. Oznacza on, że wątek został założony przez redakcję.
        • arwena Re: Zmiany na forum 04.09.01, 08:17
          zauwazylam, nawet sie domyslilam
          opiniuje pozytywnie
          cos jeszcze?
          :)))))
          pozdr a
        • Gość: legnica Re: Zmiany na forum IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 04.09.01, 11:54
          redakcja napisał(a):
          > Cóż idzie nam troche wolno. Pierwsza zmiana to taki czerwony kwadracik po prawe
          > j
          > stronie postu. Oznacza on, że wątek został założony przez redakcję.

Proponuje druga zmiane taki zielony trójkacik po prawej stronie postu.
          oznaczać on bedzie,że wątek został założony przez legnice.

pozdr z legnicy
        • Gość: kota7 Re: Zmiany na forum IP: 213.77.48.* 11.09.01, 14:49
          redakcja napisał(a):

> Cóż idzie nam troche wolno. Pierwsza zmiana to taki czerwony kwadracik po prawe
          > j
          > stronie postu. Oznacza on, że wątek został założony przez redakcję.
          i wystarczy tych zmian;
          problemem jest, jak zachęcić ludzkość do częstrzego wypowiadania się na forum;
          tłumu dyskutantów nie widać;

• arwena Re: Zmiany na forum 04.09.01, 13:55
      odnosnie grupowania - niewskazane byloby oddzielanie polemik z gorzowem w
      osobne miejsce - w sumie wyszloby na to co jest obecnie - jedno forum
      :))))))
      pozdr a
      • Gość: Kaes Re: Zmiany na forum IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.01, 23:46
        Można by usuwać posty, które zawierają wulgaryzmy lub obrażają kogokolwiek.
        • Gość: Tom Re: Zmiany na forum IP: 10.40.193.* 06.09.01, 08:22
          Gość portalu: Kaes napisał(a):

> Można by usuwać posty, które zawierają wulgaryzmy lub obrażają kogokolwiek.

Kto ma o tym decydować? Przecież to forma cenzury. Redaktorzy czy może inni forumowicze ? Czy np.
          takiego Koko należy wyciąć czy też może ignorowac? Najlepiej nie wyzywać, ale takie apele nie do
          wszystkich trafiają.
          • arwena Re: Zmiany na forum 06.09.01, 23:37
            mozna by po prostu zaczac stosowac regulamin forum
            nic specjalnego zwyczajna netykieta
            jestem za
            a nawet przeciw
            :))))))))))
            a
            • arwena Re: Zmiany na forum 07.09.01, 00:35
              i jak to jest z reklamami - jak np ta firmy finansowej?
              • Gość: legnica Re: Zmiany na forum IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 08.09.01, 13:43
                Cenzura na forum??:)
                To moze juz lepiej zdjąc forum .Po co to komu

Widze że bez cenzury niektórzy z nas nie mogą się odnależc w życiu
                • Gość: Tom Re: Zmiany na forum IP: 10.40.193.* 08.09.01, 15:56
                  Gość portalu: legnica napisał(a):

> Cenzura na forum??:)
                  > To moze juz lepiej zdjąc forum .Po co to komu
                  >
                  > Widze że bez cenzury niektórzy z nas nie mogą się odnależc w życiu
                  Cenzura won!!! Ale... Przecież sam wybuuuuuuuuuuuuczałeś firmę reklamującą usługi
                  finansowe, czy coś tam. Nie czytałem ich oferty, bo nie lubię kombinatorów.
                  Poważna firma tak nie robi.
                  To co w takim wypadku cenzura i won z forum?
                  Ja jestem za.
                  • Gość: legnica Re: Zmiany na forum IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 08.09.01, 16:19
                    To co zrobiłem z reklama to nie była cenzura tylko wyrażenie mojej opini o
                    firmie,która dla zysku zrobi wszystko.
                    Ja ich nie cenzuruje niech się reklamują na FORUM ale muszą pamiętac,że
                    każdy kij (forum:-)) ma dwa końce.Jeśli ktos wciska sie na siłe wiec można mu
                    zrobic antyreklame.Sądze,że drugi raz się tu nie zareklamuja chyba,ze podszyja
                    sie pod konkurencje.

MY LUD PRACUJACY MIAST I WSI ORAZ GORZOWA I ZIELONEJ GÓRY MÓWIMY STANOWCZO NIE
                    REKLAMIE NA FORUM
        • Gość: w tempo Re: Zmiany na forum IP: 192.168.1.* / *.zgora.sdi.tpnet.pl 08.09.01, 14:07
          Nie sądzę, aby to rozwiązało cokolwiek - poza tym (obok wzmiankowanej cenzury)
          wulgaryzmy są często bardzo przydatne i nie należałoby ich do końca wytrzebiać,
          należy sie tylko nauczyć umiejętnie je stosować.
          • arwena Re: Zmiany na forum 08.09.01, 19:19
            a na czym polega umiejetne stosowanie??
            a moze po prostu warto uzyc slow nieco bardziej oryginalnych niz na
            popularne ''k'' i ''ch''?
            proponuje konkurs na najbardziej oryginalny epitet - redakcja moze ufundowac
            nagrode (laskawie zezwalamy:)))))))))))
            pozdr
            a
            • Gość: legnica Re: Zmiany na forum IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 08.09.01, 19:25
              arwena napisał(a):

>
              > a moze po prostu warto uzyc slow nieco bardziej oryginalnych niz na
              > popularne ''''k'''' i ''''ch''''?
              >
              > Może slowo na samo "h"?:),niby nic a jednak brzmi dumnie i ile emocji można
              wyrazić. To nie jest to samo co słowo na "ch". Słowem na samo "h" mozna nazwać
              nawet kobiete.

I to jest moja propozycja na twój konkurs.Nazwanie kobiety hujem przez
              samo "H"

A redakcja niech nagrode dla mnie zostawi na schodach odbiore osobiście :)))))

pozdrówka
            • Gość: w tempo Re: Zmiany na forum IP: 192.168.1.* / *.zgora.sdi.tpnet.pl 09.09.01, 23:27

> a na czym polega umiejetne stosowanie??

Przede wszystkim na nienadużywaniu - warto też zadbać o zróżnicowane sąsiedztwo -
              niekoniecznie z tej samej branży, co może wpłynąć na pożądany efekt emocjonalny
              (cokolwiek by to znaczyło) i nie tylko; do pewnego stopnia może wprowadzać
              również jakieś nowatorstwo i niebanalność przy okazji jakichs sztampowych
              wypowiedzi, ale to już jest rzecz gustu - znaczy, że nie każdemu musi sie podobać
              taka niebanalność.

ps. mało oryginalne jest notoryczne upominanie się o niestosowanie wulgaryzmów i
              wprowadzanie purytańskich zasad na siłę - choć konkurs zapewne niebanalny, mimo
              to:
              ps2. wymyślanie nowych eufemizmów przyniesie tylko taki efekt - pod warunkiem, że
              sie przyjmą - iż za lat (załóżmy) kilkanaście na rzecz dzisiaj nowoutworzoną
              spadnie społeczna klątwa - warto zwrócic uwagę na dewaluację słowa tak
              prozaicznego jak "członek"... i to przy okazji różnych konotacji znaczeniowych.

> a moze po prostu warto uzyc slow nieco bardziej oryginalnych niz na
              > popularne ''''k'''' i ''''ch''''?

czyli jakich słów? - "kobieta" ( dla co poniektórych baaardzo obraźliwe)
              i "cham"? (ludzie na ogół różnie się do tego słowa odnoszą...szczególnie miny
              rzedną, gdy jest skierowane do właściciela twarzy, na której wykwita niewyraźna
              minka)

ps. zmora eufemizacji powoduje, że stajemy się coraz mniej zrozumiali..., może
              zatem mniej puryzmu nieco, zresztą :
              "polski chłop z dawien dawna po lasach za dziwkami hasał
              nie mogąc za pasem wielkiego utrzymać kutasa"

takich perełek znajdzie się całe stada u klasyków polskiej literatury (nie tylko
              najnowszej) i tam chyba prędzej należałoby szukać wzmiankowanych epitetów...
              bynajmniej nie uciekających od wagi znaczeń jakie za wulgaryzmami się kryją...
              • arwena Re: Zmiany na forum 10.09.01, 11:41
                wszystko pieknie - wciaz mowimy o tym samym jednak
                nie neguje tego ze jezyk sie rozwija, slowa zmieniaja znaczenie, ani tego ze
                mocne slowa sa niepotrzebne
                aby wzmocnic wypowiedz czasami nalezy ich uzyc - ale o ilez byloby ciekawiej za
                kazdym razem inne?
                wiesz doskonale o jakie slowa mi chodzilo - wiec po co kombinujesz? czyzby dla
                ciebie ''kobieta'' byla przeklenstwem? zycze aby to sie zmienilo:))))))
                tak naprawde draznia mnie stwierdzenia typu ty <piiip> <piiip> <piiip> <piiip>
                i tu nastepuje nick - o ilez bardziej interesujaca jest wnikliwa analiza
                przyczyn takiego pipania, ewentualnie pochodzenia przodkow do trzeciego
                pokolenia
                poza tym - mimo ze uwazam jednak za wazniejsza tresc od formy - naduzywanie
                wulgaryzmow nie prowadzi nigdy do niczego dobrego
                natomiast pielegnowanie dobrych obyczajow jeszcze nigdy nikomu nie zaszkodzilo
                totez zawsze bede o to wystepowac - podobnie jak inni zawsze beda poruszac inne
                lezace im na sercu sprawy
                pozdrawiam walczacych - nawet przeciwko UZI
                :))))))
                a
                • Gość: Tom Re: Zmiany na forum IP: 10.40.193.* 10.09.01, 11:52
                  Bardzo to uczone. Bardzo cenne, ale jakby idzie bokiem, obok forum. Wystarczy
                  się cofnąć do lipca sierpnia i radoisnej twórczości koko. To nie były popisy
                  słowotwórcze, tylko ewidentne, ohydne przeklinanie, wyzywanie, nawet nie
                  wiadomo po co? Co wtedy robić? Większośc forumowiczów go zbojkotowała. Czy to
                  jedyne rozwiązanie?
                  • arwena Re: Zmiany na forum 10.09.01, 13:55
                    co zatem proponujesz - w ogole nie mowic o tym?
                    ja uwazam ze sposobem jest wlasnie rozmowa (inaczej dialog)
                    dlatego staram sie wywolac temat, nie tylko sobie a muzom gaworzyc
                    tez uwazam ze koko jest nie w porzadku bluzgajac po prostu, fakt, lecz jakos
                    nie moge oceniac ludzi tylko na podstawie kilku postow - kazdemu chyba zdarza
                    sie gorszy dzien
                    proponuje po prostu abysmy przynajmniej zastanawiali sie nad tym, jak nasze
                    teksty moga byc odbierane przez innych, aby brac odpowiedzialnosc za to co sie
                    pisze/mowi/robi

niemniej jednak trzeba zachowac gdzies zloty srodek, albowiem - powtorze sie -
                    nobody''s perfekt

czego i wam zycze
                    :)))))))) a
                    pozdro dla muzyka - masz moja sympatie:)
                    • Gość: Tom Re: Zmiany na forum IP: 10.40.193.* 10.09.01, 15:31
                      Ależ skąd. Tylko dyskusja o czystości języka i cenzurze nie może omijać przyziemnych problemów
                      bluzgów w stylu koko. (w jego przypdaku to nie kwestia gorszego dnia tylko celowe działanie).
                      • arwena Re: Zmiany na forum 10.09.01, 18:38
                        wlasnie o to mi chodzi - tego dotyczy ta dyskusja
                        ale staram sie tez przekazac moja opinie, ze wazne jest to co kieruje
                        czlowiekiem, inaczej mowiac okolicznosci lagodzace, domniemanie niewinnosci etc
                        jesli chodzi o koko to uwazam ze jest ok, choc jego niektore teksty
                        zdecydowanie nie podobaja mi sie (ale patrz wyzej)
                        nie wiem, moze wyrazam je niezrozumiale, ale takie mam poglady
                        pozdrawiam
                        a

• Gość: w tempo Re: Zmiany na forum IP: 192.168.1.* / *.zgora.sdi.tpnet.pl 11.09.01, 23:11
                  arwena napisał(a):

> wszystko pieknie - wciaz mowimy o tym samym jednak
                  > nie neguje tego ze jezyk sie rozwija, slowa zmieniaja znaczenie, ani tego ze
                  > mocne slowa sa niepotrzebne
                  > aby wzmocnic wypowiedz czasami nalezy ich uzyc - ale o ilez byloby ciekawiej
                  za
                  > kazdym razem inne?

A jakże zapewne wielce byłoby ciekawiej...

> wiesz doskonale o jakie slowa mi chodzilo - wiec po co kombinujesz? czyzby
                  dla
                  > ciebie ''''kobieta'''' byla przeklenstwem? zycze aby to sie zmienilo:))))))

Fakt zdarza się, że kobitki bywają upierdliwe (uppss...), ale nie żeby
                  przekleństwo (obym w złą godzinę tego nie powiedział...)
                  Chodziło mi jednak o cos innego. Z ta "kobietą" to nie tak całkiem przypadek i
                  nie takie całkiem znowu kombinowanie, otóż skrajne nurty feministyczne
                  (notabene chodzi jednak o kobiety mocno upierdliwe) nie uznają słowa "kobieta",
                  uważając je za wielce dla nich obraźliwe, i wolą raczej określenia typu
                  człowiek płci odmiennej (tudzież cus innego - czort je wie), itd. A zatem nawet
                  tak neutralne (wydawałoby sie) słowo jednak daje się zaliczyc do... było nie
                  było słów, które co poniektórzy usiłują wyeliminować - można też wspomnieć o
                  takich przewspaniałych przykładach nowotworów, jakie powstają w podobny sposób,
                  miamowicie wyrastają na bardzo żyznej glebie móżdżków ludzi mocno obrażonych
                  juz istniejącym językiem, jak chociażby - sprawny, czy mądry inaczej - bo
                  niepełnosprawny, kaleka, tudzież zwyczajny głupek, czy niemądry to już słowa,
                  które dobrze wychowanym ludzikom nie przystoją. Przecież to paranoja i totalne
                  kretyństwo.
                  Niestety jest to konsekwencją takiego właśnie nastawienia - wywalić wszystkie
                  wulgaryzmy i wszystko będzie git. Z czasem rzecz ulega takim właśnie
                  bezsensownym przeobrażeniom. Dlatego jak to kogos denerwuje, lepiej zagryźć
                  zęby, niz wyskakiwać z podobnymi propozycjami - to zresztą dobry trening nerwów.
    • Gość: w tempo Re: Zmiany na forum IP: 192.168.1.* / *.zgora.sdi.tpnet.pl 09.09.01, 23:53
      Możnaby wprowadzić zwyczaj podpisywania przez "gazetę" każdego nowego wątku,
      nie tylko redakcyjnego.
    • Gość: Stevills Proponuję następujące zmiany..... IP: *.pz.zgora.pl 20.09.01, 09:47
      ...tylko nie wiem czy już nie było o nich.
      Zajrzyjcie na forum np. www.allegro.pl.
      Tam jest taka opcja jak prześlij odpowiedzi na mój e-mail (można wybrać lub
      nie).
      Znacznie usprawniło by to dyskusje, nie trzeba by było wyszukiwać swoich postów
      i odpowiedzi do nich.

Proponuję też dodanie możliwości wyszukiwania tekstu na forum.
      Trzeba by to chyba zrobić na PHP, ale co to dla "gazetowych" informatyków;)))

Pozdrawiam

Kamil
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka