kujawianka 29.07.02, 15:42 Chodzi mi o namiary i krotka notke na temat. Dawno nie bylam w ZG. Pozd. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arwena Re: Wasze ulubione knajpeczki, reastauracje.... 29.07.02, 23:37 to moj ulubiony temat ;) troche juz o tym bylo, jesli chce ci sie przeszukiwac watki na tym forum moze napisz jakie jedzenie lubisz - poza tym ze dobre rzecz jasna:) - a mysle ze wspolnymi silami cos wymyslimy ja mam kilka knajp ulubionych - ale kazda z innego powodu a to dobre jedzenie, tyle ze cholernie drogie (stary mlyn tak oceniam) a to nieoceniona atmosfera (harlem) a to pyyyszna pizza (papa pizza i kilka jeszcze pizzerii) a to grecja niezla (akropol - choc podobno szybko zamykaja?) faraon. no i tyle. kawa i lody tradycyjnie w roberto albo cosik w nigerze nieboska za dekoracje, ale kucharzy wymienic powinni pod schodami - domowo, ale dla cierpliwych blues express - cos w tym jest, skrajne uczucia mna miotaja w zaleznosci od tego kto obsluguje, ale palaczy duzo;( czasem tylko tak naprawde bywam w knajpach. ale lubie to jak cholera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal-lodz Re: Wasze ulubione knajpeczki, reastauracje.... IP: *.lodz.dialog.net.pl 30.07.02, 01:01 Znam Z.G bardzo dobrze i bez harlemu oraz jankiela byla by bieda, bardzo polecam. Pozdrowionka z Lodzi. P.S Zreszta pisalem wczesniej- piekne miasto a jak jeszcze do tego poslucha sie Pata Methenego przy pivie to jest wspaniale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gofia Re: Wasze ulubione knajpeczki, reastauracje.... IP: *.rado.gazeta.pl 30.07.02, 15:47 Gość portalu: rafal-lodz napisał(a): > P.S Zreszta pisalem wczesniej- piekne miasto a jak jeszcze do tego poslucha sie Pata Methenego przy pivie to jest wspaniale. jest w zielonej knajpka, w ktorej mozna posluchac pata??? coraz bardziej lubie zielona gore... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Telesfor Re: Wasze ulubione knajpeczki, reastauracje.... IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.09.02, 11:46 Ta cała sonda, to straszna ściema. Precie to jest, robiony pod byle pretekstem, zwykły ranking zielonogórskich lokali i tyle. Po prostu komuś to jest potrzebne Odpowiedz Link Zgłoś
arwena Re: Wasze ulubione knajpeczki, reastauracje.... 26.09.02, 12:19 mysle ze rzeczywiscie jest to potrzebne. inaczej nie byloby odzewu (odezwu? ;) czy bikont tez nalezy do spisku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkj Re: Wasze ulubione knajpeczki, reastauracje.... IP: 212.160.123.* 26.09.02, 13:47 Nawet gdyby... (choć nie sądzę) To i tak dla forumowiczów okazja do dowiedzenia się o miłych miejscach, ja skorzystałem z San Remo i Karczmy Chłopskiej - i nie żałuję!! Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
kujawianka Re: Arwena, dzieki :))) ale to nie wszystko... 31.07.02, 20:22 Pisze do Arweny, bo to ona mi najbardziej pomogla, ale post oczywiscie czytac moga wszyscy :))) No to tak : liste fajnych knajpek juz mam...Ale na tym nie koniec. Wspomnialas o Nigerze...wiesz, ja w Zielonej spedzilam 20 lat zycia i niger kojarzy mi sie glownie z kawa mrozona i cacao "szuja" ...no i z ciastkami... W Zielonej bylo tragicznie z cukierniami (mam na mysli tradycyjne z sernikami, makowcami..), bo to albo lukier byl oklejony zdechlymi osami albo smak nie ten... Dlatego przyszlo mi do glowy kolejne pytanie : Czy sa wreszcie jakies cukiernie godne tego miana ? Z gory dziekuje za odpowiedz :))) Odpowiedz Link Zgłoś
arwena Re: Arwena, dzieki :))) ale to nie wszystko... 31.07.02, 20:46 ha! trudne pytanie niger podoba mi sie glownie ze wzgledu na siedzenie i kawe;)))) trudne - dlatego ze unikam cukiernianych ciastek. lody, slodkie nalesniki na deser - owszem, ale rzadko sama cukiernia. lody dobre sa w roberto, to juz wiesz, poza tym - czuje pustke w glowie cukiernia jozwiak (ale to sklepy, nie do posiedzenia) raczej dobre ciasta robi (ale nacielam sie juz) o! mam! nowa kawiarenka zachecajaca galileo - obok schodow (albo guliwer?) Odpowiedz Link Zgłoś
arwena Re: Arwena, dzieki :))) ale to nie wszystko... 31.07.02, 21:58 cd. nowootwarta, obok wiezowca na westerplatt 11 chyba wejscie tuz przy 'pod schodami' bardzo zachecajaco wyglada, kawa i slodkosci chyba galileusz jednak bo kojarzy mi sie stylizowany globus czekam na wrazenia:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kujawianka Re: Arwena, dzieki :))) ale to nie wszystko... 02.08.02, 10:19 arwena napisała: > > > chyba galileusz jednak bo kojarzy mi sie stylizowany globus > czekam na wrazenia:)))) > Bede w ZG w poniedzialek Po powrocie podziele sie wrazeniami :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robal Kafejki IP: *.dialsprint.net 07.09.02, 23:41 Czesc , bede w Zielonej Gorze pierwszy raz od 9 lat.Dajcie znac gdzie sa jakies ciekawe miejsca...Harlem wyglada na swietny klub.Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkj Re: Wasze ulubione knajpeczki, reastauracje.... IP: 212.160.123.* 07.08.02, 09:37 arwena napisała: ... ale kazda z innego powodu > a to dobre jedzenie, tyle ze cholernie drogie (stary mlyn tak oceniam) > a to ....... "Stary" jest bardzo nierówny jeśli chodzi o poziom jedzenia. Czasem zrobią coś wspaniałego, a parę dni później to samo schrzanią. "Starego" też nie polecam w dni kiedy się odbywają dyskoteki (piątki i soboty chyba) bo zdarza się że młodzież urozmaica jedzenie ;-) Do panoramki gastronomicznej nakreślonej przez Arwenę dodam Palmiarnię - nie zdarzyło mi się zjeść tam żadnego kulinarnego "gniota"! A szczególnie polecę robione tam śledzie - mój znajomy Włoch za każdym razem każe się tam prowadzić na te śledzie!! ;-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sagan Re: Wasze ulubione knajpeczki, reastauracje.... IP: *.dialog.net.pl / *.zgora.dialog.net.pl 07.08.02, 20:27 stanowczo odradzm Nieboską; trafili mnie tam na ładnych parę (mają taką przelotową szatnię) i nie usłyszałem do dziś słowa przepraszam; jedynie policjant oswiadczył, że jestem jednym z wielu Odpowiedz Link Zgłoś
arwena Re: Wasze ulubione knajpeczki, reastauracje.... 22.08.02, 13:09 Gość portalu: kkj napisał(a): > Do panoramki gastronomicznej nakreślonej przez Arwenę dodam Palmiarnię - nie > zdarzyło mi się zjeść tam żadnego kulinarnego "gniota"! A szczególnie polecę > robione tam śledzie - mój znajomy Włoch za każdym razem każe się tam prowadzić na te śledzie!! ;-) oj, to mamy rozbiezne zdania! kawa - tylko rozpuszczalna!!! (teraz juz tam nie bywam, ale to bylo chyba rok (?) temu) w salatce o tytule 'wegetarianska' albo 'warzywna' - nie pamietam juz dokladnie - dostalam pokrojone w kwadraty cienkie plasterki szynki (pokrojonej wczesniej tak jak w sklepie) - mocno mnie to zadziwilo mialam tam kiedys tez dobre trafienia, ale ta kawa ze smietanka z pudeleczka i pan nieomal wypraszajacy bo dancing (!) jakos mi palmiarnie ostudzily mysle ze to bardzo pouczajacy watek ;)) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkj Re: Wasze ulubione knajpeczki, reastauracje.... IP: 212.160.123.* 26.08.02, 15:50 arwena napisała: > Gość portalu: kkj napisał(a): > > Do panoramki gastronomicznej nakreślonej przez Arwenę dodam Palmiarnię - n > ie > > zdarzyło mi się zjeść tam żadnego kulinarnego "gniota"! A szczególnie pole > cę > > robione tam śledzie - mój znajomy Włoch za każdym razem każe się tam > prowadzić na te śledzie!! ;-) > oj, to mamy rozbiezne zdania! > kawa - tylko rozpuszczalna!!! (teraz juz tam nie bywam, ale to bylo chyba rok > (?) temu) Zawsze możesz spróbowac raz jeszcze - jakby co będę winny! ;-) > w salatce o tytule 'wegetarianska' albo 'warzywna' - nie pamietam juz > dokladnie - dostalam pokrojone w kwadraty cienkie plasterki szynki (pokrojonej > wczesniej tak jak w sklepie) - mocno mnie to zadziwilo > > mialam tam kiedys tez dobre trafienia, ale ta kawa ze smietanka z pudeleczka i > pan nieomal wypraszajacy bo dancing (!) jakos mi palmiarnie ostudzily Fakt - raz zarzyło mi się wyszarpywać tam Panu Cieciowi opłacony wcześniej kufel od Żywca (to miał byc gift dla gościa) bo Pan Cieciu stwierdził że ci cholerni kelnerzy to biorą forsę za kufle do swojej kieszeni a potem udają "ze się słukło". Siary narobił starsznej, ale całe szczęscie mój gość był zbyt "rozbawiony" ;-) żeby to pamiętać i rozpamiętywać. > > mysle ze to bardzo pouczajacy watek ;)) > pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
arwena Re: Wasze ulubione knajpeczki, reastauracje.... 22.08.02, 13:09 Gość portalu: kkj napisał(a): > Do panoramki gastronomicznej nakreślonej przez Arwenę dodam Palmiarnię - nie > zdarzyło mi się zjeść tam żadnego kulinarnego "gniota"! A szczególnie polecę > robione tam śledzie - mój znajomy Włoch za każdym razem każe się tam prowadzić na te śledzie!! ;-) oj, to mamy rozbiezne zdania! kawa - tylko rozpuszczalna!!! (teraz juz tam nie bywam, ale to bylo chyba rok (?) temu) w salatce o tytule 'wegetarianska' albo 'warzywna' - nie pamietam juz dokladnie - dostalam pokrojone w kwadraty cienkie plasterki szynki (pokrojonej wczesniej tak jak w sklepie) - mocno mnie to zadziwilo mialam tam kiedys tez dobre trafienia, ale ta kawa ze smietanka z pudeleczka i pan nieomal wypraszajacy bo dancing (!) jakos mi palmiarnie ostudzily mysle ze to bardzo pouczajacy watek ;)) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piastowski Re: Wasze ulubione knajpeczki, reastauracje.... IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.09.02, 14:57 Nie ma to jak się napić na ławce w parku. Odpowiedz Link Zgłoś
aborys Re: Wasze ulubione knajpeczki, reastauracje.... 31.07.02, 18:58 Topaz - to była restauracja. A jakie kelnerki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sagan Re: Wasze ulubione knajpeczki, reastauracje.... IP: *.dialog.net.pl / *.zgora.dialog.net.pl 31.07.02, 19:47 zaorany dziesięć lat temu, a te nowe jakieś takie bez wyrazu; nazwy zagranicze, że częst nie wiadomo, jak wymówić, a w kiblu tradycyjny syf i malaria Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: Wasze ulubione knajpeczki, reastauracje.... IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.08.02, 09:30 Pod Trupkami w parku Tysiąclecia. Taniej być nie może, dla klientów o mocnych nerwach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkj Re: Wasze ulubione knajpeczki, reastauracje.... IP: 212.160.123.* 09.08.02, 11:01 Zaraz mi sie przypomniał "CPN" niedaleko kina Wenus z jego "specyficzną atmosferą" ;-) Ale smaku TEGO piwa nie zapomniałem do dziś!! Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Wasze ulubione knajpeczki, reastauracje.... IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 09.08.02, 23:59 a przepraszam a czy ktoś był w Kotłowni i Highladerze (obie koło WSP) bo mi sie wydaje że teraz tam chodzi najwięcej ludzie JA TAŻ :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkj Re: Wasze ulubione knajpeczki, reastauracje.... IP: 212.160.123.* 10.08.02, 10:05 Kotłownia - nie znam, ale Highlander jak dla "rocznika '68" jest za bardzo "studencki". "Studenckość" knajpki to minimalna ilość "dodatków" do nalewaka piwa - często jest to sam nalewak plus miejsca do siedzenia. Ja lubię oprócz miejsca, gdzie wypełniają kufle jeszcze jakiś pomysł we wnętrzu - tzw. "jajo"! ;-) Przyznaję, że nie byłem w Highlanderze w czasie np. sesji, czy zjazdów na UZ, bo być może uroda będących tam wtedy studentek tak okrasza to miejsce, że mimo niedostatków wnętrza - warto. Ale może jest ktoś z forumowiczów, kto był w takim czasie i widział... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: Wasze ulubione knajpeczki, reastauracje.... IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.08.02, 20:04 Warto, warto... Ale to trzeba zobaczyć na własne oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naskret Re: Wasze ulubione knajpeczki, reastauracje.... IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 11.08.02, 18:09 Do posiedzenia kawon, jankiel (goora), byla borgia :-( do zjedzenia pizza na osiedlu zastalowskim kolo intermarche (w dloogich blokach- 2 stoliki pizza wypas) na lody san remo na francuskiej (roberto sie chowa-serio) i to chyba tyle a topaz to z 20 lat temu byl albo jeszcze wiecej :-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piki Re: Wasze ulubione knajpeczki, reastauracje.... IP: *.hr.hr.cox.net 12.08.02, 04:53 Stanowczo Kawon, az sie zdziwilam, ze tylko jedna osoba o tym napisala, Piwo moze nie najtansze, ale mila atmoslera, bardzo klimatyczna i zjesc tez cos mozna. Osobiscie polecam hamburgera (nie jest to restauracja, ale z glodu sie nie padnie) lub grzanki czosnkowe. A swoja droga podpisuje sie pod stwierdzeniem, ze najlepsze lody sa w San Remo. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena Re: Wasze ulubione knajpeczki, reastauracje.... 22.08.02, 13:03 kawon paskudnie zadymiony i zatloczony i jakos mi tam (ale to moje zdanie) brak szczegolnej atmosfery glosna muzyka, palace malolaty chyba sie starzeje Odpowiedz Link Zgłoś
arwena Re: Wasze ulubione knajpeczki, reastauracje.... 22.08.02, 13:03 kawon paskudnie zadymiony i zatloczony i jakos mi tam (ale to moje zdanie) brak szczegolnej atmosfery glosna muzyka, palace malolaty chyba sie starzeje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beta Re: Wasze ulubione knajpeczki, reastauracje.... IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.08.02, 20:43 Lody w San Remo, a posiłek w: Chałupa Chłopska(czy coś koło) na Batorego, za Hermesem-dobre jedzenie i fajny wystrój Odpowiedz Link Zgłoś
arwena Re: Wasze ulubione knajpeczki, reastauracje.... 22.08.02, 13:17 Gość portalu: beta napisał(a): > Lody w San Remo, a posiłek w: Chałupa Chłopska(czy coś koło) na Batorego, za > Hermesem-dobre jedzenie i fajny wystrój chlopskie jadlo? wystroj i atmosfera ok ale menu jakos ubogie - i jednak relacja cena/wartosc wydaje mi sie tam niekorzystna. jedzenie smaczne, mily zwyczaj osladzania rachunku ;) symaptyczna obsluga - ale wentylacji brak (przez co odziez zdradza gdzie sie bylo:) oraz wlasnie menu malo atrakcyjne dla mnie ale w relacji do innych zielonych knajp - wyroznienie pozytywne daje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkj Re: Wasze ulubione knajpeczki, reastauracje.... IP: 212.160.123.* 09.09.02, 15:58 Gość portalu: beta napisał(a): > Lody w San Remo, a posiłek w: Chałupa Chłopska(czy coś koło) na Batorego, za > Hermesem-dobre jedzenie i fajny wystrój Sprawdziłem tą Karczmę/Chałupę Cłopską! REWELACJA!!! Polecam wszystkim koneserom jedzenia. Serio! Sprawdziłem "michę pierogów" i "placek węgierski" nie będe psuł Wam przyjemności samodzielnej oceny i nie wdam sie w szczegóły... ale rewelka!!! Z przyjemnością odwiedzę ten "przybytek" jeszcze raz... i jeszcze raz... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Wasze ulubione knajpeczki, reastauracje.... IP: *.warwick.net 14.08.02, 00:21 czesc! Musisz koniecznie wstapic na piwko do "Kawonu", badz "Kotlownii". Przesympatyczni ludzie, fajowa muzyka i piwko nie drogie. pozdrawiam magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dok Re: Wasze ulubione knajpeczki, reastauracje.... IP: *.szpital.zgora.pl 15.08.02, 21:13 Kurcze, mieszkam w zielonce od 31 lat (wtedy sie urodzilem!) i nie wiedzialem, ze jest tyle fajnych miejsc o ktorych piszecie!!! Ja do kosciola jakos nie chodze, ale na slodkie co_nieco moge polecic "Pod Aniołami" -obok kosciola prowadzona jest kalejka (?) gdzie daja bardzo dobre nalesliki, kakao i ciastko orzechowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: simon Tylko nie Royal IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.08.02, 13:16 odradzam wszystkim przebywania w tej restauracji, znajduje się ona na starym rynku obok ratusza. szefostwo tego lokalu wogle nie wie jak należy postępować z klientami, szef jest strasznie niekulturalny a ceny zmianiają się jak pogoda w górach, inna cena na karcie, a inna potem na rachunku, dodatkowo można zauważyć jak córeczki szefa krzyczą na obsługę przy klientach stwarzając bardzo nie przyjemną atmosferę, albo ten lokal jest pralnią brudnych pieniędzy albo oszczędzają na obsłudze do zmywania naczyń, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Re: Tylko nie Royal IP: *.lodz.dialog.net.pl 20.08.02, 12:04 Czy on jest polozony na tej stronie rynku co miesny zubr w malej kamienicy przy wejsciu na ulice prowadzacej do hotelu Pod Wieza? Jezeli tak to mam takie samo zdanie. Wlasciciel nie ma nic wspolnego z kultura osobista, bardzo lubi drapac sie w uchu antena telefonu.Bylem swiadkiem kilku nieprzyjemnych zajsc i moge tylko wspolczuc obsludze. Wiem ze napewno prowadzi ozywione kontakty z ludzimi malo "przyjemnymi" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: simon Re: Tylko nie Royal IP: 62.87.223.* 21.08.02, 08:25 dokładnie o ten sam lokal chodzi, widzę, że nie jestem osamotniony w opini o tym lokalu, Odpowiedz Link Zgłoś
arwena Re: Tylko nie Royal 22.08.02, 13:00 tez stwierdzam powaznie ze royal szerokim lukiem omijac nalezy (przetestowane niestety:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tie Re: Wasze ulubione knajpeczki, reastauracje.... IP: 217.153.45.* 21.08.02, 15:01 Od jakiegos czasu jestem poza Z.Gora to i nie mam wiadomosci na biezaco, ale ... Kiedys dawno temu (jak tam chodzilem) w Harlemie grali jazz, potem grali (poza koncertami) co popadlo i to bylo smutne bo lokal byl super, a muza juz niezbyt. Mam nadzieje ze znow graja tam jazz. Poza tym Kawon jest OK, czy daja tam wciaz chleb ze smalcem i ogorki ? Pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jajo Re: Wasze ulubione knajpeczki, reastauracje.... IP: *.luzyckie.sdi.tpnet.pl 24.08.02, 10:57 Kawon jest OK. Palma od jakiegos czasu też, ale najlepszy lokal to Blues - baaardzo odlotowa kuchnia, ciekawa aranżacja - można znależć intymne miejsce. Bywa, szczególnie w piątki i soboty dużo ciekawych ludzi. Obsluga różna - zależy od dnia. Ogólnie super, jak na Zielonkę . Co Wy na to ? Odpowiedz Link Zgłoś
arwena Re: Wasze ulubione knajpeczki, reastauracje.... 24.08.02, 11:08 Gość portalu: Jajo napisał(a): > Kawon jest OK. Palma od jakiegos czasu też, ale najlepszy lokal to Blues - > baaardzo odlotowa kuchnia, ciekawa aranżacja - można znależć intymne miejsce. > Bywa, szczególnie w piątki i soboty dużo ciekawych ludzi. Obsluga różna - > zależy od dnia. Ogólnie super, jak na Zielonkę . Co Wy na to ? nie bardzo. zdarzalo mi sie trafiac na nieuprzejma kelnerke - a jesli jestem gosciem niewybrednym to minimum uprzejmosci chcialabym zaznac sprobuj zamowic tam cos wegetarianskiego - kiedys dostalam 'salatke cezarego maszynisty' bez miesa - za 13 zl chyba kapusta pekinska wymieszana z majonezem i musztarda (tylko!!! naprawde!!!) - mi byloby wstyd cos takiego podawac poza tym - nadymione, osobno kasuja za szatnie (uwazam ze to brzydki zwyczaj) i ogolnie niezbyt atrakcyjnie cenowo ale podkreslenia wymaga nieuprzejma obsluga (choc czasami trafialam na mile osoby rowniez), ktora mnie skutecznie odstrasza przed zostawianiem tam pieniedzy do posiedzenia przy piwie i z przesympatyczna atmosfera polecam harlem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarek Wasze ulubione knajpeczki, reastauracje.... IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.08.02, 00:28 FARAON - jakbym tam zjadl to bym sie chyba UDLAWIL, spedzilem kiedys troche czasu na zapleczu tego lokalu i ...nie nastroilo mnie to optymistycznie. Odradzam KAWON - niezbyt tanie piwo, a smalca nigdy tam nie widzialem (kurcze robie sie glodny) HAJEK (HIGHLANDER) - brak miejsca, brak klimy, tanie piwo (niestety Bosman) ale mozna sie fajnie pobawic JANKIEL - na dole beznadziejne stoliczki i mini krzeselka ale jest WARKA (bezalkoholowe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkj Re: Wasze ulubione knajpeczki, reastauracje.... IP: 212.160.123.* 26.08.02, 15:42 Gość portalu: czarek napisał(a): > FARAON - jakbym tam zjadl to bym sie chyba UDLAWIL, spedzilem kiedys troche > czasu na zapleczu tego lokalu i ...nie nastroilo mnie to optymistycznie. > Odradzam > Ja spędziłem tam "dwa razy" w roli "kosumenta" i w obu przypadkach nie mogłem uciec od niezbyt przychylnych porównań ze Sphinksem poznańskim - też raczej nie polecam! Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarek Wasze ulubione knajpeczki, reastauracje.... IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.08.02, 23:36 Gość portalu: kkj napisał(a): > Ja spędziłem tam "dwa razy" w roli "kosumenta" i w obu przypadkach nie mogłem > uciec od niezbyt przychylnych porównań ze Sphinksem poznańskim - też raczej nie Nie wiem czy robia tam to samo co w poznanskim Sphinxie ale wszystko mozliwe. Jesli tak to lokal ten jeszcze bardziej mnie obrzydza. Na szczescie nie maja tam oslawionych Sphinxburgerow ale zawsze cos sie znajdzie zeby 'przyprawic' (jesli wiecie o co chodzi) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkj Re: Wasze ulubione knajpeczki, reastauracje.... IP: 212.160.123.* 27.08.02, 09:56 Gość portalu: czarek napisał(a): Na szczescie nie maja > tam oslawionych Sphinxburgerow ale zawsze cos sie znajdzie zeby 'przyprawic' > (jesli wiecie o co chodzi) Ja nie wiem! Powaga!! Napisz literalnie o co chodzi! Może dzięki temu "będzie lepiej" - aaa tak mnie wzięło na idealizm... :) Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piki Re: Wasze ulubione knajpeczki, reastauracje.... IP: *.hr.hr.cox.net 02.09.02, 00:35 Gość portalu: czarek napisał(a): > FARAON - jakbym tam zjadl to bym sie chyba UDLAWIL, spedzilem kiedys troche > czasu na zapleczu tego lokalu i ...nie nastroilo mnie to optymistycznie. > Odradzam > > KAWON - niezbyt tanie piwo, a smalca nigdy tam nie widzialem (kurcze robie sie > glodny) > > HAJEK (HIGHLANDER) - brak miejsca, brak klimy, tanie piwo (niestety Bosman) ale > > mozna sie fajnie pobawic > > JANKIEL - na dole beznadziejne stoliczki i mini krzeselka > ale jest WARKA (bezalkoholowe ;) > > Jezeli nigdy nie widziales w Kawonie chlebka ze smalcem, to znaczy, ze nie bywasz tam zbyt czesto. Uwierz mi, ze trudno bylo spotkac cos tak dobrego w jakims innym miejscu. Zgadzam sie natomiast z twoja opinia co do pozostalych miejsc, moze tylko z tym Highlanderem z deka przesadziles. Pobawic sie mozna, ale stanowczo za malo miejsca, zwlaszcza w sobote wieczor , jak przyjdzie mnostwo ludzi, ktorzy chca sie ,,przygotowac" odrobine przed wyjsciem do Studia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ande night klub IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.02, 20:12 a może adresy jakich agencji ktosik zna? Odpowiedz Link Zgłoś
avenka Re: Wasze ulubione knajpeczki, reastauracje.... 27.08.02, 23:53 Podaję moje ulubione SAN REMO-pyszne lody(chyba najlepsze w zg)przyrządzone z fantazją(:D)- spaghetti lodowe,lasagne,specjalny deser lodowy dla zakochanych,dobra kawa.Ceny znośne-za większe desery płaci się od 9 do 12 zł.(ul.Francuska) NIGER-bardzo dobry tort czekoladowy,pyszna czekolada i kawa,nigdzie nie jadłam tak pysznych lodów waniliowych,ceny są niskie (na mieście,sąsiaduje z Roberto) KOLOSEUM-można wpaść po seansie w kinie,bardzo dobra pizza,spaghetti,ceny na każdą kieszeń,mała pizza już od 4.99.Lokal jest dwupiętrowy,więc nie trzeba się martwić o wolne miejsca,bo jest ich pod dostatkiem.(naprzeciwko kina Wenus) POD KASZTANEM-fajna atmosfera,z głośników płynie bluesowy rytm,można poczytać fajne gazety,zjeść kanapkę,wypić dobrą herbatkę,do tego pyszne ciastko,w deserach też można powybierać.Bardzo fajny ogródek,czasami odbywają się imprezy.(koło placu pocztowego) SCHABIK-bardzo dobre jedzenie-kuchnia polska,ceny rozsądne,przychodzą "grube ryby"(naprzeciwko Centrum Biznesu). TURYSTA-jeżeli lądujesz w Zg jako podróżny,nie radze zgłodniałemu jeść na dworcu,lepiej udać się do tego taniego baru.Wystrój brzydki,ale jedzenie dobre i przede wszystkim tanie(w sam raz na kieszeń studenta).Bez obaw,że się czymś zatrujesz.Ja najbardziej polecam ruskie pierogi.(nieopodal dworca) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KASS Re: Wasze ulubione knajpeczki, reastauracje.... IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 06.09.02, 19:21 W San Remo są lody o smaku piwa,warto spróbować choć lepsze są miętowe z kawałkami czekolady... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkj Re: Wasze ulubione knajpeczki, reastauracje.... IP: 212.160.123.* 28.08.02, 10:29 Podrzucę jeszcze coś: Polecam gorąco Flamingo, ale nie to w Filharmonii, ale na Zjednoczenia w budynku Giełdy - niby to samo, ale nie to samo!! Atmosfera bardziej barowa, ale jedzenie godne polecenia! Przeboje: kotlet schabowy (ja do tego biorę sos pieczarkowy), sznycel z indyka z jajkiem i polędwica wołowa z grilla! Porcje są spore - w sam raz dla "chłopa" ;) Dobre miejsce na lunch, czy niezobowiązujące "negocjacje z klientem". Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mała Re: Wasze ulubione knajpeczki, reastauracje.... IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 02.09.02, 13:12 "pod Kasztanem" pyyycha chlebek ze smalcem "Kawon" fajny klimat (ale uważajcie na beczkowe piwo bywa nieświeże) "San Remo" najlepsze desery lodowe w mieście (szczególnie polecam z wiśniami na goraco) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JS Re: Wasze ulubione knajpeczki, reastauracje.... IP: *.immunbio.mpg.de 03.09.02, 18:33 Hmmm.... a nikt nic nie wspomnial o 4 rozach dla Luciene... wejdzcie tam na piwko... Mozna tez niezle poszalec... Moze nie jest tam tak "doslownie" jak w historyjkach u Topora, ale ja polecam... A swoja droga najlepiej piwo smakuje pod Palmiarnia, kolo konika... Szkoda ze to taki kraj w ktorym wypicie jednego piwa w plenerze to przestepstwo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Wasze ulubione knajpeczki, reastauracje.... IP: *.pozyton.net.pl / 192.168.0.* 09.10.02, 14:12 Jak bys zgadl, trzy lata studiowalam w zielonej i dalek twierdze ze nie ma jak konik kolo palmiarni, najlepiej wieczorkiem, ladny widok i duzo przestrzeni. 4 Roze tez niczego sobie, tylko ciasnawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romi chodźmy wszyscy do kartonu . . . IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.10.02, 20:50 Wydaje mi się,że w Zielonej Górze tak naprawdę nie ma dobrych knajpek, ani restauracji, ale gdybym miał wymienić parę wyjątków, które sobie cenię to znalazłyby się wśród nich Klub Karton: fakt niczego tam nie zjesz, ale tanio ugrzejesz miejsce (możesz zjeść gorący kubek lub budyń) i potanczysz przy najciekawszej muzyce. Jestem troche wybredny wiem, ale lubie inne miejsca, tkie jak Bohomaz ...t również miejsce bardzo przypada mi do gustu!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkj Re: Wasze ulubione knajpeczki, reastauracje.... IP: 212.160.123.* 09.10.02, 18:45 Gość portalu: JS napisał(a): > A swoja droga najlepiej piwo smakuje pod Palmiarnia, kolo konika... > Szkoda ze to taki kraj w ktorym wypicie jednego piwa w plenerze to > przestepstwo... Polecam sposób amerykański - puszka/butelka z siatki/torebki. Niebiescy na sprawdzenie zawartości torby czy siatki potrzebują nakazu rewizji - powaga!! No chyba że się rozrabia, albo jakie inne breweryje... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkj Re: Wasze ulubione knajpeczki, reastauracje.... IP: 212.160.123.* 04.09.02, 14:27 Słuchajcie, a jak Wam smakuje w greckiej - podobno powstała jakaś knajpka w Zielonce, koło Wenus chyba. Jest "toto" podobne do greckiego jedzenia?? Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leoncio Re: Wasze ulubione knajpeczki, reastauracje.... IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.09.02, 10:31 Gość portalu: kkj napisał(a): > Słuchajcie, a jak Wam smakuje w greckiej - podobno powstała jakaś knajpka w > Zielonce, koło Wenus chyba. > Jest "toto" podobne do greckiego jedzenia?? > Pozdr Jest grecka bar-knajpa na Sikorskiego bodajze, mieskiem nie bylem specjalnie zachwycony, ale sproboj (bylem raptem 2-3 razy). Lepsze sa salatki. Slyszolech, co wlasciciele produkty sprowadzaja z Grecji! Wiec sam paprobuj. Pozdrav. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkj Re: Wasze ulubione knajpeczki, reastauracje.... IP: 212.160.123.* 13.09.02, 10:26 Jeszcze raz (po kolejnej wizycie) polecę Gospodę Chłopską - jedzonko było super. Najsympatyczniejsze jest, że można sobie dokonywać "wariacji" na temat poszczególnych pozycji menu :-) a poza tym ten smaluszek... hm.... palce lizać. Odradzę za to po wczorajszych "przygodach" Stary Młyn - muzy nie było, bo własciciel zakazał puszczac i w ogóle smuty ... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nemo Re: Wasze ulubione knajpeczki, reastauracje.... IP: *.proxy.aol.com 17.09.02, 23:39 Ludzie! Byliscie kiedys "Pod schodami"? Takiego jedzenia nie ma w calej Zielonej Gorze! Jestem w Waszym miescie prawie co miesiac juz od paru lat i jadlem juz w Zielonej chyba wszedzie (mniej lub bardziej wykwintnie)ale takiego dobrego jedzenia jak tam nie ma chyba nigdzie wiecej. Do tego bardzo przystepne ceny i przemila obsluga! Nie jest to wprawdzie lokal gdzie sie siedzi godzinami przy piwku ale dla glodnego lub majacego ochote na kawe i cos slodkiego (pyszne wlasne wypieki) nie ma lepszego lokalu w Waszym miescie. Polecam i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkj Re: Wasze ulubione knajpeczki, reastauracje.... IP: 212.160.123.* 18.09.02, 11:10 A wiesz - zgodzę się! Zjeść można dobrze, ale trochę te skromniutkie barowe warunki odstraszają. Ale pierogi maja jednak lepsze w "chłopskiej"! Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarek Wasze ulubione knajpeczki, reastauracje.... IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.09.02, 23:37 a ja PROTESTUJE przeciw podwyzce piwa w HIGLANDERZE (5 zl za jakiegos tam szajsowego bosmana z woda?to rozboj w bialy dzien!) HAJEK ma same wady oprocz tego ze mozna sie tam fajnie pobawic, bo muzyka dopisuje! Ale wszystko inne to popelina! Zrobcie bojkot i nie kupujcie tam piwa, mozecie zajsc do kartonu/kotlowni albo wniesc piwko kupione w ASie! Moze to da i cos do myslenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Wasze ulubione knajpeczki, reastauracje.... IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 23.09.02, 23:51 Gość portalu: czarek napisał(a): > a ja PROTESTUJE przeciw podwyzce piwa w HIGLANDERZE (5 zl za jakiegos tam > szajsowego bosmana z woda?to rozboj w bialy dzien!) HAJEK ma same wady oprocz > tego ze mozna sie tam fajnie pobawic, bo muzyka dopisuje! Ale wszystko inne to > popelina! Zrobcie bojkot i nie kupujcie tam piwa, mozecie zajsc do > kartonu/kotlowni albo wniesc piwko kupione w ASie! Moze to da i cos do myslenia ktoś tu ma racje i jeszcze piwko jet tanie (warka strag 3 zl) w BB i w LIDLU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anja Re: Wasze ulubione knajpeczki, reastauracje.... IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.02, 14:43 Musze przyznać, że czesto wychodze z domku, aby udać sie w jakies miłe miejsce. Byłam w wielu lokalach zielonogórskich jednak o niekórych przez was wymienionych słysze pierwszy raz (grecka knajpa,flamingo na zjednocz). Moje propozycje to: 1. lody Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cat Re: Wasze ulubione knajpeczki, reastauracje.... IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.09.02, 22:23 Słyszałem o takiej knajpie Izba Lordów, ale tam nie byłem, czy warto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarek Re: Wasze ulubione knajpeczki, reastauracje.... IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.09.02, 23:43 Gość portalu: cat napisał(a): > Słyszałem o takiej knajpie Izba Lordów, ale tam nie byłem, czy warto? Dla mnie Izba to cos troche jak Borgia. W kazdym razie bardzo niewygodnie mi sie tam siedzialo bo lawki bez oparcia i w ogole... nic specjalnego. A tak w ogole to czekam na jakis porzadny lokal w ZG. A na razie dla oszczednych polecam Karton (piwo 3,5; wino 2,5-3) Tylko szkoda za zbytnio nie ma gdzie potanczyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Wasze ulubione knajpeczki, reastauracje.... IP: *.dip.t-dialin.net 27.09.02, 10:33 Co sadzicie na temat restauracji Faraon,mozna tam dobrze zjesc?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkj Re: Wasze ulubione knajpeczki, reastauracje.... IP: 212.160.123.* 27.09.02, 12:18 Patrz wyżej! Czarek swego czasu pisał o Faraonie bardzo niepochlebnie, ale nie wyjasnił o co chodzi... Może teraz się uda?? Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Wasze ulubione knajpeczki, reastauracje.... IP: *.dip.t-dialin.net 27.09.02, 13:00 Dieki za typ,czytalam wypowiedz Czarka,do Faraona nie wejde.Pozdrowienia dla wszystkich sympatykow dobrego jedzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarek Re: Wasze ulubione knajpeczki, reastauracje.... IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.09.02, 23:49 Gość portalu: kkj napisał(a): > Patrz wyżej! Czarek swego czasu pisał o Faraonie bardzo niepochlebnie, ale nie > wyjasnił o co chodzi... > Może teraz się uda?? Ojej ale zrobilem antyreklame 'Faraonowi' (dobrze im tak) poza tym jest tam drogo! Wszystko co juz moglem wyjasnic wyjasnilem, tylko z tym porownaniem do poznanskiego Sphinxa nie. A wiec chlopcy (tylko plec brzydka[?]tam pracuje) experymentowali z sosem czosnkowym tzn. dodawali do niego...hmmm...delikatnie mowiac nasienie. i tak sie zastanwialem czy przypadkiem nie robia tego u nas w Faraonie, jak ktos bedzie cos wiedzial to dac znac. Aha no i goraco namawiam do bojkotu piwa w HAJKU! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Wasze ulubione knajpeczki, reastauracje.... IP: *.dip.t-dialin.net 30.09.02, 09:00 Gość portalu: czarek napisał(a): > Gość portalu: kkj napisał(a): > > > Patrz wyżej! Czarek swego czasu pisał o Faraonie bardzo niepochlebnie, ale > > nie > > wyjasnił o co chodzi... > > Może teraz się uda?? > Ojej ale zrobilem antyreklame 'Faraonowi' (dobrze im tak) poza tym jest tam > drogo! Wszystko co juz moglem wyjasnic wyjasnilem, tylko z tym porownaniem do > poznanskiego Sphinxa nie. A wiec chlopcy (tylko plec brzydka[?]tam pracuje) > experymentowali z sosem czosnkowym tzn. dodawali do niego...hmmm...delikatnie > mowiac nasienie. i tak sie zastanwialem czy przypadkiem nie robia tego u nas w > Faraonie, jak ktos bedzie cos wiedzial to dac znac. Aha no i goraco namawiam do > > bojkotu piwa w HAJKU! Czarek powiedz ze zartowales z tym nasieniem, bo ja zawsze jak jestem w Poznaniu to wpadam do Sfinksa ojej niektorych rzeczy to lepiej nie wiedziec moze zmienic lepiej temat co wy na to panowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkj Re: Wasze ulubione knajpeczki, reastauracje.... IP: 212.160.123.* 30.09.02, 10:35 Beata! Może nie kończmy - niektóre rzeczy lepiej wiedzieć... Może ktoś jeszcze ma ciekawe spostrzeżenia co do jakości jedzenia w naszych knajpkach... ;-) Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BRZYTWA Re: Wasze ulubione knajpeczki, reastauracje.... IP: *.client.attbi.com 24.10.02, 04:03 Bedac na poczatku Wrzesnia w Z.G. wstapilem do KAWONA na male jasne. To knajpka z klasa. A chcac zjesc obiad w niedziele musialem udac sie do McDonalda bo wszystkie "restauracje" byly pozamykane.Jak chcecie zjesc smacznego KARTOFLAKA to udajcie sie na plac Wielkopolski . Pod zakladem fotograficznym Stawskiego jest takie miejsce gdzie serwuja smacznego KARTOFLAKA z sosem CYGANSKIM. A o tym dowiedzialem sie w Chicago. Naorawde warto sprobowac. Pozdrawiam, Brzytwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkj Re: Wasze ulubione knajpeczki, reastauracje.... IP: 212.160.123.* 24.09.02, 09:54 Słuchajcie, czy San Remo się zamknęło?? Ostatnio jakoś tam na głucho zamknięte było w porze kiedy zamknięte być nie powinno (ok. 16.30) Cos wiecie?? Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piestrzyna Re: Wasze ulubione knajpeczki, reastauracje.... IP: *.astermedia.pl 21.10.02, 21:39 niestety nic nie wiem o San Remo ale polecam Kawiarenke Pod Kasztanem-slyszalam ze mozna tam zjesc pyszne ciasto sliwkowe z brzoskwiniami;)nie wspomne juz o 2 muchach w malibu:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ireklubusz56 Re: Wasze ulubione knajpeczki, reastauracje.... 23.10.02, 03:29 Boze o czym dyskutujecie! Bedac w ZG w kazdej knajpie chmury dymu i to sie nazywa "SMACZNEGO" ? Nazwijcie je - piwiarnie, mordownie; a nie przytulne knajpki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urlauberalles Wasze ulubione knajpeczki, restauracje.... IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.10.02, 11:43 Dawno nigdzie nie byłem. Co zmieniło się od sierpnia-września? Gdzie dolewają wody do piwa, gdzie jest najlepszejsza picca i tak dalej? Skłamałem. Ostatnio byłem w zbrojowni, zrobili pięterko, a w zasadzie to jest parterek. Nie jestem alkoholiczny, więc upiłem się z deka miodem pitnym, który za połowe co najmniej tej ceny, którą zapłaciłem, można kupić w tesku albo innym oszą. Czyli najlepiej na hauze? Odpowiedz Link Zgłoś