Dodaj do ulubionych

sld forever

24.02.06, 13:00
Nieustające, od kilkunastu lat sukcesy SLD w zarzadzaniu miastem i skłócona,
zmierzwiona centroprawica walcząca (głównie między sobą)o władzę w Żarach.
Taki obraz wyłania sie po lekturze GR.
Wywiad z Wołowiczem, listy PiS-u i PO.
Obserwuj wątek
    • pawel.zary Re: arogancka wypowiedź szefa powiatowej SLD 24.02.06, 22:13
      tunk napisał:

> Nieustające, od kilkunastu lat sukcesy SLD w zarzadzaniu miastem i skłócona,
      > zmierzwiona centroprawica walcząca (głównie między sobą)o władzę w Żarach.
      > Taki obraz wyłania sie po lekturze GR.
      > Wywiad z Wołowiczem, listy PiS-u i PO.

Obraz, który "wyłania się" :-) jest obrazem wyimaginowanym i wyjętym ze starej
      szafy babci. Każdemu też "wyłania się" coś innego :-)))
      Nie ma czegoś takiego w Żarach jak "skłócona centroprawica walcząca głównie
      między sobą o władzę" :-)))
      List PiS-u w dzisiejszej gazecie odnosi się do kilku ludzi ze
      stowarzyszenia "Tobie i Miastu" (od kiedy to stowarzyszenia są lewicowe lub
      prawicowe?.
      List PO odnosi sie do artykułu i wypowiedzi szefa powiatowej SLD (gazeta z 17
      lutego 2006)), a nie do "prawicy" i jest odpowiedzią na arogancką wypowiedź
      F.Wołowicza.

To, że w Żarach istnieją partie centroprawicowe, takie jak PiS czy PO, to
      raczej jest objaw zdrowego i normalnego życia politycznego. PO i PiS walczą tak
      samo ze sobą jak SLD z SDPL i PIS lub jak SDPL z PO i Samoobroną. To chyba
      oczywiste, że w systemie demokratycznym mamy różne partie?
      Sukcesy w zarządzaniu miastem? :-))))))
      Mnie "wyłania się obraz" aroganckiego i zadufanego w mniemaniu swoich
      wyimaginowanych sukcesów byłego posła F.Wołowicza z SLD.
      :-))
      Jeszce raz proszę przytocz jakieś argumenty na podstawie lektury listu PO,
      które świadczą o jakimś "skłóceniu, walce i zmierzwieniu" :-))))
      • tunk Re: arogancka wypowiedź szefa powiatowej SLD 26.02.06, 14:20
        Rzeczywiście, Wołowicz jest arogancki i operuje millerowskimi sloganami, ale
        o "zmierzwieniu" centroprawicy, świadczy chociażby powalajacy list PiS-u.
        A swoją drogą to przecież gratulujecie eseldowcom sukcesów. Jakie to pomysły
        innych radnych zrealizowało sld, warto to upowszechnić !!!
        pzdr
        • pawel.zary Re: arogancka wypowiedź szefa powiatowej SLD 26.02.06, 16:01
          tunk napisał:

> Rzeczywiście, Wołowicz jest arogancki i operuje millerowskimi sloganami, ale
          > o "zmierzwieniu" centroprawicy, świadczy chociażby powalajacy list PiS-u.

K.Drozd z PiS-u "zmierzwił się" po artykule w gazecie Regionalnej (Randka u
          posłanki). Trudno sie dziwić panu Kazimierzowi, skoro słyszy na temat PiS-u
          niewybredne komentarze co do liczby członków PiS w Żarach. Jeszcze rozumiem
          jakby powiedział to ktoś np. z SLD, ale jak mówi to przedstawiciekl Partii
          Demokratycznej - to ja przepraszam - rozumiem, że PD jest "potęgą"w Żarach
          :-)))))
          Jak czytam lub słyszę wypowiedzi różnych "parapolityków" - ludzi udających, że
          nie są w żadnej partii (bo sa "niezależni" :-)))) ) tylko w "stowarzyszeniach
          prawicowych" :-)))))) (Prawicowe Stowarzyszenie Hodowców Psów, Lewicowe
          stowarzyszenie Miłośników Szchów, Prawicowe Forum Młodych Adeptów Kung-Fu itd. -
          przykłady wymyślone - głupie - nie?), to śmiech mnie ogarnia (i przerażenie
          ;-))) ). Pan Kazimierz nie wytrzymał i wylał trochę żółci, a że nie do końca
          potrafi posługiwać sie słowem pisanym i poprawna polszczyzną, to juz inna
          sprawa.
          Nie ma w Żarach jakiegoś sporu czy kłótni wśród partii centroprawicowych. Jest
          natomiast troche histeryczne podszczypywanie tych partii ze strony
          różnych "parapolityków" z dużymi ambicjami, którzy chcą "podłączyć" sie i
          wykorzystać zorganizowane partie jako trampolinę wyborczą.

> A swoją drogą to przecież gratulujecie eseldowcom sukcesów.

Bo radni lewicy pracują w Radzie tak samo jak radni prawicy. Nikt nie ma
          monopolu na mądrość. Są jedynie lepsi i gorsi radni.
          W moim przekonaniu lewica skupiona w SLD wyczerpała już swoje możliwości w
          Żarach (i nie tylko) i dlatego uważam, że czas na żarską centroprawicę (nie
          mylic z Zenonem O.) ;-) i autentyczne ruchy obywatelskie(bez sztucznych łatek
          lewicowo-prawicowych).
          pzdr
          • drogba666 Re: arogancka wypowiedź szefa powiatowej SLD 26.02.06, 18:42
            PiS jest widac tak zakonspirowane ze nie moze ujawnić ilu ma członków.
            Przypuszczam ze 4 do 5 bo inaczej moznabyło w szybki sposób skończyć ten temat,
            A tak szef żarskiego pisuaru dał popis nie myliś z POPiSem arogancji, buty i
            braku politycznego luzu. Próbował zwalić winę za wszystkie złe rzeczy dotyczące
            PiS na dziennikarzy.

Co do formy listu pozostawiam to bez komantarza. Panie Drozd więcej takich
            listów - publicznych ataków. Może niedługo wyłoni się jakiś burtelier w żarskim
            PiS i dowiemy sie czegoś ciekawego o czyimś dziadku?
          • tunk Re: arogancka wypowiedź szefa powiatowej SLD 27.02.06, 10:08
            pawel.zary napisał: Jeszcze rozumiem jakby powiedział to ktoś np. z SLD, ale
            jak mówi to przedstawiciekl Partii Demokratycznej - to ja przepraszam -
            rozumiem, że PD jest "potęgą"w Żarach :-))))). Jak czytam lub słyszę wypowiedzi
            różnych "parapolityków" - ludzi udających, że nie są w żadnej partii (bo
            sa "niezależni" :-)))) ) tylko w "stowarzyszeniach prawicowych" :-))))))
            (Prawicowe Stowarzyszenie Hodowców Psów, Lewicowe stowarzyszenie Miłośników
            Szchów, Prawicowe Forum Młodych Adeptów Kung-Fu itd. przykłady wymyślone -
            głupie - nie?), to śmiech mnie ogarnia (i przerażenie ;-))) ). Pan Kazimierz
            nie wytrzymał i wylał trochę żółci, a że nie do końca potrafi posługiwać sie
            słowem pisanym i poprawna polszczyzną, to juz inna sprawa.
            > Nie ma w Żarach jakiegoś sporu czy kłótni wśród partii centroprawicowych.
            Jest natomiast troche histeryczne podszczypywanie tych partii ze strony
            > różnych "parapolityków" z dużymi ambicjami, którzy chcą "podłączyć" sie i
            > wykorzystać zorganizowane partie jako trampolinę wyborczą.

Ejże, kolego zapomniałes wymienić Ultra Prawicowego Stowarzyszenia Uprawiania
            Czerwonej Marchewki w Ogródkach Działkowych, do którego osobiscie chciałeś sie
            podłaczyć. Niestety, w tej wypowiedzi wychodzi z ciebie
            sfrustrowany "parapolityk" z dużymi ambicjami, który podłaczył sie do
            zorganizowanej partii, ale nie umiał jej wykorzystać jako trampoliny wyborczej.
            Jesli chodzi o PD, potegą moze nie jest, ale ma nie mniej członków niż PO, a ze
            dwa razy tyle ile PiS. Ma też tylu samo radnych w mieście co wasze
            połączone "potęgi" :-)))))).
            Innymi słowy, na razie świecicie odbitym swiatłem sukcesów Kaczyńskich i
            Marcinkiewicza, Tuska i Fiedorowicza (podebranego, na Wasze szczęście, z PD).
            Wierzę, że żarskie PO i PiS urosną w siłę na tyle, aby odgrywać ważną rolę w
            naszym miescie, zyczę tego sobie i Tobie, przypominając to o czym zapomnieli
            koledzy z SLD - nic nie jest dane na zawsze, czyli na jutro trzeba (było)
            zapracować wczoraj i dzisiaj.
            Pzdr
            • pawel.zary Re: arogancka wypowiedź szefa powiatowej SLD 27.02.06, 11:15
              tunk napisał:

> > Ejże, kolego zapomniałes wymienić Ultra Prawicowego Stowarzyszenia
              Uprawiania
              > Czerwonej Marchewki w Ogródkach Działkowych, do którego osobiscie chciałeś
              sie
              > podłaczyć.

To akurat wielu zabolało :-))))) Tam od lat podłaczona jest SLD, a nasz
              wiceburmistrz, były poseł bryluje tam na róznych spotkaniach, oj bryluje :-)))
              Ogrody działkowe to bastion SLD, a ja akurat udowodniłem, że tak być nie musi.
              Róznica polegała na tym, że ja faktycznie załatwiłem działkowcom (zresztą na
              prośbę rodziny umieszczonej wtedy jeszcze we władzach ogrodów) ;-)) dwie,
              porządne, oszklone tablice informacyjne (ogrody Relax) oraz podłogę panelową na
              świetlicę (między os. Męczenników a obwodnicą - to chyba
              ogrody "Związkowiec"?). Inni dużo obiecywali i mówili - na tym sie skończyło.
              Ja załatwiłem. Nie za pieniądze publiczne, czy miejskie - to domena obecnej
              władzy (podobnie jak umarzanie podatków dla wybranych firm).Z tego okręgu
              wybrany został Tarnas z SLD. Niech on teraz coś załatwi dla działkowców - miał
              szansę jako radny przez prawie cztery lata.

Niestety, w tej wypowiedzi wychodzi z ciebie
              > sfrustrowany "parapolityk" z dużymi ambicjami, który podłaczył sie do
              > zorganizowanej partii, ale nie umiał jej wykorzystać jako trampoliny
              wyborczej.
              >

Miło mi:-) Jestem założycielem PO w Zarach - nie podpinam się pod gotową
              strukturę, tylko ją sam tworzyłem i nadal tworzę, a to wymaga pracy i
              zaangażowania. Kosztuje też sporo zdrowia - szczególnie w dawaniu odporu różnym
              malkontentom i fałszywym doradcom :-) Obecnej władzy jak dotąd nie udało sie
              zwasalizować i przejąć PO w Żarach - chociaż próby są ponawiane :-))))
              Osobom delegowanym do "tworzenia PO w mieście" hucpa nie wyszła jak na razie.
              :-))
              Pisząc o "parapolitykach" miałem na myśli ludzi, którzy działają politycznie i
              tworzą organizacje "niby społeczne", które tak naprawdę pełnia rolę partii
              politycznych - udają, że "brzydzą się" polityką i są "niezależni". Jak
              przychodzi czas wyborów, to próbują "jednoczyć prawicę" :-)))) zamiast sami
              budować komitety wyborcze (co kosztuje wiele czasu, poświęcenia i pieniędzy).

> Jesli chodzi o PD, potegą moze nie jest, ale ma nie mniej członków niż PO, a
              ze
              >
              > dwa razy tyle ile PiS. Ma też tylu samo radnych w mieście co wasze
              > połączone "potęgi" :-)))))).

Są radni PD w mieście? A po czym to poznać i kto o tym wie :-))))) Część
              członków żarskiej UW po rozpadzie tej partii przeszło do PD, to fakt. Ale o tej
              partii ani widu ani słychu w mieście. B.Litewka i J.Issel są w PD? :-) Radny
              Szewczuk czy radny Sejmiku Ardelli także są w PiS-ie? :-) Mieszkańcy miasta o
              tym wiedzą? Są też w mieście takie partie jak KPEiR (Krajowa Partia Emerytów i
              Rencistów - mają trochę członków - i co z tego? Są samodzielne?
              Jak PD jest dobrze zorganizowana, to niech idzie do wyborów w mieście pod
              własnym szyldem.

> Innymi słowy, na razie świecicie odbitym swiatłem sukcesów Kaczyńskich i
              > Marcinkiewicza, Tuska i Fiedorowicza (podebranego, na Wasze szczęście, z PD).

Na tym to własnie polega. Jest też czasem obciążeniem. Czy Fiedorowicz
              jest "podebrany na szczęście"? - wątpię - mam niestety inne doświadczenia w tej
              kwestii z ostatniej kampanii wyborczej. Ja "światłem sukcesów Kaczyńskiego,
              Marcinkiewicza, Tuska i Fiedorowicza" nie świecę :-))) Równie dobrze
              mogę "zaświecić światłem porażek" obecnych lub przyszłych tych panów :-)))

> Wierzę, że żarskie PO i PiS urosną w siłę na tyle, aby odgrywać ważną rolę w
              > naszym miescie, zyczę tego sobie i Tobie, przypominając to o czym zapomnieli
              > koledzy z SLD - nic nie jest dane na zawsze, czyli na jutro trzeba (było)
              > zapracować wczoraj i dzisiaj.

Ja wierzę, że w mieście będzie faktyczna, a nie pozorna alternatywa. Ludzie
              mają rozum - niech myślą. Tyle.
              • tunk Re: arogancka wypowiedź szefa powiatowej SLD 03.03.06, 12:31
                pawel.zary napisał:
                To akurat wielu zabolało :-))))) Tam od lat podłaczona jest SLD, a nasz
                > wiceburmistrz, były poseł bryluje tam na róznych spotkaniach, oj bryluje :-)))
                > Ogrody działkowe to bastion SLD, a ja akurat udowodniłem, że tak być nie
                musi. > Róznica polegała na tym, że ja faktycznie załatwiłem działkowcom
                (zresztą na prośbę rodziny umieszczonej wtedy jeszcze we władzach ogrodów) ;-))
                dwie, porządne, oszklone tablice informacyjne (ogrody Relax) oraz podłogę
                panelową na świetlicę. Inni dużo obiecywali i mówili - na tym sie skończyło.
                > Ja załatwiłem. Nie za pieniądze publiczne, czy miejskie - to domena obecnej
                > władzy (podobnie jak umarzanie podatków dla wybranych firm).Z tego okręgu
                > wybrany został Tarnas z SLD. Niech on teraz coś załatwi dla działkowców -
                miał > szansę jako radny przez prawie cztery lata.

Fajne. Rodzina umieszczona, ja załatwiłem, radny Tarnas niech załatwi. Coś mi
                się zdaje, ze przejałeś retorykę towarzyszy.

...Miło mi:-) Jestem założycielem PO w Zarach - nie podpinam się pod gotową
                strukturę, tylko ją sam tworzyłem i nadal tworzę, a to wymaga pracy i
                zaangażowania. Kosztuje też sporo zdrowia - szczególnie w dawaniu odporu różnym
                malkontentom i fałszywym doradcom :-) Obecnej władzy jak dotąd nie udało sie
                zwasalizować i przejąć PO w Żarach - chociaż próby są ponawiane :-))))
                Osobom delegowanym do "tworzenia PO w mieście" hucpa nie wyszła jak na razie.
                > :-)).
                Tych załozycieli jest conajmniej kilku jak widać, co jeden to ważniejszy.
                Jedynym niekwestionowanym załozycielem jest spółka S. Krasko & Szwagier,
                uprawomocniona przez Bachalskiego w 2002 roku. Żaden z nich nie jest członkiem.
                CIEKAWE.
                ...Pisząc o "parapolitykach" miałem na myśli ludzi, którzy działają politycznie
                i tworzą organizacje "niby społeczne", które tak naprawdę pełnia rolę partii
                politycznych - udają, że "brzydzą się" polityką i są "niezależni". Jak
                przychodzi czas wyborów, to próbują "jednoczyć prawicę" :-)))) zamiast sami
                budować komitety wyborcze (co kosztuje wiele czasu, poświęcenia i pieniędzy).

Jeśli masz na mysli ww. spólke - to zgoda, ale kogo jeszcze??, czyżby swoją
                panią poseł, która jednoczy prawicę?
                • pawel.zary Re: arogancka wypowiedź szefa powiatowej SLD 04.03.06, 09:26
                  tunk napisał:

> > Fajne. Rodzina umieszczona, ja załatwiłem, radny Tarnas niech załatwi. Coś
                  mi
                  > się zdaje, ze przejałeś retorykę towarzyszy.
                  >

Coś mi sie zdaje, że z pozycji anonimowego złośliwca łatwo być mądrym i
                  odważnym. Trudniej otwarcie i nie wstydząc sie swojego nazwiska? :-) Ten
                  znaczek :-) znaczy uśmiech (lub śmiech). Jak dobrze przeczytasz to zauważyż,
                  że "umiesczona rodzina" jest opatrzona takim znaczkiem :-)) Mam dystans do
                  wielu spraw - dlatego proszę wyluzuj trochę i nie bierz wszystkiego śmiertelnie
                  poważnie - to tylko forum :-)) Po co ta spinka? :-)
                  Jeżeli ja coś "załatwiłem" to jest to wyłacznie fakt (na który widocznie nie
                  masz kontrargumentu), a nie "retoryka". To własnie wspomniani przez Ciebie
                  towarzysze posługiwali sie retoryką w stylu "jak partia mówi, że da, to mówi" :-
                  ))))) (gromki śmiech)

> Tych załozycieli jest conajmniej kilku jak widać, co jeden to ważniejszy.

Bo żeby założyć jakąkolwiek organizację potrzebnych jest co najmniej kilka, a
                  w przypadku np. stowarzyszeń kilkanaście osób osób. Nie wiedziałeś? :-)

> Jedynym niekwestionowanym załozycielem jest spółka S. Krasko & Szwagier,
                  > uprawomocniona przez Bachalskiego w 2002 roku. Żaden z nich nie jest
                  członkiem.
                  >
                  > CIEKAWE.

No ciekawe :-) Możesz zaspokoić swoją ciekawość i zapytać przy okazji
                  bezpośrednio któregoś z wymienionych :-) Natomiast mam wątpliwości (i
                  wiedzę) :-) co do "jedynym niekwestionowanym założycielem" :-)) i
                  tym "uprawomocnieniem" :-))
                  Nadal uważasz, że wyłącznie dwie osoby mogą założyć organizację?

> Jeśli masz na mysli ww. spólke - to zgoda, ale kogo jeszcze??, czyżby swoją
                  > panią poseł, która jednoczy prawicę?

Dlaczego uważasz, że "moją" panią poseł? :-))) Ja akurat na panią poseł nie
                  głosowałem - miałem innego kandydata ;-))))
                  Pani poseł "jednoczy prawicę"? Jak na razie to słyszałem tylko w mediach
                  o "jednoczącej się lewicy", którą "jednoczy" były poseł z Żar. :-) (Twój były
                  poseł?) ;-)))
                  pzdr
                  • p_e_k_o Re: arogancka wypowiedź szefa powiatowej SLD 04.03.06, 09:59
                    pawel.zary napisał:

> Ten znaczek :-) znaczy uśmiech (lub śmiech).
                    > Mam dystans do wielu spraw - dlatego proszę wyluzuj trochę i nie bierz
                    > wszystkiego śmiertelnie poważnie - to tylko forum :-))

Zauważyłem, że każda Twoja wypowiedź opatrzona jest tym znaczkiem ":-)". :)
                    Nie ma bardziej "uśmiechniętego" forumowicza - niezależnie od tematu.
                    Czy to znaczy, że będąc wyluzowanym nie bierzesz niczego zbyt poważnie, czy też
                    jest to taka metoda na wytłumaczenie ewentualnych głupot, które można czasem
                    chlapnąć - "przecież to był tylko żart".
                    • pawel.zary Re: czy pan juz nie bije swojej żony? 04.03.06, 11:15
                      p_e_k_o napisał:

> > Zauważyłem, że każda Twoja wypowiedź opatrzona jest tym znaczkiem ":-)". :)
                      > Nie ma bardziej "uśmiechniętego" forumowicza - niezależnie od tematu.

No bez przesady, ale do "smutasów" nie należę.

> Czy to znaczy, że będąc wyluzowanym nie bierzesz niczego zbyt poważnie, czy
                      też
                      > jest to taka metoda na wytłumaczenie ewentualnych głupot, które można czasem
                      > chlapnąć - "przecież to był tylko żart".

Jestem optymistą i śmieszy mnie wiele spraw w Polsce i w Żarach, ale jeżeli
                      mówisz o "metodzie", to nie - nie jest to mija "metoda".
                      Zadałeś oczywiście jedno z pytań sugerujących i budujących fałszywą
                      alternatywę - to tu raczej doszukiwałbym się "metody" :-{) (uśmiech pod wąsem).
                      Pozwól więc, że też pozwolę sobie na podobnie skonstruowane pytanie: "czy
                      mówiąc, że kochasz swoją żonę jak ją bijesz, to naprawdę ja kochasz, czy mówisz
                      tak, żeby w razie czego mieć wytłumaczenie, że robisz to z miłości"? (to tylko
                      taki obrazowy i dosadny, bo mniej zakamuflowany przykład).
                      pzdr :-) (z uśmiechem)
                      • p_e_k_o Re: czy pan juz nie bije swojej żony? 04.03.06, 13:41
                        pawel.zary napisał:

> Pozwól więc, że też pozwolę sobie na podobnie skonstruowane pytanie: "czy
                        > mówiąc, że kochasz swoją żonę jak ją bijesz, to naprawdę ja kochasz, czy
                        > mówisz tak, żeby w razie czego mieć wytłumaczenie, że robisz to z miłości"?

Pozwól, że odpowiem Ci w sposób jasny, przejrzysty i nie budzący wątliwości -
                        nie biję żony. Proste, nie?
                        • croolick Re: czy pan juz nie bije swojej żony? 05.03.06, 00:25
                          1:0 dla inteligencji Pawla :-)
                          • p_e_k_o Re: czy pan juz nie bije swojej żony? 05.03.06, 01:25
                            croolick napisał:

> 1:0 dla inteligencji Pawla :-)

Szkoda, że nie zrozumiałeś (inteligencję Pawła oceniłeś, teraz oceń swoją).
                            Proste pytanie = prosta odpowiedź.
                            Bez uśmieszków i niedomówień :)
                            • croolick Re: czy pan juz nie bije swojej żony? 05.03.06, 01:40
                              p_e_k_o napisał:

> croolick napisał:
                              >
                              > > 1:0 dla inteligencji Pawla :-)
                              >
                              > Szkoda, że nie zrozumiałeś (inteligencję Pawła oceniłeś, teraz oceń swoją).
                              > Proste pytanie = prosta odpowiedź.
                              > Bez uśmieszków i niedomówień :)

2:0 dla Pawla

daj sobie spokoj Peko :-)
                              >
                              • p_e_k_o Re: czy pan juz nie bije swojej żony? 05.03.06, 08:17
                                croolick napisał:

> 2:0 dla Pawla

Sam sobie wystawiasz ocenę.

> daj sobie spokoj Peko :-)

Jasne, nie chce mi się tego naświetlać łopatologicznie :)
                                Przypomnę tylko (gdybyś jeszcze nie zauważył), że rozmowa dotyczyła
                                wiarygodności wypowiedzi i poważnego podejścia do poważnych tematów poruszanych
                                na forum.
                          • drogba666 Zabawny wynik ha ha ha 05.03.06, 10:46
                            Ale świeżego powiewu w tą nude wniósł jak zwykle zabawny i mówiący na temat
                            croolick. Jak chcesz sie włączyć w dyskusje to daj jakis argument.

Mój typ to 2:0 dla Lecha.
                            • croolick Re: Zabawny wynik ha ha ha 05.03.06, 11:31
                              drogba666 napisał:

> Ale świeżego powiewu w tą nude wniósł jak zwykle zabawny i mówiący na temat
                              > croolick. Jak chcesz sie włączyć w dyskusje to daj jakis argument.
                              >
                              > Mój typ to 2:0 dla Lecha.

Nie ma to jak wypowiedzi geniusza drogba666 - nasz samozwanczy arbiter
                              aelegantiorum. Jaki argument? Ze Peko nie ma poczucia humoru a sprawy bierze
                              zbyt powaznie zaraz skomentuje, ze nalezy to udowodnic podajac dane
                              statystyczne? ;-)
                              • croolick Re: Zabawny wynik ha ha ha 05.03.06, 11:45
                                poza tym chcialem powiedziec, ze Pawel skutecznie osmiesza SLDowska erystyke i
                                "upupienie" na tym forum.
            • p_e_k_o Re: arogancka wypowiedź szefa powiatowej SLD 07.03.06, 08:08
              tunk napisał:

> Jesli chodzi o PD, potegą moze nie jest, ale ma nie mniej członków niż PO, a
              > ze dwa razy tyle ile PiS.

A dokładniej - jesli chodzi o żarską PO - sprawa wygląda tak (źródła oficjalne):

1. Białobrzecki Zdzisław
              2. Czerwonajcio Aleksander
              3. Czerwonajcio Rajmund
              4. Figaj Zygmunt
              5. Goebel Kazimierz
              6. Golec Rafał
              7. Grubizna Marcin
              8. Hołub Henryk
              9. Jeleń Jarosław
              10. Kaczmarczyk Piotr
              11. Malinowski Lech
              12. Niemiro Marcin
              13. Ostrowski Bartosz
              14. Ostrowski Zygmunt
              15. Pawlaczyk Bolesław
              16. Pieczyrak Zbigniew
              17. Ratajczak Barbara
              18. Rynkiewicz Marek
              19. Skrzypczyński Paweł
              20. Szymański Krzysztof
              21. Szyszko Stanisław
              22. Wypych Edward
              23. Zauściński Janusz
              • pawel.zary Re: arogancka wypowiedź szefa powiatowej SLD 07.03.06, 09:14
                p_e_k_o napisał:

> tunk napisał:
                >
                > > Jesli chodzi o PD, potegą moze nie jest, ale ma nie mniej członków niż PO
                > , a
                > > ze dwa razy tyle ile PiS.
                >
                >
                > A dokładniej - jesli chodzi o żarską PO - sprawa wygląda tak (źródła
                oficjalne)
                > :
                >

A według źródeł jeszcze lepiej zorientowanych sprawa wygląda tak jak poniżej,
                bo źródła oficjalne czasem coś pokręcą (np. z martwymi duszami i np. z
                Rajmundem Czerwonajcio
                :-))) ?? ) :

1. Białobrzecki Zdzisław.
                2. Bortnik Ewa
                3. Candekidis Georgios
                4. Czerwonajcio Aleksander
                5. Dańczak Janusz
                6. Figaj Zygmunt
                7. Goebel Kazimierz
                8. Golec Rafał
                9. Grubizna Marcin
                10. Grzybowski Andrzej
                11. Jeleń Jarosław
                12. Krzyżańska Grażyna
                13. Malinowski Lech
                14. Mikosiak Andrzej
                15. Ostrowski Bartosz
                16. Ostrowski Zygmunt
                17. Pawlaczyk Bolesław
                18. Pieczyrak Zbigniew
                19. Ratajczak Barbara
                20. Rynkiewicz Marek
                21. Skrzypczyński Paweł
                22. Szymański Krzysztof
                23. Wypych Edward
                24. Zauściński Janusz

• p_e_k_o Re: arogancka wypowiedź szefa powiatowej SLD 07.03.06, 10:21
                  pawel.zary napisał:

> A według źródeł jeszcze lepiej zorientowanych sprawa wygląda tak jak poniżej

Wynika z tego że oficjalna www lubuskiej PO zawiera dane, które należałoby
                  zaktualizować.
                  • pawel.zary Re: arogancka wypowiedź szefa powiatowej SLD 07.03.06, 10:31
                    p_e_k_o napisał:

> pawel.zary napisał:
                    >
                    > > A według źródeł jeszcze lepiej zorientowanych sprawa wygląda tak jak poni
                    > żej
                    >
                    > Wynika z tego że oficjalna www lubuskiej PO zawiera dane, które należałoby
                    > zaktualizować.
                    >

Strona ruszyła chyba od wczoraj i jeszcze jest tak naprawdę w trakcie
                    tworzenia. Wszelkie dane będą aktualizowanie na bieżąco, tym bardziej że PO
                    jest w stanie wewnętrznych wyborów i do końca kwietnia będą ciągłe zmiany w
                    zarządach kół, zarzadach powiatowych i zarządzie regionu. Zmiany nastąpią także
                    w Radach powiatów i regionu PO.
                    Na przełomie roku następuje także czyszczenie i weryfikacja różnych danych.
                    • drogba666 Re: arogancka wypowiedź szefa powiatowej SLD 07.03.06, 10:49
                      Ciekawe kogo wyczyszczą i zweryfikują?
                      • pawel.zary Re: arogancka wypowiedź szefa powiatowej SLD 07.03.06, 12:15
                        drogba666 napisał:

> Ciekawe kogo wyczyszczą i zweryfikują?

Tych co nie płacą składek i nie przejawiają żadnej aktywności, lub wyjechali w
                        świat i nie ma z nimi kontaktu przez wiele miesięcy, lub utracili pełnię praw
                        publicznych.
                        Ludzie zmieniaja też adresy zamieszkania, wymieniają dowody osobiste, zmieniają
                        numery telefonów itd.
                • tunk Re: arogancka wypowiedź szefa powiatowej SLD 09.03.06, 09:44
                  Kanapa jak sie patrzy.
                  • pawel.zary Re: arogancka wypowiedź szefa powiatowej SLD 09.03.06, 09:56
                    tunk napisał:

> Kanapa jak sie patrzy.

A jak sie zamknie oczy i trochę pomyśli, to partia z 30% poparciem w kraju (SLD
                    7% czyli najwyżej taboret na trzech nogach) i partia, która wygrała w Żarach
                    kolejne już wybory :-)
                    (w ostatnich wyborach to SLD wyprzedził w Żarach nawet PiS)
                    • tunk Re: arogancka wypowiedź szefa powiatowej SLD 09.03.06, 10:37
                      pawel.zary napisał:

> tunk napisał:
                      > > Kanapa jak sie patrzy.

> A jak sie zamknie oczy i trochę pomyśli, to partia z 30% poparciem w kraju
                      (SLD 7% czyli najwyżej taboret na trzech nogach) i partia, która wygrała w
                      Żarach kolejne już wybory :-) (w ostatnich wyborach to SLD wyprzedził w Żarach
                      nawet PiS)

To jest własnie odbite światło, bo ostatnie wybory w Żarach wygrywała Bukiewicz
                      i Tusk. Osobiste dokonania polityczne i społeczne wiekszosci siedzących na
                      żarskiej "kanapie" PO, są najdelikatniej mówiąc dość przeciętne (pomijam
                      młodzież przed 30- ką).
                      • pawel.zary Re: arogancka wypowiedź szefa powiatowej SLD 09.03.06, 11:18
                        tunk napisał:

> > tunk napisał:
                        >

> To jest własnie odbite światło, bo ostatnie wybory w Żarach wygrywała
                        Bukiewicz i Tusk. Osobiste dokonania polityczne i społeczne wiekszosci
                        siedzących na
                        > żarskiej "kanapie" PO, są najdelikatniej mówiąc dość przeciętne (pomijam
                        > młodzież przed 30- ką).

Czyli w przypadku Wołowicza nie pomogły "osobiste dokonania polityczne i
                        społeczne", bo wiadomo że w przypadku SLD "odbitego światła" Millera,
                        Olejniczaka i spółki nie było?
                        To, że kilkunastu towarzyszy z PZPR-u przez kilkadziesiąt lat miało monopol
                        na "dokonania polityczne i społeczne", najcześciej w ramach dobrze płatnych
                        stanowisk i pracy, to wiadomo nie od dziś.
                        Pokaż mi te dokonania dzisiaj, ale te osobiste, za własne pieniądze i w ramach
                        prywatnego czasu - nie te robione za publiczne pieniądze w ramach godzin pracy.
                        Młodzieży przed trzydziestką nie należy pomijać - odwrotnie, trzeba dać im
                        szansę, odpowiedzialne funkcje i wybierać na radnych.
                        Jeżeli zaś chodzi o to, że "wygrywali Bukiewicz i Tusk", to B.Bukiewicz nie
                        była jedynym kandydatem z listy PO. Inni też zdobywali głosy.
                        Mam też do Ciebie prośbę - podaj liczebność innych partii w Żarach i powiecie
                        oraz oceń proszę po analizie ich składów, czy są tam ludzie, którzy mają wyżej
                        jak przecietne "osobiste dokonania polityczne i społeczne".

• tunk Re: Anatomia porównawcza PO i SLD 09.03.06, 11:44
                          pawel.zary napisał:
                          Czyli w przypadku Wołowicza nie pomogły "osobiste dokonania polityczne i
                          > społeczne", bo wiadomo że w przypadku SLD "odbitego światła" Millera,
                          > Olejniczaka i spółki nie było?
                          > To, że kilkunastu towarzyszy z PZPR-u przez kilkadziesiąt lat miało monopol
                          > na "dokonania polityczne i społeczne", najcześciej w ramach dobrze płatnych
                          > stanowisk i pracy, to wiadomo nie od dziś.
                          > Pokaż mi te dokonania dzisiaj, ale te osobiste, za własne pieniądze i w
                          ramach prywatnego czasu - nie te robione za publiczne pieniądze w ramach godzin
                          pracy.
                          > Młodzieży przed trzydziestką nie należy pomijać - odwrotnie, trzeba dać im
                          > szansę, odpowiedzialne funkcje i wybierać na radnych.
                          > Jeżeli zaś chodzi o to, że "wygrywali Bukiewicz i Tusk", to B.Bukiewicz nie
                          > była jedynym kandydatem z listy PO. Inni też zdobywali głosy.
                          > Mam też do Ciebie prośbę - podaj liczebność innych partii w Żarach i powiecie
                          > oraz oceń proszę po analizie ich składów, czy są tam ludzie, którzy mają wyżej
                          > jak przecietne "osobiste dokonania polityczne i społeczne".

Nie jest moim zamiarem ponizanie PO i wywyższanie SLD. Anatomia porównawcza
                          jest charakterystyczna dla młodych ssaków obojga płci. Nie zrozumiałeś mnie
                          jesli chodzi o młodzież - uważam, ze nie można oceniać ludzi przed 30-ką w
                          oparciu o ich dokonania, ale w opraciu o intelekt, charakter i klasę. Tu
                          zgadzam się z tobą, że trzeba im dać szanse i to nie jedną. A propos innych
                          partii to co do SLD masz, niestety rację, ale odbite światło Millera w 2005
                          roku bardziej im zaszkodziło niż pomogło w 2001 i 2002. Co do pozostałych - nie
                          jestem sledczym i nigdy nie dowiem sie ilu liczy np. PiS, Samoobrona, LPR i PD.
                          Nie ma to zreszta wiekszego znaczenia. Oni zupełnie nie świecą, nawet światłem
                          odbitym. A że głosy dla PO zdobywali inni niż Bukiewicz - to dobrze i
                          pogratulować, ale wątpię czy jest to ich osobistą zasługą w takim stopniu jak
                          sobie to przypisują (przypisujecie).
                          Pzdr
                          • pawel.zary Re: Anatomia porównawcza PO i SLD 09.03.06, 12:24
                            tunk napisał:

Nie zrozumiałeś mnie
                            > jesli chodzi o młodzież - uważam, ze nie można oceniać ludzi przed 30-ką w
                            > oparciu o ich dokonania, ale w opraciu o intelekt, charakter i klasę. Tu
                            > zgadzam się z tobą, że trzeba im dać szanse i to nie jedną.

Z osobistych obserwacji wiem, że jest wielu młodych ludzi w Żarach, którzy
                            mają "intelekt, czarakter i klasę", a do tego jeszcze niezłe wykształcenie i
                            umiejętności. Niestety - zdrugiej strony ci ludzie sa traktowani wyłącznie
                            jako "zające" lub jeszcze gorzej "zapyczacze" na listach wyborczych.
                            To trzeba w moim przekonaniu zmienić. Jak? Promować na wszelkie sposoby tych
                            ludzi.

nie
                            >
                            > jestem sledczym i nigdy nie dowiem sie ilu liczy np. PiS, Samoobrona, LPR i
                            PD.
                            >

Platforma jako pierwsza partia wychodzi szeroko z informacją na temat składów
                            poszczególnych kół. Jak ktoś jest w polityce, to nie powinien sie wstydzić tego
                            co robi, a tym bardziej zyldu partii do której wstepuje (chyba, że wstępuje dla
                            załatwienia jakiegoś interesu i woli pozostać w ukryciu :-))?)

A że głosy dla PO zdobywali inni niż Bukiewicz - to dobrze i
                            > pogratulować, ale wątpię czy jest to ich osobistą zasługą w takim stopniu jak
                            > sobie to przypisują (przypisujecie).

Co jest to jest :-) Tu (w polityce i wyborach) liczy się matematyka i konkrety.
                            Jak ktoś zdobywa 50, 200, 300, 500, 1000 głosów to je zdobywa bez względu na to
                            czym kierowali się jego wyborcy, oddający głos. Zdobycie nawet 50 głosów
                            kosztuje sporo pracy, czasu, pieniędzy i nerwów. Jeżeli kiedykolwiek
                            startowałeś w wyborach to wiesz - jeżeli nie startowałeś, to spróbuj. Jak
                            dwudziestu kolegów i drugie tyle dobrych znajomych, powie Ci i żarliwie
                            zapewni, że głosowało na Ciebie z żonami (powinno być 80 głosów), a faktycznie
                            miałeś 15-20 głosów, to już wiesz, że ktoś mija się z prawdą. Wtedy
                            przemyślenia o "odbitym świetle" i "osobistych zasługach" nie są już istotne.
                            pzdr
                    • drogba666 sztuczne podziały 09.03.06, 12:32
                      W wyborach samorządowych głosuje sie bardziej na osobę niz na partie. Dlatego z
                      hura optymizmem poczekałbym do jesieni. jest juz marzec i nic konkretnego prócz
                      spotkania u pania poseł sie nie zdarzyło. Tzw. prawica czyli układ przeciw SLD
                      w Żarach bije dużo piany ale jesli poszukać szczegółów zawsze coś ich dzieli,
                      czego nie udaje sie dogadac.

Poza tym taki ostry podział partyjny na szczeblu miasta lub gminy wydaje sie
                      bezsensowny. Przykład Wojtyły pokazuje jak mozna zmienic barwy zależnie od
                      sytuacji na scenie politycznej.

Poza tym ciekawe byłoby porównanie ulotek wyborczych z przed 4 lat z
                      dokonaniami konkretnych osób.
                      • tunk Re: sztuczne podziały 09.03.06, 12:39
                        drogba666 napisał:

> Poza tym ciekawe byłoby porównanie ulotek wyborczych z przed 4 lat z
                        > dokonaniami konkretnych osób.

Jestem OBURĄCZ "ZA"
                      • pawel.zary Re: sztuczne podziały 09.03.06, 16:00
                        drogba666 napisał:

> W wyborach samorządowych głosuje sie bardziej na osobę niz na partie. Dlatego
                        z
                        >
                        > hura optymizmem poczekałbym do jesieni. jest juz marzec i nic konkretnego
                        prócz
                        >
                        > spotkania u pania poseł sie nie zdarzyło. Tzw. prawica czyli układ przeciw
                        SLD
                        > w Żarach bije dużo piany ale jesli poszukać szczegółów zawsze coś ich dzieli,
                        > czego nie udaje sie dogadac.
                        >
                        > Poza tym taki ostry podział partyjny na szczeblu miasta lub gminy wydaje sie
                        > bezsensowny. Przykład Wojtyły pokazuje jak mozna zmienic barwy zależnie od
                        > sytuacji na scenie politycznej.

Masz rację, że ostry podział partyjny na szczeblui samorządu jest bezsensowny,
                        ale wszystko to jest "winą" takiej a nie innej ordynacji wyborczej. Zmieńmy
                        ordynację na wiekszościową i zróbmy okręgi jednomandatowe i problem znika
                        (wbrew pozorom wtedy może nastapić dwubiegunowy podział sceny politycznej, ale
                        skończy sie dyktat partii, a zacznie zabieganie działaczy partyjnych o
                        najlepszych ludzi. Znany w środowisku lokalnym człowiek poradzi sobie
                        bez "łaski" parti. Tak jest w wielu rozwiniętych państwach i działa ten system
                        bardzo dobrze - patrz: USA, Wlk. Brytania).
                        Nie ma czegoś takiego jak "tzw. prawica czyli układ przeciw SLD". Może jest
                        raczej w Żarach kilku porządnych ludzi przeciwko układowi stworzonemu przez
                        SLD? A może jest nawet kilku porządnych ludzi w SLD, którzy "nie wychylają
                        się"? Ja wiem że jest :-)
                        Chyba już kiedyś o tym rozmawialiśmy - po co ma następować tzw. jednoczenie się
                        prawicy? Przecież to właśnie będzie sztuczne. Tak jak na lewicy są różne
                        koncepcje polityczne tak samo jest na prawicy. Nie łączmy nic na siłę i nie
                        budujmy kolejnego FJN (Frontu Jedności Narodu).
                        Ludzie będą głosować na konkretnych ludzi - zgadzam się.
                        • p_e_k_o Re: sztuczne podziały 09.03.06, 23:57
                          pawel.zary napisał:

> Masz rację, że ostry podział partyjny na szczeblui samorządu jest
                          > bezsensowny, ale wszystko to jest "winą" takiej a nie innej ordynacji
                          > wyborczej.

Zawsze twierdziłem, ze na szczeblu samorządu powinnismy głosować na konkretne
                          osoby, a nie ugrupowania. Głosujemy przecież na "sąsiada". Jeśli będę
                          przekonany, że pan Mietek będzie chciał zrobić coś fajnego to na niego
                          zagłosuję. Bo wiem, że pan Mietek to porządny gość. Natomiast lista z panem
                          Mietkiem w składzie już nie musi byc taka fajna w całej swojej rozciągłości.

> Zmieńmy ordynację na wiekszościową i zróbmy okręgi jednomandatowe i problem
                          > znika

Jak?

> Może jest raczej w Żarach kilku porządnych ludzi przeciwko układowi
                          > stworzonemu przez SLD?

Sugerujesz, że SLD jest "nieporządne" ?

> Ludzie będą głosować na konkretnych ludzi - zgadzam się.

Lokalnie tak właśnie to powinno wyglądać.
                          • croolick Re: sztuczne podziały 10.03.06, 00:29
                            > Sugerujesz, że SLD jest "nieporządne" ?

Nieporzadni ludzie podczepili sie pod SLD tak jak poczepiali sie wczesniej pod
                            PZPR i podczepiac sie beda pod kazda "partie wladzy". Ponadto dlugosc
                            pozostawania przy wladzy jest wprost proporcjonalna do zepsucia, dlatego
                            najwieksza zaleta jest zmiana politycznych ekip rzadzacych (ale nie urzedniczych).
                            • jeleniogorski Re: sztuczne podziały 10.03.06, 07:13
                              Ludzie nie kłóćta się.
                              Wiosna idzie, sprzątajcie miasto.
                          • pawel.zary Re: sztuczne podziały 10.03.06, 08:56
                            p_e_k_o napisał:

Jeśli będę
                            > przekonany, że pan Mietek będzie chciał zrobić coś fajnego to na niego
                            > zagłosuję. Bo wiem, że pan Mietek to porządny gość. Natomiast lista z panem
                            > Mietkiem w składzie już nie musi byc taka fajna w całej swojej rozciągłości.
                            >

To jeszcze gorsza sprawa, bo głosując na Mietka okazuje się z reguły, że
                            głosujesz na kogoś zupełnie innego.

>
                            > > Zmieńmy ordynację na wiekszościową i zróbmy okręgi jednomandatowe i probl
                            > em
                            > > znika
                            >
                            > Jak?

Każdy na swoim "odcinku" :-) Posłowie w Sejmie niech to zrobią. Trzeba iść do
                            posła na którego głosowałeś i domagać się tego. PO zaproponowała ordynacje
                            większościową - była akcja 4xTak i setki tysięcy podpisów. Dlaczego inne partie
                            nie chca zmiany ordynacji?

>
                            > > Może jest raczej w Żarach kilku porządnych ludzi przeciwko układowi
                            > > stworzonemu przez SLD?
                            >
                            > Sugerujesz, że SLD jest "nieporządne" ?
                            >

A Ty ciagle bijesz żonę? :-)) Tunk lub drogba napisał w którymś z poprzednich
                            postów, że prawica zajmuje się budowaniem układu przeciw SLD (czy jakoś tak),
                            to odpisałem, że może być równie dobrze inaczej.

• p_e_k_o Re: sztuczne podziały 10.03.06, 09:30
                              pawel.zary napisał:

> To jeszcze gorsza sprawa, bo głosując na Mietka okazuje się z reguły, że
                              > głosujesz na kogoś zupełnie innego.

To nie jest najlepsze rozwiązanie.

> Każdy na swoim "odcinku" :-) Posłowie w Sejmie niech to zrobią. Trzeba iść do
                              > posła na którego głosowałeś i domagać się tego.

Cóż, ten na którego głosowałem niestety nie został posłem.
                              • pawel.zary Re: jak wpływać na parlamentarzystów? 10.03.06, 12:02
                                p_e_k_o napisał:

> >
                                > > Każdy na swoim "odcinku" :-) Posłowie w Sejmie niech to zrobią. Trzeba iś
                                > ć do
                                > > posła na którego głosowałeś i domagać się tego.
                                >
                                > Cóż, ten na którego głosowałem niestety nie został posłem.
                                >

To trzeba wykorzystać do tego nowoczesne śrdki techniczne :-) Można "na ten
                                przykład" wysyłać codziennie e-maile na skrzynki posłów lub do Sejmu z takim np
                                tekstem:

"Domagam się jako obywatel Rzeczypospolitej Polskiej wprowadzenia ordynacji
                                wiekszościowej i okręgów jenomandatowych."

Imię i nazwisko
                                miejscowość, województwo.

E-maile wysyłać do posłów PiS-u, SLD, PSL-u, LPR-u i Samoobrony, bo oni są
                                przeciwni takiej ordynacji.
                                Taka akcja nic nie kosztuje, ale jak wiadomo Polacy są malkontentami i wolą
                                narzekać zamiast wykonać minimum wysiłku.
                                "We the people ..." - mówi Ci to coś?
                                pzdr
                                • pawel.zary Re: jak wpływać na parlamentarzystów? 10.03.06, 12:05
                                  > E-maile wysyłać do posłów PiS-u, SLD, PSL-u, LPR-u i Samoobrony, bo oni są
                                  > przeciwni takiej ordynacji.
                                  > Taka akcja nic nie kosztuje, ale jak wiadomo Polacy są malkontentami i wolą
                                  > narzekać zamiast wykonać minimum wysiłku.
                                  > "We the people ..." - mówi Ci to coś?
                                  > pzdr

Podaję namiary:
                                  www.sejm.gov.pl/poslowie/posel.html
                                  • croolick Re: jak wpływać na parlamentarzystów? 10.03.06, 13:46
                                    pawel.zary napisał:

> > E-maile wysyłać do posłów PiS-u, SLD, PSL-u, LPR-u i Samoobrony, bo oni s
                                    > ą
                                    > > przeciwni takiej ordynacji.
                                    > > Taka akcja nic nie kosztuje, ale jak wiadomo Polacy są malkontentami i wo
                                    > lą
                                    > > narzekać zamiast wykonać minimum wysiłku.
                                    > > "We the people ..." - mówi Ci to coś?
                                    > > pzdr

> Podaję namiary:
                                    > www.sejm.gov.pl/poslowie/posel.html

Spamowanie w niektorych krajach jest karalne. Jak bedziesz do poslow PiSu takie
                                    maile wysylal to blyskawicznie spenalizuja w Polsce spamerstwo ;-)
                                    • pawel.zary Re: jak wpływać na parlamentarzystów? 10.03.06, 14:37
                                      croolick napisał:

> pawel.zary napisał:
                                      >
                                      > > > E-maile wysyłać do posłów PiS-u, SLD, PSL-u, LPR-u i Samoobrony, bo
                                      > oni s
                                      > > ą
                                      > > > przeciwni takiej ordynacji.
                                      > > > Taka akcja nic nie kosztuje, ale jak wiadomo Polacy są malkontentam
                                      > i i wo
                                      > > lą
                                      > > > narzekać zamiast wykonać minimum wysiłku.
                                      > > > "We the people ..." - mówi Ci to coś?
                                      > > > pzdr
                                      >
                                      > > Podaję namiary:
                                      > > www.sejm.gov.pl/poslowie/posel.html
                                      >
                                      > Spamowanie w niektorych krajach jest karalne. Jak bedziesz do poslow PiSu
                                      takie
                                      > maile wysylal to blyskawicznie spenalizuja w Polsce spamerstwo ;-)
                                      >
                                      >

No nie - wiadomo ;-)
                                      Poseł ma e-maila służbowego (nie prywatnego!) - przecież jest osobą publiczną i
                                      ma biuro (-a). Jak wysyłasz do jakiegoś posła e-maila to sie podpisujesz
                                      imieniem i nazwiskiem o raz podajesz swój adres.
                                • p_e_k_o Re: jak wpływać na parlamentarzystów? 10.03.06, 12:32
                                  pawel.zary napisał:

> To trzeba wykorzystać do tego nowoczesne śrdki techniczne :-) Można "na ten
                                  > przykład" wysyłać codziennie e-maile na skrzynki posłów

Ano można. Wysyłałeś już?
                                  • pawel.zary Re: jak wpływać na parlamentarzystów? 10.03.06, 13:00
                                    p_e_k_o napisał:

> pawel.zary napisał:
                                    >
                                    > > To trzeba wykorzystać do tego nowoczesne śrdki techniczne :-) Można "na t
                                    > en
                                    > > przykład" wysyłać codziennie e-maile na skrzynki posłów
                                    >
                                    > Ano można. Wysyłałeś już?
                                    >

W 2004 r. w Żarach i w Lubsku zbieraliśmy podpisy podczas akcji 4xTak, którą
                                    organizowała PO. Staliśmy w środku miasta z parasolem firmowym i mieszkańcy
                                    podpisywali sie pod zmianą ordynacji.
                                    Mam bezpośrednie kontakty z parlamentarzystami i budując strukturę lokalną
                                    pomagam partii, która chce ordynację większościową wprowadzić. Tyle.
                                    Ty rozumiem jako obywatel Polski też coś zrobiłeś w tym kierunku czy tylko
                                    narzekasz, bo wiesz co trzeba zrobić i masz pretensje, że inni nie robią?

• p_e_k_o Re: jak wpływać na parlamentarzystów? 10.03.06, 14:34
                                      pawel.zary napisał:

> Ty rozumiem jako obywatel Polski też coś zrobiłeś w tym kierunku czy tylko
                                      > narzekasz, bo wiesz co trzeba zrobić i masz pretensje, że inni nie robią?

Nie narzekam.
                                      A i nawet zrobiłem coś - wziąłem czynny udział w wyborach parlamentarnych.
                              • croolick Re: sztuczne podziały 10.03.06, 13:44
                                p_e_k_o napisał:

> Cóż, ten na którego głosowałem niestety nie został posłem.

No ja tez glosowalem na Pawla ;-)
                                A na powaznie, to widzialem wczoraj Twojego faworyta - byl caly w skowronkach,
                                widac, ze mu viceburmistrzostwo sluzy. Jakze jest odmieniony w porownaniu ze
                                stale nadasana mina, gdy byl poslem.
                                • p_e_k_o Re: sztuczne podziały 10.03.06, 14:36
                                  croolick napisał:

> A na powaznie, to widzialem wczoraj Twojego faworyta - byl caly w skowronkach,
                                  > widac, ze mu viceburmistrzostwo sluzy. Jakze jest odmieniony w porownaniu ze
                                  > stale nadasana mina, gdy byl poslem.

A na poważnie, to jakoś ostatnio nigdzie nie widziałem Twojego faworyta :)
                                  • pawel.zary Re: peko, brakuje Ci kłótni z croolickiem? 10.03.06, 14:42
                                    p_e_k_o napisał:

> croolick napisał:
                                    >
                                    > > A na powaznie, to widzialem wczoraj Twojego faworyta - byl caly w skowron
                                    > kach,
                                    > > widac, ze mu viceburmistrzostwo sluzy. Jakze jest odmieniony w porownaniu
                                    > ze
                                    > > stale nadasana mina, gdy byl poslem.
                                    >
                                    > A na poważnie, to jakoś ostatnio nigdzie nie widziałem Twojego faworyta :)
                                    >

Bo nie bywasz :-)) A na poważnie, to gdzie chciałeś zobaczyć? Nie odpowiadaj -
                                    żartowałem :-)Rozumiem, że w pytaniu skierowanym do mnie: "czy juz jesteś
                                    szarym/zwykłym członkiem PO", była jakaś nadzieja? :-))
                                    peko brakuje Ci kłótni z croolickiem i mnie wciągasz?
                                    • p_e_k_o Re: peko, brakuje Ci kłótni z croolickiem? 10.03.06, 15:00
                                      pawel.zary napisał:

> Rozumiem, że w pytaniu skierowanym do mnie: "czy juz jesteś
                                      > szarym/zwykłym członkiem PO", była jakaś nadzieja? :-))

Nie rozumiesz. Była jedynie ciekawość. GR wymieniła sekretarza, skarbnika,
                                      przewodniczącego... a o Tobie nie było ani słowa.

> peko brakuje Ci kłótni z croolickiem i mnie wciągasz?

A widziałeś znaczek ":)" ?
                                      Croolick zagadnął wesoło, to mu odpowiedziałem - nie było w tym niczego
                                      głębokiego, a już na pewno nie ma to nic wspólnego z kłótnią.
                                      • pawel.zary Re: peko, brakuje Ci kłótni z croolickiem? 10.03.06, 15:12
                                        p_e_k_o napisał:

> pawel.zary napisał:
                                        >
                                        > > Rozumiem, że w pytaniu skierowanym do mnie: "czy juz jesteś
                                        > > szarym/zwykłym członkiem PO", była jakaś nadzieja? :-))
                                        >
                                        > Nie rozumiesz. Była jedynie ciekawość. GR wymieniła sekretarza, skarbnika,
                                        > przewodniczącego... a o Tobie nie było ani słowa.
                                        >
                                        >

Z tego co wiem, to gazeta dostała pełna informację - dlaczego podała tylko
                                        część nazwisk, nie wiem. Redakcja ma prawo dokonywać skróty w nadesłanych
                                        informacjach.
                                        Jeżeli ja pytałbym Ciebie, to zapytałbym: "a jaką Ty teraz pełnisz funkcję"?

• tunk Re: peko, brakuje Ci kłótni z croolickiem? 12.03.06, 18:23
                                          Peko, rozumu nie masz, jak taki duzy mężczyzna dałby sie zepchnąć na koniec
                                          kanapy? :-))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka