Gość: pipi IP: *.ztpnet.pl 06.07.05, 20:06 Ciekawe ,czy w środku będzie ogólnie dostępna toaleta,czy nadal będzie "sikanie po krzakach"? Stawiam 1:10 ,że nie będzie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ttom Re: Powstaje punkt obsługi klienta MZK IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.07.05, 22:59 Dobrze... Budynek z pomieszczeniami socjalnymi dla kierowców - czemu nie??? Ale... po co stawiać budynek który ma sprzedawać bilety miesięczne dla setek lub tysięcy klientów? Po co klient ma gonić akurat na Sulechowską żeby kupić bilet miesięczny ???? Wystarczy wprowadzić kartę miejską, jak w Warszawie. Plastik wielkości karty kredytowej. W praktycznie w każdym kiosku lub automatycznym punkcie można ją naładować na 30, 90 dni. Trwa to 10 sekund.... Bardzo wygodne. Innych rzeczy z Warszawy nie trzeba naśladować ;) ale karta miejska akurat zdała egzamin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tia czyli wkrótce: normalne bilety 2,50, ulgowe 1,50 IP: *.ceron.pl 06.07.05, 23:07 Odpowiedz Link Zgłoś
lad_i_porzadek Re: Powstaje punkt obsługi klienta MZK 08.07.05, 10:00 Punkt obslugi klienta to mały pikuś - ja jestem ciekawy tych tabilc świetlnych. Dla mnie osobiście to beznadziejny pomysł- przy tej ilości niszczonych w mieście przystanków. Kto upilnuje tablice świetlne? - straty będą szły w tysiące złotych. Co do punktu - dlaczego tylko punkt ma być MZK? Nie można się dogadać z PKP i PKS (także z tymi prywatnymi)? Powstało by centrum które informowałoby podróżnych gdzie można się dostać i w jaki sposób. W tej chwili trzeba odwiedzić osobno PKS osobno PKP i osobno okolice przystanku MZK żeby zobaczyć połączenia...Koszty utworzenia takiego centrum byłby mniejsze (rozłożone na kilka podmiotów) - nie szło by wszystko z naszej kieszeni (MZK to spółka miejska). Korzyść dla pasażerów byłaby wielka.... Co do przystanków MZK - dlaczego nie figuruje na przystankach w rozkładzie informacja Dworzec PKP ??? ( a jest za to Suclechowska....). Jak ktoś spoza Zielonej Góry ma trafić na Dworzec PKP??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tq Re: Powstaje punkt obsługi klienta MZK IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.07.05, 23:55 to fakt - przydał by sie wspólny punkt informacyjny, ale jak to w życiu bywa - jeśli b. dobry pomysł dotyczy molochów - w tym jednego państwowego to ZAPOMNIJ - W POLSCE LOGIKA W TAKIM PRZYPADKU NIE MA CO SZUKAĆ. A co do oznaczenia tras dojścia na dworzec PKP i PKS w ZG. To juz pozostawie bez komentarza bo nie ma co komentować - brak jakichkolwiek wskazówek! Kolejny minus dla rzadzacej ekipy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: Powstaje punkt obsługi klienta MZK IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 09.07.05, 01:07 Dogadać z PKP? A to dobre. MZK pieniądze na punkt obsługi dostało z Unii. Jeśli zaś chodzi o przystanki to mamy przecież "Dworzec PKP" (linie 5 i 6) i przystanek "Bema przy Dworcu PKP". Jedynie ta nieszczęsna "Sulechowska" powininna zmienić nazwę na "Plac Kolejarza". I mam tu na myśli nazwę nie tylko przystanku ale całego tego odcinka pomiędzy rondami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motorniczy z Wa-wy Re: Powstaje punkt obsługi klienta MZK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 01:09 to wy macie tam tramwaje?????????!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś