Dodaj do ulubionych

Popierajcie likwidację wojewody w Gorzowie!!!

IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.01, 16:16
Zmiana siedziby wojewody jest kwestią jednej uchwału sejmiku samorządowego.
Dalczego do tej pory nie został podjęty taki temat?! Zielona Góra traci, Gorzów
się bogaci. Trzeba coś z tym zrobić, bo nasze miasto umiera na naszych oczach!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: seb Re: Popierajcie likwidację wojewody w Gorzowie!!! IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.01, 22:24
      likwidacji powinno ulec cale to smieszne wojewodztwo, wtedy dopiero zielona
      gora zjelaby wlasciwe jej miejsce po paru ciekawszych (i wiekszych) miastach w
      dolnoslaskim, stajac sie ponownie tylko misteczkiem ktore ktos przez pomylke
      zalozyl w lesie.
    • Gość: Spy Re: Popierajcie likwidację wojewody w Gorzowie!!! IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.01, 22:57
      Patriot ty pajacu!!! Zeby zmienic siedzibe wojewody albo sejmiku trzeba zmienic
      ustawe... moze to zrobic tylko Sejm... anie paru pajacy z Sejmiku...
    • Gość: Jorn Re: Popierajcie likwidację wojewody w Gorzowie!!! IP: 217.11.129.* 21.06.01, 08:26
      Mnie też się nie podoba, że siedzibą wojewody jest Gorzów, ale propozycje, żeby
      go przenieść do ZG, to działanie na rzecz likwidacji województwa, bo KG w życiu
      się nie zgodzi na wariant zielonogórski (przecież my nie mamy TRAMWAJÓW!!!).

Pozdrawiam
    • Gość: Gosta Sejmik do Świebodzina !!! IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.01, 10:03
      Gość portalu: Patriot napisał(a):

&#62 Zmiana siedziby wojewody jest kwestią jednej uchwału sejmiku samorządowego.
      &#62 Dalczego do tej pory nie został podjęty taki temat?!

Proponuję przenieść sejmik do Świebodzina lub Międzyrzecza. W Zielonej Górze jest
      bezdomny (wynajmuje pomieszczenia od wojewody gorzowskiego), poza tym doleko i
      atmosfera nie sprzyja funkcjom, które sejmik ma wykonywać (szowinistyczne
      nastawienie społeczności lokalnej).

• Gość: Andrzej Re: Sejmik do Świebodzina !!! IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.01, 13:14
        Gość portalu: Gosta napisał(a):

&#62 Proponuję przenieść sejmik do Świebodzina lub Międzyrzecza. W Zielonej Górze je
        &#62 st
        &#62 bezdomny (wynajmuje pomieszczenia od wojewody gorzowskiego), poza tym doleko i
        &#62 atmosfera nie sprzyja funkcjom, które sejmik ma wykonywać (szowinistyczne
        &#62 nastawienie społeczności lokalnej).
        &#62

Popieram w całej rozciągłości !!!
    • Gość: Miguel Oddajcie nasze palmy!!! IP: *.usal.es 21.06.01, 10:42
      Wojewoda i tak wkrotce straci na znaczeniu, wiec nie ma o co za bardzo sie bic.

Ale podstepni Kobylogorzanie nie unikniecie jatrzacej kwestii kradziezy naszych
      palm z dawnego UW w Zielonej Gorze, ktore byly podarunkiem od samego Fidela
      Castro!!! Jedynego niestrudzonego bojownika, ktory do konca swych dni niesc
      bedzie przez zepsuty kapitalizmem swiat mysl rewolucji klas uciskanych!

Skoro Ochla juz obroniona, a Borys hanba okryty, czas na krucjate o nasze
      palmy!!!
      • Gość: Gosta Re: Oddajcie nasze palmy!!! IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.01, 13:28
        Palma to Wam wszystkim w (W)innym Grodzie odbija ...

Nie pijcie tyle rodzimego trunku. Znałem jednego takiego, co mu kolor skóry się
        zmienił po wypiciu wyrobów zielonogórskiego Polmosu.
        • Gość: Robert Oddajcie nasze palmy!!! Ale cholera gdzie one sa???? IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.01, 17:33
          Hej ludziki, ale fajny watek! Jacie, jak milo!
          Miguel - to Fidel byl w Zielonej? To czemu zamiast krecic na udzie cygara pedzicie te niezdrowe napitki? Moze dlatego wojewoda nie chce do was? tylko pytanie co robi u was biskup? z cla kuria???
          Tak w ogole, to ja nawet nie wiem gdzie sa te wasze palmy? Sfinster ich nie ma, nawet pod bozocialowym wdziankiem (sam zagladalem, ma wszystko na miejscu, oprocz palm).
          Oglaszam poszukiwania: GORZOWIANIE gdzie sa palmy z Zielonej? Oddajmy je, badzmy ludzmi honoru!
          • Gość: ddd Re: Oddajcie nasze palmy!!! Ale cholera gdzie one sa???? IP: *.pz.zgora.pl 21.06.01, 18:37
            jak taki kurnik jak Gorzow moze byc stolica wojewodztwa, smiac sie chce.nic tam
            nie ma , rozwalone drogi , brudno,nigdzie nie mozna wyjsc , zero knajp , teatru
            jedno zapyziale kino , a gorzowianie ciesza sie jakby im ktos w kieszen nasral.
            chluba miasta i jedyna atrakcja sa tramwaje , ale mi to powod do dumy...
      • Gość: borys Z załogą cytadeli IP: *.spam.mim.pl 21.06.01, 21:21
        Gość portalu: Miguel napisał(a):

&#62 Skoro Ochla juz obroniona, a Borys hanba okryty, czas na krucjate o nasze
        &#62 palmy!!!

Ochla obroniona przed Wami, pohańskie psy. A palmy zasadzimy w cytadeli, co ją
        wreszcie osadzimy w Waszym miasteczku.
        Jam pohańbiony? Ja???
        Stawaj Wasze!! Daj pola!
        • Gość: Robert Nie, nie i jeszcze raz nie! IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.01, 22:46
          O nie tak latwo! Palmy trafia do przskansenowego parku osobliwosci "palmus sovieticus" - miejsce wegetacji ZielnaGorka, miejsce pochodzenia - Kuba wyspa goraca.
          Albo moze jednak oddamy je z powrotem? Po co bedziemy sie trudzic z jakas cytadela? Przeciez mamy u nas w kurniku taki balagan!
          A tak z grubej rury: co to za jeden ten DoDupyDyskutant powyzej?
    • Gość: Patryk Re: Popierajcie likwidację wojewody w Gorzowie!!! IP: *.dip.t-dialin.net 05.07.01, 04:57
      Zgadzam sie, nie mozemy pozwolic by nasze miasto,czyli Zielona Gora tracila na rzecz gorzowa.Coraz czesciej
      widac, moim zdaniem coraz mniej skrywane przez rzad proby pozbawienia Zielonej Gory i tak juz resztek
      przyslugujacego nam historycznie statusu miasta wojewodzkiego. Uwazam, ale zapewne nie ja jeden,ze Zielona
      Gora ma o wiele lepsze warunki, i chodzi tutaj nie tylko o infrastrukture, ale tez o urode miasta, ktora jak wiadomo
      buduje jego prestiz, by byc miastem wojewodzkim. Tymczasem sprawa polaczenia powiatow jest dla mnie
      jawna proba pozbawienia Zielonej Gory szans na odgrywanie jakiejkolwiek waznej roli w regionie!
      • Gość: Spy Re: Popierajcie likwidację wojewody w Gorzowie!!! IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.01, 18:10
        Patryk!!! Uspokoj sie... albo wyjdziesz z klasy!!!
        • Gość: Dyzio Re: Popierajcie likwidację wojewody w Gorzowie!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.01, 18:28
          Ludkowie, toć przecież historia i geografia uczom (!) dobitnie, że nie wązne
          gdzie jest deklaratywna stolica - ważne gdzie jest ta PRAWDZIWA ! Coby daleko
          nie szukać: b. stolica RFN Bonn będąca przedmieściem ówczesnej "faktycznej"
          czyli Frankfurtu; konstytucyjna i "prawdziwa" stolica Holandii, itpd.
          Były też w dziejach kraje w których spór o to, które miasto ma być stolicą
          owocował stworzeniem zupełnie nowego bytu jak Canberra w Australii czy Brasilia
          w Brazylii. Może rzeczywiście stolicą lubuskiego lepiej zrobić Żary ...
    • Gość: ROBERT Re: Popierajcie likwidację wojewody w Gorzowie!!! IP: 10.1.1.* / 217.96.65.* 09.07.01, 11:25
      A ja powiem wiecej, kolejny wojewoda po przejeciu wladzy przez lewice bedzie z
      Gorzowa (mam nadzieje ze prezydent miasta tadeusz Jedrzejczak, Facet pare razy
      mowil co mysli o ZG i "slynnych ruchach" zabierajacych z Gorzowa instytucje
      podlegle wojewodzie. Po wejsciu na stolek wojewody zrobi z tym porzadek.
      Skad u was taka mania wyzszosci, jakies chore historyczne uwarunkowania, to
      Gorzow po wojnie byl miastem, a ZG zaledwie wioseczka miedzy lasami. Dzis
      rzeczywiscie ZG stala sie duzym ciekawym miastem, ale troche pokory Gorzow tez
      nadal nim jest i bedzie nim dlugo. Jesli chcecie miec stolice wojewodzta to
      musicie ja dzielic z Gorzowem, jesli nie to prosze bardzo - do Wroclawia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka