Dodaj do ulubionych

Województwo kłamstw i oszustw

IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.01, 00:00
1. Realizacja Strategii Województwa Lubuskiego - "Uniwersytet Lubuski
zlokalizowany w dwóch kampusach, jednym w Zielonej Górzw, drugim w Gorzowie".
Wielu dało się na to nabrać, wielu gorzowian zaufało.
Miał być to pierwszy prawdziwy pomost, pierwszy punkt w budowaniu więzi
regionalnych.
Czerwony sejmik zdradził.

2. Kiedy doszło do połączenia AWS Okręgu Gorzowskiego z Okręgiem Zielonogórskim
ustalono, że przewodniczącym przez rok będzie człowiek z Zielonej Góry.
W nastęnym roku miał być to człowiek z Gorzowa. Rok minął, Maciek Jankowski ma
się dobrze na swoim stołku, tak dobrze, że szefa gorzowskiej AWS ulokował na
czołowych 11 miejscu na liście wyborczej AWS. Zdrada "czarnych".

3. Umowa Paradyska - "administracja rządowa w Gorzowie, administracja
samorządowa w Zielonej Górze".
To była niepisana umowa, podobno dżentelmeńska. Ileż to razy dżentelmeni
zdradzili i oszukali ?

Takie silne podwaliny ma nasze województwo. Może macie inne zdanie na ten
temat ?

Obserwuj wątek
    • Gość: Vaterlan Re: Województwo kłamstw i oszustw IP: *.kvz.tudelft.nl 24.06.01, 00:00
      Tak, mam inne zdanie na ten temat. Idz poszukaj psychiatry.

Uniwersytet to tylko i wylacznie zasluga Zielonej Gory. Gorzow nie zrobil nic aby on powstal i w sumie sie nie dziwie. Niby dlaczego mialby pomagac w powstaniu uniwerku w miescie z ktorym od dawna rywalizuje. Skoro ja nie mam to on tez niech nie ma.

Marnosc, czlowieku, marnosc. Zalosc i marnosc. Przestan sie tak ponizac.
      • Gość: Marek P. Ucz się Vaterlan, ucz .. IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.01, 00:00
        Gość portalu: Vaterlan napisał(a):

&#62 Tak, mam inne zdanie na ten temat. Idz poszukaj psychiatry.
        &#62
        &#62 Uniwersytet to tylko i wylacznie zasluga Zielonej Gory. Gorzow nie zrobil nic a
        &#62 by on powstal i w sumie sie nie dziwie. Niby dlaczego mialby pomagac w powstani
        &#62 u uniwerku w miescie z ktorym od dawna rywalizuje. Skoro ja nie mam to on tez n
        &#62 iech nie ma.
        &#62
        &#62 Marnosc, czlowieku, marnosc. Zalosc i marnosc. Przestan sie tak ponizac.

Takie odpowiedzi wystawiają świadectwo odpowiadającemu. Raczej skromne są efekty
        Twojej zagranicznej edukacji.

• Gość: miś Re: Województwo kłamstw i oszustw IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.01, 00:00
      1. Uniwersytet Lubuski - fajnie brzmi. Jednak ten zapis w strategi pokazuje jak
      daleko miejscowi politycy oderwali sie od rzeczywistosci. Jeśli nie mieli
      wpływu na rektorów to nie powinni byli wpisywać tego do kwitów. Sam pewnie
      zdajesz sobie sprawę, że pomysł chociaz frapujący propagandowo nie miał
      umocowania w rzeczywistości (chodzi mi o budowanie uniwerku w dwóch miastach,
      skoro z trudem powstaje w jednym).
      2. AWS - cóz ta formacja zupełnie mnie nie interesuje.
      3. Umowa Paradyska - każdy gada swoje i czuje się oszukany. Czyli nie była tak
      zła (w Zielonej też jest sporo ludzi, którzy mówia, że Gorzów zabrał nam
      wszystko).
      Mnie martwi co innego. Jestem gorącym zwolennikiem samorządności. Jeśli będzie
      sie ona rozwijać (nie tak pokracznie jak teraz) to ranga wojewody będzie
      spadać. Czy dojdzie wtedy do wojny rzeczywistej: Gorzów - nie chcemy samorządu,
      Zielona - precz z wojewodą ?
      • Gość: Marek P. Uniwersytet z kotem w roli głównej IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.01, 00:00
        Gość portalu: miś napisał(a):

&#62 1. Uniwersytet Lubuski - fajnie brzmi. Jednak ten zapis w strategi pokazuje jak
        &#62
        &#62 daleko miejscowi politycy oderwali sie od rzeczywistosci. Jeśli nie mieli
        &#62 wpływu na rektorów to nie powinni byli wpisywać tego do kwitów. Sam pewnie
        &#62 zdajesz sobie sprawę, że pomysł chociaz frapujący propagandowo nie miał
        &#62 umocowania w rzeczywistości (chodzi mi o budowanie uniwerku w dwóch miastach,
        &#62 skoro z trudem powstaje w jednym).

... a kto powiedział, że to musieli być koniecznie ci dwaj rektorzy, którzy teraz
        rozdają karty ?
        W Gorzowie też jest dwóch takich, którzy chętnie zasiadliby do stołu (AWF, PWSzZ).

Czy uważasz, że politycy są tylko od opowiadania dyrdynałów i pisania bzdur w
        dokumentach, które mają kształtować rzeczywistość na wiele lat ?
        ... a może znasz coś co łączy społeczność Gorzowa i Zielonej Góry ? - mógł być
        tym uniwersytet
        ... teraz, gdy już nie połączy, lubuszanie (?) mogą się zjednoczyć jedynie, gdy
        Warszawa przyjdzie po rozum do głowy, że to skłócone województwo zagraża
        stabilności Państwa i będą chcieli nas rozparcelować.
        Wtedy nasi politycy może nawet umówią się razem na dziesiątkę różańca !

&#62 2. AWS - cóz ta formacja zupełnie mnie nie interesuje.

... i tu z Misiem jestem w zgodzie !!!

&#62 3. Umowa Paradyska - każdy gada swoje i czuje się oszukany. Czyli nie była tak
        &#62 zła (w Zielonej też jest sporo ludzi, którzy mówia, że Gorzów zabrał nam
        &#62 wszystko).
        &#62 Mnie martwi co innego. Jestem gorącym zwolennikiem samorządności. Jeśli będzie
        &#62 sie ona rozwijać (nie tak pokracznie jak teraz) to ranga wojewody będzie
        &#62 spadać. Czy dojdzie wtedy do wojny rzeczywistej: Gorzów - nie chcemy samorządu,
        &#62
        &#62 Zielona - precz z wojewodą ?

Tego drugiego pozbawionego racjonalnych przesłanek tekstu bardzo się obawiam.
        Fakty niestety są inne, Zielona zrobiła skok na kasę, sejmik dysponuje
        pieniędzmi !
        Znam mnóstwo faktów, które powinny wzbudzić protesty w Gorzowie.
        Niestety ludzie nie nauczyli się jeszcze samorządności, te pieniądze, którymi
        dysponuje sejmik wojewódzki to nasze pieniądze (ponad 10% pochodzi bezpośrednio z
        podatku dochodowego odciąganego z wypłaty).

Mnie już dziś najbardziej martwią ludzie, cieszący się, że "dokopali
        kobylogórzanom".
        Martwią mnie również Ci ludzie, którzy na spółkę z Gorzowem zrzucają winę plagi
        kąsających meszek (to nie jest żart, tak ludzie w Waszym pięknym mieście mówią,
        skarżą się Gazecie, a jeszcze inni (chyba nawet po wyższych studiach), całkiem
        poważnie ten temat traktują (szczegóły na stronie www.pogo.republika.pl).

... i jeszcze słówko na koniec apel do Wojewody Lubuskiego Stanisława Iwana.
        Panie Stanisławie ! Dla dobra, jedności i zgody w naszym województwie, proszę
        niech Pan zechce oddać zrabowane, wg doniesień niejakiego Miguela, palmy, które
        niegdyś uświetniały "Perłę Środkowego Nadodrza" (i jak można mnie nie lubić).

Czy Miguel pisze prawdę z tymi palmami ? - ależ z tego był by kabaret, pewniakiem
        z kotem w roli głównej.
        • Gość: Miguel Re: Uniwersytet z kotem w roli głównej IP: *.usal.es 27.06.01, 00:00
          Gość portalu: Marek P. napisał(a):

&#62 Gość portalu: miś napisał(a):
          &#62
          &#62 &#62 1. Uniwersytet Lubuski - fajnie brzmi. Jednak ten zapis w strategi pokazuj
          &#62 e jak
          &#62 &#62
          &#62 &#62 daleko miejscowi politycy oderwali sie od rzeczywistosci. Jeśli nie mieli
          &#62 &#62 wpływu na rektorów to nie powinni byli wpisywać tego do kwitów. Sam pewnie
          &#62
          &#62 &#62 zdajesz sobie sprawę, że pomysł chociaz frapujący propagandowo nie miał
          &#62 &#62 umocowania w rzeczywistości (chodzi mi o budowanie uniwerku w dwóch miasta
          &#62 ch,
          &#62 &#62 skoro z trudem powstaje w jednym).
          &#62
          &#62 ... a kto powiedział, że to musieli być koniecznie ci dwaj rektorzy, którzy ter
          &#62 az
          &#62 rozdają karty ?
          &#62 W Gorzowie też jest dwóch takich, którzy chętnie zasiadliby do stołu (AWF, PWSz
          &#62 Z).
          &#62
          &#62 Czy uważasz, że politycy są tylko od opowiadania dyrdynałów i pisania bzdur w
          &#62 dokumentach, które mają kształtować rzeczywistość na wiele lat ?
          &#62 ... a może znasz coś co łączy społeczność Gorzowa i Zielonej Góry ? - mógł być
          &#62 tym uniwersytet
          &#62 ... teraz, gdy już nie połączy, lubuszanie (?) mogą się zjednoczyć jedynie, gdy
          &#62
          &#62 Warszawa przyjdzie po rozum do głowy, że to skłócone województwo zagraża
          &#62 stabilności Państwa i będą chcieli nas rozparcelować.
          &#62 Wtedy nasi politycy może nawet umówią się razem na dziesiątkę różańca !
          &#62

:-) Nie przesadzajmy! Stabilnosci panstwa moglby zagrazac co najwyzej region z
          silna mniejszoscia narodowa. A ta sytuacja nie ma miejsca w Lubuskiem.

&#62
          &#62 &#62 2. AWS - cóz ta formacja zupełnie mnie nie interesuje.
          &#62
          &#62 ... i tu z Misiem jestem w zgodzie !!!
          &#62

No prosze! Jednak cos nas laczy! ;-)

&#62 &#62 3. Umowa Paradyska - każdy gada swoje i czuje się oszukany. Czyli nie była
          &#62 tak
          &#62 &#62 zła (w Zielonej też jest sporo ludzi, którzy mówia, że Gorzów zabrał nam
          &#62 &#62 wszystko).
          &#62 &#62 Mnie martwi co innego. Jestem gorącym zwolennikiem samorządności. Jeśli bę
          &#62 dzie
          &#62 &#62 sie ona rozwijać (nie tak pokracznie jak teraz) to ranga wojewody będzie
          &#62 &#62 spadać. Czy dojdzie wtedy do wojny rzeczywistej: Gorzów - nie chcemy samor
          &#62 ządu,
          &#62 &#62
          &#62 &#62 Zielona - precz z wojewodą ?
          &#62
          &#62
          &#62 Tego drugiego pozbawionego racjonalnych przesłanek tekstu bardzo się obawiam.
          &#62 Fakty niestety są inne, Zielona zrobiła skok na kasę, sejmik dysponuje
          &#62 pieniędzmi !
          &#62 Znam mnóstwo faktów, które powinny wzbudzić protesty w Gorzowie.
          &#62 Niestety ludzie nie nauczyli się jeszcze samorządności, te pieniądze, którymi
          &#62 dysponuje sejmik wojewódzki to nasze pieniądze (ponad 10% pochodzi bezpośrednio
          &#62 z
          &#62 podatku dochodowego odciąganego z wypłaty).

Czy Ty sie orientujesz, jakimi kwotami tak naprawde dysponuje Sejmik? To sa
          smieszne pieniadze i to one blokuja rozwoj samorzadnosci w Polsce.

&#62 Mnie już dziś najbardziej martwią ludzie, cieszący się, że "dokopali
          &#62 kobylogórzanom".

Moze jednak - jak niejednokrotnie zauwazal Jorn - podszedlbys do
          tych "przepychanek" z odrobina poczucia humoru)

&#62 Martwią mnie również Ci ludzie, którzy na spółkę z Gorzowem zrzucają winę plagi
          &#62
          &#62 kąsających meszek (to nie jest żart, tak ludzie w Waszym pięknym mieście mówią,
          &#62
          &#62 skarżą się Gazecie, a jeszcze inni (chyba nawet po wyższych studiach)
          • Gość: Marek Miłośnik klakierów, a sprawa Castro IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.01, 23:52
            Tytuł dotyczy głośnej sprawy rabunku tropikalnych suwenirów... ale po kolei:

Miguelu, zwany również (pewnie przez siebie Misiem), wracając do wypaczonego
            uniwersytetu, powtórzę pytanie: czy uważasz, że politycy są tylko od opowiadania
            dyrdynałów i pisania bzdur w dokumentach, które mają kształtować rzeczywistość na
            wiele lat ?

&#62 &#62 &#62 2. AWS - cóz ta formacja zupełnie mnie nie interesuje.
            &#62 &#62 ... i tu z Misiem jestem w zgodzie !!!
            &#62 No prosze! Jednak cos nas laczy! ;-)

Ta formacja zapracowała sobie na taką opinię. Cieszę się, że to nas łączy, myślę,
            że nie tylko to.
            Łączy nas sentyment do miast, w których żyjemy...

&#62 &#62 Fakty niestety są inne, Zielona zrobiła skok na kasę, sejmik dysponuje
            &#62 &#62 pieniędzmi !
            &#62 &#62 Znam mnóstwo faktów, które powinny wzbudzić protesty w Gorzowie.

&#62 Czy Ty sie orientujesz, jakimi kwotami tak naprawde dysponuje Sejmik? To sa
            &#62 smieszne pieniadze i to one blokuja rozwoj samorzadnosci w Polsce.
            &#62

Problem polega na tym, że ja wiem jakie to są pieniądze i gdzie są wydawane.
            Jak wiesz nie jest to tajemnica.
            Poprosiłem o bardzo szczegółowe informacje i jestem w ich posiadaniu.

&#62&#62 Martwią mnie również Ci ludzie, którzy na spółkę z Gorzowem zrzucają winę
            &#62&#62 plagi kąsających meszek (to nie jest żart, tak ludzie w Waszym pięknym
            &#62&#62 mieście mówią, skarżą się Gazecie, a jeszcze inni (chyba nawet po wyższych
            &#62&#62 studiach), całkiem poważnie ten temat traktują (szczegóły na stronie
            www.pogo.republika.pl).

&#62
            &#62 Marku! przeciez wszedzie sa ludzie i "ludziska"...
            &#62

Przez chwilę poczułem się jakbym nie był na linii frontu. Dzięki za dobre słowo,
            już myślałem, że zgarnę jedynie kilka "razy" z błotem w roli głównej.

&#62 O tych palmach swego czasu pisala - zdaje sie - Gazeta Lubuska. Mam duza
            &#62 wyobraznie, ale takiej rzeczy to bym nie wymyslil! ;-) Mysle, ze nie powinienes
            &#62 zawracac glowy Panu Wojewodzie glowy ta sprawa. Mozna to wyjasnic na nizszym
            &#62 szczeblu.

Kiedy ja bardzo lubię Pana Wojewodę, dużo do niego piszę...
            No cóż, nie odpisuje mi, a ma chyba to raczej w zakresie czynności (każdy ma
            swojego szefa, on też, ale ja się nie skarżę :) jestem tylko średnioupierdliwym
            obywatelem).

... a tak poważnie, to myślę, że powinniśmy "odstrzelić" ludzi, którzy tak
            skłócili nasze miasta, niech idą na polityczną emeryturę, niech ewentualnie
            zostaną radnymi i napuszczają na siebie chłopaków popijających w bramach "wino
            marki wino".

Jestem niepoprawnym optymistą ...
            Myślę, że dałbym radę Cie namówić na wspólną redakcję "Lubuskiego Tygodnia" ?
            Jesteś przeciwnikiem, ale z klasą ... taaaki "Lubuski Tydzień", to by było coś.
            Podzielimy ekran na połowę ... i jazda.
            Co Ty na to, Miguelu ?

Trzeba rozmawiać, nawet jeżeli ma się dość odległe stanowiska.

... a tak na marginesie - wysłałeś mi i Robertowi pewien prezent ?
            No dobra ! - nie pytałem :)

Panie Stanisławie, my gorzowianie bardzo Pana prosimy: oddaj Pan palmy, zrabowane
            Zielonej Górze (wg doniesień gazety, której tytułu przez niechęć nie wspomne).

Jeżeli palmy zrabował poprzednik, Pana Stanisława, to istnieje niebezpieczeństwo,
            że mu one ...
            • Gość: Miś Re: Miłośnik klakierów, a sprawa Castro IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.01, 01:07
              Mam nadzieję, że o tym Misiu powyżej to nie o mnie.
            • Gość: Miguel Re: Miłośnik klakierów, a sprawa Castro IP: *.usal.es 29.06.01, 12:42
              Gość portalu: Marek napisał(a):

&#62 Miguelu, zwany również (pewnie przez siebie Misiem),

Tak nazywa mnie tylko moja dziewczyna, kilku znajomych (po alkoholu) i rzecz
              jasna Mama. Jak popatrzysz na domeny przy tej wypowiedzi i wypowiedzi ponizej,
              musisz przyznac, ze dosc ciezko by bylo mi byc w tak odleglych miejscach jednego
              dnia...

&#62 wracając do wypaczonego
              &#62 uniwersytetu, powtórzę pytanie: czy uważasz, że politycy są tylko od opowiadani
              &#62 a
              &#62 dyrdynałów i pisania bzdur w dokumentach, które mają kształtować rzeczywistość
              &#62 na
              &#62 wiele lat ?

Problem moim zdaniem polega na tym, ze w naszym pieknym wojewodztwie nie mamy tak
              naprawde politykow z prawdziwego zdarzenia. Czyli takich, ktorzy potrafia klamac
              z gracja i usmiechem na ustach. Wszyscy spelniajacy powyzsze kryterium bawia w
              Stolicy... A panowie spisujacy Strategie to przeciez kompletni amatorzy!
              Zagladnij do zyciorysu marszalka Bochenskiego. Nie chodzi o to, ze sie czepiam
              tego milego pana, ale uwazam, ze do pracy w samorzadzie - tym bardziej na
              najwyzszym szczeblu - potrzeba nieco rzetelniejszego przygotowania akademickiego.
              Ale moge sie mylic.

&#62 &#62 &#62 &#62 2. AWS - cóz ta formacja zupełnie mnie nie interesuje.
              &#62 &#62 &#62 ... i tu z Misiem jestem w zgodzie !!!
              &#62 &#62 No prosze! Jednak cos nas laczy! ;-)
              &#62
              &#62 Ta formacja zapracowała sobie na taką opinię. Cieszę się, że to nas łączy, myśl
              &#62 ę,
              &#62 że nie tylko to.
              &#62 Łączy nas sentyment do miast, w których żyjemy...
              &#62

Tylko szkoda, ze sa to rozne miasta. Gdybys byl zielonogorzaninem z takim ogniu w
              sercu, jaki masz dla Gorzowa, to zaszczytem dla mnie bylaby znajomosc Ciebie!

&#62 &#62 &#62 Fakty niestety są inne, Zielona zrobiła skok na kasę, sejmik dysponuj
              &#62 e
              &#62 &#62 &#62 pieniędzmi !
              &#62 &#62 &#62 Znam mnóstwo faktów, które powinny wzbudzić protesty w Gorzowie.
              &#62
              &#62 &#62 Czy Ty sie orientujesz, jakimi kwotami tak naprawde dysponuje Sejmik? To s
              &#62 a
              &#62 &#62 smieszne pieniadze i to one blokuja rozwoj samorzadnosci w Polsce.
              &#62 &#62
              &#62
              &#62 Problem polega na tym, że ja wiem jakie to są pieniądze i gdzie są wydawane.
              &#62 Jak wiesz nie jest to tajemnica.
              &#62 Poprosiłem o bardzo szczegółowe informacje i jestem w ich posiadaniu.

Pewnie tez czytales dzis artykul o przekrecie, jaki rzad ma zamiar zrobic z
              dopiero co podpisanymi kontraktami wojewodzkimi. Ten rzad juz kompletnie sie
              pogubil. Z gorliwego zwolennika decentralizacji, nagle staje sie zwolennikiem
              zakladania samorzadom kajdan i lancuchow.

&#62
              &#62 &#62&#62 Martwią mnie również Ci ludzie, którzy na spółkę z Gorzowem zrzucają w
              &#62 inę
              &#62 &#62&#62 plagi kąsających meszek (to nie jest żart, tak ludzie w Waszym pięknym
              &#62
              &#62 &#62&#62 mieście mówią, skarżą się Gazecie, a jeszcze inni (chyba nawet po wyżs
              &#62 zych
              &#62 &#62&#62 studiach), całkiem poważnie ten temat traktują (szczegóły na stronie
              &#62 www.pogo.republika.pl).
              &#62
              &#62 &#62
              &#62 &#62 Marku! przeciez wszedzie sa ludzie i "ludziska"...
              &#62 &#62
              &#62
              &#62 Przez chwilę poczułem się jakbym nie był na linii frontu. Dzięki za dobre słowo
              &#62 ,
              &#62 już myślałem, że zgarnę jedynie kilka "razy" z błotem w roli głównej.

Nie przesadzaj! Moje wypowiedzi bywaja wzgledem Ciebie dosc ostre, ale mysle ze
              nie przekraczam przyjetych zasad savoir-vivre.

&#62 &a

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka