Dodaj do ulubionych

PO i PiS u biskupa

30.10.05, 20:25
nie ma to jak państwo wyznaniowe

wiadomosci.onet.pl/1187525,11,item.html
Obserwuj wątek
    • Gość: MAXX Re: PO i PiS u biskupa IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.10.05, 20:43
      I tak dobrze,że u OJCA-DYRECHTORRRRA sie nie spotkali........a komuszki się
      cieszą -bo już za 4 lata.........a moze nawet szybciej......
    • Gość: sonda Re: PO i PiS u biskupa IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.10.05, 20:51
      Nie, raczej chodzi o to, że kuria to miejsce neutralne i bezpieczne do rozmów
      dla wszystkich stron. Gdzie mają rozmawiać - w kawiarni? hotelu? W kurii mogą
      rozmawiać do rana, mają odpowiednie zaplecze, dostęp do środków komunikacji,
      bezpieczeństwo.
      Jeżeli zaś padną jakieś uzgodnienia, to biskup będzie wiarygodnym świadkiem i
      żadne ze stron nie bedzie mogła się wycofać kłamiąc.
      • Gość: Romek Re: PO i PiS u biskupa IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 31.10.05, 07:47
        w sejmie powinni się spotykać albo u prezydenta lub któregoś z marszałków,
        teraz milczą jak głazy a biskup wie, to jest uważasz prwidlowo ?
        • pawel.zary Re: PO i PiS u biskupa 31.10.05, 09:29
          Gość portalu: Romek napisał(a):

> w sejmie powinni się spotykać albo u prezydenta lub któregoś z marszałków,
          > teraz milczą jak głazy a biskup wie, to jest uważasz prwidlowo ?

Moim zdaniem abp Gocłowski podjął się mediacji - stąd spotkanie w kurii
          gdańskiej. W rozmowach brał tez udział marszałek M.Jurek.
          Nie chodzi też o to czy biskupo "wie". W moim przekonaniu w sytuacji podjęcia
          jakichkolwiek ZOBOWIĄZAŃ biskup (strona neutralna) byłby świadkiem. Wszystkich
          szczegółów opinia publiczna znać nie musi.
          • Gość: Romek Re: PO i PiS u biskupa IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 31.10.05, 11:11
            jasne, wystarczy, że biskup zna.
            A może mi powiesz kto tak naprawdę odpowiada za ten cały rozłam , czy nie aby
            kościół za pośrednictwem RM ? Twoja PO właśnie się topi , nie widzisz , że oni
            rzucają koło ratunkowe na krótkim sznurku ?
            • pawel.zary Re: PO i PiS u biskupa 31.10.05, 21:48
              Gość portalu: Romek napisał(a):

> A może mi powiesz kto tak naprawdę odpowiada za ten cały rozłam , czy nie aby
              > kościół za pośrednictwem RM ?

Nie znam żadnego oficjalnego stanowiska Kościoła katolickiego wskazującego na
              kogo głosować. To, że jeden lub inny kapłan w rozmowach z wiernymi wskazuje na
              kogo głosować to już jego indywidualna odpowiedzialność przed Bogiem i kwestia
              etyki. Rola Radia Maryja i wypowiedzi o.Rydzyka nie są oficjalnymi dokumentami
              Kościoła, ale mnie osobiście rózne komentarze w tej stacji czasem irytują - nie
              mozna dzielić ludzi na lepiej lub gorzej wierzących (lepszych lub gorszych
              katolików)dlatego, że głosują na tę lub inną partie polityczną.

Twoja PO właśnie się topi , nie widzisz , że oni
              > rzucają koło ratunkowe na krótkim sznurku ?

PO jest partią z demokratyczną strukturą - nie jest niczyją własnością i z
              pewnoscią nie jest partią tzw. wodzowską, tym bardziej "moją". Partie mogą
              znikać, ale idee polityczne są niezatapialne (narodowy socjalizm i jakaś
              hybryda komunizmu moga wrócić szybciej niz się nam wydaje). Napatrzyłem się już
              na różne tryumfy i upadki, ale wiem, że jak PO zatonie, to A.Lepper będzie
              zwycięzcą. Zostanie jeszcze nikła nadzieja w Januszu Korwin-Mikke - może obóz
              wolnościowy zgromadzi sie liczniej wokół niego?
              • Gość: ANty czarny Re: PO i PiS u biskupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 15:50
                Ty to może Rydzyk jest jechowy co ? Żał mi was czarni. Czemu twoji święte
                czarnuchy nie zrobią porządku, czemu nie pałacą podatków. Prawa i
                Sprawiedliwości rządam :)
          • Gość: DAR~~ Re: PO i PiS u biskupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 23:16
            Jak to nie musi. "Przecie" dookoła trąbią, że wszystko ma być jawnie.
    • Gość: John F. Kennedy Co antyklerykalowie mając przciewko negacjacjom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 17:44
      Strony umawiające się mają wolną wolę przy wyborze mediatora.
      Gdzie mieli się spotkać w redakcji twojej gazety "Trybuny" ?
      • fars Re: Co antyklerykalowie mając przciewko negacjacj 31.10.05, 17:48
        oj :-(
        a co to jest Trybuna ?
        nie udawaj, że nie pojmujesz wyboru miejsca, przekora to jedno z możliwych
        określeń
        • Gość: IIIks Re: Co antyklerykalowie mając przciewko negacjacj IP: *.ztpnet.pl 31.10.05, 18:53
          Za gorąca jest obecnie atmosfera:)))Kto wie czy nie dogadają się z czasem.
          • Gość: Amen Re: Co antyklerykalowie mając przciewko negacjacj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 15:52
            Tak piesku tak skamlałeś na SlD a teraz co podoba ci się Leper jest ok i
            Giertych też jest ok. Błaźnie
      • fars Re: Co antyklerykalowie mając przciewko negacjacj 31.10.05, 17:50
        i po co to było ? teraz wyszło na to, że ekscelencję mają w głębokim
        poważaniu :-(
    • Gość: wtajemniczony Re: PO i PiS u biskupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 14:15
      Poszli na kolację, oczywiście na koszt strony zapraszającej. Żarcie nie sprzyja
      jednak myśleniu, tym bardziej że trzeba Ekscelencji prawić komplementy. Nie
      znacie go?
      • Gość: Aniela Re: PO i PiS u biskupa IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 01.11.05, 20:19
        mam nadzieję, że nasze dzieci doczekają normalnej Polski
    • andrzejusa Re: PO i PiS u biskupa 02.11.05, 19:03
      do Papy juz nie poleca bo to po niemiecku albo po wlosku trzeba i co geby
      rozdziawia a u pana arcy w normalnym jezyku pogadac mozna po oczywiscie
      rytualnym lizaniu arcy pierscienia a kolacji arcy nie postawil bo z kasa u
      niego nie tego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka