kolejarz_zg 06.12.05, 12:50 www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_051206/kraj/kraj_a_7.html Niestety w ZG niewiele lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wanda Re: Odwróć tabelę, Gorzów na czele IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 06.12.05, 15:16 mamy wiele do zrobienia jako samorząd lokalny, ale mamy też duży procent takich co to pracy nie podejmą, bo nie będą pracować. Powoli nastają czasy normalne - zdrowa stopa bezrobocia. Wiekszość dzięki temu szanuje pracę jaką ma, albo zaczyna kombinować jak sobie polepszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZielonogórzaninX Re: Odwróć tabelę, Gorzów na czele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 16:16 Naraże sie wielu ludziom, ale potwierdzę: wielu nie chce się pracować. W ZG do renowacji starówki potrzeba 40 ludzi, płaca niezła i dla budowlańców. Można jednak znaleść tylko 20 osób " na stałe", reszta - o ile się zgłosi - to popracuje parę dni, albo z miesiąc. Albo odejdzie, bo inni z ekipy nie będą chcieli robic za niego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: Odwróć tabelę, Gorzów na czele IP: *.ztpnet.pl 06.12.05, 16:48 ZG dalej wypada blado przy innych stolicach ale niezapominajmy ze mieszkamy w woj. gdzie bezrobocie jest jednym z najwiekszych (3 miejscie) Biorac to pod uwage mozna stwierdzic ze nie jest zle. W ZG jest ok 5-6 tys bezrobotnych( ile faktycznie nie wiadomo) Na strefie spalonego lasu ma byc pracy dla 1000. Tak wiec te wskazniki znowu sie zmienia. Podobnie w GW. Dziwie sie niektorym przedsiebiorstwa ze tam lokuja swoj kapital a potem maja problem z naborem wyspecjallizowanej kadry (od. slyszalme w TV wypowiedz jednego z kierownikow nowej firmy) Pisac o spalonym lesie trzeba stwierdzis iz nowo zatrudnieni pracownicy jak np w stelmecie nie beda zbyd wyspecjallizowana kadra. Chodzi mi tu prede wszystkim iz absolweci UZ nie maja tam czego szukac, chyba ze pozuca swoje ambicje niestety. Tylko ADB ma zamiar zatrudnic kilkadziesiat os. z wyzszym. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biiiqwa Re: Odwróć tabelę, Gorzów na czele IP: *.gorzow.mm.pl 06.12.05, 21:07 > Dziwie sie niektorym przedsiebiorstwa ze tam lokuja swoj kapital a potem maja > problem z naborem wyspecjallizowanej kadry (od. slyszalme w TV wypowiedz > jednego z kierownikow nowej firmy) - Widze ,że ktoś jest niedoinformowany albo ma takie klapki na oczach ,że kompletnie nie wie o czy pisze !! - Co do tej firmy kolego to poszukują szwaczek a w Gorzowie ich nie brakuje tylko chęci do zatrudnienia za tak marne pieniądze. Co do wykwalifikowanej kadry to taki Biowet, Faurecia czy nowo powstały zakład produkujący z branży elektronicznej nie ma problemu ze znalezieniem wykwalifikowanych pracowników bo oferują godziwe pensje. A co do UZ-tu to co wy tam kształcicie ?? Historyków i marnie wykształconych absolwentów. A wiem coś o tym, bo zatrudniałem paru waszych absolwentów i musiałem ich wywalić po nie całym miesiącu !! A co do ADB to zatrudnia młodych zdolnych i wykształconych ludzi i gdybyś wiedział ,to nowych pracowników większośc wykształciła sie po za waszym miastem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vts powtarzasz się GW, skleroza ? IP: *.ztpnet.pl 06.12.05, 21:31 Ostatnio wywaliłem goscia z roboty Autor: Gość: GW IP: *.gorzow.mm.pl Data: 10.10.05, 17:46 + dodaj do ulubionych wątków skasujcie post + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- Łepek miał dyplom inzyniera informatyka.Szkole konczył w poteżnej i wielkiej , mądrej ba najlepszej Zielonej Górzeeeee.Wywaliłem go z roboty po miesiącu bo pacan nic a nic nie nauczyl sie w tej waszej Alma Mater Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Odwróć tabelę, Gorzów na czele IP: *.ztpnet.pl 06.12.05, 21:36 Za to w Biowetach i Faurecjach to pewnie sami absolwenci gorzowskiej Sorbony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: Odwróć tabelę, Gorzów na czele IP: *.ztpnet.pl 06.12.05, 21:59 To ty jestes niereformowalny w tej swojej zlosliwosci. > - Co do tej firmy kolego to poszukują szwaczek a w Gorzowie Nie chodzilo mi o ten zaklad. Ja tylko pisalem ze pare tygodni temu mowili w TV Lubuska ze jedna z nowych firm nie moze znalesc specjalistow i namawia ludzi z innych miast aby przeniesli sie do GW (beda musieli im dac duuuuuuuuze pensje hah) > A co do UZ-tu to co wy tam kształcicie ?? Historyków i marnie wykształconych > absolwentów No prosze. Kompleksy sa trwalsze niz sie zdaje. Dlaczego piszes o slabych historykach??? Na WSP sa lepsze kierunki a polibuda ksztalci na b.dobrym poziomie. Oczywiscie zalezy kto jak sie uczyl i jak ta wiedze wykorzystuje. A wiem coś o tym, bo zatrudniałem paru waszych absolwentów > i musiałem ich wywalić po nie całym miesiącu !! Pewnie dlatego iz skonczyli UZ i to juz ci wystarczy. Jak bardzo uprzedzony byles do nich??? Zreszta moze to i cieniasy byli ale pewnie gorzowianie ktorzy skonczyli UZ. Moze jednak wroca do ZG:) > A co do ADB to zatrudnia młodych zdolnych i wykształconych ludzi i gdybyś > wiedział ,to nowych pracowników większośc wykształciła sie po za waszym miastem Ciekawe skad masz takie info. Poczytaj sobie na lubuskiej dzial gospodarka. Tam jest opisany temat jesli chodzi o zatrudnienie w ABD. Nie pisz juz wiecej PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZielonogórzaninX Re: Odwróć tabelę, Gorzów na czele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 22:15 Z danych ADB wynika, że 70% pracowników to lubuszanie. Nie wiem, jaki procent kształcił sie poza UZ, ale z tych kilku co poznałem, wszyscy byli absolwentami UZ. Nawiasem: jeden niedawno porzucił ADB, bo dostał ciekawsą propozycję w Krakowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: Odwróć tabelę, Gorzów na czele IP: *.ztpnet.pl 06.12.05, 22:29 Tak jak piszesz. Wszystko to jest opisane w gaziecie lubuskej w dziale gospodarka. Widocznie ten wielki przedsiebiorca z GW co lubi wywalac ludzi z roboty nie czytuje albo czytuje tylko ze ziemie gorzowska i stad ma takie rewelacyjne info PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re:do zg IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.12.05, 08:52 jeżeli pogląd na życie opierasz na G.L to życzę sukcesów ! Odpowiedz Link Zgłoś
fars Re: Odwróć tabelę, Gorzów na czele 06.12.05, 21:18 co najmniej jedna trzecia pracuje na czarno, jedzna trzecia nie chce pracować , zatem można przyjąć, że co najwyżej 4% szuka pracy i to jest już prawie dobra norma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZIELONKA Re: Odwróć tabelę, Gorzów na czele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.05, 06:50 gorzów jak zwykle jest najgorszy.... to smutne :) Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: Odwróć tabelę, Gorzów na czele 07.12.05, 08:16 Zielonka, znowu masz problemy z czytaniem tekstu, ze zrozumieniem jego treści... Odpowiedz Link Zgłoś