Dodaj do ulubionych

Kubicki chce pół miliona

14.12.05, 20:29
Czyżby nowy kandydat na Prezydenta ZG?
Obserwuj wątek
    • ii3 Czyżby Ośrodek Rehabilitacji SLD w Poliklinice? 14.12.05, 20:37
      Panie Dyrektorze pomimo wszystko(to SLD do Pana nie pasuje) pozdrowienia!
      • Gość: Rusek Re: Czyżby Ośrodek Rehabilitacji SLD w Poliklinic IP: *.elpos.net / *.elpos.net 15.12.05, 18:32
        Mam obawy co do opisywania na forum sporów między Panią Prezydent a Panem
        Kubickiem.

Przecież jak coś się nie spodoba w tych wypowiedziach dla Pani Prezydent to
        zarządzi aby nas scigano ... :)
      • Gość: ciasteczka Re: Czyżby Ośrodek Rehabilitacji SLD w Poliklinic IP: *.elpos.net / *.elpos.net 15.12.05, 18:36
        30 000 na ciasteczka czy to kwota netto czy brutto, czy bedzie przetarg na
        zakup ciastek i kiedy ?
        Jest jest kasa na ciastka to pewnie jest i na :
        Kawa
        Herbata
        Lakier do włosów
        Wóda
        Kiełbasa
        Ogórasy ( kwaszone)
        TV Plazma
        i co k.... jeszcze ? MIÓD ?
    • dubitando LOL 14.12.05, 20:41
      ::MEGALOL::

I proszę o jeszcze jakiś dobry dowcip na wieczór:)))))

• Gość: IIIks Re: Kubicki chce pół miliona IP: *.ztpnet.pl 14.12.05, 21:22
      He! He! To ja już wiem dlaczego Listowski chciał,zresztą nieudolnie, publicznie
      w kablówce dokopać dyrektor Promyka.Sianko na to zadanie zarezerwował już dla
      towarzysza Kubickiego z SLD.No i pytanko:))) Czy w zwiazku z tym kontrola NFZ
      (odpalona za SLD-owca Pierożka) w Promyku była przypadkowa?:)))
      • Gość: Mirek Re: Kubicki chce pół miliona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 22:07
        Kontrola w Promyku była za namową Kukulskiej.To pupilka Pierożka.U niej też by
        się przydało zrobi kontrolę. Otrzymuje sporo pieniędzy z NFZ , a nigdy jej nie
        ma w pracy.Pracownicy bardzo sie żalą.Proszę spyta , ale anonimowo to wszystko
        powiedzą. Mają już swojej szefowej doś. Albo jest u kosmetyczki i fryzjera ,
        albo obskakuje wszystkie kulturalne imprezy,bo zresztą tylko ona jako szefowa
        komisji zdrowia dostaje darmowe zaproszenia.Reszta musi płaci.Co do Polikliniki
        to jestem za . Tam leczą się tacy sami ludzie jak w szpitalu czy
        Aldemedzie.Popieram Kubickiego.
        • Gość: ksilll Leczcie sie w Poliklinice do upadłego. IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.12.05, 22:58
          W Poliklinice na szczęście "leczą" się min. u lekarza Rokickiego(bez
          specjalizacji już chyba 20 lat) - emerytowani SB,UB,ORMO,MILICJANCI,LWP,BYLI
          PZPR,KSIĄDZ PRAŁAT HERMANN, BYLI PZPR, czyli SAMI /SWOI.
          "Leczą sie " tak długo,że przychodzą do nas i niestety najczęściej współczesne
          zdobycze medycyny okazuja sie bezradne wobec tak wysokiego poziomu Polikliniki
          i w/w pacjenci już żadnego leczenia nie potrzebują , bo juz na nic nie chorują.
          Na szczęście są w tym mieście ludzie którzy wybrali Poliklinikę i za nic w
          świecie nie pójdą do innego budynku.
          ps.tylko pacjenci Sapy i Tylewicza są inni inaczej i nie bardzo wiedzą co dalej
          z nimi będzie.
          • sk561 Re: Leczcie sie w Poliklinice do upadłego. 15.12.05, 02:10
            sugerujesz ze prałat Herman to były milicjant? chyba cię pogięło od zimna.
            • Gość: llo Re: Leczcie sie w Poliklinice do upadłego. IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.12.05, 08:33
              Potwierdzam , ze ksiądz Hermann widywany był i jest w towarzystwie byłych
              towarzyszy z PZPR. Czy ksiądz katolicki powinien utrzymywac tak zażyłe
              znajomości z tymi ludzmi? Jest też delegatem Sejmiku Wojewódzkiego
              (zdominowanego przez SLD) do Rady Społecznej NFZ.
              Nigdy bym się u niego nie wyspowiadała.Pozdrawiam.
              • Gość: kto Re: Leczcie sie w Poliklinice do upadłego. IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.12.05, 10:53
                A kto powinien zostać nowym Dyrektorem Polikliniki?
                Sapa , Tylewicz, Twardowski, Skrendo , Lubecki ? A może typujecie kogos innego?
      • Gość: obserwator Re: Kubicki chce pół miliona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 20:15
        Kontrola w Promyku była o rok za późno,może wcześniej wyszłoby na jaw co się
        tam dzieje!!! Prywatny folwark P.Dyrektor
    • Gość: MAXX Re: Kubicki chce pół miliona IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.12.05, 08:06
      Kampania wyborcza sie zaczyna......niezly kandydat tylko to LSD ......ale
      jakosciowo te nazwiska ,które już się pojawily w tle ( Tyszkiewicz,Kubicki) to
      znaczna zmiana jakosciowa w stosunku do takich nazwisk jak pan L. czy pani R.-
      będzie się podczas kampani prezydenckiej w naszym mieście dzialo......
      • Gość: Gosc Re: Kubicki chce pół miliona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 08:32
        Narescie czlowiek ktory chce cos zrobic dla tego miasta, mam nadzieje ze mu sie
        uda.
        • Gość: realista Re: Kubicki chce pół miliona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 20:18
          ja również mam nadzieję !
        • zdrowy Re: Kubicki chce pół miliona 19.12.05, 07:08
          A co zrobił do tej pory? Bo jakoś o niczym takim nie słyszałem.
    • Gość: gość Re: Kubicki chce pół miliona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.05, 08:59
      Centrum rehabilitacji w naszym mieście to świetny pomysł i jego realizacja
      mogłaby służyć wszystkim mieszkańcom, niezależnie od opcji
      politycznych. Popieram Kubickiego i podziwiam go za chęć działania. Niewielu
      jest obecnie ludzi, którym rzeczywiscie chce się coś zmieniać. Mam nadzieję, że
      władze miasta także to dostrzegą.
      Co do kandydatury Kubickiego na prezydenta miasta, to rzeczywiście dobry
      pomysł.
      • Gość: Chory Re: Kubicki chce pół miliona IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.12.05, 10:09
        Kubicki chce szmalu na swoją "firmę" i dobrze. Wszystko wskazuje na to, że ze
        swojej funkcji dyrektora wytną go wcześniej, czy później koledzy PISiorowcy.
        Więc czym się tu martwić?? I tak ten szmal wsadzi w coś czego nie zabierze.
        Niedługo dyrektor będzie czarny. Cieszyć się trzeba, że chce coś robić, a że
        tnie się z Ronowicz, no cóz za wielu zwolenników to Pani Prezydent nie ma. A
        takie segregowanie chorych na czerwonych i czarnych jest kretyńskie. Mój wujek
        leczył się tam i był pod wrażeniem choćby tego, że interesowano się nim, a
        kilka szpitali już zaliczył. Zielona już powoli staje się zadupiem, jak sami
        jeszcze będziemy spuszczać w kanał to co u nas działa to równie dobrze możemy
        wyjechać. Na moje oko Pani Małżonka "Człowiek Czynu" boi sięże koleś będzie
        chciał wystartować na prezydenta i próbuje mu utrudniać, tylko czemu naszym
        kosztem pieniądze które ma pod zarządem są nasze a nie jej prywatne, a czasami
        jak księżniczka się zachowuje. Wolę żeby zamiast ładować w kościół dała coś
        ludziom. Zrobi zdjęcia z fonntanną w tle i wygra :D:D, bo chyba za bardzo czym
        nie ma się chwalić. Ja mam w tyłku gdzie mnie leczą i czy to czarne czy
        czerwone, grunt żeby działało.
        A co do Hermana, jak się nie chcecie u niego spowiadać bo spotykał się z
        czerwonymi, to boże baranki boże podowiadujcie się którzy z pasterzy w
        sukienkach dymają na boku, albo mają "rodzinki", dla chcącego nic trudnego
        znaleźć takie dane, może się okazać że na spowiedż też do Gorzowa będziemy
        jeździć. :D:D
        Mam nadzieję, że komuch Kubicki dostanie ten szmal, bo większość to tylko
        wyprowadza z naszej kieszeni. On jak popełni błąd albo stuknie choć złotówkę to
        go czarni kłonnicami zatłuką, teraz to my obawiajmy się czarnych złodziei,
        czerwoni to już historia i to trzęsąca ze strachu dupą. A na Kubickego jak
        wystartuje będę głosował.
        • Gość: nowy Re: Kubicki chce pół miliona IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.12.05, 10:54
          W Gorzowie Ksieża są święci?
        • Gość: IIIks Re: Kubicki chce pół miliona IP: *.ztpnet.pl 15.12.05, 16:06
          Kubicki został szeferm Polikliniki z SLD-owskiego nadania.Później beton SLD-
          owski wsadził go na stołek szefa partii w mieście.Dlaczego? Bo jest całkowicie
          sterowalny,a jednocześnie z pokolenia klonów Kwaśniewskiego(Olejniczak):)))
          Charyzmy u niego nie uświadczysz,a jak straci stanowisko dyr Polikliniki to
          ciekawe co się tam po jego panowaniu znajdzie.Na prezia? Hmm... Czy on, czy
          młody Wontor,czy cokolwiek przechodzeni Bochen i Danielak,to bez różnicy I tak
          z prawicą w ZG ma szansę tylko w pierwszej turze.Ronowicz robi bład,że nie chce
          kupić tej komory.Radni SLD wprowadzą ten zakup do budżetu,a niepotrzebnie przy
          okazji zrobi z Kubickiego bohatera.
          • Gość: Chory Re: Kubicki chce pół miliona IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.12.05, 18:38
            Jasne że z czerwonego nadania, a teraz następny na stołek polikliniki to niby
            skąd będzie?? z zielonych?? będzie czarny i wstawią jakąś kukiełkę. mnie
            wnerwia, że w naszym "miasteczku" takie pierdoły jak komora urastają do
            rangi "polityki" jak ten basen nieszczęsny. Zarówno na lewo, jak i na prawo
            jakoś nie widać wybitności charyzmatycznych, bo co Pani Prezydent to szczyt
            charyzmy :D:D:, albo jej mąż, oj naśmiałem się pod jego plakatem:D:D, Trudno
            mamy co mamy ja się nawet już staram nie denerwować i nie myślę kto bedzie
            startował, wolę już młodego a w czarnym układzie w Polsce wolę czerwonego
            prezydenta, bo będzie się musiał pilnować żeby go czarni nie wypunktowali.
            Czarny prezydent będzie bezkarny. a co do tej komory zgadzam się, jakby dała,
            to ludziom a nie jemu, a teraz to ona odmawia nam, bo nie sądzę żeby kubicki
            tam chciał zamrozić koleżków na lepsze czasy . a z tego co widać to młodzi
            zaczynają skakać w LSD kubicki podobno wnerwia swoich bo w prokuraturze jakieś
            wałki finansowe kolesi ciągnie na światło, zresztą jak coś ma za uszami to mu
            zaraz wyciągną
            poliklinika jest dla wszystkich zielonogórzan i jeszcze raz powtórzę mnie jest
            wszystko jedno kto rządzi, ja chcę mieć co do gara włożyć i mieć ciepło w tyłek
            a szpital jest od ratowania a nie od politykowania
    • Gość: z Re: Kubicki chce pół miliona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.05, 10:52
      tylko nie to, nie kubicki, kolezka wontora
      • Gość: To ja Re: Kubicki chce pół miliona IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.12.05, 17:36
        prawda jest taka że gość chce coś zrobić dla miasta itaka jesty prawda
        • Gość: Malkovich Re: Kubicki chce pół miliona IP: *.elpos.net / *.elpos.net 15.12.05, 18:29
          Popatrzcie co Kubicki zrobił dla tej polikliniki do tej pory....
          Wyciągnął z długów a już nawet ma plan żeby poliklinika sama na siebie zarabiała

Jedno wiem czy jest to lewica czy prawica - nie ważne, wazne aby naszym krajem
          rządzili młodzi i ambitni ludzie

Bravo Panie Januszu
          • Gość: zielonogórzanka Re: Kubicki chce pół miliona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 21:47
            jestem za rozwojem Polikliniki i popieram Pana Kubickiego w tym temacie.Z
            poradni onkologicznej odszedł jeden z najlepszych lekarzy właśnie do
            Polikliniki / nie widział siebie w onkologii Lubuskiego Ośrodka /, bo chciał
            się rozwijac, jest przecież młodym lekarzem ze specjalizacją.I dlatego warto
            wspierac Poliklinikę bo więcej takich lekarzy jak dr.Sibilski a nasza służba
            zdrowia będzie się rozwijała , a nam pacjentom będzie żyło się
            lepiej,przynajmniej od strony psychicznej.Pamiętajmy ,że ci co przeszli przez
            chorobę wiedzą co znaczy dobry i kontaktowy lekarz i taki co leczy , a nie
            tylko patrzy na portfel pacjenta.Dołożę się swoimi hasłami do rozwoju
            rehabilitacji w Poliklinice.Może też tam kiedyś znajdą schronienie kobiety po
            leczeniu raka piersi.
            • Gość: hehehehe Re: Kubicki chce pół miliona IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.12.05, 23:56
              W Poliklinice Apteke prowadzi zona lekarza Sibilskiego farmaceutka Sibilska.
              Sibilski pisze bardzo drogie leki onkologiczne a pacjenci realizują recepty u
              żony Pana doktora. Obiekt jest obiektem MSWiA ,Apteka jest MSWiA a interes
              rodzinny kręci się całkiem fajnie.
              • Gość: jjju Re: Kubicki chce pół miliona IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.12.05, 08:54
                Właścicielem Polikliniki jest MSWiA , to niech MSWiA da te 500 000 zł na
                Poliklinikę. Dlaczego miasta ma dawac pieniądze (darowizna?) akurat w
                Poliklinice? W świetle prawa MSWiA jest takim samymy właścicielem Przychodni
                jak każdy inny prywatny czy państwowy podmiot w mieście (MUSI, Szpital
                Wojewódzki, Medico itd.). Dlaczego nie dać tych 500 000 np. dla Medico
                właściciel z pewnościa za te pieniadze urządzi Ośrodek Rehabilitacji i bedzie
                na tym zarabiac pieniądze tak jak by chciała Poliklinika.
                • Gość: niki Re: Kubicki chce pół miliona IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.12.05, 09:01
                  tylko ze inwestycja jest warta 2 mln i chodzi o dofinaoswanie a nie
                  sfinansowanie całości ale każy czyta jak chce. Takie centrum jest w Zielonej
                  Górze potrzebne
                • Gość: chory Re: Kubicki chce pół miliona IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.12.05, 09:10
                  buhaahhaha na medico!!!!!
                  oj to Pani Prezydent jeszcze mało ładuje naszej kasy w prywatne buhahahaa.
                  Szpital i Poliklinika to są "firmy" w które mamy wgląd i wpływ, one są
                  przynajmniej "teoretyczie" nasze, a Musi już dawno jest prawie prywatną firmą
                  kilku kolesi, a przychodnia też (chyba) prywatna. A na szpital i poliklinikę to
                  żadna łaska one pracują dla nas, a jak będziesz miał operację to zgłoś się do
                  Medico buhhahaha no chyba że sam jesteś właścicielem Medico buhahaha!!
                  Komuchu Kubicki walcz dalej i startuj na prezydenta dość tych dziadków
                  przyspawanych do stołków.
                  • Gość: jjk Re: Kubicki chce pół miliona IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.12.05, 09:58
                    Poliklinika czy Medico to takie same firmy medyczne świadczące usługi medyczne
                    prywatnie i w ramach kontraktu z NFZ dla ubezpieczonych.W Poliklinice też
                    płacisz jak nie refunduje czegoś NFZ.
                    Jeżeli miastu jest potrzebny Ośrodek Rehabilitacji to niech samo go sobie
                    zbuduje i mieszkańców rehabilituje.
                    A takie uhahah uhaha że wgląd w Poliklinikę - to zwykłe dezinformowanie ludzi .
                    • Gość: chory Re: Kubicki chce pół miliona IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.12.05, 10:18
                      no dobra, przyznaję temat mało śmieszny sorki za rechot. ale wracając do tematu
                      niezależnie kto to robi to zawsze jest jakiś człowiek. a cała ta akcja to
                      zwykła bijatyka personalna, bo Jaśnie Nam Panująca Pani Prezydent gubi się co
                      ma znaczenie dla mieszkańców a co dla niej. Jeśli o mnie chodzi to może nawet
                      rzucać tortami w kubickiego, lub sikać mu do kawy jak jej nie leży, ale nie
                      blokować akcji które potencjalnie są pożyteczne dla nas. Jak miasto chce
                      budować to bomba, ale jak narazie to mamy fontannę, a jak następna budowa nawet
                      brodziku dla dzieci ma wyglądać podobnie to ja dziękuję. Na poziomie miasta
                      takie przepychanki to nie polityka tylko zwykłe zachowania stadne i kurczowe
                      trzymanie się żłobu. Jak miasto, znaczy my, czyli Pani Prezydent oddaje
                      kościołowi to jest ok, ale jak ma dać komuchowi czy innym którzy chcą coś dla
                      miasta zrobić to już bee!! Idę o zakład że gdyby dyrektor tego szpitala był
                      PISiorowcem to dałaby bez mrugnięciem okiem, bo jeszcze by jej na prezydenta
                      nie wystawili. I mam nadzieję, że następna ekipa w urzędzie miejskim będzie
                      czerwona, a przynajmniej nie czarna, to może porozlicza tych dotychczasowych za
                      ich "działalność".
                      • Gość: MAXX Re: Kubicki chce pół miliona IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.12.05, 10:37
                        Wy naprawde nie widzicie ,ze w tym zamieszaniu nie o dobra pacjetów chodzi
                        tylko o walke polityczną czerwonego z czarnym?????? w kontekscie zbliżajacych
                        sie wyborów oczywiście......
                        • Gość: chory Re: Kubicki chce pół miliona IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.12.05, 10:43
                          widzicie, widzicie i to jest wnerwiające
                        • Gość: to ja Re: Kubicki chce pół miliona IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.12.05, 11:09
                          "chory" przepraszam ,że tak się zwracam ale to Pani/Pana log. Ciesze się,że
                          wyjasniłem, kto jest czego właścicielem w miescie. O te 500 000 to może
                          wystąpić każdy kto chciałby być właścicielem ośrodka rehabilitacji. Kubicki nie
                          jest lekarzem ani rehabilitantem. MSWiA też nie. I tyle .
                          • Gość: chory Re: Kubicki chce pół miliona IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.12.05, 11:34
                            no właśnie może wystapić każdy, jak wpadł ta pomysł i jeszcze chce mu się to
                            niech robi, przecież ślepy musiałby być żeby nie widzieć że jest na wylocie i
                            na swojej funkcji będzie góra rok, nie sądzę żeby nachapał dla siebie bo chyba
                            kretynem nie jest. tu nawet już nie chodzi o to co chce zrobić ale o to, że z
                            uwagi na to kim jest nie dostał. A z jakiego powodu to robi...może i dla
                            reklamy jego prawo, ale wnerwia mnie nasza mania, taka polska, ściągania na
                            glebę każdego kto choć trochę wystaje, takie równanie poziomu. facet nie łamie
                            prawa, chce coś zrobić i to nawet nie jego prywatny interes i to że dowala mu
                            Nasz Jaśnie Panująca to rozumiem, ale że walą w niego inni ????? Ja widziałem
                            tych lekarzy z tego lubuskiego porozumienia, jeden nawet kiedyś na jakieś
                            spotkanie podjechał taką furą, że nawet nie wiem co to za marka, własne buty
                            wrąbię z wrażenia jak on na to uciułał z pensji w szpitalu czy przychodni. Oni
                            nawet drzwi staruszce nie otworzą jak nie mają w tym interesu. Walimy w
                            kolesia, a dlaczego nikt nie wpadnie na pomysł wmontowania kas fiskalnych do
                            gabinetów lekarskich, ja sam byłem "prywatnie" przyjmowany w
                            godzinach "urzędowych" przez tych w białych kitlach. Powtarzam mam w tyłku jaki
                            kolor ma kubicki, może nawet być zielono-żółty, ilu jeszcze zawodnikom chce się
                            walczyć o coś co nie jest ich własne??????
    • Gość: max Re: Kubicki chce pół miliona IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.12.05, 11:14
      zla 500 000 zł na propagandę sukcesu się przyda !
      • Gość: Alezja Re: Kubicki chce pół miliona IP: *.dialog.net / *.zgora.dialog.net.pl 16.12.05, 12:48
        Cała sytuacja związana z pomysłem Janusza Kubickiego jest w pewnym sensie
        kuriozalna. Abstrachując już od samej podstawy całej sytuacji, która z mojego
        punktu widzenia jest "czysta", tzn. rzeczywiście chce rozbudować Poliklinikę,
        to co dzieje się na naszych oczach to przykład zatracenia celow społecznych na
        rzecz celów "politycznych" i personalnych. Powoli miasto staje się polem walki
        dla ścierających się opcji, które czasami bardziej koncentrują się na
        torpedowaniu pomysłów drugiej strony niż na tworzeniu własnych. A jak to w
        takich bataliach bywa, najwieksze ofiary ponosi ludność cywilna, czyli my.
        Ja podpisałem się pod apelem do Pani Prezydent w sprawie wsparcia Polikliniki.
        Jestem zdania że trzeba wspierać każdą inicjatywę która jest korzystna
        społecznie.
        Jeżeli nawet będdziemy rozpatrywali ten pomysł w kontekście "reklamy" lub
        działań "przedwyborczych" to wolę, aby rywalizacja kandydatów przebiegała na
        zasadzie kto więcej zrobił dla miasta i ludzi, a nie na zasadzie kto komu
        lepiej podstawił nogę.
        Tomasz Nesterowicz
        • Gość: IIIks Re: Kubicki chce pół miliona IP: *.ztpnet.pl 16.12.05, 20:56
          He!He! Zabawny Pan jest Panie Nesterowicz.Jako komentarz do pańskich lewicowych
          przemyśleń mam jedno pytanie.Dlaczego nie podpisał sie Pan pod apelem w sprawie
          przeznaczenia srodków na remont Domu Pomocy Społecznej dwa lata temu,kiedy to
          pańcy towarzysze z SLD chcieli obciać wydatki na ten cel.Widzę,że masz Pan
          bardzo wybiórczą ,czyli partyjną wrażliwość.
          • Gość: Ewa Re: Kubicki chce pół miliona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 21:06
            Masz rację gościu ,że rodzinna familia Sibilskiego działa w Poliklinice.
            Kiedy poszłam do Sibilskiego i przepisał mi leki ,to zaraz pokierował mnie do
            apteki w tym samym budynku. Byłam prywatnie u niego w Poliklinice ,bo na NFZ
            też czeka się długo.Kiedy okazało się ,że zapłaciłam prywatnie za wizytę , a
            pójdę na rutynowe badania / rezonans /to skierowania już dostałam z rzychodni
            na NFZ.Badanie robiłam w szpitalu.I tak okrada się ten biedny szpital.Czemu
            Sibilski nie pozostał w Przychodni onkologicznej przy szpitalu i badał na
            książeczki rumowskie , a teraz wityta prywatna a badania państwowe.Ja cieszę
            się z tego bo mam 800 zł w kieszeni , ale czy tak jest po prawie.Kiedy Fundusz
            to sprawdzi.
            • Gość: kjh Re: Kubicki chce pół miliona IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.12.05, 23:26
              No widzisz Ewa dlaczego niektórzy lekarze są tak mili i uprzejmii. A to Apteka
              z nimi "współpracuje" a to firma farmaceutyczna z nimi "współpracuje".
              Mnie na przykład lekarz Skrendo ze Skarbowej wysyła do Apteki Panax w Lumelu.
              Skrendo każdemu wciska ulotkę tej Apteki do książeczki RUM. Ciekawe co z tego
              ma? Robi to za darmo?
              • Gość: ucieszona Re: Kubicki chce pół miliona IP: *.ztpnet.pl 17.12.05, 22:03
                Nareszcie ktoś poruszył temat szanownego dr Sibilskiego. Odszedł ze szpitala
                zielonogórskiego, bo pożarł się z dr Rozmiarkiem. Miał fochy, dąsy, anse, że
                niby za mało zarabia. Ale ile brał na boku...!!!!! Nawet nie piszę, bo byście z
                kapci wyskoczyli. Na jego miejsce wielu sobie ostrzyło ząbki i dziękują teraz
                bogu, że spie.... Nic dodać, nic ująć.
                • Gość: Jan Re: Kubicki chce pół miliona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 22:47
                  Pamiętam ,kiedy żona moja leżała na onkologii to wisiała kartka ,że na tym
                  oddziale się nie bierze. Podobno powiesił ją lekarz o nazwisku Mączak,który tam
                  pracował.Odszedł bo nie zgodził się z Rozmiarkiem.Teraz odszedł Sibilski bo też
                  nie zgodził się z Rozmiarkiem.Kto ich nauczył brania wielkich pieniędzy.Kto
                  pozostał w szpitalu.Nietrudno o domyślenie sie.Mojej żony już wśród nas
                  niema ,lekarz leczący do ońca brał.Żony nie ma ,lekarz pozostał.Niech NFZ
                  zainteresuje sie tymi lekarzami co prywatnie za wizytę biorą ,a leczą w
                  szpitalu,a kiedy im założy się kasy fiskalne.
                  Biada temu kto dostanie się na naszą onkologię czy w Poliklinice czy w szpitalu.
                • Gość: opol Re: Kubicki chce pół miliona IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.12.05, 21:53
                  Napisz prosze ile brał! Niech ktoś wreszcie prawde napisze ile brał na tym
                  oddziale ,ile biorą ? Może wreszcie ktoś zrobi porządek z tą ekipą.
          • Gość: Alezja Re: Kubicki chce pół miliona IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.12.05, 19:51
            Na temat wrażliwości nie dyskutuję, wolę ją "realizować" w praktyce. Gdyby
            chciał Pan/Pani podyskutować z kimś na temat mojej "wrażliwości" proszę przejść
            się choćby do Hospicjum Zielonogórskiego.
            Pod apelem nie podpisałem się, zapewne nie jest to jedyny apel
            który "przegapiłem".
            Miło mi, że mogę komuś dostarczyć pozytywnych wrażeń, tj. "rozbawić".
            Gdyby Pan/Pani zdecydował się podjąć jakąś działalność prospołeczną i nie mówię
            tu o wystąpieniach na forum, to z chęcią pomogę. Jako, że nie wstydzę się
            swoich poglądów podpisuję swoje posty, tak więc łatwo ze mną skontaktować się.
            Tomasz Nesterowicz
            • Gość: opole Re: Kubicki chce pół miliona IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.12.05, 22:10
              Panie Tomaszu N. a co sie Pan tego Hospicjum czepiasz? Lekarzem Pan albo
              pielegniarką tam pracującą jesteś, ze się pod Hospicjum "podczepiasz".
              Wrażliwość to proszę sobie na własne potrzeby używać. Jak Pan chcesz pomagać to
              się Pan zamień (a wcześniej wykształć na lekarza) z lekarzami albo
              pielęgniarkami na wykształcenie ,doświadczenie i poswięcenie dla chorych a
              dopiero po kilkunastu latach takiej pracy "podczepiaj" pod Hospicjum.
              Wystarczająco dużo już mamy tych wszystkich "wrażliwych" wokół służby zdrowia i
              chorych.
              • Gość: Alezja Re: Kubicki chce pół miliona IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.12.05, 10:02
                :D:D Zakładam, że Pan/Pani Opole jest dziennikarzem, i to z wieloletnim
                doświadczeniem, w inym wypadku zapewne nie byłoby postu. Co do "wrażliwych"
                zgadazm się, jest ich za dużo, szczególnie tych "gadających" i "piszących",
                jakby mniej "czyniących". Niestety sprwdza się anegdota "Czym różni się krytyk
                od impotenta?- niczym, każdy z nich wie jak, ale nie potrafi". To ostatnie
                zdanie nie jest wycieczką osobistą do kogokolwiek.
                Pomoc i "wrażliwość" możemy okazywać na wielu płaszczyznach i to niekoniecznie
                związanych z wykonywanym zawodem, a życzliwość w stosunku do innych ludzi już
                zupełnie nie wymaga przygotowania zawodowego. Więcej wysiłku wkładamy
                w "niszczenie" innych, z róznych powodów, niż w pomoc. Gdyby ta "energia"
                skumulowana w niektórych postach została zmaterializowana w konstruktywnym
                działaniu, to może byłoby "sympatyczniej" w tym mieście. O ile zawsze mamy czas
                żeby komuś dokopać, to trochę gorzej już u nas z "czasem na pomoc" Kończąc już
                (mam nadzieję wątek osobisty)przypominam że tematem dyskusji jest Poliklinika.
                Może będzie łatwiej zracjonalizować dyskusję, jeżeli zapomnimy choć na chwilę o
                naszych "barwach" a pomyślimy o tym czy jest ona nam potrzebna i ma się
                rozwijać jako instytucja. Jeżeli stwierdzimy, że nie, to dalsza dyskusja i tak
                będzie bezprzedmiotowa.
                PS. Nie jestem tutaj by prowadzić walkę, chcę rozmawiać, wymieniać poglądy.
                Erystyczne zabawy nie interesują mnie.
                Tomasz Nesterowicz
      • Gość: Janusz KUBICKI Re: Kubicki chce pół miliona IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.12.05, 12:54
        To nie ma być propaganda sukcesu to ma być po prostu coś pozytywnego dla
        mieszkańców naszego miasta. Jeżeli miasto stać na wydatki na nowy stadion
        piłkarski na 14 tysięcy miejsc to dlaczego nie stać aby pomoć Poliklinice ???
        Chciałbym dodać, że kiokomora którą planujemy zainstalować w nowym Zakładzie
        rehabilitacji jest tylko jednym z elementów. Całość inwestycji ma wynieść ok. 2
        mln zł. Już w tej chwili dokonaliśmy zakupu nowego sprzętu za ponad 250 tys. zł
        (środki własne oraz dotacja z MSWiA). Liczymy na pomoc miasta ponieważ w naszym
        Szpitalu leczą się mieszkańcy naszego miasta czy dla dobra wszystkich nie można
        zrobić czegoś takiego ???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka