Gość: jerryjola Przeszedłem przez piekło, bo sąd się pomylił IP: 62.29.160.* 29.01.07, 09:30 popieram mec. Sawickiego, ba , sam podpisałbym się pod taką skargą, a nawet mógłbym pomów w jej sporządzeniu. Sam jestem adwokatem i zaczynam się coraz częściej irytować , gdy widzę takie orzeczenia i takie uzasadnienia orzeczeń, jak to miało miejsce w przypadku mec. Sawickiego. A kwota 200 tys. zł. nie jest kwotą wygórowaną.Raz - że dla mec. Sawickiego taki areszt bardzo źle mógł wpłynąć na jego dalszą karierę i pozycję na rynku, dwa - może sądy w końcu zaczną stosować przepisy, a nie zalecenia ministerialne (patrz: statystyka) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autochton według katowickiego sądu 210+60=300 IP: *.dip.t-dialin.net 29.01.07, 09:35 i wyrok przeszedł przez 2 instancje! Ewidentny błąd arytmetyczny choć dyskwalifikuje sędzię NIE jest powodem do kasacji. Dobre. A o błędach prawniczych i nie liczeniu sięz opinią biegłego z tytułem profesorskim (dr.hab. prof.(!)) nie wspomnę. Sąd wie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Przeszedłem przez piekło, bo sąd się pomylił IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.01.07, 09:40 I jeszcze jedna sprawa, która jak widzę wzmacnia moją teorię spiskową dotyczącą celowości działania pani Sędzi Matuszewskiej. Nie znam sprawy, ale z treści artykułu wynika, że pomyłka została zauważona już przy przyjmowaniu do aresztu. Z tego wynika, że zauważyli ją funkcjonariusze aresztu, policjanci dowożący zatrzymanego, którzy następnie poinformowali o tym fakcie prokuratora, który to następnie z tym dokumentem udał się ponownie do sądu i tam go przedstawił sędziemu. Ja mam w to uwierzyć, że nikt z tych osób nie zadał sobie trudu, żeby taki dokument przeczytać. Proszę państwa nie bądźmy naiwni nie wierz, że w chwili gdy zwrócono dokument do poprawki, ktoś go nie przeczytał jeszcze raz i nie zauważył oczywistych błędów, a mimo tego ich nie poprawia - choćby dla ratowania własnej d...y. Hehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielony31 Re: Przeszedłem przez piekło, bo sąd się pomylił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 09:43 Wiadomo przecież ,że sędziowie i prokuratorzy to jedna wielka sitwa.Dołaczając adwokatów to robi się nam piekiełko..... Żona -Sędzia,mąż -adwokat....Mąż - sędzia,żona -prokurator... i dostań się człeku w taką maszynkę... Nie mówiąc o braku szkoleń pracowników tzw wymiaru sprawiedliwośći...ostatnio widziałem uzasadnienie wyroku gospodarcaego to myślałem ,że się przewrócę...cytuję :firma posiadała środki finansowe bo bilans zamykał się na zero.....hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Myslę, że sędzia dobrze wiedział co robi. IP: 193.109.212.* 29.01.07, 09:54 Nie ma w tym kraju adwokata nie bedącego upapranym w afery po uszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAC Przeszedłem przez piekło, bo sąd się pomylił IP: *.cefarm.zgora.pl 29.01.07, 09:56 JAKBY MNIE COŚ TAKIEGO SIĘ PRZYTRAFIŁO TO JUŻ BYM NIE WYSZEDŁ -PRZEZ OCZYWISTĄ POMYŁKĘ PISARSKĄ ZGNIŁBYM POD CELĄ Odpowiedz Link Zgłoś
janek344 Przeszedłem przez piekło, bo sąd się pomylił 29.01.07, 10:02 Jeżeli to prawda - bo wierzyć się nie chce, że tak skandalicznie mogą pracować sądy - stanowi to dowód, że prawo jest lekceważone także przez prawników, którzy traktują swoją pracę jak pańszczyznę.Wydaje się, że pan Ziobro angażuje się jedynie w polityczne działania i zwalczanie wpływów opozycji natomiast reformę prawa i etykę zawodu ma w d.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapitan21 Przeszedłem przez piekło, bo sąd się pomylił IP: 212.244.54.* 29.01.07, 10:04 Nie pierwszy to przypadek nieudolnej i aroganckiej sędziny. W sądzie Okręgowym w Lublinie śędzina Barbara Kotowska przez swoją ignorancję pozbawiła na rok czasu kobietę renty. Gdy na sprawie apelacyjnej okazało się, że wydała nieprawidłowy wyrok ponieważ nie przeczytała akt sprawy, stwierdziła, że sędzia ma prawo się pomylić, nie przyszło jej nawet do głowy powiedzieć przepraszam.Sądy powinny być niezawisłe, lecz dobór na sędziów powinien być bardziej rygorystyczny. Sędziowie i inni urzędnicy administracji powinni ponosić konsekwencję własnej niekompetencji (pomyłek) jak każdy obywatel którego sądzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: temida Przeszedłem przez piekło, bo sąd się pomylił IP: *.uz.zgora.pl 29.01.07, 10:07 efekt załatwienia pracy przez szerokie plecy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sowiecki Agent XxXxXxXxXxXxXxXxXxXx IP: *.pro-internet.pl 29.01.07, 10:12 Według niej za zastosowaniem aresztu przemawia m.in. to, że "Podczas przesłuchania w charakterze podejrzanego Robert M. nie przyznał się do stawianych mu zarzutów i odmówił składania wyjaśnień" akurat takie dzialanie to przekroczenie upranwien, nie mozna zamknac czlowieka w areszcie tylko dlatego ze oskarzony korzsta ze swoich uprawnien. Na matacwto nalezy miec dowod anie powolywac sie na nie abstrakcyjnie. (Przebieg Procesu Karnego Grajewski) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eee... tam... Przeszedłem przez piekło, bo sąd się pomylił IP: *.chello.pl 29.01.07, 10:19 I co sie stało, posiedział chłop w kiciu krótko, jadł za nasze skarbowe pieniądze, mogł w ten sposob poczynić oszczedności a poza tym miał możliwość szukania klientów niejako u źródła, a jak sie dobrze zakręcił to jeszcze na tym zarobi - uzyskujac klientów, status męczennika plus wyciągajac od Państwa odszkodowanie. Wielkie mi tam halo. Kto by tam tak nie chciał. Odpowiedz Link Zgłoś
renebenay Lepiej..... 29.01.07, 10:20 Lepiej z tego chorego kraju wyjechac,nawet i dla wlasnego bezpieczenstwa i honoru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kami Adwokatowi to nie zaszkodzi! IP: 62.233.164.* 29.01.07, 10:21 później kolej na sędzinę...:) Jazda bez trzymanki...:) www.fototel.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Przeszedłem przez piekło, bo sąd się pomylił IP: *.cable.ubr06.shef.blueyonder.co.uk 29.01.07, 10:32 To jest wlasnie Polska! gdyby nie byl adwokatem to mimo ewidetnej pomylki odsiedzial by pare lat i nikt by nie przeprosil.sedzina powinna byc omylkowo zamknieta teraz na pare lat...najgorsze to to ze tam jest tyle betonu ze takich pomylek jest tysiace Odpowiedz Link Zgłoś
pariah Sędzina powinna pójść na zieloną trawkę..... 29.01.07, 10:41 ciekawe ile lat w zawodzie? bo słowo "błędy" jakoś mi nie chce przejść przez klawiaturę...żeby tak sfajdolić pismo... dyscyplinarka powinna być murowana - ale jak skoro oni wszyscy jak skałotoczenie się trzymają stanowisk.. "Niezły burdel tu macie, Siostrzyczki!!" niech będzie pochylony Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Historia polskiej mafi wymiaru sprawiedliwosci cd 29.01.07, 10:44 Kazdy moze sie pomylic. Tylko ten co nic nie robi sie nie myli. I fakt, ze adwokat trafil przez pomylke do celi nie ma w sobie niczego nadzwyczajnego. To zas, ze spedzil jej przez pomylke az 40 dni nie wynika z faktu , ze sedzia sie pomylil ale jest dwodem, ze polski wymiar sprawiedliwosci ma wszelkie znamiona zawsze "nieomylnej" mafi, gdzie raz podjeta decyzja przez jednego z jej czlonkow nie moze z samej zasady funkcjonowania mafi, byc sprawdzana i korygowana przez kogos innego bo podwaza to jej autorytet i jej mafijna strukure tak gleboko zakorzeniona w prl-owskich "zasadach funkcjonowania", ze walka z nia nawet adwokata jest skazana na przegrana. Co moze w takim przypadku zrobic normalany obywatel ? Czy nowym wytlumacza korporacyjne (mafijne) sedziowskie ogranizacje 40 dniowe "pomylkowe" przetrzymywanie adowkata w areszcie ? Brakiem czasu ? "Zgubionymi" za szafa teczkami ze sprawa ? Moze brakiem odpowiedniej "motywacji" ? Fakt, ze podobne sprawy maja jeszcze dzisiaj po nieomal rocznych pracowitych rzadach Ministra Ziobry maja miejsce swiadczy jak dalece mylily sie w ocenie rzeczywistosci polskiego sadownictwa prl-owskie profesorskie "autorytety" i rozne durne korporacyjne sedziowskie organizacje popierajace status quo w polskiej mafi wymiaru sprawiedliwosci opluwajace sluszna dzialanosc Ministra Ziobry. Przeszedłem przez piekło, bo sąd się pomylił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fupa Czy to dobry adwokat? IP: *.chello.pl 29.01.07, 23:40 Albo adwokat d..owatym, albo szczwany lis, i do tego z chodami. Zauważcie, że rozmawiacie o tym , co Wam był łaskaw przekazać zainteresowany. Podobno każdy z aresztowanych potrafi przygotować sobie bardzo prawdopodobną historyjkę. A tu - jedno nie wyklucza drugiego: mogły być pomyłki w uzasadnieniu, i facet mógł maczać palce w machlojach. Może się skończyć upomnieniem dla "sądzącej" jak i dla infernalisty. Żeby się tylko nie okazalo, że jak w przyapdku Kluski - przepisy uzna się za inieistotne... Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Przeszedłem przez piekło, bo sąd się pomylił 29.01.07, 10:46 A to IV RP właśnie! Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Przeszedłem przez piekło, bo sąd się pomylił 29.01.07, 10:49 Wszedzie na swiecie na stanowiska sedziowskie trafiaja najbardzie doswiadczeni i najznamienicsi prawnicy. Sedzie to szczyt kariery. Ale nie w Polsce. U nas sedziemi staja sie odrzuty z prawniczego mlyna. Ostatnio jak bylem przesluchiwany w sprawie to sedzie sprawaial wrazenie niedorozwinietego umyslowo. Nie dziwota, ze zawalaja wszystko co sie da zawalic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodek Przeszedłem przez piekło, bo sąd się pomylił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 10:49 Tak kończy każdy sędzia chcący działać zgodnie z literą Prawa i wbrew korporacji.To było kukułcze jajo które z pewnością uzmysłowi sędziemu jego miejsce w szeregu. Trzonem jedynej i prawdziwej mafii w tym kraju jest tzw.Wymiar Sprawiedliwości w powiązaniu z organami ścigania i adwokaturą. Zasadnicze pytanie na które odpowie dopiero historia brzmi ; czy możliwe by było uwłaszczenie Nomenklatury i złodziejska prywatyzacja gdyby ponad 90% sędziów nie tkwiło w tym układzie przestępczym.?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aplikant Aplikant się pomylił IP: *.devs.futuro.pl 29.01.07, 10:56 Ludzie - wy myślicie, ze to sąd zawinił ? Aplikant napisał na kolanie w 2 godziny papier, nie przeczytał go i uciekł jak najszybciej do pracy. Sądy polskie bazują na niewolnictwie nieuczonych do tego aplikantów (pewnie ten był radcowski), więc inaczej byc nie może. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były aplikant Re: Aplikant się pomylił IP: 85.128.118.* 30.01.07, 09:11 co do zasady - racja - to aplikanci piszą czesto uzasadnienie , a sędzia nie czyta wnikliwie tylko podpisuje. tylko czamu akurat aplikant radcowski ? Aplikant ma prawo popełniac błędy , radcowski , adwokacki i każdy. Ja znam po prostu głupich aplikantów , sędziów, adwokatów , prokuratorów , ministrów etc. i tych którzy od razu wiedzą jak było.Znam tez mądrych sędziów i aplikantów, adwokatów. o reszcie celowo nie wspomnę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zapytaniaznak Wyjaśnić pomyłkę, ukarać winnych 29.01.07, 10:56 Dobrze się stało, że trafiło na adwokata, który nie popuści. Zwykły człowiek nie miał by szans - cieszyłby się, że go zwolnili. Adwokat ma szansę wyjaśnić sprawę i udupić sędzinę, oraz PROKURATORA. Przecież sąd orzeka areszt na wniosek prokuratora! Ci ludzi czują się bezkarni, nie odpowiedzą za swą nieudolność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alumn sędziowie ,adwokaci,prokuratorzy do więzienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 11:03 czas zakończyć działania Mafii Prawniczej w Polsce do tego dołozyc jeszcze radców trzeba. dosyc Mafii Prawniczej w Polsce ta mafia wysysa z polskiego społeczeństwa kasę w olbrzymich ilościach. Pośrednicy nieruchomości i notariusze wraz sędziami to kolejna mafia oszustów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koleś Re: sędziowie ,adwokaci,prokuratorzy do więzienia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 11:11 Trafiła kosa na kamień i jej się dostanie gdyz jeżeli chodziłoby o zwykłego śmiertelnika to byłoby po sprawie ale kolega nie przepuści już was urządzi , powinniście zacząć trzęś portkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pariah Re: wyplenic z Polski Mafię PRAWNiczą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 11:54 naród odzyje.Potrzeb auczciwych ludzi a nie prawników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pariah Re: wyplenic z Polski Mafię PRAwniczą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 11:54 naród odzyje.Potrzeb auczciwych ludzi a nie prawników Odpowiedz Link Zgłoś
mt7 Prawnicy powinni płacić ze swojego OC zawodowego. 29.01.07, 11:13 Wykonują ryzykowne zawody, powinni być wysoko ubezpieczeni i z ubezpieczenia wypłacane winny być odszkodowania. Urzędnicy państwowi nie ponoszą odpowiedzialności za swoją działalność, są praktycznie bezkarni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mick Re: Przeszedłem przez piekło, bo sąd się pomylił IP: 212.160.129.* 29.01.07, 11:18 Dopuszczam takie pomyłki, ale wobec innych sędziów lub prokuratorów. Przy takiej nie kompetencji jest to możliwe. Vivat/ ??/ nieudolność /!!!/ w sprawiedliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el dupa Re: Przeszedłem przez piekło, bo sąd się pomylił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 11:18 z forum osztyńskiego: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=55975609&v=2&s=0 "Posiadam nagrania jak sędzia K. Beśka rozpatruje na posiedzeniu kwestię wyłączenia sędziego. najpierw wyprasza z sali wszystkie zainteresowane strony. następnie szkaluje i wyzywa od perchingów i szamaków wnioskodawcę. nie chce słuchać relacji ławników dotyczących sprawy stwierdza, że najpierw napiszemy postanowienie i je pisze. po napisaniu postanowienia pyta ławników o co chodzi w tej sprawie w trakcie tego postępowania w do sali w chodzi kobieta, koleżanka sędziego, która wraz z sędziom naśmiewa się z prowadzonego postępowania. Jest głośno i wesoło. następnie Sąd odczekuje jakiś czas żeby zrobić złudzenie, ze pracował nad sprawą wreszcie wzywa zainteresowanych by odczytać postanowienie. Należy tu jedynie dodać, że zainteresowani (wnioskodawca) oczekiwał za drzwiami i miał prawo uczestniczyć w postępowaniu. Sędzia Dariusz Zmudziński nagrał się sam jak odczytuje na rozprawie pismo procesowe świadka. - nadeszło pismo od świadka Napisała tak, że nie odmawiam składania zeznań i nigdy przed tym sądem takiej odmowy nie składała. Jak tutaj z treści wynika, że jej stan zdrowia jest tak ciężki, że nie może się stawić do sądu, natomiast też nie widzi możliwości aby sąd udał się do miejsca zamieszkania na przesłuchanie. I chodzi oto żeby, ewentualnie wyznaczyć termin przesłuchania, na okres - do czasu dostosowania leków i zastosowania odpowiedniego leczenia przez lekarzy oraz ustabilizowania się stanu mego zdrowia. stan zdrowia jest cały czas bardzo ciężki i nie wiadomo kiedy ten stan zdrowia się poprawi. Pani prokurator jak w tej sytuacji? Pan mecenas ? Tymczasem faktycznie w piśmie było napisane. Wyjaśniam że, nie odmawiam składania zeznań i nigdy przed tym Sądem takiej odmowy nie składałam. Jestem w stanie udać się do sądu i przesłuchanie mnie w miejscu zamieszkania nie jest konieczne i nic nie zmienia w stosunku do mojego stanu zdrowia. Sędzia zatem oszukał ławników, prokuratora, adwokata i wszystkich obecnych na sali podczas rozprawy. Takich przykładów z Wydziału Sądu, którym zarządza sędzia Szczechowicz mogę podać dziesiątki. W tym Sądzie korupcja i oszustwa to normalka. Jakiego zatem można było spodziewać się wyroku ? no już wiadomo." Odpowiedz Link Zgłoś