Dodaj do ulubionych

Przeszedłem przez piekło, bo sąd się pomylił

• Gość: jerryjola Przeszedłem przez piekło, bo sąd się pomylił IP: 62.29.160.* 29.01.07, 09:30
      popieram mec. Sawickiego, ba , sam podpisałbym się pod taką skargą, a nawet
      mógłbym pomów w jej sporządzeniu. Sam jestem adwokatem i zaczynam się coraz
      częściej irytować , gdy widzę takie orzeczenia i takie uzasadnienia orzeczeń,
      jak to miało miejsce w przypadku mec. Sawickiego. A kwota 200 tys. zł. nie jest
      kwotą wygórowaną.Raz - że dla mec. Sawickiego taki areszt bardzo źle mógł
      wpłynąć na jego dalszą karierę i pozycję na rynku, dwa - może sądy w końcu
      zaczną stosować przepisy, a nie zalecenia ministerialne (patrz: statystyka)
    • Gość: autochton według katowickiego sądu 210+60=300 IP: *.dip.t-dialin.net 29.01.07, 09:35
      i wyrok przeszedł przez 2 instancje! Ewidentny błąd arytmetyczny choć
      dyskwalifikuje sędzię NIE jest powodem do kasacji. Dobre.
      A o błędach prawniczych i nie liczeniu sięz opinią biegłego z tytułem
      profesorskim (dr.hab. prof.(!)) nie wspomnę. Sąd wie lepiej.
    • Gość: xyz Przeszedłem przez piekło, bo sąd się pomylił IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.01.07, 09:40
      I jeszcze jedna sprawa, która jak widzę wzmacnia moją teorię spiskową dotyczącą
      celowości działania pani Sędzi Matuszewskiej. Nie znam sprawy, ale z treści
      artykułu wynika, że pomyłka została zauważona już przy przyjmowaniu do aresztu.
      Z tego wynika, że zauważyli ją funkcjonariusze aresztu, policjanci dowożący
      zatrzymanego, którzy następnie poinformowali o tym fakcie prokuratora, który to
      następnie z tym dokumentem udał się ponownie do sądu i tam go przedstawił
      sędziemu. Ja mam w to uwierzyć, że nikt z tych osób nie zadał sobie trudu, żeby
      taki dokument przeczytać. Proszę państwa nie bądźmy naiwni nie wierz, że w
      chwili gdy zwrócono dokument do poprawki, ktoś go nie przeczytał jeszcze raz i
      nie zauważył oczywistych błędów, a mimo tego ich nie poprawia - choćby dla
      ratowania własnej d...y. Hehehe.
    • Gość: zielony31 Re: Przeszedłem przez piekło, bo sąd się pomylił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 09:43
      Wiadomo przecież ,że sędziowie i prokuratorzy to jedna wielka sitwa.Dołaczając
      adwokatów to robi się nam piekiełko.....
      Żona -Sędzia,mąż -adwokat....Mąż - sędzia,żona -prokurator...
      i dostań się człeku w taką maszynkę...
      Nie mówiąc o braku szkoleń pracowników tzw wymiaru sprawiedliwośći...ostatnio
      widziałem uzasadnienie wyroku gospodarcaego to myślałem ,że się
      przewrócę...cytuję :firma posiadała środki finansowe bo bilans zamykał się na
      zero.....hahahaha
    • Gość: Gość Myslę, że sędzia dobrze wiedział co robi. IP: 193.109.212.* 29.01.07, 09:54
      Nie ma w tym kraju adwokata nie bedącego upapranym w afery po uszy.
    • Gość: KAC Przeszedłem przez piekło, bo sąd się pomylił IP: *.cefarm.zgora.pl 29.01.07, 09:56
      JAKBY MNIE COŚ TAKIEGO SIĘ PRZYTRAFIŁO TO JUŻ BYM NIE WYSZEDŁ -PRZEZ OCZYWISTĄ
      POMYŁKĘ PISARSKĄ ZGNIŁBYM POD CELĄ
    • janek344 Przeszedłem przez piekło, bo sąd się pomylił 29.01.07, 10:02
      Jeżeli to prawda - bo wierzyć się nie chce, że tak skandalicznie mogą pracować
      sądy - stanowi to dowód, że prawo jest lekceważone także przez prawników,
      którzy traktują swoją pracę jak pańszczyznę.Wydaje się, że pan Ziobro angażuje
      się jedynie w polityczne działania i zwalczanie wpływów opozycji natomiast
      reformę prawa i etykę zawodu ma w d....
    • Gość: kapitan21 Przeszedłem przez piekło, bo sąd się pomylił IP: 212.244.54.* 29.01.07, 10:04
      Nie pierwszy to przypadek nieudolnej i aroganckiej sędziny. W sądzie Okręgowym w
      Lublinie śędzina Barbara Kotowska przez swoją ignorancję pozbawiła na rok czasu
      kobietę renty. Gdy na sprawie apelacyjnej okazało się, że wydała nieprawidłowy
      wyrok ponieważ nie przeczytała akt sprawy, stwierdziła, że sędzia ma prawo się
      pomylić, nie przyszło jej nawet do głowy powiedzieć przepraszam.Sądy powinny być
      niezawisłe, lecz dobór na sędziów powinien być bardziej rygorystyczny. Sędziowie
      i inni urzędnicy administracji powinni ponosić konsekwencję własnej
      niekompetencji (pomyłek) jak każdy obywatel którego sądzą.
    • Gość: temida Przeszedłem przez piekło, bo sąd się pomylił IP: *.uz.zgora.pl 29.01.07, 10:07
      efekt załatwienia pracy przez szerokie plecy:)
    • Gość: Sowiecki Agent XxXxXxXxXxXxXxXxXxXx IP: *.pro-internet.pl 29.01.07, 10:12
      Według niej za zastosowaniem aresztu przemawia m.in. to, że "Podczas
      przesłuchania w charakterze podejrzanego Robert M. nie przyznał się do
      stawianych mu zarzutów i odmówił składania wyjaśnień"

akurat takie dzialanie to przekroczenie upranwien, nie mozna zamknac czlowieka w
      areszcie tylko dlatego ze oskarzony korzsta ze swoich uprawnien. Na matacwto
      nalezy miec dowod anie powolywac sie na nie abstrakcyjnie.
      (Przebieg Procesu Karnego Grajewski)
    • Gość: eee... tam... Przeszedłem przez piekło, bo sąd się pomylił IP: *.chello.pl 29.01.07, 10:19
      I co sie stało, posiedział chłop w kiciu krótko, jadł za nasze skarbowe
      pieniądze, mogł w ten sposob poczynić oszczedności a poza tym miał możliwość
      szukania klientów niejako u źródła, a jak sie dobrze zakręcił to jeszcze na tym
      zarobi - uzyskujac klientów, status męczennika plus wyciągajac od Państwa
      odszkodowanie. Wielkie mi tam halo. Kto by tam tak nie chciał.
    • renebenay Lepiej..... 29.01.07, 10:20
      Lepiej z tego chorego kraju wyjechac,nawet i dla wlasnego bezpieczenstwa i honoru.
    • Gość: kami Adwokatowi to nie zaszkodzi! IP: 62.233.164.* 29.01.07, 10:21
      później kolej na sędzinę...:) Jazda bez trzymanki...:)

www.fototel.pl/
    • Gość: piotr Przeszedłem przez piekło, bo sąd się pomylił IP: *.cable.ubr06.shef.blueyonder.co.uk 29.01.07, 10:32
      To jest wlasnie Polska! gdyby nie byl adwokatem to mimo ewidetnej pomylki
      odsiedzial by pare lat i nikt by nie przeprosil.sedzina powinna byc omylkowo
      zamknieta teraz na pare lat...najgorsze to to ze tam jest tyle betonu ze takich
      pomylek jest tysiace
    • pariah Sędzina powinna pójść na zieloną trawkę..... 29.01.07, 10:41
      ciekawe ile lat w zawodzie? bo słowo "błędy" jakoś mi nie chce przejść przez
      klawiaturę...żeby tak sfajdolić pismo... dyscyplinarka powinna być murowana -
      ale jak skoro oni wszyscy jak skałotoczenie się trzymają stanowisk..

"Niezły burdel tu macie, Siostrzyczki!!"

niech będzie pochylony
    • 1europejczyk Historia polskiej mafi wymiaru sprawiedliwosci cd 29.01.07, 10:44
      Kazdy moze sie pomylic. Tylko ten co nic nie robi sie nie myli.
      I fakt, ze adwokat trafil przez pomylke do celi nie ma w sobie niczego
      nadzwyczajnego. To zas, ze spedzil jej przez pomylke az 40 dni nie wynika z
      faktu , ze sedzia sie pomylil ale jest dwodem, ze polski wymiar sprawiedliwosci
      ma wszelkie znamiona zawsze "nieomylnej" mafi, gdzie raz podjeta decyzja przez
      jednego z jej czlonkow nie moze z samej zasady funkcjonowania mafi, byc
      sprawdzana i korygowana przez kogos innego bo podwaza to jej autorytet i jej
      mafijna strukure tak gleboko zakorzeniona w prl-owskich "zasadach
      funkcjonowania", ze walka z nia nawet adwokata jest skazana na przegrana.
      Co moze w takim przypadku zrobic normalany obywatel ?
      Czy nowym wytlumacza korporacyjne (mafijne) sedziowskie ogranizacje
      40 dniowe "pomylkowe" przetrzymywanie adowkata w areszcie ?
      Brakiem czasu ?
      "Zgubionymi" za szafa teczkami ze sprawa ?
      Moze brakiem odpowiedniej "motywacji" ?
      Fakt, ze podobne sprawy maja jeszcze dzisiaj po nieomal rocznych pracowitych
      rzadach Ministra Ziobry maja miejsce swiadczy jak dalece mylily sie w ocenie
      rzeczywistosci polskiego sadownictwa prl-owskie profesorskie "autorytety" i
      rozne durne korporacyjne sedziowskie organizacje popierajace status quo w
      polskiej mafi wymiaru sprawiedliwosci opluwajace sluszna dzialanosc Ministra Ziobry.

Przeszedłem przez piekło, bo sąd się pomylił
      • Gość: fupa Czy to dobry adwokat? IP: *.chello.pl 29.01.07, 23:40
        Albo adwokat d..owatym, albo szczwany lis, i do tego z chodami. Zauważcie, że rozmawiacie o tym , co Wam był łaskaw przekazać zainteresowany. Podobno każdy z aresztowanych potrafi przygotować sobie bardzo prawdopodobną historyjkę.
        A tu - jedno nie wyklucza drugiego: mogły być pomyłki w uzasadnieniu, i facet mógł maczać palce w machlojach. Może się skończyć upomnieniem dla "sądzącej" jak i dla infernalisty. Żeby się tylko nie okazalo, że jak w przyapdku Kluski - przepisy uzna się za inieistotne...
    • dzakarta Przeszedłem przez piekło, bo sąd się pomylił 29.01.07, 10:46
      A to IV RP właśnie!
    • grogreg Przeszedłem przez piekło, bo sąd się pomylił 29.01.07, 10:49
      Wszedzie na swiecie na stanowiska sedziowskie trafiaja najbardzie doswiadczeni
      i najznamienicsi prawnicy. Sedzie to szczyt kariery.
      Ale nie w Polsce. U nas sedziemi staja sie odrzuty z prawniczego mlyna.
      Ostatnio jak bylem przesluchiwany w sprawie to sedzie sprawaial wrazenie
      niedorozwinietego umyslowo. Nie dziwota, ze zawalaja wszystko co sie da
      zawalic.
    • Gość: bodek Przeszedłem przez piekło, bo sąd się pomylił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 10:49
      Tak kończy każdy sędzia chcący działać zgodnie z literą Prawa i wbrew
      korporacji.To było kukułcze jajo które z pewnością uzmysłowi sędziemu jego
      miejsce w szeregu. Trzonem jedynej i prawdziwej mafii w tym kraju jest
      tzw.Wymiar Sprawiedliwości w powiązaniu z organami ścigania i adwokaturą.
      Zasadnicze pytanie na które odpowie dopiero historia brzmi ; czy możliwe by było
      uwłaszczenie Nomenklatury i złodziejska prywatyzacja gdyby ponad 90% sędziów nie
      tkwiło w tym układzie przestępczym.??
    • Gość: Aplikant Aplikant się pomylił IP: *.devs.futuro.pl 29.01.07, 10:56
      Ludzie - wy myślicie, ze to sąd zawinił ? Aplikant napisał na kolanie w 2
      godziny papier, nie przeczytał go i uciekł jak najszybciej do pracy. Sądy
      polskie bazują na niewolnictwie nieuczonych do tego aplikantów (pewnie ten był
      radcowski), więc inaczej byc nie może.
      • Gość: były aplikant Re: Aplikant się pomylił IP: 85.128.118.* 30.01.07, 09:11
        co do zasady - racja - to aplikanci piszą czesto uzasadnienie , a sędzia nie
        czyta wnikliwie tylko podpisuje. tylko czamu akurat aplikant radcowski ?
        Aplikant ma prawo popełniac błędy , radcowski , adwokacki i każdy. Ja znam po
        prostu głupich aplikantów , sędziów, adwokatów , prokuratorów , ministrów etc.
        i tych którzy od razu wiedzą jak było.Znam tez mądrych sędziów i aplikantów,
        adwokatów. o reszcie celowo nie wspomnę :-)
    • zapytaniaznak Wyjaśnić pomyłkę, ukarać winnych 29.01.07, 10:56
      Dobrze się stało, że trafiło na adwokata, który nie popuści. Zwykły człowiek nie
      miał by szans - cieszyłby się, że go zwolnili. Adwokat ma szansę wyjaśnić sprawę
      i udupić sędzinę, oraz PROKURATORA. Przecież sąd orzeka areszt na wniosek
      prokuratora!
      Ci ludzi czują się bezkarni, nie odpowiedzą za swą nieudolność.
    • Gość: alumn sędziowie ,adwokaci,prokuratorzy do więzienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 11:03
      czas zakończyć działania Mafii Prawniczej w Polsce
      do tego dołozyc jeszcze radców trzeba. dosyc Mafii Prawniczej w Polsce ta mafia
      wysysa z polskiego społeczeństwa kasę w olbrzymich ilościach.
      Pośrednicy nieruchomości i notariusze wraz sędziami to kolejna mafia oszustów.
      • Gość: koleś Re: sędziowie ,adwokaci,prokuratorzy do więzienia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 11:11
        Trafiła kosa na kamień i jej się dostanie gdyz jeżeli chodziłoby o zwykłego
        śmiertelnika to byłoby po sprawie ale kolega nie przepuści już was urządzi ,
        powinniście zacząć trzęś portkami.
        • Gość: pariah Re: wyplenic z Polski Mafię PRAWNiczą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 11:54
          naród odzyje.Potrzeb auczciwych ludzi a nie prawników
        • Gość: pariah Re: wyplenic z Polski Mafię PRAwniczą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 11:54
          naród odzyje.Potrzeb auczciwych ludzi a nie prawników
    • mt7 Prawnicy powinni płacić ze swojego OC zawodowego. 29.01.07, 11:13
      Wykonują ryzykowne zawody, powinni być wysoko ubezpieczeni i z ubezpieczenia
      wypłacane winny być odszkodowania.
      Urzędnicy państwowi nie ponoszą odpowiedzialności za swoją działalność, są
      praktycznie bezkarni.
    • Gość: mick Re: Przeszedłem przez piekło, bo sąd się pomylił IP: 212.160.129.* 29.01.07, 11:18
      Dopuszczam takie pomyłki, ale wobec innych sędziów lub prokuratorów.
      Przy takiej nie kompetencji jest to możliwe.
      Vivat/ ??/ nieudolność /!!!/ w sprawiedliwości.
    • Gość: el dupa Re: Przeszedłem przez piekło, bo sąd się pomylił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 11:18
      z forum osztyńskiego:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=55975609&v=2&s=0
      "Posiadam nagrania jak sędzia K. Beśka rozpatruje na posiedzeniu kwestię
      wyłączenia sędziego.
      najpierw wyprasza z sali wszystkie zainteresowane strony.
      następnie szkaluje i wyzywa od perchingów i szamaków wnioskodawcę.
      nie chce słuchać relacji ławników dotyczących sprawy
      stwierdza, że najpierw napiszemy postanowienie i je pisze.
      po napisaniu postanowienia pyta ławników o co chodzi w tej sprawie
      w trakcie tego postępowania w do sali w chodzi kobieta, koleżanka sędziego,
      która wraz z sędziom naśmiewa się z prowadzonego
      postępowania. Jest głośno i wesoło.
      następnie Sąd odczekuje jakiś czas żeby zrobić złudzenie, ze pracował nad
      sprawą
      wreszcie wzywa zainteresowanych by odczytać postanowienie.

Należy tu jedynie dodać, że zainteresowani (wnioskodawca) oczekiwał za drzwiami
      i miał prawo uczestniczyć w postępowaniu.

Sędzia Dariusz Zmudziński nagrał się sam jak odczytuje na rozprawie pismo
      procesowe świadka.
      - nadeszło pismo od świadka
      Napisała tak, że nie odmawiam składania zeznań i nigdy przed tym sądem takiej
      odmowy nie
      składała.
      Jak tutaj z treści wynika, że jej stan zdrowia jest tak ciężki, że nie może się
      stawić do sądu,
      natomiast też nie widzi możliwości aby sąd udał się do miejsca zamieszkania na
      przesłuchanie.
      I chodzi oto żeby, ewentualnie wyznaczyć termin przesłuchania, na okres - do
      czasu
      dostosowania leków i zastosowania odpowiedniego leczenia przez lekarzy oraz
      ustabilizowania się stanu mego zdrowia.
      stan zdrowia jest cały czas bardzo ciężki i nie wiadomo kiedy ten stan zdrowia
      się
      poprawi.

Pani prokurator jak w tej sytuacji?
      Pan mecenas ?

Tymczasem faktycznie w piśmie było napisane.
      Wyjaśniam że, nie odmawiam składania zeznań i nigdy przed tym Sądem takiej
      odmowy nie składałam.
      Jestem w stanie udać się do sądu i przesłuchanie mnie w miejscu zamieszkania
      nie jest konieczne i nic nie zmienia w stosunku do
      mojego stanu zdrowia.

Sędzia zatem oszukał ławników, prokuratora, adwokata i wszystkich obecnych na
      sali podczas rozprawy.

Takich przykładów z Wydziału Sądu, którym zarządza sędzia Szczechowicz mogę
      podać dziesiątki.
      W tym Sądzie korupcja i oszustwa to normalka.

Jakiego zatem można było spodziewać się wyroku ? no już wiadomo."

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka