Dodaj do ulubionych

Fotoradary w ZG

14.06.07, 07:10
Witam
Czy ktoś z Was zapłacił już mandat złapany przez fotoradar stacjonarny w
Zielonej Górze. Najbardziej interesuje mnie Al. Wojska Polskiego. Czy one już
działają? Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: ZieleE Re: Fotoradary w ZG IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.06.07, 08:43
      raczej nie :)

pare razy mi sie o nim zapomnialo ale nie widzialem zeby cos blyslo lub cos podobnego.
      Poza tym byl kiedys artykul w lubuskiej ze miasto zakupi radary ale bedzie miec tylko jeden wklad i beda go tak wymieniac co jakis czas :))

Poza tym ten rada na wojska polskiego to tylko stwarza zagrozenie. Mieszkam kolo niego i widze jak rozpedzone samochody nagle hamuja i tworza sie mini korki przed radarem :D
      • Gość: Frezeee Re: Fotoradary w ZG IP: *.ztpnet.pl 14.06.07, 14:24
        No cóż, codziennie po 22 na Wojska Polskiego parę buraków urządza sobie wyścigi.
        Fotoradar nie pstryka. Policja z tego nic sobie nie robi. Zanam paru
        zdesperowanych mieszkańców tej ulicy którzy zapewne nie długo ze złości
        zamieszczą marki i nr rej pojazdów które co dziennie robią sobie wyścigi. Może
        wtedy ktoś wreszcie coś z tym zrobi.
        Dla zainteresowanych podaję że ci pseudoamoatorzy streatfight-ingu, zbierają
        się koło MCDonalda na parkingu. Wystarczy by podjechał radiowóz i sprawdził czy
        samochody mają wogóle tłumiki (normy głośności) czy folie na szybach nie łamią
        przepisów, czy żarówki aby właściwe itp. Radzę szybko puki ta gównarzeria kogoś
        nie potrąci.
        • Gość: zielonogórzanin Re: Fotoradary w ZG IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.06.07, 18:52
          buahahahaha, policja to lenie smierdzące, siedzą sobie na wrocławskiej albo na
          szosie kisielińskiej bo tam łatwiej kogoś namierzyć na suszarkę.

A co do W. Polskiego to co tam sobie będą łamać długopisy na mandaty dla "solar
          chłopców" co jeżdżą Civikami ;) Nie dość że gó..arz opie.. gliniarza i
          wyzwie to jeszcze wyrzuci mandat bo jak przyjdzie do zapłaty to i tak mama i
          tata zapłaci :)

a co do wyścigów... jeżdżę wieczorem często na wojska polskiego i nie zdarza
          się to nagminnie, wręcz bym powiedział żadko, najlepiej można się pościgać na
          Makro :) kto wie ten wie :D

pozdrawiam
          • Gość: zielonogórzanin Re: Fotoradary w ZG IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.06.07, 18:54
            aaa, zapomniał bym... tych fotoradarów to chyba nawet nie zamontowali :) bo
            mieli robić przetarg itp.... ale chyba coś nie wyszło lub "biurokracja" w
            toku... swoją drogą, gazetowi gryzipiórki mogli by się przejść na Komendę i
            wypytać czy montują suszarki w tych budkach.

Ja często jeżdżę koło budek ale zawsze są PUSTE i jeszcze ani razu nie
            widziałem suszarki z fotopstryczkiem w środku...

pozdrawiam ponownie :)
            • Gość: Dominat Re: Fotoradary w ZG IP: *.iie.uz.zgora.pl 16.06.07, 12:44
              Witam, widzialem wczoraj tj. 15.06.2007r jak cos wyjmowali albo wkladali do puszki
              na ulicy Sulechowskiej, trzeba sie temu dokladnie przyjrzec. A swoja droga to zastanawiam sie
              czy ten fotoradar po 23 zmienia limit z 50km/h na 60km/h , moim zdaniem caly dzien od rana do nocy
              ma limit okolo 68km/h i nie zmienia go w dzien - chyba, ze to inteligente fotoradary :)
              8km/h wiecej to tolerancja , nie wiem czy u nas jest taka ale w Belgii taka obowiazuje
              i dopiero po przekroczeniu o 8km/h limitu placi sie mandat.
              • Gość: lens Re: Fotoradary w ZG IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.06.07, 15:52
                oprocz szybki, jakis czas temu stłuczonej, nie wstawiono chyba nic wiecej;)
                • Gość: KIKA Re: Fotoradary w ZG IP: *.ztpnet.pl 16.06.07, 16:11
                  po co zabieracie głos w sprawie o której nie macie pojęcia????? Malkontenci i
                  filozofowie spod budki z piwem!!!!!!!! przekroczenie mozna ustawić na 1 km/h,
                  fotoradary nie są na stałe tylko co jakiś czas można je tam zamontować, nie
                  mylić skrzynki z fotoradarem!!!!!!!!!Urząd miasta oczywiste jest ze nie posaiada
                  fotoradaru, ma go policja, ale nie ma ludzi by go obsługiwać a więc jest w
                  każdej skrzynce po około 1 godziny miesięcznie i mają roboty na miesiąc (1000
                  kilka mandatów do wypisania+wezwania+ustalenia+punkty karne+archiwizacja itp -
                  pojazdy na banki leasing). Proszę kto nie ma pojęcia o jakiejś sprawie niech
                  zamilczy na wieki!!!!!!!!!!! Głupiutka blondynka (ale z wiedzą) -
                  ogólnodostępnom, ale trzeba myśleć i czytać ze zrozumieniem!
                  • biebie Re: Fotoradary w ZG 16.06.07, 16:52
                    "ogólnodostępnom" ?????!!! Pozdro dla blondynki :))
                  • Gość: joski Re: Fotoradary w ZG IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.06.07, 18:07
                    naucz sie ortografii blondynko
                    • Gość: ryanzg Re: Fotoradary w ZG IP: *.ztpnet.pl 16.06.07, 20:29
                      "ogólnodostępnom"- pozdro & poćwicz :)

Fotoradaru jeszcze długo nie będzie.
      • aski68 Re: Fotoradary w ZG 27.07.07, 14:48
        Gość portalu: ZieleE napisał(a):

> Poza tym ten rada na wojska polskiego to tylko stwarza zagrozenie. Mieszkam kol
        > o niego i widze jak rozpedzone samochody nagle hamuja i tworza sie mini korki p
        > rzed radarem :D

Ciut dziwna interpretacja zagrożenia
        gdyby jechał "normalnie" to by nie musiał nagle hamować i tyle
    • zielee Re: Fotoradary w ZG 18.06.07, 09:02
      no dobra, ta sa one czy ich nie ma?? jest ktos miarodajny i rzetelny zeby o tym powiedziec?
      • Gość: Wałęsa Re: Fotoradary w ZG IP: *.ztpnet.pl 18.06.07, 14:40
        Wiem, ale nie powiem.
    • wilkanauer Re: Fotoradary w ZG 20.06.07, 20:31
      Temat wyjaśnił się sam, no może z pomocą Gazety Lubuskiej. Dzisiaj przyczytałem
      artykuł, w którym jest wspomniane, że owszem skrzynki stoją, ale nikt ich
      jescze nie podłączył do prądu. Narazie trwają "prace przygotowawcze". Pozdrawiam
      • Gość: sonar Re: Fotoradary w ZG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 15:22
        Działają już te fotoradary teraz w lipcu czy nie, bo temat coą ucichł....Ma
        ktoś jakieś nowe informacje?
        • Gość: op Re: Fotoradary w ZG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 09:55
          budy stoją ale są nie podłączone do prądu ( ja to wiedziałem od momentu ich
          postawienia) :P a tak swoją drogą to rozśmiesza mnie jak wszyscy hamują przed
          tymi radarami do 50 :D to jest dopiero niebezpieczenstwo..
          • Gość: ziutek Re: Fotoradary w ZG IP: *.ztpnet.pl 18.07.07, 11:42
            Co w tym smiesznego i niebezpiecznego? Jest ok, bo za budami masz przystanek i
            przejscie. Po to je postawili.
            • Gość: sonar Re: Fotoradary w ZG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 17:26
              ...ale niektórzy piszą,że im coś tam błyska z tych skrzynek-może od czau do
              czau jest tam fotoradar????Zielonogórzanie zróbcie wywiad!
              • Gość: op Re: Fotoradary w ZG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 17:44
                NIE MA.
                • Gość: ja Re: Fotoradary w ZG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.07, 00:25
                  Na Trasie północnej stoi fotoradar.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka