wilkanauer 14.06.07, 07:10 Witam Czy ktoś z Was zapłacił już mandat złapany przez fotoradar stacjonarny w Zielonej Górze. Najbardziej interesuje mnie Al. Wojska Polskiego. Czy one już działają? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ZieleE Re: Fotoradary w ZG IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.06.07, 08:43 raczej nie :) pare razy mi sie o nim zapomnialo ale nie widzialem zeby cos blyslo lub cos podobnego. Poza tym byl kiedys artykul w lubuskiej ze miasto zakupi radary ale bedzie miec tylko jeden wklad i beda go tak wymieniac co jakis czas :)) Poza tym ten rada na wojska polskiego to tylko stwarza zagrozenie. Mieszkam kolo niego i widze jak rozpedzone samochody nagle hamuja i tworza sie mini korki przed radarem :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frezeee Re: Fotoradary w ZG IP: *.ztpnet.pl 14.06.07, 14:24 No cóż, codziennie po 22 na Wojska Polskiego parę buraków urządza sobie wyścigi. Fotoradar nie pstryka. Policja z tego nic sobie nie robi. Zanam paru zdesperowanych mieszkańców tej ulicy którzy zapewne nie długo ze złości zamieszczą marki i nr rej pojazdów które co dziennie robią sobie wyścigi. Może wtedy ktoś wreszcie coś z tym zrobi. Dla zainteresowanych podaję że ci pseudoamoatorzy streatfight-ingu, zbierają się koło MCDonalda na parkingu. Wystarczy by podjechał radiowóz i sprawdził czy samochody mają wogóle tłumiki (normy głośności) czy folie na szybach nie łamią przepisów, czy żarówki aby właściwe itp. Radzę szybko puki ta gównarzeria kogoś nie potrąci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielonogórzanin Re: Fotoradary w ZG IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.06.07, 18:52 buahahahaha, policja to lenie smierdzące, siedzą sobie na wrocławskiej albo na szosie kisielińskiej bo tam łatwiej kogoś namierzyć na suszarkę. A co do W. Polskiego to co tam sobie będą łamać długopisy na mandaty dla "solar chłopców" co jeżdżą Civikami ;) Nie dość że gó..arz opie.. gliniarza i wyzwie to jeszcze wyrzuci mandat bo jak przyjdzie do zapłaty to i tak mama i tata zapłaci :) a co do wyścigów... jeżdżę wieczorem często na wojska polskiego i nie zdarza się to nagminnie, wręcz bym powiedział żadko, najlepiej można się pościgać na Makro :) kto wie ten wie :D pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielonogórzanin Re: Fotoradary w ZG IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.06.07, 18:54 aaa, zapomniał bym... tych fotoradarów to chyba nawet nie zamontowali :) bo mieli robić przetarg itp.... ale chyba coś nie wyszło lub "biurokracja" w toku... swoją drogą, gazetowi gryzipiórki mogli by się przejść na Komendę i wypytać czy montują suszarki w tych budkach. Ja często jeżdżę koło budek ale zawsze są PUSTE i jeszcze ani razu nie widziałem suszarki z fotopstryczkiem w środku... pozdrawiam ponownie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominat Re: Fotoradary w ZG IP: *.iie.uz.zgora.pl 16.06.07, 12:44 Witam, widzialem wczoraj tj. 15.06.2007r jak cos wyjmowali albo wkladali do puszki na ulicy Sulechowskiej, trzeba sie temu dokladnie przyjrzec. A swoja droga to zastanawiam sie czy ten fotoradar po 23 zmienia limit z 50km/h na 60km/h , moim zdaniem caly dzien od rana do nocy ma limit okolo 68km/h i nie zmienia go w dzien - chyba, ze to inteligente fotoradary :) 8km/h wiecej to tolerancja , nie wiem czy u nas jest taka ale w Belgii taka obowiazuje i dopiero po przekroczeniu o 8km/h limitu placi sie mandat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lens Re: Fotoradary w ZG IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.06.07, 15:52 oprocz szybki, jakis czas temu stłuczonej, nie wstawiono chyba nic wiecej;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA Re: Fotoradary w ZG IP: *.ztpnet.pl 16.06.07, 16:11 po co zabieracie głos w sprawie o której nie macie pojęcia????? Malkontenci i filozofowie spod budki z piwem!!!!!!!! przekroczenie mozna ustawić na 1 km/h, fotoradary nie są na stałe tylko co jakiś czas można je tam zamontować, nie mylić skrzynki z fotoradarem!!!!!!!!!Urząd miasta oczywiste jest ze nie posaiada fotoradaru, ma go policja, ale nie ma ludzi by go obsługiwać a więc jest w każdej skrzynce po około 1 godziny miesięcznie i mają roboty na miesiąc (1000 kilka mandatów do wypisania+wezwania+ustalenia+punkty karne+archiwizacja itp - pojazdy na banki leasing). Proszę kto nie ma pojęcia o jakiejś sprawie niech zamilczy na wieki!!!!!!!!!!! Głupiutka blondynka (ale z wiedzą) - ogólnodostępnom, ale trzeba myśleć i czytać ze zrozumieniem! Odpowiedz Link Zgłoś
biebie Re: Fotoradary w ZG 16.06.07, 16:52 "ogólnodostępnom" ?????!!! Pozdro dla blondynki :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joski Re: Fotoradary w ZG IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.06.07, 18:07 naucz sie ortografii blondynko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryanzg Re: Fotoradary w ZG IP: *.ztpnet.pl 16.06.07, 20:29 "ogólnodostępnom"- pozdro & poćwicz :) Fotoradaru jeszcze długo nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
aski68 Re: Fotoradary w ZG 27.07.07, 14:48 Gość portalu: ZieleE napisał(a): > Poza tym ten rada na wojska polskiego to tylko stwarza zagrozenie. Mieszkam kol > o niego i widze jak rozpedzone samochody nagle hamuja i tworza sie mini korki p > rzed radarem :D Ciut dziwna interpretacja zagrożenia gdyby jechał "normalnie" to by nie musiał nagle hamować i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
zielee Re: Fotoradary w ZG 18.06.07, 09:02 no dobra, ta sa one czy ich nie ma?? jest ktos miarodajny i rzetelny zeby o tym powiedziec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wałęsa Re: Fotoradary w ZG IP: *.ztpnet.pl 18.06.07, 14:40 Wiem, ale nie powiem. Odpowiedz Link Zgłoś
wilkanauer Re: Fotoradary w ZG 20.06.07, 20:31 Temat wyjaśnił się sam, no może z pomocą Gazety Lubuskiej. Dzisiaj przyczytałem artykuł, w którym jest wspomniane, że owszem skrzynki stoją, ale nikt ich jescze nie podłączył do prądu. Narazie trwają "prace przygotowawcze". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonar Re: Fotoradary w ZG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 15:22 Działają już te fotoradary teraz w lipcu czy nie, bo temat coą ucichł....Ma ktoś jakieś nowe informacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: op Re: Fotoradary w ZG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 09:55 budy stoją ale są nie podłączone do prądu ( ja to wiedziałem od momentu ich postawienia) :P a tak swoją drogą to rozśmiesza mnie jak wszyscy hamują przed tymi radarami do 50 :D to jest dopiero niebezpieczenstwo.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: Fotoradary w ZG IP: *.ztpnet.pl 18.07.07, 11:42 Co w tym smiesznego i niebezpiecznego? Jest ok, bo za budami masz przystanek i przejscie. Po to je postawili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonar Re: Fotoradary w ZG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 17:26 ...ale niektórzy piszą,że im coś tam błyska z tych skrzynek-może od czau do czau jest tam fotoradar????Zielonogórzanie zróbcie wywiad! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: op Re: Fotoradary w ZG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 17:44 NIE MA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Fotoradary w ZG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.07, 00:25 Na Trasie północnej stoi fotoradar. Odpowiedz Link Zgłoś